جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 3 ابتداابتدا 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج 11 تا 20 از 24 مجموع

موضوع: آبمیوه (مقالات)

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    دکتر سيد ضياءالدين مظهري متخصص تغذيه و رژيم‌درماني

    آب‌ميوه را جايگزين آب نکنيد

    خيلي‌ها تصور مي‌کنند وقتي به آنها گفته مي‌شود آب‌ميوه بخورند يا همراه غذا به جاي نوشابه‌هاي گازدار اين نوشيدني را مصرف کنند، بايد از آب‌ميوه‌هاي آماده استفاده کنند؛ در حالي که منظور ما بيشتر آب‌ميوه‌هايي است که طبيعي هستند و توسط خود مردم در خانه آماده مي‌شوند، چرا که بسياري از آب‌ميوه‌هاي آماده داراي شکر و اسانس هستند و مصرف زياد از حدشان مي‌تواند چاق‌کننده باشد و نوشيدن‌شان به خصوص به کودکان توصيه نمي‌شود....

    اما گاهي ميان بد و بدتر بايد بد را انتخاب کرد. به همين معنا، آب‌ميوه‌هايي که روي آن کلمه بدون شکر و بدون مواد نگه‌دارنده درج شده است، بهتر هستند. همچنين آب‌ميوه‌هايي که داراي نکتار و گوشت طبيعي‌اند به دليل اينکه فيبر دارند و تخليه معده را کندتر مي‌کنند و مي‌توانند موجب تثبيت قند خون شوند بر انواع ديگر ارجح‌اند. در کل، آب‌ميوه‌ها داراي ارزش غذايي زيادي نيستند، مخصوصا اگر داراي شکر باشند. اين مواد سبب پوسيدگي دندان‌ها شده و قند و چربي خون را افزايش مي‌دهند. اما در مورد آب‌ميوه‌هاي غني شده بايد به اين نکته اشاره کرد که غني‌سازي مواد غذايي يک خدمت بزرگ بوده است که ويتامين‌ها و مواد معدني مفيد به مواد غذايي اضافه مي‌شود. به اين ترتيب، اگر افراد دسترسي و بودجه کافي براي تهيه اين نوع از آب‌ميوه‌ها را داشته باشند، بهتر است نوع غني شده آن که با ويتامين d، کلسيم و آهن که ارزش غذايي‌شان افزايش يافته است را انتخاب کنند. جالب است بدانيد که اکثر آب‌ميوه‌ها داراي ويتامين c هستند اما نوعي که با‌ آهن غني شده همراهي‌اش با اين ويتامين سبب جذب بهتر آهن مي‌شود.

    بايد به اين نکته نيز توجه کرد که به هيچ عنوان به جاي آب نبايد از آب ميوه استفاده کرد، يعني براي رفع تشنگي نبايد آب‌ميوه با آب جايگزين شود. ضمن اينکه مصرف آب‌ميوه زياد در کودکان جلوي رشد مناسب آنها را مي‌گيرد، چرا که در کودک سيري کاذب ايجاد کرده و وي ساير مواد غذايي را که داراي ارزش بالايي بوده و براي رشد بدن او لازم هستند، از دست خواهد داد. هر يک ليوان آب‌ميوه معادل دو واحد ميوه است، در صورتي که ما مي‌توانيم با خوردن خود ميوه بسياري از مواد مغذي ديگر را که براي بدن ضروري هستند، تامين کنيم.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    نوشیدن آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی موجب افزایش وزن نمی شود



    محققان دریافته اند که نوشیدن آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی با افزایش وزن در نوجوانان ارتباط ندارد.



    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ، دکتر “ترزا نیکلاس” و همکارانش در مرکز “تحقیقات تغذیه کودکان ” در بیلور اعلام کردند: در این مطالعه که حدود چهار هزار نوجوان مورد بررسی قرار گرفت، ارتباطی میان مصرف آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی و افزایش وزن دیده نشد.
    این مطالعه همچنین نشان داد، افرادی که در روز مقداری آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی مصرف می کنند ، میوه بیشتر و چربی و قند کمتری نیز می خورند.
    نوشیدن آب میوه تاثیری بر مصرف شیر نداشت.
    وی در بیانیه ای اعلام کرد: مصرف آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی یک انتخاب هوشمندانه است.
    نیکلاس افزود: تشویق نوجوانان به مصرف غذاهای مملو از مواد مغذی و نوشیدن آب میوه های ۱۰۰ درصد طبیعی در دوران نوجوانی مهم و حیاتی است.



    نتایج این تحقیق در شماره مارس- آوریل مجله آمریکایی “Health Promotion” منتشر شده است .
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    تاثیر نوشیدنی‌های طبیعی بر سلامتی بدن بسیار بیشتر از انواع صنعتی آن است


    مقدار ویتامین c در نوشیدنی‌های طبیعی بیشتر از انواع صنعتی است . همچنین نوشیدنی‌های مصنوعی با ترکیباتی نظیر آب، شکر، اسانس و مواد نگهدارنده شیمیایی عرضه می‌شوند و موجب رساندن انرژی اضافی به بدن می شوند .
    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، یک گروه از محققان تغذیه در دانشگاه سانتیاگو دی کومپوستلا تاکید کردند: مقدار ویتامین c موجود در آب‌ میوه‌های طبیعی و بدون گاز خیلی بیشتر از محصولاتی است که کارخانجات تولید کننده آنها روی لیبل‌های محصولات خود مقادیر بالای ویتامین c را چاپ می‌کنند.

    در این پژوهش جدید محققان موفق شدند: با بهره‌گیری از یک تکنیک جدید مقدار واقعی ویتامین c موجود در انواع مختلف نوشیدنی‌ها را اندازه گیری و مشخص کنند.

    اسید اسکوربیک یا ویتامین c یک آنتی اکسیدان طبیعی است که در میوه‌ها و سبزیجات بویژه مرکبات یافت می‌شود، اما کمیسیون اتحادیه اروپا استفاده از آن را به عنوان یک افزودنی در آب میوه‌ها، مرباها، محصولات لبنی و سایر مواد غذایی تصویب کرده است.

    این ویتامین در پروسه‌های واکنش سیستم ایمنی بدن و دیگر فرایندی بیوشیمی نقش دارد که در تشکیل کلاژن و جذب آهن تاثیر چشمگیری دارد.

    دراین پژوهش جدید محققان تاکید کردند: مقدار ویتامین c موجود در آب میوه‌های طبیعی خیلی بیشتر و مرغوب‌تر از ویتامینی است که به عنوان افزودنی و مواد خوراکی صنعتی استفاده می‌شود. حتی ویتامین c موجود در چای هم بیشتر از این محصولات است و به همین دلیل محققان بر مصرف نوشیدنی‌های طبیعی تاکید می‌کنند.

    همچنین لازم به ذکر است نوشیدنی‌های مصنوعی نظیر آب میوه‌های آماده که امروزه در طعم‌های مختلف و در بسته‌بندی‌های گوناگون با ترکیباتی نظیر آب، شکر، اسانس و مواد نگهدارنده شیمیایی عرضه می‌شوند، باعث رساندن انرژی اضافی به بدن می شوند.

    به طور کلی آب میوه‌های طبیعی و تازه دارای مواد مغذی مانند کلسیم ، آهن و ویتامین‌های a، c و b1 هستند که برای رشد و نمو و انجام فعالیت‌های ضروری بدن لازم می باشند.

    استفاده از آب میوه‌های تازه و طبیعی به خصوص برای کودکان بسیار مفیدتر از آب میوه‌های آماده می‌باشد، زیرا به جرأت می‌توان گفت که همه آنها از ترکیباتی نظیر آب و قند تهیه می‌شوند و مواد مغذی ندارند؛ به طوری که یک بسته آب میوه آماده حاوی تقریباً ۲۲۸ کالری و یک بطری نوشابه ۱۵۹ کالری انرژی است، در حالی که سه چهارم لیوان آب سیب حاوی ۶۰ کالری انرژی می‌باشد، بنابراین آب میوه‌های آماده علاوه بر این که فاقد بسیاری از فواید میوه‌های کامل می‌باشند، دارای کالری زیاد بوده و باعث بروز چاقی در افراد می‌شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    برخلاف اطلاعات برچسب‌هاي كارخانه‌اي؛
    مقدار ويتامين c در نوشيدني‌هاي طبيعي بيشتر از انواع صنعتي است


    يك گروه از محققان تغذيه در دانشگاه سانتياگو دي كومپوستلا تاكيد كردند: مقدار ويتامين c موجود در آب‌ ميوه‌هاي طبيعي و بدون گاز خيلي بيشتر از محصولاتي است كه كارخانجات توليد كننده آنها روي ليبل‌هاي محصولات خود مقادير بالاي ويتامين c را چاپ مي‌كنند.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ‌در اين پژوهش جديد محققان موفق شدند: با بهره‌گيري از يك تكنيك جديد مقدار واقعي ويتامين c موجود در انواع مختلف نوشيدني‌ها را اندازه گيري و مشخص كنند.

    اسيد اسكوربيك يا ويتامين c يك آنتي اكسيدان طبيعي است كه در ميوه‌ها و سبزيجات بويژه مركبات يافت مي‌شود، اما كميسيون اتحاديه اروپا استفاده از آن را به عنوان يك افزودني در آب ميوه‌ها، مرباها، محصولات لبني و ساير مواد غذايي تصويب كرده است. اين ويتامين در پروسه‌هاي واكنش سيستم ايمني بدن و ديگر فرايندي بيوشيمي نقش دارد كه در تشكيل كلاژن و جذب آهن تاثير چشمگيري دارد.

    دراين پژوهش جديد محققان تاكيد كردند: مقدار ويتامين c موجود در آب ميوه‌هاي طبيعي خيلي بيشتر و مرغوب‌تر از ويتاميني است كه به عنوان افزودني و مواد خوراكي صنعتي استفاده مي‌شود. حتي ويتامين c موجود در چاي هم بيشتر از اين محصولات است و به همين دليل محققان بر مصرف نوشيدني‌هاي طبيعي تاكيد مي‌كنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    7 آب میوه شفابخش

    كارشناسان تغذیه 7 نوع آبمیوه شفابخش را نام برده‌اند كه تاثیر زیادی بر سلامت انسان دارد.

    متخصصان این 7 آب میوه‌ شفابخش را به این شرح نام‌ برده‌اند:
    1- آب انار: مملو از آنتی اكسیدان است و مانع بسته شدن عروق قلبی و بروز سرطان پروستات می شود، آب انار مملو از ویتامین a,c,e و فولیك اسید است.

    2- آب پرتقال: محافظ سیستم ایمنی بدن است و مانع كم خونی می شود.و بهترین منبع ویتامین c و سرشار از فولیك اسید است.
    محققان به خانمهای باردار توصیه می كنند نوشیدن آب پرتقال را فراموش نكنند.خوردن آب پرتقال با غذا جذب آهن را آسان تر و نوشیدن یك لیوان آب پرتقال در روز همچنین از بروز آرتروز جلوگیری می كند.

    3- آب گریپ فروت: حافظ سیستم ایمنی بدن و سرشار از ویتامین c است.سرشار از بتاكاروتن است و این خاصیت باعث محافظت پوست از اشعه های مضر می شود.

    4- آب سیب: پرانرژی و محافظ عضله قلب است.

    5- آب آناناس: برای هضم غذا مفید است.به هضم پروتئین های سنگین كمك میكند.حاوی قند و بسیار پر انرژی است. هر 100 میلی لیتر آب آناناس ، حاوی 11 میلی گرم ویتامین c است.

    6- آب گوجه فرنگی: برای سلامت مردان و لاغر شدن مفید است.هر 250 میلی لیتر آب گوجه فرنگی، 50 كالری ارزش غذایی دارد و باعث تقویت مویرگ ها می شود.

    7- آب زغال اخته: از التهاب مثانه جلوگیری می كند و باكتری های مضر موجود در مثانه را از بین می برد. همچنین باعث كاهش خطر عفونت‌های ادراری میشود.آب زغال اخته مملو از ویتامین c است.
    محققان همچنین توصیه می كنند آبمیوه را با غذا و یا پس از غذا میل كنید. اسید میوه به مینای دندان آسیب میرساند، بنابراین بلافاصله پس از نوشیدن آبمیوه مسواك بزنید.حداقل نیم ساعت پس از نوشیدن آبمیوه ها مسواك بزنید تا مینای دندانتان آسیب نبیند.

    منبع:خبرگزاری فارس
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #16
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    يك متخصص بيماري‌هاي کودکان:
    آب ميوه فوايد بسيار كمتري نسبت به ميوه دارد


    برخلاف باور بسياري از مردم آب ميوه‌ها به خصوص انواع تهيه شده در منزل، داراي فوايد خيلي کم‌تري نسبت به ميوه‌ها هستند زيرا آب ميوه فاقد فيبر است و قسمت عمده‌اي از ويتامين ث موجود در آن نيز کاهش مي‌يابد.

    دکتر رويا کليشادي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران با بيان اين که رژيم‌هاي غذايي صحيح کودکان به ويژه آنهايي که در دوران رشد سريع قرار دارند، بايد حساب شده و داراي کالري کافي و سرشار از مواد مغذي باشند تا ضمن کاهش وزن به رشد آنها لطمه‌اي وارد نکند؛ گفت: بايد کودکان چاق وزن خود را به آهستگي کاهش دهند.

    وي با اشاره به اينکه هدف از رژيم غذايي صحيح، گرسنه نگه داشتن کودک نيست؛ تاکيد کرد: برخلاف تصور همگان گرسنه ماندن باعث مي‌شود وزن بدن به دليل ذخيره سازي چربي افزايش يابد؛ بنابراين منظور از رژيم غذايي، گرسنه نگه داشتن کودک نيست بلکه استفاده از مواد غذايي در حد متعادل مي‌باشد.

    دکتر کليشادي با بيان اينکه نخوردن صبحانه يک اشتباه بزرگ است؛ گفت: صرف صبحانه سالم نه تنها باعث افزايش انرژي و بازشدن فکر و ذهن مي‌شود بلکه موجب انتخاب و مصرف مناسب وعده‌هاي غذايي ديگر در طي روز خواهد شد؛ بنابراين صرف صبحانه موجب مي‌شود، کودک کالري کمتري در طي روز مصرف نمايد.

    وي با تاکيد بر اينکه حذف صبحانه و شام يک اشتباه بزرگ است؛ گفت: هرگز هيچ يک از وعده‌هاي غذايي را در کودکان حذف نکنيد، بلکه به آنها آموزش دهيد به مقدار کمتر بخورند.

    دکتر کليشادي در خصوص ارزش غذايي آب ميوه ها در رژيم هاي غذايي گفت: هر چند به طور معمول آب ميوه‌ها نيز در گروه ميوه‌جات قرار دارند اما بايد بدانيم که برخلاف باور بسياري از مردم فوايد آب ميوه‌ها حتي انواع تهيه شده در منزل بسيار کمتر از ميوه‌ است زيرا آب ميوه‌ فاقد فيبر است و به علاوه قسمت عمده‌اي از ويتامين موجود در ميوه به ويژه ويتامين ث آن کاهش مي‌يابد.

    وي در پاسخ به سوال بسياري از والدين که آيا کودک بايد تمام غذاهايي را که حاوي مواد قندي و نشاسته‌اي هستند را کنار بگذارند؛ گفت: مقادير بالايي از اين مواد مورد نياز کودک شما نيست و بايد مصرف را در حد طبيعي نگه داريد بنابراين با رعايت يک رژيم غذايي متعادل به مقدار کافي و لازم از مواد قندي و نشاسته‌اي به کودک خواهد رسيد.

    دکتر کليشادي در خصوص مصرف ميوه و لبنيات ياد آور شد: بايد اين گروه از مواد غذايي به اندازه تعيين شده در رژيم غذايي مصرف شود زيرا افراط در مصرف آنها نيز چاق کننده است.

    وي به والدين توصيه کرد: در صورت مصرف بيشتر از ميزان برنج و مواد قندي بايد مصرف نان موجود در رژيم غذايي کم شود.

    وي در پايان تاکيد كرد: استفاده از داروهاي ضد چاقي براي کودکان خطر آفرين است؛ بنابراين هرگز مصرف اين نوع داروها توصيه نمي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #17
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    آب میوه ها و کنترل وزن کودکان


    اگر شما نگران هستید که نوشیدن آب میوه منجربه اضافه وزن یا پوسیدگی دندان فرزندتان می شود، خواندن آخرین تحقیقات درمورد این موضوع به شما کمک شایانی می کند.





    مصرف منطقی آب میوه 100 درصد طبیعی توسط بچه ها ارتباطی با چاقی آنها ندارد.درحقیقت،محققان معتقدند به خاطر اینکه آب میوه خالص یک منبع عالی ویتامین و تغذیه است، مصرف منطقی آن نباید در بچه ها ممنوع شود.بعضی از تحقیقات نشان می دهند که بچه هایی که آب میوه مصرف می کنند علاقه مند به خوردن میوه ها و سبزیجات نیز هستند.

    نکته کلیدی بدین ترتیب است که چه مقدار آب میوه زیاد محسوب می شود؟
    راهنمای آکادمی پزشکی آمریکا نصف فنجان (4 انس) آب میوه به صورت روزانه برای بچه های سنین 1 تا 6 سال و 1 فنجان و نیم (6 انس) آب میوه به صورت روزانه برای بچه های سنین بالاتر را مجاز می داند.در این مقدار،در 4 انس مصرف آب میوه می تواند مقداری میوه در نظر گرفته شده باشد و به راحتی با یک رژیم هماهنگی کند.متخصصین تغذیه توصیه می کنند تا نوشیدن آب میوه در کودکتان را از نزدیک مشاهده کنید.البته در اکثر مواقع،زمانی که آب،شیر یا آب میوه را به عنوان نوشیدنی به او پیشنهاد می کنید او به راحتی همیشه آب میوه را انتخاب می کند.
    نکاتی که شما می توانید به فرزندتان کمک کنید تا اگر میزان مصرف آب میوه آنها خیلی بیشتر از حد معمول است ،مصرف آن را کاهش دهند.

    * آب را به عنوان اولین گزینه مخصوصا همراه با غذا پیشنهاد کنید

    * آب میوه را با آب رقیق کنید تا مصرف آب میوه به 4 یا 6 انس در طول روز امتداد پیدا کند.

    * اگر کودک شما نمی تواند از آب میوه دوری کند آن را به عنوان خوردن یک میوه به حساب بیاورید.

    اختصاصی سیمرغ
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #18
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    آب‌ميوه از توليد تا مصرف

    هر آدم بزرگسال بايد در هر روز بين1.5 تا 2.5 ليتر مايعات استفاده كند. افرادي كه در نواحي گرمسير زندگي مي‌كنند و يا فعاليت شديد بدني دارند، به مايعات بيشتري نياز دارند. استفاده از نوشابه‌هاي غيرالكلي يكي از راه‌هاي عمده رفع عطش است.
    امروزه مصرف‌كننده‌ها به مراتب از حق انتخاب بيشتري نسبت به گذشته برخوردارند. گرچه نوشابه‌هاي گازدار همچنان محبوب‌ترين نوشيدني در ميان عامه مردم هستند اما اين صنعت با استفاده از نوآوري و خلاقيت كارشناسان خود توانسته است محصولاتي مانند نوشابه‌هاي كم‌كالري و يا انرژ‌ي‌زا را به بازار عرضه كند.
    آب‌ميوه طبيعي يكي از بهترين جايگزين‌ها براي نوشابه گازدار رايج است و از نظر بهداشتي و ارزش غذايي بالاتر از نوشابه گازدار است. يكي از مهم‌ترين توصيه‌هايي كه در اجراي رژيم‌هاي غذايي به افراد گوناگون مي‌شود، استفاده بيشتر از ميوه و انواع سبزي است.
    در دهه‌هاي اخير به موازات افزايش ميزان آگاهي‌هاي بهداشتي عمومي‌و اهميت يافتن مساله حفظ سلامت، به ويژه در جوامع صنعتي، مصرف سرانه انواع آب‌ميوه طبيعي نيز به طور مرتب افزايش يافته است.
    استفاده از آب‌ميوه براي مصرف‌كننده بسيار راحت‌تر از ميوه تازه است و همچنين عمر ماندگاري آن نيز نسبت به ميوه تازه بيشتر است.
    در برخي از نقاط جهان، مراكزي در حال شكل‌گيري است كه به وسيله آب‌ميوه و عصاره سبزي‌ها به درمان بيماران اشتغال دارند. در اين ميان، شش كشور چين، آمريكا، آلمان، هلند، فرانسه و ژاپن با توجه به توسعه زندگي صنعتي و اينكه بيشتر وقت مردم خارج از منزل است، مصرف آب‌ميوه رشد کرده است.
    صنعت آب‌ميوه در هر كشوري از صنايع اساسي آن كشور در زمينه صنايع غذايي به شمار مي‌رود و در كشور ما نيز اين مساله حكم‌فرماست.
    يشترين حجم مصرف آب‌ميوه در جهان در اختيار كشور آمريكاست و پس از آن، كشور آلمان رتبه دوم را دارد.
    در توليد آب‌ميوه در صنعت از ميوه‌هاي درجه دو و سه استفاده مي‌شود. ميوه‌هاي درجه يك هم گران‌قيمت هستند و هم مناسب براي تازه خوري، به اين ترتيب براي هيچ توليد‌كننده‌اي توليد آب‌ميوه از ميوه‌هاي درجه يك به صرفه نخواهد بود.
    در ايران مصرف سرانه آب‌ميوه در حدود 6 ليتر بوده که نسبت به كشورهاي صنعتي و حتي كشور قبرس كه بيشترين مصرف سرانه آب‌ميوه را در ميان كشور‌هاي جهان با حدود 43 ليتر در اختيار دارد، بسيار كمتر است.



    در حال حاضر، در ايران به دلايل زير مصرف آب‌ميوه در حال رشد است:


    1) جوان بودن جمعيت ايران و بالا بودن افراد نوجوان در كل جمعيت كشور


    2) گسترش شهرنشيني و فرهنگ صنعتي كه وقت ارزش بيشتري پيدا مي‌كند و استفاده از آب‌ميوه به جاي ميوه خام


    3) رشد فرهنگ بهداشت عمومي ‌و افزايش آگاهي عمومي‌ درباره فوايد مصرف نوشيدني‌هاي طبيعي به ويژه آب‌ميوه بسته‌بندي شده


    4) افزايش تعداد دانش‌آموزان در مراكز آموزشي كه سبب خريد و مصرف نوشابه‌ها و آب‌ميوه بسته‌بندي مي‌شود.


    5) گرم شدن هوا، به دليل تغييرات جوي سال‌هاي اخير كه مي‌تواند موجب مصرف بيشتر نوشيدني و آب‌ميوه شود.
    6) تبليغ منفي دولت عليه نوشابه‌هاي گازدار و مطرح شدن آب‌ميوه به عنوان كالاي جايگزين در ميان محصولات كارخانه‌هاي مزبور، تنوع در بسته‌بندي به اشكال پي.اي.تي، دوي پك، تتراپك و قوطي به چشم مي‌خورد. در حال حاضر، در ايران به واسطه پايين بودن قيمت تمام‌شده بسته‌بندي از نوع دوي پك، اين نوع سيستم بسته‌بندي به صورت غالب است.


    براي برداشت ميوه در بسياري از كشور‌ها هنوز از نيروي كارگر استفاده مي‌شود. در بعضي مناطق از روش‌هاي مكانيكي ودر نقاطي نيز از روش شيميايي كه با وارد كردن ماده شيميايي خاص به آخرين آب آبياري يا پاشيدن آن روي درخت به ريزش خود به خودي ميوه‌ها از درخت روي زمين منجر مي‌شوند.





    تعريف آب‌ميوه


    فرآورده‌اي است تخمير نشده ولي قابل تخمير، شفاف يا كدر كه به روش‌هاي مكانيكي از دو يا چند نوع ميوه سالم و رسيده به دست آمده و به طور مستقيم براي نوشيدن مصرف مي‌شود. آب‌ميوه‌ها ممكن است از پيش تغليظ شده و پس از رقيق شدن با آب آشاميدني مصرف شوند.





    ويژگي‌ها


    • رنگ: رنگ فرآورده بايد مطابق با رنگ مخلوط ميوه‌هاي مورد مصرف باشد.


    • طعم و بو: طعم و بوي فرآورده بايد طبيعي و مطابق با طعم و بوي نوع ميوه‌هاي مورد نظر بوده و عاري از هرگونه طعم و بوي خارجي، سوختگي، ترشيدگي و كپك‌زدگي باشد.


    • بقاياي گياهي: فرآورده بايد فاقد هرگونه بقاياي گياهي مانند پوست، هسته، دم و برگ ميوه باشد.


    • حشرات: فرآورده بايد فاقد هرگونه حشره زنده يا مرده و يا آثار و بقاياي آنها مانند تخم، لارو و شفيره باشد.


    • شن و خاك: در فرآورده نبايد شن، خاك و ماسه وجود داشته باشد.


    • افزودن هرگونه مواد رنگ‌دهنده و نگه‌دارنده به فرآورده غير مجاز است.


    • افزودن هرگونه مواد طعم دهنده، به جز مواد طبيعي فرار كه طي فرآيند به دست آمده باشد، به فرآورده غيرمجاز است.


    • افزودن هرگونه مواد شيرين‌كننده به فرآورده غيرمجاز است، به جز مواردي كه فرآورده از ميوه ترش تهيه شده باشد. در اين صورت افزودن مقدار مشخصي شكر مجاز است.


    در كل، در توليد آب‌ميوه با طعم خاص هيچ‌گاه از يك ميوه به تنهايي استفاده نمي‌شود بلكه با تركيب چند طعم و با قرار دادن يك طعم به عنوان طعم پايه محصول نهايي فرموله مي‌شود. استفاده از چند ميوه هم در بهبود رنگ و هم در تقويت طعم مورد نظر موثر است.





    فرآورده‌هاي آب‌ميوه


    فرآورده‌هاي آب‌ميوه نوشيدني حاوي آب‌ميوه مانند نوشابه ميوه‌اي و نكتار ميوه است كه ممكن است ساده يا مركب باشد.


    • نوشابه ميوه‌اي: فرآورده‌اي است تخمير نشده ولي قابل تخمير كه از مخلوط كردن آب‌ميوه يا آب‌ميوه بازسازي شده با آب شكر و يا بدون شكر به دست مي‌آيد. نوشابه ميوه‌اي ممكن است ساده و يا مركب باشد. حداقل آب‌ميوه محتوي نوشابه‌هاي ميوه‌اي 20 درصد و درباره ميوه‌هاي ترش 5 درصد است.


    • نكتار: نكتار فرآورده‌اي است تخمير نشده ولي قابل تخمير كه از اختلاط آب‌ميوه و يا قسمت‌هاي قابل خوراكي ميوه‌هاي سالم رسيده زير با آب و شكر به دست مي‌آيد:


    • هلو


    • آلو


    • گلابي


    • سيب


    • زردآلو


    ويژگي‌هاي ظاهري مانند رنگ، طعم و بو و مواد خارجي بايد همچون آب‌ميوه باشد.


    در اين فرآورده براي هر نوع ميوه بايد حداقل ميوه محتوي كه طبق استاندارد مشخص شده است، رعايت شود. براي مثال، در نكتار سيب و زرد آلو بايد حداقل 35 درصد و براي نكتار گلابي و هلو حداقل 40 درصد ميوه وجود داشته باشد.





    بسته‌بندي


    انواع بسته‌بندي از لحاظ جنس بسته‌ها عبارتند از:


    • ظروف شيشه‌اي


    • ظروف فلزي (قوطي آلومينيومي ‌و آهني)


    • ظروف كارتني(تتراپك و...)


    • كيسه‌هاي آلومينيومي‌مجوف (دوي پك و چيير پك و...)


    • بطري‌هاي پلاستيكي (پت سبك و...)


    در كشورما بيشترين سهم بازار مربوط به بسته‌بندي‌هاي آلومينيومي‌قابل انعطاف يا دوي پك است كه در حجم‌هاي تك نفره در بازار با نام‌هاي تجاري كارخانه‌هاي متعدد موجود است كه در سال‌هاي اخير حضور محصولات جايگزين با بسته‌بندي قوطي روبه رشد است.


    ظروف تتراپك بيشترين سهم بازار جهاني را به خود اختصاص داده‌اند. به تازگي استفاده از ظروف تتراپك دردار با اشكال متنوع براي بسته‌بندي و عرضه انواع آب‌ميوه، رشد چشم‌گيري داشته‌اند. يكي از ويژگي‌هاي عمده اين نوع بسته‌بندي، انعطاف‌پذيري آن به شكل دلخواه توليدكننده است. فرآيند توليد اين محصولات به گونه‌اي است كه نيازي به پركردن آب‌ميوه به صورت داغ و استفاده از بسته‌بندي‌هاي مقاوم به حرارت نيست. اين موضوع به حفظ ارزش غذايي و ماندگاري مناسب انواع آب‌ميوه منجر مي‌شود.


    امروزه بيشتر محصولات غذايي به صورت كنسرو شده و در قوطي عرضه مي‌شود. سهولت استفاده و ماندگاري زياد، از عوامل مهم در استفاده از قوطي است، به طوري كه در كشورهاي صنعتي دنيا مصرف انواع خوراكي‌ها و نوشيدني‌ها در بسته‌بندي قوطي رايج است. قابليت بازيافت قوطي نيز از مهم‌ترين ويژگي‌هاي قوطي‌هاي فلزي است.


    فرآيند توليد آب‌ميوه در بسته‌بندي قوطي به اين شرح است كه آب‌ميوه پس از تهيه و تركيب مواد آن به طرف دستگاه پركن حركت مي‌كند. دستگاه خاصي وجود دارد كه قوطي‌ها را به صورت رديفي مي‌چيند و پس از آنكه قوطي‌ها با بخار آب استريل شدند، به سمت پركن پالپ ريز رفته و قطعات گوشت ميوه در قوطي ريخته مي‌شوند. پالپ ميوه را از قطعه‌قطعه كردن ميوه‌هاي سالم و سپس فريزكردن آنها تهيه مي‌كنند. اين قطعات پيش از اينكه به وسيله پركن درون قوطي ريخته شوند، در دماي مشخصي حرارت داده مي‌شوند و سپس در قوطي ريخته مي‌شوند. اين كار براي جلوگيري از تركيدن قطعات گوشت ميوه انجام مي‌شود. آب‌ميوه به صورت داغ وارد قوطي شده و پس از تزريق گاز نيتروژن به وسيله دستگاه ديگري عمل دربندي قوطي انجام مي‌شود كه اين بخش از مهم‌ترين بخش‌هاي فرآيند است. سپس قوطي‌ها وارد تونل شده و سرد مي‌شوند و به طرف دستگاه بسته‌بندي قوطي‌ها حركت مي‌كنند كه به طور معمول 24 عدد قوطي در يك سيني مقوايي با روكش پلاستيكي قرار مي‌گيرد.





    برچسب‌هاي حرارتي
    يكي از مهم‌ترين تحولات در زمينه توليد نوشيدني با بسته‌بندي قوطي، استفاده از برچسب‌هاي حرارتي است كه به مصرف‌كنندگان اين امكان را مي‌دهد كه از طريق تغيير رنگ دادن جوهر مخصوص، زمان مناسب براي مصرف را بدانند.
    متدولوژي توليدبه طور كلي، فرآورده‌هاي آب‌ميوه (نوشابه ميوه‌اي، نكتار و آب‌ميوه) حاصل از بازسازي مواد اوليه‌اي به نام پوره ميوه و يا كنسانتره ميوه هستند. در تهيه فرآورده‌هاي آب‌ميوه، آن دسته از محصولاتي كه كدر و حاوي ذرات بسيار ريزجامد هستند از پوره و آن دسته كه به طور کامل زلال و شفاف‌اند، از كنسانتره ميوه تهيه مي‌شوند.





    توليد پوره


    پس از دريافت مواد اوليه (هلو، زردآلو، سيب، گلابي و توت فرنگي) و كنترل و تاييد كيفي از سوي كارشناسان كنترل كيفي در حوضچه استيل مخصوص تخليه شده و شستشوي اوليه براي حذف مواد خارجي صورت مي‌پذيرد. سپس مواد اوليه روي نوار نقاله‌اي منتقل مي‌شوند و مواد نامرغوب احتمالي به وسيله نيروهاي كارگري مستقر در محل جداسازي مي‌‌شوند. ميوه‌هاي مرغوب به مرحله بعد كه عمل خردكردن ميوه‌ها در آن انجام مي‌شود، ارسال شده (ميوه‌هاي هسته دار پيش از انتقال به اين مرحله هسته گيري مي‌شوند) و بلافاصله ميوه خرد شده حرارت داده مي‌شود تا از تغيير رنگ پوره در حين ماندن در فرآيند، جلوگيري شده و سبب جداسازي آسان آب از گوشت ميوه درمرحله بعدي شود.در اين مرحله، ميوه له شده حرارت ديده وارد دستگاهي استوانه‌اي شكل شده و در آن تحت فشار، آب ميوه از گوشت جدا مي‌‌شود پس از آن آب ميوه را در سيستم‌هاي خاصي كه تحت شرايط خلا كار مي‌كنند، تغليظ مي‌کنند و آنچه حاصل مي‌شود، پوره نام دارد.





    توليد كنسانتره


    پس از حمل مواد اوليه (آلبالو، سيب، انگور، انار و پرتقال) به كارخانه و انتقال آن به وسيله فشار آب به درون كانال‌هاي مخصوص و شستشوي اوليه، روي نوار نقاله مخصوص، مواد نامرغوب جداشده و سپس ميوه‌هاي مناسب به خرد كن منتقل و از آنجا پس از حرارت‌دهي مقدماتي وارد دستگاه پرس مي‌شوند تا آب ميوه جدا شود.


    آب‌ميوه حاصله را پس از پاستوريزه كردن و خنك‌سازي به مخازن آب‌ميوه منتقل و پس از طي مراحلي خاص و عبور از صافي‌هاي مخصوص، آن را شفاف مي‌كنند، سپس به دستگاه‌هاي تحت خلا براي تغليظ منتقل كرده و پس از آن، آب ميوه به شكل ماده غليظي مانند عسل بدل مي‌‌شود كه كنسانتره نام دارد.





    بازسازي آب‌ميوه


    مواد اوليه مانند كنسانتره و يا پوره ميوه‌ها، شكر، اسيدهاي مجاز خوراكي و آب آشاميدني به مخازني از جنس استيل منتقل شده و پس اختلاط در نسبت‌هاي معيني، آب‌ميوه مورد نظر تهيه مي‌شود. آب‌ميوه حاصل پس از عبور از صافي‌هاي مخصوص وارد پاستوريزاتور شده و در دماي مناسب پاستوريزه مي‌شود. آب‌ميوه پاستوريزه شده بلافاصله به طرف پركن منتقل شده و به صورت داغ در پاكت‌هاي آلومينيومي‌موسوم به دوي پك پر شده و پس از دربندي بلافاصله در حوضچه آب سرد خنك شده و پس از كارتن‌گذاري به انبار منتقل مي‌شوند.


    در توليد آب‌ميوه در بسته‌بندي تتراپك كه عمر ماندگاري بالايي دارند، پس از بازسازي آب‌ميوه و طي فرآيند حرارتي سريع كه در حفظ حداكثر طعم وخواص تغذيه‌اي بسيار موثراست، وارد رول بسته‌بندي هفت لايه موسوم به تتراپك و يا بطري‌هاي پلاستيكي كه از پيش با مواد شيميايي مخصوص استريل شده‌اند، مي‌شود تا در بسته پر شود. تمام اين فرآيند در محفظه‌اي بسته و به طور کامل استريل انجام مي‌شود تا از رشد هر گونه ميكروبي در بسته جلوگيري شود و عمر ماندگاري افزايش يابد.


    اين نوع بسته‌بندي به دليل نياز نداشتن به نگهداري در دماي پايين (دماي يخچالي) بيشتر مورد توجه است.


    امروزه بيشترين تلاش‌ها برآن است تا آب‌ميوه تحت فرآيند توليد و بسته‌بندي كمترين زمان را در فرآيند حرارت‌دهي طي كند تا هم از لحاظ طعم ، مزه و بو و هم از نظرارزش غذايي در بهترين شكل ممكن تهيه و به مصرف‌كننده عرضه شود.





    آثار تغذيه‌اي آب‌ميوه


    آب‌ميوه‌ها حاوي تركيب خاصي از مواد مغذي هستند كه براي حفظ سلامت سودمندند و به كاهش خطر ابتلا به بعضي از بيماري‌ها منجر مي‌شود. علاوه بر مواد مغذي اصلي(مانند ويتامين‌ها و مواد معدني و غيره) آب‌ميوه‌ها اغلب حاوي تركيبات شيميايي خاصي هستند كه از ميوه منشا مي‌گيرند. اين تركيبات شيميايي عبارتند از: آنتي اكسيدان‌ها، تقويت كننده‌هاي سيستم ايمني بدن و تركيباتي كه با عنوان مواد ضد باكتري يا ضد ويروس فعاليت مي‌كنند. تحقيقات متعدد در اين زمينه نشان مي‌دهند كه اين تركيبات فعال زيستي قادرند به تنهايي يا در كنار ويتامين‌ها و مواد معدني موجود در ميوه به حفظ سلامت بدن كمك كنند.


    تعدادي از آثار سودمند و مفيد ناشي از آب‌ميوه‌ها اصلي در زير ذكر شده است:


    • آب مركبات داراي مقادير مكفي ويتامين c براي تامين نياز بدن هستند.


    • آب انگور و آب گوجه‌فرنگي منبع غني از آنتي اكسيدان‌ها هستند.


    • تركيبات خاص موجود در آب انگور موسوم به پلي فنول‌ها، آثار مثبتي در كاهش علايم مربوط به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي دارد.


    • آب گريپ فروت حاوي مقادير در خوري آنتي اكسيدان است كه اثر مثبتي در كاهش شاخصه‌هاي مربوط به بيماري افزايش سطح كلسترول خون دارد.


    • آب پرتقال، گريپ‌فروت و آناناس حاوي مقادير مناسبي فولات‌ها هستند كه در كاهش خطر آسيب‌هاي نخاعي موثراست.


    • تركيبات موجود در سيب‌ها و آب سيب در كاهش خطر آسيب‌هاي مجراي تنفسي موثر است.


    • رژيم غذايي مملو از پتاسيم ممكن است به حفظ فشارخون در شرايط طبيعي كمك كند. ميوه‌هاي حاوي پتاسيم شامل آلو و گوجه‌سبز و آب حاصل از آنها، آب پرتقال، موزها، هلو و زردآلوي خشك، طالبي و خربزه هستند.


    در آمريكا، كانادا و انگلستان استراتژي بر آن است كه اين دسته از مواد غذايي در برنامه غذايي كودكان گنجانده شوند زيرا آنها معتقدند كه اين عمل مي‌تواند سلامت آنها را تضمين كند.
    آب‌ميوه و مقادير بالاي شكر


    مصرف بالاي هر تركيب كربوهيدراتي مي‌تواند به اضافه وزن در افراد منجر شود. آنچه بيش از هر چيز متخصصان تغذيه بر آن تاكيد مي‌كنند، آن است كه وجود قند‌هاي طبيعي در آب‌ميوه‌ها مي‌تواند با پديده چاقي به ويژه در كودكان مرتبط باشد. مطالعات در اين زمينه نتايج متناقضي را نشان مي‌دهد.


    به علاوه، انديس گلايسمي ‌نيز براي تعيين دوباره نقش قندهاي طبيعي موجود در آب‌ميوه‌ها در رژيم غذايي به كار گرفته شد. اين انديس مي‌تواند مواد غذايي را از لحاظ تغيير سطح ميزان گلوكز موجود در خون (قند خون) دسته‌بندي كند. مطالعات نشان مي‌دهد كه بسياري از آب‌ميوه‌ها مانند آب پرتقال، سيب، آناناس، گريپ‌فروت، گوجه‌فرنگي و هويج داراي مقدار انديس گلايسمي ‌كمي‌هستند كه حاكي از جذب اندك و آرام مواد قندي موجود در اين نوشيدني‌ها است. به اين ترتيب، سطح گلوكزخون قابل كنترل است.
    تحقيقات در20 سال اخير حاكي از آن است كه ميان پوسيدگي دندان و مصرف قند ارتباط ضعيفي وجود دارد. يك نظريه رايج بيان مي‌كند كه خوردن ميوه كامل به اندازه مصرف آب‌ميوه براي دندان‌ها مضر نيست.مزاياي بسته‌بندي قوطي براي مصرف‌كنندگان وخرده فروشان عبارتند از:


    • سهولت در جابه‌جايي و انبارداري


    • وزن سبك و كارايي بالاتر به دليل كم‌حجم بودن


    • محافظت نوشيدني در مقابل نور و هوا


    • بهترين بسته‌بندي مطابق با سياست‌هاي زيست‌محيطي


    • قابليت بازيافت بالا نسبت به ساير بسته‌بندي‌ها


    • بالا بودن زمان نگهداري در ويترين فروشگاه‌ها


    • قابليت بالا در نگهداري تازگي، طراوت و گازدار بودن نوشيدني‌هاي گازدار

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #19
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    فواید و خواص شگفت انگیز آبمیوه


    در شهرهای مختلف، همه شب زنان و مردان را می بینید که در همان لباس کار خود به بار می روند و انواع اقسام آبمیوه ها، از آب هویج گرفته تا ترکیبات مختلفی از انواع میوه ها و سبزیجات را سفارش می دهند: آب کلم، آب خیار، آب کرفس، آب چقندر، آب کاهو، آب جعفری، آب انبه، آب آناناس، آب هندوانه، آب گریپ فروت، و آب سیب.
    این روزها دسترسی به آبمیوه دیگر به دشواری سابق نیست و مردم خیلی راحت هر نوع آبمیوه ای را که بخواهند در آبمیوه فروشی ها و رستورانها پیدا می کنند. خیلی از افراد هم آبمیوه مورد علاقه شان را خودشان درست می کنند. این روزها دیگر همه در خانه شان یک دستگاه آبمیوه گیری دارند و با صرف کمی وقت، صبر و پشتکار میتوانید آبمیوه دلخواهتان را در خانه تهیه کنید.
    اخیراً موسسه ملی سرطان برای ترغیب مردم به مصرف میوه و سبزیجات بیشتر تلاش می کند. همواره توصیه می شود که هر روز حداقل ۵ وعده میوه و ۳ وعده سبزیجات استفاده کنید و دلیل آن خیلی ساده است: رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات از بسیاری از بیماری ها و مشکلات جلوگیری می کند؛ سرطان سینه، روده، مری، معده، ریه، تخمدان و مقعد. دانشمندان به دنبال مواد شیمیایی موجود در گیاهان هستند که از بروز این مشلات و ناراحتی ها جلوگیری می کند. این مواد شیمیایی گیاهی که فیتوشیمی نامیده می شوند در راس تحقیقات و مطالعات غذایی قرار گرفته اند چون رمز پیشگیری از بسیاری بیماری های کشنده مثل سرطان و بیماری های قلبی و بیماری های متداول مثل آسم، ورم مفاصل و آلرژی شناخته شده اند.
    سالیان سال تحقیقات و مطالعات همه گیر شناسی که وضعیت های مختلف بیماری ها و رژیم غذایی را در جمعیت های مختلف که اعتقادی به قرار دادن میوه و سبزیجات در برنامه غذایی خود ندارند، با یکدیگر مقایسه کرده است. اینگونه مطالعات که در آفریقا، چین، کشورهای مدیترانه، روسیه و سایر نقاط انجام گرفته، نشان داده است که در فرهنگ هایی که رژیم غذایی افراد از میوه و سبزیجات تازه تشکیل شده است، که آنرا سرشار از کربوهیدرات و فیبر می کند، بسیاری بیماری هایی که مردم امریکای شمالی را مبتلا می کند، وجود ندارد. مثلاً در طی ۳۰ سالی که محققان انگلیسی در آفریقا کار می کردند، به هیچ عنوان با مشکلاتی مثل فتق، سرطان روده یا سرطان پروستات روبه رو نشدند. تنها دلیل آن می تواند تنوع رژیم غذایی آنها باشد.
    اما این تحقیقات (که بیش از ۱۵۰ مورد در ۱۰ سال اخیر انجام گرفته است) دقیقاً ثابت نمی کنند که این رژیم غذایی است که این تفاوت در وضعیت سلامتی افراد را ایجاد میکند. عوامل بسیار زیاد دیگری هم هستند که می توانند بر سلامتی تاثیرگذار باشند، مثلاً آیا این نبود بیماری به خاطر رژیم غذایی فرد است یا به این خاطر است که در محیطی با آلودگی هوای کمتر زندگی می کند؟ اگر به خاطر رژیم غذایی است، کدام قسمت از رژیم غذایی آنها این تفاوت را ایجاد کرده است؟
    این سوالات بوده که محققان بسیاری را به بررسی برخی ترکیبات خاص در موادغذایی واداشته تا ببینند چه موادی می تواند دربرابر ابتلا به این بیماری ها محافظت می کند. در این راه، محققان چند ماده غذایی را پیدا کردند: گوجه فرنگی، به همراه ویتامین c، ویتامین a و برخی موادمعدنی که ده ها هزار ماده شیمیایی دیگر در خود دارد.
    مواد شیمیایی گیاهی که محققان پیدا کردند، بر تصور ما درمورد غذاها اثر می گذارد، به ویژه سبزیجات و میوه جات. برای مثال، بروکلی حاوی ماده ای است که می تواند از بروز سرطان سینه جلوگیری کرده یا حتی به درمان آن کمک کند. مرکبات موادی در خود دارند که دفع سموم را از بدن تسهیل می کند و درنتیجه احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. انگور حاوی ماده است که از تخریب dna سلولها جلوگیری می کند. به همین طریق، تعداد زیادی از سبزیجات سبز حاوی مواد شمیایی گیاهی هستند که دربرابر سرطان از بدن محافظت می کنند. بروکلی، کلم، گل کلم، هویج، کلم پیچ، کلم قمری، پیاز، سیر، شلغم، چغندر قرمز، فلفل، تره فرنگی، پیازچه و ...از جمله سبزیجاتی هستند که خواص ضد سرطانی دارند.
    اما مشکل اینجاست که اکثر ما به اندازه کافی از میوه و سبزیجات استفاده نمی کنیم تا بتوانیم از فواید آن بهره مند شویم. مثلاً بااینکه مدام از رسانه می شنویم که باید حداقل ۵ وعده در روز از میوه جات و ۳ وعده در روز از سبزیجات استفاده کنیم، واقعیت این است که به طور متوسط بیشتر از یک تا دو وعده از سبزیجات و میوه جات استفاده نمی کنیم.
    به همین خاطر است که مصرف آبمیوه شاید بتواند نیازهای غذایی ما را به میوه جات و سبزیجات تامین کند.
    حال این سوال مطرح می شود که آبمیوه درمانی چه فواید دیگری دارد که تاکنون از چشم محققان به دور مانده است؟ برای مثال، اضافه کردن کلروفیل به رژیم غذایی که معمولاً توصیه می شود. کلروفیل که ماده ای است که به وفور در سبزیجات یافت میشود، ساختاری شبیه به هموگلوبین دارد—ماده موجود در خون که مسئول انتقال اکسیژن است. در دهه چهل محققان دریافتند که مصرف کلروفیل توانایی بدن را برای تولید هموگلوبین تقویت می کند درنتیجه انتقال اکسیژن بهتر صورت خواهد گرفت. از آن زمان تاکنون، دیگر مطالعه چندانی برای کشف فواید کلروفیل انجام نگرفته است.
    یا مثلاً قدرت آبمیوه تازه را برای انتقال گروه دیگری از مواد مغذی مهم در بدن مثل آنزیم هادر نظر بگیرید. آنزیم ها نیروی کار بدن شما هستند. این مواد که در صدها هزار واکنش شیمیایی بدن بعنوان کاتالیزور عمل می کنند، برای گوارش و جذب موا غذایی، تبدیل مواد غذایی به بافت های بدن، و تولید انرژی در سطح سلولی اهمیت بسیار زیادی دارند. در واقع، وجود آنزیم ها برای اکثر فعالیت های متابولیک که در بدن انجام می شود، ضروری است.
    آبمیوه تازه منبع فوق العاده ای از آنزیم هاست. در واقع تازگی آبمیوه یکی از خصوصیات اصلی آن است چون آنزیم ها در اثر گرما از بین می روند. وقتی شما غذاهای پخته شده می خورید، چه حبوبات باشد، چه میوه ها و سبزیجات، اگر این غذا در دمای بالاتر از ۱۱۴ درجه پخته شده اشد، آنزیم های آن در اثر گرما از بین رفته اند. از آنجا که میوه ها و سبزیجات به صورت خام آبگیری می شوند، آنزیم های آن از بین نمی روند.
    تصادفاً بسیاری از مواد شیمیایی گیاهی که توجه محققان را به خود جلب کرده است یا آنزیم هستند یا گاهای اوقات موادی میباشند که به ساختن یا فعال کردن آنزیم ها کمک می کنند.
    بعلاوه، آب میوه ها و سبزیجات منابع بسیار خوبی از مواد مغذی به حساب می آیند. مرکبات (گریپ فروت، پرتقال و از این قبیل) میزان بسیار زیادی ویتامین c در خود دارند. آب هویج حاوی مقدار زیادی ویتامین a به شکل بتا کاروتین است. تعداد زیادی از آب سبزیجات سبز سرشار از ویتامین e هستند. آبمیوه ها منبع بسیار خوبی از مواد معدنی لازم مثل آهن، مس، پتاسیم، سدیم، ید، و منیزیم می باشند.
    علاوه بر این، از آنجا که فیبر غیرقابل هضم در آبمیوه گرفته می شود، این مواد مغذی به میزان بسیار بیشتری در قالب آبمیوه برای بدن فراهم می شود تا در قالب میوه های طبیعی. برای مثال، به این خاطر که بسیاری از موادمغذی حاوی فیبر هستند، وقتی شما یک هویج خام می خورید فقط می توانید %۱ از بتا کاروتین موجود در آن را دریافت کنید. اما وقتی هویج را به صورت آبمیوه مصرف می کنید، یعنی فیبر آن گرفته میشود، تقریباً %۱۰۰ از بتا کاروتین موجود در آن جذب بدن می شود.
    و کلام آخر اینکه میوه ها و سبزیجات یک ماده دیگری هم در خود دارند که برای حفظ سلامتی شدیداً مورد نیاز است—آب. بیش از %۶۵ از سلولهای بدن انسان از آب تشکیل شده است و در برخی بافت ها مثلاً مغز، %۸۰ سلولها از اب تشکیل شده است. وجود آب برای حفظ سلامتی بدن الزامی است اما متاسفانه اکثر افراد به اندازه کافی آب نمی نوشند. علاوه بر این بیشتر مایعاتی که وارد بدن ما می شود از چای و نوشابه تامین می شود که حاوی موادی است که برای دفع آن نیاز به چند برابر آب است. آب میوه ها و سبزیجات عاری از این مواد هستند و اب آنها آب خالص و سالم است.
    پس باتوجه به فوایدی که برای آب میوه ها و سبزیجات در این مقاله عنوان شد، مثل محافظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی، ورم مفاصل، و بیماری های دیگر، چرا نباید تغییری در رژیم غذاییتان ایجاد کرده و به مقدار بیشتری از آبمیوه در روز استفاده کنید؟









    آرمند


    سایت مردمان پورتال جوانان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #20
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,903

    پیشفرض

    نوشيدن آب ميوه، خطر بروز اختلالات عروقي را کاهش مي دهد


    طبق نتايج مطالعات جديد؛ نوشيدن آب ميوه ها نيز مانند استفاده از ميوه ها از تشکيل لخته هاي خوني دررگها جلوگيري مي کند.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، اين مطالعات توسط «Molecular Nutrition and Food Research » و با هدف بررسي مصرف آب انگور بنفش و سيب در حيوانات آزمايشگاهي و خطر بروز اختلالات عروقي انجام گرفت.

    نتايج اين تحقيقات نشان مي دهد: حيواناتي که آب آنگور دريافت کرده بودند در معرض کمترين خطر بروز مشکلات عروقي قرار داشتند.

    اين محققان مي گويند: اثرات مثبت آب ميوه ها به علت وجود مقادير زياد آنتي اکسيداني به نام فنل در آنهاست.

    اين تيم فرانسوي، ميزان فنل در آب ميوه ها را مورد بررسي قرار داند. در حالي که اکثر مطالعات قبلي در زمينه ميوه ها صورت گرفته بود.

    طبق نظر محققان؛ استفاده از آب ميوه ها ميزان کلسترول خون و تجمع چربي در رگها را کاهش مي دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت