جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: غذای ارگانیک چیست؟

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض غذای ارگانیک چیست؟

    غذای ارگانیک چیست؟


    به طور کلی، غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد.



    ● درباره غذاها و میوه‌های ارگانیک چه می‌دانید؟
    یافته‌های جدید دانشمندان در واقع تأییدی بر این باور قدیمی است که هر چیزی طبیعی‌اش بهتر است. بر اساس مطالعه‌ای ۱۰ ساله که گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک و انواع معمولی را مقایسه کرده، محققان دریافته‌اند که میزان مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌هایی مثل فلانوئیدها در انواع ارگانیک، دو برابر بیشتر از انواع معمولی است. اما این محصولات غذایی ارگانیک چه هستند که در سال‌های اخیر این همه درباره آنها جار و جنجال شده؟
    به طور کلی، غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد. در واقع کشاورزی ارگانیک، شیوه‌ای از کشاورزی است که در تمامی مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمی‌کند.
    البته، در ابتدا این محصولات، تنها در فروشگاه‌های کوچک و یا در بازارهای محلی کشاورزان قابل دسترس بود، ولی در سال‌های اخیر، به طور وسیعی در اکثر فروشگاه‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم و قابل دسترس شد؛ چنانکه مصرف غذاهای ارگانیک در بین مردم آمریکا در طی چند سال اخیر دارای رشد ۱۷ تا ۲۰ درصدی بوده است.
    در حالی که محصولاتی که پیش از این در بازار مرسوم بوده‌اند و از نظر شکل ظاهری بهتر و بزرگتر هم بودند، تنها رشد ۲ تا ۳ درصدی داشته‌اند. به همین دلیل هم بسیاری از شرکت‌های تولید مواد غذایی به سمت مصرف این مواد برای تولید فرآورده‌های خود سوق داده شده‌اند.
    در ابتدا، غذای ارگانیک تنها شامل سبزی‌های تازه بود و اولین مصرف کنندگانی که از غذای ارگانیک استفاده می‌کردند، به دنبال غذایی بودند بدون مواد شیمیایی، تازه و در حد امکان دارای کمترین مراحل فرایند؛ و چون آنها باید اقلام مورد نیاز خود را مستقیماً از کشاورزان خریداری می کردند بنابراین، شعار «کشاورز خود را بشناس تا غذای خود رابشناسی» از اولین شعارهایی بود که به منظور ترویج مصرف غذاهای ارگانیک، باب شد.
    اما امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا، محصولات ارگانیک، دیگر لوکس و «خاص» به حساب نمی‌آیند و در فروشگاه‌ها، انواع محصولات ارگانیک از میوه و سبزی گرفته تا مرغ، تخم مرغ و شیر را می‌توانید با برچسب ارگانیک و تنها اندکی گران‌تر از انواع معمولی، خریداری کنید.
    ● محققان وارد می‌شوند
    هم‌زمان با رونق گرفتن بازار محصولات ارگانیک، تحقیقات برای کشف خواص برتر این محصولات هم رونق گرفت. یکی از تازه‌ترین این مطالعات درباره مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک و معمولی است که نشان داده میزان مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل فلانوئیدها در انواع ارگانیک، دو برابر بیشتر از انواع معمولی است و این البته یک نتیجه خیره‌کننده است.
    دکترآلیسون میشل، متخصص شیمی مواد غذایی در دانشگاه کالیفرنیا، و همکارانش می‌گویند دو نوع فلاونوئید موسوم به کئورسیتین(quercetin )و کامفرول (kaempferol) در گوجه فرنگی‌های خشک شده‌ای که به روش ارگانیک و توسط روش‌های کشاورزی تحقیق شده، به عمل آمده‌اند، وجود دارد که به طرز معنی داری از انواع معمولی، سراست. این دانشمندان، همچنین، میزان این فلاونوئیدها را در انواع ارگانیک به ترتیب،۷۹ درصد و ۹۷ درصد بالاتر از انواع معمولی ارزیابی کرده‌اند که رقم قابل توجهی به حساب می‌آید.
    تحقیقات قبلی نشان داده است که فلاونوئیدها، فشارخون را تعدیل کرده و از بیماری های قلبی و سکته پیشگیری می‌کنند و همچنین باعث کاهش بروز انواعی از سرطان‌ها و آلزایمر می‌شوند.
    دانشمندان، تفاوت فاحش موجود در میزان فلاونوئیدها را درگوجه فرنگی‌های ارگانیک، نسبت به انواع ساده، به عدم وجود کود در کشاورزی به روش ارگانیک نسبت می‌دهند. البته، در این میان فرضیه دیگری هم وجود دارد که بر اساس آن، فلاونوئیدها، به عنوان مکانیسمی دفاعی که در اثر کمبود مواد مغذی فعال می‌شود، به وجود می‌آیند، که این کمبود مثلاً می‌تواند کمبود نیتروژن در خاک باشد.
    بر اساس این فرضیه، نیتروژن موجود در کودهای معمولی، برای گیاهان به راحتی قابل دسترس است و بنابراین چون در کشاورزی به روش ارگانیک از کود استفاده نمی‌شود، کم بودن میزان فلاونوئیدها در انواع معمولی به دلیل بالا بودن میزان استفاده از کودها در کشاورزی است.
    ● همیشه مخالفانی هم وجود دارند
    در روند تأیید یک بررسی علمی، همیشه مخالفانی هم وجود دارند. از آنجا که محصولات ارگانیک و اثرات مثبت این مواد بر سلامت افراد، یکی از مهمترین محورهای مباحث سلامت را در سال‌های اخیر تشکیل می‌دهد، اصلاً بعید نیست که مخالفانی هم وجود داشته باشند.به عنوان مثال، برخی معتقدند شواهد چندانی مبنی بر مفیدتر بودن محصولات ارگانیک وجود ندارد و بالاتر بودن سطح چند ماده مغذی در این محصولات، سبب نمی‌شود که آنها مفیدتر باشند.
    برای مثال به مطالعه‌ای اشاره می‌شود که به تازگی انجام گرفته است و نشان داده شیرهایی که به روش ارگانیک به دست می‌آیند، حاوی میزان بالاتری از اسیدهای چرب کوتاه زنجیر امگا۳ هستند، اما در کل، این اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزیت بیشتری به انواع بلند زنجیر که در روغن ماهی‌ها وجود دارد، برای سلامت ندارند.مدافعان، در مقابل می‌گویند این نکته که در مواد غذایی دیگری به جز آنهایی که همیشه یک سری از مواد مغذی را دارا بودند، بتوانیم سطح برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را بالا ببریم نکته مثبتی است که آزمایش‌های جدید هر روز آن را تأیید می‌کنند و همه به نوع عمل‌آوری ارگانیک نسبت به نوع معمولی برمی‌گردد؛ به عبارت دیگر، وجود اسیدهای چرب امگا۳ در شیر به خودی خود اتفاق مثبتی است حتی اگر مزیتی نسبت به روغن ماهی‌ها که از منابع متداول امگا۳ هستند نداشته باشد، که البته دارد!
    تحقیقات اخیر دانشمندان اروپایی در مورد گوجه‌فرنگی‌ها، هلوها و سیب‌های فرایند شده‌ای که به روش ارگانیک تولید می‌شوند هم نشان داده است این محصولات همگی از نظر میزان مواد مغذی و همچنین کیفیت ریزمغذی ها در سطح بالاتری نسبت به انواع غیر ارگانیک قرار دارند.
    ● با ارگانیک، صرفه‌جویی کنید
    محصولات ارگانیک در حالی که نسبت به انواع معمولی از اندازه کوچکتری برخوردارند، همیشه این سؤال را برای مصرف کننده‌ها به وجود می‌آورند که چرا باید پول بیشتری برای خرید این محصولات بپردازیم؟ اما محصولات غذایی که به دلیل ارگانیک یا طبیعی بودن گران‌ترند، در عمل ارزان‌تر از محصولات غذایی ماشینی یا صنعتی هستند.
    واقعیت این است که محصولات غذایی صنعتی و به ظاهر ارزان‌تر، قیمت واقعی‌شان بالاتر است. تقریباً یک سوم قیمت این نوع محصولات را مصرف‌کننده‌ها مستقیماً می‌پردازند و حدود یک سوم قیمت را دولت، از طریق یارانه به کشاورزان و تولیدکنندگان پرداخت می‌کند. در عین حال باید به ضایعاتی که بصورت معمول در این محصولات وجود دارد و آسیب‌هایی که طبیعت در تولید این محصولات ایجاد می‌کند نیز توجه کرد.
    بر اساس بررسی‌های متخصصان کشاورزی و مواد غذایی و کارشناسان محیط زیست، افراد و خانواده‌هایی که از محصولات غذایی ارگانیک استفاده می‌کنند در نهایت، هزینه کمتری را نسبت به افراد و خانواده‌هایی می‌پردازند که از محصولات غذایی معمولی که به روش‌های صنعتی و ماشینی تهیه شده، استفاده می‌کنند.
    چرا که محصولات غذایی که با روش طبیعی و ریتمی آرام به دست می‌آید، مانند همه‌ پدیده‌های دیگر زندگی، استحکام و مقاومت و غنای بیشتری دارد. به عنوان مثال، سیبی که دوبار سریع‌تر از یک سیب طبیعی رشد می‌کند، دوبار کمتر از سیبی که در طبیعت رشد می‌کند، دارای مواد غذایی است.
    به عبارت دیگر برای تامین مقدار کافی مواد مورد نیاز بدن، اگر حجم معینی از محصولات غذایی معمولی و ارزان‌تر مصرف می‌کنید، با استفاده از محصولات ارگانیک، نیمی از همان حجم محصولات غذایی مقدار بیشتری از مواد مورد نیاز بدن مثل ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها و ... را تامین می‌کند.
    ● ایران هم مدعی است
    در ایران هنوز محصولات ارگانیک وارد بازار نشده‌اند و در مرحله تحقیقات قرار دارند. چنانکه چندی پیش، احمد زواره، رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی استان تهران، تولید محصولات ارگانیک درسال ۱۳۸۶ را از مهمترین اهداف سازمان تحقیقات کشاورزی استان تهران برشمرد و گفت: هم‌اکنون چندین مزرعه در زمینه مرکبات، محصولات باغی و مرغداری تحت پوشش است که تمام محصولات آن ارگانیک است که البته کافی نبودن تأمین منابع مالی، شفاف نبودن آیین‌نامه‌ها و ضوابط همکاری با بخش خصوصی، نارسایی در تأمین نیازهای تحقیقاتی و نبود تعامل مثبت و سازنده بین بخش‌های تحقیقاتی و اجرایی از جمله مشکلات این بخش است.


    صدف کوه کن


    روزنامه همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    گر تو نمي‌پسندي، تغيير ده غذا را


    واژه ارگانيك، اشاره به نوعي عمليات کشاورزي و فراوري مواد غذايي دارد كه دوستدار محيط‌زيست و تضمين‌كننده سلامت انسان است. کنترل علف‌هاي هرز و دفع آفات با استفاده از عمليات سالم و بدون تخريب محيط‌زيست، سلامت فردي و حتي سلامت زميني را كه روي آن زندگي مي‌كنيم، تامين مي‌کند. اصطلاح «ارگانيك»هم براي غذاهاي حيواني و هم گياهي كاربرد دارد.



    كشاورزاني كه به روش ارگانيك زراعت مي‌كنند، از مواد شيميايي (آفت‌كش‌ها، قارچ‌كش‌ها و كودها) که به محيط‌زيست آسيبي نمي‌زنند، استفاده مي‌كنند. آنها از مخلوطي از فن‌آوري‌هاي جديد و قديمي‌ و تحقيقات علمي‌ براي برقراري نظم در اكوسيستم طبيعي زمين بهره مي‌برند.


    كشاورزي ارگانيك گياهاني غني از تركيبات مغذي، خاكي حاصلخيز و به‌دور از تركيبات شيميايي ايجاد مي‌کند كه به حفظ كيفيت آب و حيات وحش منجر مي‌شود. ‌کشاورزي ارگانيك اغلب غذايي را به ما عرضه مي‌كند كه براي خوردن، سالم‌تر و براي حفظ سلامت ما، بسيار مناسب‌تر است.


    کشت محصولات غذايي به طريقه ارگانيك بهترين راه براي كاهش ورود سموم كاربردي در عمليات ‌کشاورزي رايج است.‌ اين سموم تنها شامل آفت‌كش‌ها نيستند. انواع زيادي از آنها كه در کشورهاي توسعه‌يافته، تحت عنوان موادي با قابليت‌ايجاد سرطان تقسيم‌بندي مي‌شوند که اغلب فلزات سنگين مانند سرب و جيوه و حلال‌هايي مانند بنزن و تولوئن را در بر مي‌گيرند. به حداقل رساندن قرار گرفتن افراد در معرض اين سموم مهم‌ترين مزيتي است که کشاورزي ارگانيک امکان آن را فراهم مي‌کند. فلزات سنگين به كارايي سيستم عصبي آسيب مي‌رسانند و عوارضي چون: گرفتگي عضلاني و كاهش ضريب هوشي و کاهش توليد هموگلوبين كه منجر به كم‌خوني مي‌شود را به وجود مي‌آورند. حلال‌ها به گلبول‌هاي سفيد آسيب مي‌رسانند، قدرت سيستم ايمني بدن را براي مقابله با عفونت‌ها كاهش مي‌دهند. علاوه بر كاهش قابل‌توجه تماس شما با ‌اين اجزا كه سلامت شما را به يغما مي‌برند، مواد غذايي كه به‌طور ارگانيك رشد يافته‌اند داراي مقادير بالاتر مواد مغذي مانند پروتيين، ويتامين c و مواد معدني هستند.


    تحقيقات نشان مي‌دهند که غذاهاي ارگانيك براي سلامتي مناسب‌تر هستند.


    غذاهاي ارگانيك و سلامت كودكان


    آثار منفي غذاهاي تهيه شده به روش سنتي بر سلامت و به‌دنبال آن مزاياي مصرف غذاهاي ارگانيك مختص افراد بالغ نيست. در حقيقت متخصصان زيادي گمان مي‌كنند كه غذاهاي ارگانيك ممكن است کارآمدترين راه كار براي حفظ سلامت فرزندانمان باشند.


    در دو گزارش مجزا در سال‌هاي (1989) و (1998)، اعلام شده كه ميليون‌ها كودك آمريكايي در معرض مقادير بالاي آفت‌کش‌هاي موجود در ماده غذايي‌شان هستند كه بهتر است محدوديت‌هايي براي ايمني بيشتر اعمال شود. بعضي از ‌اين آفت‌کش‌ها به‌عنوان سموم دستگاه عصبي شناخته مي‌شوند و قادر به‌ايجاد وقفه در تكامل مغز و سيستم عصبي هستند. به‌علاوه بعضي محققان معتقدند كه كودكان و نوجوانان ممكن است به عوامل‌ايجادكننده سرطان ناشي از آفت‌کش‌ها آسيب‌پذيرتر باشند چرا كه بدن به ورود‌اين مواد در طي دوره زماني كه سرعت رشد بالاست و دوره بلوغ جسمي‌است، خيلي حساس‌تر است.


    در سال 1996، كنگره لزوم حفظ كيفيت مواد غذايي برگزار شد كه در آن تمام آفت‌کش‌هاي كاربردي، به منظور ‌ايمني مواد غذايي براي نوزادان و كودكان ممنوع شدند. غذاهاي ارگانيك كه به طورمحدود اجزاي مضر در سلامتي را كنترل كرده‌اند، مي‌توانند نقش مهمي‌ در تضمين سلامت كودكانمان داشته باشند.


    خوردن غذاهاي ارگانيك تماس كودكان را با آفت‌کش‌هاي ارگانوفسفاته كمتر مي‌کند:


    خوردن غذاهاي ارگانيك از ورود آفت‌کش‌هاي ارگانوفسفاته به بدن کودکان كه به بروز آثار شديد نورولوژيكي در حيوانات و انسان‌ها منجر مي‌شوند جلوگيري مي‌کند.


    آفت‌کش‌هاي ارگانوفسفات حدودا نيمي ‌از حشره‌کش‌هاي مصرفي در ‌ايالات متحده را به خود اختصاص مي‌دهد. ارگانوفسفات‌ها با مسموميت سيستم عصبي در حيوانات و حشرات موذي عمل مي‌كنند. وقتي در معرض مقدار زيادي از‌ اين آفت‌کش‌ها قرار مي‌گيريد، اغلب با ايجاد اختلال در سيستم عصبي، همراه مي‌شود. كودكان به آثار سمي ‌ناشي از آفت‌کش‌هاي ارگانوفسفاته آسيب‌پذيرتر نشان مي‌دهند زيرا بدن وسيستم عصبي آنها هنوز در حال شكل‌گيري است. سموم عصبي ارگانوفسفاته حتي در مقادير‌اندک مي‌توانند به عقب‌ماندگي‌هاي وسيع، مشكلات رفتاري، مشكلات برخوردي بيش‌فعالي و كاهش سطح يادگيري منجر شوند.


    اين نکته را همواره به ياد داشته باشيد: «براي اينکه کودکانتان در معرض آفت‌کش‌ها قرار نگيرند، از غذاهاي ارگانيك استفاده كنيد.»


    آيا غذاهاي ارگانيك نسبت به غذاهاي رايج ارزش تغذيه‌اي بيشتري دارند؟


    غذاهاي ارگانيك داراي كيفيت پروتييني، ميزان ويتامين c و مواد معدني بيشتري هستند. در بعضي حالات ميزان مواد معدني به‌طورچشم‌گيري درمواد غذايي ارگانيك بيشتر است. از اين ميان مقدار آهن تا سه برابر در محصولات ارگانيک گزارش شده است.


    غذاهاي ارگانيك اغلب حاوي فلاوونوييدهاي بيشتري از غذاهاي رايج هستند.بررسي‌ها نشان مي‌دهد با وجودي كه پنج گونه سبزي ارگانيك (كاهو، اسفناج، هويج، سيب زميني و كلم ) ميزان
    ويتامين c توصيه شده در روز را براي مردان و زنان فراهم مي‌كنند، همين ميزان سبزي‌هاي غير ارگانيک قادر به‌اين امر نيستند. به‌علاوه غذاهاي ارگانيك حاوي نيترات كمتري نسبت به غذاهاي ارگانيك هستند. نيترات‌ها جزء اصلي كودهاي شيميايي هستند كه با هموگلوبين پيوند داده، به‌علاوه كودهاي نيتروژني به تركيبات شيميايي نيتراتي در گياهان که براي ساخت پروتيين نياز دارند، تبديل مي‌شوند. وقتي مقدار موجود بيش از نياز گياه باشد، نيترات‌ها از خاك به منابع آب‌هاي سطحي و زير زميني نفوذ كرده و آنها را آلوده مي‌كند. در كنار مضرات شديد نيترات روي زندگي موجودات آبي، مقادير زياد نيترات در آب آشاميدني مي‌تواند عامل بيماري شديد در انسان به‌ويژه كودكان شود.دانشمندان در مطالعات ديگر دريافتند كه بر اساس اطلاعات جمع‌آوري شده از باقي مانده آفت‌کش‌ها توسط سازمان ‌کشاورزي آمريكا، ميوه‌ها و سبزي‌هاي ارگانيك حاوي تنها 3/1 باقي مانده اكثريت آفت‌کش‌ها در قياس با مواد غذايي غير ارگانيك هستند.


    ممکن است به‌نظر بيايد پرتقال‌هاي غيرارگانيك كه از نظر‌ اندازه هركدام دوبرابر پرتقال‌هاي ارگانيك هستند، حاوي ويتامين c دوبرابر نيز باشند. اما حقيقتا اينگونه نيست و مشخص شده که در پرتقال‌هاي ارگانيك مقادير بسيار بيشتري ويتامين c وجود دارد. دليل اين تفاوت اين است که در شيوه معمول پرورش پرتقال از كودهاي نيتروژنه استفاده مي‌شود كه عامل جذب آب بيشتراست، به اين وسيله ترتيب تركيبات موجود در پرتقال رقيق مي‌شوند. شما يك پرتقال خيلي بزرگ مي‌خريد در حالي كه پر از آب است و ارزش تغذيه‌اي ندارد.خوردن غذاي ارگانيك ممكن است به پيش‌گيري از التهاب مزمن، که يك عامل اصلي هم در بيماري قلبي و عروقي و هم در سرطان روده بزرگ است، كمك كند. محصولات غذايي ارگانيک حاوي اسيد ساليسيليک بيشتري هستند. اسيد ساليسيليك تركيبي است كه عمل مخربي را که به سخت شدن شريان‌ها و سرطان روده منجر مي‌شود خنثي مي‌كند.


    با خوردن غذاهاي ارگانيك از خوردن چه ترکيباتي ممانعت مي‌شود؟


    بيش از 3000 سم پر خطر به‌طور معمول در سيستم تامين غذاي آمريكا موجود است كه بر اساس قانون کاربرد آنها در غذاهاي ارگانيك ممنوع است. اين موارد شامل گروه‌هاي زير است:


    آفت‌کش‌ها: بزرگترين گروه از سموم كه كاربرد آنها در غذاهاي ‌کشت داده شده به طريقه ارگانيك ممنوع شده، آفت‌کش‌هاي سنتزي هستند كه واقعا در هر جايي از زنجيره تامين مواد غذايي يافت مي‌شود. چند صد تركيب شيميايي و هزاران نام تجاري محصولات آفت‌کش اساسا در توليد تجاري مواد غذايي در آمريكا كاربرد داشته‌اند. 73 آفت‌کش را براي استفاده در ‌کشاورزي به عنوان مواد با قابليت سرطان‌زايي (مواد مولد سرطان) گروه‌بندي مي‌کنند.


    فلزات سنگين: فلزات سمي‌كادميوم، سرب و جيوه ورودي به ماده غذايي تهيه شده، در خلال آلودگي صنعتي خاك و آب‌هاي زيرزميني و در حين کار با سيستم مکانيکي در فرآيند و بسته‌بندي به مواد غذايي راه مي‌يابند. كادميوم كه مي‌تواند در بافت‌هاي گياهي در مقادير بيشتر از خاك تجمع يابد، را با سرطان‌هاي ريه، پروستات و دستگاه تناسلي مرتبط مي‌دانند. با وجودي كه مضرات شديد سرب مدت‌هاي مديدي است كه شناسايي شده است، به‌ويژه در مورد كودكان، از لحيم سرب هنوز براي درزبندي قوطي‌هاي قلعي كه در كنسروسازي كاربرد دارند، استفاده شده كه عامل ورود سرب به غذاهاي كنسروي متعدد است.


    معيارهاي انواع سبزي، ميوه و حبوبات ارگانيک


    1 خاک ايمن: حداقل از سه سال قبل از برداشت محصول، زمـين زراعــي نبايد با آب فاضلاب آبياري شده باشد. خاک نيز بايد عاري از املاح سرب و کلرايد پتاسيم باشد.


    2 فقدان بازسازي: هيچ‌گونه مواد افزودني (مانند شيرين‌کننده‌ها و رنگ‌دهنده‌هاي مصنوعي)، پرتودهي با پرتوهاي يونيزه‌کننده و اصلاح ژنتيک نبايد در روند توليد محصول به کار رفته باشد.


    3 خيره‌سازي و انبار مجزا: محصولات ارگانيک بايد از محصولات غيرارگانيک تفکيک شده و به طور جداگانه نگهداري شوند.


    4 عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي: استفاده نکردن از ترکيبات شيميايي مصنوعي مانند کودهاي شيميايي، آفت‌کش‌ها، حشره‌کش‌ها و علف‌کش‌ها (از سه سال قبل از برداشت محصول).


    معيارهاي گوشت و شير و تخم مرغ و ديگر فرآورده هاي حيواني ارگانيک





    1 حيوانات بايد حداکثر از روز دوم تولد به روش ارگانيک پرورش يافته باشند.


    2 خوراک ارگانيک: تغذيه دام و طيور بايد صد درصد از خوراک ارگانيک بوده باشد.


    3 هيچ‌گونه آنتي‌بيوتيک و هورمون نبايد استفاده شود.


    4 حيوانات چرنده بايد از مرتع مناسب برخوردار باشند. هر حيوان بايد از سرپناه، آب سالم، رژيم غذايي متعادل، هواي تازه، نور مستقيم آفتاب و فضاي کافي براي حرکت برخوردار باشد.


    5 ذخيره‌سازي و انبار مجزا: فرآورده‌هاي ارگانيک بايد از محصولات غيرارگانيک تفکيک شده و جداگانه نگهداري شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت