جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 2 ابتداابتدا 12
نمایش نتایج 11 تا 17 از 17 مجموع

موضوع: ماءالشعیر(مقالات و گزارشات)

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ماءالشعير باعث آرامش اعصاب مي‌شود

    يك متخصص تغذيه گفت: مصرف ماءالشعير باعث رفع خستگي اعصاب مي‌شود و به دفع سنگ‌هاي كليه كمك مي‌كند.

    مرتضي صفوي افزود: ماءالشعير يكي از نوشيدني‌هاي رايج است كه از جوانه ي جو به دست مي آيد و در رفع تشنگي مؤثر است.

    اين نوشيدني داراي انواع ويتامين هاي گروه ب شامل b1، b2، b3، b6، اسيد پانتوتنيك (b5)، بيوتين، اسيد فوليك، b12 و ويتامين c است.

    وي گفت: عصاره مالت جو براي افرادي كه دچار يبوست هستند، مي‌تواند مفيد باشد و هر فردي بايد در برنامه غذايي روزانه خود به مقدار كافي فيبرهاي غذايي محلول و غيرمحلول را مصرف كند.

    فيبرها اثرات مفيد بسياري دارند، از جمله باعث تنظيم عملكرد روده، كاهش خطر بيماري‌هاي قلبي و بعضي انواع سرطان مي‌شوند.

    اين متخصص تغذيه افزود: عصاره مالت جو نيز منبع خوبي از فيبرهاي غذايي محلول است كه براي افرادي كه دچار التهاب روده، يبوست يا فتق معده هستند بسيار مفيد است.

    وي اضافه كرد: تنها ماده‌اي كه به عنوان افزودني در ماءالشعير استفاده مي‌شود، عصاره رازك است كه خواص طبي زيادي دارد؛ از آن جمله مي‌توان به دفع سنگ كليه، ادرار آور بودن، ضدعفوني كننده دستگاه گوارش و دستگاه تنفس اشاره كرد.

    صفوي ادامه داد: ماءالشعير با دارا بودن ويتامين‌هاي گروه b و اسيد آمينه براي پوست و مو بسيار مناسب است و خواص درماني بسياري براي خانم‌هاي باردار و شيرده دارد و تا حدودي در افزايش ضريب هوشي مؤثر است.

    وي اضافه كرد: ماءالشعير در رفع خستگي اعصاب، موثر است، به دفع سنگ‌هاي كليوي كمك مي‌كند. ماءالشعير در تأمين آب و الكتروليت‌هاي بدن مؤثر است.

    صفوي گفت: ماءالشعير داراي چند نوع تركيب مختلف از جمله ساكارز، گلوكز، مالتوز و ويتامين c، ويتامين‌هاي گروه b، اسيدهاي آلي، انواع آمينواسيدها، املاح، اسيد نوكلئيك و آب گازدار است كه در مراحل ساخت آن، بعضي از اين اجزا از مواد خاصي حاصل مي‌شوند و در طول انجام فرآيند، بدون تغيير باقي مي‌مانند.

    اين متخصص تغذيه افزود: جو تحت تأثير فرايندهاي مختلف، از لحاظ كمي و كيفي بهبود مي‌يابد. سپس غربال شده و ضايعاتش گرفته مي شود. بعد از آن خيس خورده و جوانه مي‌زند.

    وي گفت: جوهاي جوانه‌زده را مالت مي‌گويند كه در مرحله جوانه‌زني بر اثر عملكرد آنزيم‌هاي مختلف موجود در جو، مواد مغذي بسياري تشكيل و يا افزايش مي‌يابند (مثل ويتامين‌هاي گروه b و اسيدهاي آمينه ضروري). سپس مالت را مي‌جوشانند و با افزودن مواد خوراكي مجاز و رازك، مايع حاصل را صاف و بسته‌بندي مي‌كنند.

    اين متخصص تغذيه افزود: مزه تلخ ماءالشعير، مربوط به رازك است. رازک خاصيت آنتي‌بيوتيكي دارد كه به پايداري ماءالشعير كمك مي‌كند.

    وي گفت: ويتامين‌هاي گروه b و آمينواسيدهاي موجود در آن براي پوست و مو بسيار مناسب هستند و براي رشد مو و جلوگيري از ريزش آن مي‌توانند مفيد باشند. اين ويتامين‌ها محلول در آب هستند و در سنتز واسطه هاي عصبي نقش مهمي دارند كه باعث رفع استرس و بسياري از اختلالات عصبي ديگر مي‌شوند.

    اين متخصص تغذيه افزود: ماءالشعير از منابع خوب برخي فيتوكميكال‌ها از جمله فلاوونوئيدها، كاروتنوئيدها و آنتوسيانين‌ها است و مصرف آن مي‌تواند در بهبود عملكرد خون‌رساني قلب و همين‌طور كاهش ابتلا به پرفشاري خون و سلامت كليه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سكته‌هاي قلبي و مغزي مؤثر باشد.

    خبرگزاري فارس
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    گفتگو با دكتر سارا سهراب‌وندي متخصص صنايع غذايي
    خواص ماءالشعير

    اين روزها ماءالشعير تبديل شده است به بزرگ‌ترين رقيب نوشابه‌هاي گازدار. بعضي‌ها طرفدار طعم تلخ آن هستند و بعضي‌ها انواع ميوه‌اي آن را مي‌پسندند. اما در ميان مصرف‌کنندگان ماءالشعير، کمتر کسي است که بداند اين نوشيدني مدرن چطور توليد مي‌شود و چه منافع و مضراتي دارد...

    با دکتر سارا سهراب‌وندي، متخصص صنايع غذايي و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درباره همين موضوع گفت‌وگو کرده‌ايم.


    سلامت: ماءالشعير چگونه توليد مي‌شود و مواد تشکيل‌دهنده‌اش چيست؟

    ماءالشعير، نوشيدني توليدشده از مالت (جوانه جو)، رازك، آب آشاميدني و گاهي مخمر است که به طور گسترده در سراسر دنيا به مصرف مي‌رسد. مقبوليت اين نوشيدني به‌خاطر طعم مطلوب، ويژگي‌هاي سلامت‌بخش و قيمت به‌طور نسبي مناسب آن است. براي توليد آن از جو با ميزان پروتئين كم استفاده مي‌كنند. جوها بعد از بوجاري و شست‌وشو، به مرحله جوانه‌زني برده مي‌شوند و پس از جوانه‌زني مطلوب، جوي جوانه‌زده را براي توليد مالت به مرحله كوره‌گذاري منتقل مي‌كنند. سپس مالت را خيس و آسياب مي‌کنند و به آن رازك و شكر مي‌افزايند و براي جلوگيري از تخمير توسط مخمرهاي وحشي، محصول را تحت شوك حرارتي قرار مي‌دهند و با آب گازدار مخلوط مي‌كنند و پس از فيلتر و پر كردن، فرآيند حرارتي را به انجام مي‌رسانند.

    سلامت: مالت چيست؟

    مالت پس از طي 3 مرحله خيساندن، جوانه‌زني و کوره‌گذاري به دست مي‌آيد. هدف از مالت‌سازي، فعال كردن برخي از آنزيم‌هاي موجود در جوي مورد استفاده، براي توليد تركيب‌هايي همچون پپتيدهاي کوچک، اسيدهاي آمينه آزاد و قندهاي قابل تخمير (نظير قند مالتوز) است. در اين مرحله از توليد ماءالشعير، علاوه بر تركيبات يادشده، ويتامين‌هاي ب1، ب2و ب5 هم توليد مي‌شوند.

    سلامت: ماءالشعير چگونه گازدار مي‌شود؟

    ماءالشعير داراي 2 فاز مايع و گاز دي‌اکسيدکربن است كه دي‌اكسيدكربن از طريق آب گازدار وارد محيط مي‌شود. البته در تخمير هم مقاديري از اين گاز به وجود مي‌آيد. اين را هم بگويم که نبايد نقش ساير مواد را در پايداري گاز ماءالشعير ناديده گرفت.

    سلامت: کفي که روي ماءالشعير توي ليوان‌مان را مي‌گيرد، چيست؟

    کف ماءالشعير، گازي است كه در سطح مايع، پايدار مي‌ماند و گردنه كف را تشكيل مي‌دهد. برخي تركيبات ماءالشعير نظير پروتئين‌ها در تثبيت كف موثر هستند. اين كف باعث مي‌شود که ما حس خوشايندي را هنگام نوشيدن ماءالشعير تجربه کنيم.

    سلامت: يعني ماءالشعيري که کف نکند فاسد است؟

    هرچند که توليد كف يكي از شاخص‌هاي مهم كيفي اين نوشيدني است ولي نبودن آن نمي‌تواند نشانه فساد، به مفهوم عام، باشد.

    سلامت: خيلي‌ها كف فراوان و رنگ طلايي تيره را نشان‌دهنده مرغوبيت ماءالشعير مي‌دانند. يعني اشتباه مي‌کنند؟

    ببينيد؛ تشکيل کف و پايداري آن نزد بسياري از مردم مطلوب است و يكي از دلايل محبوبيت ماءالشعير مي‌تواند کف فراوان آن باشد. اما در ارتباط با رنگ ماءالشعير مي‌توان گفت كه رنگ طلايي تيره ماءالشعير نمي‌تواند دال بر مرغوبيت آن باشد؛ چون شرايط متفاوت توليد و فرمول آن باعث ايجاد گستره رنگي متنوع در اين نوشيدني مي‌شود.

    سلامت: چرا افزودن آبليمو به ماءالشعير باعث کف کردن بيشتر آن مي‌شود؟

    آبليمو با ماهيت اسيدي به دليل ايجاد تغيير در ساختار پروتئين‌هاي ماءالشعير به تثبيت بهتر كف كمك مي‌كند و به همين خاطر اگر شما کمي آبليمو به ليوان پر از ماءالشعيرتان اضافه کنيد، کف اين نوشيدني از ليوان سرريز مي‌كند.

    سلامت: به‌نظر شما ماءالشعير مي‌تواند جايگزين خوبي براي نوشابه‌ها باشد؟

    شواهد علمي بر جنبه‌هاي گوناگون سودمندي‌ مصرف ماءالشعير دلالت دارند. تركيبات متنوع موجود در آن خواص سلامت‌بخش گوناگوني نظير ممانعت از آترواسکلروز (تصلب شريان‌ها)، ابتلا به سرطان، افزايش اسيد اوريك و پوكي استخوان را ايجاد مي‌كنند. بنابراين با مقايسه فوايد گفته‌شده در مورد ماءالشعير و مضرات موجود در مورد نوشابه‌هاي گازدار، مي‌توان نوشيدني مناسب‌تر را انتخاب كرد.

    سلامت: آيا ماءالشعير هرچه تلخ‌تر باشد، خالص‌تر و مرغوب‌تر است؟

    تلخي ماءالشعير به ميزان استفاده از رازك، نوع مالت مصرفي و غلات برمي‌گردد و نشانه خلوص محصول نيست. البته بايد دانست كه طعم ماءالشعير از شاخص‌هاي کيفي آن محسوب مي‌شود و تلخي مطلوب نيز يكي از اين شاخص‌هاست.

    سلامت: افزودني‌هاي طعم‌داري مانند انواع اسانس‌ها از مرغوبيت و خلوص ماءالشعير كم نمي‌كنند؟

    در صورت استفاده از اسانس‌ها، معمولا ميزان مصرف شكر افزايش مي‌يابد كه اين امر به بالارفتن كالري دريافتي منجر مي‌شود و زياده‌روي در مصرف چاقي را نيز به همراه خواهد داشت. به علاوه، با افزودن اسانس‌ها، توازن طبيعي طعم ميان انواع تركيبات طعم‌دار نيز برهم مي‌خورد و شما ديگر نمي‌توانيد طعم طبيعي محصول موردنظرتان را تجربه کنيد.

    سلامت: به ماءالشعير، نگهدارنده‌اي هم افزوده مي‌شود؟

    نه! چون ماءالشعير پاستوريزه مي‌شود، نيازي به افزودن نگهدارنده‌ها براي افزايش زمان نگهداري‌اش ندارد.

    سلامت: بعضي از افراد معتقدند که گاز ماءالشعير، باعث اختلال در جذب کلسيم بدن مي‌شود. اين باور، درست است؟

    از آنجا كه گاز دي‌اكسيدكربن به شكل محلول در ماءالشعير وجود دارد، مي‌تواند با كلسيم پيوند بخورد و موجب تشكيل رسوب نامحلول كربنات كلسيم شود. اعتقاد بر اين است كه اين پديده ممكن است ميزان جذب كلسيم را پايين آورد.

    سلامت: براي اينکه الکل ماءالشعير را از بين ببرند، چه کار مي‌کنند؟

    تا به حال، روش‌هاي گوناگوني براي توليد صنعتي ماءالشعير به اجرا گذاشته شده‌اند که از جمله مهم‌ترين آنها، روش‌هاي الکل‌زدايي و تخمير محدودشده است. در روش نخست، الکل پس از انجام تخمير الکلي با شيوه تقطير زدوده مي‌شود. در روش تخمير محدودشده، تخمير انجام مي‌شود ولي به دلايلي كه ممكن است مربوط به نوع مخمر مورد استفاده و به كارگيري شرايط خاص در توليد باشد، توليد الكل صورت نمي‌گيرد. يادتان باشد كه روش همراه تخمير، طعم مناسب‌تري را در مقايسه با روشي كه تخمير انجام نمي‌گيرد، ايجاد مي‌كند. لازم است ياد آور شويم كه روش اخير، يعني حذف تخمير از فرآيند توليد ماءالشعير، روش رايج كنوني در كشور ماست.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سوال : با عرض سلام و خسته نباشید می خواستم در رابطه با میزان قند دلستر های میوه ای و ساده بدانم و اینکه باعث افزایش میزان قند خون میشود یا خیر.

    پاسخ : با سلام
    دلستر یا ماءالشعیر اخیرا ماءالشعیر طعم‌دار طرفداران زیادی یافته كه به این نوع از ماءالشعیرها شكر و اسانس میوه‌جات افزوده می‌شود كه به عنوان ماده غیرتغذیه‌ای،بر انرژی فرد افزوده و زودتر دچار چاقی می‌شوند و سبب افزایش قند خون می شود.

    ماءالشعیر به عنوان یک نوشیدنی، هم مقداری از مایعات بدن را تامین می‌کند و هم چون یک نوشیدنی تخمیری است، یعنی از عصاره مالت، رازک و مخمر‌ها در تهیه آن استفاده می‌شود، دارای انواع ویتامین‌ها مخصوصا ویتامین‌های گروه b است. بنابراین بخشی از ویتامین‌های مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. از 20 نوع اسید آمینه ضروری، 16 مورد در این نوشیدنی موجود بوده و در هر لیتر از آن، تقریبا 20 میلی‌گرم ویتامین c وجود دارد. علاوه بر این ترکیبات، مالت موجود در ماءالشعیر جزو گروه کربوهیدرات بوده و مواد حاصل از آن در بدن متابولیزه شده و مقداری انرژی تولید می‌کنند. بنابراین مهم‌ترین خواص این نوشیدنی آن است که قسمتی از آب مورد نیاز بدن را تامین کرده و مهم‌تر اینکه بخشی از ویتامین‌های ضروری را به بدن می‌رساند، مخصوصا ویتامین‌های گروه b که برای متابولیسم کربوهیدرات ها هر روز به آنها نیاز داریم.

    مالت و مشتقات آن با به‌ کارگیری فرآیند مالت‌سازی و عصاره‌گیری از غلات به ویژه دانه جو به دست می‌آیند و چون حاوی آنزیم‌های گروه هیدرولاز ، قندهای قابل تخمیر دکسترین، ویتامین‌های b5 (اسید پانتوتنیك)، b6، بیوتین، پروتئین و املاح با ارزش هستند، بسیار اهمیت دارند.

    مالت حد واسط دانه جو است، بنابراین جزو ترکیبات کربوهیدرات است و در فرآیند تهیه این نوشیدنی، شرایط تخمیر ایجاد می‌شود. یک مقدار از این کربوهیدرات به کربوهیدرات‌های حد واسطی شکسته می‌شوند که هضم و جذب‌شان خیلی راحت است و این مواد مثل کربوهیدرات‌ها در بدن سوخته و انرژی تولید می‌کنند، بنابراین کالری قابل توجهی دارند.

    میزان توصیه شده از این نوشیدنی :
    کسانی که به هر دلیل دچار کمبود ویتامین‌های گروه b هستند و می‌خواهند کمبود ویتامین بدن خود را جبران کنند، می‌توانند از این نوشیدنی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

    توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد و افراطی هر ماده مغذی از جمله ماءالشعیر می‌تواند عواقبی داشته باشد.

    اگر اسید فسفریک به کار رفته در این نوشیدنی که به صورت گازدار است، زیاد باشد، می‌تواند موجب پوکی استخوان شود. بحث اضافه وزن هم، مورد توجه است.

    به هر حال مصرف متناسب و متعادل ماءالشعیر به جای نوشابه‌های گازدار دیگر توصیه‌ می‌شود. در حال حاضر گروه‌های خاصی از جامعه که کمبود مصرف سبوس و یا کمبود ویتامین دارند، اگر از این مایع مصرف کنند، بخشی از نیاز به ویتامین خود را تامین کرده‌اند. این نوشیدنی به دلیل کالری قابل‌ملاحظه ای که دارد، برای کسانی که دچار اضافه وزن هستند و یا کسانی که می‌خواهند وزن‌شان را کنترل کنند، باید محدود شود و آب جایگزین آن گردد.

    گازی که به صورت کف روی ماءالشعیر تشکیل می‌ شود، همانند گاز نوشابه‌ های دیگر مضر است.
    بخشی از این گاز به دلیل فرآیند تخمیر است، اما بخش عمده آن توسط کارخانه‌های تولید ماءالشعیر به صورت صنعتی اضافه می‌شود. عمده‌ترین آن گاز co2 است.

    اگرچه ماءالشعیر در مقایسه با سایر نوشابه‌های گازدار، ویتامین‌های بیشتری دارد و می‌توان آن را جایگزین آن نوشابه‌ها کرد، اما در مصرف آن هم باید رعایت اعتدال را کرد.
    مهم‌ترین مشکل این گاز این است که با برداشت املاح از بافت استخوانی سبب پوکی استخوان می‌شود.

    کسانی که بیش از اندازه از این نوشیدنی استفاده می‌کنند، احتمال برداشت این املاح از بدنشان بیشتر بوده و اگر به کمبود ویتامین d یا کمبود کلسیم نیز دچار باشند، مصرف ماءالشعیر مزید بر علت شده و بروز مشکلات استخوانی حتمی خواهد شد.

    طعم‌ های مختلف میوه‌ای که در ماءالشعیر‌ها به کار می‌روند، ممکن است در بدن حساسیت ایجاد کند.
    بسیاری از ماءالشعیر‌ها دارای طعم‌ها و رنگ‌های متفاوت هستند. اگر این طعم‌ها از عصاره‌های طبیعی تهیه شده باشند، احتمال اینکه آلرژن یا حساسیت‌زا باشند و یا مشکل خاصی را ایجاد کنند، کم است، اما در بسیاری از موارد از ترکیبات صنعتی و مصنوعی تهیه می‌شوند (هر چند که از سازمان‌های مرجع مثل سازمان غذا و دارو یا مراکزی که مسئول استاندارد هستند، اجازه داشته باشند) که ممکن است در بعضی از افراد، حساسیت ایجاد کنند.

    ماءالشعیر را در شیشه ‌های تیره و قوطی‌ های فلزی نگهداری می‌کنند.
    اساسا به دلیل تخمیری که روی عصاره مالت یا ترکیبات کربوهیدرات انجام می‌شود لازم است که ماءالشعیر درون ظروف تیره رنگ نگهداری شود، زیرا مخمر‌هایی که عمل تخمیر را انجام می‌دهند، در تاریکی و در محیط بدون اکسیژن عمل می‌کنند و نور و اکسیژن، عمل تخمیر را مختل می‌کند.

    ظرف شیشه‌ای یا فلزی خیلی تفاوت ندارد، اما ظروف فلزی باید دارای نوعی پوشش پلیمری در جدار داخلی‌شان باشند و مایع در ارتباط مستقیم با فلز نباشد.

    سایت تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه عضو هيات علمي دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي ايران

    در دوران شيردهي ماءالشعير بنوشيد

    اين روزها خيلي‌ها وقتي در رستوران سفارش غذا مي‌دهند، نوشيدني محبوب‌شان ماءالشعير است...

    جالب است بدانيد كه ماءالشعير و نوشابه از نظر مقدار کالري و انرژي، تفاوت چنداني با هم ندارند اما نوشابه، غير از انرژي، هيچ ماده مغذي و مفيدي ندارد و نوشيدنش هيچ سودي را به مصرف كننده نمي‌رساند. اگر نوشابه، لايت نباشد، در هريک ليوان (يعني حدود 240 سي‌سي)، 120 تا 140 کيلوکالري انرژي دارد و اين مقدار براي ماءالشعير هم صادق است.

    البته به دليل اينکه ماءالشعير را از مالت مي‌گيرند (که از جو تهيه شده‌ است)، نوشيدنش مانند نوشابه بي‌فايده نيست و مي‌توان براي افزايش اشتها به افراد لاغر توصيه کرد به جاي نوشابه، ماءالشعير مصرف کنند. در ضمن، خانم‌هاي شيرده به‌منظور افزايش شيرشان مي‌توانند ماءالشعير بنوشند. هرچند که نوشيدن ماءالشعير مي‌تواند فوايدي براي بدنمان داشته باشد اما از جنبه تغذيه‌اي، هيچ نوشيدني‌اي نمي‌تواند جاي آب را بگيرد چون بيشترين حجم بدن ما (60درصد حجم بدن بزرگسالان) از آب تشکيل شده و آب در بدن نقش زيادي (از جمله، دفع سموم و خنک‌کنندگي) دارد. پس در هر شرايطي، آب به آبميوه، نوشابه، ماءالشعير و حتي انواع شربت‌هاي خانگي ارجحيت دارد. نکته ديگري که بايد بگويم، اين است که باور عموم مردم بر اين پايه استوار است که نوشيدن ماءالشعير شکم مي‌آورد اما حقيقت چيز ديگري است. در واقع کسي که زياد ماءالشعير مي‌نوشد، انرژي مضاعفي را هم به بدنش مي‌رساند و وقتي که اين مازاد انرژي دريافتي با فعاليت‌هاي روزانه ارادي و غيرارادي مصرف نشود، در بدن به صورت بافت چربي درمي‌آيد. چربي حاصله از کالري مازاد بر نياز بدن در آقايان، بيشتر در شکم و در خانم‌ها بيشتر در ران و باسن تجمع مي‌يابد و به همين دليل بسياري از افراد مي‌گويند که نوشيدن زياد ماءالشعير، شکم مي‌آورد!
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف ماءالشعير ، موثر در جلوگيري از ريزش مو

    يك متخصص تغذيه گفت: ماءالشعير حاوي ويتامين‌هاي گروه b است كه مصرف آن براي رشد مو و جلوگيري از ريزش آن مفيد است.

    مرتضي صفوي در گفتگو با فارس‌ افزود: ماءالشعير داراي چند نوع تركيب مختلف از جمله ساكارز، گلوكز، مالتوز و ويتامين c، ويتامين‌هاي گروه b، اسيدهاي آلي، انواع آمينواسيدها، املاح، اسيد نوكلئيك و آب گازدار است.

    وي گفت: ته مزه تلخ ماءالشعير مربوط به ماده رازك است، با خاصيت آنتي‌بيوتيكي كه به پايداري ماءالشعير كمك مي‌كند و عصاره رازك خواص طبي زيادي دارد از جمله موجب دفع سنگ كليه مي‌شود، مدر و ضد‌عفوني‌كننده دستگاه گوارش و دستگاه تنفس است.

    اين متخصص تغذيه افزود: ويتامين‌هاي گروه b و آمينواسيدهاي موجود در ماءالشعير براي پوست و مو بسيار مفيد هستند و براي رشد مو و جلوگيري از ريزش آن مي‌تواند ‌ مفيد باشد.
    صفوي گفت: ويتامين‌هاي گروه b محلول در آب هستند و براحتي وارد فاز آبي ماءالشعير در حين جوشش مي‌شوند كه در سنتز ميانجي‌هاي عصبي نقش مهمي دارند، باعث رفع استرس و بسياري از اختلالات عصبي ديگر مي‌شوند.
    منبع: جام جم آنلاین
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #16
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    این طعم ماءالشعیر را نخورید!!

    ماءالشعیر های دارای طعم های بسیاری هستند،به شما توصیه می کنیم از طعم ...

    كارشناس مسوول تغذیه مركز بهداشت استان یزد گفت:مصرف زیاد ماءالشعیرهای گازدار بویژه در زنان باعث اختلال جذب كلسیم بدن می‌شود.
    دكتر یوسف نقیایی اظهار كرد:ماءالشعیر از عصاره‌ مالت كه از جو خیسانده به دست می‌آید،گرفته شده و به علت خیسانده شدن جو،سبب رشد مخمرهایی در آن می‌شود كه توانایی تولید برخی ویتامین‌های گروه B را دارند و همچنین ماءالشعیر نیز حاوی ویتامین‌های گروه B است.
    وی اظهار كرد:‌در جریان تولید،مقداری قند نیز از نوع مالتوز كه حاوی 2 مولكول گلوكز است،تولید می‌شود كه نهایتا مقدار آن قابل توجه نیست.در واقع ماءالشعیر دارای درصد بسیار زیادی آب،مقداری قند مالتوز و دسته‌ای از ویتامین‌های گروه B است.
    نقیایی عنوان كرد:اگر فرآیند تولید،طبیعی و مطلوب باشد ماءالشعیر یك نوشیدنی موثر است،اما اگر فرآیند تولید مطلوبی نداشته باشد،ممكن است حاوی الكل نیز باشد كه تولیدكننده‌ها معمولا آنها را بدون الكل می‌كنند.
    وی درخصوص تاثیر ماءالشعیر روی بدن گفت: از آنجایی كه مالتوز و ویتامین‌هایB باعث جذب بهتر مواد غذایی می‌شوند،مصرف زیاد ماءالشعیر در كنار مصرف مواد غذایی به جای آب می‌تواند به روند چاق شدن و جذب بهتر مواد غذایی كمك كند.
    این كارشناس تغذیه خاطرنشان كرد:‌ اخیرا ماءالشعیر طعم‌دار طرفداران زیادی یافته كه به این نوع از ماءالشعیرها شكر و اسانس میوه‌جات افزوده می‌شود كه به عنوان ماده غیرتغذیه‌ای،بر انرژی فرد افزوده و زودتر دچار چاقی می‌شوند.
    نقیایی یادآور شد:ایرادی كه به ماءالشعیر می‌توان گرفت وجود گاز در آن است كه مخصوصا به زنان توصیه می‌شود از ماءالشعیر‌هایی كه از گاز كمتری برخور دارند،استفاده كنند.زیرا باعث اختلال در جذب كلسیم در بدن آنها می‌شود.وی مصرف كم و مناسب ماءالشعیر را باعث بهبود و تسریع كاركرد كلیه عنوان كرد و ادامه داد: به افرادی كه دچار سنگ كلیه هستند نوع تلخ ماءالشعیر توصیه می‌شود كه البته باید میزانمصرف آن مناسب باشد؛چرا كه مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند نتیجه‌ معكوس به دنبال داشته باشد.

    منبع:isna.ir
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #17
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    فواید فوق العاده ای برای خوردن ماءالشعیر

    ماءالشعیر دارای فواید بسیاری می باشد که کمتر کسی از آن آگاهی دارد،پس خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم.



    این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند، مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای زیبا مواد حاوی اسیدهای چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده می‌شود. وجود اسید چرب امگا3 در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضدالتهابی می‌تواند نقش موثری در سلامت مو داشته باشد....

    کمبود آهن خصوصا در خانم‌های سنین باروری به دلیل ایجاد کم‌خونی تعداد گلبول‌ قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش مو می‌شود. این کمبود ممکن است بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانم‌ها نقش مهمی در ریزش مو ایفا می‌کند.
    بنابراین اضافه کردن موادغذایی غنی از آهن (مثلا کلم بروکلی یا مخمر آبجو) می‌تواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت طبیعی برگرداند. ویتامین‌های گروه B نقش ویژه‌ای در بهبود ریزش مو دارند. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین B ماءالشعیر است.

    ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم‌های باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی موثر است. ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی‌ ماءالشعیر در حین جوشش می‌شوند که در سنتز میانجی‌های عصبی نقش مهمی دارند و باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می‌شوند.

    ماءالشعیر یکی از نوشیدنی‌های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می‌شود و در رفع تشنگی موثر است. هر 100 سی‌سی ماءالشعیر لایت‌ حدود 17 کالری و هر 100 سی‌سی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب نیز موثر است و به دفع سنگ‌‌های کلیوی کمک می‌کند. ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت‌های بدن موثر است. ماءالشعیر از استحصال دانه‌های جو به دست می‌آید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنی‌های مجاز خوراکی در آن به کار می‌رود. مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک می‌کند.
    عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست و فتق‌ معده بسیار موثر است. فیبرها آثار زیادی در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان‌ می‌گردند. ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکال‌ها مانند فلاونوییدها، کاروتنوییدها و آنتوسیانین‌ها است که در بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی بسیار موثر هستند. زیاده‌روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد) برای سلامت بدن مضر است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید، نه زیاد.

    منبع : salamat.ir
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت