جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 4 از 4 مجموع

موضوع: ظروف مسی و سلامت ما

  1. #1
    saadegh52 آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    4

    پیشفرض ظروف مسی و سلامت ما

    اخيرا برخي متخصصان مي‌گويند ظرف مسي از ظرف تفلون و چدن بهتر است. در راديو شنيدم متخصصي مي‌گفت استفاده از ظروف مسي در پخت و پز باعث نشاط مي‌شود و پخت غذا در ظروف آلومينيوم موجب آلزايمر مي‌شود. آيا اين موضوع صحت دارد؟

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    اين گفته كه استفاده از ظروف مسي موجب نشاط مي‌شود، پايه علمي ندارد. با اين ‌وجود استفاده طولاني‌مدت از ظروف آلومينيومي باعث بروز عوارضي چون يبوست، اختلالات گوارشي و آلزايمر مي‌شود. استفاده از ظروف مسي كه پوششي از لعاب قلع ندارند به دليل اينكه حين پخت مقدار زيادي مس وارد غذا مي‌شود باعث عوارضي چون مسموميت با مس، كاهش جذب روي و آهن و در نهايت كم‌خوني فقر آهن مي‌شود.

    از طرفي بدن به مقدار جزيي نياز به مس دارد و اين مقدار را از مصرف روزانه مواد غذايي دريافت مي‌كند. لازم به ذكر است كه دريافت مس اضافي براي بدن مضر بوده و باعث مسموميت مي‌شود. بنابراين استفاده از اين ظروف توصيه نمي‌شود. در عين حال استفاده از ظروف استيلي كه روكش تفلوني ندارند - به دليل اينكه پخت غذا در آن سالم‌تر است - و بعد از ظروف استيل، استفاده از ظروف شيشه‌اي توصيه مي‌شود. همچنين ظروف چدني كه روي آنها صيقلي شده ولي پوششي از تفلون ندارند نيز براي پخت غذا مناسب است. اما استفاده از ظروف تفلوني از نظر بهداشتي توصيه نمي‌شود.

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند

    کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند، گفت: به منظور تامین مس بدن از گوشت، سبزیجات و جگر استفاده کنید.

    به گزارش سرویس سلامت ایسنا، رضا مورکیان ضمن بیان این مطلب کمک به خونسازی بدن و جلوگیری از سفید شدن مو را از فواید عنصر مس برای بدن عنوان کرد.

    وی با اشاره به اینکه، بدن روزانه به 1/5 تا 2 میلی گرم مس نیاز دارد، گفت: این مقدار مس در مصرف مواد غذایی در طول روز همچون گوشت، سبزیجات و جگر به وفور یافت می‌شود و نیازی به استفاده مداوم از ظروف مسی جهت تامین مس بدن وجود ندارد.

    وی ادامه داد: ظروف مسی دارای اکسید مس بوده و در صورت استفاده درازمدت موجب ایجاد مسمومیت‌های عصبی در فرد می‌شود.

    مورکیان خاطرنشان کرد: زمان های قدیم ظروف مسی را قلع اندود می کردند که این قلع حداکثر 2 ماه از بین می رود و از طریق مواد غذایی وارد بدن فرد می‌شد که برای سلامتی مضر است.

    وی همچنین با اشاره به اینکه کمبود آهن لازم برای بدن نیز از طریق مواد غذایی مثل عدس، سبزیجات تیره رنگ تامین می شود، تصریح کرد: در موارد لازم مصرف مکمل های آهن باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند.

    کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: بعضا افراد به منظور تامین آهن از ملاغه آهنی، میخ آهنی یا نعل اسب استفاده می‌کنند که توصیه می‌شود از این گونه روش‌ها استفاده نشود چرا که این مواد دارای کربن فعال و ناخالصی بوده که عوارضی را در درازمدت برای فرد به ارمغان می آورد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تاثیر استفاده طولانی مدت از ظروف مسی بر مسمومیت غذایی

    اگر ظروف آهنی و مسی زیاد استفاده شوند این امكان وجود دارد كه املاح فلزی وارد غذا شود و اگر این مقدار بیش از نیاز یك فرد باشد ممكن است مسمومیت ایجاد كند.

    دكتر محمدرضا وفا دانشیار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران درخصوص مسمومیت ناشی از مصرف مكرر این ظروف برای تهیه غذا اظهار داشت: علائم عمومی مسمومیت شامل تهوع و استفراغ است و بسته به نوع مسمومیت فلزی و رسوب آن در بافت‌های نرم مانند كبد، طحال و زیر پوست می‌تواند مانند یك ماده اكسیدكننده عمل كند و بر بافت تجمع یافته آسیب برساند و در تمام نقاط بدن منتشر شود.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ وی افزود: بسته به شدت مسمومیت اگر سوء تغذیه حاد باشد و زود تشخیص داده شود ممكن است با درمان به موقع برطرف شود و از عوارض آن پیشگیری شود اما اگر سوء تغذیه مزمن و درازمدت باشد ممكن است عوارض جدی‌تری داشته باشد و به قسمت‌های مختلفی از بدن آسیب برساند. دانشیار دانشكده بهداشت درخصوص مضرات مصرف بیش از حد این ظروف تأكید كرد: مصرف بیش از حد این ظروف و دریافت بیش از اندازه این مواد بسیار خطرناك می‌باشد و می‌تواند بر روی متابولیسم و دسترسی سایر مواد مغذی هم اثر منفی داشته باشد.دكتر وفا در پایان خاطرنشان كرد: استفاده از ظروف استیل، و شیشه‌ای برای تهیه وپخت غذا مناسب هستند و ظروف تفلون به علت ماده شیمیایی كه در تهیه كف ظرف استفاده شده است سرطان‌زا می‌باشد و به مرور می‌تواند مانند املاح وارد غذا شود و از نظر بهداشتی توصیه نمی‌شوند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت