جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: گزارش تحقیق / مواد ارگانیک بهتر از غیر ارگانیک‌ها نیستند

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض گزارش تحقیق / مواد ارگانیک بهتر از غیر ارگانیک‌ها نیستند

    مواد ارگانیک بهتر از غیر ارگانیک‌ها نیستند

    همشهری آنلاین:

    مصرف مواد ارگانیک نسبت به مواد غیرارگانیک تأثیر مثبتی بر سلامت ندارد

    به طور کلی، غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد.

    به گزارش رویترز، مطالعه محققان مدرسه علوم دارویی و پزشکی استوایی لندن نشان می‌دهد که هزینه‌‌های بالای مصرف‌کنندگان برای خرید مواد ارگانیک تنها در سال 2007 بازاری معادل 48 بیلیون دلار ایجاد کرده‌است.

    بررسی‌های این محققان بر روی 162 مقاله علمی منتشر شده در 50 سال گذشته نشان داده‌ که تقاوت‌های مواد ارگانیک و غیر ارگانیک بر سلامت انسان تأثیری ندارد.

    الن دانگور، یکی از این محققان می‌گوید: "مواد ارگانیک و غیر ارگانیک از نظر مواد غذایی با هم تفاوت اندکی دارند که هیج تأثیری بر سلامت انسان ندارد. بررسی‌های ما نسان می‌دهد که تا کنون هیچ مدرکی دلیل بر برتری مواد ارگانیک بر غیر ارگانیک وجود ندارد."

    نتایج بررسی‌های این تیم که توسط آژانس استاندارد‌های غذایی دولت انگلیس پشتیبانی شده در ژورنال آمریکایی Clinical Nutrition منتشر شده‌است.

    این نتایج توسط گروهی از فعالان سلامت مورد انتقاد قرار گرفته و مدیر انجمن خاک بریتانیا از غیر علمی بودن این مطالعات و نادیده گرفتن تفاوت‌های ارزش غذایی مواد ارگانیک و غیرارگانیک ابراز نگرانی کرده‌است.

    فروش مواد ارگانیک در پی کاهش هزینه‌های مردم در کشور‌های مختلف کم شده‌است و انجمن خاک بریتانیا خبر داده که رشد فروش مواد ارگانیک در انگلیس با 1.7 درصد کاهش در سال 2008 به کمتر از 26 درصد رشد در یک دهه اخیر رسیده‌است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    غذاهاي ارگانيک بهتر ازغذاهايي که با استفاده از سموم نباتي و مواد شيميايي پرورش يافته اند، نیستند.
    محصولات ارگانيک بهتر از ديگر محصولات نيستند .

    طبق يک تحقيق جديد، هيچ مدرکي براي حمايت از اين ديدگاه وجود ندارد که محصولاتي که بدون استفاده از کود شيميايي و آفت کش ها پرورش يافته اند حاوي عناصر اصلي و حياتي بيشتري هستند.

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مجله “علوم غذا و کشاورزي انجمن صنعت شيمي” ، هيچ مدرکي براي حمايت از اين استدلال که غذاهاي ارگانيک بهتر از غذاهايي هستند که با استفاده از سموم نباتي و مواد شيميايي پرورش يافته اند، وجود ندارد.
    بسياري از افراد با اين گمان که غذاهاي ارگانيک از غذاهايي که با استفاده از مواد شيميايي و آفت کش ها پرورش يافته اند بهتر هستند، اين محصولات را حدود ۳۰ درصد گرانتر از محصولات مشابه خريداري مي کنند.
    اما اين تحقيق که توسط دکتر “سوزان بوگل” و همکارانش در “بخش تغذيه انسان” دانشگاه کپنهاگ” انجام شده است، نشان مي دهد که هيچ مدرک روشني براي حمايت از اين ديدگاه وجود ندارد.
    در اين مطالعه که براي اولين بار حفظ مواد معدني و عناصر کمينه(trace elements) مورد بررسي قرار گرفته است، به حيوانات يک رژيم غذايي داده شد که در آن محصولات با سه روش مختلف کشاورزي در دو فصل پرورش يافته بودند.
    روش اول کشت شامل پرورش سبزيجات در خاکي مي شد که مواد مغذي آن به دليل استفاده از کود حيواني کم بود و از هيچ سم نباتي استفاده نمي شد.
    در روش دوم باز هم مواد مغذي خاک به دليل استفاده انحصاري از کود حيواني کم بود اما در اين روش از آفت کش ها به ميزان بيشتري از آنچه مقررات مجاز شمرده بود، استفاده شد.
    در روش سوم هم با استفاده از کود شيميايي ميزان مواد مغذي خاک را بالا بردند و هم از آفت کش ها به اندازه مجاز استفاده کردند.
    در اين آزمايش محصولات در زمينه هاي کشت نزديک بهم در يک خاک و در يک زمان کاشته شدند و در نتيجه از شرايط آبي يکساني نيز برخوردار بودند. برداشت از هر سه زمين همزمان انجام شد.
    نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد که سطح عناصر اصلي و کمينه ميوه ها و سبزيجاتي که با اين سه روش کشت پرورش يافته بودند هيچ تفاوتي با هم ندارند.
    محصولات که بدون استفاده از کود شيميايي و آفت کش ها پرورش يافته بودند و محصولاتي که بصورت معمولي پرورش يافته بودند در جريان يک دوره دو ساله به حيوانات داده شد و جذب و دفع مواد معدني مختلف و عناصر کمينه اندازه گيري شد.
    يک بار ديگر نتايج نشان دادند که بدون توجه به نحوه پرورش، در اين محصولات هيچ تفاوتي در ميزان حفظ اين عناصر وجود ندارد.
    دکتر بوگل گفت، از لحاظ آماري تفاوتي ميان سيستم هاي کشت که نماينده روش هاي توليد ارگانيک و معمولي هستند ديده نشد بنابراين اين مطالعه از اين اعتقاد که محصولات غذايي آلي نسبت به محصولات غذايي که بصورت معمولي پرورش يافته اند حاوي عناصر اصلي و کمينه بيشتري هستند، تاييد نمي کنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت