جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 24 مجموع

موضوع: آبمیوه (مقالات)

  1. #1
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض آبمیوه (مقالات)

    نگاهي به ارزش غذايي آبميوه هاي پاكتي
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    كمپوت و آب ميوه‌هاي صنعتي براي بيماران مفيد نيست
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    هشدار كارشناسان تغذيه نسبت به نوشيدن افراطي آب‌ميوه‌هاي بسته‌بندي
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    مصرف زياد آب ميوه مضرست
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    از آب‌ميوه‌هاي بسته‌بندي استفاده كنيد
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آب‌ميوه را با تفاله بخوريد
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آب ميوه ابري دوست داريد يا شفاف ؟
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آب میوه ها به یک اندازه مغذی نیستند
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آب ميوه‌ درماني» روشي مناسب براي حفظ سلامت در تمام سنين
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آبميوه، آب ميوه نيست
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    آب‌ ميوه‌ طبيعي‌ خستگي‌ را از بدن‌ مي‌ گيرد
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059
    نوشيدن آب ميوه‌ها باعث چاقي نمي‌شود
    http://www.iransalamat.com/?file=art...sectionId=1059

    آب ميوه , افزايش وزن نمي آورد
    http://www.iransalamat.com/index.php...n=show&id=7249

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آب‌ميوه باعث رفع خستگي مي‌شود

    جام جم آنلاين: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: مصرف آب ميوه‌ها براي كاهش خستگي مفرط مفيد است و فعاليت‌هاي طبيعي سلول‌هاي بدن را تنظيم مي‌كند.

    مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: آب ميوه سرشار از آنتي اكسيدان و املاح معدني مانند پتاسيم و منيزيم است.

    وي گفت: مهمترين عامل خستگي كه پس از انجام كارهاي سخت انسان را درگير مي‌كند كاهش ميزان اسيد فوليك در بدن است. اسيد فوليك براي تقويت اعصاب، رفع خستگي، ضعف مفيد است.

    عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: مصرف آب ميوه‌ها براي كاهش خستگي مفرط مفيد است. آب ميوه فعاليت‌هاي طبيعي سلول‌هاي بدن را تنظيم مي‌كند و همچنين كار غدد بزاقي را نيز افزايش مي‌دهد.

    صفوي اضافه كرد: سه چهارم ليوان آب‌ميوه معادل يك سهم ميوه است و آنتي‌اكسيدان‌ها براي رفع خستگي بدن بسيار مفيد هستند. ميوه براي گوارش و جذب مواد غذايي، تبديل مواد غذايي به بافت‌هاي بدن، و توليد انرژي در سطح سلولي اهميت بسيار زيادي دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دكتر كسري طبري/متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي، دانشيار دانشكده

    دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
    7 نكته درباره آب‌ميوه‌ها و دندان‌ها

    1 آبميوه‌هاي طبيعي غالبا نمي‌توانند پوسيدگي ايجاد کنند مگر آب مركبات آن هم به شرطي كه زياد و در دفعات متناوب استفاده شوند....

    آبميوه‌هاي مصنوعي به دليل دارا بودن مقادير زياد ساكاروز در صورتي كه زياد مصرف شوند و پس از مصرف دهان شست‌وشو داده نشود، مي‌توانند سبب ايجاد پوسيدگي شوند.

    2 مواد قندي مورد استفاده در آبميوه‌هاي مصنوعي غالبا ساكاروز و گلوكز است در حالي كه قند آبميوه‌هاي طبيعي يك قند دوكربنه به نام فروكتوز است.

    3 تمام آبميوه‌ها به طور كلي مفيد هستند اما آبميوه‌هاي اسيدي مي‌توانند سبب از بين رفتن ميناي دندان به واسطه سايش شوند.

    4 استفاده از دهانشويه در اين مورد خاص واجب نيست؛ هر چند استفاده از دهانشويه‌ها به طور مرتب توصيه مي‌شود. البته پس از مصرف آبميوه‌هاي اسيدي بهتر است حداقل از مسواك زدن اجتناب شود تا مينا فرصت بازگشت به حالت نرمال را داشته باشد.

    5 آبميوه‌هاي قنددار به دندان کودکان آسيب مي‌رساند؛ کودکاني که به صورت دائمي عادت دارند از آبميوه‌ها استفاده کنند بايد به صورت منظم توسط دندان‌پزشک معاينه شوند. آبميوه‌هايي که در بسته‌بندي‌هاي رنگارنگ به بازار عرضه مي‌شوند براي داشتن طعم بهتر و مورد رضايت مصرف‌کنندگان، با شکر شيرين مي‌شوند. به اين ترتيب اين شکر زمينه مساعدي را براي تخريب و پوسيدگي بافت‌هاي دنداني ايجاد مي‌کند. آبميوه‌ها و عصاره اسيدي آنها مي‌توانند با اثر روي کل سطح دندان باعث پوسيدگي‌شان شوند. تماس هر روزه دندان با آبميوه‌ها مي‌تواند باعث تخريب پيشرونده ميناي دندان شود.

    6 اگر والدين نمي‌توانند به هيچ‌وجه عادت نوشيدن مکرر آبميوه‌ را از سر کودکشان بيندازند، سعي کنند نوشيدني‌هاي اسيدي را همراه وعده‌هاي غذايي به کودکشان بدهند و براي مصرف نوشابه‌ها حتما از ني استفاده کنند.

    7 مصرف آبميوه درست قبل از خواب براي کودکان بيشترين ضرر را دارد. چون کودک درست پس از مصرف اين نوشابه‌هاي قنددار مي‌خوابد و چند ساعت اين مواد قندي در تماس با ميناي دندان باقي مي‌مانند و باکتري‌ها فرصت دارند روي اين مواد واکنش شيميايي انجام دهند و اسيدهاي پوسيدگي‌زا را توليد کنند. کودکاني که به مصرف چنين آبميوه‌هايي قبل از خواب در مدت زمان طولاني عادت دارند، ممکن است دچار پوسيدگي‌هاي شديد و گسترده دنداني شوند. به والدين توصيه مي‌شود در صورت امکان قبل از خواب به کودک آبميوه ندهند و در صورت مصرف اين مايعات قبل از خواب، دندان‌هاي کودک را مسواک بزنند يا با گاز استريل پاک کنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    فقط آب ميوه‌هاي صد درصد طبيعي بنوشيد

    افراد بالغي كه در رژيم غذايي خود آب ميوه طبيعي را نگنجانده‌اند اغلب مقدار ريزمغذي‌هاي اصلي مثل ويتامين‌هاي آ و ث و منيزيم پايين‌تر از ميزان توصيه شده است.
    سلامت نیوز: كارشناسان تغذيه تاكيد كردند: تنها در صورتي كه از آب ميوه‌هاي صد درصد طبيعي استفاده كنيد، مي‌توانيد از مزيت جذب ريزمغذي‌هاي مفيد اين نوشيدني بهر‌ه‌مند شويد.

    به گزارش ايسنا، متخصصان دانشگاه ايالتي لوئيزيانا و كالج پزشكي بايلور در اين باره خاطرنشان كردند كه نوشيدن آب ميوه صد درصد طبيعي با بهبود جذب ريزمغذي‌هاي ضروري در بدن ارتباط مستقيم دارد.

    بررسي‌ها نشان مي‌دهد: افراد بالغي كه در رژيم غذايي خود آب ميوه طبيعي را نگنجانده‌اند اغلب مقدار ريزمغذي‌هاي اصلي مثل ويتامين‌هاي آ و ث و منيزيم پايين‌تر از ميزان توصيه شده است.

    به گزارش شبكه خبري اي بي سي، علاوه براين، آب ميوه‌هاي طبيعي حاوي كليسم و پتاسيم دو ماده معدني مهم هستند كه براي تقويت و سلامت استخوان‌ها و نيز تنظيم فشار خون ضروري و مفيدند.

    اين يافته در كنفرانس سالانه غذا و تغذيه در انجمن رژيم غذايي آمريكا ارائه شده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پشت پرده آب میوه ها
    گفتگو با دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه و رژیم درمانی











    احتمالا بارها برایتان پیش آمده که پس از تحمل تشنگی های یک روز گرم، نوشیدن یک لیوان آب میوه خنک، عطشتان را فرونشانده باشد....

    اما اگر بخواهیم آب میوه را هم مانند آبی که سهراب سپهری گفته بود، بی فلسفه ننوشیم؛ باید به این موضوع فکر کنیم که اصلا محتوای این آب میوه ها چیست و نوشیدن آنها برای ما مفید است یا مضر؟ با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ماهیت و کیفیت آب میوه ها به گفت وگو نشسته ایم.

    ▪ آقای دکتر! آب میوه ها از نظر مواد تشکیل دهنده به چند گروه تقسیم می شوند؟

    ـ آب میوه هایی که به صورت صنعتی در صنایع غذایی تهیه می شوند، شامل ۳ دسته عمده هستند. اول، آب میوه های کامل که گاهی با برچسب آب میوه طبیعی عرضه می شوند. دوم، نکتارها و سوم، سایر نوشیدنی هایی که به عنوان آب میوه عرضه می شوند ولی جزو هیچ یک از ۲ دسته قبلی نیستند.

    ▪ و چه تفاوتی با هم دارند؟

    ـ آب میوه هایی که به عنوان آب میوه طبیعی عرضه می شوند آنهایی هستند که غالبا بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از ترکیبات آنها آب میوه طبیعی است و درصد کمی از حجم آنها آب و شکر و سایر ترکیبات نگهدارنده احتمالی است که ممکن است در تهیه آب میوه استفاده شوند. نکتارها معمولا حاوی ۴۰ تا ۵۰ درصد آب میوه طبیعی هستند و مابقی حجم آنها آب و شکر و سایر طعم دهنده ها و افزودنی هایی است که در صنعت از آنها استفاده می کنند. سایر نوشیدنی هایی که در بازار موجودند و به عنوان آب میوه عرضه می شوند، حداکثر حاوی ۵ تا ۷ درصد آب میوه طبیعی بوده و مابقی حجم شان آب و شکر است. این نوشیدنی ها به عنوان یک شربت طعم دار محسوب می شوند و آب میوه واقعی تلقی نمی شوند.

    ▪ فرآیند دیگری به غیر از افزودن موادی مثل آب، شکر و طعم دهنده ها هم روی این محصولات انجام می شود؟

    ـ بله، به غیر از این موارد، نکته مهم و قابل ذکری که در مورد انواع آب میوه های صنعتی وجود دارد این است که این محصولات برای ماندگاری، رنگ دهی و ظاهر ایده آل و جذاب داشتن، پاستوریزه می شوند.

    ▪ یعنی پاستوریزاسیون فقط به این منظور انجام می شود؟!

    ـ نه! از پاستوریزاسیون آب میوه ها غیر از به دست آمدن شکل ظاهری مطلوب، ۲ ویژگی مهم دیگر نیز مدنظر است. اول اینکه به وسیله پاستوریزاسیون، آب میوه تهیه شده سالم سازی می شود و دوم اینکه پاستوریزاسیون سبب می شود آنزیم پکتیناز که به صورت طبیعی در میوه و آبمیوه وجود دارد غیرفعال شود. در نتیجه این عمل، فیبرهای محلول و پکتین موجود در آب میوه تحت اثر این آنزیم شکسته نمی شوند و آب میوه تا مدت طولانی به شکل هموژن و یکنواخت باقی می ماند. اگر آب میوه های صنعتی را با آب میوه های خانگی مقایسه کنیم، می بینیم که در آب میوه های خانگی، پس از مدتی در اثر فعالیت آنزیم پکتیناز رسوب پکتینی ای در انتهای ظرف تشکیل می شود. این عامل سبب می شود محصول نهایی بعد از مدتی از نظر جذابیت برای مصرف کننده و میزان پذیرش، شرایط چندان مناسبی نداشته باشد.

    ▪ پاستوریزه کردن آب میوه ها اثر سوء هم بر این محصولات دارد؟

    ـ بله؛ اگرچه پاستوریزاسیون باعث جذابیت شکل ظاهری آب میوه ها و سالم سازی آنها از نظر بهداشتی می شود ولی در مقابل، این فرآیند به دلیل قرار دادن محصول در معرض حرارت، مقداری از مواد مغذی آن از جمله ویتامین c را که یک ماده ناپایدار در برابر حرارت و نور است، از بین می برد. به این ترتیب می توان گفت آب میوه هایی که با روش پاستوریزاسیون مواجه می شوند، مقدار زیادی از ویتامین c خود را که در واقع یکی از اهداف اصلی مصرف آب میوه هستند، از دست می دهند.

    ▪ پس این آب میوه ها ارزش غذایی ندارند؟

    ـ این طور هم نیست. در صنعت برای جبران این نقیصه، در پایان خط تولید ویتامین c را به طور مصنوعی به آبمیوه اضافه می کنند تا ویتامین c از دست رفته در پاستوریزاسیون تاحدودی جبران شود. البته این واضح است که هر ماده غذایی در شکل طبیعی خود برای بدن مناسب تر و قابل جذب تر خواهد بود تا شکل مصنوعی آن.

    ▪ در مورد آب میوه هایی که به صورت دستی تهیه می شوند، چطور؟

    ـ آب میوه هایی که به صورت باز در آب میوه فروشی ها ارایه می شود، مواردی مثل پاستوریزاسیون را در فرآیند تولید ندارند ولی در مورد آنها ۲ نکته بسیار حایز اهمیت است که باید آن را مورد توجه قرار داد.

    ▪ چه نکاتی؟

    ـ یکی از این موارد، رعایت بهداشت و دیگری استفاده از میوه های سالم و تازه است. اگر بهداشت مواد غذایی در تهیه این آب میوه ها رعایت نشود مسلما آلودگی های ثانویه ای که به خاطر پوست میوه، دستگاه های آب میوه گیری آلوده و متصدیان آب گیری بی توجه به اصول بهداشتی به وجود می آیند مستقیما وارد آب میوه خواهد شد و سلامت مصرف کننده را تهدید خواهد کرد. از سوی دیگر، اگر این آب میوه ها از میوه های مانده، کپک زده، فاسد یا میوه های درجه ۳ و از رده خارج تهیه شود، آلودگی های قارچی را نیز وارد دستگاه گوارش مصرف کننده می کند که می تواند عوارضی را در پی داشته باشد.

    ▪ این آلودگی ها بیشتر شامل چه مواردی هستند؟

    ـ آلودگی های ثانوی آب میوه ها بیشتر آلودگی هایی هستند که موجب بروز انواع اسهال می شوند. اگر متصدی آب گیری میوه در رعایت بهداشت فردی کوتاهی کند، این عوامل و بیماری های عفونی گوارشی به سرعت در میان مصرف کنندگان گسترش پیدا خواهد کرد.

    ▪ توصیه متخصصان درباره مصرف آب میوه ها چیست؟

    ـ توصیه کلی متخصصان تغذیه، مصرف میوه است (نه آب میوه) و به جز در افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند، می توان گفت که در سایر موارد، مصرف خود میوه برای افراد سودمندتر از نوشیدن آب میوه خواهد بود.



    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر آراسب دباغ‌مقدم متخصص بهداشت مواد غذايي

    آب‌ميوه؛ هرچه اسيدي‌تر، بهتر

    آنچه غير از آلودگي‌هاي محيطي و بهداشتي کارکنان در آب‌ميوه‌فروشي‌ها حايز اهميت است، ميزان ph (اسيديته) آب‌ميوه مورد استفاده است...

    به طور کلي، در مورد آب‌ميوه‌ها هر چه ميزان ph پايين‌تر و اسيديته آن بيشتر باشد، ميکروارگانيسم‌ها و به خصوص باکتري‌هاي بيماري‌زاي کمتري توانايي رشد و تکثير در اين محيط‌ها راه پيدا مي‌کنند. درواقع، کمتر باکتري‌اي را مي‌توان يافت که در ph زير 5/4 توانايي پايداري داشته باشد که معمولا ميوه‌هايي مثل مرکبات و کيوي از اين دسته‌اند. اين ويژگي به غير از مسايلي مانند مراحل پوست‌کني، خرد کردن و بهداشت دستگاه‌هاي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. علاوه بر اين، برخي از ويروس‌ها وجود دارند که ميزان ph چندان تاثيري بر آنها ندارد. برخي ويروس‌ها داراي مکانيسمي هستند که حتي مي‌توانند در آبميو‌ه‌هايي مثل آب‌پرتقال که کاملا اسيدي هستند نيز رشد کنند. به عنوان نمونه، ويروسي به نام «نورباک» وجود دارد که موارد متعددي از مسموميت‌هاي غذايي حاصل از آن، پس از مصرف آب پرتقال گزارش شده است. نکته ديگري که شايد در اين مورد قابل توجه باشد، ميزان وجود قندهاي ساده در آب‌ميوه است. ميزان قند در موادغذايي مي‌تواند 2 اثر کاملا متفاوت بر رشد ميکروارگانيسم‌ها داشته باشد؛ از يک سو غلظت بيش از حد قند در محصولاتي مثل مربا مانع رشد باکتري‌ها در آن مي‌شود و از سوي ديگر، قندها در غلظت‌هاي کمتر، محيط مناسبي را براي رشد ميکروارگانيسم‌ها فراهم مي‌آورند و به‌نظر مي‌رسد هرچه ميزان قندهاي ساده‌تر در محيط بيشتر باشد، تاثير مثبتي بر رشد باکتري‌ها مي‌گذارد. البته رشد و تکثير باکتري‌ها در يک محيط مستعد علاوه بر وجود ميکروارگانيسم‌ نياز به زمان نيز دارد که هر چه زمان توليد آب‌ميوه تا مصرف آن کمتر باشد، عوارض کمتري متوجه مصرف‌کننده خواهد شد. به اين ترتيب يکي از عواملي که بايد در خريد آب‌ميوه‌هاي باز مورد توجه قرار گيرد، مدت زمان گذشته از تهيه آبميوه است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکترمسعود کيمياگر به يک پرسش رايج ديابتي‌ها پاسخ مي‌دهد

    ميوه بخوريم يا آب‌ميوه؟

    آن روز، دوستم ميهمان خانه ما بود. چند روزي بود که براي پيگيري مشکل ديابت‌اش به تهران آمده بود. برايش آب‌پرتقال گرفتم....

    وقتي برايش آوردم، تشکر کرد و معذرت خواست. گفتم: «طبيعيه، خودم گرفتم». گفت: «ممنون، دکتر گفته خود ميوه را بخورم اما آب‌ميوه برايم ضرر داره!» تعجب کردم. مگر ميوه و آب‌ميوه چه فرقي با هم دارند؟! اين هم‌ آب‌ همان ميوه است ديگر. خجالت کشيدم که تفاوت آن را از دوستم بپرسم. آن روز گذشت. اين موضوع چند روزي ذهنم را مشغول کرد تا اينکه موضوع را با دکتر مسعود کيمياگر، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني، در ميان گذاشتم.


    سلامت: آقاي دکتر! نظر شما در مورد مصرف ميوه توسط بيماران ديابتي چيست؟

    ببينيد؛ ميوه‌ها به دليل داشتن فيبرهاي گياهي و دارا بودن مواد مغذي و ويتامين‌هاي مختلف، همواره مورد توجه بوده‌اند. برخلاف تصور برخي از مردم که ميوه را به دليل طعم شيرين آن براي افراد ديابتي مضر مي‌دانند، متخصصان تغذيه در برنامه‌غذايي روزانه افراد (چه افراد سالم، چه افراد مبتلا به ديابت) چند وعده ميوه را در نظر مي‌گيرند.

    سلامت: پس منعي براي مصرف ميوه براي اين افراد وجود ندارد؟

    در هر حال، بيماران مبتلا به ديابت با توجه به وضعيت خاص خود دچار برخي محدوديت‌ها هستند. ميوه‌ها اغلب داراي مواد قندي هستند که مي‌توانند در صورت مصرف بيش از حد، فرد بيمار را دچار مشکل کنند. نکته مهمي که در رژيم غذايي اين افراد بايد مورد توجه قرار گيرد، ميزان مصرف و فواصل مصرف ميوه‌هاست. ما سعي مي‌کنيم وعده‌هاي مصرف ميوه اين افراد را نزديک به هم قرار ندهيم و همواره به بيماران تذکر مي‌دهيم که همه وعده ميوه خود را در يک نوبت مصرف نکنند و آن را در طول روز تقسيم کنند.

    سلامت: پس در اين صورت، مصرف آب‌ميوه هم براي اين افراد ضرري ندارد!

    به نکته جالبي اشاره کرديد. متخصصان تغذيه معمولا مصرف آب‌ميوه را به جاي خود ميوه نمي‌پسندند و کمتر بيماران مبتلا به ديابت را به مصرف آن توصيه مي‌کنند. همواره سعي بر اين است که افراد از خود ميوه استفاده کنند تا به اين شکل عوارض کمتري نيز به بيمار وارد شود.

    سلامت: در مورد افراد سالم، چطور؟

    اين يک مساله کلي است و افراد (چه مبتلا به ديابت و چه سالم) بهتر است به جاي مصرف آبميوه‌ها از خود آن استفاده کنند.

    سلامت: چرا؟!

    اولين نکته و مهم‌ترين ويژگي اين پيشنهاد آن است که با گرفتن آب‌ميوه و جدا کردن قسمتي از آن به عنوان تفاله، قسمتي از مواد مغذي و مفيد در آن، دور ريخته مي‌شود. ساده‌ترين اين مواد مفيد، فيبرها هستند که استفاده از آنها در رژيم غذايي به همه افراد توصيه شده است و نقش مهمي در سلامت دستگاه گوارش دارند. درواقع مصرف آب‌ميوه فرد را از دريافت گروهي از مواد مغذي موجود در ميوه‌ها محروم مي‌کند و اين کار نمي‌تواند چندان عقلاني باشد.

    سلامت: در مورد افراد مبتلا به ديابت هم به همين دليل، مصرف خود ميوه توصيه مي‌شود؟

    بله، اما در اين بيماران، موارد ديگري هم وجود دارد که مي‌تواند مورد توجه قرار گيرد و آنها را به سمت مصرف خود ميوه به جاي آب آن سوق دهد.

    سلامت: مثلا؟

    مثلا اولين نکته‌اي که در اين مورد مطرح مي‌شود ميزان مصرف است. وقتي فردي مي‌خواهد آب‌ميوه مصرف کند، کوچک‌ترين واحد مصرف آن چيست؟

    سلامت: ليوان.

    بله، ليوان. يعني اگر فردي تمايل به مصرف ميوه داشته باشد، بايد حداقل يک ليوان آب‌ميوه بخورد. از طرف ديگر فکر مي‌کنيد هر ليوان آب‌ميوه، حاصل آبگيري چند ميوه باشد؟! به طور متوسط هر ليوان آب‌ميوه از آبگيري 2 تا 3 عدد از همان نوع ميوه به دست مي‌آيد. حالا با توجه به سفارش متخصصان تغذيه براي مصرف واحدهاي کوچک ميوه در فواصل زماني متعدد براي بيماران ديابتي، چه اتفاقي پيش مي‌آيد؟ درواقع، اين بيمار در يک نوبت، به اندازه 3 وعده ميوه روزانه مصرف کرده و قندخون او ممکن است به سرعت بالا برود. اما فقط اين موضوع نيست. بايد توجه داشته باشيم که زمان آماده کردن و مصرف ميوه نيز در بيماران مبتلا به ديابت مهم است.

    سلامت: يعني به چه شکل؟

    فکر کنيد شما يک سيب را براي مصرف انتخاب کرده‌ايد. اگر زمان شست‌و‌شوي آن را محاسبه نکنيم، در هر حال يک زمان مشخص براي مصرف يک سيب صرف مي‌کنيد. حالا اين زمان را مقايسه کنيد با مدت زماني که براي مصرف يک ليوان آب‌سيب صرف مي‌کنيد. مي‌بينيم که مصرف يک سيب در مقايسه با نوشيدن يک ليوان آب سيب که حاصل آبگيري 2 تا 3 سيب بوده است، زمان بيشتري مي‌خواهد و نکته کليدي همين است. يعني فرد در زمان خوردن سيب کامل، قند آن را به طور تدريجي‌تري وارد دستگاه گوارش و درنتيجه دستگاه گردش خون مي‌کند؛ درحالي که اين اتفاق در مورد آب سيب تنها در چند ثانيه رخ مي‌دهد و بدن با بار قند فراواني روبه‌رو مي‌شود.

    سلامت: اين زمان در واکنش بدن افراد ديابتي خيلي مهم است؟

    خيلي! فرد مبتلا به ديابت با مصرف هر ليوان آب‌ميوه به طور متوسط 20 تا 25 گرم ماده قندي را وارد بدن خود مي‌کند و اين مقدار قند در اين زمان کوتاه مي‌تواند تاثيرگذار باشد و ممکن است بدن نتواند جوابگوي جذب آن باشد.

    سلامت: حالا اگر اين اصل کلي در مورد مصرف خود ميوه به جاي آب‌ميوه را در نظر بگيريم، آيا مي‌توان مقايسه‌اي ميان آبميوه‌هاي طبيعي و مصنوعي داشت؟

    بله،‌ به طور کلي آب‌ميوه‌هاي طبيعي بهتر از انواع ديگر آب‌ميوه‌ها هستند و اگر قرار است فرد حتما آب‌ميوه مصرف کند، آب‌ميوه‌هاي طبيعي گزينه مناسب‌تري محسوب مي‌شوند؛ زيرا اين نوع آب‌ميوه‌ها علاوه بر مواد قندي حاوي بسياري از مواد مغذي ديگر نيز هستند که مي‌تواند براي بدن مفيد باشد. از سوي ديگر، افزودني‌هاي صنعتي در آب‌ميوه‌هاي طبيعي وجود ندارد و اين، خود، نکته مهمي است و هرچه قند پايه ميوه مورد نظر پايين‌تر باشد، براي مصرف‌کننده مناسب‌تر است.

    سلامت: و اگر شما بخواهيد از ميان همه آب‌ميوه‌ها يکي را انتخاب کنيد، کدام را انتخاب مي‌کنيد؟

    اگر قرار باشد حتما يک آب‌ميوه انتخاب کنم و اگر آب هويج را هم جزو آب‌ميوه‌ها محسوب کنيم، آب‌هويج و آب‌ليموشيرين گزينه‌هاي مناسب‌تري هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ممنوعيت استفاده از نگهدارنده در آبميوه ها

    سلامتيران: ابوالفضل نجاريان، مدير نظارت بر مواد غذايي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: «استفاده از هر گونه نگهدارنده در آبميوه‌ها ممنوع است و در صورت مشخص شدن عدم انطباق نتايج آزمايش‌ها با استانداردهاي اعلام شده برخورد قضايي مي‌شود.»

    وي به مردم توصيه کرد در استفاده از نوشيدني‌ها به برچسب وزارت بهداشت توجه کنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آبميوه طبيعي بنوشيد
    جام جم آنلاين: اين روزها نوشيدن يك ليوان آبميوه خنك بعد از يك روز كاري سخت و طاقت‌فرسا خالي از لطف نيست. آب آلبالو ، آب‌زرشك، آب طالبي يا آب هندوانه ازجمله آبميوه‌هايي هستند كه از طرفداران زيادي در اين فصل برخوردارند.

    اين نوشيدني‌ها به قدري گوارا و دلچسب هستند كه برخي افراد چندين بار در روز براي رفع عطش يا خستگي از آنها استفاده مي‌كنند، اما آيا آبميوه‌هاي صنعتي كه در مغازه‌ها يا سوپرماركت‌ها عرضه مي‌شوند، خاصيتي دارند يا صرفا براي رفع عطش استفاده مي‌شوند؟

    به طور كلي آبميوه‌ها انواع مختلفي دارند. گروهي از آنها كه از فشردن ميوه‌هاي سالم و رسيده بدون افزودن آب، شكر و مواد نگهدارنده تهيه مي‌شوند و آبميوه صددرصد طبيعي گويند.

    اين نوع آبميوه‌ها اغلب در خانه يا به صورت سنتي در برخي آبميوه‌گيري‌هاي سطح شهر تهيه شده و توليد صنعتي ندارند البته خوب است بدانيد كه آبميوه در مقايسه با ميوه ارزش غذايي كمتري داشته چرا كه با آبگيري مقدار زيادي از مواد فيبري ميوه جدا شده و اين كار موجب كاهش مقدار ويتامين‌ها و همچنين افزايش درصد قند آبميوه مي‌شود.

    گروه ديگر آبميوه‌ها، آبميوه‌هاي آماده و صنعتي هستند. اين نوع آبميوه‌ها را بسياري از افراد در مهماني‌ها سرسفره شام يا عصرانه استفاده كرده يا اين كه بسياري از مادران جوان مصرف آنها را براي بچه‌هايي كه از خوردن ميوه سر باز مي‌زنند بسيار مفيد مي‌دانند.

    برخي ديگر نيز با مصرف اين نوع آبميوه‌ها به همراه يك كيك در وعده ناهار يا شام به گمان خود سالم‌ترين و مغذي‌‌ترين غذا را ميل كرده‌اند، اما اين افراد بايد بدانند كه سخت در اشتباهند.

    در اغلب آبميوه‌هاي آماده تنها 20 درصد از عصاره آبميوه‌هاي طبيعي وجود دارد و بقيه اين نوشيدني را آب، شكر، اسيد، اسانس و مواد نگهدارنده تشكيل مي‌دهد. همچنين در هر 200 ميلي‌ليتر اين نوع آبميوه‌ها تقريبا 3 تا 4 قاشق چايخوري شكر وجود دارد كه در هر قاشق حدود 5 گرم قند ديده مي‌شود كه هر گرم آن معادل 4 كالري انرژي دارد.

    بر اين اساس با مصرف اين مقدار آبميوه معادل 80 كالري انرژي وارد بدن مي‌شود. اگر هر روز اين مقدار انرژي دريافت شود رفته‌رفته چاقي عارض شده و در پي آن ديابت، فشار خون، چربي خون و بيماري‌هاي قلبي ايجاد مي‌شود. البته بد نيست بدانيد كه در ميان آبميوه‌هاي آماده آب انبه، پرتقال و انگور نسبت به آب سيب و آلبالو چاق‌كننده‌تر بوده و موجب افزايش ناگهاني قند خون مي‌شوند.

    از سوي ديگر اين نوع آبميوه‌ها در اثر حرارت پاستوريزاسيون و تغليظ در كارخانه ارزش ويتاميني خود را تا حد بسيار زيادي از دست مي‌دهند كه حتي در صورت بكارگيري تكنيك‌هاي بسيار عالي با آبميوه‌هاي طبيعي قابل قياس نيستند البته از اين‌گونه آبميوه‌ها مي‌توان گاهي براي تنوع استفاده كرد ولي نبايد آنها را جايگزين ميوه و حتي آبميوه‌هاي طبيعي كنيد، چراكه خواص تقويتي يك آبميوه طبيعي را نمي‌توان از آنها انتظار داشت.

    توصيه‌ها

    از خريد آبميوه‌هاي آماده خارجي كه فاقد برچسب فارسي‌نويس وزارت بهداشت هستند جدا خودداري كنيد. اين نوع محصولات اغلب به صورت قاچاق وارد كشور شده و معمولا حاوي رنگ‌ها، طعم‌ها و قوام‌دهنده‌هاي غيرمجاز هستند.

    از خريد آبميوه‌هايي كه توسط مغازه‌هاي آبميوه‌گيري در سطح شهر تهيه مي‌شوند خودداري كنيد. اغلب اين مغازه‌ها موازين بهداشتي را رعايت نمي‌كنند و معمولا از ميوه‌هاي كپك زده و نشسته جهت تهيه آبميوه استفاده مي‌كنند از سوي ديگر برخي از اين آبميوه‌ها سرشار از شكر و در برخي موارد حاوي مواد رنگي جهت جلب توجه مشتري هستند و از همه بدتر آن كه اين مغازه‌ها به دليل آن كه در مجاورت خيابان‌هاي شلوغ و پرتردد در فضاي آزاد در برابر هواي آلوده اين نوشيدني‌ها را عرضه مي‌كنند، مصرف آنها توصيه نمي‌شود.

    جام جم
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آیا آب میوه کودکان را چاق می‌کند؟


    یکی از سوالاتی که در مورد تغدیه کودکان مطرح بوده است، خوردن آب میوه بوسیله آنهاست

    با وجودی که آب میوه‌ها منبع غنی از ویتامین‌ها هستند، بعضی والدین نگران آن هستند، که آب میوه کودکان‌شان را چاق کند.

    این والدین نباید خیلی نگران باشند. تحقیقات اخیر ثابت کرده‌اند که نوشیدن مقادیر متعادل آب میوه که مواد افزودنی دیگری نداشته باشد، بر وزن کودک تاثیر چندانی ندارد. البته آب میوه هم مانند هر غذا یا نوشیدنی دیگری مقداری کالری دارد، و مصرف بیش از حد آن ممکن است وزن را بالا ببرد.

    اگر می‌خواهید برای کودک‌تان آب میوه انتخاب کنید، از آب میوه‌های صددرصد طبیعی که به جای آب میوه‌های شیرین‌شده یا مخلوط آب میوه با نوشیدنی‌های دیگر استفاده کنید.

    حتی اگر آب میوه طبیعی و آب میوه شیرین‌شده مقدار کالری یکسانی داشته باشند، کودک شما با مصرف آب میوه طبیعی ویتامین‌ها ومواد مغذی بیشتر و مواد افزودنی کمتری دریافت خواهد کرد.

    برای اینکه اطمینان حاصل کنید، کودک‌تان بیش از حد آب میوه مصرف نکرده است، این محدودیت را رعایت کنید:

    * -از هنگام تولد تا شش ماهگی: به کودک آب میوه ندهید، مگر اینکه برای رفع یبوست از آن استفاده شود.
    * از 6 ماهگی تا 12 ماهگی: تا حداکثر 118 میل‌لیتر (حدود نصف لیوان) در روز که باید آن را با فنجان نه با شیشه به او بدهید (برای جلوگیری از پوسیدگی دندان).
    * از یک سالگی تا شش سالگی: تا حداکثر تا 177 میلی‌لیتر (حدود سه چهارم لیوان) در روز.
    * از 7 سالگی به بعد: تا حداکثر 355 میلی‌لیتر (حدود یک لیوان و یک سوم لیوان) در روز.
    * هر 118 میلی‌لیتر آب میوه طبیعی معادل یک وعده از آن میوه است. البته آب میوه فیبر موجود در میوه را ندارد.

    گرچه مصرف مقدار منطقی آب میوه در روز برای اغلب کودکان خوب است، به یاد داشته باشید، مصرف میوه کامل گزینه حتی بهتری است.

    MayoClinic.com
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت