جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 18 مجموع

موضوع: كافئین / مقالات و اخبار

  1. #1
    foroogh673 آفلاین است عضو دائمی
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    ارسالها
    35

    پیشفرض كافئین / مقالات و اخبار

    كدام كافيين بيشتري دارد ؟ چاي- قهوه - نسكافه

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در جدولی که معرفی میشه می توانید محتویات کافئین مواد غذائی مختلف رو ببینید.

    http://www.cspinet.org/new/cafchart.htm
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    معیارهای اعتیاد به چای و قهوه
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=711
    کافئین (مقاله جامع)
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=711

    وابستگی روانـی به کافئیـن
    http://www.iransalamat.com/index.php...n=show&id=5704
    جادوی کافئین در تمرینات
    http://www.iransalamat.com/index.php...bsectionId=711

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نکاتی خواندنی راجع به کافئین

    کارشناسان از کافئین به عنوان یک تیغ دو لبه نام می برند زیرا از یک سو می تواند بر خلق وخوی افراد اثر مثبتی بر جای گذارد و خستگی را از او دور سازد، اما از سوی دیگر ممکن است تعادل فرد را مختل کند.

    قهوه

    اثرات مفید کافئین

    1- طبق بررسی ‌های پژوهشگران دانشگاه بارسلون مصرف همزمان کافئین و قند می ‌تواند برای حافظه و حواس شما مفید باشد. در واقع مغز این افراد به انرژی کمتری برای به یادآوری امور نیاز دارد.

    2- بنا بر گفته محققان آمریکایی به نظر می رسد که کافئین شانس ایجاد سرطان تخمدان در زنان را کاهش می ‌دهد. اثر کافئین در زنانی که از قرص های جلوگیری از بارداری و یا داروهای هورمونی پس از یائسگی استفاده نمی‌ کنند، بیشتر است. مصرف قهوه فاقد کافئین تاثیر واضحی نداشت.

    3- مصرف کافئین می ‌تواند قدرت و تحمل عضلات را در فعالیت‌ های ورزشی افزایش دهد. مصرف کافئین روی گیرنده‌ های عضلات اسکلتی اثر گذاشته و به طور موقت انرژی را افزایش می ‌دهد.

    4- بین مصرف کافئین و بروز بیماری پارکینسون رابطه عکس وجود دارد، به عبارتی دیگر، کافئین از احتمال بروز بیماری پارکینسون پیشگیری می ‌کند.

    5- مصرف مقدار متعادل کافئین، اختلالات شناختی در رابطه با افزایش سن و نیز بروز بیماری آلزایمر را کاهش می‌ دهد.

    6- کافئین با ایجاد تعادل در عملکرد مغز، از نقایص حرکتی و نیز زوال عقل پیشگیری می ‌کند.

    7- کافئین احساس خوب بودن، شادی، انرژی، هشیاری و اجتماعی بودن را در فرد تقویت می ‌کند.

    کافئین خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان ‌های روده، دهان و حلق را

    کاهش می ‌دهد و سبب کاهش احتمال بروز بیماری ‌های قلبی و

    پوسیدگی‌ های دندانی می‌ شود

    8- کافئین تحمل انجام حرکات ایروبیک را افزایش می ‌دهد.

    9- مصرف کافئین منجر به کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 می ‌شود.

    10- قهوه دارای مقدار زیادی آنتی‌ اکسیدان است. آمریکایی ‌ها 1,299 میلی ‌گرم آنتی ‌اکسیدان از 1.64 فنجان قهوه خود در روز دریافت می ‌کنند. (چای دارای 294 میلی‌ گرم آنتی‌ اکسیدان و بعد از آن موز با 76 میلی ‌گرم، لوبیای خشک با 72 میلی‌ گرم و ذرت با 48 میلی‌ گرم در ردیف ‌های بعدی جای دارند).

    11- کافئین برای انقباض سریع عروق خونی کاربرد دارد و برای به حداقل رساندن سرخی و التهاب پوست صورت استفاده می شود.

    12- کافئین را می توان به عنوان یک موهبت برای کسانی دانست که از اختلال پوستی که منجر به بروز لکه های قرمز بر بینی و پیشانی می شود، رنج می برند.

    13- کافئین، قرمزی و تورم چشم را کاهش می دهد.

    14- کافئین خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان ‌های روده، دهان و حلق را کاهش می ‌دهد و سبب کاهش احتمال بروز بیماری ‌های قلبی و پوسیدگی‌ های دندانی می‌ شود.

    15- کافئین می تواند از نقرس جلوگیری کند.



    اثرات مضر کافئین

    * کارشناسان از کافئین به عنوان یک تیغ دو لبه نام می برند زیرا از یک سو می تواند بر خلق وخوی افراد اثر مثبتی بر جای گذارد و خستگی را از او دور سازد، اما از سوی دیگر ممکن است تعادل فرد را مختل کند.

    * مصرف عادی کافئین(20 تا 200 میلی گرم) اعتیاد نمی آورد، اما برخی کارشناسان بر این باورند که مصرف زیاد آن، تحمل فرد را نسبت به اثرات این ماده، بالا می برد.

    * مصرف کافئین تحریک پذیری فرد را افزایش می دهد و گاهی باعث می شود که فرد رفتار نامطلوبی از خود نشان دهد.

    * از جمله اثرات مضر دیگر این ماده بی نظمی در دفع ادرار و همچنین اختلال و بی نظمی در فعالیت قلب است.

    * مصرف پیوسته و زیاد کافئین موجب کندی واکنش ‌فرد می ‌شود.

    در دوران سرماخوردگی از مصرف چای پررنگ، قهوه و یا ترکیبات حاوی

    کافئین مانند نوشابه‌ های گازدار و غذاهای سرخ کردنی و همچنین

    ترشی‌ جات پرهیز کنند، زیرا علائم سرماخوردگی را تشدید می ‌کند

    * افرادی که نوشیدنی حاوی کافئین زیاد مصرف کرده بودند، یکباره احساس هوشیاری بیشتری داشتند اما پس از نیم ‌ساعت، به مراتب کندتر واکنش نشان می ‌د‌ادند.

    * علاقه مندان به نوشیدن قهوه بهتر است به جای زیاده روی در خوردن قهوه در هنگام صبح چند دقیقه در بیرون از خانه قدم بزنند. چرا که مصرف این نوشیدنی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی و ناامیدی را افزایش دهد.

    * محققان در مطالعات پیشین دریافته ‌اند که آنتی اکسیدان‌ ها سبب کاهش التهاب و آسیب ‌های سلولی می‌ شوند. با این حال دکتر لوین تاکید کرد؛ افراد خاص مثل بیماران دیابتی، زنان باردار و افرادی که مشکل خواب دارند باید مصرف قهوه را به یک یا دو فنجان در روز محدود کنند.

    * در دوران سرماخوردگی از مصرف چای پررنگ، قهوه و یا ترکیبات حاوی کافئین مانند نوشابه‌ های گازدار و غذاهای سرخ کردنی و همچنین ترشی‌ جات پرهیز کنند، زیرا علائم سرماخوردگی را تشدید می ‌کند.
    قهوه

    افزودن مواد کافئین دار به شیر، درست است؟

    نسکافه، کاکائو، قهوه یا چای را به شیرتان اضافه نکنید، زیرا که این نوشیدنی ‌ها دارای اگزالات هستند و اگزالات با کلسیم ترکیب شده و مانع از جذب این ماده معدنی می‌ شود.

    به همین دلیل است که متخصصان تغذیه می ‌گویند افزودن کاکائو به شیر صحیح نیست اما در واقع، باید گفت که صرفا اضافه کردن یک قاشق مرباخوری کاکائو به شیر که حدود 3 گرم می ‌شود، آن‌ قدر اگزالات ندارد که مانع جذب کامل کلسیم شود.

    به همین دلیل، لازم است اولویت ‌ها را در نظر بگیرید. اگر کسی می ‌تواند شیر ساده را بنوشد، اولویت با مصرف آن است اما اگر فردی نمی ‌تواند شیر ساده را بخورد، افزودن مقدار کمی کاکائو، چای یا نسکافه برای بهتر کردن طعم شیر آن‌ قدر مشکلی ایجاد نخواهد کرد و در جذب کلسیم شیر تاثیر چندانی نخواهد گذاشت. اما برخی شیرکاکائوهای آماده، کاکائوی بسیار بالایی دارند و مصرف ‌شان به جای شیر توصیه نمی ‌شود زیرا بیشتر از آن که شیر طعم ‌دار شده باشد، نوعی نوشیدنی شیرین به حساب می ‌آید، در حالی که تهیه شیر کاکائو در خانه با مقدار کمی ‌کاکائو می‌ تواند مفید باشد.



    نوشیدنی های کافئین دار را در چه زمانی مصرف کنیم؟

    برای بهره مندی بیشتر از خواص سودمند قهوه در پیشگیری از ابتلا به دیابت، این نوشیدنی را ظهر، مصرف کنید.

    تاثیر مصرف قهوه در ظهر در کاهش خطر ابتلا به دیابت به مراتب بیش از زمانی است که این نوشیدنی در ساعات دیگر روز مصرف شود. به عبارت ساده تر مصرف قهوه هنگام ناهار، خطر ابتلا به دیابت را حدود 33 درصد کاهش می دهد.

    همچنین نتایج تحقیقات دیگر در برزیل نیز تایید می کند نوشیدن دست کم یک فنجان قهوه همراه با صرف نهار، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را تا یک سوم کاهش می دهد.
    قهوه



    تاثیر کافئین بر پسران و دختران

    کافئین موجود در قهوه، پسران را بیشتر از دختران به هیجان و جنب و جوش می ‌اندازد. به گزارش دیلی‌نیوز، کافئین روی پسرها تاثیر قوی‌ تری نسبت به دخترها دارد.

    در این تحقیق مشخص شد که پسرها بعد از مصرف نوشیدنی حاوی کافئین مدت بسیار طولانی‌ تری نسبت به دخترها به انجام بازی ‌های رایانه ‌ای مشغول می‌ شوند.



    فرآوری: مریم سجادپور

    بخش تغذیه تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    8 واقعيت در مورد كافئين

    با وجودي كه كافئين، جزء جدانشدني نوشيدني‌هاي مطبوعي مانند چاي، قهوه و نوشابه است اما همچنان ابهامات زيادي در مورد آن وجود دارد.


    مصرف مداوم كافئين مي‌تواند باعث وابستگي فيزيكي فرد به كافئين شود اما منجر به اعتياد نمي‌شود.



    كافئين خواب را مي‌پراند
    كافئين، عملكرد نوعي پيام‌رسان شيميايي (نوروترانسميتر) به‌نام آدنوزين را مهار مي‌كند. آدنوزين باعث القاء خواب در فرد مي‌شود و به همين دليل، مصرف كافئين خواب را از سر شما مي‌پراند. علاوه بر اين، كافئين با كاهش زمان عكس‌العمل و افزايش توانايي تمركز بر روي يك موضوع خاص، هوشياري شما را بيشتر مي‌كند. به تازگي پژوهشگران دانشگاه هاروارد در بررسي‌هاي خود بر روي افرادي كه براي مدتي از خواب محروم شده بودند، دريافتند كه مصرف تنها 20 ميلي‌گرم كافئين (كه در60 گرم قهوه وجود دارد) باعث مي‌شود كه آنها در تست‌هاي شناختي نتايج بهتري كسب كنند.

    ارتباط كافئين با اضطراب
    اكثر متخصصان با اين موضوع موافقند كه مصرف كافئين در اول صبح مشكلي ايجاد نمي‌كند مگر اينكه بخواهيد دائم مصرف آن را ادامه دهيد. به تازگي پژوهشگران انگليسي نشان داده‌اند كه مصرف 200 ميلي‌گرم كافئين (تقريبا معادل 2/5 فنجان قهوه) باعث افزايش استرس افراد و كاهش اعتماد به نفس آنها در برخورد با وضعيت‌هاي مختلف مي‌شود. علاوه بر اين، مطالعات ديگر نشان داده‌اند كه مصرف كافئين باعث افزايش تدريجي فشارخون و تشديد اضطراب مي‌شود. اين وضعيت به ويژه در افرادي كه دچار اختلالات اضطرابي هستند و نيز بيماران قلبي كه داروهاي گروه <مهاركننده‌هاي بتا( >مثل ايندرال يا همان پروپرانولول) را مصرف مي‌كنند، اهميت بيشتري دارد، زيرا كافئين تاثير اين داروها را از بين مي‌برد. از طرف ديگر، كافئين قادر است بيش از هفت ساعت در بدن باقي بماند و به همين دليل منجر به ايجاد اختلالات اضطرابي در افراد مستعد مي‌شود. اگر شما شب‌ها مشكل خواب داريد، به مقدار كافئين مصرفي خود بيشتر توجه كنيد و سعي كنيد مقدار آن را تا 300 ميلي‌گرم در روز يا حتي كمتر كاهش دهيد. علاوه بر اين، توصيه مي‌كنيم از مصرف كافئين پس از ساعت 3 بعد از ظهر اجتناب كنيد تا دچار بي‌خوابي نشويد.
    ورزشكاران كافئين بخورند
    كافئين در ورزشكاران حرفه‌اي اثرات هورمون آدرنالين را تشديد مي‌كند، ولي در ورزشكاران معمولي تاثيرات خوبي دارد. به همين دليل، توصيه مي‌كنند كه ورزشكاران حدود يك ساعت قبل از ورزش، يك فنجان بزرگ قهوه را مصرف كنند كه تقريبا معادل 100 ميلي‌گرم كافئين دارد. البته بايد مراقب ضربان قلب خود در طي ورزش باشيد.
    رابطه قهوه با چاقي
    برخي از نوشيدني‌هاي كافئين‌دار بر تلاش شما براي كاهش وزنتان، تاثيرات منفي دارند. نتايج يك مطالعه جديد نشان داده است زناني كه نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مصرف مي‌كنند، روزانه 206 كالري بيشتر از بقيه انرژي دريافت مي‌كنند. براي حل اين مشكل مي‌توانيد به هنگام مصرف قهوه از شيرهاي كم‌چرب يا شير سويا به‌جاي شير پرچرب استفاده كنيد. در ضمن به تدريج مصرف شكر را هم كاهش دهيد، چرا كه هر قاشق شكر 50 كالري اضافي به بدن شما مي‌رساند. اصولا توصيه مي‌كنيم كالري، هر چه در روز مي‌خوريد را محاسبه كنيد و جمع بزنيد تا كالري بيش از حد به بدن شما نرسد و چاق نشويد.
    كافئين به‌عنوان مسكن
    كافئين يك تنگ كننده عروق است، بنابراين مي‌تواند عروق گشاد شده را (كه عامل اصلي ايجاد اغلب سردردها هستند) به اندازه طبيعيشان بازگرداند؛ به همين دليل در ساخت برخي از مسكن‌ها از كافئين استفاده مي‌شود و در ضمن كافئين مي‌تواند در بهبود بعضي از انواع سردردهاي ميگرني هم موثر باشد. حتي برخي متخصصان معتقدند كه يك عامل شروع حملات ميگرني، نوسان سطح كافئين در بدن است‌. تحقيقات نشان داده است كه كافئين مي‌تواند اثر آسپرين و استامينوفن را تا 40 درصد افزايش دهد.
    وابستگي به كافئين
    مصرف مداوم كافئين مي‌تواند باعث وابستگي فيزيكي فرد به كافئين شود اما منجر به اعتياد نمي‌شود. به همين دليل اگر شما دائما قهوه مصرف كنيد، يك روز كه قهوه نمي‌خوريد دچارسردرد مي‌شويد. ساير علائم كه به‌دنبال 12 تا 24 ساعت عدم مصرف كافئين ايجاد مي‌شوند، عبارتند از: تحريك‌پذيري، اختلال در تمركز، خستگي و حتي تهوع و استفراغ و دردها يا گرفتگي‌هاي عضلاني. به‌طور كلي علائم محروميت از كافئين در كساني ديده مي‌شود كه مقادير زيادي از اين ماده را در روز مصرف مي‌كنند. هر چند بروز اين علائم در افرادي كه تنها 100 گرم كافئين در روز دريافت مي‌كرده‌اند هم ديده شده است. اگر شما قصد داريد مقدار كافئين مصرفي خود را كاهش دهيد، توصيه مي‌كنيم به تدريج و در هر هفته 10 درصد مصرف خود را كم كنيد تا عوارض آن در شما ايجاد نشود.
    پيشگيري از بيماري‌ها
    تا به حال ثابت نشده كه كافئين به تنهايي مي‌تواند از ابتلا به بيماري‌هاي مزمن جلوگيري كند ولي بسياري از نوشيدني‌هاي حاوي كافئين، چنين اثراتي دارند. به گفته محققان، مواد آنتي‌اكسيدان موجود در يك ليوان چاي سبز يا سياه، اثرات بهتري از ميوه‌ و سبزيجات در برابر راديكال‌هاي‌آزاد‌دارند. راديكال‌هاي آزاد مواد مضري هستند كه در اثر واكنش‌هاي شيميايي درون بدن ايجاد مي‌شوند و سرطان‌زايي آنها به اثبات رسيده است. تحقيقات نشان داده است كه نوشيدن چاي سياه باعث كاهش خطر ابتلا به حمله قلبي يا سكته مغزي مي‌شود و مصرف چاي سبز و سفيد هم خطر ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند كه قهوه هم همان اثرات مفيد چاي را دارد. طبق مطالعه‌اي كه نتيجه آن در مجله انجمن پزشكي امريكا (جاما)‌ به چاپ رسيده، مصرف قهوه باعث افزايش حساسيت بدن به انسولين و در نتيجه كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 مي‌شود. تحقيقات ديگر هم حاكي از اين هستند كه ميزان ابتلا به بيماري پاركينسون و سرطان روده بزرگ در افراد مصرف كننده كافئين، كمتر است.
    قهوه و بيماري‌ قلبي
    در مورد ارتباط بين مصرف قهوه و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ابهاماتي وجود دارد. برخي پژوهشگران معتقدند كه بين مصرف قهوه و ابتلا به فشارخون بالا رابطه اي وجود دارد اما اين ارتباط تنها در جوانان سياهپوست اثبات شده است. با اين وجود تحقيقات اخير نشان داده‌اند كه بين مصرف قهوه و كاهش انعطاف‌پذيري عروق ارتباطي وجود دارد. كاهش انعطاف‌پذيري عروق از عوامل خطر مهم در ابتلا به بيماري‌هاي قلبي است.
    از سوي ديگر شواهد محكمي در مورد ارتباط مصرف‌ قهوه با پوكي استخوان وجود ندارد. اگر چه كافئين باعث مي‌شود كلسيم بيشتري از طريق ادرار دفع شود، ولي مقدار اندك كلسيم دفع شده با افزودن 2 قاشق شير به قهوه قابل جبران است. مورد ديگر مربوط به مصرف‌ قهوه در خانم‌هاي باردار است. در گذشته به خانم‌هاي باردار توصيه مي‌شد براي كاهش خطر نقايص جنيني، از مصرف كافئين خودداري كنند ولي امروزه معلوم شده است كه حتي مصرف بيش از 200 ميلي‌گرم كافئين در روز، بعيد است خطري براي جنين آنها داشته باشد

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    كافئين، ويرانگر بالقوه سلامت شما

    آسيب رساندن به سيستم قلبي - عروقي، بر هم زدن تعادل فشارخون و تحريك سيستم عصبي، تنها بخش كوچكي از مضراتي است كه مصرف كافئين در بردارد. دكتر سيامك جانب‌زاده متخصص سم‌شناسي و فارماكولوژي درخصوص كافئين و مضرات آن به خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا ـ واحد علوم پزشكي ايران ـ مي‌گويد: درحال حاضر، ‌اكثر افراد، تنها قهوه را حاوي كافئين مي‌دانند و سعي مي‌كنند با رعايت تعادل در مصرف قهوه، از مضرات كافئين دور شوند اما در واقع چاي، كاكائو،‌ شير كاكائو، انواع كيك‌هاي شكلاتي و همه نوشابه‌هاي غير الكلي نيز حاوي مقاديري از اين ماده شيميايي مضر هستند. وي ادامه مي‌دهد: اولين آسيبي كه مصرف زياد كافئين دربردارد، بالا رفتن فشار خون متعاقب مصرف كافئين است. شايد باور كردني نباشد اما ظرف 2 ساعت پس از مصرف كافئين فشار خون بالا رفته و تا 3 ساعت بعد پايين نمي‌آيد. بنابراين افرادي كه عادت دارند در محل كار يا خانه،‌ هر 3 الي 4 ساعت قهوه بنوشند دائما فشار خون بالا داشته و مضطرب و عصبي خواهند بود. اين متخصص داروسازي در ادامه درباره آسيب‌هاي ناشي از كافئين به سيستم عصبي تصريح مي‌كند: هنگامي كه فرد، كافئين مصرف مي‌كند انرژي فراواني به سمت مغز سرازير مي‌شود، بنابراين بلافاصله احساس بيداري، طراوت و نشاط زيادي به او دست خواهد داد. اما همچنين احساسات ناخوشايندي چون بي‌قراري، حساس بودن، بي‌خوابي، اضطراب و عصبي بودن نيز متعاقب مصرف كافئين ايجاد مي‌شود. وي مي‌افزايد: افرادي كه روزانه 6 فنجان قهوه مي‌نوشند، 2 برابر بيش از افراد طبيعي در معرض سكته قلبي قرار مي‌گيرند، زيرا فشارخون بالا، در وهله اول به سلامت قلب آسيب مي‌زند. دكتر جانب‌زاده در نهايت‌ سوء هاضمه، زخم معده و يا احساس سوزش در معده و تغيير الگوي خواب فرد را نيز از پيامدهاي مصرف بي‌رويه كافئين مي‌داند و تصريح مي‌كند: با وجود اينكه بسياري از افراد، به دليل نياز به بيداري بيشتر براي انجام كارهاي عقب افتاده به مصرف قهوه روي مي‌آورند، اما همين افراد به زودي متوجه خواهند شد زماني كه واقعا نياز به خواب دارند، ‌قادر به خوابيدن نيستند كه اين شاهدي بر جريان يافتن كافئين در خون آنهاست. گفتني است سعي در ترك مصرف كافئين آسان نيست و علائمي همچون سردرد، بي حالي و كج خلقي را بطور موقت همراه خواهد داشت. اما‌ قطعا پس از مدت كوتاهي با متعادل شدن ميزان كافئين در بدن، فرد قادر مي‌شود تا ميزان مصرف كافئين را،‌ بدون مشكل به ميزان دلخواه كاهش دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کافئین

    كافئین یك تنگ كننده عروق است، بنابراین می‌تواند عروق گشاد شده را (كه عامل اصلی ایجاد اغلب سردردها هستند) به اندازه طبیعیشان بازگرداند؛ به همین دلیل در ساخت برخی از مسكن‌ها از كافئین استفاده می‌شود و در ضمن كافئین می‌تواند در بهبود بعضی از انواع سردردهای میگرنی هم موثر باشد. حتی برخی متخصصان معتقدند كه یك عامل شروع حملات میگرنی، نوسان سطح كافئین در بدن است‌.



    ● كافئین خواب را می‌پراند

    كافئین، عملكرد نوعی پیام‌رسان شیمیایی (نوروترانسمیتر) به‌نام آدنوزین را مهار می‌كند. آدنوزین باعث القاء خواب در فرد می‌شود و به همین دلیل، مصرف كافئین خواب را از سر شما می‌پراند. علاوه بر این، كافئین با كاهش زمان عكس‌العمل و افزایش توانایی تمركز بر روی یك موضوع خاص، هوشیاری شما را بیشتر می‌كند. به تازگی پژوهشگران دانشگاه هاروارد در بررسی‌های خود بر روی افرادی كه برای مدتی از خواب محروم شده بودند، دریافتند كه مصرف تنها ۲۰ میلی‌گرم كافئین (كه در۶۰ گرم قهوه وجود دارد) باعث می‌شود كه آنها در تست‌های شناختی نتایج بهتری كسب كنند.

    ● ارتباط كافئین با اضطراب

    اكثر متخصصان با این موضوع موافقند كه مصرف كافئین در اول صبح مشكلی ایجاد نمی‌كند مگر اینكه بخواهید دائم مصرف آن را ادامه دهید. به تازگی پژوهشگران انگلیسی نشان داده‌اند كه مصرف ۲۰۰ میلی‌گرم كافئین (تقریبا معادل ۲/۵ فنجان قهوه) باعث افزایش استرس افراد و كاهش اعتماد به نفس آنها در برخورد با وضعیت‌های مختلف می‌شود. علاوه بر این، مطالعات دیگر نشان داده‌اند كه مصرف كافئین باعث افزایش تدریجی فشارخون و تشدید اضطراب می‌شود. این وضعیت به ویژه در افرادی كه دچار اختلالات اضطرابی هستند و نیز بیماران قلبی كه داروهای گروه <مهاركننده‌های بتا( >مثل ایندرال یا همان پروپرانولول) را مصرف می‌كنند، اهمیت بیشتری دارد، زیرا كافئین تاثیر این داروها را از بین می‌برد. از طرف دیگر، كافئین قادر است بیش از هفت ساعت در بدن باقی بماند و به همین دلیل منجر به ایجاد اختلالات اضطرابی در افراد مستعد می‌شود. اگر شما شب‌ها مشكل خواب دارید، به مقدار كافئین مصرفی خود بیشتر توجه كنید و سعی كنید مقدار آن را تا ۳۰۰ میلی‌گرم در روز یا حتی كمتر كاهش دهید. علاوه بر این، توصیه می‌كنیم از مصرف كافئین پس از ساعت ۳ بعد از ظهر اجتناب كنید تا دچار بی‌خوابی نشوید.

    ● ورزشكاران كافئین بخورند

    كافئین در ورزشكاران حرفه‌ای اثرات هورمون آدرنالین را تشدید می‌كند، ولی در ورزشكاران معمولی تاثیرات خوبی دارد. به همین دلیل، توصیه می‌كنند كه ورزشكاران حدود یك ساعت قبل از ورزش، یك فنجان بزرگ قهوه را مصرف كنند كه تقریبا معادل ۱۰۰ میلی‌گرم كافئین دارد. البته باید مراقب ضربان قلب خود در طی ورزش باشید.

    ● رابطه قهوه با چاقی

    برخی از نوشیدنی‌های كافئین‌دار بر تلاش شما برای كاهش وزنتان، تاثیرات منفی دارند. نتایج یك مطالعه جدید نشان داده است زنانی كه نوشیدنی‌های كافئین‌دار مصرف می‌كنند، روزانه ۲۰۶ كالری بیشتر از بقیه انرژی دریافت می‌كنند. برای حل این مشكل می‌توانید به هنگام مصرف قهوه از شیرهای كم‌چرب یا شیر سویا به‌جای شیر پرچرب استفاده كنید. در ضمن به تدریج مصرف شكر را هم كاهش دهید، چرا كه هر قاشق شكر ۵۰ كالری اضافی به بدن شما می‌رساند. اصولا توصیه می‌كنیم كالری، هر چه در روز می‌خورید را محاسبه كنید و جمع بزنید تا كالری بیش از حد به بدن شما نرسد و چاق نشوید.

    ● كافئین به‌عنوان مسكن

    كافئین یك تنگ كننده عروق است، بنابراین می‌تواند عروق گشاد شده را (كه عامل اصلی ایجاد اغلب سردردها هستند) به اندازه طبیعیشان بازگرداند؛ به همین دلیل در ساخت برخی از مسكن‌ها از كافئین استفاده می‌شود و در ضمن كافئین می‌تواند در بهبود بعضی از انواع سردردهای میگرنی هم موثر باشد. حتی برخی متخصصان معتقدند كه یك عامل شروع حملات میگرنی، نوسان سطح كافئین در بدن است‌. تحقیقات نشان داده است كه كافئین می‌تواند اثر آسپرین و استامینوفن را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

    ● وابستگی به كافئین

    مصرف مداوم كافئین می‌تواند باعث وابستگی فیزیكی فرد به كافئین شود اما منجر به اعتیاد نمی‌شود. به همین دلیل اگر شما دائما قهوه مصرف كنید، یك روز كه قهوه نمی‌خورید دچارسردرد می‌شوید. سایر علائم كه به‌دنبال ۱۲ تا ۲۴ ساعت عدم مصرف كافئین ایجاد می‌شوند، عبارتند از: تحریك‌پذیری، اختلال در تمركز، خستگی و حتی تهوع و استفراغ و دردها یا گرفتگی‌های عضلانی. به‌طور كلی علائم محرومیت از كافئین در كسانی دیده می‌شود كه مقادیر زیادی از این ماده را در روز مصرف می‌كنند. هر چند بروز این علائم در افرادی كه تنها ۱۰۰ گرم كافئین در روز دریافت می‌كرده‌اند هم دیده شده است. اگر شما قصد دارید مقدار كافئین مصرفی خود را كاهش دهید، توصیه می‌كنیم به تدریج و در هر هفته ۱۰ درصد مصرف خود را كم كنید تا عوارض آن در شما ایجاد نشود.

    ● پیشگیری از بیماری‌ها

    تا به حال ثابت نشده كه كافئین به تنهایی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های مزمن جلوگیری كند ولی بسیاری از نوشیدنی‌های حاوی كافئین، چنین اثراتی دارند. به گفته محققان، مواد آنتی‌اكسیدان موجود در یك لیوان چای سبز یا سیاه، اثرات بهتری از میوه‌ و سبزیجات در برابر رادیكال‌های‌آزاد‌دارند. رادیكال‌های آزاد مواد مضری هستند كه در اثر واكنش‌های شیمیایی درون بدن ایجاد می‌شوند و سرطان‌زایی آنها به اثبات رسیده است. تحقیقات نشان داده است كه نوشیدن چای سیاه باعث كاهش خطر ابتلا به حمله قلبی یا سكته مغزی می‌شود و مصرف چای سبز و سفید هم خطر ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند كه قهوه هم همان اثرات مفید چای را دارد. طبق مطالعه‌ای كه نتیجه آن در مجله انجمن پزشكی امریكا (جاما)‌ به چاپ رسیده، مصرف قهوه باعث افزایش حساسیت بدن به انسولین و در نتیجه كاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. تحقیقات دیگر هم حاكی از این هستند كه میزان ابتلا به بیماری پاركینسون و سرطان روده بزرگ در افراد مصرف كننده كافئین، كمتر است.

    ● قهوه و بیماری‌ قلبی

    در مورد ارتباط بین مصرف قهوه و ابتلا به بیماری‌های قلبی ابهاماتی وجود دارد. برخی پژوهشگران معتقدند كه بین مصرف قهوه و ابتلا به فشارخون بالا رابطه ای وجود دارد اما این ارتباط تنها در جوانان سیاهپوست اثبات شده است. با این وجود تحقیقات اخیر نشان داده‌اند كه بین مصرف قهوه و كاهش انعطاف‌پذیری عروق ارتباطی وجود دارد. كاهش انعطاف‌پذیری عروق از عوامل خطر مهم در ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

    از سوی دیگر شواهد محكمی در مورد ارتباط مصرف‌ قهوه با پوكی استخوان وجود ندارد. اگر چه كافئین باعث می‌شود كلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع شود، ولی مقدار اندك كلسیم دفع شده با افزودن ۲ قاشق شیر به قهوه قابل جبران است. مورد دیگر مربوط به مصرف‌ قهوه در خانم‌های باردار است. در گذشته به خانم‌های باردار توصیه می‌شد برای كاهش خطر نقایص جنینی، از مصرف كافئین خودداری كنند ولی امروزه معلوم شده است كه حتی مصرف بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم كافئین در روز، بعید است خطری برای جنین آنها داشته باشد.


    موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مضرات کافئین

    همانند دیگر اعتیادها ترك کافئین آسان نمی باشد. شـما ممـكن اسـت دچـار عـلائم محرومیت مانند سردرد و بی حالی گردید و هوس كنید دوباره قهوه بنوشید ویا زودرنج و كـج خـلق شوید. راه حـل آن اسـت كـه ذهـن خـود را از قـهوه منحرف كرده و سرگرم فعالیت دیگری گردانید. مثلا برای دویدن به پارك بروید و یا ورزش كنید. انـتظار مـعـجزه نداشته باشید به خودتان زمان بدهید و اعتقاد راسخ خود را ازدست نداده و تسلیم نگردید.



    با آنكه خو گرفتن به عادات بد آسان میباشد اما ترك كردن آنها دشــوار است. مـصرف كـافئـین یـكی از آن عـادات بــد میباشد كه آهسته اما پیوسته بدرون سیستم بـدن شما
    نفوذ میكند. با یك فنـجان قـهوه شـروع میكنید سـپس یـك فـنـجان قــهوه به ۲و ۳ و ..فنجان تبدیل شـده و بـه هـمیـن ترتیب تبدیل به یك اعتیاد میگردد. اگر تصور می كـنـیـد كـه منظور از كافئین تنها قهوه میباشد با آنكه غلظت كافئـیــن در قهوه زیاد است اما كافئین در اقلام زیر نیز وجود دارد:
    ۱- چای
    ۲-كاكائو و شیر كاكائو
    ۳-شكلات و كیكهای شكلاتی
    ۴-نوشابه های غیر الكلی مانند كوكاكولا و پپسی.
    ● آیا میدانستید كه كافئین قادر است سیستم بدن شما را ویران كند؟
    ۱- فشار خون: این مطلب ممكن است شما را شوكه كند اما در واقع ظـرف ۲ سـاعـت پس از مصرف كافئین بهر شكل فـشار خون بالا رفته و تقریبا تا ۳ ساعت پایین نمی آید. و اگر عادت دارید كه هر ۴-۳ ساعت یكبار قهوه بنوشید بنابراین فشار خون شما همواره بالا میباشد! اكنون باید متوجه شده باشید كه چرا دائما مظطرب و عصبی هستید.
    ۲- سیستم عصبی: هنگامی كه شما كافئین مصرف می كنید انـرژی فراوانی بسمت مغز شما سرازیر میگردد بنابراین احساس بیداری، طراوت و انرژی سرشار می كنید. اما همچنـین احـساسات نـاخـوشایـنـدی را نـیـز در كـنـار آنـها تجربه خواهید كرد كه شامل: بی قراری، حساس بودن، بی خوابی ، اضطراب و عصبی بودن می باشند.
    ۳- قلب: فشار خون بالا قطعا بروی عملكرد قلب تاثیر می گذارد. ثـابـت شـده اسـت كه افرادی كه روزانه ۶ فنجان قهوه مینوشند ۲ برابر بیشتر در معرض سكته قلبی قرار دارند. انتخاب با شماست!
    ۴- سیستم گوارش: كافئین سـوء هـاضـمه و زخم معده را افزایش می دهد. بـنابرایـن بار دیگر كه دچار سوزش معده شدید تـعداد فنـجـان چـای و یا قهوه ای كه نوشیده اید را بخاطر بیاورید!
    ۵- الگوی خواب: آیا یكی از دلایلی كه شما قهوه می خـورید دور كردن خواب و بیداری نمیباشد؟ شما می خواهید مدت بیشتری را بیدار بمانید تا كـارهـای نیمه تمام و عقب افـتاده خود را به پایان برسانید. اما در حقیقت شما درخـواهید یـافـت زمـانـی كـه واقـعـا میخواهید بخواب بروید نیز قادر به انجام آن نمیباشید. این نتیجه عمل كافئین است كــه در تمام جریان خون شما جریان یافته است.
    ● آماده اید آن را ترك كنید؟
    همانند دیگر اعتیادها ترك آسان نمی باشد. شـما ممـكن اسـت دچـار عـلائم محرومیت مانند سردرد و بی حالی گردید و هوس كنید دوباره قهوه بنوشید ویا زودرنج و كـج خـلق شوید. راه حـل آن اسـت كـه ذهـن خـود را از قـهوه منحرف كرده و سرگرم فعالیت دیگری گردانید. مثلا برای دویدن به پارك بروید و یا ورزش كنید. انـتظار مـعـجزه نداشته باشید به خودتان زمان بدهید و اعتقاد راسخ خود را ازدست نداده و تسلیم نگردید.
    ● تولید قهوه بدون كافئین بااستفاده از فنون مهندسی ژنتیك
    متخصصان مهندسی ژنتیك موفق به تولید قهوه بدون كافئین شدند.
    Hiroshi Sano و همكارانش در موسسه علم و تكنولوژی NARA‌‌‌‌ در ژاپن، روشی به نام تداخل RNA برای خاموش سازی یك ژن كلیدی درگیاه قهوه به كار گرفتند كه مسئول ساختن كافئین است. دستاورد این تیم حاصل هفت سال كار روی رقم Coffea canephora می باشد. این روش جدید، قادر است كافئین را در گیاهان جوان تا میزان ۷۰ درصد كاهش دهد. این محققان امیدوارند كه بتوانند این فناوری را در مورد پرطرفدارترین قهوه دنیا نیز به كار گیرند.
    آنها اظهار می دارند كه تقاضا برای قهوه بدون كافئین به علت ترس مصرف كنندگان از آثار احتمالی محصولات تراریخته، به آرامی افزایش می یابد ولی خریداران به دلیل تراریخته بودن این قهوه از خرید آن منصرف نخواهند شد، زیرا این قهوه محصولی بسیار مناسب برای بیمارانی می باشد كه به جهت كافئین بالای قهوه از نوشیدن آن منع شده اند، زیرا كافئین موجود در قهوه می تواند باعث افزایش فشار خون شود.در حال حاضر قیمت گران این قهوه به خاطر پرهزینه بودن فرایند استخراج كافئین از دانه های قهوه و همچنین جداسازی طعم ها و مزه های دیگری است كه با مزه اصلی، تركیب شده اند اما قرار است كه در آینده قیمت آن كاهش یابد.
    كافئین در سلول های گیاه قهوه از یك ماده شیمیایی طبیعی به نام Xanthosia و در سه مرحله تولید می شود كه هر مرحله شامل یك فرایند متیلاسیون می باشد. این گروه تاكنون موفق شده است تا دومین ژن درگیر در این فرایند را خاموش سازد كه در این صورت تولید كافئین متوقف می شود. در روش RNAI، در اثر تداخل یك قطعه كوچك مكمل RNA با mRNA فرایند ترجمه مختل شده و دو مولكول RNA یكدیگر را از بین می برند.
    با توجه به اظهارات Sano به نظر می آید كه روش RNAI نسبت به روش Antisense كه در سال ۱۹۹۸در دانشگاه هاوایی برای تولید قهوه بدون كافئین استفاده شده است، كارایی بیشتری داشته باشد.

    مهندس هاله جهان پیکر
    موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    وابستگی روانـی به کافئیـن


    کافئین یک ماده محرک است و محرک‌ها یکی از مهم‌ترین دسته‌های مواد وابستگی‌آور محسوب می‌شوند. مواد محرک، شامل سیگار، چای، قهوه و بسیاری مواد دیگر می‌باشند.


    مصرف چای و قهوه از زمان‌های دور در میان اقوام و ملل مختلف رایج بوده است‌. در ایران ابتدا قهوه و سپس چای رواج یافت. مصرف مواد حاوی کافئین مثل چای، قهوه و شکلات از پر مصرف ترین مواد اعتیادآور در جهان به شمار می‌آیند که هیچ منع قانونی ندارند. کافئین یک آلکالوئید گیاهی است که در چای، قهوه، شکلات وبه مقدار کمی در کوکا (ماده‌ای که کوکائین از آن گرفته می‌شود) وجود دارد. در نوشابه‌های غیرالکلی همچون کولا و انواع نوشابه‌های انرژی‌زا مقادیر زیادی کافئین موجود است.
    کافئین یک ماده محرک است و محرک‌ها یکی از مهم‌ترین دسته‌های مواد وابستگی‌آور محسوب می‌شوند. مواد محرک، شامل سیگار، چای، قهوه و بسیاری مواد دیگر می‌باشند. ذکر کافئین به عنوان یک ماده اعتیادآور شاید اغراق‌گونه به نظر برسد، اما فردی که تنها راه برای رفع خستگی روزانه‌اش صرف چند لیوان چای است یا کسی که پس از صرف ناهار به راحتی به خواب می‌رود و تنها راه برای سرحال آمدنش صرف یک لیوان چای است و فردی که تنها راه برای شروع کار روزانه‌اش مصرف مقداری چای، قهوه و یا حتی سیگار است و در غیر این صورت بدخلقی می‌کند آیا بدنش به آن ماده وابستگی ندارد؟ کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و ظرفیت بدن را برای انجام کارهای جسمی و ذهنی افزایش می‌دهد و ذهن را در حالت هوشیاری و آماده‌باش نگه می‌دارد و حالت خواب‌آلودگی را از فرد دور می‌کند. شاید شما هم بسیار دیده باشید که دانش‌آموزان و دانشجویان در شب‌های امتحان چای و قهوه می‌نوشند.
    ● اثرات جسمی و روانی کافئین
    مهم‌ترین اثر کافئین بر بدن رفع خستگی و تحریک ذهن برای هوشیاری است. یکی از اثرات آن بر روان و ذهن، رها و روان کردن جریان تفکر انسان است. کافئین و سایر مواد محرک، جریان فکر انسان را بسیار روان، آزاد و روشن می‌سازد. تمرکز را افزایش می‌دهد و هماهنگی بدن را برای انجام کارهای مختلف بهبود می‌بخشد.
    مصرف بیش از اندازه کافئین همانند سایر مواد وابستگی‌زا باعث افزایش سطح تحمل فرد شده و در صورت عدم مصرف، نشانه‌های ترک ظاهر می‌شوند. بدین معنا که در صورت مصرف به مرور زمان فرد برای رسیدن به حالت آرامش و حالت خوب روانی وخلقی به میزان بیشتری از کافئین نیازمند می‌شود. این مسئله ناشی از وابستگی روانی است که عادت را به دنبال دارد. کافئین یک محرک گیاهی است و باعث وابستگی جسمانی و روانی می‌شود. بدین معنا که هم بدن برای متابولیسم خود به آن نیاز دارد و هم خود شخص برای اینکه به صورت بهنجار عمل کند و بتواند کارهای روزمره‌اش را انجام دهد نیازمند مصرف آن است در غیر این صورت دچار تغییرات خلقی شده و حتی ممکن است نشانه‌هایی از افسردگی را از خود نشان دهد.
    وابستگی روانی یکی از نشانه‌های وجود خلاهای عاطفی در زندگی فرد است. فرد مبتلا، به توانایی‌های خود ایمان ندارد باور کرده است که به تنهایی قدرت مقابله با مشکلات زندگی را ندارد پس خود را وابسته به ماده‌ای می‌کند. البته روند استفاده از مواد به گونه‌ای است که در فرد به مرور زمان نیاز به استفاده از مواد قوی‌تر می‌شود. در صورت وابستگی و عدم مصرف، نشانه‌های ترک در فرد ظاهر می‌شود؛ مثل سردرد، دل درد، تحریک‌پذیری، دردهایی در قلب، لرزش در بدن، اضطراب و ترس. این‌گونه افراد هیچگاه بدون مصرف نمی‌توانند حالتی بهنجار و متعادل داشته باشند. تحریک‌پذیری و پرخاشگری در آنها به سرعت افزایش می‌یابد. طوری که به راحتی در صورت عدم دستیابی به هر چیزی خشمگین می‌شوند. مصرف، بیش از اندازه کافئین، اختلالات روان شناختی چندی را به دنبال دارد. ساعات و طول مدت خواب این افراد به راحتی مختل شده و تحت تنظیم کافئین‌درمی‌آید.در این حالت عملکرد فرد در زندگی روزانه‌اش به راحتی مختل می‌شود.
    پیامد مهم دیگر، اضطراب است. اضطراب و مصرف موادی چون کافئین یک رابطه دو سویه با یکدیگر دارند. از طرفی فرد، دیگر قادر به تحمل تنش‌ها و استرس‌های زندگی نیست و برای رویارویی با موقعیت‌های مشکل‌آفرین زندگی به مواد پناه می‌برد و از طرف دیگر مصرف کافئین در شخص تولید اضطراب می‌کند. این اضطراب در افراد مختلف شدت و انواع متفاوتی دارد. گاهی هم افکار وسواس‌گونه را به فرد تحمیل می‌کند که فرد برای رهایی از آن به مصرف بیشتری روی می‌آورد.



    خانواده سبز
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    جادوی کافئین در تمرینات

    ● کافئین عملکرد تمرین را بهبود می‌بخشد؟

    کافئین جزء، یک گروه از مواد است که methylaxanthanines نامیده می‌شود و کافئین احتمالاً رایج‌ترین ماده مخدر مورد مصرف در جهان می‌باشد. یک آلکالوئید (شبه قلیا) که از چند نوع گیاه تولید می‌شود به ارزانی و به آسانی و در شکل قرص موجود می‌باشد و یا در محصولات رایجی مثل قهوه، چای، نوشابه، شکلات و کاکائو موجود می‌باشد.

    مثل میلیون‌ها نفر ممکن است شما برای اینکه هوشیاری و ادراکتان بهتر شود وابسته به آن شوید.

    کافئین چیزی فراتر از یک محرک است. همچنین یک کمک مؤثر برای انجام تمرین بهتر می‌باشد. بیشتر از ۲۰ سال پیش جامعه علمی هزینه هنگفتی را پرداخت کرد تا متوجه تأثیر روانی کافئین روی تمرین شود و نتایج به وضوح نشان داد که این می‌تواند نوع برتری را تأمین کند. شما می‌توانید چربی‌سوزی را در حین تمرین بیشتر کنید و می‌توانید با مصرف کافئین عملکرد تمرین هوازی و بی‌هوازی خود را بهبود ببخشید. یکی از مهمترین عواملی که راندمان تمرین را بالا می‌برد، ممکن است در داخل آشپزخانه منزلتان یا در کافی‌شاپ نزدیک منزلتان باشد.

    ● کافئین چربی را می‌سوزاند.

    اگر شما قصد دارید که ردصد چربی بدنتان را کم کنید کافئین می‌تواند شما را به مقصودتان برساند. اینکه شما در حال استراحت باشید یا در حال تحرک، کافئین ترشح اسیدهای چرب را در خونتان افزایش می‌دهد. با این وجود استفاده از چربی را به عنوان سوخت بدن آسان می‌کند، بیش از ۲۰ سال پیش محققانی که در مورد عملکرد انسان نسبت به کافئین در آزمایشگاه دانشگاه بال استیت انجام شد نشان دادکه ۱۰۰% افراد پس از مصرف ۳۳۰ میلی‌گرم از کافئین اسیدهای چرب در پلاسمایشان آزاد شد. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که کافئین میزان اکسیداسیون چربی (چربی با اکسینژن ترکیب می‌شود و در نهایت باعث سوختن چربی می‌شود) را افزایش می‌دهد و همچنین می‌توانید برای چربی‌سوزی از فعالیت‌های هوازی هم بهره ببرید. همچنین یک تحقیق دیگر شان می‌دهد که با استفاده ۵ میلی‌گرم کافئین به‌ازاء هر یک کیلوگرم از وزن بدنتان میزان اکسیداسیون چربی ۵۰% بیشتر می‌شود. با استفاده از یک مکمل کافئین در هنگام تمرین هوازی شما می‌توانید به صورت خارق‌العاده‌ای بر چربی‌سوزی تأثیر بگذارید. به عنوان مثال یک شخص ۱۷۰ پوندی با دویدن در یک فضای معتدل تقریباً ۸۰۰ کالری می‌سوزاند که در حدود نیمی از این کالری‌ها به صورت اکسیداسیون چربی می‌سوزد. اما اگر این شخص از یک مکمل کافئین استفاده کند ممکن است که اکسیداسیون چربی به اندازه ۵۰% افزایش یابد که این منجر می‌شود به اینکه ۲۰۰ کالری بیشتر سوزانده شود و نهایتاً یک دونده ممکن است ۶۰۰ کالری در ساعت در حین اکسیداسیون چربی از دست بدهد و برای ۲۰۰ کالری باقیمانده از میزان قند کاسته خواهد شد.

    ● کافئین ارتقاءدهنده بازده بدن

    در حال حاضر ما از تأثیر روانی کافئین چیز زیادی نمی‌دانیم اما ۳ پدیده بیولوژیکی دارد که در عملکرد تمرین تأثیر می‌گذرد.

    ۱) طبع چربی‌سوزی (در دسترس قرار دادن چربی‌ها)؛

    کافئین تنها افزودن توانائی سوزاندن چربی نیست بلکه ظرفیت هوازی شما را هم به صورت کلی بهبود می‌بخشد. در ول فعالیت‌های هوازی بدنتان ذخیره فراوانی از چربی را می‌سوزاند و ذخیره گلیکوژن یا قند را محدود می‌کند با مصرف کافئین شما می‌توانید میزان اسیدهای چرب آزاد شده در خونتان را افزایش دهید که به آسانی اثر حفظ ذخایر گلیکوژن را نشان می‌دهد. بدان استفاده از چربی به‌عنوان سوخت را زیاد می‌کند و میزان کم شدن گلیکوژن را کاهش می‌دهد و از خستگی شما جلوگیری می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که تمریناتتان طولانی‌تر شود.

    ۲) کافئین با تسهیل انقباض عضلات، عوامل عضلانی را بهبود می‌بخشد

    قبل از اینکه عملیات انقباض انجام شود باید کلیسیم در کنار سلول‌های عضلان آزاد شوند. کافئین حساسیت سلول‌ها و در دسترس بودن کلسیم را زیاد می‌کند. یک محرک کوچک می‌تواند خیلی از تکان‌های شدید مهمتر باشد که انقباض عضلات شما را با تلاش کمتر فراهم می‌کند. به‌علاوه تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد کافئین نیروی انقباض دیافراگم را افزایش می‌دهد که این آسایش شما را در حین تمرین برای نفس کشیدن فراهم می‌کند و این باید به‌ویژه برای مردمی که بی‌نظمی تنفس و رزشکاران که در ارتفاعات در حال رقابت‌های دشدی هستند مهم باشد.

    ۳) کافئین با پنهان کردن احساس خستگی روی مرکز کنترل اعصاب تأثیر می‌‌گذارد:

    اگرچه بررسی اثر کافئین بر سیستم مرکزی اعصاب دشوار است با این حال کافئین می‌تواند از آمیزش خون و مغز جلویگری کند.

    ● راهنمای مصرف کافئین

    استفاده از کافئین یکی از مهمترین استراتژی‌های مصرف موجود می‌باشد. در اینجا سه راه برای کمک به شما برای مصرف بهینه کفئین معرفی می‌شود.

    ۱) برای مصرف کافئین استراتژی داشته باشید

    این تفکر وجود دارد که اثر مصرف کافئین در مردمی که به طور برابر کافئین مصرف می‌کنند ممکن است کند باشد اما قاعده خاصی وجود ندارد در حقیقت چندین مطالعه نشان داده است که کسانی به آنها مصرف‌کننده سنگین (بیشتر از ۶ فنجان قهوه در روز و در حدود ۶۶۰ میلی‌گرم از قهوه) خطاب می‌شود و کسانی که به آنها مصرف‌کننده سبک (کمتر از دو فنجان قهوه در روز و در حدود ۲۲۰ میلی‌گرم) خطاب می‌شود دارای عملکرد یکسان می‌باشند. بنابراین این انگیزه، ایجاد می‌شود که برای دست آوردن کافئین یک استراتژی داشته باشید.

    الف) اگر شما عمدتاً چندین فنجان قهوه در روز می‌نوشید سعی کنید که در روزهای تمرین مصرف قهوه‌تان را محدود کنید و قبل از تمرین مقداری قهوه بنوشید.

    ب) اگر یک ورزشکار مصمم هستید، سعی کنید که مصرف کافئین‌تان را محدود کنید. با تقریباً ۷۲ ساعت قبل از ساعت قبل از مسابقه مصرف آن را متوقف کنید که این از لحاظ تئوری قدرت اثربخشی آن را قبل از مسابقه خیلی زیاد می‌کنند.

    ب) اگر شما مقادیر زیادی کافئین را استفاده می‌کنید باید قبل از مسابقه کاملاً از مصرف آن پرهیز کنید و این کار را انجام دهید. تا متوجه شوید که چقدر کافئینتان عقب‌نشینی می‌کند.

    ۲) مکمل‌های خود را هوشمندانه انتخاب کنید.

    این خیلی مهم است که یک منبع قابل اطمینان پیدا کنید. در اینجا روش‌هائی وجود دارد که شما از منابع مختلف موجود استفاده کنید و اثر هرکدام را پیگیری کنید.

    میلی‌گرم از کافئین/ منبع

    ۲۰۰-۱۰۰ / قرص کافئین

    ۵۰ / ۲۰ گرم اسپرسو

    ۵۰ / ۲۲۴ گرم قهوه

    ۱۰۰-۶۵ قهوه فوری

    ۷۵-۴۰ / ۲۲۴ گرم چای

    ۷۰/ ۳۱۳۶ گرم آیس تی

    ۷۰/ ۳۳۶ گرم نوشابه

    قرص‌های کافئین. به دردخور و قابل اطمینان هستند. با استفاده از کافئین خالص عملیات هضمتان بهتر می‌شود و باعث می‌شود شما به‌طور کامل از آن بهره‌برداری کنید. شما همچنین این کار را مو به مو و به درستی برایوزن بدنتان انجام می‌دهید. نشانه‌های جدیدی وجود دارد که نشان می‌دهد که قهوه‌های کافئین‌دار ممکن است اثردهی کافئین خالص را نداشته باشد. در یک مطالعه جدید نشان داده شده که ترکیب‌های شیمیائی زیادی در بنشن قهوه وجود دارد که ممکن است ویژگی زیاد شدن تمرین در اثر استفاده از کافئین را کم کند. آنها تنها یک مطالعه است اما با این وجود کسانی بودند که با استفاده از قهوه نحوه تمریناتشان به صورت ارگانیک بهبود یافت. بنابراین بهترین روش این است که به تجربیات شخصی اتکاء کنید و به صورت شخصی قهوه یا کافئین خالص را امتحان کنید. اگر شما می‌خواهید که از قهوه به جای مکمل کافئین‌تان استفاده کنید. اسپرسو بهترین انتخاب است. همچنین اولین مزیت قهوه و چای خانگی این است که راحت هستید. آیس تی و نوشابه منابع خوبی برای جایگزین شدن به جای مکمل کافئین نیستند. آنها شامل مقدار زیادی شکر و یک مقدار کمی کافئین هستند بنابراین آنها می‌توانند واقعاً برای عملکرد تمرین مضر باشند.

    ۳) قبل از تمرین ۶۰ دقیقه برای جذب وقت بگذارید

    بالاترین درجه پلاسما از کافئین تقریباً ۶۰ دقیقه پس از مصرف رخ می‌دهد. تحقیقاتی که در دانشگاه بال استیت انجام شد نشان‌دهنده افزایش صددرصدی اسیدهای پرچرب آزاد شده در پلاسما تنها بعد از ۶۰ دقیقه می‌باشد و همچنین برای گروه‌های تحقیق‌کننده، ۶۰ دقیقه یک عامل رایج برای هضم می‌باشد.



    فرهنگ رجائی آملی

    مجله دانش ورزش
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت