جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 2 ابتداابتدا 12
نمایش نتایج 11 تا 15 از 15 مجموع

موضوع: ظروف یکبار مصرف

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    وزارت بهداشت در اطلاعيه‌اي اعلام كرد:
    ظروف يك‌بار مصرف سفيد رنگ و فوم‌دار براي مواد غذايي سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند

    ظروف يك بار مصرف سفيد رنگ و فوم دار براي مواد غذايي سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند ولي براي مواد غذايي داغ نبايد استفاده شوند.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان»‌ خبرگزاري دانشجويان ايران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اطلاعيه‌اي اعلام كرد: با توجه به رواج فراوان استفاده از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي براي نگهداري و عرضه مواد غذايي ضروري است مصرف اين ظروف با احتياط مورد استفاده قرار گيرد به ويژه مراكز تهيه، توزيع و فروش مواد غذايي نظير سالن‌هاي غذاخوري، ادارات و سازمان‌ها، رستوران‌ها، بوفه‌ها و در كليه مراسم و جلسات و در مساجد ضمن رعايت دقيق مسائل بهداشتي حتي المقدور در مكان‌هايي كه ظرفشويي حداقل دو مرحله‌اي ( شستشو- آبكشي) موجود و امكان شستشوي صحيح و ضد عفوني مناسب وجود دارد، ظروف شيشه‌اي (پيركس) ، استيل و چيني سالم بدون ترك خوردگي و لب پريدگي به جاي ظروف يك بار مصرف پلاستيكي مورد استفاده قرار گيرند.

    بنا به اين گزارش ظروف يك بار مصرف بي‌رنگ و شفاف فقط براي اغذيه و نوشيدني‌هاي سرد مناسب هستند و نبايد براي نوشيدني‌ها و غذاهاي داغ استفاده شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف نادرست ظروف یک بار مصرف برای سلامتی مضر است

    قابلیت نفوذ پذیری پلاستیکها در برابر مواد غذایی، شوینده ها، گازها و بخارات موجود در اتمسفر است؛ مثلًا اسید ها، قلیاها، روغن ها و حلالها می توانند از سطح محصولات پلاستیکی به درون آنها نفوذ کنند و آنها را متورم سازند این امر باعث انتقال بعضی از مواد افزودنی به داخل غذا شود .


    صنعت تولید و بهره برداری از ظروف پلاستیکی به دلیل تنوع در ابعاد و رنگ و سهولت در شکل دهی و ارزانی قیمت با استقبال جهانی مواجه گردید.

    یکی از مهمترین مسائلی که صلاحیت بهداشتی محصولات پلاستیکی را به عنوان ظروف غذا خوری و بسته بندی زیر سؤال می برد؛ قابلیت نفوذ پذیری پلاستیکها در برابر مواد غذایی، شوینده ها، گازها و بخارات موجود در اتمسفر است؛ مثلًا اسید ها، قلیاها، روغن ها و حلالها می توانند از سطح محصولات پلاستیکی به درون آنها نفوذ کنند و آنها را متورم سازند این امر باعث انتقال بعضی از مواد افزودنی به داخل غذا شده و بر اثر نفوذ بعضی از غذاها به خصوص روغنها سطوح ظروف به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروبها مبدل می گردد و در نتیجه میتواند باعث آلوده شدن غذا گردد.

    تولید مواد پلاستیکی با مواد اولیه نامطلوب و غیر مجاز، استفاده از رنگهای صنعتی نا شناخته، استفاده از آرد و مواد آسیابی حاصل از زباله های پلاستیکی، استفاده از پشم شیشه در ظروف غذاخوری و خاک اره ( قابل واکنش با غذاست) سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده و باعث ایجاد مسمومیتهای مزمن به صورت انواع بیماریهای گوارشی، کبدی، کلیوی، سرطان و … می شود.

    لذا توصیه می شود ظروف پلاستیکی به عنوان ظروف غذا خوری کنار گذاشته شده و در عوض ظروف چینی و استیل جانشین آنها گردد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    هشدار پزشكان درباره ظروف یک ‌بار مصرف

    روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، طی اطلاعیه‌ای از شهروندان درخواست كرد جهت توزیع مواد غذایی و آشامیدنی تنها از ظروف یك بار مصرف استاندارد استفاده كنند.

    این در حالی است كه پیش از این مسئولان وزارت بهداشت و كارشناسان مختلف، بارها نسبت به استفاده از این ظروف هشدار داده بودند. واقعیت این است كه این روزها استفاده از این نوع ظرف چنان متداول شده است كه به سختی می‌توان دنیای بدون یك بار مصرف‌ها را مجسم كرد.
    ظروف یک بار مصرف رنگی

    علاوه بر آبمیوه فروشی ها، بستنی فروشی‌ها، پیتزا فروشی‌ها، سلف سرویس ادارات و دانشگاه‌ها، پای ظروف یك بارمصرف به میهمانی‌های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می‌دهند هنگام پخش غذای نذری و در مراسم هایی مانند جشن تولدهای كودكانه دردسر شستشوی ظرف را به‌ كلی از برنامه حذف كنند و از بشقاب و لیوان‌های رنگارنگ پلاستیكی استفاده كنند.

    طبیعی است كه وقتی كالایی این چنین جای خود را در سبد خانوار باز می‌كند، با چند اطلاعیه بهداشتی مصرف آن محدود نمی‌شود، اما استفاده صحیح از این پدیده حداقل كاری است كه می‌توان نسبت به آن امید داشت. ضمن اینكه استفاده از ظروف یك بار مصرف گاهی اوقات محاسنی هم به همراه دارد و اطلاعیه ی دانشگاه علوم پزشکی ایران دقیقاً به همین موضوع اشاره دارد:

    «به منظور جلوگیری از مسمومیت‌های ناشی از آلودگی ظروف توصیه می‌شود جهت توزیع مواد غذایی و آشامیدنی از ظروف یك بار مصرف استفاده شود.»

    البته به نظر نمی‌رسد این توصیه دانشگاه علوم پزشكی ایران با اطلاعیه‌های قبلی وزارت بهداشت منافاتی داشته باشد که این گونه بود:

    «حتی المقدور در مكان‌هایی كه ظرفشویی حداقل دو مرحله‌ای شستشو- آبكشی موجود و امكان شستشوی صحیح و ضد عفونی مناسب وجود دارد، توصیه می‌شود ظروف شیشه‌ای (پیركس)، استیل و چینی سالم بدون ترك خوردگی و لب پریدگی به جای ظروف یك بار مصرف مورد استفاده قرار گیرند.»
    ظرف شفاف به‌علاوه ی غذای داغ مساوی ‌است با سرطان

    اگر به هشدارهای كارشناسان در مورد ظروف یك بار مصرف دقت كنیم، متوجه می‌شویم كه فصل مشترك تمام این اطلاعیه‌ها یك جمله است: ظروف یك بار مصرف بی‌رنگ و شفاف فقط برای غذاها و نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند و نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفاده شوند. همچنین ظروف یك بار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند، ولی برای مواد غذایی داغ نباید استفاده شوند و استفاده از این ظروف مثلاً برای پیتزایی كه در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می‌شود، توصیه نمی‌شود.
    استفاده نابجا از ظروف پلی‌اتیلن(پلاستیکی) موجب آزاد شدن مواد آلی و تركیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی می‌شود كه مصرف آنها برای سلامتی مضر است و ممكن است مشكلات گوارشی و حتی بروز برخی بدخیمی‌ها در افراد را به دنبال داشته باشد.

    خسروی، كارشناس بهداشت محیط در این زمینه می‌گوید: «در ساخت ظروف یك بار مصرف، به منظور جلوگیری از شكنندگی ظروف، از مواد پلاستیكی لایزر استفاده می‌شود. بنابراین اگر در درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده، وارد بدن می‌شوند و به دلیل داشتن تركیبات خاص منجر به بروز سرطان‌های مختلف می‌شود. این خاصیت به خصوص در مورد ظروف یك بار مصرف شفاف كه درصد بالاتری از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعه كاربرد بیشتری هم دارند، بسیار حائز اهمیت است.»

    اما نكته مهم دیگر در استفاده از ظروف یك بار مصرف به نوع رنگی این ظروف مربوط می‌شود كه استفاده از آنها احتیاط بیشتری را می‌طلبد، چرا كه اصولاً جنس یك بار مصرف‌ها به گونه‌ای است كه توانایی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای یا غذای داغ رنگ حل می‌شود و یك لایه از آن همراه غذا یا چای میل می‌شود. اما از آنجایی كه خوردن رنگ در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود، اگر در میهمانی خود قصد استفاده از تكنولوژی‌های نوین را دارید، لطفاً به این بهانه رنگ به خورد خلایق ندهید!
    استاندارد را فراموش نكنیم

    اما علاوه بر انواع پلاستیك‌هایی كه به عنوان ظروف یك بار مصرف در سرو چای یا غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند، دسته‌ای دیگر از این مواد به عنوان ظروف آشپزخانه، ظروف نگهداری غذا در یخچال، ظروف بسته بندی مواد غذایی به خصوص لبنیات مانند ماست و پنیر و همچنین بطری‌های آب معدنی استفاده می‌شوند كه استفاده از این ظروف نیز مستلزم رعایت نكات ایمنی خاصی است.

    دكتر كشاورز، متخصص تغذیه، در این زمینه می‌گوید: «به طور كلی پلاستیك‌ها، پلیمرهایی هستند كه از سنتز مواد اولیه‌ای به نام مونومر تهیه می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند؛ در حالی كه پلیمرها خنثی هستند و مشكلی ندارند. اما اشكال كار اینجاست كه معمولاً در فرایند تهیه پلیمرها مقداری مونومر باقی می‌ماند. اگر این فرآیند اصولی و مطابق استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشكلی برای سلامت افراد به وجود نمی‌آورد. برای همین در استفاده از پلاستیك‌ها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود و در ضمن به هرنوع پلاستیكی نباید مجوز بسته بندی مواد غذایی داده شود.»

    نكته دیگری كه دكتر كشاورز به آن اشاره می‌كند، مطلبی است كه استفاده كنندگان از ظروف هم باید به آن توجه كافی داشته باشند و ظروف یك بار مصرف پلاستیكی را حتماً از مراكز معتبر كه از مواد اولیه مرغوب و مطلوب استفاده می‌كنند؛ تهیه كنند.

    اما در میان تمام انواع ظروف یك بار مصرف شاید بتوانیم از بطری‌های آب آشامیدنی به عنوان پرمصرف ترین انواع این ظروف نام ببریم. بطری‌هایی كه در ماه‌های گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پُر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند تا آب خنك مصرفی خانواده را تامین كنند و در دیگر ایام هم برای نگهداری موادی چون آب لیمو و آب غوره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    دكتر كشاورز در زمینه استفاده از این بطری‌ها می‌گوید: «معمولا جنس این بطری‌ها از PVC است كه مشكلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی‌آورد. اما اگر آب بیش از 6 ماه در این ظروف نگهداری گردد، آلوده می‌شود. بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مكرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری كنند.»

    طبیعتاً وقتی برای نگهداری آب استفاده طولانی مدت از بطری‌های یك بار مصرف توصیه نمی‌شود، هیچ عقل سلیمی حكم نمی‌كند كه مواد ترشی مانند آب لیمو، آب غوره و سركه را در طولانی مدت در این ظروف نگهداری كنیم؛ به خصوص كه خاصیت اسیدی این مواد تاثیر بیشتری بر بطری دارد.
    سپیده سمایی
    منبع: همشهری

    هشدار دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت به استفاده نادرست از ظروف يكبارمصرف
    http://www.khorasannews.com/newssour...Cpdf%5CN03.pdf
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ظروف يكبار مصرف كاغذي...


    استفاده نادرست از ظروف يكبار مصرف (پلي اتيلن) مي‌تواند موجب آزاد شدن مواد آلي و تركيبات موجود در ديواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذايي ‌شود كه مصرف آنها براي سلامتي خطرناك است.
    دكتر سعيده سيف هاشمي، مدرس دانشكده صنعت غذايي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به زيان آور بودن استفاده نامناسب از ظروف يكبار مصرف براي سلامتي، درباره استفاده از اين ظروف هشدار داد .

    و افزود: ظروف يكبار مصرف كه براي مواد غذايي داغ استفاده مي‌شود به علت ضعيف بودن اين مواد در مقابل حرارت، باعث آزاد شدن مونومرهايي مي شود كه اين مونورم ها چون شيميايي هستند، سلامت انسان ها را به مخاطره مي اندازد و موجب بروز سرطان مي شوند.
    وي گفت: در برخي از مراکز تهيه و توزيع مواد غذايي و رستوران ها استفاده از ظروف يكبار مصرف شيوع يافته است، غافل از آنكه اين ظروف به ويژه ظروف يكبار مصرف مي‌توانند حداكثر 140 درجه سانتيگراد را تحمل كنند و قدرت تحمل بيش از اين حرارت را ندارند.
    سيف هاشمي افزود: فرورفتگي، ذوب شدن قسمت هايي از ظروف يكبار مصرف و استفاده از ظروف رنگي و ارتعاش مواد رنگي آن به داخل مواد غذايي، از جمله نشانه هايي است كه افراد مي توانند در هنگام استفاده از ظرف يكبار مصرف به آن دقت كنند.
    وي در مورد ظروف يكبار مصرف رنگي و يكبار مصرف بي رنگ و شفاف نيز هشدار داد و گفت: ظروف يكبار مصرف بي رنگ و شفاف فقط براي اغذيه و نوشيدني هاي سرد مناسب هستند و نبايد براي نوشيدني ها و غذاي داغ استفاده شوند و همچنين ظروف يكبار مصرف سفيد رنگ و فوم دار براي موادغذايي سرد و مرطوب مناسب هستند؛ اما براي مواد غذايي داغ نبايد استفاده شوند و استفاده از اين ظروف مثلا براي پيتزايي كه در دماي 140 درجه سانتيگراد طبخ مي شوند، توصيه نمي‌شود.
    مدرس دانشكده صنعت غذايي دانشگاه تهران تأكيد كرد: كارشناسان توصيه مي‌كند از نگهداري غذاهاي چرب و داغ در ظروف پلاستيكي اجتناب شود، زيرا بر اثر نفوذ غذاها به خصوص روغن، سطح اين ظروف به محيطي مناسب براي رشد انواع ميكروب ها تبديل مي شود كه اين عامل خود مي‌تواند موجب آلودگي غذاها شود.
    وي استفاده از ظروف يكبار مصرف براي غذاهاي داغ را تنها در صورتي جايز دانست كه اين ظروف با درجه حرارت مواد غذايي طبخ شده، ميزان مقاومت اين ظروف و همچنين جنس اين ظروف، هماهنگي داشته باشد.
    اين استاد دانشگاه استفاده از ظروف كاغذي را مناسب ترين ظروف براي استفاده به اين منظور دانست
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مسئله ای به نام ظروف یک بار مصرف

    هفته نامه سلامت : اين روزها ظروف يکبار مصرف به خاطر قيمت مناسب، راحتي استفاده و تنوع شکل، رنگ و طرح به خانه‏ها راه پيدا کرده و خيلي‏ها ترجيح مي‏دهند علاوه بر دادن غذاي نذري، در تولدها و مهماني‏ها هم از اين ظروف استفاده کنند. شما چقدر درباره بيماري‏زايي و نحوه استفاده صحيح از اين ظروف اطلاع داريد؟

    قابل توجه خانم‌هاي خانه‌دار

    براي يک خانم خانه‏دار چه چيزي بهتر از ظرف يکبار مصرف؟ چنين ظرفي سبک است، استفاده‌ از آن آسان است، اگر بيفتد نمي‏شکند و شستن هم نمي‏خواهد. آنها نسبتا ارزان هستند و با انواع رنگي آن مي‏شود بچه‌ها را سرگرم کرد. در ضمن گاهي وقت‏ها اين ظروف به خاطر يکبار مصرف بودنشان بهداشتي‏ترند و از انتقال بيماري‏ها و مسموميت‏هاي غذايي پيشگيري مي‏کنند اما کارشناسان بهداشت هشدار مي‏دهند که اين ظروف اگر استاندارد نباشند و يا به شکل صحيح استفاده نشوند مي‏توانند براي سلامتي مضر باشند. به همين دليل بهتر است درخانه که امکان شستن و ضدعفوني کردن ظروف وجود دارد از ظرف‌هاي پيرکس، استيل و چيني استفاده کنيد. براي خريد آش و حليم هم بهتر است با خودتان ظرف يا قابلمه ببريد تا خيال‏تان راحت باشد که غذاي داغ در ظرف مناسب ريخته شده‏است و خطري سلامت شما و خانواده‏تان را تهديد نمي‏کند. اما اگر مي‏خواهيد از اين ظروف استفاده کنيد بهتر است از توصيه‏هاي بهداشتي و نحوه صحيح استفاده از اين ظروف آگاهي کامل داشته باشيد.

    ظرف‌هاي شفاف براي غذاهاي سرد

    اگر پيگير برنامه‏ها و خبرهاي بهداشتي و سلامت باشيد حتما هشدارهاي وزارت بهداشت درباره ظروف يکبار مصرف را شنيده‏ايد و مي‏دانيد ظروف يکبار مصرف شفاف و بي‏رنگ فقط براي غذاهاي سرد مناسب است و نبايد از آن براي نوشيدني‏ها و غذاهاي داغ استفاده کرد. علت هم اين است که هنگام ساخت اين ظروف، براي جلوگيري از شكنندگي، از مواد پلاستيكي لايزر استفاده مي‌شود. اگر در اين ظروف آب‌جوش يا غذاي داغ ريخته شود، اين مواد در ماده غذايي حل شده و وارد بدن مي‌شوند. اين ترکيبات خطرناک هستند و ممکن است موجب بروز انواع سرطان شود. از آنجايي که مقدار اين مواد سرطان‏زا در ظروف شفاف بيشتر است بنابراين بايد در استفاده از اين ظروف بيشتر احتياط کرد.

    ظرف‏هاي سفيد براي غذاهاي گرم

    ظروف يکبار مصرف سفيد و فوم‌دار براي خوراکي‌هاي سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نبايد براي نوشيدني‏ها و غذاهاي داغ مانند آش، چاي و قهوه که دماي بالايي دارند از آنها استفاده کرد. استفاده نادرست از ظروف پلي‌اتيلن(پلاستيکي) موجب آزاد شدن مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره ظروف و ترکيب آنها با مواد غذايي مي‌شود كه مصرف آن براي سلامتي مضر است و ممكن است سبب ايجاد مشكلات گوارشي و بروز برخي بدخيمي‌ها در افراد شود.

    سفيد بهتر از رنگي

    اين روزها ظروف يکبار مصرف در طرح‏ها و رنگ‏هاي مختلف در بازار وجود دارد. ممکن است انواع رنگي آن به نظرتان قشنگ‏تر بيايد و تصميم بگيريد براي پذيرايي از مهمانان‏تان از اين ظروف استفاده کنيد. بهتر است بدانيد ظروف يکبار مصرف مانند ظروف ديگر توانايي نگهداري رنگ را ندارد به همين علت هنگام ريختن غذاي داغ در ظرف لايه‏اي رنگ در غذا حل شده و وارد بدن مي‏شود. بنابراين بهتر است از انواع رنگي اين ظروف به ويژه براي غذاهاي داغ استفاده نشود.

    فقط يک‌بار

    بعضي غذاهاي آماده و بسته‌بندي به شکلي هستند که بعد از گرم شدن در ماکروويو مورد استفاده قرار مي‏گيرند، اين نوع غذاها را نبايد بعد از يکبار گرم کردن مجددا در ماکروويو قرار داد چون گرماي شديد موجب انتقال مولکول‏هاي پليمري به غذا مي‏شود و ممکن است براي سلامتي مضر باشد.

    دقت در خريد

    اگر با رعايت تمام موارد باز هم ترجيح مي‏دهيد در مهماني يا براي دادن غذاي نذري از اين ظروف استفاده کنيد بهتر است اين ظروف را از محل‏هاي معتبر تهيه کنيد و هنگام خريد کاملا دقت داشته باشيد که از مواد اوليه مرغوب و در شرايط استاندارد تهيه شده باشند. پلاستيک‏ها، پليمرهايي هستند که از سنتز مواد اوليه به نام مونومر تهيه مي‏شوند. مونومر‏ها سمي‏ بوده و براي سلامت انسان مضر هستند، درحالي که پليمرها خنثي هستند و خطري براي سلامتي انسان ندارند اما اشکال کار اينجاست که فرآيند ساخت پليمر‏ها داراي بازده 100 درصد نيست و همواره مقداري ماده اوليه به صورت عمل نکرده وجود دارد و در روش‌هاي غيراستاندارد تهيه پليمر، مقدار بيشتري مونومر باقي مي‏ماند.

    ظرف يک‌بار مصرف روي اعصاب

    مواد سمي ‏موجود در ظروف يکبار مصرف ابتدا در چربي مواد غذايي حل مي‏شوند و بعد از ورود به بدن هم جذب بافت‏هاي چربي بدن مي‏شوند. تجمع اين مواد سمي ‏در بافت‏هاي چربي بدن در طولاني مدت ممکن است به سلامت آسيب رسانده و موجب ايجاد بيماري شود. اولين اثر مضر ظروف يکبار مصرف و محصولات ساخته شده از پلي‌استايرن تاثير مواد سمي‏ آنها بر اعصاب است که سيستم مرکزي و ثانويه اعصاب انسان را مورد حمله قرار مي‏دهد. به عقيده کارشناسان نظارت بر مواد غذايي، تجمع مواد پلي استايرن محلول در چربي در بافت‌هاي غني از چربي مغز و نخاع مي‏تواند موجب اختلالات مزمن يا حاد در سيستم عصبي شود. حتي تماس طولاني مدت با مقادير کم اين مواد موجب ايجاد اختلالات عصبي مانند خستگي، حالات عصبي، بي‌خوابي و حتي اختلالات خوني مانند کاهش پلاکت‏هاي خوني و هموگلوبين و اختلالاتي از قبيل ناهنجاري‏هاي کروموزومي‏ و لنفاوي مي‏شود.

    ظرف يک‌بار مصرف و سرطان

    واقعيت اين است که سرطان‏زايي ظروف يکبار مصرف در انسان هنوز به اثبات نرسيده است اما از آنجايي که تاثير سرطان‏زايي مواد سمي‏موجود در پلاستيک‏ها و ظروف يک‌بار مصرف در حيوانات به اثبات رسيده است احتمال داده مي‏شود اين مواد در انسان هم موجب ايجاد سرطان شوند و به همين خاطر کارشناسان بهداشتي معتقدند در استفاده از اين ظروف بايد بيشتر احتياط کرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت