با سلام
دختري 31 ساله هستم. در هر دو سينهام تعدادي فيبروآدنوما و در رحمم نيز فيبروم 5 سانتيمتري وجود دارد. لطفا مرا راهنمايي کنيد
با سلام
دختري 31 ساله هستم. در هر دو سينهام تعدادي فيبروآدنوما و در رحمم نيز فيبروم 5 سانتيمتري وجود دارد. لطفا مرا راهنمايي کنيد
ابتلا به فيبروآدنوما معمولا در سنين 20 تا 35 سالگي شايعتر است و فرد هنگام دوش گرفتن، پوشيدن لباس يا معاينه ماهيانه پستان متوجه آن ميشود. تودهها به قطر 2 تا 3 سانتيمتري هستند و سطح صاف و سفتي دارند و چون بهراحتي زير انگشت حرکت ميکنند، به «موش پستان» شهرت دارند. فيبروآدنومها خوشخيم هستند و تحتتاثير هورمونهاي تخمداني (استروژن) قرار دارند و گاهي قبل از عادتماهانه دردناک يا متورم ميشوند. اگر توده داخل پستاني 2 تا 3 سانتيمتر باشد، اقدامهاي تشخيصي مثل سونوگرافي براي تعيين وضعيت توده کمککننده خواهد بود ولي تشخيص قطعي، با نمونهبرداري از توده ميسر است ولي در مواردي که فرد سن بالايي دارد و تودهها متعددند، يا در سونوگرافيهاي دورهاي، رشد سريع توده ديده ميشود و اندازه آن نيز بيشتر از 3 سانتيمتر است، توده بايد برداشته شود. از آنجا که شما فيبروآدنومهاي متعدد داريد و معمولا اين مورد در افرادي که دچار ضعف سيستم ايمني هستند ديده ميشود، لازم است بعد از بررسيهاي لازم، اين تودهها برداشته شوند. افرادي که ميوه و سبزيهاي بيشتري مصرف ميکنند و تمرينهاي ورزشي منظم انجام ميدهند يا تعداد زايمانهاي بيشتري داشتهاند، کمتر دچار فيبروآدنوم پستان خواهند شد. فيبرومهاي رحمي، تودههاي خوشخيم رحم هستند و هنگام معاينه پزشک يا انجام سونوگرافي کشف ميشوند. اين تودهها علامتدار نيستند، تحتتاثير هورمونهاي تخمداني قراردارند و معمولا با بيماريهاي ديگري از قبيل تودههاي پستاني، بيماريهاي تيروييدي يا تخمدان پليکيستيک همراه هستند. علايم آن ميتواند به صورت خونريزيهاي شديد، دردهاي شديد هنگام عادتماهانه، ترشحات از دهانه واژن، احساس سنگيني يا فشار در لگن هنگام روابط زناشويي، دردهاي ناحيه کمر يا پا و علايم ادراري به صورت تکرر ادرار يا قطع جريان ادرار (فيبرهاي خيلي بزرگ) باشد. با اين اطلاعات مختصري که دادهايد نميتوانم درماني برايتان توصيه کنم ولي اگر علامت خاصي نداريد، سونوگرافي دورهاي براي بررسي وضعيت رشد فيبروم الزامي است. اگر فيبروم در حال رشد يا آنقدر بزرگ باشد که روي اندامهاي مجاور رحم فشار بياورد، بايد برداشته شود و اگر خونريزي در طول دوره عادت ماهيانه زياد باشد، احتمال کمخوني وجود دارد.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)