جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 6 از 6 مجموع

موضوع: چربی های اشباع و چربی ترانس

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض چربی های اشباع و چربی ترانس

    چربی ترانس چیست؟


    چربی‌های ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغن‌های مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود می‌آیند.

    چربی‌های ترانس در روغن‌های شیرینی‌پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین‌ها ، شیرینی‌‌جات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده ، و سایر غذاهایی که با روغن‌های هیدروژنه ‌، پخته یا سرخ شده‌اند، یافت می‌شوند.

    اغلب چربی‌های ترانس به صورت مصنوعی و هنگامی که تولیدکنندگان، روغن‌های مایع را به روغن‌های جامد مانند روغن شیرینی‌پزی یا مارگارین تبدیل می‌کنند، تشکیل می‌شوند.
    چربی ترانس

    مقدار کمی چربی ترانس به طور طبیعی و عمدتا در غذاهای با منبع حیوانی یافت می‌شود.

    در ابتدا تصور می‌شد که چربی‌های ترانس، جایگزین سالمی برای چربی‌های حیوانی باشند، زیرا از چربی‌های اشباع‌نشده و عمدتا از روغن‌های گیاهی به دست می‌‌آیند. اما دانشمندان بعدها دریافتند که این چربی‌ها نه تنها سالم نیستند، بلکه هم کلسترول بد (LDL) را بالا می‌برند و هم کلسترول خوب (HDL) را پایین می‌‌آورند، و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهند.

    چربی‌های ترانس غیر از تاثیر بر روی کلسترول خون، به علل دیگری برای قلب مضرند.
    چربی ترانس

    این چربی ها میزان تری‌گلیسرید‌ها (چربی دیگر موجود در خون) را بالا می‌برند. میزان بالای تری‌گلیسرید نیز در سخت شدن دیواره شریان‌ها ( تصلب‌ شرایین) که زمینه بیماری قلبی را فراهم می‌کند، موثر است.

    چربی‌های ترانس، میزان لیپوپروتئین a (نوعی کلسترول LDL ) را در خون افزایش می‌دهند که احتمالا به طور مستقل خطر بیماری قلبی را بالا می‌برد.

    چربی‌های ترانس همچنین باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق می‌شوند و از این راه نیز در ایجاد پلاک‌های چربی و انسداد رگ‌های خونی قلب نقش دارند.

    بنابراین برای حفظ سلامت قلب، باید میزان مصرف چربی‌های ترانس را به حداقل برسانید.

    اگر روی برچسب غذایی، کلمه روغن هیدروژنه‌شده یا روغن شیرینی‌‌پزی ذکر شده بود، باید دانست که آن غذا حاوی چربی ترانس است.

    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض خطر اسیدهای چرب ترانس و توصیه‌های پیشگیرانه كارشناسان

    بسیاری از ما با بیماریهای قلبی آشنایی داریم. امروزه كمتر خانواده یا فامیلی پیدا می شود كه با مشكلات قلبی و عروقی و پیامد های آن دست به گریبان نباشند. مطابق گزارشات وزارت بهداشت در سال ۱۳۸۲ بیماریهای قلبی اولین علت مرگ در كشور را به خود اختصاص داده اند و همچنین به لحاظ بار بیماریها -كه شامل سالهای عمر از دست رفته به دلایل مرگ و ناتوانی می باشد - بیماریهای ایسكمیك قلبی سومین علت می باشد.مرگ و میر در اثر بیماریهای غیر واگیر از جمله امراض قلبی به طور مستقیم با تغذیه ارتباط دارد و نوع میزان روغن مورد مصرف یكی از فاكتورهای مهم میباشد.
    پیش از این دانستن واژه هایی چون كلسترول خوب ، بد ، هایپر كلسترومی ، اسید های چرب ترانس و اشباع ، امگا ۳ و امگا ۶ و ... جندان اهمیتی نداشت. اما اگر به سلامت خود می اندیشیم دانستن این اطلاعات برایمان ضروری است.
    ● اسیدهای چرب ترانس !
    شاید به یاد برق ، الكتریسیته ، ترانسفورماتور یا وزارات نیرو افتاده باشید . اما نه ،خیلی نزدیكتر و خطر ناكتر،اسیدهای چرب ترانس بخشی از غذای روزانه ماست !! شاید در تمام وعده های غذایی و یا حتی بیشتر در تنقلات روزانه ، بیسكویت ،كیك و كلوچه ، شیرینی، بستنی ، چیپس ، كافی میت ، شكلات ، كره گیاهی ، سیب زمینی سرخ شده ، قورمه سبزی ، آش رشته مادر بزرگ وبسیاری دیگر از خوراكهای ایرانی و فرنگی كه روزانه مصرف می كنیم اسید چرب ترانس وجود دارد.
    ● اسید چرب ترانس خطرناك اما خاموش !
    كلسترول كه اكثر ما با نام آن آشنا هستیم ،تركیبی است كه به طور طبیعی در بدن همه انسانها وجود دارد و برای بدن ضروری است. اما اگر مقدار آن از حد طبیعی بیشتر شود سبب سختی عروق یا گرفتگی رگها میشود. نتیجه این مشكل بروز سكته قلبی و یا مرگ است. اسیدهای چرب ترانس به طور غیر مستقیم و با تاثیر بر افزایش كلسترول نامطلوب خون باعث افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
    ● چرا این ماده خطر ناك مصرف می شود؟ از كجا و چطور وارد خوراك ما شده است ؟
    ▪ عمده ترین منبا اسیدهای چرب ترانس روغنهای نباتی جامد (هیدروژنه ) است. روغنهای نباتی در ابتدا مایع هستند . مثل روغن گردو ، زیتون ، سویا ، كلزا (كانولا) ، آفتابگردان و .... . در كارخانجات روغن آنها را تبدیل به روغن جامد میكنند .برای این كار تكنولوژی را به خدمت می گیرند به نام "هیدروژناسیون ." طی این عمل روغن مایع اشباع میشود وتبدیل به فرم جامد و سفت میشود . اگر اینكار به طور كامل انجام شود روغن كاملا جامد و هرچه كمتر اشباع شود روغن نیمه جامد و كمی شل خواهد بود.
    هیدروژناسیون در تركیب مولكولهای روغن تغییر ایجاد میكند و متاسفانه یك تغییر بد هم رخ میدهد و آن ایجاد اسیدهای چرب غیر طبیعی ترانس است.
    ● چرا روغن را جامد می‌كنند؟
    ▪ اینكار چند علت دارد و از مهمترین آنها یكی عادات دیرینه مردم به استفاده از روغنهای با ظاهر جامد و شبیه روغن حیوانی می باشد كه با تولید روغن نباتی جامد این شباهت به وجود آمده است و دیگری سهولت نگهداری و حمل و نقل ، افزایش عمر تگهداری روغن جامد و كاربرد های فیزیكی آن است.شاید شما دستی در هنر شیرینی پزی داشته باشید . اگر چنین است می دانید كه تهیه برخی شیرینها بدون استفاده از روغن سفت و جامد ممكن نیست. بنابراین گاهی الزام به استفاده از روغن جامد دارید . و یا در برخی از فراورده های غذایی از جمله بیسكویت ، شكلات ، بستنی و ....روغن نباتی به فرم جامد كاربرد دارد.
    ● چطور می توانیم از مصرف اسیدهای چرب ترانس اجتناب كنیم ؟
    ▪ با چند توصیه ساده میتوان از خطرات اسیدهای چرب ترانس مصون ماند .
    ساده ترین و عملی ترین راه این است كه با روغن نباتی جامد خداحافظی كنید. برای خرید منزل تنها دو نوع روغن خریداری كنید . یكی روغن مایع كه میتواند شامل كلزا (كانولا ) ، آفتابگردان ، سویا ، زیتون و یا مخلوط آنها باشد و دیگری روغن مایع مخصوص سر خ كردنی استفاده كنید.
    مصرف غذاهای آماده ، سرخ كردنی و پر چربی را كاهش دهید و به جای آن از غذاهای آب پز ، تنوری و كبابی و انواع میوه و سبزی استفاده كنید .برای پخت و پز و سالاد از روغن مایع و برای سرخ كردن در منزل تنها از روغنهای مخصوص سرخ كردن استفاده كنید.
    هنگام خرید كمی بیشتر حوصله به خرج دهید ! روی بر چسب قوطی های روغن را بخوانید . بر چسب روغن به شما درصد هر یك از اسیدهای چرب تشكیل دهنده روغن را می گوید. آن نوعی را انتخاب كنید كه اسید های چرب اشباع كمتری داشته باشد و اسید چرب ترانس نداشته باشد و یا در كمترین مقدار باشد.
    غذاهایی كه در تركیب آنها روغن به كار رفته است از جمله انواع سسها ، چیپس و پفك و تنقلات را با دقت انتخاب كنید و به برچسب تركیبات تغذیه ای آنها توجه كنید.
    خوشبختانه برخی تولید كنندگان موفق به تولید روعن و همچنین غذاهای بدون اسید چرب ترانس شده اند. برای شناخت این غذاها كافی است بر چسب آن را بخوانید و سپس محصول دلخواهتان را انتخاب كنید .
    اگر روغن جامد انتخاب میكنید كه ظاهر كمی شل دارد نگران نباشید . این روغن به دلیل اینكه كمتر اشباع شده است و اسید چرب ترانس كمتری دارد كاملا سفت نیست و اتفاقا سالمتر از روغنهای سفت میباشد . می توانید قبل از مصرف آن را تكان دهید تا همگن شود.




    فاطمه زارع
    متخصص صنایع غذایی
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چرا چربي‌هاي ترنس خطرناكند؟

    جام‌جم آنلاين: روغن‌هاي هيدروژنه سنتتيك كه بدن قادر به هضم آنها نيست ، خطر جدي براي سلامت قلب محسوب مي‌شوند.
    بسياري از افراد هنوز هم نمي‌دانند بدترين روند مضر براي سلامت قلب طي قرن گذشته، جايگزيني تدريجي چربي‌هاي سالم طبيعي با انواعي همچون مارگارين بوده است.
    نوعي مارگرين با هيدروژنه كردن كامل يا نسبي روغن ايجاد مي‌شود و چربي‌هايي را به وجود مي‌آورد كه هرگز در طبيعت يافت نشده‌اند.
    اين چربي‌ها كه ترنس نام دارند با حرارت دادن روغن‌هاي گياهي در دماهاي بالا و بمباران آنها با گاز هيدروژن (به منظور پايدارتر كردن آنها) توليد مي‌شوند.
    چربي‌هاي ترنس حاصل، متشكل از ملكول‌هاي غيرطبيعي پيچ خورده‌اي هستند كه بدن قادر به پردازش آنها نيست. اين چربي در صنايع غذايي به بسياري از مواد افزوده مي‌شود.
    اين نوع چربي برخلاف كره ، روغن زيتون يا ديگر چربي‌هاي طبيعي تاريخ مصرف دارد.
    تحقيقات نشان داده‌اند در حالي كه چربي‌هاي اشباع (چربي‌هايي كه در دماي اطاق جامد هستند مانند كره) اثرات خوب و بدي بر سطوح كلسترول خون دارند ، اثرات اسيدهاي چرب ترنس كاملا منفي است. همچنين مشخص شده ليپوپروتئين ، يكي از اشكال مضرتر مواد شيميايي در كلسترول ، در نتيجه خوردن اسيدهاي چرب ترنس، دائما افزايش مي‌يابد.
    بنابراين علاوه بر حذف غذاهاي فاقد ارزش غذايي بايد از پخت و پز با روغن مارگارين بپرهيزيد. روغن زيتون ، كانولا يا روغن دانه انگور انتخاب بهتري هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    از مصرف چربی اشباع بکاهید


    جام جم آنلاین: اگر تا کنون قانع نشده اید که چربی اشباع برای قلبتان خوب نیست این خبر را بخوانید.
    به گزارش هلث دی ، محققان استرالیایی دریافته اند خورد ن فقط یک برش از کیک هویج با محتوای چربی اشباع بالا و نوشیدن یک شیر بستنی می تواند از توانایی بدن برای حفاظت در برابر بیماری قلبی بکاهد.
    چربی اشباع موجود در کیک و شیر بستنی عملکرد کلسترول خوب خون (اچ.دی.ال) را مختل می کند. وظیفه اچ.دی.ال حفاظت دیواره داخلی عروق از اثر عوامل التهابی است که تشکیل پلاک مسدود کننده رگ ها را موجب می شوند و کیک هویج و شیر بستنی هم توانایی انبساط عروق و انتقال خون کافی به اندام ها و بافت ها را کاهش می دهند.
    در این مطالعه اثر دو ماده خوراکی کیک هویج و شیر بستنی بعنوان منابعی از چربی اشباع مورد بررسی قرار گرفت ، اما بسیاری از غذاها حاوی این نوع چربی هستند.
    بطور کلی به دلیل وجود دو منبع براي كلسترول ، سطح كلسترول در خون بسياري از افراد بالاست.
    1- كلسترول موجود در مواد غذايي: همه غذاهاي با منشا حيواني شامل تخم‌مرغ،‌ گوشت قرمز و ميگو كلسترول دارند. به طور كلي مصرف غذاهايي كه ميزان چربي‌هاي اشباع يا چربي ترنس در آنها بالاست بايد محدود شود. اين غذاها شامل ساندويج پنير، مارگارين، كره و سيب‌زميني و... مي‌شود. البته در برخي روغن هاي گياهي مانند روغن نارگيل ، روغن خرما ، و روغن هسته خرما نيز وجود دارد. لازم به ذکر است که اکثر ديگر انواع روغن هاي گياهي حاوي چربي اشباع نشده و سالم هستند.
    در واقع چربی اشباع عامل اصلی افزایش کلسترول بد خون است. مصرف غذاهاي حاوي چربي اشباع شده باعث افزايش کلسترول مي شود که نهايتا منجر به تنگ شدن ديواره عروق و انسداد آنها مي گردد.
    نتيجه افزايش فشار خون و فشار وارده بر قلب براي حفظ جريان خون کافي در سراسر بدن است.
    رژيم غذائي پرچرب بدليل ميزان کالري زياد احتمال چاقي را افزايش مي دهد که اين خود ديگر فاکتور موثر در بيماري هاي قلبي است.
    با خوردن غذا كلسترول موجود در آن به وسيله دستگاه گوارش بدن جذب مي‌شود. سپس به كبد راه پيدا مي‌كند و مي‌تواند وارد جريان خون شود. اين يك منبع است اما منبع ديگري هم براي كلسترول وجود دارد و آن بدن است.

    2- كلسترول توليد شده توسط بدن : بدن به طور طبيعي كلسترول توليد مي‌كند. كبد شما كلسترول مي‌سازد همانطور كه ساير سلول‌هاي بدن اين كار را مي‌كنند. اين ماده به محض تولید ، راه خود را به جريان خون پيدا مي‌كند.
    حال كلسترولي را كه بدنتان توليد مي‌كند به كلسترولي كه از مواد غذايي مي‌گيريد بيفزاييد. اكنون متوجه مي‌شويد كه ميزان كلسترول خون به اين ترتيب افزايش مي‌يابد.
    پیام مطالعه فوق این است که "غذاهای دارای چربی اشباع افراد را مستعد التهاب و تشکیل پلاک در عروق می سازند لذا حتی الامکان از مصرف آنها خودداری کنید".
    نکته مهم تعادل چربیهای غیر اشباع مونو و پلی است که وضعیت کلسترول را بهبود می بخشد بنابراین محققان توصیه می کنند به هنگام خرید مواد غذائی به تعادل این دو نوع اسید چرب توجه داشته شود.
    از میان غذاهای کم چرب ، انواعی که دارای سبزیجات هستند و در واقع منشا گیاهی دارند به میزان قابل ملاحظه ای در کاهش کلسترول خون موثرند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    رستوران‌هاي نيويورك چربي‌هاي ترانس را كنار مي‌گذرانند


    نيويورك يكشنبه اول جولاي (10 تير) به اولين شهري در آمريكا بدل شد كه چربِي‌هاي ترانس را از غذاهاي رستوران‌هايش حذف كرد.



    به گزارش خبرگزاري فرانسه همچنين مبارزه سختي با برخي از غذاخوريِ‌ها در حال انجام است.تا آنها اطلاعات مربوط كالري‌غذاها را بر روي فهرست غذاهايشان درج كنند.



    به نظر مي‌رسد در اغلب بيش از 20000 رستوران نيويورك اين گذر به سوي روغن‌هاي پخت و پز سالم‌تر به آرامي صورت گرفته است، گر چه برخي از آنها درجاتي از نارضايي را نشان داده ‌اند.انجمن رستوران‌هاي ايالت نيويورك به مشكلات تهيه جايگزين‌هاي براي روغن پخت و پز قديمي اشاره كرده است.



    بر اساس گزارش مسئولان شهر 83 درصد رستوران‌هاي عرضه كننده غذاهاي حاضري يا فست ‌فودها از پيش شروع به استفاده از روغن‌هاي سرخ‌كردن فاقد چربي‌هاي ترانس كرده بودند.



    در مورد نانوايي‌ها مقررات ممنوعيت استفاده از چربي‌هاي ترانس از جولاي سال 2008 به اجرا در خواهد آمد. روغن‌هاي گياهي جامد كه حاوي چربي‌هاي ترانس هستند به طور گسترده‌اي براي تردشدن نان‌ها به كار مي‌روند.



    چربي‌هاي ترانس مانند چربِ‌هاي اشباع‌شده اغلب در شيريني‌ها، پاستا، پيتزا و دونات‌ها به كار مي‌روند و اعتقاد براين است كه يك عامل دخيل در ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي است.



    در اروپا نيز دانمارك محدوديت‌هايي را بر روي چربِي‌هاي ترانس اعمال كرده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض چربی های اشباع شده - سطح خونی ایمن

    انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که چربی های اشباع نباید بیش از 7% کل کالری هائی باشند که افراد دریافت می کنند.محدودیت در این حد باعث حفظ سلامتی عمومی و پیشگیری از تنگی عروق کرونر خواهد شد.سازمان بهداشت جهانی گفته است که چربی های اشباع تاثیر منفی در سطح کلسترول های بد خواهند داشت.محققان به این نتیجه رسیده اند که نمی توان هیچ سطح خونی برای حداقل ایمن بودن پیشنهاد کرد. تابحال هیچ تحقیق معتبری در باره چه مقدار سطح چربی اشباع ایمن است... انجام نشده است.بیشتر نتیجه گیری به خاطر تجربیات گذشته بیماران بوده است.

    در زمینه چربی های اشباع مقاله مفید و جالب و کاملی به انگلیسی از سایت ویکی پیدا وجود دارد
    http://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_fat

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت