جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: آبلیمو های طبیعی و صنعتی (مقالات و گزارشات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض آبلیمو های طبیعی و صنعتی (مقالات و گزارشات)

    آیا آبليموهاي صنعتي ارزش تغذيه‌‌‌اي كمی دارند؟

    در واقع ارزش تغذيه‌‌اي ميوه ليموترش را به هيچ‌عنوان نمي‌توان با آب آن مقايسه كرد، اما در صورت تمايل به مصرف آبليمو بايد گفت كه البته نوع خانگي آن در صورتي كه به طور بهداشتي آبگيري و به درستي نگهداري شود، ارجحيت بيشتري نسبت به آبليموي صنعتي دارد.

    در اينجا اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا آبليموهاي صنعتي در مقايسه با نوع خانگي آنها ارزش تغذيه‌‌‌اي كمتري دارند؟

    ليموترش به دليل غني بودن از ويتامين‌ها و املاح‌معدني داراي خواص معجزه‌آسايي است و از تركيب شكر با‌ آب اين ميوه مي‌توان شربتي تهيه كرد كه در گرماي تابستان كمك موثري در رفع حالت تهوع، استفراغ و اسهال ناشي از گرمازدگي داشته ، غلظت خون را كاهش داده و بدن را از ازدياد چربي خون در امان مي‌‌دارد.

    اين ميوه پرخاصيت مي‌تواند شريان‌ها را نرم، عضلات را ارتجاعي و از لخته شدن خون جلوگيري كند. از طرفي اسيدسيتريك اين ميوه مي‌‌تواند براي اسيد اوريك حلال بسيار خوبي باشد و مصرف آن براي بيماران مبتلا به رماتيسم و نقرس بسيار نافع است.

    آبليموهاي صنعتي به دليل آن كه پاستوريزه مي‌شوند فاقد ويتامين c و برخي ديگر از ويتامين‌هاي ناپايدار در برابر حرارت هستند البته برخي كارخانجات در مراحل پاياني توليد ويتامين c را به طور مصنوعي به آبليمو مي‌افزايند ولي اصلا قابل قياس با ويتامين c طبيعي ليموي تازه نيست.

    از سوي ديگر در آبليموهاي صنعتي براي جلوگيري از تغيير رنگ و فساد ميكروبي (كپك زدن)‌ از مواد نگهدارنده‌اي استفاده مي‌كنند كه اگر مقدار آن بيش از حد مجاز باشد مي‌تواند سلامت مصرف‌كننده را بشدت به خطر اندازد.

    اين نكته را نيز نبايد فراموش كرد كه آبليموهاي صنعتي كه داراي مجوز بهداشت، علامت استاندارد و تاريخ مصرف هستند به هيچ عنوان منع مصرف ندارند ، اما نكته قابل توجه آن است كه برخي افراد براي ارزيابي كيفيت و مرغوبيت آبليمو ظاهر آن را ملاك انتخاب خود قرار مي‌دهند، اين افراد عقيده دارند آبليمويي كه ته‌نشين و دو فاز شود بهترين و مرغوب‌ترين آبليموست، بنابراين فقط آبليموي خانگي را مي‌پسندند.

    برخي كارخانجات به دليل آن كه آبليمو جذابيت بيشتر و رنگ مناسب‌تري داشته باشد اغلب با پاستوريزه كردن، آنزيم پكتيناز را كه مسوول دو فاز و ته‌نشين شدن آبليموست غيرفعال كرده، بنابراين محصول رنگ سبز خوشايندي داشته و كمتر ته‌نشين مي‌شود. اما در مورد آبليموي خانگي به دليل آن كه محصول حرارتي نمي‌بيند، بنابراين آنزيم پكتيناز همچنان فعال است و آبليمو با گذشت زمان ته‌نشين و دو فاز مي‌شود.بر اين اساس ته‌نشين شدن آبليمو ملاك درستي براي ارزيابي كيفيت و مرغوبيت آبليمو نيست. توصيه‌ها

    آّبليمو را در يخچال و به دور از نور و حرارت قرار دهيد و بدانيد براي ذخيره طولاني‌مدت آّبليمو حتما در بطري را محكم بسته و براي جلوگيري از كپك زدن آن، بايد ظرف را كاملا پر كنيد تا از نفوذ هوا به داخل بطري شيشه‌اي جلوگيري شود.

    از ظروف پلاستيكي يا بطري‌هاي آب معدني براي پر كردن آبليمو استفاده نكنيد زيرا مواد اسيدي موجود در آبليمو مي‌توانند با ديواره ظروف پلاستيكي فعل و انفعالات نامطلوبي ايجاد كرده و سمي و سرطانزا شوند. بنابراين از ظروف شيشه‌اي استفاده كنيد.

    از خريد آبليموهاي بي‌نام و نشان كه فاقد مجوز بهداشت و تاريخ مصرف هستند جدا اجتناب كنيد.
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 17-Mar-2011 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    هشدار هفته - توليد آب‌ليمو بدون استفاده از ليمو!


    اداره كل استاندارد استان تهران ضمن معرفي نام تجاري آب‌ليموهاي تقلبي موجود در بازار، نگهداري آب‌ليمو در ظروف pet (پلاستيكي) را غيراستاندارد اعلام كرد.


    مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران اظهار داشت: « انواع آب‌ليمو با نام‌هاي تجاري، دستچين ممتاز جهرم، شهد توشان، گلدسته و شهنوش، بسته‌بندي شده در ظروف pet (پلاستيكي) تقلبي و غيراستاندارد است.» مهدي پورهاشم گفت: «بر اساس نتايج آزمون محصول فوق مشخص شد، آب‌ليمو با نام‌هاي تجاري يادشده در حجم بسيار زياد و بسته‌بندي در ظروف پلاستيكي، از نظر كيفيت رنگ و طعم كاملا نامطلوب و با جعل علامت استاندارد به صورت تقلبي، در ميادين ميوه و تره‌بار توليد و با قيمت پايين عرضه مي‌شود. »


    وي با اشاره به آب‌ليمو با نام تجاري شهد توشان توضيح داد: «اين محصول كه در شهرستان كاشان توليد مي‌شود، حتي بدون استفاده از ميوه ليمو توليد مي‌شود. آب‌ليموهاي نام برده ديگر هم با مقادير زيادي آب رقيق و توليد مي‌شوند كه به منظور مشخص نشدن تركيبات به كار رفته، مقادير بالايي از مواد شيميايي به آن اضافه كرده تا پس از آزمون به وسيله ارگان‌هاي نظارتي، مطابق معيارهاي استاندارد باشند.» او گفت: «خوشبختانه، آزمايشگاه‌هاي اين اداره كل پس از آزمون فاكتورهاي كليدي گزارش كردند، محتوي آب‌ليموهاي نام برده، اسيد است و استفاه از آن براي سلامتي مضر است.» وي خاطرنشان کرد: «در آب‌ليموهاي طبيعي، استفاده از متابي سولفيت سديم در حد 250 پي‌پي‌ام مجاز است زيرا اين ماده مانع از تغيير رنگ و فساد ميكروبي آب‌ليمو مي‌شود،


    اين در حالي است كه نتايج آزمايش محصولات فوق نشان مي‌دهد، در برخي از آنها تا پنج برابر يعني نزديك 1250 واحد متابي سولفيت موجود بوده است كه ديگر محتوي موجود در ظروف پلاستيكي به جاي آب‌ليموترش، اسيد سولفورو يا گوگرد است كه سلامت مصرف‌كننده را به شدت به خطر مي‌اندازد.»

    آبليمو: آبليمو تقلبي روشهاي مختلفي دارد که يک روش آن به اين طريق است که مقداري کاه را با آب ولرم مخلوط کرده مدتي به حال خود قرار مي دهند سپس مايع زرد رنگ را روي پوست ليمو آب گرفته شده قرار مي دهند و سپس پوست ليموها را جدا کرده و مقداري اسيد سيتريک يا جوهر ليمو به آن اضافه مي کنند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص درمانی آب ليمو

    اغلب ما طعم ترش آب لیمو را در غذا دوست داریم. اما آیا تا به حال به خاصیت های دیگر آب لیمو فکر کرده اید؟



    آب لیمو خواص زیادی دارد که با به دست آوردن اطلاعات کافی می توانید در زندگی روزمره خود از آن استفاده کامل ببرید. لیمو یک میوه مرکباتی است که در غذاها، نوشیدنی ها و دسرهای مختلف استفاده می شود. این میوه منبع غنی ویتامین C است و حاوی ویتامین B، ریبوفلاوین (riboflavin)، املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، پروتئین و کربوهیدرات نیز می باشد.

    در این مطلب از سایت «Readers digest» به خواص آب لیمو اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند جالب و مفید باشد.

    ۱ - مفید برای معده:
    * مخلوطی از آب لیمو و آب جوش ناراحتی های گوارشی مانند حالت تهوع، سوزش سردل، نفخ و آروغ زدن را تسکین می دهد. مصرف منظم آب لیمو به روده ها در دفع موثر مدفوع کمک می کند.

    این میوه نقش تصفیه کننده خون را دارد، یبوست را برطرف می کند و سکسکه را از بین می برد. به عنوان تقویت کننده کبد در تولید اسید معده به هنگام هضم غذا عمل می کند.

    میزان خلط دستگاه تنفسی بدن را کاهش می دهد. علاوه بر آن در از بین بردن سنگ صفرا نقش دارد.

    2 - برای سلامتی پوست مفید است:
    لیمو که ضدعفونی کننده طبیعی به حساب می آید در درمان مشکلات پوستی موثر است.

    ویتامین C موجود در این میوه با جوان سازی پوست از درون، به چهره نشاط می بخشد، مصرف روزانه آب لیمو به طور چشمگیری در ظاهر پوست تاثیر می گذارد. این میوه عملکرد درمانی ضدپیری دارد و چین و چروک و جوش های سرسیاه را نیز از بین می برد. مالیدن آب لیمو روی قسمت های سوخته بدن، به مرور زمان لک ها را کم رنگ می کند. از آن جا که لیمو خنک کننده است، سوزش پوست را کاهش می دهد.

    ۳ - برای دندان و لثه مفید است:
    برای از بین بردن دندان درد، لیموی تازه به دندان بمالید. خون ریزی لثه را با مالیدن لیموی تازه به لثه ها بند بیاورید. علاوه بر آن، بوی نامطبوع و بیماری های دیگر مربوط به دهان را از بین می برد.

    ۴ -درمان گلودرد:
    لیمو میوه ای است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و برای مقابله با عفونت های گلو، گلودرد و التهاب لوزه بسیار موثر است.

    برای رفع گلودرد، مخلوطی از آب نصف لیمو و یک و نیم لیوان آب را به طور مرتب غرغره کنید.

    ۵ - در کاهش وزن موثر است؛
    آب لیمو روند کاهش وزن را سرعت می بخشد. مصرف یک لیوان آب ولرم حاوی آب لیمو و عسل به صورت ناشتا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می شود.
    ۶ - فشار خون بالا را کنترل می کند:
    پتاسیم بالای موجود در آن، تاثیر معجزه آسایی روی بیماران قلبی دارد. آب لیمو فشار خون بالا، سرگیجه و حالت تهوع را کنترل می کند و آرامش ذهنی و جسمی به وجود می آورد. علاوه بر آن استرس و افسردگی را نیز کاهش می دهد.

    ۷ - بیماری های تنفسی را درمان می کند:
    آب لیمو بیماری های تنفسی و آسم را درمان می کند.
    ۸ - برای بیماری روماتیسم مفید است:
    این میوه که خاصیت ادرارآور دارد، روماتیسم و آرتروز را درمان می کند و در دفع باکتری و سموم از بدن نقش دارد.
    ۹ - کاهش دهنده تب:
    آب لیمو برای بیماران دارای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و تب مفید است و با افزایش تعریق، تب بدن را کاهش می دهد.

    ۱۰ - تصفیه کننده خون:
    بیماری هایی مانند وبا و مالاریا را با تصفیه خون درمان می کند.

    چه مقدار آب لیمو باید مصرف شود؟
    اگر با وضعیت جسمی سالم و ۷۰ کیلو و یا کمتر وزن دارید، مصرف روزی ۲ بار آب نصف لیمو در یک لیوان آب توصیه می شود. به افراد بالای ۷۰ کیلو به جای نصف، آب یک لیمو توصیه شده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف ليموترش، آب از دست رفته بدن را جبران مي‌كند

    يك متخصص تغذيه گفت: در روزهاي گرم تابستان و پاييز مصرف ليموترش همراه با غذا و يا برخي ميوه‌ها همچون خيار ضمن برطرف كردن احساس تشنگي، الكتروليت‌هاي بدن را نيز كه به علت تعريق از دست رفته است، جبران مي‌كند.
    مسعود كيمياگر در گفت و گو با پانا، افزود:ليموترش از جمله مركباتي است كه سرشار از ويتامين " ث " بوده و نيز قسمتي از ريزمغذي‌هاي بدن را تامين و در نتيجه به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند.

    وي ادامه داد: مصرف اين ميوه به اندازه مورد نياز ودر حد اعتدال براي همه افراد توصيه مي‌شود مگر افرادي كه دچار عارضه "ريفلاكس معده" مي باشند كه در اين حالت بايد اين ميوه با احتياط مصرف شود.

    وي درباره ساير خواص ليموترش گفت: استحكام لثه‌ها (به علت ساخته شدن كلاژن)، پيشگيري از ايجاد لكه‌هاي پوستي ناشي از آسيب مويرگ‌ها، جذب بيشتر آهن، متعادل نگهداشتن وزن بدن و نيز رفع خشكي بزاق و دهان از ديگر فوايد اين ميوه مغذي مي باشد.
    اين متخصص تغذيه با بيان اين كه فقر آهن در كشور شايع است، گفت: مصرف ليموترش همراه با غذا ضمن بهتر كردن طعم غذا، به جذب آهن در بدن نيز کمک مي کند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف آبليمو به همراه غذا مانع بروز كمبود آهن و ويتامين ث مي‌شود

    عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي قزوين گفت:مصرف آبليمو به همراه غذا مانع بروز كمبود آهن و ويتامين ث مي‌شود.

    "مريم جوادي"روزيكشنبه در گفت وگو باايرنا افزود: آهن در انواع گوشت ، تخم مرغ، حبوبات،غلات،برخي از سبزي‌ها و به مقدار كمي در لبنيات يافت مي شودكه درصورت مصرف همزمان فرآوردهاي گياهي و حيواني جذب آن زياد مي‌شود.

    وي اظهارداشت:خوراك لوبيا و عدس از غذاهاي مفيد ديگري است كه اگر با آبليمو مصرف شوند،آهن خوبي را به بدن مي‌رسانند.

    اين كارشناس تغذيه تصريح كرد:بطوركلي دو نوع آهن در طبيعت وجود دارد كه نوع اول آن حيواني و نوع دوم آن نباتي مي‌باشد و براي جذب ، نياز به عوامل كمك‌كننده نظير ويتامين ث، پروتين و لاكتوز شير دارد.

    جوادي با بيان اين مطلب كه چربي فيتات ، فسفات و اگزالات جذب آهن را كم مي كند، افزود: از آنجاييكه بطور كلي جذب آهن غذا كم مي‌باشد، بايد براي پيشگيري از كمبود آن به نحوه تغذيه و كنترل عوامل كاهش يا افزايش‌دهنده جذب آن توجه كرد.

    اين كارشناس تاكيدكرد:آهن درسنين كودكي،رشد،نوجواني ،بارداري و شيردهي بايد به مقدار كافي مصرف شود تا براي اين گروههاي انساني ايجادمشكل نكند.

    جوادي خاطرنشان كرد:درصورت تخليه منابع آهن بدن ، علايم كمبود آهن با كم خوني،رنك پريدگي،كاهش توان جسمي و ذهني،افزايش مواردابتلا به بيماريها به دليل كاهش توان ايمني بدن رخ مي‌دهد.

    وي اظهار داشت : كمبود آهن در سنين كودكي موجب كاهش توان كودك در انجام تكاليف و يادگيري زود روس و سبب كاهش رشد كودك مي‌شود.

    جوادي ادامه داد: همچنين كمبود آهن در بارداري علاوه بر خطراتي كه براي مادر ايجاد مي‌كند، سبب سقط جنين يا تولد نوزاد نارس مي‌شود.

    اين كارشناس تغديه درپايان افزود: مصرف نابجاي آهن مكمل يا طبخ غذا در ظروف آهني مي‌تواند سبب مسموميت با آهن شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت