تاكنون مرگ بر اثر مصرف گوشت‌هاي آلوده گزارش نشده و به طور كلي علايم چندان شديد نيست كه به مرگ منجر شود و فقط عوارضي گوارشي و عضلاني را به دنبال دارد.



دكتر حسين خدمت فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرويس بهداشت و درمان ايسنا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: انگل ساركوزيس يكي از مباحث عمده در رابطه با گوشت‌هاي آلوده در كشور است و انگل تك‌ ياخته‌ي ساركوزيس مي‌تواند بيماري انگلي را از طريق مصرف گوشت آلوده به وجود آورد و يك عفونت مشترك بين انسان و دام محسوب مي‌شود.



وي ادامه داد: نحوه‌ انتقال اين انگل به انسان از طريق مصرف گوشت آلوده به صورت نيم‌پز يا خام است و سپس اين انگل در روده رشد كرده و در برخي موارد ممكن است اين انگل از روده عبور كرده و وارد عضلات قرمز بدن شده و عوارضي را ايجاد ‌كند.



دكتر خدمت گفت: در مشاهده‌ي انساني، عضله‌ي اين گوشت‌هاي آلوده چندان مشخص نيست و اگر اين گوشت‌ها در خارج از يخچال باقي بماند، اين انگل‌ها رشد كرده و بزرگتر و به صورت دانه‌هاي شبيه به برنج ظاهر مي‌گردد.



اين فوق تخصص اظهارداشت: بيماري‌هاي حاصل از اين انگل‌ها در عضلات ظاهر و به درد عضلاني و ورم در عضلات ارادي و قلب منجر مي‌شود.



به گفته‌ي وي، مشكلات گوارشي به صورت شكم درد، دل پيچه و اسهال طولاني مدت مهمترين نشانه‌ي بيماري حاصل از اين انگل هستند؛ اما پس از مصرف اين گوشت‌ها در اغلب افراد علايم حادي ايجاد نمي‌شود، ولي در كودكان و سالمندان به دليل ضعيف بودن بدن و يا بيماري، اين علايم شديدتر مي‌باشد و علاوه بر علايم فوق ممكن است در آنها بي‌اشتهايي، ضعف شديد، تب، تحريك پذيري عضلاني و عصبي و كم خوني ايجاد شود و يا در زنان باردار ممكن است منجر به سقط جنين ‌شود.



اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: در صورت مصرف خام و يا نيم‌پز اين گوشت‌ها، اين علايم ظاهر مي‌شود، ولي اگر اين گوشت‌ها در دماي بالاي 50 درجه پخته شود، علايم بروز نمي‌كند و مشكلي را براي افراد به وجود نمي‌آورد.



دكتر خدمت تصريح كرد: نحوه‌ي انتقال اين گوشت‌ها استاندارد نبوده و چندين بار يخ اين گوشت‌ها ذوب و مجددا منجمد شده كه در اثر اين عوامل سلول‌هاي عضلاني و پروتئين‌هاي غذايي مفيد گوشت از بين رفته و از نظر ارزش تغذيه‌اي بسيار پايين است و به جز انگل ساركوزيس ممكن است داراي انواع ميكروب‌ها باشد و يا مي‌توان مسموميت‌هايي را در مصرف‌كنندگان پيش‌بيني كرد.



وي افزود: افراد پس از مصرف اين گوشت‌ها و مشاهده‌ي علايم بايد بلافاصله از مصرف غذاي بيشتر خودداري كرده و پس از استفاده از مواد آبكي سالم يا آب جوش اگر علايم رفع نشد، بايد به پزشك مراجعه نمايند.



دكتر خدمت در پايان توصيه كرد: افراد در هنگام خريد گوشت دقت كافي و لازم را انجام دهند و گوشت‌هاي آلوده معمولا داراي خونابه، لزج و ظاهر آن ترد است و در صورت مشكوك بودن به آنها، بايد آن را خوب بپزند( به مدت 20 دقيقه).