جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: کلسترول - تغذیه

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض کلسترول - تغذیه

    پنج غذای پایین آورنده کلسترول


    کلسترول یک نوع چربی است که می تواند در رگ های خونی شما رسوب کرده و باعث انسداد آنها گردد. اگر این انسداد در عروق ظریف خونرسان قلب رخ دهد، باعث ایجاد بیماری ایسکمی قلبی و در نهایت سکته قلبی می گردد.

    یکی از اجزای اصلی برنامه کاهش کلسترول خون، رژیم غذایی است. با دنبال کردن یک برنامه صحیح غذایی، شما می توانید کلسترول خون را کنترل کنید.

    همه ما می دانیم کره، بستنی و غذاهای چرب مانند فست فود ها، کله پاچه و ... باعث افزایش چربی های خون خواهند شد. به عقیده محققان، شما می توانید با کاهش مصرف چربی های بد و غذاهای حاوی نمک بالا و نوشابه های حاوی قند، در کاهش کلسترول خون تان موثر باشید.



    همزمان با کاهش مصرف غذاهایی که اثرات نامطلوب بر روی میزان کلسترول خون شما دارند، مصرف غذاهای مفید به عنوان جایگزین، نقش کلیدی در کنترل میزان کلسترول خون خواهند داشت.

    باید باور کنیم که بعضی از غذاهای مفید می توانند نقش معجزه آسایی در کنترل کلسترول خون ایفا نمایند. علاوه بر آن که طعم به مراتب بهتری از داروهای کاهش دهنده کلسترول خون داشته و عوارض احتمالی این داروها را به دنبال نخواهند داشت.

    با مصرف پنج غذای کاهش دهنده کلسترول که در ذیل به آنها خواهیم پرداخت، می توانید به کاهش خطر بیماری قلبی خود کمک کنید:
    1- خوردن میوه و سبزیجات

    سبزیجات سرشار از ویتامین، املاح، رنگدانه های گیاهی و آنتی اکسیدان ها می باشند. آنها با چربی بد خون که باعث ایجاد پلاک در رگ ها می شود، مبارزه می کنند. لذا در کنترل مهم ترین عامل خطر برای بیماری های قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، کمک می کنند.

    سعی کنید در طول هفته انواع مختلفی از سبزیجات را استفاده کنید تا بتوانید از فواید آنها برای سلامتی خود بهره مند شوید.

    میوه ها نیز منبع عالی از رنگدانه های گیاهی، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند. لذا استفاده متناسب و متنوع از میوه ها در کنترل کلسترول خون مفید خواهد بود.
    2- چربی های سالم را انتخاب کنید:

    همه چربی ها بد نیستند. شما به چربی های خوب نیاز دارید. چربی خوب شامل روغن های زیتون، کانولا، دانه کتان، گردو، بادام زمینی و روغن کنجد است.

    این چربی ها به کاهش التهاب داخلی، کاهش میزان کلسترول، بالا بردن سطح ایمنی بدن و سلامت سیستم اعصاب مرکزی و مغز کمک شایانی می کنند.

    در کنار برنامه غذایی صحیح با انجام ورزش منظم و تغییر شیوه های نادرست زندگی می توانید به طور شگفت آوری در کاهش کلسترول خون خود موثر باشید.
    3- غلات سبوس دار و حاوی فیبر را مصرف کنید:

    از مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند جو ، جو دوسر، گندم و برنج سبوس دار استفاده کنید. این گونه مواد غذایی حاوی فیبر محلول بوده و با کلسترول در دستگاه گوارش ترکیب شده و باعث خروج آن از بدن می شود.

    این گونه مواد غذایی را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه ی خود بگنجانید.

    حبوبات مانند لوبیا، عدس، لپه، نخود ، لوبیا سفید و ... سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند و در بهبود کلسترول مفید هستند.
    4- خشکبار مصرف کنید:

    خوردن متوسط برخی خشکبار مانند بادام زمینی و بادام می تواند در کاهش کلسترول خون کمک کند. خشکبار حاوی چربی سالم و آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی شما کمک می کند.

    در هفته شما باید 2 تا 3 وعده خشکبار مصرف کنید. هر وعده خشکبار حدود یک سوم لیوان است. ولی در میزان مصرف خود دقت کنید، زیرا خشکبار حاوی کالری فراوانی است. نکته مهم دیگر در مصرف خشکبار این است که از خشکبار بدون نمک استفاده کنید.
    5- مصرف ماهی را در سبد غذایی افزایش دهید:

    از غذاهای دریایی به ویژه ماهی ها در سبد غذایی خود استفاده نمایید. البته توجه داشته باشید که میگو تنها غذای دریایی حاوی کلسترول فراوان می باشد و نباید آن را مصرف کنید.

    گوشت و کلسترول:

    مصرف چربی حیوانی یکی از عوامل بالا رفتن کلسترول خون است، ولی همه گوشت ها برای شما بد نیستند. در اینجا به چند نکته در مورد پختن و مصرف گوشت اشاره می کنیم:
    کندن پوست مرغ

    * از گوشت های با چربی کم استفاده کنید و سعی کنید به جای سرخ کردن گوشت آن را بپزید و یا به صورت کبابی استفاده نمایید.

    * از گوشت مرغ استفاده کرده و قبل از پختن آن، پوست آن را جدا کنید.

    * از گوشت های فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس کمتر استفاده کنید و یا اصلا استفاده نکنید.

    * جگر، دل و قلوه حاوی کلسترول فراوانی است. سعی کنید خیی کم از این گونه گوشت ها استفاده کنید.

    * در هفته حتما دو بار از ماهی استفاده کنید. این ماهی ها بهتر است از نوع چرب آنها مانند سالمون یا قزل آلا باشد.

    در کنار برنامه غذایی یاد شده، با انجام ورزش منظم و تغییر شیوه های نادرست زندگی می توانید به طور شگفت آوری در کاهش کلسترول خون خود موثر باشید.

    در پایان ذکر این نکته مفید است که مواد غذایی فوق الذکر در پیشگیری از افزایش کلسترول خون مفید بوده، ولی در صورت ابتلا به افزایش چربی خون، شما نیاز به یک برنامه ریزی صحیح تغذیه ای زیر نظر متخصص دارید تا بتوانید با تغییر عادات غذایی، تغییرات واضحی در میزان کلسترول خون را شاهد باشید.

    اگر از داروهای کاهش دهنده کلسترول خون استفاده می کنید، استفاده از مواد غذایی فوق الذکر به معنای قطع مصرف این داروها نمی باشد، بلکه می توانید با یک رژیم غذایی مناسب و تغییر عادات غذایی خود زیر نظر متخصص، مقدار داروهای کاهش دهنده کلسترول را کم نمایید، زیرا قطع خودسرانه این داروها می تواند صدمات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.



    دکتر حمیدرضا فرشچی
    متخصص تغذیه

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    چگونه از افزایش کلسترول خون جلوگیری کنیم ؟

    ۱٫ چربی قابل رویت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن از آن جدا کرده و از مصرف آن خود داری کنید.

    ۲٫ فیبر موجود در حبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده، به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

    ۳٫ از مصرف کله پاچه، مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی کلسترول هستند، خود داری کنید.

    ۴٫ مصرف سوسیس و کالباس و همبرگر را به حداقل برسانید.

    ۵٫ قبل از طبخ و مصرف مرغ، پوست آنرا کاملاً جدا کنید.

    ۶٫ مصرف ماهی به علت داشتن نوعی چربی مفید سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی می شود. سعی کنید حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف کنید و در صورتی که طعم ماهی را دوست ندارید با افزودن سبزیهای معطر و آبلیمو، آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.

    ۷٫ در مصرف زرده تخم مرغ زیاده روی نکنید زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول می باشد بهتر است هر فرد بالغ بیشتر از ۴ –۳ عدد تخم مرغ در هفته مصرف نکند.

    ۸٫ شیر کم چرب یا بدون چربی را جایگزین شیر پر چرب کنید.

    ۹٫ از پنیر کم چرب استفاده کنید.

    ۱۰٫ بهتر است مصرف شیرینی های خامه دار، چیپس و سس سفید را بسیار محدود کنید.

    ۱۱٫ سبزی ها و میوه ها حاوی مقادیر زیادی فیبر و فاقد کلسترول میباشند و با داشتن مقادیر زیادی ویتامین های آنتی اکسیدان، .احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

    ۱۲٫ سعی کنید در سالاد به جای سسهای چرب از روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزیهای معطر استفاده کنید همچنین می توانید ماست را جایگزین سس مایونز کنید.

    ۱۳٫ مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید و ترجیحاً غذای خود را آب پز ، بخارپز ، کباب شده یا تنوری تهیه کنید. در صورت لزوم از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجای روغن های جامد و مایع استفاده کنید.

    ۱۴٫ به جای رو غنهای جامد، کره مارگارین و چربی های حیوانی از روغن های مایع مثل روغن زیتون ، آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.

    ۱۵٫ ورزش کنید(حداقل نیم ساعت در هر روز)

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    غذاهای پایین آورنده كلسترول
    مصرف برخی از غذاها به پایین آمدن كلسترول كمك می كند:

    فیبر محلول: فیبرها موادی هستند كه در گیاهان یافت می‌شوند، فاقد كالری هستند و در بدن هضم نمی‌شوند. فیبرها موجب احساس سیری می‌شوند و به هضم غذاكمك می‌كنند. فیبر به دو شكل محلول و نامحلول وجود دارد. فیبر محلول در هنگام هضم، آب جذب می‌كند و سرعت جذب مواد غذایی را كاهش می‌دهد. مصرف روزانه ۵ تا ۱۰ گرم فیبر محلول می‌تواند كلسترول بد )ldl( را تا۵ درصد كاهش دهد. فیبر محلول در جوی دوسر، میوه‌هایی مثل پرتقال و گلابی، سبزیجات مثل جعفری و هویج و لوبیا وجود دارد. یك عدد سیب یا نصف لیوان آرد جوی دوسر حاوی یك گرم فیبر محلول است.

    پروتئین سویا: مطالعات زیادی نشان داده است كه پروتئین سویا كه در غذاهایی مثل شیر سویا و لوبیای سویا وجود دارد. این غذاها درصورتی كه جایگزین غذاهای دارای اسیدچرب اشباع شوند می‌توانند كلسترول تام و كلسترول بدرا پایین بیاورند.

    امگا۳: غذاهایی كه دارای مقادیر زیاد اسید چرب امگا۳ هستند مثل ماهی تن، ماهی آزاد، لوبیای سویا، روغن كانولا و گردو اثر حفاظتی در مقابل بیماری‌های قلبی عروقی دارند. اغلب غذاهایی كه اسید چرب امگا ۳ دارند در تنظیم نسبت كلسترول به نفع كلسترول خوب نقش دارند. این ۵ توصیه می‌تواند در تنظیم نسبت كلسترول خوب و بد به سلامت شما كمك كند:

    ▪ ورزش منظم مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، دوچرخه‌سواری یا استفاده از وسایل ورزشی كه در مراكز بدن‌سازی وجود دارد مانند تردمیل و دوچرخه ثابت یا هر ورزش و تحركی كه موجب شود عضلات بدن فعالیت كنند حداقل نیم‌ساعت در روز برای افراد سالم و بیشتر برای آنان كه كلسترول بالا دارند .

    ▪ استفاده از غذاهای حاوی امگا‌۳ مانند ماهی‌های چرب، تخم مرغ حاوی امگا‌۳، و در صورت تجویز پزشك مكمل‌های حاوی امگا‌۳.

    ▪ كاهش غذاهای چرب مانند شیر و ماست پر چرب، كله‌پاچه، پوست مرغ، گوشت چرب، انواع سس‌های چرب، خامه، سرشیر، كره، سوسیس و كالباس و انواع پیتزاها.

    ▪ استفاده از غذاهای سالم خانگی كه با میزان كم روغن نباتی مانند روغن كلزا یا كانولا و آفتاب گردان تهیه شده باشد.

    ▪ مصرف بیشتر سبزی‌های تازه و آب‌پز و میوه‌ها (روزانه ۵ بار از انواع میوه و سبزی مثل هویج، خیار، كرفس، گل‌كلم، گوجه‌فرنگی، انواع كاهو كه حتی می‌توانید هر روز صبح با خود به سر كارتان ببرید استفاده كنید.)

    ▪ پرهیز از استعمال دخانیات و دوری از دود سیگار.

  4. #4
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    چگونه تغذيه سالم به كاهش كلسترول كمك مي‌كند؟
    ـ با كاهش مقدار كلي چربي كه مي‌خوريد و جايگزيني چربيهاي اشباع با غيراشباع كاهش كلسترول امكان‌پذير است.
    هدف: كاهش مقدار كلي كلسترول
    و افزايش HDL كلسترول (كلسترول محافظت‌كننده) مي‌باشد.
    غذاهـــــــاي چرب حاوي چربي تركيبي از چربيها شامل
    چربيهاي اشباع، چربيهاي غيراشباع با باند چندگانه
    (Poly Unsaturated Fat (PUF) و چربيهاي غيراشباع با باند يگانه (Mono Unsaturated Fat ( MUF) را دارا مي‌باشند.

    چربيهاي اشباع، LDL كلسترول را افزايش مي‌دهند. MUF مي‌توانند LDL را كاهش داده ولي HDL (كلسترول محافظت كننده) را كاهش نمي‌دهند. PUF يك قسمت ضروري در رژيم غذائي هستند كه LDL را كاهش و HDL را نيز كاهش مي‌دهند.
    تغذيه سالم كلسترول شما را بين 5 تا 10 درصد كاهش مي‌دهد. براي برخي افراد كاهش كلسترول با تغذيه سالم آسان‌تر است.

    انتخاب چربيهاي سالم‌تر:
    براي كاهش كلسترول عمل كردن به موارد زير توصيه مي‌شود:
    ـ مصرف چربيهاي اشباع را به حداقل (درصورت امكان حتي قطع كنيد) برسانيد و آنها را با مقادير كم از MUF و PUF جايگزين كنيد.
    ـ مقدار كلي چربي كه مصرف مي‌كنيد را بخصوص اگر چاق هستيد، كاهش دهيد (زيرا كه چربي داراي كالري بسيار بالائي مي‌باشد). براي مثال مي‌توانيد مقدار غذاهاي چربي را كه مي‌خوريد به حداقل برسانيد نظيركيك ـ چيپس وبيسكوئيت‌ها و آنها را با جانشين‌هاي سالم‌تر نظير ميوه‌ها جايگزين كنيد.
    يا در زمان غذا، مي‌توانيد مقدار غذاي چربي كه مي‌خوريد را با پر كردن معدة خود با غذاهاي نشاسته‌اي نظير نان، ماكاروني يا برنج، كاهش دهيد.
    از ماهيهاي چرب (روغني) لذت ببريد زيرا كه اينها غني‌ترين منبع اسيدهاي چرب امگا3 بوده كه از لخته شدن خون جلوگيري و سطح تري‌گليسريد خون را پائين مي‌آورند.

    كلسترولي كه در غذاها يافت مي‌شود براي مثال درتخم مرغ، جگر، كليه (قلوه) يا در غذاهاي دريائي نظير ميگو ـ معمولاً مشاركت زيادي در افزايش سطح كلسترول خون ندارند. اگر رژيم كلي متعادل و سالم است، مصرف تا 3 عدد تخم مرغ آب پز در هفته مشكلي ايجاد نخواهد كرد. براي كاهش سطح كلسترول خون مهم‌ترين نكته، كاهش ميزان چربيهاي اشباع در غذا مي‌باشد.

    مصرف يك برنامة غذايي سرشار از فيبر، بـــــه كاهش جذب كلسترول وارد شده به روده به داخل جريان خون منجر مي‌شود. به عنوان مثال حليم، حبوبات، انواع لوبيا، ميوه‌ها و سبزيجات همگي داراي نوعي از فيبر هستند كه مي‌تواند كلسترول را كاهش دهد. يك رژيم سرشار از فيبر معده را پر مي‌كند و احتمال اينكه به سراغ خوراكيهاي چاق كننده برويد كمتر مي‌شود.

    آيا خوردن مارگارينهاي (كره‌هاي گياهي) سرشار از استرول و Spread ها به كاهش كلسترول كمك مي‌كند؟
    شواهدي مبني بر اينكه موادي مثل استرول‌ها و استانولهاي گياهي كه به مارگارينها و Spreadهاي خاص اضافه مي‌شود- ممكن است كلسترول خون را كاهش دهند. بهرحال، اين مارگارينها و Spreadها گران هستند. اين‌ها شايد براي افرادي كه قادر به استفاده از داروي استاتين نيستند مناسب باشد.
    (استاتينها داروهائي هستند كه كلسترول را كاهش مي‌دهند) يا افرادي كه با وجود تغيير در رژيم غذائيشان هنوز كلسترول بالا دارند. حتي اگر اين مارگارينها و Spread ها هم مصرف شوند، رعايت يك رژيم غذايي سالم هنوز هم اهميت ويژه اي دارد..

  5. #5
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    موادغذایی علیه جذب کلسترول بد خون


    پژوهشگران آمریکایی پیشنهاد می‌کنند که با خوردن و مصرف این غذاها می توانید مانع از جذب کلسترول در بدن شوید.


    غذاهای مختلفی وجود دارند که میزان کلسترول را به شیوه های مختلف پایین می آورند،بطور مثال برخی از این مواد غذایی فیبر قابل حل را در بدن آزاد می کنند که این فیبر در دستگاه گوارشی به کلسترول می چسبد و کلسترول را با خود از بدن خارج می کند.
    از سوی دیگر مواد غذایی حاوی چربی‌های غیر اشباع «polyunsaturated fats »میزان کلسترول بد را کاهش می دهند و همچنین غذاهایی وجود دارند که حاوی ترکیبات گیاهی sterol و stanol هستند که این دو ماده مانع از جذب کلسترول در بدن می شوند.

    براساس گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، مجموعه ای از مواد غذایی وجود دارند كه در زمینه کاهش میزان کلسترول می توانند بهترین گزینه باشند كه عبارتند از :
    * جو، حبوبات، غلات، بادمجان و بامیه.

    * مصرف 60 گرم مغز گردو، بادام و بادام زمینی به صورت روزانه میزان LDL خون را تا پنج درصد کاهش می دهد.

    * مصرف روغن‌های گیاهی به جای کره و چربی حیوانی.

    * مصرف انواع میوه‌ها که حاوی پکتین هستند که این ماده یکی از انواع مهم فیبر گیاهی موسوم به soluble است.

    * سویا و ماهی.

    منبع:isna.ir

  6. #6
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    رژیم غذایی برای مبتلایان به چربی خون بالا


    بالا بودن چربی های خون جزو شایع ترین اختلالات تغذیه ای به شمار می آید که به اشکال مختلف مثل بالا بودن کلسترول خون، بالا بودن تری گلیسرید و بالا بودن LDL(کلسترول بد) یا پایین بودن HDL (کلسترول خوب) قابل بررسی است:
    در واقع کلسترول علاوه بر دریافت، از طریق رژیم در سلول های کبدی نیز ساخته می شود که این مسئله اخیر می تواند بر اساس سابقه خانوادگی موجب بالا رفتن ساخت و ساز شود و بهتر است تمامی افراد چنین خانواده هایی تحت رژیم کم کلسترول قرار گیرند.
    افزایش کلسترول خون مگر در مواردی که بسیار بیشتر از حد طبیعی باشد (که معمولا با سرگیجه همراه است) به خودی خود نشانه هایی ندارد و شخص نمی تواند متوجه آن شود، مگر اینکه از خون او آزمایش به عمل آید.
    در واقع محدوده مطلوب برای چربی های خون عبارت است از:
    ▪ کلسترول: کمتر از ۲۰۰-۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر
    ▪ تری گلیسیرید: کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر
    ▪ LDL: کمتر از ۱۶۰میلی گرم در دسی لیتر
    ▪ HDL: برای آقایان بین ۴۰-۵۰ میلی گرم در دسی لیتر و برای خانم ها بین ۶۰-۵۰ که HDL زیر ۳۵ خطرناک است.
    حالا نظر شما را به دستورالعمل های لازم غذایی برای کاهش چربی های خون جلب می کنم:
    الف) غذاهایی که در طول رژیم باید از مصرف آنها خودداری کرد یا مصرف آنها را به حداقل رساند:
    ۱) حذف کامل چربی های مرئی (چربی هایی که با چشم دیده می شوند)، چربی های اشباع (چربی هایی که در دمای اتاق جامد هستند مثل: گوشت های قرمز که چربی در لابه لای بافت قرار دارد، کره، روغن های نباتی جامد، پیه و دنبه، پوست مرغ، خامه، مایونز و...)
    ۲) حذف لبنیات پرچرب و جایگزین کردن آن با انواع کم چرب (زیر ۵/۱ درصد چربی) یا بدون چربی، شامل خامه ها، پنیر های خامه ای (گودا، پیتزا و...)، ماست های پرچرب، سر شیر و...
    ۳) حذف کامل مصرف بعضی از غذاهای دریایی که حاوی کلسترول بالا هستند، مثل: خرچنگ، میگو، خاویار، صدف
    ۴) مصرف حداکثر ۲ عدد زرده تخم مرغ در هفته (استفاده از سفیده به شکل آب پز مانعی ندارد).
    ۵) حذف کربوهیدرات های ساده مثل مواد قندی (قند، شکر، مربا، کارامل، ژله، نوشابه و...
    ۶) حذف بیسکوئیت ها و شیرینی هایی که در بازار وجود دارد و در تهیه آنها از کره و روغن های جامد و آرد های سفید استفاده شده است، همچنین غلات صبحانه ای، کیک ها، کلوچه و پیراشکی
    ۷) حذف شیر های فرآوری شده مثل: شیر کاکائو، شیر قهوه و شیرموز با ماندگاری بالا که حاوی افزودنی هستند.
    ۸) مصرف امعا و احشا مثل: کله پاچه، جگر و مغز که کلسترول بالا دارند (خوراک دل که کاملا چربی آن گرفته شده باشد مانعی ندارد).
    ۹) آبگوشت ها و خورشت های چربی گرفته شده مصرف شده یا بدون چربی طبخ شود، در حین پخت، روغن های جامد و کره اضافه نشود.
    ۱۰) حذف آجیل در افراد با کلسترول بالا لزومی ندارد و افراد با تری گلیسیرید بالا، باید مغزه های گیاهی را هم محدود کنند (زیرا تری گلیسرید در برابر کاهش، مقاومت بیشتری نشان می دهد.) بادام زمینی در هر دو مورد ممنوع است.
    ۱۱) اعتدال در مصرف کربوهیدرات های کمپلکس شامل: برنج، نان سفید، آرد های بدون سبوس، بیسکوئیت های کم چرب، ماکارونی و سیب زمینی (البته سیب زمینی به شکل آب پز همراه مقداری سبزی تازه یا خشک مثل نعناع و آویشن و لیمو سودمند نیز هست)
    ۱۲) در افراد با تری گلیسیرید بالا توصیه می شود میوه های خیلی شیرین (موز، گلابی، خربزه، زرد آلو، خرمالو و...) محدود شده و آب میوه های شیرین و صنعتی حذف شود.
    ۱۳) محصولات فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که در حین فرآیند مقدار زیادی چربی های اشباع و افزودنی های ادویه ای به آنها اضافه شده، بهتر است حذف یا محدود شود.
    ب) مواردی که شایسته است در رژیم غذایی رعایت شود:
    ۱) برنج به شکل کته و بدون روغن طبخ شده و سپس در خاتمه پخت به آن روغن اضافه شود که اگر از انواع مایع باشد بهتر است.
    ۲) طبخ انواع غذاها به شکل آب پز، بخارپز یا در ماکروویو بدون نیاز به سرخ کردن صورت گیرد.
    ۳) گنجاندن سبزی ها و میوه های تازه به مقدار زیاد در برنامه غذایی روزانه (کرفس، لوبیاسبز، هویج، مارچوبه، بروکلی، کدو و...)
    ۴) مصرف روزانه ۲/۱ لیوان هویج رنده شده در روز
    ۵) مصرف روزانه یک عدد سیب با پوست، خصوصا در افراد با کلسترول بالا
    ۶) استفاده از ادویه مفید زرد چوبه به میزان متعادل (تحقیقات جدید حاکی از این است که زردچوبه حاوی ماده مفید کورکومین است و در کاهش کلسترول و گرفتگی عروق بسیار کارآمد است.)
    ۷) مصرف مایعات فراوان به میزان ۷-۸ لیوان آب سالم و گوارا در روز
    ۸) پیاده روی سه بار در هفته و هر دفعه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه
    ۹) مصرف منابع ویتامین c مثل: گوجه فرنگی، لیمو ترش، جعفری، توت فرنگی، فلفل دلمه و مرکبات و سبزی های تازه
    ۱۰) استفاده حداقل ۲ بار در هفته از ماهی به علت داشتن اسید های چرب و امگا ۳ و دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی
    ۱۱) استفاده از کدو و شوید با ماست های کم چرب به عنوان میان وعده
    ۱۲) مصرف لبنیات (شیر، ماست، دوغ زیر ۵/۲درصد چربی )
    ۱۳) استفاده حتی الامکان از گوشت های سفید (مرغ، ماهی، بوقلمون و...)


    نویسنده :صدف کوه کن

  7. #7
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    توصیه های غذایی برای کاهش کلسترول خون بالا



    خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق و بروز حمله قلبی را می‌توان با بوجود آوردن تغییراتی که میزان کلسترول خون را پایین بیاورد، کاهش داد. توجه به این نکته ضروری است که به ازای هر یک درصد کاهش در مقدار کلسترول خون، درصد خطر بیماری قلبی کاهش می‌یابد.
    برای مثال پایین آوردن کلسترول خون به میزان ۵-۲ درصد می‌تواند خطر حمله قلبی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. اکثر افراد می‌توانند مقدار کلسترول خون خود را تا میزان مطلوب پایین بیاورند. مقدار کلسترول خون اساساً تحت تاثیر مواد غذایی مصرفی و زمینه ارثی مقدار کلسترول خون می‌باشد.
    خوردن غذاهایی که چربی‌های اشباع زیادی دارند، بیش از هر چیز شما را در خطر بالا رفتن کلسترول خون قرار می‌دهند. کاهش کلسترول خون با کاهش دریافت کلسترول و چربی رژیم (مخصوصا چربی اشباع)، افزایش مصرف فیبرهای غذایی محلول و ثابت نگه‌داشتن وزن در حد ایده‌آل امکان‌پذیر است.
    چربی های اشباع در روغن جامد، گوشت ها مخصوصاً در گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله؛ و در لبنیات مانند خامه و کره وجود دارد.
    بعضی از محصولات قنادی مثل پای ها، کیک ها و کلوچه ها نیز می توانند حاوی مقادیر زیادی چربی های اشباع باشند. همراه با کاهش مصرف چربی های اشباع، لازم است غذاهای غنی از کربوهیدرات ها را بیشتر مصرف کنید؛ مثل سبزیجات، میوه ها، نان و غلات سبوس دار، غلات صبحانه‌.
    باید به خاطر داشت که اگر شما اضافه وزن دارید و مقدار کلسترول خونتان بالاست، کاهش وزن می‌تواند به پایین آوردن کلسترول خون شما کمک کند. برای کسانی که به درمان پیشرفته تری نیاز دارند، درمان های دارویی مؤثر در دسترس می‌باشد.
    مصرف منابع محتوی فیبر موجب کاهش کلسترول خون می شوند. انواع مختلف فیبرها (مواد غیر قابل هضم) درمواد غذایی گیاهی موجودند. ولی نوعی از فیبر که بیشترین اثر را بر کاهش کلسترول خون دارد ، فیبر محلول نام دارد که منابع غنی از آن عبارتند از : سیب، گلابی، مرکبات مثل پرتقال ، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار .
    سبوس جو یک منبع غنی از فیبر محلول می‌باشد. نکته‌ای که درباره این ماده مطرح است این است که به نظر می‌رسد این ماده کلسترول بد یا ldl را که سبب رسوب چربی در سرخرگ ها می شود ،کاهش می دهد، ولی سطح کلسترول خوب یا hdl را بالا می‌برد. غذاهای دیگر غنی از فیبرهای محلول شامل انواع لوبیا، عدس و بعضی از میوه‌ها می‌باشند. از آنجا که تمام این غذاها هم کم‌چرب و هم دارای فیبر بالایی هستند، مصرف روزانه آنها مفید است.
    اعمال تغییرات زیر در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش مقدار کلسترول خون کمک کند.
    ▪ به جای غذاهای سرخ شده، از کباب شده استفاده کنید.
    ▪ چربی های اضافی را از خوراک ها و غذاهای گوشتی حذف کنید.
    ▪ بجای پنیر چرب از انواع کم چربی استفاده کنید.
    ▪ سعی کنید به جای خامه از ماست کم چربی استفاده کنید.
    ▪ به جای شیر پرچرب از شیر کم‌چربی استفاده کنید.
    ▪ مصرف شیرینی ها، پای ها، کلوچه ها و کیک ها را محدود کنید.
    ▪ از قسمت‌ های کم چرب گوشت استفاده کنید و تمام چربی های قابل رویت را جدا کنید و از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید.
    ▪ مصرف سبزیجات، حبوبات و بقولات مانند انواع لوبیا و عدس و غیره را افزایش دهید.
    آنچه مسلم است هیچ یک از مواد غذایی به خودی خود مضر نمی‌باشند، بلکه ترکیب غلط آن‌ها در یک رژیم غذایی نامناسب است می تواند مشکل آفرین شود.
    ● توصیه هایی خاص برای کاهش کلسترول:
    آنچه شما باید انجام دهید، بدین ترتیب است :
    ۱) هر روز حتماً ۲ عدد سیب یا پرتقال ، چند عدد توت فرنگی خصوصاً پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا می شود.
    ۲) حتماً در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویج زیاد و روغن زیتون ( یک قاشق غذاخوری) را میل کنید.
    ۳) مصرف تخم مرغ را به هفته ای ۳ عدد کاهش دهید، زیرا حذف کلی کلسترول ، تولید داخلی آن را افزایش می دهد.
    ۴) میگو و امعاء و احشاء گوسفند مثل: دل و جگر و قلوه ، کله پاچه و مغز و را اصلاً مصرف نکنید .
    ۵) مصرف خامه و کره ممنوع است، زیرا باعث افزایش تولید کلسترول در بدن می شوند. به علاوه ازروغن های حیوانی و روغن های جامد پرهیز کنید .
    ۶) از نان سبوس دار استفاده کنید.
    ۷) از ماست و شیر کم چرب استفاه کنید.
    در بین روغن های گیاهی فقط روغن نارگیل و روغن نخل (palm oil) دارای مقدار زیادی چربی اشباع هستند و جزء چربی های اشباع طبقه بندی می شوند. به همین دلیل افراد دچار کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم(نخل) را مصرف کنند.
    ● چه تغییرات دیگری باید انجام گیرد؟
    علاوه بر این که یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش مهمی‌ در کاهش بیماری قلبی داشته باشد، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید رعایت آنها را کرد. پس برای اینکه قلبی سالم داشته باشید: سیگار را ترک کنید. وزنتان را در محدوده مطلوب و ایده آل نگه دارید. استرس نداشته باشید. به طور مرتب ورزش کنید.


    پاراسات

  8. #8
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    توصيه‌هايي براي پايين‌ آوردن كلسترول خون


    - از غذاي پر چربي كمتر مصرف كنيد (خصوصاً آنهايي كهداراي چربي اشباع‌شدة بالا هستند.
    - به جاي چربي اشباع در رژيم غذايي از چربي‌هاي غيراشباع استفاده كنيد.
    - از غذاهاي با كلسترول بالا كمتر مصرف كنيد.
    - از غذاهاي با تركيبات زياد كربوهيدراتها (نشاسته و فيبر) انتخاب كنيد.
    - اگر اضافه وزن داريد وزن خود را كاهش دهيد.

    از غذاهاي پر چربي، كمتر استفاده شود
    ‏دو گروه بزرگ، چربي در رژيم غذايي، دو گروه بزرگ چربي به نامهاي چربي اشباع‌شده و غیراشباع وجود دارند. چربی‌های غیراشباع خود به دو گروه چربی‌هاي غیراشباع چندگانه با چند باند ‏مضاعف و چربی‌های با یک باند مضاعف تقسیم گشته‌اند. روی هم چربی‌های اشباع و غیراشباع چربی کل را تشکیل می‌دهند. همه غذاها شامل چربی مخلوط از این چربی‌ها می‌باشند.

    یکی از هدفهای اساسی در تنظیم رژیم غذايي مصرف کمتر از مجموع اين چربی‌هاست که باعث کاهش کلسترول خون از طریق غذا می‌گردد. چون چربی از غنی‌ترین منابع كالري می‌باشد، این امر به کاهش میزان كالري که هر روز مصرف می‌شود کمک می‌کند.کاهش وزن مرحله دیگری در کاهش میزان کلسترول خون در افرادی که اضافه وزن دارند می‌باشد. اگر اضافه وزن وجود نداشته باشد، برای جایگزینی كالري ناشی از چربی، توصیه می‌شود از مصرف بیشتر کربوهیدراتهای پیچیده (مثل نشاسته و فیبر) استفاده شود. بايد بخاطر داشت، هنگامی که میزان چربی مصرفی کاهش یابد مانند این است که میزان چربی اشباع و کالریها در رژیم غذايی كاهش یافته است.

    چربي اشباع‌شده كمتري استفاده شود
    ‏چربی اشباع‌شده بیش از هر چیز دیگر در رژیم غذایی، کلسترول خون را بالا می‌برد. بهترین طریق کاهش کلسترول خون، کم کردن چربی اشباع‌شده در غذای مصرفی است. محصولات حیوانی به‌عنوان يك منبع عمده چربی‌های اشباع در رژیم غذايی هستند. کره، پنیر، شیر پرچربی، بستنی و خامه همگی شامل مقدار بالایی از چربی اشباع هستند. چربی اشباع همچنین در چربی اطراف گوشت و رگه‌های سفید چربی ماهیچه‌ها موجود است. گوشت مرغ و ماهی نیز حاوی چربی اشباع هستند اگرچه عموماً کمتر از گوشت قرمز حاوی این چربی‌ها هستند.

    تعدادی از چربی‌های نباتی مثل روغن نارگیل و روغن نخل نیز از نظر چربی‌های اشباع در حد بالا هستند. این چربی‌های نباتی در بسياري محصولات پختنی تجارتی مانند شیرینی‌ها و کلوچه‌ها و در فرآورده‌های غیر لبنی مانند شیر قهوه، مواد سازنده کیک‌ها و حتی غذاهای منجمد یافت مي‌شوند. اینها همچنين در برخی مواد مانند چیپس‌ها، بیسکویت‌ها و ذرت بو داده موجود است.

    چون اين چربی‌های نباتی برخلاف چربی گوشت در غذاها قابل مشاهده ‏نیستند، آگاهی از میزان چربی اشباع غذا برای انتخاب چربی اشباع پايين‌تر، حائز اهمیت است.
    بايد دانست، چربي‌های اشباع‌شده بیشتر در غذاهای حیوانی یافت می‌شود. ولی برخی غذاهای گیاهی که در مراحل تهیة تجارتی غذا قرار گرفته‌اند هم می‌توانند محتوی چربي‌های اشباع باشد. لذا لازم است غذای مصرفی را با دقت انتخاب کرد.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت