جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 8 از 8 مجموع

موضوع: بهداشت مصرف میوه و سبزیجات(اخبار و گزارشات)

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض بهداشت مصرف میوه و سبزیجات(اخبار و گزارشات)

    دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با آغاز فصل گرما از هموطنان خواست؛
    قبل از مصرف ميوه و سبزيجات خام نسبت به شست‌وشو و گندزدايي آن اقدام كنيد



    معاونت امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شيوع بيماريهاي روده‌اي ناشي از مصرف آب و مواد غذايي آلوده در خصوص رعايت پيام‌هاي بهداشتي ذيل به هموطنان هشدار داد. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در اطلاعيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از هموطنان خواسته شده است در هنگام مسافرت آب سالم همراه داشته باشند و از مصرف آب‌هاي غير مطمئن جهت شرب و شست‌وشوي مواد غذايي و ظروف خودداري كنند و استفاده از آب‌هاي بسته‌بندي در بطري در صورت دارا بودن پروانه‌هاي بهداشتي بلامانع است. براساس اين گزارش،‌ آب‌هاي رودخانه‌ها، چشمه‌ها و قنوات جهت مصارف شرب منابع مطمئني نيستند و هموطنان بايد از شنا كردن و آب تني در رودخانه‌ها، بركه‌ها و نهرها به دليل احتمال آلودگي خودداري كنند. افراد در صورت مراجعه به استخرهاي شنا ضمن همراه داشتن وسايل شخصي نظير مايو، صابون، دمپايي و حوله حتما و پس از پايان شنا استحمام كرده و بدن خود را با آب گرم و صابون شست‌وشو دهند. در هنگام مراجعه به پارك‌ها، فضاهاي سبز و مراكز تفريحي حتما به علائم هشدار دهنده، در خصوص شيرهاي برداشت آب آشاميدني و آب‌هاي غير قابل شرب مخصوص آبياري فضاهاي سبز توجه كنند. دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي همچنين از هموطنان خواست قبل از مصرف ميوه و سبزيجات خام نسبت به شست‌وشو و گندزدايي آنها اقدام و حتما از مواد غذايي مطمئن با بسته‌بندي مناسب كه داراي مجوز وزارت بهداشت و تاريخ مصرف هستند، استفاده كنند. بر اساس اين گزارش‌، هموطنان بايد از خوردن تنقلات فاقد بسته‌بندي مناسب مانند آلو، آلوچه، لواشك و ... كه به شكل غير بهداشتي عرضه مي‌شود، خودداري كنند

    خبر گزاری ایسنا

    وزارت بهداشت هشدار داد:
    حمل سبزي با گل‌ولاي سلامت شهروندان را تهديد مي‌كند

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض هشدار درباره استفاده از سبزي‌هاي آلوده

    يك كارشناس تغذيه نسبت به مصرف سبزي‌هاي نشسته و آلوده هشدار داد. سوسن خدام در گفتگو با ايسنا اظهار كرد: ميزان عفونت‌هاي انگلي در فصل گرما زياد‌تر شده است و مصرف سبزي‌هاي آلوده روند اين بيماري‌ها را شديدتر مي‌كند.وي افزود: افراد حتما بايد سبزي‌ها را قبل از مصرف در 3‌مرحله پاكسازي، شستشو و ضدعفوني كردن به طور كامل تميز كنند و مصرف آن را در فواصل گرما و مسافرت‌ها به حداقل برسانند. خدام تصريح كرد: كودهاي حيواني موجود در سبزي‌ها بزرگ‌ترين منبع انتقال عفونت‌هاي روده‌اي هستند كه عدم شستشوي اين كودها باعث ايجاد بيماري‌هايي از قبيل وبا و عفونت حاد روده‌اي مي‌شود. كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان مركزي در پايان با اشاره به اين‌كه ميوه‌ها جايگزين خوبي براي استفاده از سبزي‌ها هستند، به خبرنگار ايسنا گفت: افراد مي‌توانند در فصل گرما به جاي استفاده از سبزي‌ها، مصرف ميوه خود را افزايش دهند.


    نحوه شست‌و‌شوي صحيح سبزيجات چگونه است؟

    سبزيجات علي رغم فوايد بسيار داراي انگل ها و ميکروب هاي خطرناک بيماري زا هستند و در صورت کوتاهي در شستن صحيح، آلودگي روي آنها عوارض جبران ناپذيري را به وجود مي آورد. دکتر مسعود کيمياگر متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران گفت: با توجه به اين که پرورش سبزيجات بعضا با آب‌هاي آلوده و آب چاه انجام مي‌شود و همچنين به علت تماس با خاک و گل و لاي، داراي انواع ميکروب‌ها و انگل‌هاي آلوده کننده از جمله سالمونلا هستند که براي انسان بسيار خطرناک هستند؛ البته سبزيجات منابع غني از مواد معدني و ويتامين‌ها هستند؛ بنابراين آگاهي از روش صحيح شستن آنها اهميت بسزايي در سلامتي دارد. وي در ادامه افزود: بهترين روش شستن سبزيجات ابتدا قرار دادن آنها به مدت پنج دقيقه در محلولي حاوي يك يا دو قطره مايع ظرفشويي و يا مواد ضدعفوني کننده است تا تخم انگل‌هاي چسبيده به سبزيجات لغزنده شود و سپس با انجام چندين بار آبکشي، آلودگي سطح سبزي را پاک کرده و بعد مصرف شود. وي تاکيد کرد: بايد توجه داشت که مرحله آبکشي سبزيجات به خوبي انجام شده و عاري از هر گونه مواد شوينده شوند.

    سبزيجات بسته بندي شده توسط برخي از فروشندگان ( که پروانه تولید و بهداشتی ندارند ) غيربهداشتي است


    دانشگاه علوم پزشكي كردستان نسبت به مصرف سبزيجات مانده‌اي كه بصورت دستي و غيربهداشتي بسته بندي شده‌است، هشدار داد. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، روابط عمومي اين دانشگاه با صدور اطلاعيه‌اي سبزيجات بسته بندي شده توسط برخي از فروشندگان را غيربهداشتي دانسته و مصرف آن را زمينه ساز بروز انواع بيماري‌ها اعلام كرد. اخيرا برخي از فروشندگان در شهرهاي كردستان به منظور جذب بيشتر مشتريان، اقدام به خرد و بسته بندي كردن انواع سبزيجات كرده و آن را در بازار عرضه مي كنند. دانشگاه علوم پزشكي كردستان اعلام كرد فقط سبزيجات مانده‌اي قابل مصرف است كه به صورت بهداشتي و با رعايت اصول تغذيه بسته بندي و توليد شده و داراي مجوز بهداشتي از وزارت بهداشت مي‌باشند. بر اساس آمار تهيه شده توسط وزارت بهداشت، ‪ ۱۲/۵‬درصد از مردم استان كردستان هر روز سبزيجات مصرف مي‌كنند در حالي كه اين ميزان در ميانگين كشوري ‪ ۳۲‬درصد است.
    جمعيت استان كردستان بيش از يك ميليون و ‪ ۴۰۰‬هزار نفر است.



    هشدار متخصصان درباره ضد عفونی كردن سبزی و میوه

    به گزارش سلامت نیوز به نقل ازشبكه خبر ، دكتر داود یادگاری متخصص بیماریهای عفونی در گفت : با آغاز فصل گرما و فراوانی مصرف سبزی ها و میوه ها هموطنان در شستشوی این مواد غذایی ارزشمند بیشتر دقت كنند.
    وی گفت : ضد عفونی سبزی ها در اولویت قرار دارد و با توجه به دستور العمل روی بسته بندی محلول های ضد عفونی سبزی ها هموطنان باید اقدام كنند. دكتر یادگاری افزود : با توجه به فروش چاقاله بادام و احتمال شستشوی غیر بهداشتی آن توسط دست فروشان بهتر است آنرا به منزل آورده و پس از شستشوی مناسب ضد عفونی كرده و مجدد با آب فراوان شستشو دهند. وی درباره فروش سبزی های بسته بندی در برخی از سوپر ماركت ها گفت: به مشخصات و پروانه بهداشتی روی بسته بندی دقت كرده و برای اطمینان بیشتر بهتراست آن را به طور مجدد شستشو و ضد عفونی كرد . این متخصص بیماری های عفونی گفت : بهتر است برای جلوگیری از عفونت های گوارشی از مصرف سبزی و سالاد در رستورانهای بین شهر و خارج از منزل خود داری كرد و در هوای گرم از نگهداری سس مایونز در خارج از یخچال جلوگیری به عمل آورد.



    ضرورت توجه بیشتر به بهداشت سبزی های خشك


    گروهی از پژوهشگران آزمایشگاه كنترل مواد غذایی ، آرایشی ، بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران ، آلودگی سبزی های خشك مناطق غرب تهران ، شهریار و رباط كریم را با باكتری های بیماری زا
    بررسی كردند بر پایه این بررسی ، از 36 نمونه سبزی خشك فروشگاه های مواد غذایی این مناطق ، 14 نمونه به این باكتری آلوده بودند .به گفته پژوهشگران: با توجه به این بررسی در خرید مواد غذایی مانند سبزی خشك باید به ضرورت داشتن تائیدیه بهداشتی این محصولات توجه كرد.


    فقط ايراني‌ها سبزي آلوده مي‌خورند

    براساس‌ اين‌ گزارش، جداسازي‌ گل‌ و لاي‌ و آشغال‌ سبزي، يعني‌ قسمت‌هايي‌ كه‌ بعداً‌ در خانه‌ بايد دور ريخته‌ شود،بايد در مزرعه‌ انجام ‌شود. دسته‌بندي‌ مناسب‌ نه‌ تنها از حمل‌ انواع‌ ميكروب‌ تخم‌ انگل‌ به‌ خانه‌ جلوگيري‌ مي‌كند بلكه‌ براي‌ تعداد زيادي‌ از هموطنان‌ سبب‌ اشتغال‌زايي‌ مي‌شود


    آبياري مزارع سبزي جنوب تهران با فاضلاب

    با شروع فصل گرما و تهديد وبا ، مدير کل سلامت محيط وزارت بهداشت از آبياري مزارع سبزي جنوب تهران با فاضلاب خام ، خبر مي دهد. به گفته احمد جنيدي ، هنوز برخي مزارع سبزي جنوب تهران بخصوص شهرري به دليل کمبود آب در اين منطقه با فاضلاب خام آبياري مي شود که بي توجهي به اين مساله مي تواند به شيوع بيماري هاي مختلفي از جمله وبا در فصل تابستان منجر شود. وي در گفتگو با فارس ، افزود: متاسفانه با وجود تجارب تلخ سال گذشته در زمينه شيوع بيماري وبا، هنوز برخي مزارع سبزي در جنوب شهر تهران با فاضلاب خام آبياري مي شود و منتظريم که وزارت نيرو براي جلوگيري از انتشار اين بيماري ، هرچه زودتر تصفيه خانه فاضلاب تهران را راه اندازي کند. وي ادامه داد: راه اندازي سد لتيان در شرق تهران موجب قطع آب در جنوب تهران شده است و به همين دليل کشاورزان جنوب تهران با مشکل کمبود آب براي مزارع خود روبه رو هستند و مجبورند از فاضلاب خام براي آبياري مزارع خود استفاده کنند. جنيدي گفت: اگرچه برخي کشاورزان با حفر چاه از آبهاي زيرزميني براي آبياري مزارع خود استفاده مي کنند ولي اين مساله عموميت ندارد و قطعا تابستان امسال همه کشاورزان نمي توانند براي آبياري مزارع سبزي خود به آب بهداشتي دسترسي پيدا کنند. همه اين تهديدها در حالي است که سال گذشته شمار مبتلايان به وبا در کشور از مرز يکهزار نفر گذشت.
    همچنين وزير بهداشت در نامه اي به رئيس جمهور، خواستار استفاده نکردن از فاضلاب ها در آبياري مزارع سبزي شد. در بخشي از اين نامه آمده است : مادامي که مديريت جامع دفع بهداشتي فاضلاب ، ايجاد و اعمال نشود و در سطح بعضي شهرها و روستاها فاضلاب خام پراکنده باشد و از طرفي استفاده از فاضلاب خام براي آبياري کشتزارها بخصوص محصولات جاليزي و سبزيجات به دليل محدوديت منابع آبهاي زيرزميني مطرح باشد، تهديد سلامت عمومي از طريق توليد و توزيع اين مواد که آلوده به انواع ميکروب هاي بيماري زا و سموم و مواد شيميايي سرطانزا هستند، همواره به عنوان يک معضل اجتماعي اقتصادي کاملا جدي است.
    هرچند که مدير کل دفتر سلامت محيط و کار وزارت بهداشت اظهار اميدواري مي کند که جلسات متعددي با فرماندار شهرري ، وزارت جهاد کشاورزي و وزارت نيرو داشته ايم و اميدواريم با تغييراتي در نحوه آبياري ، بتوانيم از شيوع بيماري وبا و حتي مشکلات ديگري جلوگيري کنيم اما ظاهرا مشکل سبزيجات آلوده نه تنها در تهران که در ديگر استان ها از جمله همدان و قزوين هم مشهود است.


    بيش از 16 درصد آلودگي سبزيجات تهران از انگل‌هاي بيماري زاست
    تره و جعفري بيشترين آلودگي را دارند


    مطالعات انجام شده برروي سبزيجات عرضه شده در ميادين تره‌بارتهران و مزارع اطراف آن حاكي از آن است كه بالاترين ميزان آلودگي در تره و جعفري و كمترين ميزان آلودگي انگلي در ترخون وجود دارد. دكتر«محمد جوادغروي» استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران، متخصص تغذيه درباره نحوه انجام اين تحقيق به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران گفت: با تحقيق بر روي ‌٢٦٣ نمونه سبزي تهيه شده از مزارع اطراف تهران، ‌١٤٧ نمونه (‌٦٥ درصد) داراي آلودگي انگلي است كه ‌٤٣ مورد آن (‌٥/١٦ درصد) را انگل‌هاي بيماري‌زايي انساني شامل مي‌شود. وي افزود: ميزان آلودگي انگلي قابل انتقال به انسان در سبزيجات ميادين تره بار كه از نقاط مختلف كشور به دست مصرف‌كنندگان مي‌رسند، برابر ‌٣٥ درصد است كه اين ميزان نشان دهنده آلودگي بيشتر انگلي در ساير نقاط كشور به جز تهران است. دكتر غروي در پايان خاطرنشان كرد: انگل‌هاي موجود در اين نمونه‌ها كه به بيشترين ميزان در تره و جعفري ديده شدند، شامل تخم انگل‌هايي مثل آسكاريس انساني، تريكوسفال، تريكواسترانژيلوس است كه اين عوامل بيماري زا با شست‌و‌شوي صحيح و استفاده از محلول مخصوص در شست‌وشو قابل كنترل خواهند بود.


    انگل» سبب 16 درصد آلودگي سبزي هاي خوردني در تهران

    يک سال از ارسال نامه وزير بهداشت به رئيس جمهور که خواستار جمع آوري آبياري مزارع سبزي استان تهران با فاضلاب ها شده بود، مي گذرد.
    در اين نامه هشدار داده شده بود که «تهديد سلامت عمومي از طريق توليد و توزيع اين مواد که آلوده به انواع ميکروب هاي بيماري زا و سموم و مواد شيميايي سرطان زا هستند ، همواره به عنوان يک معضل اجتماعي ، اقتصادي کاملا جدي است». حل اين مشکل و کنترل سلامت سبزيجات و جلوگيري از آبياري فاضلابي کار چند بخشي است که به هماهنگي وزارت بهداشت ، وزارت جهاد کشاورزي و سازمان ذيربط نياز دارد که هنوز در يک سال اخير هيچ کاري در اين خصوص انجام نشده است.
    از سويي همزمان با ماه مبارک رمضان و افزايش مصرف سبزيجات در اين ماه ، ايسنا نتايج يک پژوهش را چنين اعلام مي کند: «بيش از 16 درصد آلودگي سبزيجات تهران از انگل هاي بيماري زاست». به گزارش ايسنا ، مطالعات انجام شده بر روي سبزيجات عرضه شده در ميادين تره بار تهران و مزارع اطراف آن حاکي از آن است که بالاترين ميزان آلودگي در تره و جعفري و کمترين ميزان آلودگي انگلي در ترخون وجود دارد. دکتر محمدجواد غروي ، استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران ، متخصص تغذيه درباره نحوه انجام اين تحقيق مي گويد: با تحقيق بر روي 263 نمونه سبزي تهيه شده از مزارع اطراف تهران ، 147 نمونه (65 درصد) داراي آلودگي انگلي است که 43 مورد آن (16.5 درصد) را انگل هاي بيماري زاي انساني شامل مي شود. ميزان آلودگي انگلي قابل انتقال به انسان در سبزيجات ميادين تره بار که از نقاط مختلف کشور به دست مصرف کنندگان مي رسد ، برابر 35 درصد است که اين ميزان نشان دهنده آلودگي بيشتر انگلي در ساير نقاط کشور به جز تهران است.
    غروي خاطرنشان مي کند: انگل هاي موجود در اين نمونه ها که به بيشترين ميزان در تره و جعفري ديده شدند ، شامل تخم انگل هايي مثل آسکاريس انساني ، تريکو سفال و تريکو استوترانژيلوس است که اين عوامل بيماري زا با شستشوي صحيح و استفاده از محلول مخصوص در شستشو قابل کنترل خواهند بود.

    ضدعفوني صحيح سبزيجات

    ظاهرا شستشو و ضدعفوني صحيح سبزيجات تنهاترين و ساده ترين راه حل مشکل است. ضدعفوني سبزيجات خام ، سه مرحله دارد. به محض ورود سبزي به منزل ريشه و گل آن را جدا کنيد و از قراردادن آن بر روي ميز آشپزخانه خودداري کنيد تا مانع از انتشار آلودگي به محيط منزل شود. پس از پاک کردن سبزي بايد چند دقيقه اي در ظرف محتوي آب قرار داده تا گل و تخم انگل ته نشين شود سپس سبزيجات را برداشته و در صافي قرار دهيد. در مرحله سوم ، سبزي ضدعفوني شده ، با دقت شسته مي شود.



    سالم سازي سبزيجات

    نظر به اينکه براي آبياري و تغذيه سبزيجات ، اغلب از آبهاي آلوده و کودهاي انساني و حيواني استفاده و علاوه بر آن ، حيوانات اهلي و وحشي در مزارع کشت سبزيجات آمد و رفت مي نمايند ،‌لذا اين محصولات کشاورزي به انواع و اقسام تخم انگلها و ميکروبها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آنها بصورت خام اعم از سبزي خوردن ، سالاد فصل ، تزئين ظرف غذا ، همراه ساندويچ ، کاهو ، هويج ( همراه سالاد يا بصورت آب هويج ) ، کلم ، گل کلم و ... باعث ابتلاء به انگلهاي روده و بيماريهاي عفوني روده اي مثل انواع اسهالها ، حصبه ، شبه حصبه ،‌ وبا ، التور و .... و بالاخره بروز و اشاعه اپيدمي بيماريهاي مذکور در جامعه ميگردد




    ،‌بدينوسيله به هم ميهنان عزيز توصيه و تأکيد مي شود براي جلوگيري از مبتلا شدن به انگلها و بيماريهاي روده اي حتماً سبزيجاتي را که مي خواهند بصورت خام مصرف کنند بطريقه زير سالمسازي ( پاکسازي ، انگل زدائي ، ضدعفوني ، شستشو ) کرده و سپس به مصرف برسانند .

    ۱ - ابتدا سبزيجات را بخوبي پاک کرده شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لاي آن برطرف شود .

    ۲ - سپس آنرا در يک ظرف ۵ ليتري ريخته به ازاء هر ليتر ۳ تا ۵ قطره مايع ظرفشويي معمولي به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده قدري بهم بزنند تا تمام سبزي در داخل کفاب قرار گيرد . مدت ۵ دقيقه سبزي را در کفاب نگهداريد سپس سبزي را از روي کفاب جمع آوري و کفاب را تخليه کرده و ظرف و سبزي را مجدداً با آب سالم شستشو دهيد تا تخم انگلها و باقيمانده مايع ظرفشويي از آنها جدا شوند . ( انگل زدايي )

    ۳ - براي ضدعفوني کردن و از بين بردن ميکروبها ، يک گرم ( نصف قاشق چايخوري ) پودر پرکلرين ۷۰ درصد را در ظرف ۵ ليتري پر از آب ريخته کاملاً حل کنيد تا محلول ضدعفوني کننده بدست آيد . سپس سبزي انگل زدائي شده را براي مدت ۵ دقيقه در محلول ضدعفوني کننده اخير قرار دهيد تا ميکروبهاي آن کشته شوند . توضيح آنکه اگر پرکلرين در دسترس نباشد مي توانيد از يک قاشق مرباخوري آب ژاول ۱۰ درصد يا دو قاشق مرباخوري آب ژاول ۵ درصد ( بجاي يک گرم پرکلرين ) و يا هرماده ضدعفوني کننده مجازديگري که در داروخانه ها و سوپرمارکتها و بقاليها وجود دارد طبق دستور العمل مصرف آن استفاده کنيد .

    ۴ - سبزي ضدعفوني شده را مجدداً با آب سالم بشوئيد تا باقيمانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف نمائيد .

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    كارشناس مسؤول مركز بهداشت كرمانشاه:

    آبياري سبزيجات با‌ آب فاضلاب منجر به بيماريهاي انگلي روده‌اي و پوستي مي‌شود


    متاسفانه در بخشهايي از مناطق حاشيه شهر كرمانشاه، سبزيجات با آبهاي فاضلاب آبياري مي‌شود كه منجر به بيماريهاي انگلي، روده‌اي و انتشار بيماريهاي پوستي مي‌شود.



    مهندس كيومرث ترابي كارشناس مسؤول بهداشت محيط مركز بهداشت كرمانشاه در خصوص اقدامات انجام شده جهت مقابله با اين مشكل به خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: با تشكيل جلسات مكرر با فرمانداري، دادگستري، نيروي انتظامي،‌ بخشداري، محيط زيست، شورا، شركت آب و فاضلاب و امور آب و با پيگيري‌هاي مركز بهداشت حدود 80 درصد (‌معادل 220 هكتار) زمين‌هايي كه پيش از اين زير كشت سبزيكاري با فاضلاب بودند را با تغيير كاربري به كشت مجاز ذرت، پنبه، گندم و جو تبديل شده است.



    وي جريمه و زنداني 25 نفر از متخلفان توسط مقامات قضايي در ارتباط با كشت سبزي با آب فاضلاب، اخذ تعهد از سبزيكاران در مناطق مختلف و نصب تابلوهاي هشداردهنده در مناطق حساس مبني بر عدم آبياري سبزيكاري با فاضلاب را از اقدامات انجام گرفته در اين خصوص عنوان كرد.



    كارشناس مسؤول بهداشت محيط در ادامه همكاري شركت آب و فاضلاب، حفاظت محيط زيست و جهاد كشاورزي را در رفع اين معضل مهم برشمرد و افزود: با توجه به اظهارات كارشناسان آب و فاضلاب شهري جهت خط سينوس كه از ديزي‌آباد به سمت ميدان گلستان در جريان است نياز به رفع تملك زمين و اعتبار لازم است كه اگر مرتفع شود مقدار قابل توجهي از اراضي تحت كشت سبزيكاري واقع در منطقه كهريز (الهيه) و عمرمل و قلعه كهنه از دسترسي فاضلاب خارج خواهد شد و نيز اگر اداره مزبور در قسمت ابوذر (شهياد) و چقاگلان مسيرهاي فاضلاب را بپوشاند و به طرف تصفيه‌خانه هدايت نمايد، اراضي اين منطقه نيز از آلودگي‌هاي فاضلاب پاك خواهد شد.



    مهندس ترابي در خاتمه گفت: بازديد مستمر و نظارت كامل مسئولان امور آب استان بر برداشت آب رودخانه قره‌سو كه داراي بار آلودگي بالايي است براي رفع اين مشكل در مناطق حاشيه قره‌سو موثر خواهد بود.

    نكات بهداشت در مورد مصرف سبزيجات

    روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني ايران نكاتي را در موره مصرف سبزي بيان كردند.

    به گزارش سلامت نیوز، روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني ايران طي اطلاعيه اي اعلام كرد، با توجه به بيماريهاي منتقله از طريق سبزيجات آلوده و همچنين انتقال مپكرو ارگانيسم ها و انگلها به مواد غذايي و تهديد جدي سلامت افراد به ويژه در فصل تابستان از تمام شهروندان عزيز درخواست مي شود، هنگام استفاده از سبزيجات نكات ذكر شده ذيل را مورد توجه قرار داده و رعايت كنند.
    _سبزيجات مورد نياز از مراكز واجد پروانه كسب خريداري شود.
    _سبزيجات را شستشو تا مواد زائد و گل و لاي آن حذف شود.
    _در داخل يك ظرف 5 ليتر آب و 15 قطره مايع ظرف شويي ريخته و كاملا حل شود و مدت 5 دقيقه سبزي، در محلول بدست آمده نگهداري شود.
    _سبزي در آب تميز شستشو داده شود.
    _يك گرم (نصف قاشق چايخوري) پودر پركلرين، در 5 ليتر آب حل شود و مدت 5 دقيقه سبزي شستسو شده در محلول بدست آمده نگهداري و در پايان سبزي را با آب سالم به خوبي شستشو داده و مصرف شود.


    تره و جعفری بیشترین آلودگی انگلی را داند

    نگهداري سبزي نشسته در يخچال ، بيماري هاي عفوني را افزايش مي دهد

    رئيس هيات مديره جامعه پزشکان متخصص داخلي گفت: نگهداري انواع سبزي و ميوه نشسته در يخچال ، ميزان ابتلا به بيماري هاي عفوني را افزايش مي دهد.
    دکتر ايرج خسرونيا در گفتگو با ايرنا افزود: به دليل اين که سبزي ، کاهو، هندوانه ، خربزه و طالبي در محيطهاي آلوده و با آب پس مانده فاضلاب رشد مي کند ، مي تواند به ميکروب هاي خطرناکي همچون تب روده آلوده باشد. وي افزود: تب روده يک بيماري عفوني مسري است که ازطريق مصرف آب و غذاي آلوده به انسان منتقل مي شودو با تب طولاني مدت ، لرز ، بي اشتهايي ، ضعف عمومي و لاغري در فرد مبتلا همراه است.
    خسرونيا اظهار کرد: براين اساس ، نگهداري ميوه و سبزي نشسته در يخچال سبب انتقال ميکروب از اين مواد به ديگر مواد غذايي مي شود و اعضاي خانواده را به بيماري هاي عفوني مختلف از جمله بيماري هاي دستگاه گوارش مبتلا مي کند. وي افزود: آمارها نشان مي دهد اغلب افرادي که بر اثر مصرف اين گونه مواد غذايي آلوده به بيماري هاي عفوني مبتلا شده اند، با درمان هاي معمولي معالجه نشده اند و بايد در بيمارستان بستري شوند. خسرونيا گفت : دليل عمده شيوع اسهال و استفراغ درفصل تابستان نيز مصرف انواع سبزي و ميوه آلوده است.
    رئيس هيات مديره جامعه پزشکان متخصص داخلي گفت : بسياري از بيماري هاي دستگاه گوارش همچون اسهال و استفراغ و بيماري شبه وبا و تب روده در نتيجه رعايت نکردن نکات بهداشتي در تغذيه و مصرف غذاهاي آلوده در فرد بروز مي کند. خسرونيا افزود: شهروندان براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي عفوني بايد از مصرف ميوه و سبزي آلوده و نگهداري آن در کنار ديگر مواد غذايي در يخچال خودداري کنند. وي با اشاره به نحوه درمان مبتلايان به بيماري عفوني دستگاه گوارش اظهار کرد: مبتلايان به بيماري هاي عفوني دستگاه گوارش ، از طريق مصرف داروهاي آنتي بيوتيک خوراکي و تزريق سرم درمان مي شوند.دوره درمان برخي از اين بيماري ها حداقل 10 روز به طول مي انجامد.

  4. #4
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض سالم سازي سبزيجات و ميوه جات

    الف- پاك كردن سبزي:

    ابتدا سبزيجات و ميوه جات را به خوبي پاك كرده، شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لاي آن برطرف شود.

    ب- انگل زدايي:

    در يك ظرف 5 ليتري آب ريخته و بازاي هر ليتر 3 تا 5 قطره مايع ظرفشويي معمولي به آن اضافه نموده سپس سبزي و ميوه را داخل ظرف قرار داده و كاملاً بهم بزنيد و به مدت 5 دقيقه سبزي و ميوه را در كتاب نگهداريد. آن وقت سبزي و ميوه را بعد از تخليه كفاب با آب سالم شستشو دهيد تا تخم انگلهاي باقيمانده توسط مايع ظرفشويي از آن جدا شود.

    ج- گندزدايي:

    براي نابودي عوامل ميكروبي يك گرم (نصف قاشق چايخوري) پودر پركلرين را در ظرف ه ليتري پر از آب ريخته كاملاً حل نمائيد. سپس سبزي و ميوه تخم انگل زدايي شده را براي مدت 5 دقيقه در محلول فوق قرار دهيد (از مواد گندزدايي مجاز عرضه شده در بازار نيز مي توان بجاي پركلرين استفاده نمود).

    د- شستشوي نهايي:

    سبزي و ميوه گندزدايي شده را مجدداً با آب سالم بشوئيد تا باقيمانده مواد گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف نمائيد.



    توصيه هاي بهداشتي- تغذيه اي مربوط به شيوع بيماري وبا

    از منابع آب آشاميدني سالم استفاده كنيد.

    از مصرف آب آشاميدني توزيع شده توسط تانكرهاي مخصوص به علت احتمال انبار شدن طولاني مدت آب و افزايش احتمال آلودگي آن خودداري كنيد.

    از مصرف آب از منابع آب شرب در معابر و اماكن عمومي حتي المقدور خودداري كنيد.

    در صورت عدم دسترسي و يا اطمينان از منابع آب آشاميدني سالم، از آب جوشيده شده در منزل استفاده كنيد.

    از مصرف غذاهاي آماده شده مانند ساندويچ هاي حاوي كاهو و انواع سبزي هاي خام در اماكن عرضه عمومي مواد غذايي خوددداري كنيد.

    بعد از استفاده از توالت حتماً دست هاي خود را با آب و صابون بشوئيد.

    لازم است كاركنان مراكز عرضه غذا، قبل از تهيه غذا دست هاي خود را با آب و صابون بشويند و حتي المقدور از دستكش هاي يكبار مصرف استفاده كنند.

    از ليوان و ظروف مشترك در اماكن عمومي استفاده نكنيد.

    از مصرف آب ميوه هاي ارائه شده به شكل آماده در معابر عمومي (فروشنده هاي آب ميوه هاي طبيعي) خودداري كنيد.

    ميوه را بعد از شستشو با مواد ضد عفوني كننده كه در داروخانه هاي كشور موجود است ضد عفوني و بعد مصرف كنيد.

    كساني كه به دليل ناراحتي هاي معده از آنتي اسيد استفاده مي كنند چون يكي از عوامل طبيعي مبارزه با اين ويروس را مهار مي كنند بيشتر در خطر ابتلا قرار دارند و بايد بيشتر به رعايت بهداشت فردي توجه كنند.

    طرز تهيه سالاد پخته

    سبزي هاي مورد علاقه خود مثل كلم، گل كلم، كرفس، قارچ، ذرت، نخود سبز، هويج، جعفري، گشنيز را خرد كرده در يك قابلمه بريزيد و با حرارت كم به مدت 60-30 دقيقه حرارت دهيد. سبزي ها در آب خود تفت داده شوند.

    اين سالاد را با انواع سس هاي كم چرب مورد علاقه، روغن زيتون و آب ليمو، يا سويا سس يا مخلوطي از ماست+ روغن زيتون+ سس گوجه فرنگي و .... مي توانيد مصرف كنيد.

  5. #5
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض سبزيجات و ميوه‌هاي آلوده به كود شيميايي در مرز هشدار

    موادغذائی- طاهره ساعدي:
    تغذيه گياهان با كود شيميايي و رعايت‌نكردن اصول علمي در توليد ميوه و سبزي در ايران به مرز هشداردهنده‌اي رسيده است
    به گونه‌اي كه كارشناسان درباره آثار و پيامدهاي منفي آن بر سلامت شهروندان اظهار نگراني مي‌كنند.

    دكتر محمد جعفر ملكوتي، رئيس مؤسسه تحقيقات آب وخاك كشور و چهره ماندگار سال‌87 و دكترثوابقي فيروزآبادي رئيس دانشكده مهندسي آب و خاك دانشگاه تهران و دكتر علي اكبر حاج آقا محمدي فوق تخصص گوارش و كبد در گفت‌وگو با همشهري در باره سرطان‌زابودن ميوه‌ها و سبزيجات پرورش‌يافته با كودهاي شيميايي سخن مي‌گويند.

    دكتر محمدجعفر ملكوتي، چهره ماندگار سال‌87 به همشهري مي‌گويد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني (7002)، رتبه بهداشتي جامعه ايران بسيار پايين (‌122) است كه علت اصلي آن سوء‌تغذيه و نهايتا عدم رعايت اصول مصرف بهينه كود در مزارع و باغ‌هاست و وجود ميوه‌ها و سبزيجات به‌ظاهر درشتي كه فاقد طعم و خاصيت‌هاي چند دهه پيش خود است، ناشي از استفاده بي‌رويه از كودهاي شيميايي و سموم دفع آفات و باقي‌ماندن تركيبات آنها در محصولات است.

    وي مي‌افزايد: يارانه 008 ‌ميليارد توماني دولت به كود و سموم دفع آفات در حقيقت دادن يارانه به يك سم مهلك و مخاطره‌انگيز براي سلامت جامعه است.

    به گفته وي با اطمينان مي‌توان اذعان داشت كه بسياري از سبزيجات و ميوه‌ها، به نيترات و كادميم به‌عنوان ٢عامل بيماري‌زا و سرطان‌زا آلوده است.

    اين در حالي است كه قانون مصوب سال‌87 براي دادن يارانه به كودهاي آلي كه ضرري براي انسان و محيط زيست ندارد هنوز اجرايي نشده است.

    به بيان دكتر ملكوتي همبستگي تنگاتنگي بين سلامت خاك و امنيت غذايي وجود دارد. امروزه علت شيوع انواع بيماري‌ها را در پايين بودن كيفيت خاك‌هاي زراعي و برنگرداندن مجدد عناصر غذايي برداشت‌شده از خاك، به‌ويژه ريزمغذي‌ها مي‌دانند.

    رابطه خاك ، گياه و انسان

    دكتر ملكوتي كه با اصلاح فرمول كود، موفق به كسب مقام نخست كشاورزي آكادمي علوم جهان سوم شده مي‌افزايد: تحقيقات 03 ساله ما ثابت كرده‌ است كه رابطه تنگاتنگي بين خاك سالم، گياه سالم و انسان سالم وجود دارد و منشأ اكثر كمبودها و بيماري‌هاي انساني به سوء‌تغذيه برمي‌گردد.

    تغذيه نامتعادل گياهي كه متأسفانه امروزه گريبانگير بخش كشاورزي ما شده است، منجر به ايجاد عوارض زيادي در جامعه ايراني مانند ريزش مو، بداخلاقي، سرماخوردگي‌هاي مزمن، كم‌حوصلگي، خستگي مفرط، درد مفاصل، پوسيدگي دندان، كوتاهي قد، افسردگي، كم خوني، ايمني پايين بدن و سرطان‌هاي دستگاه گوارش شده است.

    به گفته وي با وجود اصلاح فرمول كود، با اعمال سياست‌هاي نادرست از سال‌83 كود اوره- فسفر كود اصلي مورد استفاده در كشاورزي شد.

    كودهاي فسفر وارداتي به‌دليل داشتن كادميم به ميزان 03 ميلي‌گرم در كيلوگرم كود از نظر سلامت مناسب براي استفاده نيست درحالي كه در سال‌85 دو برابر ميزان بهينه مصرف يعني يك ميليون تن وارد شد و به تبع آن 30 تن كادميم اضافه وارد محصولات كشاورزي و آب‌هاي زيرزميني شد كه اگر ميزان آن در انسان به02 ميلي‌گرم برسد كليه‌هاي انسان از كار مي‌افتد و اگر در مقادير كم و به‌تدريج وارد بدن شود موجب سرطان و كوتاهي قد مي‌شود؛

    اين در حالي است كه محصول كارخانه‌‌هاي داخلي توليد كود كه فاقد كادميم است در چند سال گذشته يا تعطيل و يا محصول آن صادر شده است.

    وي در پاسخ به اين سؤال كه «فكر مي‌كنيد بيماري‌هاي جديد چگونه به وجود آمده و چرا سرطان‌ها زياد شده است؟» مي‌گويد: به علت مصرف بي‌رويه كودها و سموم دفع آفات شيميايي و اينكه نمي‌دانيم چه موقع اثر آن در محصولات از بين مي‌رود.

    به نظر من اگر كود وارد نكنيم و از كودهاي توليدي استفاده كنيم به مقدار بسيار زيادي به محيط زيست و سلامت خود كمك كرده‌ايم.

    براي اينكه از مصرف بي‌رويه كود جلوگيري كنيم بايد يارانه را از كودها برداريم. دولت كودهاي اوره - فسفات را با يك‌ششم هزينه وارداتي در اختيار كشاورزان مي‌گذارد و كشاورزان نيز به‌طور بي‌رويه از اين كودها استفاده مي‌كنند چراكه ارزان و در دسترس است؛

    در حالي كه اين يارانه بايد صرف توليد بهتر و باكيفيت‌تر محصول شود. بيش از 80‌درصد كودهاي مصرفي در كشاورزي را كود اوره- فسفر تشكيل مي‌دهد و اين تركيب شيميايي اكنون تبديل به بزرگ‌ترين سم مهلك جامعه ما شده است؛

    چراكه استفاده زياد از اين كودها به‌دليل داشتن كادميم و نيترات، باعث سرطان‌زايي مي‌شود.

    در واقع اين عناصر و تركيبات، جذب محصولات كشاورزي، سبزيجات و به‌ويژه سبزيجات غده‌اي مثل سيب‌زميني و پياز مي‌شود؛

    به همين دليل در بيشتر اوقات متأسفانه ميزان كادميم و نيترات در محصولات كشاورزي و سبزيجات بسيار بيشتر از سطح استاندارد است و اين محصولات، طعم خوب و كيفيت بالاي قديم را ندارد.

    كود سرطان‌زا

    وي پس از برشمردن موارد ناديده‌گرفتن توصيه‌هاي كارشناسان توسط دولت تصريح مي‌كند: با كمك بخش خصوصي و براي جلوگيري از ابتلا به سرطان در نتيجه تجمع نيترات در بدن، كود اوره با پوشش گوگردي توليد شد كه به‌دليل عدم حمايت دولت، كارخانه آن تعطيل شد.

    ما چند سال پيش به معاونت ترويج كشاورزي توصيه كرديم كه در انتخاب توليدكننده نمونه تنها كميت و ميزان برداشت در هكتار را در نظر نگيرند بلكه كميت را در كنار كيفيت بسنجند و براساس آن كشاورز نمونه را انتخاب كنند؛

    حتي ما پيشنهاد سنجش رايگان كيفيت سبزيجات را با ارزيابي ميزان كادميم و نيترات در آنها داده بوديم اما در كمال تأسف هيچ توجهي به پيشنهادهاي ما نشد و حتي خود دست‌اندركاران هم اهميتي به اين موضوع نمي‌دهند و ميزان اين تركيبات سرطان‌زا را در محصولات نمي‌سنجند كه نتيجه آن افزايش ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش است.

    عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس با تاكيد بر سياست‌هاي توسعه پايدار اظهار مي‌كند: متأسفانه با تغيير مديريت اجرايي كشور، كارهاي زيربنايي انجام‌شده در بخش مصرف بهينه كود نيمه‌كاره رها شد و چند سال است كه به تعطيلي گراييده است؛

    با اين حال من اميدوارم با رعايت اصول مصرف بهينه كود در مزارع و باغ‌ها، افزون بر افزايش 25‌درصدي عملكرد، كيفيت محصولات كشاورزي و به تبع آن سطح سلامت افراد جامعه نيز ارتقا يابد و با عملي‌كردن امر غني‌‌سازي در مزارع و باغ‌ها، علاوه بر نيل به توليد پايدار، خودكفايي نسبي و توليد محصولات سالم، رتبه بهداشتي جامعه‌ ايران كه در حال حاضر متأسفانه بسيار پايين است، ارتقا يافته حداقل 2 رقمي شود.

    دكترثوابقي فيروز آبادي، رئيس دانشكده مهندسي آب و خاك دانشگاه تهران نيز در گفت‌وگو با همشهري يادآور مي‌شود: مصرف بي‌رويه كودهاي شيميايي در اراضي كشاورزي سبب افزايش غلظت نيترات در آب‌هاي زيرزميني و شرب، كاهش كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش بيماري‌هاي سرطاني در كشور مي‌شود.

    نظارت بي‌نظارت

    دكتر علي‌اكبر حاج‌آقامحمدي فوق‌تخصص گوارش و كبد مركز آموزشي - درماني بوعلي‌سيناي قزوين نيز در همين باره به همشهري مي‌گويد: يكي از عوامل تجمع بيش از حد نيترات در بدن، مصرف بيش از حد كودهاي نيتراته است كه هم از طريق مصرف سبزيجات و صيفي‌جات و هم از طريق آب‌هاي آلوده زيرزميني وارد بدن مي‌شود كه يك عامل مهم در بروز سرطان معده است.

    نيترات واردشده به بدن توسط ميكروب‌هاي معده تبديل به تركيب نيتروز آمين‌ مي‌شود كه‌ يك‌ ماده‌ سمي‌ خطرناك‌ و سرطان‌زاست‌.

    وي با اشاره به اين موضوع يادآوري مي‌كند كه در كشورهاي پيشرفته با نظارت سختگيرانه بر مصرف بهينه كود و كنترل و سنجش دقيق از ورود يا مصرف محصولات و سبزيجاتي كه ميزان اين تركيبات خطرناك در آنها بيش از حد استاندارد است جلوگيري يا آنها را معدوم مي‌كنند؛ در حالي كه در ايران نظارتي بر ميزان مصرف كود نمي‌شود.

  6. #6
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض شستشوی بهداشتی سبزیجات و میوه‌جات

    برای شستشو مناسب سبزیها باید چنین عمل کرد :
    ـ ابتدا باید سبزیجات خریداری شده را خوب تمیز کرد و سزیجات پلاسیده شده جدا گردد .
    ـ سبزیها را با آب سرد می شوئیم تا گل و لای و مواد اضافی آنها از بین برود .
    ( آب گرم هم باعث از بین رفتن برخی مواد مغذی موجود در آنها می گردد ، هم آنها را بیش از حد نرم می کند )
    ـ البته اگر شستشو تحت فشار آب انجام شود ، بهتر تمیز می شوند .
    ـ برای از بین بردن تخم انگلها باید سبزیها را در یک ظرف مناسب با حجم سبزی ریخت و ظرف را از آب پر کرد . برای هر لیتر آب باید ۵-۳ قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت ، سپس با دست هم زد تا تمام سبزیها در کف حاصل از مایع ظرفشویی قرار گیرد . بعد از ۵ دقیقه باید سبزیها را از بالای ظرف برداریم چون تخم انگل سنگین است در ته ظرف قرار می گیرد ( نباید ظرف همراه سبزیجات را در آبکش برگردانیم ) بعد با آب سرد کاملا آبکش کنیم .
    ـ برای از بین بردن میکروبها باید سبزیهایی را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی کننده ریخت برای این کار باید در یک ظرف ۱۰لیتری آب ، یک قاشق چایخوری پرکلرین ( گرد کلر ) را حل کرد و سبزیها را به مدت ۵ دقیقه در آن نگهداشت .
    ـ پس از ضد عفونی کردن ، باید سبزیها را با آب سالم به خوبی شست .
    برای شتشوی میوه ها و سبزیهایی که در زیر زمین کشت می شوند مثل هویج ، سیب زمینی و … باید خاک روی آنها را با دقت پاک کرد . بهتر است کاهو ابتدا پرپر شود و سپس شستشو گردد.
    ● چند نکته در مورد خرید سبزیجات :
    بهترین شرایط برای خرید سبزیجات ، خریداری سبزی تازه بدون مواد ضد عفونی کننده و یا مواد شیمیایی و به طور مستقیم از محل کاشت می باشد .
    ـ سعی کنید از سبزیجاتی که به طور طبیعی رسیده اند استفاده نمائید نه از سبزیجاتی که به طور نارس چیده شده و به طور مصنوعی می رسند .
    ـ برای خرید سبزیجات از پلاستیک رنگ روشن یا پاکت کاغذی استفاده کرد از پلاستیک مشکی ( زباله ) و روزنامه استفاده نکنید . اگر سبزیجات به مدت طولانی لابه لای روزنامه قرار گیرد جوهر نوشته های روزنامه به تدریج جذب سبزی می شود .
    ـ در خرید سبزیجات توصیه می گردد هر چه سبزی اندازه اش کوچکتر باشد تردتر است .
    ـ اگر نوعی سبزی در فصل خاصی وجود ندارد ، به جای انواع کنسرو شده ، از انواع منجمد شده آن استفاده نمائید .
    سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند که در صورت تبخیر باعث از بین رفتن بسیاری مواد مغذی موجود در سبزی و تغییر مزه آن نیز می شوند با نگهداری سبزیجات در محیط مرطوب می توان مانع جذب این تغییرات شد .
    ـ نگهداری سبزیجات در مغازه در صورتی که در یخچال صورت پذیرد مواد مغذی آنها به میزان بیشتری حفظ می شود .آنزیمهای موجود در سبزیجات باعث تغییر ترکیب سبزیجات و از دست دادن مواد مغذی آنها و همچنین باعث تبدیل قند موجود در سبزیجات به نشاسته می شود . سرما باعث می شود فعالیت آنزیم ها کاهش یافته و در نتیجه دوام سبزی بیشتر می شود .
    ـ برای نگهداری سبزیجات خریداری شده در منزل توصیه می شود هر چه سریع تر آن را شسته و پس از خارج شدن آب ، آن را در پارچه نازک تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری می کنیم .
    ● چه کنیم تا در زمان پخت غذا ، ارزش غذایی سبزیجات بیشتر حفظ شود ؟
    چهار عامل عمده باعث تخریب مواد مغذی می شوند : حرارت ، نور ، هوا ، آب
    ـ بیشتر سبزیجات برای حفظ ارزش غذایی خود ، به محیط سرد نیاز دارند ، بنابراین توصیه می شود سبزیجات در یخچال نگهداری شوند .
    سبزیجات و میوه جات باید خیلی خوب شسته شوند تا علاوه بر از بین رفتن آلودگی های میکروبی و انگلی ، مواد ضد عفونی کننده احتمالی موجود در آن نیز شسته شود .

    محمدجواد محمدی

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کود حيواني موجود در سبزي‌ها، بزرگ‌ترين منبع انتقال عفونت‌هاست

    سلامتيران: يك کارشناس تغذيه نسبت به مصرف سبزي‌هاي نشسته و آلوده هشدار داد.


    سوسن خدام اظهار کرد: «ميزان عفونت‌هاي انگلي در فصل گرما زياد‌تر شده و مصرف سبزي‌هاي آلوده روند اين بيماري‌ها را شديدتر مي‌کند.» وي افزود: «افراد حتما بايد سبزي‌ها را قبل از مصرف در سه مرحله پاکسازي، شستشو و ضدعفوني کردن به طور کامل تميز کنند و مصرف آن را در فواصل گرما و مسافرت‌ها به حداقل برسانند.»


    خدام تصريح کرد: «کودهاي حيواني موجود در سبزي‌ها بزرگ‌ترين منبع انتقال عفونت‌هاي روده‌اي هستند که عدم شستشوي اين کودها باعث ايجاد بيماري‌هايي از قبيل وبا و عفونت حاد روده‌اي مي‌شود.» وي با اشاره به اينکه ميوه‌ها جايگزين خوبي براي سبزي‌ها هستند، گفت: «افراد مي‌توانند درفصل گرما به جاي استفاده از سبزي‌ها، مصرف ميوه خود را افزايش دهند.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چگونه سبزی را بشوییم؟


    به گفته ی متخصصان، اکثر سبزی‏ها‏ به انواع آفت‌کش‏ها‏ و سموم کشاورزی آغشته اند.

    همچنین به دلیل تماس نزدیک با خاک، به تخم‏ها‏ی انگل آلوده می باشند و اگر به خوبی و به طور کامل شسته نشوند، به راحتی سبب ورود عفونت و آلودگی به ‌بدن مصرف کننده می‏شوند.

    با توجه به اینکه سبزی آلوده یکی از شایع‌ترین عوامل انتقال بیماری‏ها‏ی میکروبی مثل وبا و اسهال است، در مواقعی که احتمال آلودگی و بیماری وجود دارد، حتما سبزی را پس از انگل‌زدایی و ضدعفونی به طور کامل بپزید و سپس مصرف کنید و از مصرف سبزی‏ها‏ی خام خودداری کنید.

    به دلیل اهمیت شستشوی کامل سبزی توسط مصرف کنندگان، بهتر است برای حفظ سلامت خود و خانواده تان هنگام شستشوی سبزی، کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:

    پاکسازی:
    شستن سبزی

    ابتدا سبزی‏ها‏ را به خوبی پاک کنید. سپس برای از بین بردن گل و لای سبزی، آن را با آب سالم بشویید.
    انگل‌زدایی:

    سبزی‏ها‏ را در یک ظرف بزرگ پُر از آب ریخته و به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرف‌شویی به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا تمام سبزی‏ها‏ در داخل کفاب قرار بگیرند. سپس مدت 5 دقیقه سبزی ها را در کفاب نگه دارید تا تخم انگل‏ها از آنها جدا شوند.

    بعدا سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمع‌آوری کرده و ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شستشو دهید تا باقی مانده مایع ظرف‌شویی از آن جدا شود.
    ضدعفونی:

    برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروب‏ها‏، یک گرم (نصف قاشق چای‌خوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پُر از آب بریزید. سپس سبزی‏ها‏ را برای مدت 5 تا 10 دقیقه در آن بریزید تا ضدعفونی شوند.
    شستشو و آبکشی:

    سبزی‏ها‏ی ضدعفونی شده را از محلول پرکلرین بیرون آورده و چند بار با آب سالم بشویید.
    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت