جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: ظروف مناسب برای پخت و پز

  1. #1
    shahin23 آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    ارسالها
    5

    پیشفرض ظروف مناسب برای پخت و پز

    چه ظرف‌هايي براي پخت و پز و سرخ كردن مناسب هستند و بايد از چه جنسي باشند؟

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    در ظروف تفلون از فلزي به نام كادميوم استفاده مي‌شود كه از فلزات سنگين است. فلز كادميوم در ظروف تفلوني كه در اثر شستشو يا كشيدن قاشق يا غيره دچار خراش‌ شده‌اند، وارد غذا مي‌شود و عوارضي مانند سرطان ايجاد مي‌کند بنابراين توصيه مي‌کنم از ظروف تفلون آسيب‌ديده استفاده نكنيد و هرگز آنها را ترميم نكنيد. بين ظروف شيشه‌اي يا همان پيركس و ظروف تفلون، از اين جهت كه به راحتي قابل‌شستشو هستند، شباهت زيادي وجود دارد اما مزيت ظروف پيركس، سلامت هميشگي آنهاست. چون مواد اسيدي يا بازي روي ظروف شيشه‌اي تاثير نمي‌گذارد و از طرفي با حرارت و دماي بالا يوني از شيشه آزاد نمي‌شود بنابراين براي پخت و پز بسيار مفيدند.

    ظروف رويي هم مناسب هستند به شرط آنکه واقعا از جنس روي باشند. يون‌هاي روي از ظرف خارج و وارد غذا مي‌شوند كه كمبود اين عنصر در بدن را جبران مي‌كند اما اغلب ظروفي كه به عنوان رويي در بازار وجود دارند، از آلومينيوم ساخته مي‌شوند. آزادشدن يون آلومينيوم در غذا، اين يون‌ها را به بدن انتقال مي‌دهد و در طولاني مدت مي‌تواند عوارضي از جمله كم‌خوني را در بدن به وجود آورد. ظرف‌هاي لعاب‌دار و سفالي هم از اين جهت كه سطح صافي ندارند و ممكن است باعث باقي ماندن غذا در منافذ ريز داخل ظرف شوند، براي پخت و پز پيشنهاد نمي‌شوند. اين ظروف را هم در حال حاضر رنگ و وارد بازار مي‌كنند که بي‌ضرر نيست زيرا رنگ‌هاي استفاده شده در اين ظروف معمولا فلزات سنگيني مانند سرب دارند كه باعث ايجاد عوارضي نظير كندذهني، افسردگي و بعضي مسموميت‌هاي درازمدت خواهد شد. ظروف لعابي زردرنگ قديمي كه در گذشته مورد استفاده قرار مي‌گرفت، بهترين نوع اين ظروف براي پخت و پز و نگهداري غذاست. درمورد ظروف ملامين هم لعابي كه براي محافظت روي آن پوشانده مي‌شود، بسيار نازك و آسيب‌پذير است و اگر اين لايه لعابي با خش و خطوط از بين برود، باعث نفوذ ميكروب در اين ظروف مي‌شود. ظروف مسي را هم با شرط و شروطي بهترين نوع ظروف براي پخت غذا مي‌دانند زيرا اگر ظرف مسي به شكل مناسبي قلع اندود نشده يا از مواد حاوي سرب براي قلع اندود شدن آن استفاده شده باشد، سرب پس از ورود به غذا، در طولاني مدت باعث ايجاد مسموميت شود. هنگام شستشوي ظروف مسي بايد دقت كنيد تا لايه قلع اندود شده از بين نرود يا خش برندارد. مواد اسيدي يا غذاهاي ترش هم باعث از بين‌رفتن لايه رويي ظروف مسي مي‌شوند بنابراين اين ظروف بايد هر چند وقت يكبار، قلع اندود شوند.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت