جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: خواص خرما (مقالات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض خواص خرما (مقالات)

    خرما در هرم غذايي
    خرما از ارزش غذايي خوبي برخوردار است و بايد آن را در هرم مواد غذايي ميوه به حساب آورد.

    با توجه به كوچكي هر عدد خرما، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است كه چنانچه بر اساس نياز روزانه دو تا سه واحد ميوه مي‌خوريد، مي‌توانيد اين تعداد را به جاي يكي از اين واحدهاي ميوه استفاده كنيد.

    به ياد داشته باشيد كه خرما به علت داشتن قند زياد كه بخش بيشتر آن قند ساده است، در صورت مصرف زياد و با افزايش انرژي مصرفي ممكن است باعث چاقي شما شود.

    افراد ديابتي و يا كساني كه سابقه ديابت در خانواده آنان وجود دارد بايد تعادل را در مصرف خرما حفظ كنند.


    * تركيبات خرما
    خانم كاوه‌يي درباره تركيبات شيميايي خرما مي‌گويد: خرما شامل ‪ ۲۵‬درصد ساكاروز، ‪ ۵۰‬درصد گلوكز و مواد آلبومينوئيدي آب و پكتين است.

    خرما ويتامين‌هايي مانند ‪ c , b , a‬و ‪ e‬و حاوي مقاديري املاح مدني است.

    تركيب خرماي تازه در صد گرم كه خانم كاوه‌يي از به عنوان ميوه تازه نام مي‌برد، شامل ‪ ۱۶۳‬كالري انرژي، ‪ ۰/۹‬گرم پروتئين ‪ ۰/۳‬گرم چربي، ‪ ۳۸‬گرم گلوسيد، ‪ ۳۰‬ميلي گرم فسفر ، ‪ ۱/۳‬ميلي گرم آهن ، ‪ ۵۱‬ميلي گرم كلسيم و ‪۱۰‬ ميلي گرم ويتامين ‪ c‬است.

    به علاوه ميوه خشك (خرماي خشك)، ‪ ۳۰۰‬كالري انرژي، دو گرم پروتئين، ‪ ۰/۶‬گرم چربي، ‪ ۶۰‬ميلي گرم گوگرد ‪ ۵۰‬ميلي گرم فسفر، ‪ ۶۵۰‬ميلي گرم پتاسيم، ‪ ۶۵‬ميلي گرم منيزيم، ‪ ۷۰‬ميليگرم كلسيم دو ميلي گرم آهن و ‪ ۲/۲‬ميلي گرم نياسين و مقدار كمي سديم دارد.


    * خرما و سلامت
    اين كارشناس تغذيه مي‌گويد تاثير خرما بر سلامتي در تحقيقات متعددي بررسي شده است.از آنجا كه خرما در گروه ميوه‌ها طبقه بندي مي‌شوداز فوايد مصرف ميوه و سبزي برخورداراست.

    به علاوه خرما به علت چربي كمي كه دارد به عنوان ماده غذايي كم چربي در نظر گرفته مي‌شود.

    به خاطر مقادير ناچيز سديم ، بيماران مبتلا به فشار خون بالا با مصرف آن مشكلي نخواهند داشت ، مگر اينكه با مصرف نامتعادل باعث اضافه وزن در آنها شود.

    بيشترين اهميت خرما به علت تامين فيبر گياهي است.به گفته دانشمندان مصري ، خوردن ‪ ۸۰‬گرم خرما، ‪ ۱۰‬درصد نياز روزانه بدن به نياسين را جبران مي كند.

    "نياسين" برطرف‌كننده مشكلات گوارشي، رواني و پوستي است.

    اين مقدار خرما همچنين پنج درصد نياز روزانه به ويتامين‌هاي ‪ b1‬و ‪b2‬ را كه در سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند ، تامين مي‌كند.

    كاوه‌يي كارشناس موسسه تغذيه، سلامت و توسعه با استفاده از تعبير "نخل مهربان" مي‌گويد: براساس شواهد، در مناطقي كه مصرف خرما درآنها زياد است ، اين ميوه مي‌تواند در پيشگيري از سرطان موثر باشد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    رمضان و سلامت


    خرما، میوه نخل مهربان ...


    ● تمام آنچه باید درباره خرما بدانید
    با نزدیک شدن ماه رمضان، بازار خوراکی‌هایی که بر سر سفره این مهمانی خدایی گذاشته می‌شود، رونق خاصی پیدا می‌کند و خرما یکی از پر مصرف‌ترین این خوراکی‌ها است. همه شما می‌دانید که خرما میوه‌ای است که مصرف آن نه تنها در ماه مبارک رمضان بلکه در تمام ایام سال فواید بسیاری دارد. با نگاهی دوباره، این میوه را می‌شناسیم.
    ● گونه‌های خرما
    خرمای ایر‌انی گونه‌های متعددی دارد که مصارف هر کدام از آنها متفاوت است. گونه‌هایی مانند مهتری، سلانی، شهمران، کلوته و... که در میان این گونه‌ها شاید نام مضافتی برای شما از همه آشنا‌تر باشد، گونه‌ای از خرما که به شکل رطب در بازارهای داخلی و خارجی با طعمی بسیار دلچسب به فروش می‌رسد.
    ● ترکیبات خرما
    ترکیبات شیمیایی خرما شامل ساکاروز ۲۵ درصد، گلوکز ۵۰ درصد، مواد آلبومینوئیدی آب و پکتین است. خرما ویتامین‌هایی مانندa ،b ،c ، e و مقادیری املاح معدنی دارد.
    ترکیب آن درصد گرم میوه تازه، شامل ۱۶۳ کالری انرژی، ۹/۰ گرم پروتئین، ۳/۰ گرم چربی، ۳۸ گرم گلوسید، ۳۰ میلی گرم فسفر، ۳/۱ میلی گرم آهن، ۵۱ میلی گرم کلسیم و ۱۰ میلی گرم ویتامین c است.
    به علاوه میوه خشک، ۳۰۰ کالری انرژی، ۲ گرم پروتئین، ۶/۰ گرم چربی، ۶۰ میلی گرم گوگرد، ۵۰ میلی گرم فسفر، ۶۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۶۵ میلی گرم منیزیم، ۷۰ میلی گرم کلسیم، ۲ میلی گرم آهن، ۲/۲ میلی گرم نیاسین و مقدار کمی سدیم دارد.
    ● خرما در هرم غذایی
    البته توجه داشته باشید که این مقادیر ممکن است در گونه‌های متعدد کمی با هم تفاوت داشته باشند، اما‌ آنچه مسلم است، اینکه خرما از ارزش غذایی خوبی برخوردار است. همان‌طور که گفته شد، خرما را باید در هرم مواد غذایی میوه به حساب آورد.
    با توجه به اندازه، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرماست که شما آنچه که بر اساس نیاز روزانه دو تا سه واحد میوه می‌خورید، می‌توانید این تعداد را به جای یکی از این واحدهای میوه استفاده کنید. به یاد داشته باشید که خرما به علت داشتن قند زیاد که بخش بیشتر آن قند ساده است، در صورت مصرف زیاد و با افزایش انرژی مصرفی ممکن است باعث چاقی شما شود. افراد دیابتی یا کسانی که سابقه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، باید تعادل را در مصرف خرما حفظ کنند.
    ● خرما و سلامت
    تأثیرات خرما بر سلامتی در تحقیقات متعددی بررسی شده است. از آنجا که خرما در گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود، از فواید مصرف میوه و سبزی برخوردار است. به علاوه خرما به علت چربی کمی که دارد، به عنوان ماده غذایی کم چربی در نظر گرفته می‌شود. به علت مقادیر ناچیز سدیم، بیماران مبتلا به فشار خون بالا با مصرف آن مشکلی نخواهند داشت، مگر اینکه چنانکه گفته شد، با مصرف نامتعادل باعث اضافه وزن در آنها شود.
    بیشترین اهمیت خرما به علت تأمین فیبر گیاهی است.
    به گفته دانشمندان مصری، خوردن ۸۰ گرم خرما، ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن به نیاسین را جبران می‌کند. نیاسین بر طرف کننده مشکلات گوارشی، روانی و پوستی است. این مقدار خرما همچنین ۵ درصد نیاز روزانه به ویتامین‌هایی را که در سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند،‌ تأمین می‌کند.
    ● نخل مهربان
    بر اساس مشاهدات در مناطقی که مصرف خرما در آنها زیاد است، این میوه می‌تواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. میوه خرما تنها بخشی از این گیاه نیست که مصرف می‌شود. در مناطق صحرایی تقریباً از تمام اجزای درخت نخل استفاده می‌شود. از برگ و شاخه آن حصیر بافته می‌شود، هسته آن را آرد کرده و از آن نان تهیه می‌کنند و از میوه خرما، شیره، سرکه و شهد تهیه می‌شود.
    در صنایع غذایی به عنوان شیرین‌کننده و تولید محصولات شیرین از آن استفاده می شود.
    در بعضی از کشورها، هسته خرما را بو می‌دهند و از آن جوشانده‌ای درست می‌کنند که مانند قهوه مصرف می‌شود. از گل‌های درخت خرما با طعمی تلخ به عنوان داروی ملین استفاده می‌شود. هسته خرما را پس از خیس کردن، به عنوان خوراک دام استفاده می‌کنند.
    ● خرما در رمضان
    استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است. این میوه به دلیل وجود قند، قند کاهش‌یافته در دوران روزه‌داری را جبران می‌کند و به علت فیبر موجود و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را در برابر بی‌تحرکی حاصل از روزه‌داری به تحرک وا می‌دارد. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد. همچنین به دلیل داشتن فسفر و منیزیم، موجب تقویت حافظه می‌شود.
    ● خرمای رسیده
    بخش کمی از گونه‌های خرما پیش از رسیدن کامل و در مرحله کال برداشت می‌شوند. این خرماها با توجه به گونه، زرد یا قرمز هستند. اما به دلیل مقدار زیاد تانن، مصرف‌کنندگان طعم گس آن را احساس خواهند کرد.
    بیشتر خرما زمانی که کاملاً رسیده شده‌اند در مرحله رطب یا تمر، برداشت می‌شوند.
    در این زمان مقدار قند خرما به حداکثر میزان خود رسیده و رطوبت و محتوای تانن آن کمتر شده و از نظر بافت، نرم‌تر از خرمای نرسیده است.
    ● کیفیت خرما
    اندازه میوه، رنگ، بافت، نظافت و بدون نقص‌بودن میوه از ضایعاتی مانند سوختگی، کرم خوردگی، شکرک زدن در سطح میوه و ترش شدن و میکروارگانیسم‌های فاسد‌کننده از شاخص‌های ظاهری خوب بودن خرما هستند.
    شاخص دیگر، میزان شیرینی است. ساکاروز قند اصلی بعضی از گونه‌هاست. در حالی که قند کمتر در بعضی دیگر از گونه‌ها دیده می‌شود. کل قند موجود در خرمای خوب باید ۵۰ درصد در خرمای تازه و ۷۵ درصد در خرمای خشک باشد.
    ▪ ترش شدن: تخمیر میکروبی سبب ترش‌شدن خرمایی می‌شود که بیشتر از ۲۵ درصد رطوبت دارند.
    ▪ شکرک زدن: کریستال شدن قند خرما زیر پوست و در گوشت آن در گونه‌های نرم آن دیده می‌شود.
    با اینکه شکرک زدن بر طعم خرما تأثیری ندارد اما بافت و ظاهر آن را تغییر می‌دهد.
    برای جلوگیری از شکرک زدن، باید خرما را در درجه حرارت مناسب نگهداری کرد.
    ▪ فساد میکروبی: در نتیجه آلوده شدن به مخمرها، کپک‌ها یا باکتری‌ها اتفاق می‌افتد. این میکروارگانیسم‌ها با تبدیل قند خرما به اسید استیک، موجب به وجود آمدن بوی سرکه در آن می‌شوند. برای جلوگیری از این فساد، خرما باید تا رطوبت ۲۰ درصدی خشک شود، در دمای پیشنهاد شده انبار شود و بهداشت در مراحل گوناگون کاشت و داشت و برداشت تا بسته‌بندی رعایت شود.
    ▪ کرم خوردگی: ممکن است در مراحل مختلف برداشت و یا هنگام نگهداری خرما به لارو بعضی از حشرات آلوده شود. برای پیشگیری از این آلودگی می‌توان آن را با مواد ضدعفونی کننده‌ای مانند متیل برومید یا کربن دی‌اکسید ضد عفونی و در بسته‌های ضد حشره نگهداری و انبار کرد.
    ● شرایط نگهداری خرما
    در صورت نگهداری خرما در دمای صفر درجه سانتیگراد، می‌توان آن را به مدت ۶ تا ۱۲ ماه نگهداری کرد.
    چنانچه بخواهیم به مدت طولانی‌تر آن را نگهداری کنیم، باید از فریز کردن آن استفاده کنیم.
    مقدار آب موجود در خرما میان ۷۰ تا ۷۵ درصد در گونه‌های مرغوب است. چون خرما رطوبت هوا را جذب می‌کند، برای نگهداری بهتر باید آن را در بسته‌های ضد رطوبت قرار داد. با وجود این که خرما تحت تأثیر اتیلن قرار نمی‌گیرد، اما به دلیل جذب بوی سایر محصولات، نباید در کنار سیر، پیاز، سیب زمینی یا اجناس دیگر انبار شود.
    عوامل آنزیمی و غیر آنزیمی می‌توانند موجب تیره‌شدن خرما شوند. این مسئله با زیاد شدن دما و رطوبت، افزایش پیدا می‌کند. برای غیر فعال کردن عوامل آنزیمی باید غلظت اکسیژن را در محیط کم کرد.

    زیبا کاوه‌ای


    سازمان تبلیغات اسلامی
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    خوردن خرما براي افراد مبتلا به ديابت نوع دوم هنگام افطاركردن منعي ندارد

    عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و متخصص بيمارهاي داخلي گفت :
    خوردن دو عدد خرما براي افراد مبتلا به بيماري ديابت نوع دوم هنگام افطار منعي ندارد.

    دكتر " امير رضا گوهريان " روز پنجشنبه در آستانه ماه مبارك رمضان در گفت وگو باايرنا افزود:مصرف دو عدد خرما درتنظيم ميزان قند خون اين افراد در ماه مبارك رمضان مفيد است.

    وي تصريح كرد:افراد مبتلا به‌ديابت نوع دوم به هنگام افطار كردن از خوردن شيرينيهاي زولبيا و باميه به صورت جدي خودداري كنند.

    به‌گفته وي،تحقيقات علمي نشان مي‌دهد، افراد مبتلا به ديابت نوع دوم دارند وبراي كنترل ميزان قند موجود در خون خودازداروهاي خوراكي استفاده مي‌كنند ،به‌شرط نداشتن بيماري واضح و حاد كليوي مي‌توانند بانظرپزشك روزه بگيرند.

    وي تصريح كرد:افراد مبتلا به بيماري ديابت نوع دوم بايد پيش از روزه داري رژيم غذايي مناسبي را تنظيم كنند.

    گوهريان اظهار داشت:اين افراد در ماه مبارك رمضان همان رژيم غذايي سابق خود را داشته باشند و نيازي به انجام رژيم غذايي جديدي ندارند.

    ميزان قند خون در افراد مبتلا به ديابت نوع دوم پيش از خوردن صبحگانه به طور ميانگين بين ‪ ۹۰‬تا ‪ ۱۳۰‬تعيين مي‌شود.ك/‪۳‬
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض خرما عامل شادابی، طراوت و درمان بیماری‌ها

    خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در قرآن كریم ۴۲ بار تكرار شده است. این میوه پرخاصیت برای مردم كشورهای اروپایی و آمریكایی تا حدی نا آشناست و آن را فقط در كیك و شیرینی مصرف می كنند ولی در خاور میانه مخصوصاً در كشورهای عربی به عنوان یك غذای اصلی به كار می رود. می گویند درخت خرما از قدیم در فلسطین به فراوانی وجود داشته به طوری كه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مرده جنگل بزرگی از خرما بوده است.
    در مسیحیت برگ درخت خرما سمبل و نشانه شهادت و شهدایی است كه در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند.
    خرما (Dates) میوه ای بسیار مقوی است كه مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، و منگنز و ویتامین A-B-E را داراست. تحقیقات درباره خرما نشان داده كه این میوه می تواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان كولون معده و... پیشگیری كند. یكی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس كرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل كنید و بلافاصله یك تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید.
    خاصیت دیگر خرما، خنثی كردن اسید اضافی معده است از آنجا كه زیادی اسید معده باعث ترش كردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی را استفاده كنید.
    بدین طریق كه ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید. خرما را به عنوان میوه نیز می توان مصرف كرد. همچنین حتماً برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت ۷ بعد از ظهر صرف كرده و قبل از خواب یك عدد خرما و یك لیوان شیر گرم میل كنید.
    خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است. سعی كنید به جای قند و شكر از خرما برای نوشیدن چای استفاده كنید و یا در طباخی از آن استفاده بیشتری ببرید. ورزشكاران به علت فعالیت زیاد به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی كه با خرما باشد استفاده كنند.
    مصرف خرما، روش شناخته شده ای برای درمان سرطان و سایر بیماری های عفونی است.
    علت ابتلای بسیار كم ساكنان شبه جزیره عربستان به بیماری هایی نظیر تصلب شرایین، مرض قند و سرطان مصرف فراوان خرما است.
    خرما می تواند با مهار رادیكال های آزاد از تخریب مولكولی و جهش رسانی ناشی از این رادیكال ها جلوگیری كند.
    خرما دارای قند زیادی است. حدود ۷۰درصد آن را كربوهیدرات تشكیل می دهد كه ۶۰ تا ۶۵ درصد آن قندهای گلوكز و فروكتوز و ۲‎/۵ درصد فیبر غذایی است.
    به همین دلیل برای افرادی كه نمی توانند ساكاروز را تحمل كنند مناسب است.
    گلوكوز و فروكتوز از ساكاروز مشتق می شوند. این قندها به راحتی و فوراً توسط بدن جذب شده، بدون نیاز به هضم در بدن تولید انرژی كرده و یا ذخیره می شوند.
    یك كیلوخرما بیش از ۳۰۰۰ كالری انرژی تولید می كند.
    خرما به تنهایی یك منبع غنی مواد معدنی است. فسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.
    به دلیل سدیم كم آن (۱ میلی گرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا كه بایستی رژیم كم سدیم داشته باشند، مفید است. آهن موجود در خرما (۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم خرما) یك سوم RDA یا نیاز روزانه مردان به آهن را تأمین می كند.
    فیبر موجود در خرما برای بهبود عملكرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
    خرما درختی است از تیره گرمسیری جزو تیره نخلها كه میوه اش جزو میوه های سته است یعنی تمام قسمت بریكاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است. دارای هسته ای سخت و پوست نازك و شیرین كه به شكل خوشه ای بزرگ از شاخه آویزان شده و برگ های آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر و شاید هم بیشتر می رسد.
    دكتر یوسف اسكندری متخصص تغذیه می گوید: امروزه خرما اساسی ترین ماده غذایی در رژیم درمانی، درمان بیماری ام.اس، اختلال جذب و دفع غذا و بیماری سنگ مثانه به شمار می آید.
    دكتر اسكندری مصرف این ماده غذایی را به مادران توصیه می كند. مطالعات نشان می دهد كه مصرف خرما، باعث افزایش شیر مادر شده همچنین در ایجاد آرامش مادران در دوران بارداری نیز مؤثر است. در ایران تقریباً ۱۸ درصد از كل خرماهای جهان تولید می شود.
    ● ویژگی های خرما
    ▪ ضد میكروب است، سبب تقویت ستون فقرات و افزایش دهنده توان جنسی شده و قوه بینایی و شنوایی را تقویت می كند و همچنین سبب هضم غذا و خوشبو شدن دهان شده و نابود كننده دردهاست.
    ▪ كلسیم موجود در خرما عامل اصلی استحكام استخوان ها است و نیز دارای فسفر است كه مانع ضعف اعصاب و خستگی می شود.
    ▪ خرما دارای سدیم است كه وجود آن از زكام جلوگیری می كند.
    ▪ پتاسیم موجود در خرما از بروز زخم معده جلوگیری می كند. این عنصر معدنی اشتها آور بوده و كمبود آن امراض حلقی بویژه تورم لوزه ها را ایجاد می كند. گاهی تورم قوزك پا نیز به علت كمی پتاسیم در بدن است.
    ▪ به مبتلایان فلج اطفال، خوردن روزانه چند عدد خرما توصیه می شود.
    ▪ سالمندان نیز برای جبران كاهش سلول های مغزی باید غذاهای منیزیم دار مصرف كنند. منیزیم از عناصر موجود در خرماست. بویژه این كه منیزیم به عنوان تنها ماده معدنی ضد استرس در دنیا شناخت شده است.
    ▪ مبتلایان به دیابت (مرض قند) می توانند به جای قند از خرما استفاده كنند. زیرا منیزیم موجود در آن كار كلیه و لوزالمعده را آسان می كند.
    ▪ خرما در تعادل یونهای بدن نقش مؤثری داشته و در شست وشوی خون، اثری شگرف دارد.
    ▪ خرما چون كالری زیاد ایجاد می كند رطوبت را از بین می برد. خرما ریشه حساسیت را از بین برده و در كلیه التهابات (پوستی - چشمی- داخلی- گوش و...) می توان خرما مصرف كرد.
    ▪ برای مبتلایان به بیماری های رماتیسم و پوست و چشم و ... كه در نتیجه حساسیت به وجود آمده است داروی ارزنده ای است. استفاده از شیر با گردو و خرما برای كلیه بسیار مفید است و در زیبایی پوست مؤثر است.
    ▪ خرما برای كسانی كه دوره نقاهت را می گذرانند لازم است و همچنین مانع تجمع چربی شده و به دلیل دارا بودن عناصر مفید برای كبد، دفاع بدن را در برابر امراض بالا می برد.
    ▪ خرما برای بیمارانی كه از چربی خون و چاقی، ناراحتی های تنفسی و بویژه تنگی نفس (آسم) رنج می برند، مفید است. با مصرف خرما كار غده تیروئید نیز تنظیم می شود.
    ▪ زنانی كه قرص ضد بارداری مصرف می كنند بهتر است به گونه ای مرتب و روزانه از جیره غذایی خرما استفاده كنند.
    ▪ خرما در انسان آمادگی تفكر به وجود می آورد.
    ▪ جوش جوانی یا آكنه را بهبود می بخشد و یكی از عناصر تجدید قوای جوانی به شمار می رود. در همین حال خرما برای رویانیدن مژه و درمان زخم و خارش چشم مفید است.
    ▪ علاوه بر این چند عدد خرما بدون هسته را می توان سوزانید و پودر بسیار نرم آن را به صورت سرمه روزی یكبار در پلك ها مالید.
    لازم به ذكر است زیاده روی در مصرف خرما موجب گرفتگی كبد و طحال شده و فشار خون را بالا می برد و سبب پوسیدگی و كرم خوردگی دندانها می شود. همچنین چاقی به همراه دارد. پس بهتر است به میزان لازم مصرف شود و حدود مصرف حفظ شود. خرما دارای ماده ای شبیه هورمون كورتون است كه برای تسكین التهاب مؤثر است.
    ● احادیث و روایات
    ▪ درخت بالیده و بلندی را كه دارای الیاف تودرتو و متراكم است روزی بندگان خود قرار دادیم و به آن كشور مرده ای را زنده كردیم.
    ـ قرآن كریم
    ▪ ای مریم درخت خرما را بتكان كه برای تو رطبی روشن و تازه فروریزد و بخور و بیاشام و چشمانت را از آن روشن گردان.
    ـ سوره مریم
    ▪ میان فرزندانتان عدالت و مساوات برقرار كنید اگر چه با دو نیمه یكدانه خرما باشد.
    ـ رسول اكرم(ص)
    ▪ نخل از بازماندگان گل آدم آفریده شده است.
    ـ رسول اكرم(ص)
    ▪ ازامام صادق(ع) نقل شده: خرما شفای امراض است و میوه ا ی است كه درد و ناراحتی ندارد.

    صدیقه پارسانیا


    روزنامه ایران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    خرما و فوايد فراوان آن

    خرما حاوي عناصر فراوان غذايي بوده و براي بدن انسان مفيد است. به گزارش سلامت نیوزبه نقل از پايگاه خبري الرياض؛ خرما حاوي 60-70 درصد مواد قندي، 13-20 درصد آب، 2 و 191 درصد پروتئين و 2 و 151 درصد املاح معدني و 5/181 درصد چربي است.بنابراين گزارش؛ خرما منبع بسيار خوبي براي پتاسيم و آهن و گلسيم و فسفر بوده و سبب فعال كردن قواي مغزي و جسمي مي شود.گفتني است؛ خرما سبب آرامش اعصاب شده و ويتامين هاي a ،b2 وb1 و كمي ويتامين ج را دربردارد

    خرما از بروز بيماريهاي قلبي و سرطان پيشگيري مي‌كند

    خرما در پيشگيري و كنترل بيماريهاي مختلف نقش بسزايي دارد.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، بيماريهاي ام.اس، درمان سنگ‌هاي مثانه، اسهال، التيام زخمهاي بدخيم، تقويت نيروي جنسي، اختلالات دوران بارداري، تردي و زودشكني استخوان‌هاي كودكان، برونشيت، سوء تغذيه و اختلال جذب و دفع غذا از جمله بيماريهايي هستند كه با خوردن خرما مي‌توان براي درمان آنها اقدام كرد.

    صد گرم خرما داراي ‌٨/١٣ تا ‌١/٢٢ گرم آب، ‌٩/١ تا ‌٣ گرم پروتئين، ‌٣/٦٠ تا ‌٧٢ گرم مواد قندي، ‌١ ميلي‌گرم سديم، ‌٦٤٩ تا ‌٧٥٤ ميلي‌گرم پتاسيم، ‌٣/٥٨ تا ‌٨/٦٧ ميلي‌گرم كلسيم، ‌٣/٥٠ تا ‌٥/٥٨ ميلي‌گرم منيزم، ‌٣/١ تا ‌٣ ميلي‌گرم آهن، ‌١٨ صدم تا ‌٢١ صدم ميلي‌گرم مس، ‌٨/٥٤ تا ‌٨/٦٣ ميلي‌گرم فسفورها، ‌٢٤ تا ‌٢٩٠ ميلي‌گرم كلرورها، ‌٥٠ واحد بين‌المللي ويتامين a، ‌٧ دهم واحد بين‌المللي ويتامين b1 ، ‌٢/٢ تا ‌٣/٣ واحد بين‌المللي b3 ، ‌٣ ده واحد بين‌المللي ويتامين b2 و ‌٧/٢ تا ‌٧/٧ واحد بين‌المللي ويتامين c است.

    اما مهمترين ويتامينهاي موجود در خرما شامل ويتامينهاي e، گروه b، a و d است.

    مقدار قابل ملاحظه‌اي پتاسيم، آهن و ساير املاح در خرما وجود دارد.

    نخل خرما درختي است بسيار تنومند به ارتفاع ‌١٠ تا ‌٢٠ متر و مقاوم به گرما و خشكي.

    خرما از نظر تغذيه‌اي در بين محصولات كشاورزي از جايگاه ويژه‌اي برخوردارست، اين محصول بيشتر در آب و هواي گرم و خشك رشد مي‌كند.

    خرما به دليل داشتن پتاسيم كافي اكسيژن‌رساني به مغز را تامين مي‌كند و سبب آمادگي تفكر مي‌شود.

    خرما امروزه سرمايه‌اي مفيد براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي ـ عروقي، مغزي و سرطاني است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    خرما

    خرما دارای ۲۵ درصد ساکاروز ، ۵۰درصد گلوکز، و مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب می‌باشد. بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین a,b,c,e و مقداری املاح معدنی می‌باشد.









    ● کلیات گیاه شناسی

    خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در کتاب مقدس ۴۲ بار تکرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم شکورهای اروپایی و آمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی بکار می رود .یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریکه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مرده جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .مسلمانان معتقدند که حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم این درخت را خلق کرده اند . در دیانت مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .

    ● ترکیبات شیمیایی

    خرما دارای ۲۵ درصد ساکاروز ، ۵۰درصد گلوکز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پکتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین a,b,c,e و مقداری املاح معدنی می باشد .

    ▪ خواص داروئی: درخت خرما خواص بیشماری دارد و می توان گفت که از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه می کنند . از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل . همانطور که می دانیم خرما تنها میوه ایست که در صحرا وجود دارد و طبیعت این درخت را به مردم صحرا داده است که تمام احتیاجات خود را از آنر فع می کنند . مردم صحرا هسته درخت خرما را در کرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده می کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و بعنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی تر است . اعراب از قدیم اعتقاد داشتند که خرما انرژی خورشید را گرفته و در خود ذخیره می کنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود . اعراب از خرمای کال نیز استفاده می کنند و معتقدند که اثرات درمانی بسیاری درد منجمله خرمای سبز تقویت کننده اعمال جنسی و انرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز دم کرده و پمادی از آن تهیه می کنند که برای زخمهای آلات تناسلی بکار می رود .

    اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست کرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .زندگی پرمشغله و ناراحتی های روانی که میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجش خوردن مداو م خرما است که میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی بکار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد .

    ▪ مضرات : مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند



    شبکه رشد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    هسته خرما براي دفع سنگ كليه ومثانه مفيد است

    متخصص گياه دارويي گفت : جوشانده هسته خرمابراي دفع سنگ كليه و بيماري هاي مثانه مفيد است.

    دكتر "فريبرز معطر "روز چهارشنبه در كنفرانس "گياه دارويي" در تالار" زيتون" دانشكده علوم پزشكي اصفهان، افزود : خرما داراي چند تركيب دارويي است كه يكي از آنها شبيه" كورتن" است كه براي درمان كليه، التهاب و امراض عفوني موثر است.

    وي گفت : ماليدن جوشانده گل خرما پس از شكفتن ، التهاب خون را تسكين مي دهد و خود آن براي امراض عفوني ، قوه‌بينايي، شنوايي و درد مفاصل ، بسيار مفيد است.

    وي افزود : ماليدن كوبيده گل خرما به دندان باعث تقويت لثه مي‌شود و از پيوره و" چرك خون" جلوگيري مي‌كند و جهت تقويت معده نافع است و عرق آن كه مانند گلاب گرفته‌مي شود ، پيچش معده را تسكين مي‌دهد.

    معطر، در اين كنفرانس اضافه كرد : قند خرما يك قند تنظيم شده و بدون گلوكز مصنوعي است و توصيه مي‌شود افراد چاي را با خرما كه داراي كالري زياد است و ديابت را به همراه نمي‌آورد، مصرف كنند.

    وي گفت : پاشيدن پودر خرماي خشك شده روي زخم‌هاي چركي ،باعث خشك شدن و التيام زخم مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    ميوه‌ براي ربنا




    ماه رمضان به گردن هيچ ميوه‌اي اندازه خرما حق ندارد‌! ‌ سفره افطار را كه تصور كنيد، حتما در ذهنتان چاي و خرما هم نقش مي‌بندد. به همين دليل هم هست كه موضوع خوردني اين‌هفته‌‌را‌به‌خرما‌ا ختصاص داده‌ايم. خرما ميوه‌اي بسيار قديمي است كه نامش در انجيل نيز آمده است. هر چند كشورهاي اروپايي و آمريكايي آن را خوب نمي‌شناسند، در كشورهاي عربي و خاورميانه يكي از خوردني‌هاي پرمصرف مردم به شمار مي‌رود. يهوديان معتقدند در فلسطين قديم خرما به وفور وجود داشته، مسيحيان برگ درخت خرما را سمبل شهادت مي‌دانند و مسلمانان معتقدند افطار كردن با خرما تاسي به شيوه پيامبر اسلام است. اين ميوه‌ نه تنها خودش بلكه حتي درختش بسيار مفيد است تا جايي كه يك ضرب‌المثل عربي مي‌گويد درخت خرما به تعداد روزهاي سال خاصيت دارد. برگ، شاخه و‌حتي هسته خرما داراي استفاده‌هاي فراواني است. مردم صحرانشين با استفاده از آرد هسته خرما نان مي‌پزند و يا آن را دم كرده و مانند قهوه مي‌نوشند. از خواص درماني خرما هم اينكه باداشتن مواد آنتي‌اكسيدان اثر ضد سرطاني دارد. البته مواظب باشيد در مصرف اين ميوه زياده‌روي نكنيد چون حاوي قند زيادي است، قند موجود در خرما طبيعي بوده و در صورتي كه روزه خود را با آن باز كنيد، با كنترل اشتها، از پرخوري شما جلوگيري مي‌كند. در حالي‌كه شيريني‌هاي مصنوعي مثل زولبيا و باميه بيشتر سبب پرخوري مي‌شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
بیمارستان تخصصی بیکن مالزی