ريمون استراليايي 80 ساله در مسابقات ايکتورين واسترالين بادي بيلدر به 4 پيروزي دست يافت و هماکنون در حال تمرين براي ششمين دوره مسابقات قهرماني جهاني باديبيلدرهاي آماتور است. اين مرد بازنشسته تنها 5 سال است که ورزش پرورشاندام را شروع کرده ميگويد: «سن يک مانع نيست و زندگي چيزي است که شما آن را ميسازيد.» آقاي مون بيماري فلج اطفال داشته و تحت عمل باز قلبي قرار گرفته، دچار ايست قلبي شده و يک بار هم دچار مرگ باليني شده است. او از دستگاه تنظيم ضربان قلب استفاده ميکرده، از پيچيدگي روده هم رنج ميبرده و دو سکته خفيف داشته است. او همچنين مشکل فتق و پروستات دارد ولي به جاي تسليم شدن رفتن به باشگاه ورزشي را انتخاب کرده است. او 64 سال در صنعت ميهمانداري کار ميکرده و حتي براي ملکه هم غذا درست کرده است. چند سال قبل من واقعا به زمين خوردم و همه چيز را از دست دادم. اين باشگاه ورزشي را پيدا کردم (باشگاه ورزشکاران سلامت) در پرستون، نشانههايي را دريافت کردم، شروع کردم ادامه دادم و پيشرفت کردم. مالک باشگاه هميشه از اين موضوع شگفتزده بود که من هيچگاه به عقب نگاه نميکنم و هيچوقت اينقدر احساس خوبي نميکردم. «آدمهايي که تسليم ميشوند هيچوقت مسابقهاي را نميبرند.» من 2 سال پيش از روي مانع پريدم و اين باشگاه را يافتم. فکر ميکردم ممکن است اينجا بتوانم بيدار شوم و افکارم را جمع کنم. اينگونه شد که شروع کردم. اول فکر ميکردم زياد براي اين کار خوب نيستم ولي مدير باشگاه به من اين جرات را داد و حالا آقاي مون با تمرينات 5/2 ساعتهاش هر روز و 6 روز در هفته، حتي جوانترين اعضاي باشگاه را شگفتزده کرده است. او روي تداوم تمرينات و رسيدگي به وزن ايدهآل و حداقل 4 کيلومتر پيادهروي در روز تمرکز کرده است. طرز تفکر مثبت او و معرفت و آگاهياش و فداکاريهايش توجه بسياري از تماشاگران و علاقهمندان اين ورزش را به خود جلب کرده و اغلب اوقات بيشترين تماشاچي و تشويق را دريافت کرده است.
« قدردانيها و تشويقهاي تماشاچيها بود که من را دوباره برگرداند.» اين حيرتآور است: «من بايد در مسابقات شرکت کنم. روي صحنه بروم و عضلاتم را نشان بدهم و بعد از همه اين تمرينات و مسابقات تنها به دست آوردن تجربيات است که شما را جوان نگه ميدارد.»
زن صد ساله برزیلی می گوید ابدا دوست ندارد از لحاظ فکری و جسمی بی تحرک باشد و به همین خاطر از مدتی قبل، به کلاس های شبانه سواد آموزی می رود تا خواندن و نوشتن یاد بگیرد.
پیرزن صد ساله برزیلی به تازگی به کلاس های سواد آموزی می رود تا خواندن و نوشتن بیاموزد.
به گزارش واحد مرکزی خبر،ایزولینا کامپوس، زن صد ساله برزیلی می گوید ابدا دوست ندارد از لحاظ فکری و جسمی بی تحرک باشد و به همین خاطر از مدتی قبل، به کلاس های شبانه سواد آموزی می رود تا خواندن و نوشتن یاد بگیرد.
معلم ایزولینا می گوید وی همیشه خندان و برای یادگیری بسیار کنجکاو است و تا زمانی که به شدت بیمار نشده است، همیشه سر کلاس حاضر می شود. وی ساعت هفت صبح از خواب برخاسته و به کار خانه و قالی بافی و مرور درس هایش می پردازد و بعد از ظهرها هم به کلاس سواد آموزی می رود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از چهارده میلیون برزیلی یعنی هفت ممیز چهار دهم درصد از جمعیت این کشور بیسواد هستند.
جان فوربس نش ، دانشمندي است كه عليرغم مبتلا بودن به بيماري اسكيزوفرني ، برنده جايزه نوبل شد
اين مرد اسكيزوفرني را ديوانه كرد
جام جم آنلاين: جان فوربس نش اكنون 78 ساله و يكي از معروفترين اساتيد رياضيات در دانشگاه پرينستون است. البته همان 70 سال پيش هم، اطرافيان و بخصوص خانوادهاش ميدانستند كه آينده درخشاني پيشروي اوست.
نش در 20 سالگي مدرك ليسانس و فوقليسانس را يكجا اخذ كرد و 2 سال بعد هم، در 22 سالگي، به درجه دكتري نايل شد. او به معناي واقعي كلمه يك نابغه رياضي بود و تئوريهاي مهم و بحثانگيزي در حوزه رياضيات و اقتصاد وضع كرد كه برايش جوايز متعددي به همراه داشت.
او در سال 1994، به جايزه نوبل اقتصاد نيز دست پيدا كرد، اما آنچه از جان نش چهرهاي ممتاز و مورد توجه ساخته است، نه نبوغ رياضي كه استقامت او در مبارزه با بيماري اسكيزوفرني است.
خودش در يادداشتي براي پايگاه اينترنتي بنياد نوبل مينويسد: جان نش صداهايي غيرواقعي را ميشنيد كه او را از خطراتي موهوم حذر ميدادند و وادارش ميكردند كارهايي برخلاف خواستهاش انجام بدهد. رفتهرفته بر شدت توهمات او افزوده شد و زندگياش در آستانه فروپاشي قرار گرفت. همسرش او را ترك كرد، كرسي استادي خود را در دانشگاه از دست داد و بالاخره در بيمارستان بستري شد. پزشكان بيمارياش را نوعي اسكيزوفرني هذياني تشخيص دادند كه با افسرگي خفيف و كاهش اعتماد به نفس همراه شده بود.
نش در ابتدا از خود سرسختي و مقاومت نشان ميداد و سعي ميكرد با هر ترفندي شده از بيمارستان و حتي از نظارت مستقيم روانپزشك، فرار كند، اما با شدت گرفتن بيماري، كمكم به درمان تن داد. سواي درمان، آنچه بيش از همه به نش كمك كرد، تلاش آگاهانهاي بود كه او از خود نشان داد.
او با تمام توان سعي كرد تا محتواي ذهني بيمار خود را ذره ذره اصلاح كند. اين فرآيند جبراني، چيزي نزديك به 25سال از بهترين سالهاي عمر او را گرفت اما اميد و ارادهاي كه او از خود نشان داد، كار خودش را كرد و رياضيدان نابغه بالاخره از بند بيماري نجات پيدا كرد.
خودش اينطور مينويسد: به مرور زمان سعي كردم بخش بيمار ذهن خودم را شناسايي و پاك كنم. سعي كردم رفتهرفته ذهنيت عالمانهاي را كه از قبل داشتم، بازسازي كنم. اين كار خيلي طول كشيد، خيلي چيزها را از من گرفت، اما فكر ميكنم الان ديگر بخش اعظم آن هذيانها و آن توهمات را دور ريختهام. اين كه در اين سن و سال هنوز ميتوانم يك رياضيدان و تئوريسين فعال باشم، به اين معني است كه من در مبارزه با بيماريام موفق شدهام.
علاوه بر كتابهاي مختلفي كه درباره زندگي عبرتآموز و اميدبخش جان نش نوشته شده، 2 فيلم نيز بر همين اساس توليد شده است؛ يكي فيلم آشناي «ذهن زيبا» كه با بازي راسل كرو و كارگرداني ران هوارد توليد شده و از واقعيت زندگي و بيماري جان نش خيلي فاصله دارد و ديگري فيلم مستند «جنون درخشان» كه نگاه دقيقتر و وفادارتري به زندگي او داشته است. نش داراي 2 فرزند پسر است. فرزند اولش كه درست همزمان با شروع بيماري پدر به دنيا آمد، رياضيدان است و از بد حادثه، درست مانند پدر به بيماري اسكيزوفرني هذياني مبتلاست. او نيز سالهاست كه تحت نظارت و درمان پزشكان قرار دارد.
علویه ربابه مجتهد نجفی، مسن ترین زن دانشجو در ایرانی است که در ۶۵ سالگی دانشجوی مهندسی مدیریت و آبادانی روستاهاست.
به گزارش خبرگزاری مهر، خانم مجتهد نجفی در دانشگاه پیام نور حسن آباد فشافویه در اطراف تهران درس می خواند. او در بیست سالگی دیپلم گرفته و در پنجاه سالگی توانسته دوره پیش دانشگاهی را پشت سر بگذارد.
او دو فرزند دختر دارد که یکی از آنها پزشک و دیگری مهندس برق است.
خانم مجتهد نجفی می گوید که ادامه تحصیل را برای "خدمت به کشورش و کسب دانش روز" انتخاب کرده و "شبها دو ساعت مطالعه می کند چون مشغول کارهای منزل است و بیشتر از این فرصت مطالعه ندارد."
او می گوید که "تحصیل برایش سخت نیست و همه درسها را می فهمد، آنچه را که می خواند یاد می گیرد و به دانشش می افزاید."
دونده 100 ساله گیاهخوار، ۴۲ کیلومتر ماراتون را دوید
«فوجا سینگ» تبعه انگلستان که متولد اول آوریل ۱۹۱۱ میلادی در هند است، توانست به عنوان نخستین انسان یکصد ساله در تاریخ دوی ماراتون، مسافت ۴۲ کیلومتری این دو را روز یکشنبه ۲۴ مهر، در تورنتوی کانادا، به پایان برساند. او مسیر ماراتون را در ۸ ساعت و ۱۱ دقیقه و ۶ ثانیه طی کرد. زمانی که «فوجا سینگ» به کیلومتر ۳۵ مسابقه رسید، بنظر میآمد مجبور به توقف خواهد شد، اما مسابقه را ادامه داد تا از خط پایان گذشت. او آخرین دوندهای بود که از خط انتهای ۴۲ کیلومتر مسیر مسابقه عبور کرد.
«فوجا سینگ» دویدن را از سن ۸۹ سالگی شروع کرده و هر روز بین ۱۳ تا ۱۶ کیلومتر میدود. او تقریبا ۱۷۰ سانتی متر قد و ۵۲ کیلوگرم وزن دارد و گیاهخوار است.
این مرد استثنایی تاریخ ورزش، هفته گذشته در مسابقاتی در پیست دو و میدانی ورزشگاه «بریچمونت» اسکاربورو، از حومههای تورنتو، توانسته بود به عنوان یک دونده ۱۰۰ ساله، چند رکورد بیسابقه در دوهای ۱۰۰ تا ۵۰۰۰ متر بجا بگذارد. رکوردی که «فوجا سینگ» روز یکشنبه شکست، به احتمال زیاد در «رکوردهای جهانی گینس» ثبت خواهد شد.
این هشتمین ماراتونی است که «سینگ» ۱۰۰ ساله دویده است. او پیش از این در ماراتون سالانه تورنتو در سال ۲۰۰۳ در رده ۹۰ سال به بالا رکورد ۵ ساعت و ۴۰ دقیقه و یک ثانیه را در این رشته بنام خود ثبت کرده است. «سینگ» میگوید تا زمانی که زنده است، خواهد دوید.
«آلان استورات» كه متولد سال 1915 ميلادي است سال 2006 ميلادي نيز در سن 91 سالگي پس از فارغالتحصيلشدن در رشته حقوق اين عنوان را به خود اختصاص داده بود.
مسنترين دانشجوي جهان در سن 97 سالگي توانست از يكي از دانشگاههاي استراليا فارغالتحصيل شود.
به گزارش ایسنا اين پيرمرد روز گذشته مدرك فوق ليسانسش را در رشته علوم باليني اخذ كرد و عنوان مسنترين دانشجوي جهان را به خود اختصاص داد.
«آلان استورات» كه متولد سال 1915 ميلادي است سال 2006 ميلادي نيز در سن 91 سالگي پس از فارغالتحصيلشدن در رشته حقوق اين عنوان را به خود اختصاص داده بود.
«استوارت» در توضيح اين موفقيتش گفت: وقتي به سن 90 سالگي رسيدم تصميم گرفتم تا ادامه تحصيل بدهم به همين دليل با گذراندن دورههاي فشرده دوره شش ساله را حدود چهارسال و نيم گذراندم و در سال 2006 ميلادي فارغالتحصيل شدم.در سال 2009 ميلادي نيز در رشته علومباليني وارد دانشگاه شدم و با تلاش فراوان توانستم در رشته فارغالتحصيل علومباليني فارغالتحصيل شوم.
«استوارت» با پيادهروي و مديتيشن و خواندن رمانهاي جنايي و متون طبي ذهن و جسم خود را فعال نگه داشته است.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، «استوارت» همچنين معتقد است كه افراد مسن نبايد كهولت سنشان را براي دورماندن از مطالعه و درس خواندن بهانه بكنند.
نام کنیا این روزها با بحران و ناآرامی عجین شدهاست، اما اگر کمی از این ناآرامیها فاصله بگیریم خبرهای دیگری هم خودنمایی میکند مثل اینکه: مسنترین دانشآموز دنیا در کنیا درس میخواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، بارها در زندگی بشر ثابت شده است که سن هیچگاه نمی تواند سدی در مسیر یادگیری به شمار آید و این درباره پیرمرد کنیایی که به رغم سن ۸۸ سالهاش، هنوز با کودکان بر سر کلاس درس میخواهد، صدق میکند.
کیمانی ماروژ بهرغم خشونتهایی که بعد از انتخابات کنیا روی داد و باعث پناهنده شدن وی و شماری دیگر به اردوگاه آوارگان شد، حال در این اردوگاه نیز در کلاسهای درسآموزی حاضر میشود.
وی هر صبح چهار کلیومتر پیاده به همراه دیگر کودکان دبستانی پیاده میپیماید تا به مدرسه برسد و با کودکانی که یک دهم سن وی را دارند به آموختن دانش میپردازد.
وی که همه عمرش را بیسواد بود اکنون در اواخر عمرش تلاش دارد از فرصتی که دولت کنیا در اختیارش قرار داد و زمینههایی را برای آموزشهای مقدماتی و دبستانی ایجاد کردهاست، استفاده کند و بیسواد نماند.
وی حتی از دولت کنیا خواستهاست امکانات و امنیت لازم را برای تحصیل وی فراهم کند.
شاید آخرین مأموریتی که وی در زندگی خود دنبال میکند این است که هیچگاه برای یادگرفتن دیر نیست.
همشهری
آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 10-Jun-2012 انجام شده است
مرد 76 ساله نپالی به عنوان پیرترین فرد صعودکننده به اورست معرفی شد.
به گزارش بی بی سی، مرد 76 ساله نپالی با رساندن خود به قله اورست توانست نام خود را به عنوان پیرترین کوهنورد صعود کننده به این قله ثبت کند.
آقای "بهادر شرچان" با رسیدن به قله اورست در حالی که شرایط جسمی او کاملا مطلوب بود هدف از این صعود را تشویق همسن و سالانش به انجام این کار را عنوان کرده است.
او به زودی به محل استقرار کمپ بازمیگردد و میتواند برای ثبتنام خود در کتاب رکورداران اقدام کند.
شرایط خوب جوی در کوهستان باعث شده است تا دهها کوهنورد برای فتح این قله راهی شوند و مرد 47 ساله نپالی دیگری نیز توانست رکورد هجدهمین بار صعود به اورست را ثبت کند.
رکورد قبلی صعود به اورست متعلق به معلم ژاپنی 71 سالهای بود که سال گذشته توانست به سلامت به اورست که از سال 1953 تاکنون 2500 نفر به آن صعود کردهاند سفر کند.
به گزارش سی ان ان، خانم "آلیو ریلی" 108 ساله اهل استرالیا که از فوریه سال 2007 وبلاگ نویسی را شروع کرده و پیرترین وبلاگنویس دنیا بود بر اثر کهولت سن در گذشت.
او در آخرین نوشته خود چند روز قبل اعلام کرد که سلامتیاش هر روز از دست میرود اما خواندن شعرهای شادیبخش او همچنان ادامه دارد.
خانم ریلی که در خانه سالمندان زندگی میکرد در طول مدت افتتاح وبلاگش دست کم 70 نوشته روی آن قرار داد و در آنها از زندگی روزانه و همچنین جنگهایی که دیده و فرزندانی که بزرگ کرده بود خاطراتی درج میکرد.
به گفته پزشکان این زن حافظه فوق العادهای داشته و کار وبلاگنویسی را با پیشنهاد یک کارگردان مستندساز که از زندگی او 4 سال قبل فیلمی تهیه کرده بود آغاز کرده بود.
واتانابه در ۱۶ماه مه سال ۲۰۰۲ كه به قله ۸ هزار و ۸۴۸ متری اورست صعود كرد؛ عنوان پیرترین زن فاتح اورست را از یك كوهنورد لهستانی گرفت.
كوهنورد ۷۳ ساله ژاپنی پیرترین زن جهان است كه روز شنبه باردیگر قله اورست را فتح كرد و بعد از یك دهه ركورد خود را شكست.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه ،تامایی واتانابه كه اوایل ماه آوریل از كاتماندو به مرتفع ترین قله جهان صعود كرد، یك گروه چهار نفره شامل نورییوكی موراگوچی كوهنورد ژاپنی او را همراهی می كردند.
سازمان كوهنوردی تبت چین اعلام كرد:واتانابه صبح شنبه به قله رسید. او از سمت شمالی كوه صعود كرد .
واتانابه در ۱۶ماه مه سال ۲۰۰۲ كه به قله ۸ هزار و ۸۴۸ متری اورست صعود كرد؛ عنوان پیرترین زن فاتح اورست را از یك كوهنورد لهستانی گرفت.
'مین بهادر شرچان' از نپال پیرترین مرد فاتح اورست است. او در سال ۲۰۰۸ با سن ۷۶ سال و ۳۴۰ روز به این قله صعود كرد.
حدود ۳ هزار نفر تاكنون از این قله صعود كرده اند. ادموند هیلاری و تنزینگ نورگای در سال ۱۹۵۳ اولین فاتحان اورست بودند. هر ساله صدها نفر برای صعود از اورست سفر خود را در ماه آوریل آغاز می كنند
علاقه مندي ها (Bookmarks)