یخ علاوه بر آن که جهت خنک سازی نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد برای نگه داری و بسته بندی مواد غذایی تازه، به خصوص غذاهای دریایی، نیز استفاده می شود. بسیاری هم این یخ ها را داخل کلمن های خود ریخته و به مرور که آب می شود، آن را می نوشند!



مدت زیادی است که انتقال عوامل بیماری زا از طریق مصرف یخ، مورد توجه قرار گرفته است. آلودگی یخ معمولا از طریق استفاده از آب آلوده، روش نادرست توزیع، حمل و نقل و نحوه ی نگهداری آن به وجود می آید.



در مسافرت های نوروزی و هم چنین در سفرهای تابستانی، یکی از اتفاقات ناخوشایند، بیماری های میکروبی و مشکلات گوارشی است که در طول سفر برای خانواده ها و مخصوصا برای کودکان آن ها پیش می آید و باعث می شود خاطرات خوش سفر خیلی زود به فراموشی سپرده شود.



این در حالی است که رعایت یک سری از مسایل بهداشتی ساده می تواند بسیاری از این مشکلات و بیماری ها را از افراد دور کند.


حالا توصیه های ما:

* از خرید یخ ‌های قالبی در طول سفر خودداری کنید چرا که منبع آبی که یخ، از آن تهیه و تولید شده است، مشخص نیست. دقت داشته باشید که اگر یخ‌ ها از آب‌ های نا سالم تهیه شده باشند و آلوده به انگل باشند، احتمال ابتلا به اسهال خیلی زیاد است.



* در ضمن از آن جایی که استفاده از آب غیر سالم یکی از بزرگ ‌ترین خطراتی است که سلامتی شما را در طول مسافرت های نوروزی و غیر آن، تهدید می ‌کند، حتما همراه خود آب جوشیده داشته باشید. اگر با فرزندان تان مسافرت می کنید، این مساله اهمیت بیشتری پیدا می کند.
آب معدنی



* اگر آب جوشیده نداشتید، آب نوشیدنی خود را از محل ‌های بهداشتی تهیه کنید، آب های معدنی انتخاب بهتری هستند.



* در نهایت این که برای شست شوی دست ها و حتی ظروف غذاخوری تان هم باید از آب سالم استفاده نمایید.

برای این کار می توانید هنگام غذا خوردن، مقداری آب در کتری بریزید و بگذارید به جوش بیاید، تا بعد از این که غذای تان به اتمام رسید، از آن برای شستشوی ظروف استفاده نمایید.
مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان