دختري پيشدبستاني دارم. اولين روزي که به مدرسه رفت بدترين روز زندگياش بود. معلماش او را به زور از من جدا کرد. با بقيه بچهها هم همين کار را ميکند. ميگويد اگر گريه کند اشکالي ندارد! بفرماييد چه کنم؟
دختري پيشدبستاني دارم. اولين روزي که به مدرسه رفت بدترين روز زندگياش بود. معلماش او را به زور از من جدا کرد. با بقيه بچهها هم همين کار را ميکند. ميگويد اگر گريه کند اشکالي ندارد! بفرماييد چه کنم؟
اصولا کودکاني که براي اولين بار وارد محيط مدرسه ميشوند به نوعي اضطراب از جمله اضطراب جدايي دارند. به عبارتي كودك با گريه كردن نشان ميدهد كه تمايلي به جدا شدن از مادر و ورود به مدرسه ندارد.
در واقع اين مساله امري طبيعي است و مادر با توجه به اين موضوع بايد چند روز اول مدت زمان بيشتري با کودک باشد اما بايد بداند كه درنهايت بايد از كودك جدا شود و نبايد به گريه او اهميت بدهد چراکه کودک از مادر جدا نشده و وارد مدرسه نميشود.
بنابراين توصيه ميشود مادر به کودک خود اين اطمينان خاطر و آرامش را بدهد که بعد از 2 يا 3 ساعت ديگر بازخواهد گشت. اين روش يكي از بهترين روشهاي درماني است تا كودك براي رفتن به مدرسه يا مهدكودك آماده شود. از سوي ديگر زماني كه معلم با آرامش و برخوردي خوب کودک را از مادر جدا ميکند و او را به کلاس ميبرد كودك با ميل و رغبت بيشتري در كلاس حضور پيدا ميكند.
البته گاهي اوقات مادر به خاطر حس مادرانه و حساسيتي که نسبت به کودک خود دارد ممكن است اين تصور را داشته باشد كه معلم، رفتار مناسبي با كودك وي نداشته و به اجبار او را از مادر جدا کرده و به همين دليل اولين روز رفتن به پيشدبستاني براي كودك وي روز سختي بوده است.
نكتهاي كه اهميت دارد اين است که خانواده بايد بداند با اين مساله چگونه برخورد کند. يعني اگر مادر برخورد تند و سختي داشته باشد يا واکنشهاي احساسي بيش از حد نشان دهد مسلما اين موضوع براي کودک سختتر خواهد شد.
اگر مادر خيلي راحت با موضوع برخورد کند و از قبل، با کودک صحبت کند و به او بفهماند كه در مدرسه دوستان زيادي پيدا خواهد کرد و دليلي براي بيقراري كودك نيست او راحتتر با رفتن به مدرسه کنار ميآيد.
بهطور کلي هنگامي كه کودک ياد بگيرد چگونه با اين مساله برخورد کند در آينده نيز به خوبي با مسايل ديگر زندگي برخورد خواهد کرد. اما اگر مادر هيجانزده شود و نتواند خود را کنترل کند اين روز براي کودک فراموشنشدني است. از طرفي اگر معلم به اجبار و روشي خشن کودک را از مادر جدا کند روش وي درست نيست و نبايد چنين برخوري داشته باشد. اما اگر به آرامي کودک را از مادر جدا كند و از او بخواهد که برود و به گريه کودک اهميتي ندهد، روش وي درست بوده است.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)