جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: ظروف روحی

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ظروف روحی

    ظروف رويي؛ يا روحي؟
    حتما شما هم تا به حال از مادرتان شنيده‌ايد كه: <آن قابلمه روحي را بده به من.> و حتما مثل خيلي از جوان‌‌هاي ديگر احساس باسوادي به شما دست داده و فكر كرده‌ايد اصل و نسب اين قابلمه از روي است و مادرتان به اشتباه آن را روحي تلفظ مي‌كند. اما در اين مورد، شما هم اشتباه مي‌كنيد. اين ظروف به‌طور عمده از جنس آلومينيم هستند و براي سلامت انسان هم ضرر دارند. دكتر كشاورز در گفتگو با سلامت در اين زمينه مي‌گويد: <اگر جنس اين ظروف از روي بود كه جاي خوشوقتي بود، چون در آن صورت كمي از آن وارد غذا مي‌شد و جذب بدن مي‌شد. اين عنصر براي بدن بسيار مفيد است. اما نگهداري مواد غذايي ترش اسيدي يا شور در ظروف آلومينيومي و يا طبخ غذا در اين ظروف موجب خروج آلومينيم از ظرف و ورود آن به غذا مي‌شود. يبوست، اختلالات گوارشي، پوكي استخوان و آلزايمر از مهم‌ترين عوارض ناشي از مصرف آلومينيوم است.>
    نتايج يك تحقيق داخلي بر روي ظروف آلومينيومي نشان مي‌دهد كه در اثر پخت غذا در اين ظروف، يون‌هايي آزاد و به غذا اضافه مي‌شوند كه موجب بروز بيماري‌هايي مانند آلزايمر، راشيتيسم و عوارضي همچون غش، كم‌خوني مفرط و اختلال در هنگام راه‌رفتن مي‌شود. بر پايه نتايج اين تحقيق، هرچه مدت زمان پخت در اين ظروف بيشتر شود ميزان يون‌هاي آزاد شده نيز افزايش مي‌يابد. همچنين استفاده از اسيدهاي خوراكي مثل سركه، آبليمو و آبغوره در غذا موجب افزايش آزاد شدن يون‌ها مي‌شود.
    البته اين خطرات فقط مخصوص ظرف آلومينيومي نيست.‌كارشناسان همچنين معتقدند در طبخ غذا از ظروف مسي هم نبايد استفاده كرد. نرم بودن فلز مس و ورود آن به غذا باعث مي‌شود كه در طولاني‌مدت فرد دچار مسموميت شده و مس اضافي روي احشاء و اندام داخلي بدن اثرات سوئي بگذارد.
    بعضي از كارشناسان عقيده دارند ظروف استيل بهترين نوع ظروف براي پخت غذا هستند و در صورت استفاده از ظروف مسي، بايد اين ظروف قلع‌اندود باشند. دكتر كشاورز در اين زمينه مي‌گويد: <البته جذب آهن فلزي از طريق سيستم گوارش پايين است. اما همان اندازه آهني كه از اين طريق وارد غذا ‌مي‌شود و جذب مي‌شود، نكته مثبتي در استفاده از اين ظروف است.>

    بهگفته دكتر خداداد، فوق تخصص بيماري‌هاي گوارشي و كبدي، تاكنون در ايران چندين مورد بيماري ذخيره‌اي مس كبد گزارش شده كه علت آن ناشي از استفاده از ظروف مسي است. وي در اين زمينه مي‌گويد: <عمده‌ترين علت بروز اين بيماري استفاده از ظروف مسي به هنگام پختن غذا يا داغ كردن شير يا انتقال شير در اين نوع ظروف از توليدكننده به مصرف‌كننده است. اين ظروف باعث اضافه‌شدن مس در غذاي روزانه افراد مي‌شود كه اين مس اضافي در كبد ذخيره مي‌شود و باعث از كار افتادن كبد فرد و در نهايت مرگ شخص مي‌شود.>
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت به خانواده‌ها هشدار داد:
    ظروف روي موجود در بازارهاي كشور حاوي آلومينيوم و براي سلامتي بدن مضر هستند


    مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با اشاره به بررسي و مطالعه موسسه استاندارد بر روي ظروف «روي»

    به خانواده‌ها هشدار داد: ظروف روي موجود در بازارهاي كشور حاوي آلومينيوم و براي بدن و سلامت افراد مضر هستند.

    دكتر ربابه شيخ‌الاسلام در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه اندازه‌گيري مشكلات ناشي از مصرف ظروف روي به درخواست دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت توسط موسسه استاندارد در دست بررسي است، گفت: ‌ظروف روي موجود در بازارهاي كشور براي بدن مضر هستند.

    وي افزود: تهيه مواد ترش نظير ترشي، خورشت‌هاي ترش، ‌شربت ترش آلبالو در ظروف روي سبب آزاد شدن آلومينيوم و ورود آن به غذا مي‌شود.

    مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: در زمينه آلومينيوم اين فرضيه وجود دارد كه مي‌تواند سبب ايجاد يا تشديد آلزايمر در افراد شود ولي اين موضوع هنوز به اثبات نرسيده است.

    دكتر شيخ الاسلام با بيان اين كه هيچ نيازي به اين فلز در بدن وجود ندارد، خاطرنشان كرد: ‌هم اكنون نسخه‌اي از ظروف روي موجود در بازار كشور خريداري و جهت نمونه‌گيري به موسسه استاندارد ارسال و پس از دستيابي به نتيجه پاسخ به اطلاع عموم مي‌رسد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    محدوديت‌هاي رويي

    «برخلاف تصور عموم ظروف رويي از آلومينيوم ساخته مي‌شوند و عوارض حاصل از اين ظروف ناشي از فلز آلومينيوم اين ظرف است.» اين يکي از مهم ترين نکاتي بود که دکتر کشاورز درباره ظروف رويي به آن اشاره کرد. وي بر عدم نگهداري مواد غذايي ترش اسيدي، شور يا طبخ غذا در اين ظروف تاکيد مي‌کند: «آلومينيم مي‌تواند از ظرف وارد غذا ‌شود و به دنبال آن ممکن است به عوارضي مثل يبوست، اختلالات گوارشي، پوكي استخوان و آلزايمر دچار شويد.» علاوه بر عوارض ياد شده برخي تحقيقات داخلي آلزايمر، کم‌خوني شديد، راشيتيسم و ايجاد يون‌هاي آزاد و انتقال شان به بدن را از ديگر عوارض اين ماده مي‌دانند که اين مشکل با مدت زمان پخت و نوع غذاي مصرفي در اين ظروف مثل سركه، آب ليمو و آب غوره تشديد مي‌شود.


    دکتر کشاورز متخصص تغذیه
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مصرف مواد ترش در ظروف روي، مسموميت غذايي را به دنبال دارد


    يك كارشناس بهداشت محيط هشدار داد: مصرف مواد ترش در ظروف روي به دليل ايجاد تركيبات و مواد سمي مسموميت غذايي را به دنبال دارد.



    مهندس فرامرزيان در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران در مورد استفاده از ظروف روي گفت: مصرف مواد ترش مثل ليمو، آب‌ليمو، اسيدلاكتيك (قره قروت) و اسيد سيتريك ناشي از آبغوره باعث خورندگي ظروف روي مي‌شوند.



    اين كارشناس با بيان اين كه ظروف ملامين تا زماني كه سطح آنها صاف و صيقلي باشد مي‌توانند مورد استفاده قرار گيرند، تصريح كرد:‌ در صورت ايجاد خش و ساييدگي در ظروف ملامين در اثر استفاده مكرر، اين ظروف بايد از رده خارج شوند، زيرا امكان بروز سرطان وجود دارد.



    مهندس فرامرزيان اعتقاد دارد كه از ملامين بايد به جاي ظروف يكبار مصرف استفاده كرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    پختن غذا در ظروف آلومینیومی موجب بروز راشیتیسم و كم‌خونی می‌شود

    عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: پختن غذا در ظروف آلومینیومی به مدت طولانی موجب بروز راشیتیسم، كم خونی مفرط، آلزایمر و اختلال در راه رفتن می‌شود.

    احمدرضا درستی مطلق در گفت‌وگو با فارس افزود: ظروف آلومینیومی گرما را به خوبی انتقال می‌دهند ولی پختن غذا در ظروف آلومینیومی می‌تواند موجب بروز آلزایمر شود.

    وی گفت: اگر از ظرف‌های آلومینیومی برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی استفاده شود می‌توان گفت كه تقریباً‌ حدود 3 میلی گرم آلومینیوم وارد بدن فرد می‌شود و اگر مدت نگهداری و همچنین پختن غذا در ظروف آلومینیومی بیشتر باشد آلومینیوم بیشتری وارد بدن می‌شود.

    درستی گفت: پختن غذا در ظروف آلومینیومی و به مدت طولانی یون‌های آزاد آلومینیوم را به غذا وارد می‌كند كه علاوه بر بروز آلزایمر بیماری‌های مانند راشیتیسم، كم خونی مفرط، كما و اختلال در راه رفتن را نیز افزایش می‌دهد.

    وی اضافه كرد: از ظروف آلومینیومی بدون پوشش برای پختن غذا استفاده نشود و می‌توان ظروف آلومینیومی را با تفلون پوشش داد كه از تماس سطح فلزی ظرف با ماده غذایی جلوگیری می‌شود و از ورود آلومینیوم به غذا پیشگیری شود.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: پختن غذاهای اسیدی در ظروف آلومینیومی موجب تغییر رنگ ظرف می‌شود. همچنین نگهداری آب و محلول‌هایی كه دارای املاح زیاد هستند نیز می‌تواند باعث تغییر رنگ و سیاه شدن این ظروف شود.

    درستی اضافه كرد: می‌توان از محلول آب‌لیمو یا سركه برای برطرف كردن سیاهی ظروف آلومینیومی استفاده كرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت