با سلام میخواستم بدونم میزان مصرف شربت زینک سولفات برای شیر خوار 7 ماهه و با وزن 7700 چقدر است؟
با سلام میخواستم بدونم میزان مصرف شربت زینک سولفات برای شیر خوار 7 ماهه و با وزن 7700 چقدر است؟
درسته که گزارشاتی مبنی بر کمبود روی در کودکان کشور ما وجود داره اما دلیل نمیشه که سر خود این دارو را مصرف کنید آنهم برای بچه 7 ماهه. بهتره اگر نگرانی در مورد سلامت کودکتان دارید با پزشک اطفال مطرح کنید اگر صلاح دیدند این دارو را به شما توصیه می کنند. توصیه هر دارو هم با در نظر گرفتن جمیع جهات انجام می شود که جز در کلینیک و با مشاوره حضوری پزشک امکان پذیر نیست
سولفات روي ZINC SULFATE
موارد مصرف: سولفات روي بهعنوانمكمل در پيشگيري و درمان كمبود رويمصرف ميشود. نياز به اين ماده معدنيدر حالاتي از قبيل سوختگيها، سيروزكبدي، ديابت، بياشتهايي، گاستركتومي،اختلالات ژنتيكي، نوزادان نارس،عفونتهاي مزمن، بيماريهاي روده،بيماري لوزالمعده، بيماري كليوي،اختلالات پوستي، استرس و ضربه ممكناست افزايش يابد.
مكانيسم اثر سولفات روي: روي براي حفظ ساختماناسيدهاي نوكلئيك، پروتئينها و غشاهايسلولي ضروري است. بهعلاوه، رشدطبيعي و تقسيم سلولي، ترميم بافتي، بلوغجنسي و دستگاه توليد مثل، عادت بهتاريكي و ديد در شب، التيام زخمها، دفاعايمني بدن، ادراك چشايي و احتمالا بويايياز اعمال فيزيولوژيك وابسته به رويميباشند.
فارماكوكينتيك سولفات روي: جذب نمكهاي روي ازمجراي گوارش ناچيز ميباشد. تقريبا20-30 درصد از روي موجود در رژيمغذايي از طريق دوازدهه و ايلئوم جذبميشود. اين عنصر اساسا در گلبولهايقرمز و سفيد و همچنين در عضلات،استخوانها، پوست، كليهها، كبد،لوزالمعده، شبكيه و پروستات ذخيرهميشود. راه اصلي دفع روي (تقريبا 90درصد) از طريق مدفوع است و ميزان كمينيز از راه ادرار و عرق دفع ميشود.
هشدارها: 1 ـ در صورتي كه بيمار دچاركمبود مس باشد، مصرف روي ممكن استكمبود مس را تشديد كرده يا سطح سرميآن را كاهش دهد.
عوارض جانبي سولفات روي: مصرف مقادير زياد داروندرتا ممكن است باعث بروز مشكلاتگوارشي بهويژه اشكال در هضم و درداپيگاستريك، تهوع و مشكلاتهماتولوژيك شود.
تداخلهاي دارويي سولفات روي: مقادير زياد روي ممكناست جذب مس از طريق روده را مختلنمايد. نمكهاي روي ممكن است جذبتتراسيكلينها را از طريق ايجاد شلاتهايغيرمحلول كاهش دهند. از اينرو فاصلهزماني حداقل 2 ساعت بين تجويزمكملهاي روي و تتراسيكلينها ضروريميباشد.
نكات قابل توصيه: 1 ـ دارو حداقل يكساعتقبل يا دو ساعت پس از غذا (مگر درصورت تحريك گوارشي) مصرف شود.
2 ـ در صورت لزوم ميتوان محتوياتكپسول را روي غذاي سرد ريخته ومصرف كرد.
3 ـ از مصرف غذاهاي حاوي كلسيم، فسفرو فيتات با اين دارو بايد خودداري گردد.
4 ـ در صورت ايجاد تهوع، اسهال، بثوراتپوستي، استفراغ شديد، از دست رفتن آببدن و بيقراري، مقدار مصرف دارو بايدكاهش يافته يا تا كنترل علايم فوق مصرفنشود.
مقدار مصرف سولفات روي: بهعنوان مكمل غذايي روزانه25-50 ميليگرم روي (110-220ميليگرم سولفات روي) مصرف ميشود.در درمان كمبود روي ابتدا تا mg/day 75روي (درمان كوتاه مدت) تجويز ميشود وسپسبرحسب پاسخ بيمار مقدار مصرفدارو كاهش مييابد.
اشكال دارويي سولفات روي:
Capsule: 220 mg
به نقل از irdrug.com
روی-ZN(مقالات)
کپسول های سولفات روی
عضو تحریریه علمی ایران سلامت
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
علاقه مندي ها (Bookmarks)