سبزي‌ها و ميوه‌هاي قرمز مانع آب مرواريد مي‌شوند

باشگاه خبرنگاران: نتايج تحقيقات نشان مي‌دهند مصرف سبزي‌ها و ميوه‌هاي قرمز رنگ به علت داشتن آنتي‌اکسيدان‌ها، مانع از تشکيل آب مرواريد مي‌شود. هرمز شمس، متخصص شبکيه چشم، با اعلام اين مطلب افزود: «احتمال بروز اين بيماري بر اثر پيري سلول‌هاي عدسي و از دست رفتن شفافيتشان در همه افراد وجود دارد و معمولا در سنين بالاي 50 سالگي بروز مي‌کند، ولي به دليل تابش بالاي اشعه ماوراي بنفش خورشيد و افزايش گرما و خشکي هوا در ايران، سن ابتلا به آب مرواريد در کشورمان به 45 سالگي نيز رسيده است.» دکتر شمس وجود فاکتورهاي وراثتي را از ديگر عوامل مهم بروز آب مرواريد برشمرد و در خصوص رژيم‌غذايي گياهخواري نيز تاکيد کرد: «درست است که مصرف سبزي‌ها و ميوه‌هاي قرمز، مانع بروز آب مرواريد يا کاهش خطر ابتلا به اين بيماري در فرد مي‌شود، ولي مصرف آنتي‌اکسيدان‌ها به تنهايي نمي‌تواند پاسخگوي همه نيازهاي بدن باشد و در نتيجه در کنار گياهخواري، مصرف لبنيات و منابع گوشتي نيز براي خون‌سازي و تامين ساير نيازهاي بدن، اهميت ويژه‌اي دارد.»