جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: نگهداری عسل

  1. #1
    javad98 آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Apr 2012
    ارسالها
    5

    پیشفرض نگهداری عسل

    بهترين شرايط نگهداري عسل چيست؟ آيا حرارت دادن باعث از بين رفتن کيفيت و خواص مفيد عسل مي‌شود؟

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    عسل به‌طور طبيعي از قندهاي ساده‌اي نظير فروکتوز و گلوکز تشکيل شده‌است و از آنجا که بخش عمده قند عسل «فروکتوز» است، شيريني آن 1.5 برابر شکر است. هر گرم عسل حدود 3.86 کالري انرژي توليد مي‌کند. مواد معدني که بخش عمده آن را آهن و منگنز تشکيل مي‌دهند، از ديگر ترکيب‌هاي موجود در عسل هستند. مواد آلي بسيار مهمي‌ در عسل وجود دارد که به آن خاصيت درماني و شفابخشي مي‌دهد از آن جمله مي‌توان به آنزيم‌ها، پروتئين‌ها، چربي‌ها و ويتامين‌ها که مهم‌ترين آنها B2 و B6 هستند، اشاره کرد. اگر در ميزان استاندارد قندهاي موجود در عسل تغييري ايجاد شود، شکرک مي‌زند ولي اين به‌معناي از بين رفتن ارزش غذايي‌اش نيست و مي‌توان آن را با حرارت غيرمستقيم به‌راحتي به شکل اوليه‌اش برگرداند. البته هرگز نبايد براي اين کار از مايکروويو استفاده کرد زيرا علاوه بر تغيير طعم و مزه عسل، باعث افزايش مواد سمي‌ (هيدروکسي متيل فورفورال) در آن مي‌شود. عسل را در دماي 60 تا 70 درجه پاستوريزه مي‌کنند و در اين فرايند بخشي از باکتري‌ها و مخمرهاي داخل آن از بين مي‌رود، به اين ترتيب علاوه بر افزايش طول عمر نگهداري و تاخير در شکرک زدن عسل به‌دليل عدم تخمير آن، ترش و فاسد نمي‌شود. بهترين دما براي نگهداري عسل پاستوريزه، دماي 18 تا 24 درجه سانتي‌گراد و به دور از نور و رطوبت است اما در مورد عسل‌هاي غيرپاستوريزه، دماي نگهداري بايد به حدود 10 درجه کاهش يابد زيرا اگر ميکروارگانيسم‌هاي طبيعي موجود در عسل شرايط رشد پيدا کنند، مي‌توانند باعث ترش شدن آن شوند. البته به‌دليل پايين بودن رطوبت عسل، وجود ترکيب‌هاي طبيعي ضدميکروبي و اسيدي‌بودن pH، اين ماده به‌طور طبيعي محيط مناسبي براي رشد ميکروارگانيسم‌ها نيست و ديرتر فاسد مي‌شود ولي در حمل‌ونقل عسل از کندو تا مرحله بسته‌بندي، امکان ورود آلودگي و ترش و فاسد شدن آن وجود دارد. اين ترکيب مفيد و شفابخش، به‌صورت طبيعي در دماي 40 درجه سانتي‌گراد توليد و نگهداري مي‌شود بنابراين به‌شدت به حرارت حساس است به‌طوري که ترکيب‌هاي مفيد آن اعم از ويتامين‌ها و آنزيم‌ها که خاصيت درماني دارند، به راحتي در حرارت بالاي 70 درجه سانتي‌گراد از بين مي‌روند. علاوه بر اين، حرارت باعث خواهد شد که در عسل ترکيب‌هاي سمي‌ به نام «هيدروکسي متيل فورفورال» به‌وجود آيد. هر چه دماي فرايند حرارت‌دهي به عسل بالاتر از 70 درجه سانتي‌گراد و طولاني‌مدت‌تر باشد، اين ترکيب‌هاي منفي بيشتر افزايش پيدا مي‌کنند و اثر دارويي و مفيد آن نيز بيشتر از بين مي‌رود. از همين رو وقتي عسل وارد فرايند پخت‌‌وپز شود، به دليل از بين رفتن مواد آلي آن ديگر بي‌خاصيت و فاقد ارزش درماني خواهد بود و فقط به‌دليل وجود قندهايش خاصيت انرژي‌زايي آن باقي مي‌ماند. تيره‌شدن رنگ، تغيير عطر و بو، تغيير مزه و طعم و افزايش مقدار سم هيدروکسي متيل فورفورال از جمله تغييرات نامطلوبي است که در اثر حرارت دادن يا نگهداري نادرست در عسل به‌وجود مي‌آيد. درمان زخم معده و روده، خاصيت ضدقارچي و ميکروبي، خواص آنتي‌اکسيدان و تسکين گلودرد و سرماخوردگي از خواص درماني عسل است. البته عسل باوجود تمام‌ اين فوايد، هرگز نبايد به کودکان زير يک سال داده شود.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت