جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 10 از 10 مجموع

موضوع: خواص کیوی

  1. #1
    moein43 آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jan 2007
    ارسالها
    11

    پیشفرض خواص کیوی

    از اساتید سایت در خواست می کنم درباره خواص کیوی به طور کامل توضیح دهند

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,975
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    با خوردن كيوي وزن خود را كاهش دهيد


    كيوي ميوه‌اي مناسب براي افراد مبتلا به سرماخوردگي

    به گزارش ايسنا، كيوي رقيق كننده خون است و از چربي بالا و فشارخون، سرماخوردگي و ورم لوزالمعده پيشگيري مي‌كند. مركز بهداشت استان مركزي اعلام كرد: كيوي ميوة بسيار لذيذي است كه منشاء آن كشور چين است و در ايران سابقه كشت و مصرف آن كوتاه است. از ميوه كيوي مي‌توان در تهيه سالاد، شيريني‌ها، بستني، مربا و .... استفاده كرد. خواص مهم كيوي از نظر ويتامينهاي آ، گروه ب، اسيد فوليك، املاح روي، فسفر، سديم، پتاسيم، كلر، منيزيم، كلسيم، سولفورات است؛ به ندرت مي‌توان ميوه‌اي را يافت كه مانند كيوي حاوي مقادير فراوان ويتامينها باشد و از آنجايي كه ميوه‌اي مقوي و مغذي است و ترشح ادرار را هم افزايش مي‌دهد افرادي كه تصميم به كاهش وزن خود دارند مي‌توانند آن را مصرف كنند بدون آن كه از اضافه وزن هراس داشته باشند. مصرف كيوي براي پيشگيري از روماتيسم مفيدست

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    مصرف 2 تا 3 كيوي در روز، 15 درصد از سطح تري‌گليسريد خون را كاهش مي‌دهد
    يانگ تاوو همان كيوي است ‌

    سارا حسنلو

    با آمدن فصل سرما ميوه‌ها جاي خود را به يكديگر مي‌دهند. هلو مي‌رود و جاي آن‌را خرمالو مي‌گيرد و گلابي مي‌رود و جاي خود را به كيوي مي دهد. اگر از كسي بپرسيد پرتقال چه خاصيتي دارد، به بالا بودن ويتامين C موجود درآن پيش از همه اشاره مي‌كند، در حالي كه ميوه‌هايي با مقادير بالا تري از اين ماده مغذي نيز وجود دارد. جالب است بدانيد كه در فصل زمستان و با شيوع و افزايش سرماخوردگي و انواع بيماري‌هاي عفوني، بر تعداد ميوه و سبزيجاتي كه سرشار از اين ماده مغذي هستند، افزوده مي‌شود. يكي از ميوه‌هايي كه اغلب از چشم ما دور مي‌افتد كيوي است. كمي فكر كنيد و ببينيد درباره اين ميوه و خواص آن چه مي‌دانيد.

    كيوي در چين

    ظاهر منحصر به فرد كيوي همراه طعم خاصي كه دارد آن را براي همه جالب توجه كرده است. شايد باور نكنيد كه اصل اين ميوه متعلق به كشور چين است و مردمش به آن يانگ تاوو مي‌گفته‌اند تا آنكه تخم اين ميوه به وسيله مسافران نيوزلندي كه به چين آمده بودند، اوايل قرن بيستم خريداري شد و آنها نام اين ميوه را گوس بري گذاشتند تا آنكه اين ميوه در سال 1961 وارد رستوران‌هاي آمريكايي شد و به عنوان يك دسر گران قيمت به فروش رسيد و نهايتا مردم اين كشور نام آنرا به كيوي تغيير دادند و با اين نام به مردم تمام دنيا معرفي شد. به اين ترتيب مردم سراسر دنيا اين ميوه را مي‌شناسند و از آن در ميهماني‌هايشان استفاده مي‌كنند. امروزه، كشورهايي نظيرايتاليا، نيوزلند، چين، فرانسه و ژاپن جزو بزرگ ترين توليدكنندگان اين ميوه‌ به حساب مي‌آيند.

    هشدار به سنگ كليه‌اي‌ها

    اين ميوه اگر چه كمتر از آن گفته مي‌شود اما داراي خواص تغذيه‌اي فراواني‌ست. با وجود تمامي فوايدي كه يك به يك آنها را بر خواهيم شمرد، اين ميوه از ميوه‌هايي محسوب مي‌شود كه داراي اگزالات هستند. اگزالات تركيبي است كه وقتي وارد بدن مي‌شود ، در مايعات بدن باقي مي‌ماند و موجب بروز عارضه در اعضايي نظير كليه‌ها و كيسه صفرا مي شود. به اين منظور اين ميوه براي افرادي كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط ميل شود. به علاوه، اگزالات موجود در اين ميوه، مانع جذب كلسيم مي‌شود. به اين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و حتي قرص‌هاي كلسيم اين ميوه را تناول كرد تا مانع جذب اين ماده مغذي نشود.

    محافظ ژن‌ها

    كيوي از ميوه‌هايي است كه محافظت كننده بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني و آسيب‌رساننده به ساختار DNA به حساب مي‌آيد. تحقيقات نشان داده‌اند كه در اين ميوه مقادير بالايي فلاونوييد و انواع كاروتنوييد وجود دارد كه در مجموع به آنها فيتونوترينت گفته مي‌شود. اين تركيبات ساختار DNA سلول‌ها را در برابر راديكال هاي آزاد محافظت كرده و فعاليت آنتي‌اكسيداني تركيباتي نظير ويتامين C و E را چندين برابر مي كند . به اين دليل مصرف اين ميوه به سيگاري‌ها، كساني كه در هواي آلوده بيشتر تردد دارند و حتي افرادي كه در آنها به طور ارثي سابقه يا استعداد بيماريهاي ژنتيكي شايع است، توصيه مي‌شود.

    رقيق كننده خون

    كيوي مانند قرص آسپيرين موجب رقيق شدن خون شده، از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي‌كند .اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد، از غلظت خون مي‌كاهد و از تنگ شدن عروق و نهايتا بروز انواع سكته‌ها جلوگيري مي‌كند. آسپيرين از داروهايي است كه به رغم عوارض جانبي آن همواره بايد از سوي افراد مبتلا و حتي مستعد به مصرف برسد و عوارضي نظير التهاب، زخم و حتي خونريزي روده را ايجاد مي‌كند، در حالي كه مصرف روزانه دو عدد كيوي مي‌تواند همان اثر را داشته باشد.بر خلاف آسپيرين اين ميوه داراي تركيباتي نظير ويتامين C ،E ، پلي فنول‌ها، پتاسيم، مس و منيزيم است كه همه آنها در حفظ سلامت قلب و عروق ضروري به نظر مي‌رسند. در مطالعه‌اي كه در سال 2004 روي تعدادي داوطلب به انجام رسيد، ديده شد كه در اين افراد با مصرف روزانه 2 تا 3 عدد كيوي در مدت 28 روز، به ميزان 18 درصد از ميزان عوامل ايجاد كننده بيماري‌هاي قلبي و 15 درصد از سطح تري گليسيريد كاسته شده است. از اين رو متخصصان علم تغذيه اين ميوه را به بيماران قلبي توصيه مي‌كنند و آن را براي پيشگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي مهم مي‌دانند.

    اگر آسم داريد...

    جالب است بدانيد، ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و متخصصان تغذيه تمامي مواد غذايي غني از اين ماده مغذي را به بيماران مبتلا توصيه مي‌كنند. مطالعه‌اي كه روي 18 هزار و 737 كودك ساكن مركز و جنوب ايتاليا به انجام رسيده، نشان مي‌دهد كودكاني كه در هفته 5 تا 7 عدد از اين ميوه ميل مي‌كنند، داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه فقط يك عدد از اين ميوه مصرف مي‌كنند. آنها كمتر به سرفه خصوصا سرفه‌هاي شبانه و مزمن مبتلا شده، شمار سرفه‌هايشان كاهش چشمگيري پيدا مي‌كند، به طوري كه سرفه هاي شديد به ميزان 41 درصد و تمامي علائم به ميزان 32 درصد كاهش مي‌يابد. به اين دليل محققان مصرف انواع مواد غذايي غني از اين ماده مغذي نظير كيوي را توصيه مي‌كنند.

    تقويت كننده بينايي

    حتما خود شنيده‌ايد كه مصرف هويج مي‌تواند از ضعيف شدن بينايي جلوگيري مي‌كند. جالب است بدانيد، محققان دريافته‌اند، مصرف روزانه 2 تا 3 عدد كيوي نيز داراي چنين خاصيتي است و از ضعف بينايي كه اغلب با افزايش سن بروز مي‌كند، جلوگيري مي‌كند. مطالعه‌اي كه روي 77 هزار و 652 زن و 40 هزار و 323 مرد به انجام رسيده، نشان مي‌دهد افرادي كه در روز بيش از 3 واحد ميوه، مصرف كرده‌اند، كمتر دچار ضعف بينايي شده‌اند. محققان دريافته‌اند كه مواد مغذي نظير ويتامين C وE در كنار بتاكاروتن از تركيباتي هستند كه به دليل خاصيت آنتي اكسيداني موجب حفظ سلول‌هاي دستگاه بينايي مي‌شوند و كيوي به دليل داشتن مقادير مناسبي از همه اين مواد، بهترين ميوه با چنين خاصيتي به شمار مي‌رود.

    بهترين روش ذخيره و نگهداري

    هنگام خريد اين ميوه نمونه‌اي از آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و درصورتي كه بر اثر فشار جزئي، نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريدن آن صرف‌نظر كنيد. اين ميوه را مي‌توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده، آن‌را به مدت چند روز ذخيره كنيد. هرگز اين ميوه را كنار سيب، گلابي و سيب زميني قرار ندهيد، زيرا از اين ميوه‌ها گازي متصاعد مي‌شود كه موجب رسيدن بيش از اندازه اين ميوه مي‌شود. به علاوه، توصيه مي‌شود هيچ‌گاه كيوي بسيار نرم يا لك دار نخريد؛ اما در صورتي كه ميوه شما نارس است مي‌توانيد آن را در كاغذ همراه ميوه‌هايي نظير سيب، گلابي يا موز قرار دهيد تا فرآيند رسيدن تسريع شود. هرگز به اندازه ميوه توجه نداشته باشيد، زيرا در ميزان مواد مغذي موجود در آن تا‡ثيري ندارد. تصور نكنيد ميوه درشت‌تر داراي مقدار بيشتري ماده مغذي است و ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    خوردن كیوی به كاهش فشارخون كمك می كند

    محققان می گویند : خوردن كیوی به كاهش فشارخون كمك می كند.
    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان دانشگاه اسلوی نروژ اعلام كردند، خوردن روزانه كیوی می تواند فشارخون را كاهش دهد.

    این گروه از محققان با مطالعه درباره تعدادی زن و مرد كه به پرفشاری خون دچار بودند، دریافتند: خوردن سه كیوی در روز در مدت دو ماه، باعث كاهش فشارخون می شود.

    كیوی سرشار از آنتی اكسیدان لیوتین و دارای پتاسیم فراوان است و اثر آن در كاهش فشارخون، از سایر میوه ها بیشتر است.

    * كیوی پادزهر سيگار است .

    سيگاري ها نياز به ويتامين c بيشتري دارند. زيرا مواد سمي ، مخصوصاً راديكال هاي آزاد موجود در دود سيگار ويتامين ها را از بين مي برد . بنابراين سيگاري ها حدوداً بايد ، ۴۰% ويتامين c بيشتري ، مصرف كنند.

    اين مقدار با خوردن دو عدد كيوي تأمين مي شود. كسانيكه زنجيروار سيگار مي كشند بايد جعبه، جعبه كيوي بخرند و مصرف كنند. البته در افراد سيگاري با خوردن كيوي ، ضايعات مربوط به ويتامين c جبران مي شود، ولي ضرري كه كشيدن سيگار براي قلب، مجاري عروقي، ريه و ساير اندام هاي بدن دارد ، جبران نمي شود.

    پادزهر كيوي درمقابل سمومي كه در سيگاروجود دارد، ناچيز است. نوعي خاص از اسيدهاي فنول به همراه ويتامين c ، براي مقابله با خطرات سرطان كارساز هستند. يكي از آنها اسيد قهوه است كه در كيوي با غلظت بالائي وجود دارد. حتي قهوه كه نام اين اسيد از آن گرفته شده است، يك دهم غلظت اين اسيد موجود در كيوي را ندارد.

    اسيد قهوه، مثل ويتامين c مانع توليد مواد سرطانزا در معده ، يعني نيتروزامين ها مي شود. كيوي با داشتن ويتامين c و اسيد قهوه، دو ماده اساسي ضد سرطان را در اختيار مي گذارد .

    ” مطالعات دانشمندان ايتاليايي نشان داده است كه ديابتي ها كه مرتب مقدار زيادي ويتامين c دريافت مي كنند، ميزان كلسترول و انسولين پاييني دارند. كيوي براي تامين ويتامين c منبع خوبي است.”

    كيوي داراي آنزيمهائي است كه پروتئين ها را تجزيه مي كنند. متأسفانه اين آنزيم ها در معده به وسيله اسيد معده از بين مي روند، طوريكه در معده و روده اثري ندارد. ولي اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد، مقداري خنثي مي شود و آنزيم هاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است كه مواد پروتئيني به وسيله اين آنزيم ها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين در معده و روده را آسانتر مي كند.

    * چهار مرتبه خوردن كيوي در روز توصيه مي شود

    چهارعدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح، ظهر، بعدازظهر، و عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين c را ذخيره كند ، بنابراين به جاي خوردن تنقلات مثل چيپس بهتر است كيوي ميل نمائيد !

    يك نسخه از كيوي: ۴ عدد كيوي و يك موز را پوست كنيد، با گوشتكوب يا وسيله ديگر آنها را خرد و مخلوط كنيد. ۳۰۰ ميلي ليتر شربت آناناس و ۳۰۰ ميلي ليتر آب سيب را با آن مخلوط كنيد و مصرف نمائيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    با كيوي جوان بمانيد

    جام جم آنلاين: متخصصان تغذيه تاكيد كردند: خواص آنتي اكسيداني ميوه كيوي نسبت به ساير ميوه‌ها بسيار قوي‌تر و بيشتر است. اين در حالي است كه مصرف و جذب بيشتر آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌تواند در پيشگيري از بروز انواع خاصي از سرطان‌ها، بيماري‌هاي قلبي و علائم پيري موثر واقع شوند.
    اين متخصصان مي‌گويند؛ وقتي پاي قدرت آنتي‌اكسيداني مي‌رسد هيچ ميوه‌اي چه به لحاظ كميت و چه به لحاظ كيفيت نمي‌تواند با كيوي برابري كند.
    آنتي‌اكسيدان‌ها شامل ويتامين‌ها و مواد فيتوشيميايي موسوم به فلانوئيدها هستند كه قدرت خنثي‌سازي عملكرد مولكول‌هاي مخرب و بيماري زا تحت عنوان راديكال‌هاي آزاد را دارند.

    مولكول‌هاي راديكال آزاد مي‌توانند باعث بروز بيماري‌هاي مزمن و پيري در افراد شوند.

    مواد غذايي غني از آنتي‌اكسيدان‌ها مانند كيوي در بين عموم مردم و مصرف‌كنندگاني كه در جست‌وجوي راه‌هايي براي مصرف مواد غذايي طبيعي و سالم علاوه بر داروها هستند، طرفداران زيادي دارند.

    نتايج اين تحقيقات در مجله كالج آمريكايي تغذيه منتشر شده است.

    در اين تحقيق، پژوهشگران مركز تغذيه اطفال آركانزاس در دپارتمان كشاورزي آمريكا يك مطالعه مقايسه‌اي را بين كيوي، انگور قرمز و توت فرنگي انجام دادند كه همگي از منابع غذايي آنتي‌اكسيدان‌ها هستند.

    نتايج تحقيقات نشان داد كه متابوليسم آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در كيوي بسيار ساده‌تر انجام گرفته و راحت‌تر جذب جريان خون مي‌شوند.

    با اين حال دانشمندان هنوز نمي‌دانند كه طي كدام مكانيسم‌ آنتي‌اكسيدان‌هاي كيوي راحت‌تر و بهتر در بدن عمل مي‌كند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    1 عدد کيوي متوسط 57 ميلي گرم ويتامين c دارد - دکتر مهرداد اخوان بهبهاني

    کيوي بخوريد، سرما نخوريد!
    يادم مي‌آيد وقتي 9ساله بودم، يك روز پدرم با كيسه‌اي پر از ميوه‌اي ناآشنا، وارد خانه شد. از دور تصور كردم در درون كيسه سيب‌زميني است اما پدرم گفت به اين ميوه‌ها كيوي مي‌گويند. چند روزي است در ميوه‌فروشي آن را ديده‌ام و نهايتاً امروز تصميم گرفتم چند كيلويي از آن بخرم. وقتي جلوتر رفتم و يكي از آنها را در دست گرفتم، متوجه پوست كرك‌دار و متفاوتش شدم كه كاملاً با ميوه‌هايي كه تا آن روز ديده بودم، فرق مي‌كرد. مادرم پوست يكي از آنها را برايم كند و به صورت حلقه‌حلقه در يك بشقاب چيد و براي امتحان طعمش، به من تعارف كرد. كمي ترش مزه بود اما خوشم آمد به‌طوري كه تا به امروز هر وقت به من ظرفي از اين ميوه پيشنهاد مي‌شود حتماً يكي از آنها را خواهم خورد. شما درباره خواص كيوي چه شنيده‌ايد؟ به نظرتان اين ميوه منبع كدام يك از ويتامين‌ها و املاح است؟ ...





    ظاهر متفاوت کيوي به همراه طعم خاصش آن را براي همه جالب توجه کرده است. شايد باور نکنيد اگر بگوييم که اصليت اين ميوه به کشور چين برمي‌گردد و مردم آن ديار به اين ميوه يانگ تاوو مي‌گفته اند تا آنکه در اوايل قرن بيستم تخم اين ميوه توسط مسافران نيوزلندي خريداري شد. آنها اين ميوه را گوس‌بري ناميدند اما در سال 1961 كيوي به عنوان يک دسر گران‌قيمت وارد منوي رستوران‌هاي آمريکايي شد و مردم اين کشور نام آن را به کيوي تغيير داده و با اين نام، كم كم به تمام دنيا معرفي شد.





    پر از ويتامين c


    شما هم دقت كرده‌ايد كه با سرد شدن هوا بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه منبع ويتامين c هستند در دسترسمان قرار مي‌گيرند. از انواع مركبات گرفته تا كلم‌هاي مختلف و حتي كيوي. انگار خداوند مي‌خواهد با نعمات بي‌پايانش ما را از هر سرماخوردگي و بيماري عفوني محافظت كند. بله اين ميوه نيز يكي از منابع مناسب ويتامين c است و مي‌دانيد كه خوردن مواد غذايي غني از اين ماده مغذي دفعات ابتلا به سرماخوردگي را به حداقل مي‌رساند. به طوري كه مطالعات نشان داده‌اند، در هر عدد کيوي متوسط كه 46 کالري انرژي دارد، 57 ميلي‌گرم ويتامين c است. به اين دليل متخصصان تغذيه اين ميوه را منبع عالي اين ويتامين معرفي مي‌كنند. حتماً مي‌دانيد كه بررسي‌ها نشان داده اند افرادي كه در برنامه غذايي روزانه خود از انواع آنتي اكسيدان‌ها استفاده مي‌كنند كمتر به بيماري‌هاي قلبي عروقي، حملات قلبي و انواع سرطان‌ها دچار شده و سيستم ايمني‌شان در شرايط رويارويي با استرس‌ها، قوي‌تر عمل خواهد كرد. يادتان باشد كه هرچه كيوي‌هايتان رسيده‌تر باشند، آنتي اكسيدان بيشتري خواهند داشت و مغذي‌تر خواهند بود.





    فيبري محافظ قلب


    علاوه بر ويتامين c، كيوي منبع غذايي مناسب فيبر نيز هست. به طوري كه در هر عدد از آن 5/2 گرم از اين ماده مغذي وجود دارد. جالب است بدانيد، بررسي‌ها نشان داده‌اند، رژيم‌هايي كه فيبر غذايي بالايي دارند، نمي‌گذارند سطح كلسترول به حد غيرمجاز و بيمارگونه برسد پس در محدوده طبيعي باقي مي‌ماند و به اين ترتيب ريسك ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي و حملات قلبي كم مي‌شود. همچنين، به دليل باند شدن فيبرها به تركيبات سمي در روده بزرگ و دفع سريع‌ترشان، احتمال بروز سرطان كولون به حداقل مي‌رسد و سطح قند خون نيز در حد طبيعي تنظيم مي‌شود. به اين دليل خوردن اين ميوه براي ديابتي‌ها، كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند و يا چربي خونشان بالاست، توصيه مي‌شود.





    آسم و کيوي


    همان‌طور كه گفتيم اين ميوه سرشار از ويتامين‌c است. ديده شده، دريافت اين ماده مغذي در کاهش علايم بيماري آسم بسيار موثر است. از اين رو، متخصصان تغذيه کليه منابع غذايي اين ويتامين را به بيماران توصيه مي‌کنند. به علاوه، در مطالعه‌اي که روي 18737 کودک ساکن مرکز و جنوب ايتاليا به انجام رسيده، مشاهده شده است کودکاني که در هفته پنج تا هفت عدد كيوي را ميل مي‌کنند داراي علايم تنفسي کمتري نسبت به کودکاني هستند که فقط يک عدد از اين ميوه را مي‌خورند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه‌هاي شبانه و مزمن مي‌افتند و در كل شمار اين سرفه‌ها کاهش چشمگيري پيدا مي‌کند. به طوري که سرفه‌هاي شديد به ميزان 41 درصد و کليه علايم به ميزان 32 درصد افت مي‌كند.





    در خانه و آشپزخانه


    در هنگام خريد كيوي، يكي از آنها را در ميان انگشتانتان قرار داده و درصورتي كه بر اثر فشار جزيي، نرمي در زير دستانتان احساس شد، بهتر است آن را نخريد. اين ميوه را مي‌توانيد در دماي اتاق البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهيد و نهايتاً چند روزي آن را ذخيره کنيد. هرگز اين ميوه را در کنار سيب، گلابي و يا موز قرار ندهيد زيرا از اين ميوه‌ها گازي متساعد مي‌شود که موجب رسيدن بيش از اندازه كيوي‌ها خواهد شد اما در صورتي که ميوه شما نارس است مي‌توانيد آن را در کاغذ به همراه ميوه‌هاي ياد شده قرار داده تا فرايند رسيدن انجام شود.


    هشدار براي کيوي


    با وجود تمامي فوايدي که يک به يک برايتان گفتيم، اين ميوه از دسته ميوه‌هايي محسوب مي‌شود که اگزالات فراواني دارد. اگزالات ترکيبي ست که وقتي وارد بدن مي‌شود با كلسيم موجود در غذاي دريافتي باند شده و در ارگان‌هايي مانند کليه‌ها و کيسه صفرا موجب تشكيل سنگ مي‌شود. به اين دليل نبايد حداقل دو تا سه ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و ساير منابع غذايي كلسيم و حتي قرص‌هاي کلسيم كيوي ميل كرد زيرا هم اين ماده معدني جذب نمي‌شود و هم در افراد مستعد احتمال تشكيل سنگ بالا مي‌رود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    كيوي؛ بمب ويتامين ث‌

    جام جم آنلاين: ‌اگر تا به حال پرتقال را فقط به خاطر ويتامين ث بالاي آن و پيشگيري از سرماخوردگي مصرف مي‌كرديد مي‌توانيد كيوي را جايگزين آن كنيد. ويتامين ث موجود در كيوي 2 برابر پرتقال، 6 برابر ليمو ترش و ميزان مواد مغذي آن 8 برابر سيب است.
    كيوي در اصل متعلق به كشور چين است، اما اكنون مردم سراسر دنيا اين ميوه را مصرف مي‌كنند. ايتاليا، نيوزلند، چين، فرانسه و ژاپن جزو بزرگ‌ترين توليدكنندگان كيوي محسوب مي‌شوند.اين ميوه به نام‌هاي متعددي ناميده مي‌شد تا اين ‌كه در سال 1959 نام كيوي براي آن انتخاب شد (كيوي برگرفته از نام پرنده بي‌پرواز بومي نيوزلند است). در سال 1974 نام كيوي به صورت نام رسمي تجاري اين ميوه درآمد.
    كيوي چه دارد

    كيوي منبعي غني و سرشار از ويتامين ث است و مقدار ويتامين ث آن از پرتقال نيز بيشتر است. همچنين دانه‌هاي سياه آن حاوي ويتامين d است. كيوي همچنين داراي ويتامين a، اي ويتامين‌هاي ب1، ب2، ب3 فوليك اسيد و ساير ويتامين‌هاي گروه ب است. كيوي از ميوه‌هاي بسيار كم‌كالري است. در 100گرم كيوي 61 كالري وجود دارد و از جهت ميزان كالري همرديف زردآلو و نارنگي است. در 100 گرم كيوي 331 ميلي‌گرم پتاسيم، 26 ميلي‌گرم كلسيم و40 ميلي‌گرم فسفر وجود دارد. مقدار پتاسيم آن از موز كمتر است، اما در مقابل از ميزان منيزيم بسيار بالايي برخوردار است همچنين داراي مس، آهن و فسفر است.

    پشمالوي پرخاصيت‌

    كيوي اين ميوه پرزدار، داراي مواد غذايي بالا و ميزان كالري بسيار پاييني است، به اين خاطر در رده ميوه‌هاي بسيار مفيد قرار دارد. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح‌تري گليسيريد دارد، از غلظت خون مي‌كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته‌ها جلوگيري مي‌كند.كيوي با داشتن آنتي‌اكسيدان فراوان خاصيت ضدسرطاني بسياري دارد و امكان مبتلا شدن به بعضي از سرطان‌ها را كاهش مي‌دهد.

    مصرف هويج مي‌تواند از ضعيف شدن بينايي جلوگيري كند. حتما اين جمله را بارها شنيده‌ايد، اما شايد تا به حال نشنيده باشيد كه كيوي هم چنين خاصيتي دارد. كيوي با داشتن پيش‌سازهاي ويتامين آ همچنين ويتامين اي و ث موجب حفظ سلول‌هاي دستگاه بينايي مي‌شود. ويتامين ث موجود در كيوي موجب تقويت سيستم حفاظتي بدن مي‌شود.كيوي منبع خوبي براي پتاسيم و كلسيم است. پتاسيم باعث كاهش فشار خون مي‌شود. كيوي ادرارآور است. به علت كالري پايين افرادي كه تصميم به كاهش وزن خود دارند مي‌توانند اين ميوه را مصرف كنند.

    بعد از خوردن غذاهاي گوشتي قدري اسيد معده خنثي مي‌شود. در اين شرايط آنزيم‌هاي كيوي مي‌توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است كه مواد پروتئيني به وسيله اين آنزيم‌ها به قطعات كوچك‌تر و قابل هضم تبديل و تجزيه شوند. اين امر، عمل هضم غذاهاي سنگين در معده را آسان مي‌كند، لذا خوردن كيوي به همراه غذاهاي گوشتي براي هضم آسان‌تر غذا توصيه مي‌شود.

    چند نكته

    1- كيوي خام نيز داراي مقادير زيادي آنزيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است، اما احتمال دارد براي بعضي از افراد آلرژ‌ي‌زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه هم هستند.

    2- كيوي را مي‌توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده، آن ‌را به مدت چند روز ذخيره كنيد.

    3- ‌ هرگز كيوي را كنار سيب و گلابي قرار ندهيد. كيوي به هنگام رسيدن مقداري گاز اتيلن از خود متصاعد مي‌كند اين گاز باعث رسيدن ميوه‌هاي ديگري چون سيب و گلابي مي‌شود، لذا نبايد محل نگهداري كيوي با ساير ميوه‌ها يكي باشد.

    4- در هنگام خريد كيوي اگر بر اثر فشار جزئي، نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريدن آن صرف‌نظر كنيد.

    5-‌ كيوي داراي اگزالات است. اين تركيب مي‌تواند موجب سنگ كليه شود. به اين علت اين ميوه براي افرادي كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط مصرف شود.

    6- اگزالات موجود در كيوي مانع جذب كلسيم مي‌شود. به اين علت بهتر است 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات اين ميوه را ميل نكنيد تا مانع جذب كلسيم نشود.

    7- كيوي طلائي داراي پوستي نرم و برنزي رنگ بوده و گوشت آن به رنگ طلايي است. ارزش تجاري اين نوع كيوي از انواع سبز بيشتر است.

    8- كيوي را مي‌توانيد حلقه كرده و خشك كنيد و به جاي خوردن چيپس، كيوي خشك شده ميل كنيد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت و از بروز سرطان جلوگيري مي کند



    دانشمندان معتقدند كه كمبود ويتامين c را بايد از طريق خوردن قرص هاي ويتامين c تأمين كرد. عده‌اي از متخصصين بر اين عقيده‌اند كه براي پيشگيري از تب، ناراحتي هاي معده و روده، بي حالي و خستگي، سرفه‌هاي شديد و زكام كه در اثر وجود باكتري‌ها بروز مي كند، مصرف 150 ميلي گرم ويتامين c بهترين راه است.

    سيگاري‌ها نياز به ويتامين c بيشتري دارند. زيرا مواد سمي ، مخصوصاً راديكال هاي آزاد موجود در دود سيگار ويتامين ها را از بين مي برد. بنابراين آنها بايد 40 درصد ويتامين c بيشتري مصرف كنند كه اين مقدار با خوردن دو عدد كيوي تأمين مي شود، اما ضرري كه كشيدن سيگار براي قلب، مجاري عروقي، ريه و ساير اندام هاي بدن دارد، جبران نمي شود.

    پادزهر كيوي درمقابل سمومي كه در سيگار وجود دارد، ناچيز است. نوعي خاص از اسيدهاي فنول به همراه ويتامين c براي مقابله با خطرات سرطان كارساز هستند. يكي از آنها اسيد قهوه است كه در كيوي با غلظت بالايي وجود دارد. حتي قهوه كه نام اين اسيد از آن گرفته شده است، يك دهم غلظت اين اسيد موجود در كيوي را ندارد.

    اسيد قهوه، مانند ويتامين c مانع توليد مواد سرطان زا در معده، يعني نيتروزامين‌ها مي‌شود. كيوي با داشتن ويتامين c و اسيد قهوه، دو ماده اساسي ضد سرطان را در اختيار مي گذارد.

    مطالعات دانشمندان ايتاليايي نشان داده است كه ديابتي ها كه مرتب مقدار زيادي ويتامين c دريافت مي كنند، ميزان كلسترول و انسولين پاييني دارند. كيوي براي تامين ويتامين c منبع خوبي است.

    كيوي داراي آنزيم هايي است كه پروتئين ها را تجزيه مي كنند. متأسفانه اين آنزيم ها در معده به وسيله اسيد معده از بين مي روند، بطوري كه در معده و روده اثري ندارد. ولي اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد، مقداري خنثي مي شود و آنزيم هاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است كه مواد پروتئيني به وسيله اين آنزيم ها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين در معده و روده را آسانتر مي كند.

    چهارعدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. از آن جائي كه بدن انسان نمي تواند ويتامين c را ذخيره كند، بنابراين به جاي خوردن تنقلات مثل چيپس بهتر است كيوي ميل کنيد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    کیوی


    همان‌طور که می‌دانید، مصرف کافی میوه می‌تواند انسان را از ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها مصون بدارد. متأسفانه در کشور ما طبق بررسی‌های انجام شده میزان مصرف میوه چندان بالا نیست و عواملی از قبیل گرانی، تمایل کم به مصرف، شیوه‌های نامناسب انبارداری و ضایعات بالای محصولات باغی، میزان سرانه مصرف میوه را تحت‌شعاع قرار می‌دهد. بر کسی پوشیده نیست که مصرف میوه‌ها تا چه حد می‌تواند باعث ارتقاء سطح سلامت مردم شده و با پیشگیری از بروز بیماری‌ها، هزینه‌های درمانی را به میزان چشمگیری کاهش دهد. طبق توصیه‌های تغذیه‌ای، مصرف ۵-۳ سهم میوه در روز می‌تواند نیازهای عمومی بدن به ویتامین‌ها و املاح معدنی را تأمین کند. از این گذشته بسیاری از مواد در میوه‌ها وجود دارند که در طبقه‌بندی ویتامین‌ها و املاح معدنی قرار نمی‌گیرند. اسیدهای میوه‌ای، فلاوونوئیدها، ترکیبات پلی‌فتولی، فیتو نوترینت‌ها و بسیاری دیگر از ترکیبات که روزبه‌روز مزایا و منافع آنها برای سلامتی بیشتر روشن می‌شوند، از دیگر ترکیباتی هستند که در میوه‌ها یافت می‌شوند. این ترکیبات در کنار ویتامین‌ها و املاح معدنی به نحو بسیار مؤثری از بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کنند. کیوی نیز که چند دهه‌ای است وارد ایران شده است و سطح زیر کشت مناسبی از باغ‌های استان مازندران را به خود اختصاص داده است، از جمله میوه‌هائی است که از لحاظ تغذیه‌ای و خواص درمانی دارای ارزش بالائی است، نام علمی این میوه Actinidia deliciosa است که بومی مناطق شرقی و شمال شرقی کشور چین است و نام محلی آن ینگ‌تااو (Yang Tao) است. این میوه در اوایل قرن بیستم به نیوزلند وارد شد و به‌تدریج در این منطقه از جهان مورد کشت قرار گرفت. در سال ۱۹۶۰ نام این میوه در نیوزلند به گوس بری چینی (Chinese Gooseberry) تغییر یافت. در سال ۱۹۶۱ این میوه به ایالت متحده آمریکا وارد شد و نام کیوی، برگرفته از نام یک برنده بومی نیوزلند به این اتلاق شد. در حال حاضر این میوه در کشورهائی چون ایتالیا، نیوزلند، شیلی، فرانسه، ژاپن و ایالت متحده آمریکا در سطح وسیع کشت می‌شود. کیوی یکی از منابع خوب ویتامین، مواد معدنی و همچنین فیتونوترینتی است و مصرف آن می‌تواند ارتقاء سلامت را از جوانب مختلف در پی داشته باشد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در کیوی یک عامل حفاظت‌کنندهٔ بسیار قوی از مولکول DNA در برابر تخریب اکسیژنی هستند. در حقیقت وجود ویتامین C زیاد، ویتامین E و همچنین ویتامین A این ویژگی را به کیوی می‌دهد که تأمین‌کنندهٔ آنتی اکسیدان‌هائی باشد که هم در فاز چربی و هم در فاز آبی، قادر به فعالیت هستند. اما آنچه مسلم است، تأثیر حفاظتی مولکول DNA دارند. این ویژگی‌ باعث می‌شود که نسخه‌برداری از مولکول DNA و همچنین ترجمه آن با کفایت بیشتری انجام پذیرد و به این ترتیب خطر ابتلاء به سرطان تا حد زیادی کاهش یابد.

    همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، این میوه به لحاظ داشتن ریز مغذی‌های مختلف از ارزش‌ غذائی بسیار بالائی برخوردار است. به‌طوری که هر سهم از این میوه قادر است ۹۵ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین کند.

    علاوه بر این، تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد کودکانی که به‌طور مداوم و به‌طور متوسط ۷-۵ سهم در هفته از این میوه استفاده می‌کنند، کمتر به مشکلات تنفسی چون آسم، سرفه، خس خس ریه و غیر مبتلا می‌شوند. در این کودکان خس خس ریه تا ۴۴ درصد، تنگی نفس تا ۳۲ درصد، سرفه‌های شبانه تا ۲۷ درصد، سرفه‌های مزمن تا ۲۵ درصد و آب ریزش بینی تا ۲۸ درصد کاهش می‌یابد. از این گذشته ویتامین C بالای موجود در این میوه به همراه دیگر ترکیبات می‌تواند علاوه بر خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از بروز التهابات و سرطان، از شدت بیماری‌هائی چون استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و بیماری‌های قلبی بکاهد. علاوه بر این، اثر پیشگیری‌کننده این ترکیبات از بروز سرطان کولون و تصلب شرابین نیز مشخص شده است. کاهش قدرت ماهیچه‌ای و قدرت بینائی نیز در سالمندانی که از این میوه به‌طور مداوم استفاده می‌کنند کمتر دیده می‌شود. همچنین مشاهده شده است که ترکیبات موجود در این میوه قادرند از ایجاد لخته‌های خونی نیز جلوگیری کرده و از آنجا که این ترکیبات قادرند از میزان تری گلیسرید نیز بکاهند، می‌توان این میوه را به‌عنوان جایگزین مناسبی برای داروهائی مانند آسپرین دانست. مصرف طولانی مدت آسپرین و دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا Non - Steroidal Anti-Inflammatory Drugs) NSAIDs) مانند ایبوپروفن باعث بروز اولسر و التهاب در دستگاه گوارش می‌شوند و سالانه چیزی در حدود ۱۰۰۰۰۰ نفر در جهان به علت بروز عوارض جانبی مصرف این داروها بستری می‌شوند که از این تعداد در حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند. در حالی‌که مصرف مداوم این میوه با توجه به وجود ترکیبات پلی‌فنولی، ویتامین E، منیزیم، پتاسیم و مس در آن می‌تواند بدون ایجاد چنین اثرات نامناسبی، در طولانی مدت نیاز به مصرف این داروها را از بین ببرد. علاوه بر این با توجه به اینکه مصرف مداوم این میوه می‌تواند تا ۱۵ درصد از چربی‌های خون بکاهد، سلامتی سیستم قلبی و عروقی نیز از دیگر مزایای مصرف این میوه است.





    نشریه بهکام
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    كيوي و هضم بهتر

    جام جم آنلاين: تحقيق نشان داد كيوي، ميوه اي سودمند و سرشار از ويتامين سي است و به هضم بهتر غذا بسيار كمك مي كند.
    البيان به نقل از محققان نوشت: هر كيوي، 200 تا 300 ميلي گرم ويتامين سي دارد حال آن كه هر پرتقال، تنها 50 ميلي گرم ويتامين و مواد معدني ديگر مثل فسفر، كلسيم، پتاسم و آهن دارد.
    كارشناسان گفتند: خوردن كيوي در روز بسيار توصيه مي شود زيرا مي تواند نيازهاي روزانه بدن را تامين كند. به كيوي، انگور چين گفته مي شود، چرا كه مسقط الراس اين ميوه، چين بوده و از اين منطقه به باقي جهان صادر شد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت