جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 17 مجموع

موضوع: ماءالشعیر(مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض ماءالشعیر(مقالات و گزارشات)

    تولید و ساخت ماء الشعیر

    چند هزار سال پیش در مصر باستان از نوعی نوشیدنی تحت عنوان آب جو استفاده می شد و هم زمان با آن , مصرف یک نوشیدنی با همان خصوصیات که البته از ارزن تهیه می شد , درمیان قبایل آفریقائی رواج پیدا کرد. به تدریج این نوشیدنی الکلی در تمان نقاط دنیا رایج و در همه کشور ها تولید شد. پیش از انقلاب نوع الکی ماء الشعیردر ایران تولید میشد که طبیعتا مضرات الکل را هم در خود داشت اما خوشبختانه پس از انقلاب که تولید نوشیدنی های الکلی در کشور متوقف شد, با تغییر سیستم تولید , ماء الشعیر کنونی به بازار آمد

    ماء الشعیر و به طور کل نوشابه هایی برپایه مالت , از شیر رقیق شده مالت جو به دست می آید.این نوشابه ها از مالت , عصاره رازک , ساکارز , گلوکز , مالتوز , ویتامین سی ,انواع ویتامین ب , اسید های آلی , انواع اسید های آمینه ,املاح معدنی و آب گازدار تشکیل شده است.

    مالت همان جوی جوانه زده است که پس از گرفتن جوانه و خشک کردن مورد استفاده قرار می گیرد.در هنگام جوانه زدن , آنزیم های گوناگون که در جو به صورت نهفته بوده اند, فعال می شوند و حتی بعضی از آنزیم های جدید هم به وجود می آیند. این آنزیم ها موجب هیدرولیز کربوهیدرات ها می شوند و در نهایت نشاسته را به مالتوز تبدیل می کنند. علاوه بر آن ,در اثر جوانه زدن , دیواره سلولهای آندو اسپرم تراوا شده و آنزیم ها می توانند به آسانی روی مواد داخل مالت اثر بگذارند. بالا اخره در اثر جوانه زدن مقدار بعضی از ویتامین ها مانند تیامین و ریبوفلاوین و اسید پنتوتنیک نیز بیشتر می شود.

    فرایند تولید
    در تمام دنیا از نوعی جو بنام جوی دو ردیفه برای آبجو سازی استفاده می شود. علت استفاده از جوی دو ردیفه, پروتئین کم و دانه های هم سایز روی خوشه است که ضایعات را کمتر می کند. این نوع جو پس از ورود به کارخانه , به واحد بوجاری منتقل شده
    و در این مکان پاک و تمیز می شود.پس از جدا شدن کلیه ناخالصی های همراه, جو را به مخزن های شستشو و ضد عفونی انتقال می دهند تا در مدت 30 ساعت شسته شود.در خاتمه این مدت, توده جو به سالن جوانه زنی پمپ می شود و در ابتدای سالن ریخته می شود.دستگاهی که در این مکان وجود دارد , در هر حرکت رفت و برگشت خود, توده را جابجا می کند تا دانه ها از کف رطوبت بگیرد. توده مدت 5 روز در این سالن می ماند و بعد از آن به کوره می رود.دمای سالن بین 17 تا 20 درجه سانتی گراد و رطوبت آن بالای 70% است که این شرایط باعث می شود تا جو بین 9 تا 11 میلی لیتر جوانه زده و به مالت تبدیل شود.

    بعد از آن مالت به واحد پخت می رود در اینجا مالت بدست آمده در مخزنی ریخته شده , 30 دقیق خیس خورده , آسیاب شده و در تانک پخت ریخته می شود.مالت را همراه با آب به مدت 3 ساعت و 30 دقیقه و در دمای 76 درجه سانتی گراد می پزند.بعد از گذشت زمان لازم, مالت به تانکر فیلترلسیون منتقل شده و درمدت 30 دقیقه تفاله از آن جدا می شود. مایع بدست آمده به تانک جوش منتقل شده و در آنجا عصاره رازک و شکر افزوده می شود.

    مایع بدست آمده به چیلر منتقل شده و در آنجا شوک حرارتی داده می شود. این شوک اولین قدم برای جلوگیری از الکی شدن مایع است. آب جو دارای مخمر وحشی است که در محیط مساعد الکل تولید می کند.شوک حرارتی ایجاد شده باعث می شود که مخمر وحشی این اختلاف دما را تحمل نکرده و از بین برود.

    شربت بدست آمده در این مرحله به سردخانه رفته و حجم آن با آب دو برابر شده , سپس وارد دستگاه فیلتراسیون می شود.در این بخش مایع شفافی به نام ماء الشعیر به دست می آید.در سالن بسته بندی , مایع بدست آمده در شیشه و یا قوطی ریخته می شود.پس از در بندی , این شیشه و قوطی ها به مدت 30 دقیقه در درمای 72 درجه سانتی گراد پاستوریزه می شود. در این مرحله محصول آماده حمل به بازار است

    هفته نامه سلامت
    تایپ جهت درج در سایت ایران سلامت : تیم تحریریه

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    خاصیت ماء الشعیر

    1- از بیست اسید آمینه لازم و ضروری برای بدن 16 اسید آمینه در ماء الشعیر وجود دارد که این اسید آمینه ها برای رشد کودکان ضروری است و ضریب پوشی آنها تا حدود زیادی به تامین این اسید آمینه بستگی دارد.

    2-دارای انواع ویتامین های گروه ب بوده که در رشد مو و جلوگیری از ریزش آن و حتی رفع خستگی اعصاب و روان بسیار موثر است.

    3- در هر لیتر این نوشابه حدود 20 میلی گرم ویتامین سی وجود دارد که با خوردن یک غذای ساده ویتامین دار کل ویتامین سی لازم برای بدن تامین می شود

    4- به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی روده , برای جلوگیری از بیماری وبا بسیار موثر است.

    5- به علت داشتن آسید های آلی و پ هاش اسیدی , برای بیمارانی که ترشح اسید معده آنها کم است مفید بوده و در هضم غذا نیز موثر است.

    6- از آنجا که این نوشیدنی سرشار از قند ها و ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون است برای مادران باردار و شیرده بسیار مفید است.

    7- علاوه بر اینها چون این محصول از منابع خوب ترکیبات فلاونوئیدی , کاروتنوئیدی , و آنتوسیانینی است , مصرف آن در بهبود
    عملکرد عروق خون رسان و قلب , کاهش احتمال ابتلا به پرفشاری خون , سلامت کلیه ها , محافظت از بدن در برابر بروز سرطان و سکته های قلبی و مغزی بسیار موثر است

    محتویات 100 گرم ماء الشعیر

    پروتئین 8 گرم
    مواد نشاسته ای 78 گرم
    کلسیم 16 میلی گرم
    فسفر 189 میلی گرم
    آهن 2 میلی گرم
    سدیم 3 میلی گرم
    پتاسیم 160 میلی گرم
    ویتامین ب1 12 میلی گرم
    ویتامین ب2 5 میلی گرم
    ویتامین ب3 3 میلی گرم

    هفته نامه سلامت
    تایپ جهت درج در سایت ایران سلامت : تیم تحریریه

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    تاثيرنوشيدن ماء‌الشعير در رفع سنگ كليه به هيچ عنوان پايه علمي ندارد

    دكتر شهرناز اتابك فوق تخصص كليه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رييس بخش نفرولوژي بيمارستان مدرس گفت: تصور مردم مبني بر تاثير برخي نوشيدني‌ها مانند ماء‌الشعير در رفع سنگ كليه به هيچ عنوان پايه علمي ندارد.

  4. #4
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    ماءالشعیر، این نوشیدنی اشتهاآور
    http://www.iransalamat.com/index.php...n=show&id=9975

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر محمدرضا وفا/ متخصص تغذيه و رژيم درماني
    ماءالشعير شکم مي‌آورد؟


    اگرچه آب بهترين و سالم‌ترين نوشيدني است، اما خيلي‌ها در روزهاي گرم براي خنک شدن يا براي رفع عطش اقدام به خريد و مصرف انواع نوشابه‌ها و مخصوصا ماءالشعير مي‌کنند و آن را به آب ترجيح مي‌دهند...


    گذشته از مصرف اين قبيل مايعات در مواقعي که بيرون از منزل هستيم، بعضي افراد عادت کرده‌اند از ماءالشعير به جاي آب بعد از هر وعده غذايي استفاده کنند. پس از مدتي اين گروه متوجه مي‌شوند که دچار اضافه وزن شده‌اند و شکم آورده‌اند. جالب است بدانيد که برخلاف آنچه اغلب مردم مي‌گويند، ماءالشعير باعث شکم آوردن آنها نمي‌شود. آنچه موجب جمع شدن اين بافت چربي در بدن آنها شده است دريافت کالري مازاد بر نياز آنهاست. ماءالشعير کالري قابل‌توجهي دارد، هر چند که اين ميزان کالري از انواع ديگر نوشابه‌هاي کولادار کمتر است ولي ناچيز هم نيست. وقتي شما از ماءالشعير به جاي آب استفاده مي‌کنيد، درواقع در حال رساندن کالري به بدنتان هستيد. اين کالري‌هاي اضافه بر نياز بدن که به‌صورت چربي ذخيره مي‌شوند، در آقايان در اطراف شکم جمع مي‌شود و در خانم‌ها در اطراف باسن و ران‌ها (و البته پس از شروع دوره يائسگي، در اطراف شکم.)


    اگر از هر منبعي بيش از انرژي مورد نياز بدن‌تان کالري دريافت کنيد، تعادل ساده انرژي دريافتي و مصرفي بدن به هم مي‌خورد و مازاد اين کالري به صورت بافت چربي در بدن شما ذخيره مي‌شود. با مصرف ماءالشعير روزانه حدود 120 تا 150 کيلوکالري اضافه بر آنچه مي‌خوريد دريافت مي‌کنيد، حالا محاسبه کنيد اين کالري اضافه در ماه معادل چه عددي خواهد شد؟ بله، درست حدس زديد! مي‌شود معادل يک کيلو چربي؛ که مي‌تواند در ناحيه شکم شما که خودتان را به اين نوشيدني عادت داده‌ايد، جمع شود
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    این طعم ماءالشعیر را نخورید!!

    ماءالشعیر های دارای طعم های بسیاری هستند،به شما توصیه می کنیم از طعم ...

    كارشناس مسوول تغذیه مركز بهداشت استان یزد گفت:مصرف زیاد ماءالشعیرهای گازدار بویژه در زنان باعث اختلال جذب كلسیم بدن می‌شود.
    دكتر یوسف نقیایی اظهار كرد:ماءالشعیر از عصاره‌ مالت كه از جو خیسانده به دست می‌آید،گرفته شده و به علت خیسانده شدن جو،سبب رشد مخمرهایی در آن می‌شود كه توانایی تولید برخی ویتامین‌های گروه b را دارند و همچنین ماءالشعیر نیز حاوی ویتامین‌های گروه b است.
    وی اظهار كرد:‌در جریان تولید،مقداری قند نیز از نوع مالتوز كه حاوی 2 مولكول گلوكز است،تولید می‌شود كه نهایتا مقدار آن قابل توجه نیست.در واقع ماءالشعیر دارای درصد بسیار زیادی آب،مقداری قند مالتوز و دسته‌ای از ویتامین‌های گروه b است.
    نقیایی عنوان كرد:اگر فرآیند تولید،طبیعی و مطلوب باشد ماءالشعیر یك نوشیدنی موثر است،اما اگر فرآیند تولید مطلوبی نداشته باشد،ممكن است حاوی الكل نیز باشد كه تولیدكننده‌ها معمولا آنها را بدون الكل می‌كنند.
    وی درخصوص تاثیر ماءالشعیر روی بدن گفت: از آنجایی كه مالتوز و ویتامین‌هایb باعث جذب بهتر مواد غذایی می‌شوند،مصرف زیاد ماءالشعیر در كنار مصرف مواد غذایی به جای آب می‌تواند به روند چاق شدن و جذب بهتر مواد غذایی كمك كند.
    این كارشناس تغذیه خاطرنشان كرد:‌ اخیرا ماءالشعیر طعم‌دار طرفداران زیادی یافته كه به این نوع از ماءالشعیرها شكر و اسانس میوه‌جات افزوده می‌شود كه به عنوان ماده غیرتغذیه‌ای،بر انرژی فرد افزوده و زودتر دچار چاقی می‌شوند.
    نقیایی یادآور شد:ایرادی كه به ماءالشعیر می‌توان گرفت وجود گاز در آن است كه مخصوصا به زنان توصیه می‌شود از ماءالشعیر‌هایی كه از گاز كمتری برخور دارند،استفاده كنند.زیرا باعث اختلال در جذب كلسیم در بدن آنها می‌شود.وی مصرف كم و مناسب ماءالشعیر را باعث بهبود و تسریع كاركرد كلیه عنوان كرد و ادامه داد: به افرادی كه دچار سنگ كلیه هستند نوع تلخ ماءالشعیر توصیه می‌شود كه البته باید میزانمصرف آن مناسب باشد؛چرا كه مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند نتیجه‌ معكوس به دنبال داشته باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    فواید فوق العاده ای برای خوردن ماءالشعیر

    ماءالشعیر دارای فواید بسیاری می باشد که کمتر کسی از آن آگاهی دارد،پس خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم.



    این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند، مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای زیبا مواد حاوی اسیدهای چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده می‌شود. وجود اسید چرب امگا3 در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضدالتهابی می‌تواند نقش موثری در سلامت مو داشته باشد....

    کمبود آهن خصوصا در خانم‌های سنین باروری به دلیل ایجاد کم‌خونی تعداد گلبول‌ قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش مو می‌شود. این کمبود ممکن است بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانم‌ها نقش مهمی در ریزش مو ایفا می‌کند.
    بنابراین اضافه کردن موادغذایی غنی از آهن (مثلا کلم بروکلی یا مخمر آبجو) می‌تواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت طبیعی برگرداند. ویتامین‌های گروه b نقش ویژه‌ای در بهبود ریزش مو دارند. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین b ماءالشعیر است.

    ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه b و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم‌های باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی موثر است. ویتامین‌های گروه b محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی‌ ماءالشعیر در حین جوشش می‌شوند که در سنتز میانجی‌های عصبی نقش مهمی دارند و باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می‌شوند.

    ماءالشعیر یکی از نوشیدنی‌های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می‌شود و در رفع تشنگی موثر است. هر 100 سی‌سی ماءالشعیر لایت‌ حدود 17 کالری و هر 100 سی‌سی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب نیز موثر است و به دفع سنگ‌‌های کلیوی کمک می‌کند. ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت‌های بدن موثر است. ماءالشعیر از استحصال دانه‌های جو به دست می‌آید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنی‌های مجاز خوراکی در آن به کار می‌رود. مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک می‌کند.
    عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست و فتق‌ معده بسیار موثر است. فیبرها آثار زیادی در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان‌ می‌گردند. ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکال‌ها مانند فلاونوییدها، کاروتنوییدها و آنتوسیانین‌ها است که در بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی بسیار موثر هستند. زیاده‌روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد) برای سلامت بدن مضر است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید، نه زیاد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کلينيک پوست و مو
    دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده متخصص پوست و مو رئيس مرکز تحقيقات پوست و سالک

    منافع ماءالشعير

    اين واضح است که مصرف موادغذايي سالم در سلامت جسمي هر فردي تاثير دارد؛ از جمله بعضي غذاها بر سلامت بافت مو تاثير دارند، مثلا غذاهاي حاوي پروتئين زياد، کربوهيدرات و چربي کم. يکي از غذاهاي مهم براي داشتن موهاي زيبا مواد حاوي اسيدهاي چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهي و سويا ديده مي‌شود. وجود اسيد چرب امگا3 در مواد غذايي به دليل خاصيت ضدالتهابي مي‌تواند نقش موثري در سلامت مو داشته باشد....

    کمبود آهن خصوصا در خانم‌هاي سنين باروري به دليل ايجاد کم‌خوني تعداد گلبول‌ قرمز خون را کم کرده و باعث ريزش مو مي‌شود. اين کمبود ممکن است بسيار جزيي باشد ولي خصوصا در خانم‌ها نقش مهمي در ريزش مو ايفا مي‌کند. بنابراين اضافه کردن موادغذايي غني از آهن (مثلا کلم بروکلي يا مخمر آبجو) مي‌تواند بعضي از انواع ريزش مو را به وضعيت طبيعي برگرداند. ويتامين‌هاي گروه b نقش ويژه‌اي در بهبود ريزش مو دارند. يکي از ترکيبات حاوي ويتامين b ماءالشعير است.

    ماءالشعير به دليل داشتن ويتامين‌هاي گروه b و اسيد آمينه براي پوست و مو بسيار مفيد است و خواص درماني بسياري براي خانم‌هاي باردار و شيرده دارد و تا حدودي در افزايش ضريب هوشي موثر است. ويتامين‌هاي گروه b محلول در آب هستند و به راحتي وارد فاز آبي‌ ماءالشعير در حين جوشش مي‌شوند که در سنتز ميانجي‌هاي عصبي نقش مهمي دارند و باعث رفع استرس و بسياري از اختلالات عصبي ديگر مي‌شوند.

    ماءالشعير يکي از نوشيدني‌هاي معمول است که از جوانه «جو» حاصل مي‌شود و در رفع تشنگي موثر است. هر 100 سي‌سي ماءالشعير لايت‌ حدود 17 کالري و هر 100 سي‌سي ماءالشعير معمولي حدود 25 کالري انرژي دارد. ماءالشعير در رفع خستگي اعصاب نيز موثر است و به دفع سنگ‌‌هاي کليوي کمک مي‌کند. ماءالشعير در تامين آب و الکتروليت‌هاي بدن موثر است. ماءالشعير از استحصال دانه‌هاي جو به دست مي‌آيد و علاوه بر جو، آب رازک و ساير افزودني‌هاي مجاز خوراکي در آن به کار مي‌رود. مزه تلخ ماءالشعير، مربوط به رازک است. رازک خاصيت آنتي‌بيوتيکي دارد و به پايداري ماءالشعير نيزکمک مي‌کند.

    عصاره مالت جو حاوي فيبرهاي غذايي محلول است که در رفع التهاب روده، يبوست و فتق‌ معده بسيار موثر است. فيبرها آثار زيادي در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظيم عملکرد روده، کاهش خطر بيماري‌هاي قلبي و بعضي انواع سرطان‌ مي‌گردند. ماءالشعير غني از انواع فيتوکميکال‌ها مانند فلاونوييدها، کاروتنوييدها و آنتوسيانين‌ها است که در بهبود عملکرد خون‌رساني قلب و کاهش ابتلا به پرفشاري خون و سلامت کليه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌هاي قلبي و مغزي بسيار موثر هستند. زياده‌روي در مصرف هر نوع ماده غذايي (حتي اگر مفيد باشد) براي سلامت بدن مضر است. بنابراين به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعير بنوشيد، نه زياد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ماءالشعیر تلخ دوست دارید یا طعم دار؟

    ماءالشعیر های بسیاری وجود دارند، ماءالشعیر های طعم دار یا تلخ اما در این میان کدام یک بهتر است و کدام مضرتر؟



    دانشمندان می‌گویند که مصرف ماءالشعیر تلخ در تقویت استخوان‌ها موثر است.

    به گزارش ایسنا، مطالعه انجام شده بر 100 نوع ماءالشعیر تلخ نشان داده ماءالشعیر منبع بی‌نظیری از سیلیکون رژیمی است. این نوع سیلیکون نقش حیاتی در سلامت استخوان دارد.
    دانشمندان برای اندازه‌گیری محتوای سیلیکون، ابتدا ماءالشعیرهای تلخ را با محتوای خام آن‌ها مقایسه کردند. آنها دریافتند که ماءالشعیرهای تلخ پس از فرآیند مالت‌زدگی، مقدار متوسطی از 30 میلی‌گرم بر لیتر، سیلیکون رژیمی را دربرداشتند؛ البته هیچ پیشنهادی مبنی بر جذب روزانه سیلیکون نشده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص ماءالشعير

    چند سالي است که مصرف ماءالشعير خيلي رايج شده و بسياري از جوانان و کودکان به خوردنش علاقه نشان مي‌دهند.

    اگرچه ماءالشعير در مقايسه با ساير نوشابه‌هاي گازدار، ويتامين‌هاي بيشتري دارد و مي‌توان آن را جايگزين آن نوشابه‌ها کرد، اما در مصرف آن هم بايد رعايت اعتدال را کرد.

    براي آشنايي بيشتر با خوبي‌ها و بدي‌هاي اين نوشيدني با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه و رژيم درماني، به گفتگو نشسته‌ايم.
    آقاي دکتر! از خواص ماءالشعير برايمان بگوييد.

    ماءالشعير به عنوان يک نوشيدني، هم مقداري از مايعات بدن را تامين مي‌کند و هم چون يک نوشيدني تخميري است، يعني از عصاره مالت، رازک و مخمر‌ها در تهيه آن استفاده مي‌شود، داراي انواع ويتامين‌ها مخصوصا ويتامين‌هاي گروه b است. بنابراين بخشي از ويتامين‌هاي مورد نياز روزانه بدن را تامين مي‌کند. از 20 نوع اسيد آمينه ضروري، 16 مورد در اين نوشيدني موجود بوده و در هر ليتر از آن، تقريبا 20 ميلي‌گرم ويتامين c وجود دارد. علاوه بر اين ترکيبات، مالت موجود در ماءالشعير جزو گروه کربوهيدرات بوده و مواد حاصل از آن در بدن متابوليزه شده و مقداري انرژي توليد مي‌کنند. بنابراين مهم‌ترين خواص اين نوشيدني آن است که قسمتي از آب مورد نياز بدن را تامين کرده و مهم‌تر اينکه بخشي از ويتامين‌هاي ضروري را به بدن مي‌رساند، مخصوصا ويتامين‌هاي گروه b که براي متابوليسم کربوهيدرات ها هر روز به آنها نياز داريم.
    مالت موجود در ماءالشعير چه خواصي دارد؟

    مالت و مشتقات آن با به‌ کارگيري فرآيند مالت‌سازي و عصاره‌گيري از غلات به ويژه دانه جو به دست مي‌آيند و چون حاوي آنزيم‌هاي گروه هيدرولاز ، قندهاي قابل تخمير دکسترين، ويتامين‌هاي b5 (اسيد پانتوتنيك)، b6، بيوتين، پروتئين و املاح با ارزش هستند، بسيار اهميت دارند.

    مالت حد واسط دانه جو است، بنابراين جزو ترکيبات کربوهيدرات است و در فرآيند تهيه اين نوشيدني، شرايط تخمير ايجاد مي‌شود. يک مقدار از اين کربوهيدرات به کربوهيدرات‌هاي حد واسطي شکسته مي‌شوند که هضم و جذب‌شان خيلي راحت است و اين مواد مثل کربوهيدرات‌ها در بدن سوخته و انرژي توليد مي‌کنند، بنابراين کالري قابل توجهي دارند.
    مصرف چه ميزان از اين نوشيدني را توصيه مي‌کنيد؟
    ماءالشعير

    کساني که به هر دليل دچار کمبود ويتامين‌هاي گروه b هستند و مي‌خواهند کمبود ويتامين بدن خود را جبران کنند، مي‌توانند از اين نوشيدني در برنامه غذايي خود استفاده کنند.

    توجه داشته باشيد که مصرف بيش از حد و افراطي هر ماده مغذي از جمله ماءالشعير مي‌تواند عواقبي داشته باشد.

    اگر اسيد فسفريک به کار رفته در اين نوشيدني که به صورت گازدار است، زياد باشد، مي‌تواند موجب پوکي استخوان شود. بحث اضافه وزن هم، مورد توجه است.

    به هر حال مصرف متناسب و متعادل ماءالشعير به جاي نوشابه‌هاي گازدار ديگر توصيه‌ مي‌شود. در حال حاضر گروه‌هاي خاصي از جامعه که کمبود مصرف سبوس و يا کمبود ويتامين دارند، اگر از اين مايع مصرف کنند، بخشي از نياز به ويتامين خود را تامين کرده‌اند. اين نوشيدني به دليل کالري قابل‌ملاحظه اي که دارد، براي کساني که دچار اضافه وزن هستند و يا کساني که مي‌خواهند وزن‌شان را کنترل کنند، بايد محدود شود و آب جايگزين آن گردد.
    آيا گازي که به صورت کف روي ماءالشعير تشکيل مي‌ شود، همانند گاز نوشابه‌ هاي ديگر مضر است؟

    بخشي از اين گاز به دليل فرآيند تخمير است، اما بخش عمده آن توسط کارخانه‌هاي توليد ماءالشعير به صورت صنعتي اضافه مي‌شود. عمده‌ترين آن گاز co2 است.

    اگرچه ماءالشعير در مقايسه با ساير نوشابه‌هاي گازدار، ويتامين‌هاي بيشتري دارد و مي‌توان آن را جايگزين آن نوشابه‌ها کرد، اما در مصرف آن هم بايد رعايت اعتدال را کرد.

    مهم‌ترين مشکل اين گاز اين است که با برداشت املاح از بافت استخواني سبب پوکي استخوان مي‌شود.

    کساني که بيش از اندازه از اين نوشيدني استفاده مي‌کنند، احتمال برداشت اين املاح از بدنشان بيشتر بوده و اگر به کمبود ويتامين d يا کمبود کلسيم نيز دچار باشند، مصرف ماءالشعير مزيد بر علت شده و بروز مشکلات استخواني حتمي خواهد شد.
    آيا امکان دارد طعم‌ هاي مختلف ميوه‌اي که در ماءالشعير‌ها به کار مي‌روند، در بدن حساسيت ايجاد کند؟

    بله، ممکن است. بسياري از ماءالشعير‌ها داراي طعم‌ها و رنگ‌هاي متفاوت هستند. اگر اين طعم‌ها از عصاره‌هاي طبيعي تهيه شده باشند، احتمال اينکه آلرژن يا حساسيت‌زا باشند و يا مشکل خاصي را ايجاد کنند، کم است، اما در بسياري از موارد از ترکيبات صنعتي و مصنوعي تهيه مي‌شوند (هر چند که از سازمان‌هاي مرجع مثل سازمان غذا و دارو يا مراکزي که مسئول استاندارد هستند، اجازه داشته باشند) که ممکن است در بعضي از افراد، حساسيت ايجاد کنند.
    چرا ماءالشعير را در شيشه ‌هاي تيره و قوطي‌ هاي فلزي نگهداري مي‌کنند؟

    اساسا به دليل تخميري که روي عصاره مالت يا ترکيبات کربوهيدرات انجام مي‌شود لازم است که ماءالشعير درون ظروف تيره رنگ نگهداري شود، زيرا مخمر‌هايي که عمل تخمير را انجام مي‌دهند، در تاريکي و در محيط بدون اکسيژن عمل مي‌کنند و نور و اکسيژن، عمل تخمير را مختل مي‌کند.

    ظرف شيشه‌اي يا فلزي خيلي تفاوت ندارد، اما ظروف فلزي بايد داراي نوعي پوشش پليمري در جدار داخلي‌شان باشند و مايع در ارتباط مستقيم با فلز نباشد.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت