جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: انواع مختلف کلسترول

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض انواع مختلف کلسترول

    ▪ کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته کم (ldl) نوع بد کلسترول است و احتمال بیشتری دارد که موجب انسداد عروق و در نتیجه افزایش احتمال حمله قلبی شود.

    ▪ کلسترول لیپوپروئتین با دانسیته بالا (hdl) که نوع خوب کلسترول است و به خروج کلسترول بد از رگهای خونی کمک کرده احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد.

    البته بخش اعظم کلسترول توسط کبد ساخته می شود ، و تنها درصد کمی از آن از طریق غذا وارد بدن می شود اما هر چه مصرف چربی اشباع شده بیشتر باشد بدن ما هم کلسترول بیشتری می سازد.

    بسیاری از افراد بدون مصرف دارو و تنها با رعایت رژیم غذائی مناسب و داشتن فعالیت بیشتر ، می توانند کلسترول خونشان را پایین نگه دارند.

    با توجه به اینکه تنها غذاهای حیوانی حاوی کلسترول هستند ، غذاهای گیاهی که فاقد آنند می توانند جایگزین مناسبی باشند.

    ● چربی های اشباع شده

    این گروه از چربی ها بزرگترین عامل افزایش کلسترول نوع بد در خون محسوب می شوند.

    همانطور که اشاره شد این نوع چربی در محصولات با منشا حیوانی از جمله کره ، پنیر ، شیر ، بستنی ، خامه و گوشت های چرب موجود است.

    البته در برخی روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل ، روغن خرما ، و روغن هسته خرما نیز وجود دارد.

    لازم به ذکر است که اکثر دیگر انواع روغن های گیاهی حاوی چربی اشباع نشده و سالم هستند.

    مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده باعث افزایش کلسترول می شود که نهایتا منجر به تنگ شدن دیواره عروق و انسداد آنها می گردد.

    نتیجه افزایش فشار خون و فشار وارده بر قلب برای حفظ جریان خون کافی در سراسر بدن است.

    رژیم غذائی پرچرب بدلیل میزان کالری زیاد احتمال چاقی را افزایش می دهد که این خود دیگر فاکتور موثر در بیماری های قلبی است.

    ● چربی های اشباع نشده

    این نوع چربی ها در صورتی که جایگزین چربی اشباع شده شوند ، کلسترول بد خون را کاهش می دهند.

    دونوع چربی اشباع نشده به اشکال مونو و پلی وجود دارند.

    اکثر روغن های گیاهی مایع (بجز روغن نارگیل و خرما) از نوع غیر اشباع هستند از انواع چربی های اشباع نشده مونو می توان به روغن زیتون و کانولا اشاره کرد.از انواع روغن های اشباع نشده نوع پلی ، روغن آفتاب گردان ، روغن ذرت ، و روغن سویا را می توان نام برد.

    اما باید توجه داشت چربی اشباع نشده با آنکه بر نوع اشباع شده ارجحیت دارد و در کاهش کلسترول بد خون موثر است ، به دلیل آنکه که از کالری بالائی برخوردارند باید در مصرف آن نیز محدودیت قائل شد.

    ● اسیدهای چرب ترنس

    این نوع از چربی ها بهنگام جامد شدن روغن های گیاهی (همان فرآیند هیدروژناسیون) تشکیل می شوند و می توانند باعث افزایش کلسترول نوع بد و کاهش کلسترول نوع خوب شوند.

    این نوع اسیدهای چرب در غذاهی سرخ شده ، کالاهای غذائی آماده (مانند دونات ، بیسکوئیت و شیرینی های خشک ، کلوچه) غذاهای فرآیند شده ، و انواع مارگارین یافت می شود.

    ● چربی های هیدروژنه

    به روغن هائی که جامد شده اند (مانند مارگارین و کره جامد) گفته می شود. از مصرف غذاهای تهیه شده با این روغن ها باید اجتناب کرد چرا که حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب ترنس هستند که با ایجاد بیماری های قلبی ارتباط دارند.

    به هنگام خرید مواد غذائی به برچسب آنها دقت کنید.واژه هیدروژنه یا اشباع شده بهم مرتبطند.

    زمانی که هیدروژن به روغن آن اضافه گردد در واقع به چربی اشباع شده تبدیل می شود که این همان معنای واژه هیدروژنه است.

    ● چربی های نسبتا هیدروژنه

    این اصطلاح به روغن هائی اطلاق می شود که بخشی از آنها بصورت جامد در آمده است.

    از غذاهای تهیه شده با این نوع چربی نیز باید پرهیز نمود ، زیرا آنها هم حاوی سطوح بالائی از اسیدهای چرب ترنس هستند که در ایجاد بیماری های قلبی نقش دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    كلسترول خوب و بد
    ز دو نوع اصلی كلسترول وجود دارد كه بر سلامت انسان تاثیرگذار است.

    ۱) كلسترول بد: چربی‌های پروتئینی رقیق یا ldl كه به كلسترول بد موسوم است می‌تواند شریان‌های شما را مسدود كرده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

    ۲) كلسترول خوب: چربی‌های پروتئینی غلیظ یا hdl كه به‌دلیل كمك به دفع كلسترول بد از بدن، كلسترول خوب نامی پسندیده برای آن است.

    قسم سومی از كلسترول معروف به vldl یا چربی‌های پروتئینی بسیار رقیق نیز وجود دارد كه شامل نوعی از چربی موسوم به تری‌گلیسرید است. تری‌گلیسرید بالا همانند كلسترول بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نکته بهداشتی روز: کلسترول بد در برابر کلسترول خوب


    دو نوع کلسترول وجود دارد: لیپوپروتئین با تراکم بالا (hdl) و لیپوپروتئین با تراکم پایین (ldl).

    هنگامی که شما میزان کلسترول خون خود را اندازه می‌گیرید، دکترتان معمولا دو عدد را به شما می‌گوید:

    یکی کلسترول ‍‍ldl که اغلب کلسترول "بد" نامیده می‌شود زیرا میزان‌های بالای این کلسترول با افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.

    این کلسترول به مراه مواد دیگر پلاک‌هایی را درون دیواره شریان تشکیل می‌دهد که با ایجاد انسداد جریان خون را دچار محدودیت می‌کند. Ldl کمتر 100 میلی‌گرم در دسی‌لیتر مطلوب است.

    کلسترول hdl اغلب کلسترول "خوب" نامیده می‌شود، زیرا میزان‌های کافی آن خطر حمله قلبی را در فرد کاهش می‌ دهد.

    کارشناسان می‌گویند این نوع کلسترول کلسترول "بد" را از شریان‌ها به کبد منتقل می‌کند، جایی که در آن ldl می‌تواند از بدن دفع شود.

    میزان‌های کلسترول hdl کمتر از 40 میلی‌گرم در دسی‌لیتر خطر بیماری قلبی را در فرد افزایش می‌دهند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت