جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 4 از 4 مجموع

موضوع: راه های تقویت دندان

  1. #1
    peyman.g آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    ارسالها
    29

    Exclamation راه های تقویت دندان

    با سلام

    لطفا راه های تقویت دندان را بگوئید.
    و چه مواردی را رعایت کنیم.
    طرز مسواک زدن صحیح هم لطف کنید مطرح کنید.
    با تشکر

  2. #2
    DrAbtahi آفلاین است عضو دائمی
    تاریخ عضویت
    May 2008
    ارسالها
    48

    پیشفرض

    بهترین راه حفظ استحکام دندان، رعایت بهداشت از بدو رویش دندان ها است که در درجه اول با مسواک و نخ دندان و در کنار آن با مواد و وسایل کمک بهداشتی مثل خمیر دندان، دهانشویه و فلوراید تراپی می باشد.
    در سال های اخیر روش فیشور سیلنت هم به عنوان یک روش خیلی مفید جهت کمک به استحکام دندان ها استفاده می شود که اگر درست استفاده شود بسیار موثر است.

    روش صحیح مسواک زدن هم در لینک زیر توضیح داده شده است.
    روش صحيح مسواك زدن(مجموعه مقالات به همراه تصویر )
    دندانپزشک
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    kourosh.h آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    ارسالها
    4

    پیشفرض

    اگه هر 6 ماه زیر نظر دندان پزشک معاینه بشی و مسواک بزنی و از نخ دندان استفاده کنی هیچ وقت مشکلی پیدا نخواهی کرد.

  4. #4
    zakaria آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Nov 2009
    موقعیت
    Iran -Kurdistan - Saghez
    ارسالها
    1

    پیشفرض

    چگونه خمير دندان خود را انتخاب نماييم ؟
    شايد با وجود خميردندان هاي زيادي كه توسط شركت هاي مختلف و با مواد تشكيل دهنده متنوع ، به بازار عرضه شده اند ،انتخاب خميردندان مناسب كاري دشوار درنظرآيد، امّا با مطالعه مقاله حاضر خواهيد دانست كه ديگر براي انتخاب خميردندان خود دچار مشكل نشده و بدون هيچگونه ترديدي مي توانيد خميردندان مناسب خود و خانواده تان را دركمترين زمان ، به آساني انتخاب نماييد.
    قبل از پرداختن به موضوع فوق اجازه دهيد ابتدا به اين موضوع بپردازيم كه اصولاً :
    خميردندان ها چه نقشي را در بهداشت دهان و دندان ايفا مي كنند؟ ازچه موادي تشكيل شده اند ؟ و خميردندان هاي مختلف چه تفاوت هايي را با هم دارند؟
    لثه سالم به رنگ صورتي بوده وبرروي خود برجستگي هاي خيلي كوچكي را دارا مي باشد كه نماي پوست پرتغالي را به آن مي دهد .
    لثه سالم درنواحي پاپي هاي بين دنداني حالت نوك تيزي داشته وازقوام سفتي برخوردار است ، بطوريكه با تحريكات جزيي و مسواك زدن دچار خونريزي نمي شود .
    هنگامي كه سلامت لثه به مخاطره مي افتد و دچار التهاب مي گردد ، رنگ آن ازصورتي به قرمز پررنگ تغيير مي يابد و برجستگي هاي كوچك آن ازبين رفته و حالت صاف و براقي پيدا مي كند ، نوك تيز لثه در نواحي پاپي هاي بين دنداني از بين رفته وبه شكل گنبدي درمي آيد ، قوام شلي به خود گرفته وبا كم ترين تحريكات (همانند مسواك زدن ، گاززدن ميوه ، ويا غذاخوردن ) ويا حتّي بطور خود به خود ،دچارخونريزي مي گردد.
    عامل اصلي ايجاد التهاب لثه و پوسيدگي دنداني ، پلاك ميكروبي مي باشد .برداشتن پلاك ميكروبي از روي دندان ها ولثه كاري فيزيكي بوده وبا مسواك زدن مناسب (درنواحي قابل دسترس) به راحتي انجام مي شود. ازلحاظ توان برداشتن پلاك ميكروبي از روي دندان ها ولثه ،مسواك زدن به تنهايي حدود 95 درصد موثر بوده و فقط حدود 5 درصد ازاين وظيفه به عهده خميردندان مي باشد . درواقع درفرايند پاك كردن وبرداشتن پلاك ميكروبي از روي دندان ها ، خمير دندان ها فقط نقشي اندك وكمك كننده دارند.امّاازلحاظ رشد مجدد پلاك ميكروبي ، تحقيقات نشان داده است: در گروهي كه ازخميردندان استفاده نموده اند( درمقايسه با گروهي كه بدون خميردندان مسواك زده اند) ميزان رشد مجدد پلاك ميكروبي درطي مدت 24 ساعت پس از مسواك زدن حدود 27 درصد كمتربوده است ، اين اثربيشترممكن است به علت خاصيت فلورايد موجود درخميردندان ها ، نه به علت خاصيت پاك كنندگي آنها ، باشد.
    نكته اي كه بسيارمهم است اينكه :درگروهي كه بدون خميردندان ،دندان هاي خود را مسواك مي زدند ، به مرور و گذشت زمان عمل مسواك زدن به فراموشي سپرده شده و حال آنكه درگروهي كه با استفاده از خميردندان ،دندان هاي خود را مسواك مي زدند ، عمل مسواك زدن به صورت يك عادت رفتاري درآمده و تداوم يافته است . بنا براين مهم ترين استفاده خميردندان ها اين است كه مسواك زدن را به صورت يك عادت رفتاري درمي آورد و ازاين نظر خميردندان هاي مختلف هيچگونه تفاوتي را باهم ندارند.
    خميردندان ها از نظرمواد تشكيل دهنده تفاوت بارزي باهم نداشته وتركيبات آنها عموماً شامل: مواد ساينده ، مواد پاك كننده ، مواد طعم دهنده وشيرين كننده ، مواد مرطوب كننده ، مواد رنگ كننده ، مواد نگهدارنده ، مواد باند كننده و نمك هاي فلورايد مي باشند. به علاوه ممكن است دربعضي از خميردندان ها ،كه براي منظورهاي خاص تجويز مي گردند ، مواد آنتي اسيد وضد عفوني كننده ويا موادي جهت رفع حساسيت عاجي ، اضافه گردد.
          
    مواد ساينده :
    اين مواد به همراه مواد پاك كننده ،موادي هستند كه در برداشتن پلاك ميكروبي از روي
    دندان ها نقش ايفا مي كنند ،مواد ساينده براي برداشتن رنگ ها ازروي دندان ضروري بوده وازاين نظر مي بايست داراي سختي قابل قبولي باشند ولي استحكام آنها نبايدآنقدرباشدكه به بافت دندان آسيب برساندوموجب سايش دندان شود.
    كربنات كلسيم (Calcium Carbonate) رايج ترين ماده ساينده مورد استفاده درخميردندان ها مي باشد. دي كلسيم فسفات ،پيروفسفات كلسيم ، وسايرمواد (ازجمله قطعات پلاستيكي ريزي كه ازلحاظ شيميايي بي ضررمي باشند) نيزبه همين منظوربه كارمي روند.
    لازم است بدانيم كه با گذشت زمان نمك هاي فلورايد موجود درخميردندان ها با كربنات كلسيم باند شده وازقدرت سايندگي خميردندان ها به مرورزمان كاسته مي شود.
    گاهي به منظورجلوگيري ازتغييررنگ دندان ها (به عنوان مثال براي افراد سيگاري ) خميردندان هايي به بازار عرضه مي شوند كه مواد ساينده آنها ازدرصد بالاترواستحكام بيشتري برخوردار است ،امّا بايدتوجه داشت كه خميردندان هايي كه قدرت سايندگي عاج بالاتري داشته باشند ، ممكن است سبب ايجاد ضايعات تخريبي درطوق دندان شوند.
    موادپاك كننده :
    درگذشته به منظور ايجاد خاصيّت پاك كنندگي درخميردندان ها ازصابون ها استفاده مي شد امّا امروزه از مواد صناعي همچون Sodium Lauryl Sarcosinate بيشتراستفاده مي شود.
    موادطعم دهنده وشيرين كننده :
    اين موادنقش بسيارزيادي درمطلوب نمودن خميردندان ها به عهده دارند.موادي همچون Peppermint وSpearmint نمونه هايي از مواد طعم دهنده مي باشند وبه عنوان موادشيرين كننده معمولاً ازشيرين كننده هاي غيرقابل تخميري همچون سديم ساخارين Sacharine Sodium و سوربيتول Sorbitol استفاده مي شود.
    مواد مرطوب كننده :
    به منظورجلوگيري از خشك شدن خميردندان ها ازموادي همچون گليسيرين استفاده مي شود .اين مواد رطوبت را در خود نگه داشته و به اين ترتيب خميردندان مي تواند حالت نرم و خميري خود را حفظ نمايد.
    مواد رنگ كننده :
    يكي ازدلايلي كه باعث مي شود خميردنداني مورد پسند قرار گردد ، رنگ خمير دندان مي باشد .
    ازاينرو شركت هاي توليد كننده براي تنوع بخشيدن به محصولات خود اغلب از چند رنگ استفاده مي نمايند.
    مواد نگه دارنده :
    به منظور مهار نمودن رشد و تكثير باكتري ها درخميردندان ها از ضد عفوني كننده هاي غير سمّي همانند سديم بنزوات Sodium Benzoate به عنوان نگه دارنده استفاده مي شود.
    مواد باند كننده :
    كربوكسي متيل سلولز Carboxy Methyl Celliolose يكي از معمول ترين مواد باند كننده اي است كه درخمير دندان ها به كار مي رود. اين مواد باعث مي شود خمير دندان حالت ژل مانندي به خود بگيرد.
    نمك هاي فلورايد:
    شايد بتوان گفت تنها ماده موثري كه درخميردندان ها مي تواند سبب كاهش پوسيدگي دندان شود نمك هاي فلورايد مي باشد . خميردندان هاي حاوي فلورايد مي توانند حدود 20 تا30 درصد پوسيدگي دنداني را كاهش دهند. لازم است بدانيم هرچه زمان بيشتري از زمان توليد خميردندان سپري شود ،عناصر فعال خمير دندان با ساير مواد تشكيل دهنده آن واكنش نشان داده و از قدرت آنها كاسته مي گردد و به اين ترتيب مقدار فلورايدي كه جهت كاهش پوسيدگي به كار گرفته مي شود ،كاهش مي يابد.
    هنوز در استفاده از خميردندان هاي حاوي فلورايد دراطفال اختلاف نظرهايي وجود دارد چراكه هنگام مسواك زدن دراطفال هميشه مقداري خميردندان بلعيده شده وقورت داده مي شود و همين امر مي تواند سبب جايگزيني مقداري از فلورايد جذب شده درميناي درحال تشكيل دندان شده و تغييررنگ هاي جزئي مينا را به دنبال داشته باشد .

    جدا ازتركيبات معمول خميردندان ها ، گاهي به منظورهاي خاص ، مواد ديگري به آنها افزوده مي شود كه درزير به چند نمونه ازآنها اشاره مي شود :
    خميردندان هاي حاوي آنتي اسيدها و آنتي سپتيك ها :
    به منظورخنثي نمودن اسيد توليد شده توسط پلاك هاي ميكروبي بر روي سطح دندان ، آنتي اسيدهايي همانندMagnesium Hydroxide و Magnesium Oxide را به بعضي از خميردندان ها اضافه مي نمايند . البته بايستي توجه داشت پلاك ميكروبي به تغييرات خارجي PH خيلي مقاوم است، ازاينرو مفيد بودن خميردندان هاي حاوي آنتي اسيد ، دركاهش بيشتر پوسيدگي جاي ترديد جدي دارد .
    خمير دندان هاي حاوي آنتي سپتيك :
    مواد ضد عفوني كننده اي كه به عنوان آنتي سپتيك به خميردندان ها افزوده مي شود بيشتر از آنكه تاثير ضد باكتري داشته باشند ، به عنوان مواد نگه دارنده نقش ايفا مي كنند . چراكه هم از لحاظ مدّت زماني كه دردهان باقي مي مانند و هم ازلحاظ دوز به كار رفته ، نمي توانند اثر بخشي قابل ملاحظه اي داشته باشند ، امّا گاهي مشاهده مي شود براي مدّت زمان كوتاهي تعداد باكتري ها را دردهان كاهش مي دهند . شايد درميان آنتي سپتيك ها موثرترين ماده اي كه مي توان به آن اشاره كرد ، كلرهگزيدين و مشتقات هگزيتيدين آن باشد.هگزيتيدين تاثيركمتري از ژل كلرهگزيدين دارد.
    به منظور كنترل پلاك ميكروبي كلرهگزيدين درغلظت هاي نيم تا يك درصد به كار مي رود ، كه ژل يك درصد آن بيشترين تاثير را مي تواند داشته باشد ، به طوريكه باكتري هاي بزاق را تا مدّت زمان پنج ساعت كاهش مي دهد . دراينجا لازم است درمورد به كار گيري كلرهگزيدين به دونكته اشاره شود : اوّل آنكه در كساني كه از بهداشت دهان و دندان نسبتاً خوبي برخوردارند استفاده از خميردندان هاي حاوي كلرهگزيدين تاثير قابل توجّهي نداشته و به هيچ عنوان توصيه نمي شود ، امّا در كساني كه از بهداشت دهان و دندان ضعيفي برخوردارند و پلاك ميكروبي زياد و التهاب شديد لثه دارند به كار گيري خميردندان هاي حاوي كلرهگزيدين ، اثرات درماني بيشتري را دارد.
    نكته دوّم اينكه ملوكول هاي كلرهگزيدين نيز بتدريج با گذشت زمان باساير اجزاء و تركيبات خميردندان ها واكنش نشان داده و از اثرات درماني آن كاسته مي گردد .
    خميردندان هاي حاوي مواد غيرحساس كننده :
    اين مواد با ايجاد تحريكات كم سبب مي شوند كه تشكيل عاج ثانويه دردندان سريع تر و بيشتر انجام شود ، تشكيل عاج ثانويه باعث مي شود از حساسيت دندان درمقابل تحريكات محيطي كاسته گردد. ازجمله اين مواد مي توان به Stronrtium Chloride با غلظت ده درصد و ماده فرمالين با غلظت 1.4 درصد اشاره نمود . البته براي حساسيت زدايي دندان گاهي مواد مختلفي همانند :
    Silver Nitrate ، Zinc Chloride ، Fluoride Salts، Corticosteroids ...... و با روش هاي متفاوتي به كار گرفته مي شوند .
    بايستي توجّه داشت خميردندان هايي كه به منظورهاي خاص به كارمي روند ، حتماً بايستي توسط دندانپزشك تجويز شده و از به كارگيري و مصرف خودسرانه آن پرهيز نمود.

    آنچه تا كنون شرح داده شد ، مواد تشكيل دهنده خمير دندان ها و موارد كاربرد هاي آن بود ، امّا لازم است بدانيم استفاده از خميردندان ها ، گاهي نيز مي تواند مشكل آفرين باشد . مهم ترين مشكلي كه يك خميردندان مي تواند بوجود آورد ، ايجاد حساسيّت مي باشد . بروز حساسيت به يك يا چند تا از مواد تشكيل دهنده خمير دندان ها سبب مي شود مخاط دهان از جمله لثه چسبنده حالت پرخوني پيدا كرده و نماي سرخ آتشين به خود بگيرد ، كه اغلب با حالت سوزش لثه همراه است . در ضمن مخاطي كه روي عضلات زبان را مي پوشاند ، پرزهاي كوچك نخي شكل خود را (Filliform Pappillae) از دست داده وزبان حالت براقي پيدا كند ، كه همين امر باعث التهاب سوزشي زبان يا Burning Glossitis مي شود .
    ازديگر علائم حساسيّت مي توان به Angular Chelitis اشاره كرد . دراين حالت درگوشه
    لب ها پوست و مخاط برافروخته ، ملتهب و سپس آتروفيك مي گردد و پس از آن پوسته پوسته گرديده و ترك مي خورد ، اين حالت به ويژه در موقع باز كردن دهان براي بيمار بسيار ناراحت كننده بوده و ايجاد درد و سوزش مي نمايد.
    با رفع عامل ايجاد حساسيت و با سپري شدن زمان بتدريج علائم حساسيت به طورخود به خود از بين رفته ولثه ها وزبان و گوشه هاي لب حالت طبيعي خود را باز مي يابند .
       

    درپايان دريك جمع بندي كلّي ،باتوجه به مسائلي كه مطرح شد و در جواب به اين سوال كه چگونه خمير دندان خود را انتخاب نماييم ؟
    ‹‹ بجز در مواردي كه دندانپزشك شما به طور اختصاصي ، خمير دنداني را برايتان تجويز
    مي نمايد ، درساير موارد خمير دنداني را انتخاب نماييد كه اولا به آن حساسيّت نداشته باشيد ، ثانياً از تاريخ توليد آن زمان زيادي سپري نشده باشد ، ثالثاً طعم و مزه آن را دوست داشته باشيد. ››

    نويسنده : دكترعبّاس گلكار

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت