جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: گوشت قرمز سرطانزاست؟

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض گوشت قرمز سرطانزاست؟

    ترجمه: مژگان كريمي/6 سوالي که درباره گوشت قرمز مي‌پرسند
    گوشت قرمز سرطانزاست؟

    آيا اين درست است که افراط در مصرف گوشت قرمز خطر مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي و سرطان را افزايش مي‌دهد؟ کلا گوشت قرمز چه منافع و مضراتي دارد؟ اگر اين سوال‌ها، سوال‌هاي شما هم هست؛ با ما همراه شويد تا اطلاعات تغذيه‌اي‌تان را درباره اين ماده غذايي پرمصرف افزايش دهيد.....
    آيا مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بيماري قلبي‌عروقي و سرطان را افزايش مي‌دهد؟

    در مورد بيماري‌هاي قلبي، پاسخ کاملا واضح است؛ چون بيشتر انواع گوشت قرمز سرشار از چربي‌هاي اشباع‌شده هستند و اين موضوع سبب افزايش ميزان کلسترول خون مي‌شود و متعاقب آن، ميزان بالاي کلسترول بد خون (LDL)، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي را بالا مي‌برد. اما در مورد سرطان، پاسخ روشني وجود ندارد. بسياري از محققان مي‌گويند که گوشت خطر سرطان، مخصوصا سرطان روده بزرگ را افزايش مي‌دهد. موسسه ملي بهداشت آمريکا با مطالعه نيم ميليون سالمند نتيجه گرفته است، افرادي که بيشترين ميزان گوشت قرمز فرآيند شده را به مدت 10 سال مصرف مي‌کرده‌اند احتمال بيشتري دارد که زودتر از کساني بميرند که از اين گوشت‌ها استفاده نكرده‌اند. طبق بررسي‌هاي انجمن سرطان آمريکا در سال 2007 بين مصرف گوشت قرمز و گوشت‌هاي فرآيند شده و برخي سرطان‌ها ارتباطي به دست آمده است و حتي به نظر مي‌رسد بين مصرف اين گوشت‌ها و سرطان‌ ريه، مري، معده، لوزالمعده و سرطان رحم رابطه مستقيمي وجود دارد.
    آيا خوردن گوشت قرمز مزيتي هم دارد؟

    البته! اين منبع پروتئيني سرشار از آهن است، يعني چيزي که بسياري از دختران نوجوان و زنان در دوران باروري و قاعدگي دچار کمبودش هستند. اين نوع آهن در گوشت قرمز به راحتي جذب مي‌شود به اين دليل خوردن آن از سوي متخصصان توصيه مي‌شود. علاوه بر آن، ويتامين B12 فراواني دارد يعني ويتاميني که در ساخت DNA و سلامت سلول‌هاي خوني و عصبي موثر است. در ضمن، گوشت قرمز منبع عالي پروتئين محسوب مي‌شود همان درشت مغذي كه در ساختمان عضلات، آنزيم‌ها و حتي سيستم دفاعي بدن نقش اصلي را بازي مي‌كند.
    چه قدر گوشت قرمز بخوريم که خطري نداشته باشد؟

    نظرات در اين مورد، متفاوت است. بسياري از متخصصان تغذيه، بيشتر روي اندازه و برش‌هاي گوشت قرمز لخم متمرکز مي‌شوند. موسسه ملي سرطان آمريکا نيز بيشتر روي پيشگيري از سرطان با انجام ورزش و رژيم غذايي سالم تاکيد دارد و به افراد توصيه مي‌کند که بيش از نيم کيلوگرم گوشت قرمز پخته در هفته مصرف نکنند. اين موسسه همچنين به افراد سفارش مي‌کند تا از مصرف همه گوشت‌هاي فرآيند شده مثل سوسيس، كالباس، همبرگر و حتي انواع ناگت‌ها اجتناب کنند، چرا که تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف اين نوع گوشت‌ها خطر سرطان‌ روده بزرگ را بالا مي‌برد.


    چرا بهترين قسمت گوشت، بخش لخم آن است؟
    مي‌گويند گوشت لخم ، مثل گوشت سردست كه داراي چربي کمتري است يا اصلا چربي ندارد، سالم‌تر است. گوشتي که به منظور تهيه استيک نيز به کار برده مي‌شود، لخم است. در كل، گوشتي که 95 درصد لخم باشد بهترين گوشت قرمز به حساب مي‌آيد. برگرها ممکن است 50 درصد چربي داشته باشند، در حالي كه بسياري از گوشت‌هاي کبابي لذيذ داراي چربي بالاتري هستند.آيا کباب کردن گوشت قرمز، آن را سرطان‌زا مي‌كند؟

    پختن هر گوشتي با دماي بسيار بالا از جمله گوشت قرمز، مرغ يا ماهي مي‌تواند ذراتي در غذا توليد کند که خطر سرطان را افزايش دهند. اين مواد به نام هتروسيکليک آمين و پلي‌سيکليک آروماتيک هيدروکربنات خوانده مي‌شوند.
    چگونه مي‌توان هنگام کباب کردن گوشت قرمز، ذرات سرطان‌زاي آن را کاهش داد؟

    روش‌هاي گوناگوني مي‌تواند از تشکيل اين ذرات جلوگيري کند يا ميزان مواجهه با آنها را کاهش دهد. اول از همه اينكه هنگام کباب كردن از قسمت لخم گوشت قرمز استفاده کنيد. اگر گوشت را کباب مي‌کنيد، از دماي ملايم يا حرارت غيرمستقيم استفاده کنيد. حرارت بالا مي‌تواند توليد شعله و دودهايي کند که سرطان‌زا هستند. گوشت را بيش از حد نپزيد زيرا گوشتي که خيلي زياد پخته مي‌شود، حاوي ذرات سرطان‌زا خواهد بود. در ضمن، گوشت را مدام روي حرارت جابه‌جا کنيد. البته بهتر است اين کار را با کفگير انجام دهيد و از به کار بردن چنگال براي پشت رو کردن گوشت بپرهيزيد، چرا که زيرورو کردن گوشت موجب خروج‌ آب گوشت شده و روي حرارت شعله‌ور شده و دود ايجاد مي‌كند.
    علاوه بر اينها، هرگز مقدار زيادي گوشت را کباب نکنيد. کباب کردن گوشت‌هاي تکه‌اي موجب خام ماندن وسط گوشت مي‌شود. گوشت را به حالت استيک، آن هم به همراه تکه‌هاي سبزي‌جات مثل فلفل، پياز و گوجه فرنگي کباب کنيد. در ضمن، قبل از پختن گوشت چربي‌هاي اضافي را از روي آن برداريد و اگر بعد از پختن باز هم گوشت چربي دارد، قبل از خوردن، آن را جدا كنيد.منبع: webmd
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    رابطه‌اي بين مصرف گوشت قرمز و خطر سرطان وجود ندارد

    عليرغم نظريه‌هاي قبلي، بزرگسالاني که گوشت قرمز زيادي مصرف مي‌کنند دچار افزايش خطر ابتلا به انواع تومور مغزي نمي شوند اما براساس مطالعات انجام شده به دليل وجود نيتروسامين در برخي محصولات گوشتي مثل سوسيس و همبرگر خطر پيشرفت سرطان وجود دارد.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - واحد علوم پزشکي ايران، طبق اين گزارش اين مطالعه براساس بررسي ارتباط بين تومورهاي مغزي موسوم به گليوماس و مصرف گوشت قرمز و ترکيبات آن موسوم به نيتروسامين استوار است.

    طبق اين مطالعه نيتروسامين‌ها که مي توانند موجب پيشرفت سرطان شوند در بعضي غذاهاي خاص حضور دارند و يا در بدن به وسيله مواد شيميايي که ما مصرف مي کنيم مانند نيترات سديم تشکيل مي شوند.

    اين ترکيبات در محصولات گوشتي زيادي مانند سوسيس ها و همبرگر وجود دارند که اين غذاها را به منبع اصلي نيتروسامين ها تبديل مي کنند.

    بر اساس گزارش رويترز، محققان مطالعه اي را روي 238 هزار مرد و زن به انجام رساندند که از اين بين تنها 335 نفر مبتلا به گليوماس شناخته شدند.

    همچنين مشخص شد هيچ رابطه اي بين خطر توسعه بيماري و مصرف گوشت قرمز يا محصولات گوشتي و يا ترکيبات نيتريت دار و نيترو سامين ها وجود ندارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مواد شيميايي موجود در گوشت ممکن است سرطان‌زا باشند

    رويترز هلث: همه ساله حدود 70 هزار آمريکايي با تشخيص سرطان مثانه تحت درمان قرار مي‌گيرند. عوامل متعددي از جمله سيگار کشيدن و مواجهه با ماده آرسنيک با سرطان مثانه ارتباط دارد اما محققان معتقدند که مواد موجود در گوشت هم با بروز اين سرطان در ارتباط است. موادي به نام هيتروکيليک آمين‌ها يا پلي‌کيليک آروماتيک هيدروکربوبنات، همچنين هنگام نگهداري گوشت هم موادي مثل نيترات‌ها و نيتريت‌ها با ايجاد سرطان مثانه ارتباط دارند. در يك مطالعه محققان موسسه ملي بهداشت آمريکا دريافتند افرادي که از گوشت قرمز و گوشت‌هاي فرآوري شده بيشتري استفاده مي‌کردند حدود 30 درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه بودند. افرادي که در رژيم غذايي آنها بيشتر نيترات و نيتريت (از همه منابع و نه تنها گوشت) وجود داشت، نزديک يک‌سوم بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه بودند. به گفته اين محققان هيچ تاثير واضح و ارتباط مشخصي با مصرف گوشت سفيد و اين بيماري پيدا نشد. هنگام فرآيند پخت، نيترات‌ها و نيتريت‌ها با ساير مواد شيميايي که به طور طبيعي در گوشت وجود دارد و به طور بالقوه سرطان‌زا هستند ترکيب مي‌شوند. اين مواد در دستگاه ادراري ترشح شده و در تماس با مثانه قرار مي‌گيرند. مطالعات آزمايشگاهي روي حيوانات نشان مي‌دهد اين مواد با بروز سرطان مثانه ارتباط دارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت