جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 6 از 6 مجموع

موضوع: ظروف مسی

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض ظروف مسی

    پخت و پز در ديگ‌هاي مسي

    شما هم در خانه ديگ مسي داريد؟ همانطور كه مي‌دانيد، مس گرما را به خوبي هدايت مي‌كند و با آن به راحتي مي‌توان دماي پخت و‌ ‌پز را كنترل كرد. تنها با دادن حرارت كم يا متوسط مي‌توان بهترين نتيجه را از آن گرفت. ظروف برنجي هم از مس و روي ساخته شده‌اند كه كمتر به كار مي‌روند‌.

    ‌مقادير اندك مس براي سلامتي مفيد است ولي مقادير زياد آن مي‌تواند‌ ‌مسموميت‌زا باشد. مس با غذاهاي اسيدي واكنش مي‌دهد و به اين خاطر ظروف مسي را‌ ‌معمولا با لايه‌اي از يك فلز ديگر مثل قلع استيل يا نيكل مي‌پوشانند تا از ورود‌ ‌مس به غذا جلوگيري شود. اين لايه در هنگام پخت و پز به مقدار كم در غذا حل مي‌شود. (‌به خصوص اگر غذاهاي اسيدي براي مدت طولاني در اين ظروف پخته يا نگهداري شوند) بنابراين بايد از پختن غذاهاي اسيدي در ظروف مسي پوشش داده نشده دوري كرد. همچنين با خراشيدن يا ساييدن اين ظروف در هنگام شست‌وشو، لايه پوششي‌ ‌محافظ از بين مي رود. سازمان غذا و دارو‌ي آمريكا fda در مورد مصرف‌ ‌ظروف مسي بدون پوشش هشدار داده است، زيرا اين فلز هنگامي كه در مقادير زياد وارد غذا مي‌شود، موجب تهوع، استفراغ و اسهال مي‌شود‌.

    استفاده از ظروف مسی ارزش غذا را کم می‌کند


    مرتضی مشایخ استاد دانشکده علوم، تحقیقات و صنایع غذایی دانشگاه تهران گفت: پخت غذا در ظروف مسی ارزش غذا را کاهش می‌دهد. به دلیل اینکه مس با ماده غذایی تداخل ایجاد می‌کند و ارزش غذایی را از بین می‌رود.
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 27-Sep-2009 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    قابلمه‌هاي مسي

    هرچند که مدير گروه تغذيه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسي در کشور ما مي‌گويد و شواهد هم تاييدکننده اين گفته‌هاي وي است اما برخي تحقيقات داخلي کشور ما چندين مورد بيماري ذخيره‌اي مس در كبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسي نسبت داده‌اند. يکي از اين کارشناسان، دكتر خداداد، فوق‌تخصص بيماري‌هاي گوارشي و كبدي است که مي‌گويد: «عمده‌ترين علت بروز اين بيماري، استفاده از ظروف مسي به هنگام پختن غذا يا داغ كردن شير يا انتقال شير در اين نوع ظروف است. اين ظروف باعث اضافه‌شدن مس در غذاي روزانه افراد مي‌شود كه اين مس اضافي در كبد ذخيره مي‌شود و باعث از كار افتادن كبد و در نهايت مرگ شخص مي‌شود.» دکترکشاورز در ادامه اين بحث افزود: «مس با غذاهاي اسيدي واكنش مي‌دهد. اگر ظروف مسي با لايه‌اي از يك فلز ديگرمثل قلع يا فولاد ضدزنگ يا نيكل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگيري شده و از عوارض افزايش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال) کاسته خواهد شد.»


    دکتر کشاورز متخصص تغذیه
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    دکتر ميترا زراتي متخصص تغذيه
    در ظرف مسي سرکه نريزيد

    براي پخت مواد غذايي از ظروف متعددي استفاده مي‌کنيم: پيرکس (که شايد بهترين باشد)، آهني، مسي، تفلون و.... اما ظروف مسي که از قديم مورد استفاده بوده‌اند هم ظروف بدي نيستند چون خود مس يکي از عناصر ضروري بدن ما محسوب مي‌شود....

    تفکر غلطي که در اين خصوص وجود دارد اين است بعضي‌ها خيال مي‌کنند از طريق ظروفي که غذا را در آن طبخ مي‌کنند (نظير مس يا آهن) مي‌توانند مواد مغذي به بدن برسانند. واقعيت، اين نيست. ظروف مسي ظروف خوبي هستند اما به شرطي که با استيل‌هاي ضدزنگ يا قلع پوشانده شده باشند؛ چون اگر مس وارد مواد غذايي شود، اولين مکاني که در آن ذخيره مي‌شود، کبد است و در نتيجه، انواع بيماري‌ها مانند مسموميت کبد ايجاد مي‌شود و حتي نارسايي‌هاي کبدي رخ خواهد داد.

    پوشاندن ظروف مسي با قلع يا ساير مواد خوب است اما بايد مراقب بود که حتي ظروف قلع‌اندود نيز طي شستشو با کوچک‌ترين خراش قلع‌شان از بين مي‌رود و سبب مي‌شود مس طي پخت و پز وارد ماده غذايي شود. به همين دليل در نگهداري اين ظروف بايد دقت کرد.

    نکته ديگر اينکه اگر ظروف مسي خريداري شده قلع‌اندود نباشند نبايد به هيچ عنوان، غذاهاي اسيدي يا غذاهاي حاوي آب‌غوره، آب ليمو، سرکه و... را در آنها ريخت چون موجب ورود مس به غذا شده و قطعا نه تنها بيماري‌هاي کبدي را به دنبال خواهد داشت، بلکه سبب اسهال، استفراغ و تهوع خواهند شد.

    اما بهترين ظروف براي طبخ مواد غذايي ظروف شيشه‌اي و پيرکس‌هاي مقاوم به حرارت هستند که هيچ‌وجه مواد سمي را وارد مواد غذايي در حال طبخ نمي‌کنند و در مقابل بدترين ظروف، تفلون‌هايي هستند که دچار خراشيدگي هرچند كوچك شده‌اند. حتي ظروف تفلوني که مجددا تعمير مي‌شوند هم مي‌توانند سرطان‌زا باشند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    توصيه کارشناس معاونت غذا وداروي دانشگاه علوم پزشکي يزد:
    از طبخ و نگهداري غذا در ظروف مسي پوشش داده نشده، اجتناب شود

    کارشناس مواد غذايي و آشاميدني معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي يزد گفت: با توجه به اين که ظروف مسي با غذاي اسيدي واکنش مي‌دهد، مقاديري از مس وارد بدن مي‌شود. لذا توصيه مي‌شود براي طبخ غذا، اين ظروف را قلع اندود كنيد.

    مهندس مهدي کفاش زاده در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان (ايسنا) منطقه يزد، اظهار داشت: مقادير اندک مس براي سلامتي مفيد است ولي مقدار زياد آن مي‌تواند مسموميت زا باشد.

    وي افزود: مس با غذاهاي اسيدي واکنش مي‌دهد. به همين دليل، ظروف مسي را معمولا با لايه‌اي از يک فلز ديگر مثل قلع، استيل يا نيکل مي‌پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگيري شود. مس در هنگام پخت و پز به مقدار کمي در غذا حل مي‌شود به ويژه اگر غذاهاي اسيدي براي مدت طولاني در اين ظروف پخته يا نگهداري شوند، لذا از پختن غذاهاي اسيدي در ظروف مسي پوشش داده نشده بايد اجتناب کرد و يا در صورت استفاده از ظروف مسي بايد اين ظروف را قلع اندود کرد.

    مهندس کفاش زاده خاطرنشان كرد: با خراشيدن يا ساييدن اين ظروف در هنگام شست و شو، لايه پوششي محافظ از بين مي‌رود.


    وي افزود: بنابراين از خراشيدن اين ظروف بايد خودداري و در ظروفي که لايه پوششي آنها از بين رفته حتي‌الامكان پخت وپز صورت نگيرد.


    کارشناس مواد غذايي و آشاميدني معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي يزد در پايان متذکر شد: سازمان غذا و دارو (fda) در خصوص مصرف ظروف مسي بدون پوشش هشدار داده است؛ چرا که اين فلز هنگامي که در مقادير زياد وارد غذا مي‌شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    هشدار استاد دانشگاه علوم پزشكي شهركرد:

    مصرف غذا در ظروف مسي باعث مسموميت شديد مي‌شود



    مصرف غذا در ظروف آلومينيوم و مسي باعث مسموميت شديد مي‌شود.



    دكتر خسرو سليمي استاد دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران بهترين ظروف غذاخوري را از جنس «روي» دانست و اظهارداشت: روي يك عنصر ارزشمند براي بدن بوده اما افراد نسبت به محتويات و غذا در ظروف روي واكنش نشان مي‌دهند.



    وي ادامه داد: عنصر روي در متابوليسم ويتامين a دخالت دارد و همچنين در تكثير سلولي و نشر پروتئين كاملا ارزشمند است؛ اين عنصر برخلاف مس و آلومينيوم كه جذب گوارشي بالايي دارند از طريق دستگاه گوارش با تاخير و به مقدار ناچيز جذب مي‌شود.



    اين استاد دانشگاه همچنين جذب اين عنصر را باعث ايجاد تداخل در جذب كلسيم دانست.



    دكتر سليمي تصريح كرد: مصرف غذا در ظروف ملامين با توجه به استانداردهاي توليد اثرات متفاوتي را در بدن ايجاد مي‌كند، ولي اين مواد به دليل اين كه در چرخه طبيعت قابل جذب نيستند موجب آلودگي‌هاي در محيط مي‌شوند حتي‌الامكان بايد اين مواد قابل بازيافت باشند.



    اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: تاكنون سرطانزايي ظروف ملامين مشخص نشده ولي تحقيقات در اين زمينه در حال انجام است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,900

    پیشفرض

    تاثیر استفاده طولانی مدت از ظروف مسی بر مسمومیت غذایی

    اگر ظروف آهنی و مسی زیاد استفاده شوند این امكان وجود دارد كه املاح فلزی وارد غذا شود و اگر این مقدار بیش از نیاز یك فرد باشد ممكن است مسمومیت ایجاد كند.

    دكتر محمدرضا وفا دانشیار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران درخصوص مسمومیت ناشی از مصرف مكرر این ظروف برای تهیه غذا اظهار داشت: علائم عمومی مسمومیت شامل تهوع و استفراغ است و بسته به نوع مسمومیت فلزی و رسوب آن در بافت‌های نرم مانند كبد، طحال و زیر پوست می‌تواند مانند یك ماده اكسیدكننده عمل كند و بر بافت تجمع یافته آسیب برساند و در تمام نقاط بدن منتشر شود.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ وی افزود: بسته به شدت مسمومیت اگر سوء تغذیه حاد باشد و زود تشخیص داده شود ممكن است با درمان به موقع برطرف شود و از عوارض آن پیشگیری شود اما اگر سوء تغذیه مزمن و درازمدت باشد ممكن است عوارض جدی‌تری داشته باشد و به قسمت‌های مختلفی از بدن آسیب برساند. دانشیار دانشكده بهداشت درخصوص مضرات مصرف بیش از حد این ظروف تأكید كرد: مصرف بیش از حد این ظروف و دریافت بیش از اندازه این مواد بسیار خطرناك می‌باشد و می‌تواند بر روی متابولیسم و دسترسی سایر مواد مغذی هم اثر منفی داشته باشد.دكتر وفا در پایان خاطرنشان كرد: استفاده از ظروف استیل، آلومینیوم و شیشه‌ای برای تهیه وپخت غذا مناسب هستند و ظروف تفلون به علت ماده شیمیایی كه در تهیه كف ظرف استفاده شده است سرطان‌زا می‌باشد و به مرور می‌تواند مانند املاح وارد غذا شود و از نظر بهداشتی توصیه نمی‌شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
بیمارستان تخصصی بیکن مالزی