درمورد گوشت گوسفندی :
گوشت های میش و بز دارای گوشتی سفت و دیر پز هستند.
گوشت میش را قصاب ها با نام گوشت تعاونی می شناسند.
توضیح: به گوسفند ماده ای که زایمان کرده باشد میش میگویند.
گوشت بز کمی پررنگ تر از گوشت میش است.
گوسفند نر بالغ را شیشک می نامند که گوشت آن لطیف تر از گوشت میش هست.
البته به گوسفند بزرگی که کاملاً بالغ شده است ، قوچ میگویند . گوشت قوچ مقوی است و برای جوانان مفید است.
البته کمی خشن تر از گوشت شیشک است.
و اما ... اصل مطلب:
اگر گوسفندی زایمان نکرده باشد و یا بالغ نشده باشد ، برّه نام دارد.
گوشت بره (به خصوص برّه شیری) لطیف ترین و گرانترین نوع گوشت گوسفندی است.
حالا من یه راه بهتون یاد میدم تا بتونید انواع گوشت گوسفندی رو از هم تشخیص بدهید:
گوشت میش و دام های مسن تر دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به زرد میباشد.
رنگ آن نسبت به گوشت برّه کمی تفاوت دارد.
گوشت برّه های جوان و دام های تازه به بلوغ رسیده ، دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به آبی تا سفید متمایل به سبز هست.
گوشت برّه شیری هم که اندازه ی لاشه و یا اجزای آن دیگه معلومه !!!

hashpazi.ir



رئیس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان گوشت گوسفندی با اشاره به نحوه‌ی تشخیص گوشت‌های میش و بز پیر از گوشت گوسفند اظهار کرد: میش به مراتب لاغر است، گوشت آن تیره‌رنگ بوده، دارای ران لاغر و چربی زرد‌رنگ است.

علی‌اصغر ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: نشان خاص تشخیص گوشت بز پیر از گوشت گوسفند نیز تیره‌بودن آن و شکل مخروطی و کشیده ران است؛‌ گوشت بز اگر خوب باشد، تفاوتی با گوشت شیشک (گوشت مرغوب گوسفندی) دارد

طبع گوشت بز سرد و گوشت گوسفند گرم است

hamshahrionline.ir