جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 15 مجموع

موضوع: ظروف یکبار مصرف

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ظروف یکبار مصرف

    يك‌بار مصرف‌ها

    در هنگام استفاده از ظروف يك بار مصرف بايد به علامت اختصاري كه در كف ظرف حك شده است، توجه كرد. استفاده از ظروف پلي اتيلنيpe و پروپيلينيpp كه به رنگ سفيد هستند و عمدتا براي بسته بندي و نگهداري محصولات لبني، روغن و سركه به كار مي‌روند، براي مواد غذايي گرم و مرطوب مشكلي ندارد.

    استفاده از ظروف پلي استايرني فوم دار eps و ظروف پلي استايرني سفيد رنگ hip براي مواد غذايي گرم و مرطوب مشكلي ايجاد نمي‌كند، ولي براي نگهداري مواد غذايي داغ مثلا با دماي 140 درجه سانتيگراد نامناسب است.

    استفاده از ظروف پلي استايرني شفافgpp تنها براي نوشيدني‌هاي سرد مناسب است و براي مواد غذايي داغ مثل چاي و قهوه توصيه نمي‌شوند. پس مراقب خودتان باشيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي الزامي‌مي‌شود


    فارس: معاون انساني سازمان محيط زيست اعلام كرد، سازمان محيط زيست ماده واحده‌اي در رابطه با استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي به دولت ارايه كرده كه در صورت تصويب استفاده از آن، اجباري مي‌شود.


    حسن اصيليان در رابطه با ظروف يكبار مصرف پلاستيكي و عدم بازيافت اين مواد، گفت: «با توجه به اينكه بيشترين استفاده از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي در قالب ليوان و بشقاب است، در صورت قرار گرفتن غذا يا چاي داغ با اين ظروف، تركيبات زيانباري حاصل مي‌شود كه براي سلامت انسان مضر بوده و اثرات سوء‌بهداشتي نيز به همراه خواهند داشت. از اين رو، ظروف گياهي يكبار مصرف جايگزين بسيار خوبي هستند زيرا بازيافت ظروف يكبار مصرف پلاستيكي بسيار سخت است و مدت زيادي صرف مي‌شود تا تجزيه شوند.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    هشدار
    ▲ظروف‌ يكبار مصرف، سرطان‌ كبد مي‌آورند‌




    مديركل‌ آزمايشگاه‌هاي‌ كنترل‌ غذا و داروي‌ وزارت‌ بهداشت، با تاكيد بر اينكه‌ مطالعات‌ زيادي‌ سميت‌ و سرطانزايي‌ كبدي‌ مونومر <استايرن> آزاد شده‌ از ظروف‌ يكبار مصرف‌ را ثابت‌ كرده‌اند، اعلام‌ كرد: <با توجه‌ به‌ آزاد شدن‌ ماده‌ سمي‌ از ظروف‌ يكبار مصرف، مخاطرات‌ متعددي‌ سلامت‌ افراد را تهديد مي‌كند.>
    دكتر اميد سبزواري‌ در گفتگو با ايسنا مسئله‌ مهم‌ در توليد يكبار مصرف‌ را نوع‌ ماده‌ مصرفي‌ آنها دانست‌ و گفت: <اگر در تهيه‌ اين‌ ظروف‌ <استايرن> به‌ صورت‌ پليمر استفاده‌ شده‌ باشد براي‌ نوشيدني‌هاي‌ سرد و گرم‌ مناسب‌اند.>
    وي‌ افزود: <با توجه‌ به‌ افزودن‌ موادي‌ جهت‌ شفافيت‌ ظروف‌ يكبار مصرف، لذا به‌ لحاظ‌ شكل‌ ظاهري‌ نمي‌توان‌ قضاوت‌ كرد كه‌ اين‌ ظروف‌ براي‌ مصرف‌ نوشيدني‌هاي‌ گرم‌ يا سرد مناسب‌ هستند.> دكتر سبزواري‌ توضيح‌ داد: <در ماده‌ سازنده‌ اين‌ ظروف، مونومر <استايرن> با پيوند ضعيفي‌ به‌ زنجيره‌ اصلي‌ متصل‌ است‌ و با ريختن‌ مواد داغ‌ اين‌ پيوند شكسته‌ و مونومر استايرن‌ وارد مواد غذايي‌ و يا نوشيدني‌ گرم‌ مي‌شود كه‌ اثرات‌ آن‌ به‌ خوبي‌ اثبات‌ شده‌ است.> وي‌ تاكيد كرد كه‌ كليه‌ توليدكنندگان‌ ظروف‌ يكبار مصرف، موظف‌ به‌ درج‌ مواد اوليه‌ با علايم‌ اختصاري‌ هستند و بايد آزمون‌هاي‌ لازم‌ براي‌ كنترل‌ آنها صورت‌ گيرد.
    به‌ گفته‌ مديركل‌ آزمايشگاه‌هاي‌ كنترل‌ غذا و داروي‌ وزارت‌ بهداشت، بسياري‌ از ظروف‌ يكبار مصرف، از مواد بازيافتي‌ ساخته‌ مي‌شوند كه‌ آنها نيز سلامت‌ افراد را تهديد خواهند كرد. وي‌ با تاكيد مجدد براين‌ كه‌ ظروف‌ يكبار مصرف، بازيافتي‌ غيرقابل‌ مصرف‌ و مورد تاييد نيستند، ادامه‌ داد: <يك‌ مصرف‌كننده‌ با نگاه‌ به‌ ظاهر اين‌ ظروف‌ قادر به‌ تشخيص‌ مواد سازنده‌ آن‌ نيست‌ لذا توصيه‌ مي‌شود، حتي‌الامكان‌ از ظروف‌ سنتي‌ شيشه‌اي‌ و چيني‌ استفاده‌ شود
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    غيراستاندارد بودن ظروف يكبار مصرف



    گزارش از طاهره ساعدي

    چند روز پيش شاهد بحث و گفتگوي خانمي مسن با يك مغازه دار بودم. وي با اعتراض نسبت به بطري گلابي، كه خريده بود مي گفت اين گلاب هيچ عطر و بويي ندارد و آقاي مغازه دار هم در جواب مطرح مي كرد، اين بطري مجوز وزارت بهداشت دارد و روي آن هم تاريخ انقضا ثبت شده است بنابراين مشكل از ما نيست. خانم مسن در حالي كه با ناراحتي از مغازه بيرون مي رفت، گفت گلاب هم گلاب هاي قديم. يك قطره اش تمام خانه را عطرآگين مي كرد. انگار همه چيز قلابي شده است حتي گلاب!




    شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه پس از خريد متوجه مي شويد مواد معطر يا خوراكي درون بسياري از بسته بندي هاي پلاستيكي مزه، طعم و بوي واقعي خود را ندارد. دكتر عبدالرسول اروميه اي عضو هيئت علمي پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي و مديرعامل آزمايشگاه مشاور وزارت بهداشت در امر كنترل كيفي ظروف بسته بندي در گفتگو با خبرنگار ما علت اصلي بروز اين مشكلات را نوع پلاستيك بسته بندي مواد خوراكي بيان مي كند.
    يكي از مشخصات ويژه پلاستيك در اذهان ما نفوذناپذير بودن آن است اما دكتر اروميه اي مي گويد هيچ نوع پلاستيكي وجود ندارد كه صددرصد نفوذناپذير باشد. وي با اشاره به ظروف پلاستيكي حاوي روغن مايع و نوشابه گازدار مي افزايد اين نوع بسته بندي كه از جنس pet مي باشد نفوذپذيري بسيار كمي نسبت به گازها دارد به همين علت نوشابه هاي گازدار و روغن هاي مايع را درون اين نوع بسته بندي در معرض فروش مي گذارند.
    اما بايد توجه داشت كه نفوذپذيري اين بطري ها نسبت به گازها به تدريج افزايش مي يابد به طوري كه بعد از حدود 5/4 تا 6 ماه گاز نوشابه ها از آن خارج مي شود و يا با ورود تدريجي اكسيژن به داخل بطري روغن مايع و انجام عمل اكسيداسيون، طعم و بوي روغن مايع تغيير مي كند.
    گهگاه ديده مي شود خانواده ها پس از خالي شدن بطري پلاستيكي نوشابه، از آن براي نگهداري آب، آب ليمو و سركه استفاده مي كنند، محقق پژوهشگاه پليمر در اين باره مي گويد اين بطري ها براي نگهداري مواد و مايعاتي كه حالت اسيدي يا بازي (قليايي) دارند، مناسب نيست. وي با اشاره به اين كه پليمرها يا مواد اوليه پلاستيك ها متشكل از زنجيره موكلولي بسيار بزرگي از هيدروژن و كربن هستند، اضافه مي كند گروه هاي كربوكسيلي و هيدروكسيلي اين بطري ها به مرور زمان با تركيب شيميايي ماده خوراكي داخل بطري (مثل سركه و آبليمو) واكنش نشان مي دهند و باعث تغيير طعم و خواص ماده مذكور مي شوند و بنابراين از نظر بهداشتي مصرف اين ماده صحيح نيست.
    عضو هيئت علمي پژوهشگاه پليمر استفاده از اين نوع بطري ها را براي آب و به ويژه آب معدني بي خطر مي داند اما تصريح مي كند چون آب هاي معمولي و شرب داراي املاح زيادي است ممكن است پس از مدتي املاح موجود با ظرف پليمري واكنش هاي شيميايي انجام دهد و سبب كدر شدن رنگ شفاف بطري شود كه در اين صورت مصرف اين ظروف پليمري براي نگهداشتن آب براي مدت طولاني مناسب نيست و غيربهداشتي محسوب مي شود.
    دكتر اروميه اي در مورد تاثير شرايط محيطي بر اين بطري ها مي گويد: گرما واكنش بين محتويات بطري و جداره آن را افزايش مي دهد همچنين باعث انتقال تركيباتي از بدنه بطري به درون مواد داخل آن مي شود و در نتيجه تغيير خواص، افت كيفيت و يا فساد آن را به همراه دارد.
    اين پژوهشگر حوزه پلاستيك و بسته بندي در ادامه مي افزايد: پلي استارين، نوع ديگري از پليمر است كه از آن در ساخت ليوان هاي يك بار مصرف شفاف يا ظروف غذايي فوم مانند استفاده مي شود. اين ظروف مناسب غذا يا نوشيدني هايي هستند كه حرارت آن پايين تر از 45 درجه سانتي گراد است، چون در دماهاي بالاتر از اين درجه حرارت، منومر استارين آزاد شده از ظرف وارد ماده نوشيدني يا خوراكي مي شود كه به شدت خطرناك است.
    استارين يك ماده سرطان زاست و اثرات نامطلوبي بر مغز و كبد دارد. هر چند در حال حاضر وزارت بهداشت استفاده از اين ظروف را براي مواردي كه ذكر شد ممنوع اعلام كرده است ولي مشاهده مي شود كه توسط برخي از مصرف كنندگان نوشيدني هاي داغ و غذا در داخل اين نوع ظروف عرضه مي شود.
    دكتر اروميه اي مي گويد: همچنين از پلي پروپيلن ظروف پلاستيكي سفيد رنگ و شكننده اي ساخته شده است كه تا دماي 80 درجه را مي تواند تحمل كند ولي در اين دما از ظروف مزبور نيز تركيبات منومري به نوشيدني يا غذاي گرم از جمله چاي مهاجرت مي كند كه هر چند مشكل بهداشتي ندارد ولي مي تواند روي طعم چاي و غذا تاثير بگذارد.

    وي با تاكيد بر اين مسئله كه مواد غذايي و خوراكي مختلف بايد بسته بندي هاي متفاوتي داشته باشد مي گويد اين كار برعهده سازمان هاي زيرمجموعه وزارت بهداشت است كه متاسفانه گاهي مواقع نسبت به آن بي توجهي مي شود و ضرر و زيان حاصل از آن گريبانگير مردم مي شود. به عنوان مثال در بعضي مغازه ها و سوپرماركت ها براي نگهداري خيارشور، سركه، ترشي، آب غوره و آب ليمو از ظروف پلاستيكي نامناسبي استفاده مي شود. ظروف پلي اتيلن بادانستيه بالا پس از حدود 4 ماه تاثيرات نامطلوبي بر ماده خوراكي داخل شان مي گذارند. پديده مهاجرت (ورود تركيبات شيميايي از ظرف به ماده خوراكي)، جذب (جذب بعضي تركيبات ماده خوراكي توسط ظرف بسته بندي) و نفوذپذيري (نسبت به گازها) به تدريج افزايش مي يابد و كيفيت ماده غذايي را كاهش مي دهد.

    دكتر اروميه اي با انتقاد از عرضه گلاب در ظروف پلي اتيلن با دانستيه بالا با مجوز وزارت بهداشت مي افزايد: اين ظروف داراي نفوذپذيري بالايي نسبت به گازها هستند و چون اسانس گلاب كمتر از 4 درصد است در طي حدود يك هفته تمام اسانس آن كه يك ماده فرار است تبخير و از ظرف خارج مي شود بنابراين گلاب ويژگي بسيار مهم خود يعني عطرش را از دست مي دهد و شهروندان تصور مي كنند گلاب مشكل دارد در حالي كه مسئله به نوع بسته بندي آن برمي گردد.

    دكتر اروميه اي با اشاره به تحقيقات زياد بر روي بسته بندي هاي پلاستيكي در ايران مي گويد ما با انجام فرآيندهايي بر روي پاكت هاي پلاستيكي كه رنگ آنها كدر است توانسته ايم آن را به صورت كاملا شفاف و يا پلي پروپيلن شفاف در آوريم و بدين شكل كيفيت آنها را متحول كنيم همچنين براي اين كه اين نوع پلاستيك هاي شفاف قابليت چاپ پيدا كند آنها را طي مراحلي آميل دار كرده ايم. فيلم هاي (پلاستيك هايي با ضخامت كم) پلي پروپيلن و پلي اتيلن به خاطر خاصيت قطبي بودن غيرقابل چاپ و رنگ پذيري هستند و ما اكنون با افزودن موادي توانسته ايم آنها را رنگ پذير كنيم.
    ساخت پلاستيك هاي خوراكي و زيست تخريب پذير از آب پنير و ذرت از جمله ديگر تحقيقات ما بوده است و ما موفق شده ايم فيلم هاي خوراكي زيست تخريب پذير از زئين ذرت و آب پنير تهيه كنيم. همچنين از پروتئين موجود در پوست حيوانات سخت پوست مثل ميگو كيتوزان به دست آورده ايم و درصدديم از مخلوط زئين با كيتوزان فيلم هاي خوراكي تهيه كنيم.

    وي مي افزايد طبق مطالعاتي كه داشته ايم امكان ساخت نخ بخيه از آب پنير وجود دارد كه در بخش هاي ديگر پژوهشگاه بر روي آن كار مي شود.
    گرما واكنش بين محتويات بطري و جداره آن را افزايش مي دهد و همچنين باعث انتقال تركيباتي از بدنه بطري به درون مواد داخل آن مي شود و در نتيجه تغيير خواص، افت كيفيت و يا فساد آن را به همراه دارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چگونگي استفاده از ظروف يکبار مصرف

    دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي ، درماني ايران طي اطلاعيه اي از تمامي شهروندان درخواست کرد تا درخصوص مصرف موادغذايي و آشاميدني و ظروف يکبار مصرف نکات بهداشتي را با دقت بيشتري مورد توجه قرار دهند.
    بنابر اين اطلاعيه ، به منظور جلوگيري از مسموميت هاي ناشي از آلودگي ظروف توصيه مي شود جهت توزيع موادغذايي و آشاميدني از ظروف يکبار مصرف استفاده شود و به جاي استفاده از نوشابه هاي گازدار ، از آبميوه هاي طبيعي بسته بندي شده با مشخصات بهداشتي و يا دوغ پاستوريزه استفاده شود. همچنين براي نوشيدني هاي گرم از ليوان هاي کاغذي يا ظروف پلي استايرني سفيد رنگ و براي نوشيدني هاي سرد از ظروف پلي استايرني بيرنگ و شفاف استفاده شود. دانشگاه علوم پزشکي ايران توصيه مي کند ، مصرف روغنهاي خوراکي چند بار حرارت ديده تيره رنگ مضر است و از روغنهاي مخصوص سرخ کردني جهت سرخ کردن موادغذايي استفاده شود. همچنين شهروندان در موقع خريد هر نوع ماده غذايي از اماکن و وسايط نقليه سيار ، قبلا از سلامت ماده غذايي و مشخصات درج شده (مانند شماره پروانه ساخت و بهره برداري ، تاريخ توليد و انقضاء ، آدرس سازنده و فرمولاسيون محصول) اطمينان حاصل کنند. اين اطلاعيه مي افزايد: ضمن توصيه به استفاده از دستکش تاکيد مي گردد پس از تماس با گوشت خام يا مرغ ، دستها و تمامي سطوح و ظروف کاملا با مواد شوينده و آب شستشو داده شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ظروف شيشه‌اي، فلزي وكاغذي، مناسب براي نگهداري موادغذايي گرم

    يك كارشناس مسئول مواد غذايي:
    شفافيت ظروف يك‌بارمصرف پلاستيكي، دليلي برمناسب بودن آن نيست

    كارشناس مسئول بهداشت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ظروف يكبار مصرف پت را براي نگهداري مواد غذايي با درجه حرارت بيش از 60 درجه سانتيگراد مناسب ندانست و افزود: هم اكنون دنيا در حال حركت به سمت استفاده از ظروف آلومينيومي است.

    مهندس اعرابي در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه هر محصولي كه در مجاورت مواد غذايي نگهداري مي‌شوند، بايد از درجه غذايي (food grade ) برخوردار باشد، اظهار كرد: نگهداري مواد غذايي گرم در مجاورت ظروف پت به آزاد سازي منومرها و تركيب آن با محتويات ظروف منجر مي‌شود كه اثر سرطان‌زا و آلرژي‌زايي دارند.

    وي با اين توضيح كه شفافيت و يا شيري رنگ بودن ظروف يك بار مصرف، دليلي براي مناسب بودن اين ظروف براي مصرف محسوب نمي‌شود، گفت: مصرف كنندگان بايد صرفا به وجود و ثبت مجوز بهداشتي و مشخصات لازم از سوي وزارت بهداشت در بسته‌بندي‌هاي بزرگتر توجه كنند.


    اعرابي گفت: بر اساس تعاريف استاندارد موجود، ظروف پلي پروپيلن و پلي اتيلن براي نگهداري مواد غذايي مناسب نيستند، از اين رو در شركت‌هاي هواپيمايي با سيستم مديريت كيفيت ايزو، براي سرو نوشيدني‌هاي گرم از ظروف كاغذي استفاده مي‌شود.

    كارشناس مسئول بهداشت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين كه فويل‌هاي آلومينيومي هم با امكان نگهداري حرارت در مواد غذايي ظروف مناسبي محسوب مي‌شوند، افزود: مناسب ترين ظروف براي نگهداري مواد غذايي به ترتيب ظروف شيشه‌اي، فلزي، كاغذي و در نهايت ظروف pet (پلي اتيلن تري فتالات) هستند.

    اعرابي از ظروف پت به علت تجزيه ناپذير بودن آن به عنوان يك معضل محيط زيستي ياد كرد و در ادامه توضيح داد: در حالي كه ظروف آلومينيومي در فعل و انعفالات ذوب كردن به خلوص اوليه بر مي‌گردد؛ ظروف پت از گرانولهاي پتروشيمي با هزينه پايين توليد مي‌شود كه هزينه بازيافت آن بالاست.

    وي ظروف پت را محافظ خوبي حتي براي نگهداري مواد غذايي با تركيبات شيميايي ندانست و افزود: ظروف شفاف، منتقل كننده نور و مخرب مواد شيميايي هستند.

    كارشناس مسئول بهداشت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين كه چربي‌ها، روغن‌ها و ويتامين‌ها در اثر مجاورت با نور قابليت تخريب دارند، گفت: براي حفظ و نگهداري خاصيت آبميوه‌هاي حاوي ويتامين‌هاي مصنوعي و يا طبيعي بايد از ظروف تيره رنگ استفاده مي‌شود.

    اعرابي در خاتمه نسبت به وجود پروانه ساخت به عنوان تاييدي جهت نظارت وزارت بهداشت بر خط توليد كارخانجات سازنده ظروف يكبار مصرف (pet) تاكيد كرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    توصيه‌هاي بهداشتي در زمينه استفاده از ظروف يك بار مصرف

    رييس‌اداره بهداشت مواد غذايي وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي از مردم خواست براي نگهداري مواد غذايي داغ درظروف يك بار مصرف از ظروف با رنگ شيري و كدر داراي مجوز وزارت بهداشت استفاده كنند.

    مهندس"سيد رضا غلامي " روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد كه ظروف يك بار مصرف با رنگ شفاف ، روشن و شيشه‌اي رنگ بايد براي مواد غذايي سرد استفاده شوند و تحت هيچ شرايطي نبايد براي توزيع مواد غذايي داغ از آن‌ها استفاده كرد.

    وي افزود : مواد غذايي داغ در ظروف يك بار مصرف با رنگ روشن و شيشه‌اي به علت ضعيف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها(مواد شيميايي) مي‌شود و اين مونومرها چون شيميايي هستند سلامت انسان‌ها را به مخاطره مي‌اندازند و سزطان زا هستند.

    اين مقام مسوول در وزارت بهداشت به افرادي كه قصد توزيع نذورات در ماه مبارك رمضان را دارند ، توصيه كرد از ظروف يك بارمصرف روشن، شفاف وشيشه‌اي رنگ فقط براي توزيع مايعات و موادغذايي خنك مثل شربت ، شيرسرد ، آب و سبزيجات استفاده كنند.

    غلامي با اشاره به نذورات مردمي در شب‌هاي قدر خاطرنشان كرد: اگر قرار است غذاهاي طبخ شده پس از دو ساعت ماندگاري در اين ظروف مصرف شوند بايد غذا در شرايط مطلوب يعني زير دماي ‪ ۱۴‬درجه يا بالاي ‪ ۶۰‬درجه نگه‌داشته شود.

    به گفته وي ، اين مواد غذايي را بايد روي شعله گاز آرام قرار داد تا از آلودگي ثانوي جلوگيري شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در ظروف يكبار مصرف غذاي داغ نريزيد

    ظروف يكبار مصرف را در دماي بالاي ۷۰ درجه نگذاريد مديركل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت، نسبت به بي خطر بودن بطري‌هاي پلي اتيلن (پت) در استفاده از آشاميدني‌ها و روغن‌هاي خوراكي تاكيد كرد.


    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مهر ، دكتر هدايت حسيني افزود: بطري‌هاي پلي اتيلن (پت)، ماده بسيار بي خطر و ايمني است كه روز به روز مصرف آن در جهان رو به افزايش است و از اين رو خطري ندارد.


    وي با تاكيد بر اينكه بطري‌هاي پت به تنهايي به عنوان ماده‌اي خنثي و بي اثر كه استفاده از آن هيچ تاثير نامطلوبي بر سلامت افراد نمي‌گذارد، گفت: امروزه استفاده از اين نوع بطري‌ها در دنيا مورد استقبال قرار دارد.

    حسيني در عين حال بحث تخريب پذيري اين ظروف در محيط زيست را مورد توجه قرار داد و افزود: هر بسته بندي شرايط تعريف شده‌اي دارد كه بايد رعايت شود و اين شامل ظروف پت نيز مي‌شود.

    مديركل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت ادامه داد: به عنوان مثال از بطري‌هاي پت در نگهداري روغن‌هاي خوراكي، نوشابه‌ها و آب معدني استفاده مي‌شود و اينها قرار نيست منجمد شود و نهايتا مي‌بايست در شرايط سرد نگهداري شوند.

    حسيني، همچنين به ظروف يك بار مصرف كه داراي دو نوع معمولي و افزايش حجم يافته هستند، اشاره كرد و گفت: اين قبيل ظروف حداكثر ۷۰ درجه دماي تحملي دارند و بيش از آن توصيه نمي‌شود.

    وي افزود: چاي و غذا كه دماي ۹۰ درجه دارند، بهتر است از اين ظروف استفاده نشود، چون با ورود موادي كه در ساخت اين ظروف (پلي استايلن) به كار رفته به درون بدن، مي‌تواند سلامت مصرف كننده را به خطر بيندازد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    استفاده نادرست از ظروف يكبار مصرف باعث ايجاد عوارض مي‌شود

    فوق تخصص گوارش وكبد گفت:استفاده از ظروف يك بارمصرف ازجنس پلي‌استايرن كه بي‌رنگ و شفاف هستند براي نوشيدني‌ها و غذاهاي داغ مجاز نيست ، زيرا باعث ايجاد بيماريهاي عفوني و روده‌اي در انسان مي‌شود.

    دكتر "زهرا هنركار" روز سه‌شنبه درگفت وگو با ايرنا بااشاره به اينكه‌اين روزهااستفاده از ظروف يك بار مصرف بسيار متداول شده،افزود : از ظروف يك بارمصرف نبايد براي مواد غذايي خيلي داغ با دماي ‪۱۴۰‬درجه‌سانتيگراداستف ده شود، زيرا باعث بروز سرطان در انسان مي‌شود.

    وي گفت: استفاده نابجا از ظروف پلي‌اتيلن مي‌تواند موجب آزادشدن مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذايي شود كه مصرف آنها براي سلامتي مضر است.

    وي ادامه‌داد: درساخت ظروف يك بار مصرف، به‌منظورجلوگيري ازشكنندگي ظروف، از مواد پلاستي لايزر كه داراي پايه‌فنون‌ها هستند، استفاده مي‌شود، بنابراين اگردرون اين ظروف آب جوش يا غذاي داغ مانند آش ريخته شود،اين مواد حل شده ووارد بدن مي‌شودكه به‌دليل داشتن تركيبات خاص منجر به بروز سرطان‌هاي مختلف مي‌شود.

    فوق تخصص گوارش وكبد خاطرنشان ساخت:اين خاصيت به‌خصوص درمورد ظروف يكبار مصرف شفاف كه درصدبالاتري ازمواد سرطان زا را دارا هستند و درجامعه كاربرد بيشتري هم دارند، بسيار حائز اهميت است.

    وي بااشاره به‌اينكه دراستفاده ازظروف يك بارمصرف خصوصا ظروف رنگي‌احتياط بيشتري لازم‌است،گفت: جنس ظروف يك بار مصرف به‌گونه‌اي است كه‌توانايي نگهداري رنگ را ندارند و هنگام تماس با چاي يا غذاي داغ رنگ آنها حل شده و يك لايه از آن وارد غذا يا چاي مي‌شود.

    وي افزود: توصيه مي‌شود از نگهداري غذاهاي داغ و پر چرب در ظروف پلاستيكي اجتناب كنيد، چرا كه بر اثر نفوذ غذاها به خصوص روغن‌ها، سطوح اين ظروف به محيطي مناسب براي رشدانواع ميكروب‌ها تبديل مي‌شود كه اين خود مي‌تواند موجب آلودگي غذاها گردد.

    وي همچنين درباره تهيه غذاي نذري در اين ايام گفت: بهتر است تهيه‌ي غذاي نذري به رستوران‌ها يا آشپزخانه‌هاي بزرگ كه شرايط بهداشتي و استانداردهاي لازم (امكانات كافي شستشوي دست، ظروف، يخچال‌هاي بزرگ، امكانات طبخ مناسب، منبع آب كافي كه درمعرض هوا يااحتمالا حيوانات نباشد...) را دارا مي‌باشند، سفارش داده شود.

    دكترهنركار بااشاره به‌اينكه درصورت عدم امكان شرايط فوق براي تهيه غذاي نذري رعايت بعضي نكات ضروري است، افزود: شستن دست باآب گرم وصابون قبل از تماس با موادغذايي، جداكردن غذاي طبخ شده از موادغذايي خام، شستشوي محل و سطوح،تهيه وآماده‌سازي مواداوليه وخام قبل و بعد ازآماده‌سازي بايد در تهيه غذاهاي نذري رعايت شود.

    وي همچنين استفاده ازلباس‌هاي‌تميز وروپوش براي طباخي و آشپزي، طبخ كامل گوشت، مرغ، ماهي وتخم‌مرغ، شستشوي كامل و ضدعفوني كردن سبزيجات و ميوه‌جات، قرارندادن گوشت وموادپروتئيني به‌مدت طولاني درهواي آزاد ودرجه‌حرارت‌نامناسب قرارنگرفتن موادغذايي درحال طبخ به‌مدت طولاني درمعرض هواي آزاد و گرد وخاك و استفاده ازدستكش‌هاي تميز و يكبار مصرف براي خرد كردن سبزي را براي تهيه و طبخ غذا ضروري دانست.

    وي خاطرنشان ساخت: امور خيريه واهداي مواد غذايي و حتي غذاي طبخ شده در بسياري ازنقاط جهان اموري رايج است، اما دربعضي از كشورها تحت نظارت دقيق سازمانهاي ذيربط قرار داشته و حتي به مجوز نياز دارد كه اميد است اين سنت پسنديده دركشور ما تحت نظارت دقيق وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي قرار گيرد وهمچنين تسهيلات لازم در اختيار هموطنان عزيز گذاشته شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دبير انجمن تغذيه ايران نحوه طبخ غذاهاي نذري را تشريح كرد
    استفاده از ظروف يكبار مصرف شفاف براي غذاهاي گرم ممنوع است


    دبير انجمن تغذيه ايران همزمان با فرا رسيدن ماه محرم‌الحرام گفت: بهتر است براي صرف غذاهاي گرم نذري از ظروف يكبار مصرف شفاف پرهيز كرده و تا جايي كه امكان دارد از ظروف يكبار مصرف تيره و ضخيم استفاده شود.

    برليانت بزرگمهر در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در خصوص غذاهاي نذري در ماه محرم گفت: فلسفه غذاهاي نذري اين است كه براي افرادي طبخ شود كه از نظر وضعيت اقتصادي در سطح پاييني قرار دارند و امكان دسترسي به غذا براي آنها كمتر فراهم مي‌شود. اما در حال حاضر غذاهاي نذري توسط افرادي مصرف مي‌شود كه نه تنها نيازمندي تغذيه‌اي ندارند بلكه دچار پرخوري‌هاي مفرط نيز هستند.

    دبير انجمن تغذيه ايران در خصوص نحوه طبخ غذاهاي نذري خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه مواد غذايي زياد سرخ مي‌شوند و از روغن، نمك و شكر زياد در آن استفاده مي‌شود كه اين باعث عوارضي مانند افزايش فشار خون، عوارض قلبي - عروقي و بسياري از بيماريهاي ديگر مي‌شود.

    بزرگمهر در ادامه افزود: چنانچه سبزيجات بيش از اندازه تفت داده شود باعث از بين رفتن ويتامين‌ها و مواد معدني آنها شده و خواص مفيد خود را از دست مي‌دهند. بنابراين بهترست براي اين كه سبزيجات خواص خود را از دست ندهند از سرخ كردن بيش از حد آنها خودداري كنيم.

    وي در خصوص ظروف مورد استفاده براي سرو غذاهاي نذري به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: چون امكان سرو غذا در ظروف شيشه‌اي و چيني مقدور نيست و بايد از ظروف يكبار مصرف استفاده شود بهترست تا جايي كه امكان دارد از ظروف يكبار مصرف كدر، ضخيم و داراي سرپوش استفاده شود.

    وي ادامه داد: بهترست در موقع طبخ غذا درب ظروف بسته باشد تا در اثر حرارت ويتامين‌ها و مواد معدني غذاها از بين نرود؛ همچنين از ورود گرد و غبار و بعضي از حشرات به داخل ظروف جلوگيري شود.

    دبير انجمن تغذيه ايران در پايان تاكيد كرد: رعايت مساله بهداشت در زمينه موادي كه به صورت خام مصرف مي‌شود مثل سبزي و سالاد بسيار حائز اهميت بوده و قبل از خوردن بايد خوب شسته و ضد عفوني شوند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت