جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 2 ابتداابتدا 12
نمایش نتایج 11 تا 15 از 15 مجموع

موضوع: ظروف تفلون

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    راهنمای خرید و نگهداری ظروف تفلون

    یکی از معمولی ترین و در عین حال کارآمدترین و مفیدترین وسایلی که در آشپزخانه ها به چشم می خورد ظروف آشپزی است.

    در قـــدیم این ظرف ها بیشتر مسی، رویی یا گلی وسرامیکی بود، ولی امروزه تنوع زیادی در ظروف آشپزخانه دیده می شود.

    حالا علاوه بر ظروف مسی و رویی، وسایلی از جنس چدن، استیل و تفلون هم در تمام آشپزخانه ها یافت می شود.

    از میان این ظرف ها اما تفلون بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است. امروزه ظروف تفلون در انواع مدل ها و رنگ های مختلف در همه فروشگاه ها و خانه ها وجود دارد و در پخت و پز از انواع مختلف آن استفاده می شود.

    در کنار تمام این تنوع و دگرگونی در شکل و فرم و جنس ظرف ها باید بدانیم هر جنس از ظروف محاسن و معایبی دارد.

    به این معنا که اگر به نحوه نگهداری و استفاده درست از آن در خانه دقت نکنیم ممکن است مشکلاتی برای ما و خانواده مان در پی داشته باشد.

    حالا سوال اساسی این است که موقع خریدن ظروف به چه معیاری باید توجه کنیم. آیا فقط زیبایی ظرف برای شما مهم است یا قیمت مناسب آن؟ هر کدام از اینها که باشد، یادتان نرود موقع خریدن ظروف تفلون باید به نکات مهم دیگری هم توجه کنید.

    به عنوان نمونه فراموش نکنید برای خرید ظرف مناسب حتماً اول باید به دنبال علامت استاندارد روی آن باشید.

    همچنین در صورت امکان، ظروفی را بخرید که مجوز بهداشت هم داشته باشد، چون وقتی ظرفی مجوز بهداشت دارد، حتما از کیفیت مناسبی برخوردار است.

    این را هم به خاطر بسپارید که مهم نیست ظروف تفلون حتماً خارجی باشد، چون تنها خارجی بودن نشانه خوب و مناسب بودن یک ظرف نیست.

    شاید بعضی ظروف تفلون از لحاظ قیمت ارزان تر باشد ولی علامت استاندارد نداشته باشد بنابراین حتماً دقت کنید برای حفظ سلامت اعضای خانواده از ظروف استاندارد استفاده کنید. به عبارت دیگر ظروف غیر استاندارد هیچ وقت و در هیچ شرایطی مناسب آشپزی نیست.

    نکته دیگر این که موقع خرید ظروف تفلون دقت کنید سطح داخلی آن زدگی یا ترک نداشته باشد، چون استفاده از این گونه ظرف ها بسیار مضر است.

    هنگام پخت و پز مواد غذایی به داخل این ترک ها وارد شده و مواد اولیه ظروف نیز می تواند وارد غذا شود بنابراین مشخص است که چنین موضوعی به قطع و یقین باعث بروز بیماری های مختلف برای افراد خانواده خواهد شد.

    ● ظروف تفلون خش برندارد

    برای شستشوی ظروف تفلون از اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید؛ حتما ظروف تفلون را با ابر نرم یا تکه ای تور پرده بشویید.

    همچنین برای شستشوی ظروف تفلون از مایع ظرفشویی استفاده کنید و از مصرف پودر لباسشویی برای این کار جدا خودداری نمایید.

    چون این کار بتدریج باعث ایجاد خش هایی در سطح ظرف خواهد شد. همچنین اگر مشاهده کردید ظروف تفلون شما به هر دلیلی مانند برخورد قاشق با کف ظرف خش برداشته، هرگز دوباره از آن استفاده نکنید چون بر اثر پختن غذا در چنین ظرفی تکه های مواد اولیه ظرف وارد غذا می شود.

    پس موقع پخت وپز حتما و فقط از قاشق های چوبی یا قاشق هایی که برای این گونه ظروف ساخته شده، استفاده کرده و هرگز اجسام تیز و برنده را به کار نبرید.

    همچنین به یاد داشته باشید وقتی ظروف تفلون مورد نظر خود را می خرید باید اول ظرف را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشویید و سطح داخل آن را با روغن چرب کرده و چند ساعت بگذارید بماند و سپس از آن برای تهیه غذا استفاده

    کنید.

    ● بازسازی ظروف تفلون

    متاسفانه هنوز هم شاهدیم بعضی فروشگاه ها اقدام به گرفتن ظروف تفلون کهنه و تعمیر و بازسازی آنها می کنند. اما اگر شما هم این کار را انجام می دهید از ما به شما نصیحت، هیچ وقت برای صرفه جویی و کمتر شدن هزینه خانواده اقدام به چنین کاری نکنید چون موادی که برای بازسازی تفلون استفاده می شود مورد تائید سازمان بهداشت نیست و برای سلامت همه افراد خانواده بسیار مضر است.

    همچنین فراموش نکنید که ظروف تفلون را نباید روی حرارت زیاد قرار دهید چون بخاری که از این گونه ظروف متصاعد می شود بسیار خطرناک است. علاوه بر این، سطح همه ظروف تفلون نیز پس از مدتی استفاده تغییر رنگ و شکل خواهد داد و در این صورت نباید از آنها استفاده کنید.



    مرضیه عالمی
    روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    داوود قنبري/سوالي که خيلي از خانم‌هاي خانه‌دار هنوز جوابش را نمي‌دانند
    بالاخره تفلون بخريم يا نخريم؟

    يكي از ظروف مهم مورد استفاده در آشپزخانه، قابلمه و ماهيتابه است كه براي هر خانم خانه‌داري جزو ضروريات آشپزي محسوب مي‌شود. قديم‌ترها قابلمه هم مانند همه چيز تنوع كمتري داشت و تنها قابلمه‌هاي مسي و رويي در بازار موجود بود. اما امروزه انواع قابلمه‌هاي تفلون، چدني و استيل تنوع را آنقدر بالا برده كه انتخاب را سخت مي‌كند....

    در اين شماره ما درباره ظروف تفلون و بايد و نبايدهايش براي شما مطالبي تهيه كرده‌ايم كه اگر قصد خريد تفلون داريد با رعايت اين نكات سلامت خود و خانواده‌تان را حفظ كنيد.


    اولين نكته‌اي كه هنگام خريد ظروف تفلون بايد رعايت كنيد، اين است كه حتما به علامت استاندارد توجه کنيد. فقط ظروفي که در کارخانه‌هايي با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد مي‌شوند، استاندارد هستند. مبادا به دليل پايين بودن قيمت، انواع غيراستاندارد را انتخاب کنيد. محصولات شرکت‌هاي معتبر داخلي و خارجي را در اولويت قرار دهيد. قيمت ظروف 7پارچه ايراني معمولا بين 58 هزار تا 80 هزار تومان متغير است و خارجي‌ها از تکه‌اي 20 تا 30 هزار تومان شروع مي‌شوند.

    از ديگر نکاتي که بايد مورد توجه قرار داد عاري بودن ظرف از هرگونه ترک‌هاي مشهود است. هنگام خريد حتما کف و بدنه ظرف را خوب بررسي کنيد. متخصصان معتقدند که به‌خصوص هنگام خريد بايد دقت شود تا لايه تفلون ترک نداشته باشد چرا که ممکن است از طريق همين ترک‌ها، غذا با سطح داخلي ظرف تماس برقرار کند. در اين صورت باعث مي‌شود ترکيبات فلزات همراه با غذا وارد بدن شده و خطرات زيادي از جمله سرطان را باعث شود.

    دسته‌ها و دستگيره‌هاي ظروف پخت غذا اهميت خاصي دارند. هنگام خريد اين ظروف به نصب مناسب، جنس دسته‌ها و جنس پيچ يا پرچ‌هايي که براي اتصال به ظرف به کار رفته‌اند و در برخي موارد ممکن است با ماده غذايي نيز در تماس باشند، توجه کنيد.

    هنگام خريد دقت کنيد تا دستگيره ظروف در بهترين جاي ممکن قرار گرفته باشد و به خوبي به بدنه ظرف متصل شده باشد.

    دقت کنيد قبل از استفاده براي اولين‌بار از ظرف تفلون آن را با آب داغ و مايع ظرفشويي بشوييد و با روغن مايع آغشته کنيد.

    اما اگر به تازگي ظروف تفلون خريده‌ايد يا مي‌خواهيد خريداري كنيد در نگهداري از اين ظروف دقت زيادي داشته باشيد. نكته مهم اين است كه براي پيشگيري از ايجاد خش و خراش و جلوگيري از آسيب ديدن پوشش سطح داخلي ظروف تفلون، قاشق‌هاي تيز را به کف ظرف نکشيد و هنگام پخت‌وپز تنها از قاشق‌هاي چوبي و پلاستيکي که گوشه‎هاي تيز ندارند استفاده کنيد. قاشق فلزي را هم به ته ظرف تفلوني نكشيد و براي اين كار از قاشق‌هاي تفلون يا چوبي استفاده كنيد.

    ترجيحا بهتر است غذاي بچه‌ها را در تفلون نپزيد. بهتر است تا حد امکان استفاده از ظروف تفلون را محدود کنيد و براي تهيه غذاهاي مايع مانند سوپ و جوشاندن شير که نيازي به خاصيت نچسب‌بودن اين ظروف نداريد از آنها استفاده نکنيد و غذاي بچه‌ها را هم در اين ظروف نپزيد.

    ظروف تفلون را با ابر نرم بشوييد تا خراش برندارند. براي شستن اين ظروف از اسفنج زبر و سيم ظرفشويي استفاده نکنيد چون با اين کار پوشش داخلي ظرف آسيب مي‎بيند و احتمال آزاد شدن مواد سمي آن افزايش مي‎يابد. در ضمن بهتر است از پودرهاي شوينده استفاده نكنيد و به استفاده از مايع ظرفشويي بسنده كنيد. از ظروف تفلوني که دچار آسيب شده‌اند و در اثر شست‌وشو يا کشيدن قاشق خراش‌هايي در آنها ايجاد شده به هيچ‌وجه استفاده نکنيد. احتمال ورود مواد زيان‎آور به بدن از طريق ظروف تفلوني که هنگام پخت‌وپز آسيب ديده‌اند، بيشتر است.

    حواستان باشد كه ظروف تفلون را تعمير نکنيد. به هيچ‌وجه براي صرفه‌جويي در اقتصاد خانواده ظروف تفلون را بازسازي نکنيد. نوع ماده مصرفي و شيوه کار واحدهاي بازسازي ظروف تفلون مورد تاييد وزارت بهداشت نيست. بررسي‌هاي آزمايشگاهي نشان داده که بازسازي غيربهداشتي ظروف و حتي استفاده از ظروفي که در کارخانه‌هاي بدون پروانه وزارت بهداشت و استاندارد ملي ايران ساخته مي‌شود، مي‌تواند بيماري‌هاي خطرناکي مانند سرطان کبد، بيضه، پستان و پانکراس را در پي داشته باشد.

    از ظرف تفلون براي نگهداري طولاني‌مدت مواد غذايي که ترکيبات اسيدي يا حاوي مواد نمک‌سود هستند استفاده نکنيد چرا که ممکن است در طول مدت زمان باعث آزاد شدن يون‌هايي مانند کادميوم از ظرف شود که براي سلامتي مضر هستند.


    تفلون را زياد داغ نكنيد

    تحقيقات نشان داده وقتي ظروف تلفون روي شعله آتش در دماي بالاتر از ??? درجه سانتي‌گراد حرارت داده شوند از لايه نچسب‎شان، گازي آزاد مي‌شود که سمي و تا حدي خطرناک است. در‌واقع‌ عده‌اي از محققان مي‌گويند در اثر تجزيه لايه پوشاننده اين نوع ظروف ?? نوع بخار سمي و سرطان‌زا ايجاد مي‌شود. اين مواد براي پرندگان سمي است و مي‌تواند در انسان حالت‌هايي شبيه به آنفلوآنزا مانند احساس کسالت، سرگيجه و درد عضلاني ايجاد کند. اگر چه کمتر غذايي است که دماي بالاي 260 درجه سانتي‌گراد براي پخت نياز داشته باشد اما سعي کنيد در مورد غذاهاي سرخ‌کردني به‌خصوص گوشت‌ها محتاط باشيد. زماني که انتقادها به ظروف تفلون بالا گرفت، يکي از شرکت‌هاي اصلي سازنده ظروف تفلون اعلام کرد پوشش‌هاي نچسب اين شركت، كيفيت خود را تا دماي 260 درجه سانتي‌گراد حفظ مي‌كنند و تجزيه پوشش فقط زماني اتفاق مي‌افتد كه درجه حرارت به طور مستمر از 340 درجه سانتي‌گراد تجاوز كند. اين درحالي است كه در طبخ غذا هيچ‌گاه دما از 250 درجه سانتي‌گراد بالاتر نمي‌رود. دقت کنيد هيچ‌گاه ظرف خالي را در معرض حرارت شعله گاز قرار ندهيد. با اينكه تفلون يكي از پرمصرف‌ترين ظروف در جهان است دانشمندان به سلامت اين ظروف مشكوك‌اند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ترجمه: مهيار ميرزاپور
    مـعـمـاي تـفـلـون

    برخي از تحقيقات ثابت کرده ظروف نچسب تفلون پس از استفاده در طولاني‌مدت يا کوتاه‌مدت مشکلات زيادي براي سلامت انسان‌ها ايجاد مي‌کنند. علت اين است كه سطح داخلي اين ظروف به مرور زمان فرسوده شده در حرارت بالا موادي توليد مي‌کند که همراه غذا وارد بدن انسان مي‌شود....

    پژوهش‌ها نشان مي‌دهد اين مواد مضر، سرطان‌زا هستند.

    اما مساله مهم‌تر گاز سمي‌ است که در اثر حرارت دادن به ظروف تفلون در فضاي آشپزخانه پخش مي‌شود. مدت‌هاست گزارشاتي از مرگ ناگهاني پرندگان خانگي در منازلي که از ظروف تفلون براي پخت‌و‌پز استفاده مي‌کنند، دريافت مي‌شود. براي مدت طولاني صاحبان پرندگان خانگي نمي‌دانستند که اين گاز سمي ‌متصاعدشده از طريق ظروف تفلون است که جان پرنده‌هاي بي‌زبان را مي‌گيرد! اما سازندگان ظروف تفلون با رد تمام اين اطلاعات و نتايج رسمي‌آزمايش‌هاي پژوهشگران، تنها ادعا مي‌کنند ظروف تفلون بي‌خطر هستند و بايد قفس پرندگان خانگي را دور از محيط آشپزخانه قرار داد!

    دليل اين خطر بالقوه هم کاملا مشخص است: توليد گازهاي سمي ‌که براي انسان و حيوانات خانگي مضر هستند. پرفلوئوروکتانوييک يکي از اين گازهاي سمي ‌است که ارگان‌هاي تنفسي بشر را از کار مي‌اندازد. در صورت حرارت‌ دادن به ظروف تفلون بدون اينکه غذايي درون آنها ريخته شده باشد، حجم گاز متصاعدشده افزايش چشمگيري مي‌يابد. همچنين در صورت حرارت‌دادن به ظروف تفلون در دماي 315 درجه سانتي‌گراد و بالاتر، گازهاي خطرناک‌تري (pfib) نيز اين ظروف متصاعد مي‌شود که براي ارگان‌هاي گوارشي بشر مضر هستند. خود ظروف تفلون هم از زايدات محصولات فريون ساخته مي‌شوند.

    در مورد حيوانات خانگي به‌خصوص پرندگان، استفاده از ظروف تفلون در حرارت پايين هم خطرناک و کشنده است!‌ تحقيقات دانشمندان انگليسي ثابت کرده ظروف تفلون پس از چند دقيقه حرارت‌ ديدن در دماي 360 درجه سانتي‌گراد، 6 نوع گاز سمي‌توليد مي‌کنند: 2 گاز سمي ‌کارسينوژن، 2 آلاينده خطرناک جهاني و گاز سمي‌mfa که يک سم مهلک به شمار مي‌آيد. حرارت 204 درجه سانتي‌گراد هم باعث مي‌شود گازهاي متصاعد شده از تفلون سيستم تنفسي انسان را تحريک کند؛ علايمي‌شبيه آنفلوآنزا در اين شرايط ظاهر مي‌شود! در واقع سوال اصلي پس از انجام اين آزمايش‌ها و کسب نتايج تکان‌دهنده اين است که چگونه چنين ظروف مضر و خطرناکي تا به حال توانسته‌اند به آشپزخانه ميليون‌ها انسان در کشورهاي مختلف راه پيدا کنند؟!

    جالب است بدانيد بعضي از متخصصان اعتقاد دارند اين مساله با گذشت زمان وخيم‌تر شده و حجم گاز بيشتري هنگام پخت‌وپز از ظروف تفلون متصاعد مي‌شود و مواد سرطان‌زاي بيشتري با غذا وارد بدن اهالي منزل مي‌شود. البته اين نظر عده‌اي از دانشمندان است و گروهي ديگر هنوز اين اتهامات عليه تفلون را تاييد نكرده‌اند و معتقدند هيچ دليلي براي مضر بودن ظروف تفلون وجود ندارد. به هرحال شرط احتياط اين است كه در مصرف ظروف تفلون نكات ايمني را رعايت كنيد و بعد از مدتي اين ظروف را دور بيندازيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ترجمه: فرزانه فولادبند/محققان درباره استفاده نادرست از ظروف تفلوني هشدار مي‌دهند
    هـشدارهاي نچسب

    نتايج مطالعه جديدي که دانشمندان نروژي انجام داده‌اند، نشان داده كه گروهي از تركيب‌هاي شيميايي موسوم به pfc و pcb که در ظروف و لوازم آشپزخانه يافت مي‎شوند، مي‎توانند تاثيرات خطرناکي بر هورمون‎هاي بدن داشته باشند...

    اين محققان هشدار داده‎اند ترکيب‌هاي پرفلورينات (pfc) موجود در ماهيتابه‎هاي نچسب و لباس‎هاي ضدآب مي‎تواند بر هورمون‎هاي استروييدي بدن شامل استروژن، تستوسترون و کورتيزول تاثير بگذارد و سلامت انسان را تهديد کند. اين هورمون‎ها براي تنظيم عملکرد بدن انسان و حيوانات ضروري‎اند و در فرايند ترميم و بازسازي نقش مهمي دارند. البته محققان در اين بررسي به تاثير مشابه ترکيب‌هاي پرفلورينات (pfc) و پلي‎کلرينات بيفنيل (‎ (pcbکه استفاده‎ از آنها از سال 1970 ممنوع شده است اما هنوز در محيط وجود دارند، پي بردند.


    مصرف‎کنندگان

    پژوهشگران دانشگاه دامپزشکي نروژ مي‎گويند بايد مراقب بود و مواجهه و تماس با اين ترکيب‌هاي شيميايي را محدود كرد. براي اين کار، بايد استفاده از لباس‎هاي ضدآب که حاويpfc هستند محدود و از ظروف آشپزي با لايه نچسب تفلون، با احتياط بيشتري استفاده شود. کارشناسان محيط زيست و متخصصان بهداشت محيط بر ممنوعيت استفاده از
    pfcها در تمام محصولات تاکيد دارند و دانشمندان دريافته‎اند تماس با اين آلاينده‎ها در طولاني‌مدت مي‎تواند در عملکرد غدد درون‌ريز بدن اختلال ايجاد کند بنابراين استفاده از اين ترکيب‌ها در محصولات مصرفي بايد کنار گذاشته شود. البته محققان به اين نکته نيز اشاره کرده‎اند که لازم نيست استفاده از ظروف تفلون به‌طور کلي کنار گذاشته شود، اما براي کم‌کردن خطر بهتر است گزينه‌هاي سالم‌تري را انتخاب كنند.


    توليدکنندگان

    البته برخي شرکت‎هاي توليدکننده ظروف تفلون نتايج اين تحقيقات را به شدت رد کرده و مدعي شده‎اند ماده شيميايي pfoa (گروهي از ترکيب‌هاي pfc) موجود در ظروف تفلون، هيچ تاثير نامطلوبي بر بدن ندارد. اين در حالي است که بررسي‎ها نشان داده است pfoa با برخي تاثيرات نامطلوب بر سلامت انسان ارتباط دارد. اين توليدکنندگان متعهد شده‎اند استفاده از اين ترکيب‌ها را تا سال 2015 کنار بگذارند.


    تحقيقات

    نتايج تحقيقات پژوهشگران دانشگاه تورنتو نشان داده است تفلون در اثر حرارت تجزيه مي‌شود و ترکيب‌هايي كه در اثر تجزيه از آن متصاعد مي‌شود، سمي ‎‌و خطرناک و براي محيط‌‌زيست زيان‌آور است. اين مساله نگراني‌هاي جدي در مورد استفاده از ظروف تفلون ايجاد کرده است. البته شركت‌هاي معتبر توليد تفلون ادعا مي‌کنند محصولاتشان كيفيت خود را تا دماي 200 درجه سانتي‌گراد حفظ مي‌كند و تجزيه پوشش فقط زماني اتفاق مي‌افتد كه درجه حرارت از 300 درجه سانتي‌گراد بيشتر شود. لازم به ذکر است که اگر ظرف تفلون خالي روي شعله گذاشته شود، دماي آن به اين حد مي‌رسد و به همين دليل توصيه مي‎شود که نبايد اين ظروف را خالي روي حرارت قرار داد.


    چه کنيم؟

    اين روزها ظروف نچسب در هر آشپزخانه‎اي پيدا مي‎شوند و به خاطر مزايايي که دارند، خيلي‎ها ترجيح مي‎دهند از آنها استفاده کنند. يکي از مزاياي ظروف نچسب اين است ‌که برخلاف ساير ظرف‎ها که براي نچسبيدن غذا به روغن زيادي نياز دارند، مي‎توان با روغن کم و بدون چسبيدن محتويات به ظرف، غذا را تهيه کرد. پس از پخت نيز تميزکردنشان راحت‎‌تر است بنابراين به نظر مي‎رسد نمي‎توان استفاده از اين ظروف را به طور کلي کنار گذاشت اما براي کاهش خطرهاي احتمالي و حفظ سلامت بهتر است هنگام استفاده از ظروف تفلون به اين نکته‎ها توجه داشته باشيد:


    1. هنگام استفاده از ظروف تفلون دقت کنيد و مراقب باشيد سطح داخل آن خراشيده نشود زيرا ترکيب‌هاي شيميايي مضر مي‎توانند از طريق اين خراش‌ها، وارد غذا شوند. براي پيشگيري از ايجاد خراش، از قاشق‌هاي تفلون يا چوبي كمك بگيريد و از كفگير يا قاشق فلزي استفاده نكنيد.

    2. هنگام شستشوي ظروف تفلون، از مواد شوينده قوي، اسفنج‌هاي زبر، پودرهاي شوينده و سيم ظرفشويي استفاده نکنيد.

    3. هنگام آشپزي از حرارت ملايم استفاده کنيد و اگر طبخ غذا به حرارت بالا نياز دارد، از ظروف ديگر مانند ظروف لعابي ‎استفاده کنيد. همچنين توصيه مي‎شود از حرارت دادن ظرف خالي بپرهيزيد.

    4. حتما از ظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده کنيد زيرا اين ظروف مراحل مختلف آزمايش‌هاي کنترل کيفيت و استاندارد را با موفقيت پشت سرگذاشته‌اند.

    5. قبل از اولين‌بار استفاده از اين ظرف، آنها را با آب داغ و مايع ظرفشويي بشوييد و با روغن مايع آغشته كنيد.

    6. وقتي ظروف نچسب خراشيده، آسيب‎ديده و خراب شدند، ديگر از آنها استفاده نکنيد و براي بازسازي اين ظروف اقدام نکنيد.


    منبع: اکولوژيست
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض راهنمای خرید و نگهداری ظروف تفلون

    راهنمای خرید و نگهداری ظروف تفلون

    یکی از معمولی ترین و در عین حال کارآمدترین و مفیدترین وسایلی که در آشپزخانه ها به چشم می خورد ظروف آشپزی است.

    در قـــدیم این ظرف ها بیشتر مسی، رویی یا گلی وسرامیکی بود، ولی امروزه تنوع زیادی در ظروف آشپزخانه دیده می شود.

    حالا علاوه بر ظروف مسی و رویی، وسایلی از جنس چدن، استیل و تفلون هم در تمام آشپزخانه ها یافت می شود.

    از میان این ظرف ها اما تفلون بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است. امروزه ظروف تفلون در انواع مدل ها و رنگ های مختلف در همه فروشگاه ها و خانه ها وجود دارد و در پخت و پز از انواع مختلف آن استفاده می شود.

    در کنار تمام این تنوع و دگرگونی در شکل و فرم و جنس ظرف ها باید بدانیم هر جنس از ظروف محاسن و معایبی دارد.

    به این معنا که اگر به نحوه نگهداری و استفاده درست از آن در خانه دقت نکنیم ممکن است مشکلاتی برای ما و خانواده مان در پی داشته باشد.

    حالا سوال اساسی این است که موقع خریدن ظروف به چه معیاری باید توجه کنیم. آیا فقط زیبایی ظرف برای شما مهم است یا قیمت مناسب آن؟ هر کدام از اینها که باشد، یادتان نرود موقع خریدن ظروف تفلون باید به نکات مهم دیگری هم توجه کنید.

    به عنوان نمونه فراموش نکنید برای خرید ظرف مناسب حتماً اول باید به دنبال علامت استاندارد روی آن باشید.

    همچنین در صورت امکان، ظروفی را بخرید که مجوز بهداشت هم داشته باشد، چون وقتی ظرفی مجوز بهداشت دارد، حتما از کیفیت مناسبی برخوردار است.

    این را هم به خاطر بسپارید که مهم نیست ظروف تفلون حتماً خارجی باشد، چون تنها خارجی بودن نشانه خوب و مناسب بودن یک ظرف نیست.

    شاید بعضی ظروف تفلون از لحاظ قیمت ارزان تر باشد ولی علامت استاندارد نداشته باشد بنابراین حتماً دقت کنید برای حفظ سلامت اعضای خانواده از ظروف استاندارد استفاده کنید. به عبارت دیگر ظروف غیر استاندارد هیچ وقت و در هیچ شرایطی مناسب آشپزی نیست.

    نکته دیگر این که موقع خرید ظروف تفلون دقت کنید سطح داخلی آن زدگی یا ترک نداشته باشد، چون استفاده از این گونه ظرف ها بسیار مضر است.

    هنگام پخت و پز مواد غذایی به داخل این ترک ها وارد شده و مواد اولیه ظروف نیز می تواند وارد غذا شود بنابراین مشخص است که چنین موضوعی به قطع و یقین باعث بروز بیماری های مختلف برای افراد خانواده خواهد شد.

    ● ظروف تفلون خش برندارد

    برای شستشوی ظروف تفلون از اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید؛ حتما ظروف تفلون را با ابر نرم یا تکه ای تور پرده بشویید.

    همچنین برای شستشوی ظروف تفلون از مایع ظرفشویی استفاده کنید و از مصرف پودر لباسشویی برای این کار جدا خودداری نمایید.

    چون این کار بتدریج باعث ایجاد خش هایی در سطح ظرف خواهد شد. همچنین اگر مشاهده کردید ظروف تفلون شما به هر دلیلی مانند برخورد قاشق با کف ظرف خش برداشته، هرگز دوباره از آن استفاده نکنید چون بر اثر پختن غذا در چنین ظرفی تکه های مواد اولیه ظرف وارد غذا می شود.

    پس موقع پخت وپز حتما و فقط از قاشق های چوبی یا قاشق هایی که برای این گونه ظروف ساخته شده، استفاده کرده و هرگز اجسام تیز و برنده را به کار نبرید.

    همچنین به یاد داشته باشید وقتی ظروف تفلون مورد نظر خود را می خرید باید اول ظرف را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشویید و سطح داخل آن را با روغن چرب کرده و چند ساعت بگذارید بماند و سپس از آن برای تهیه غذا استفاده

    کنید.

    ● بازسازی ظروف تفلون

    متاسفانه هنوز هم شاهدیم بعضی فروشگاه ها اقدام به گرفتن ظروف تفلون کهنه و تعمیر و بازسازی آنها می کنند. اما اگر شما هم این کار را انجام می دهید از ما به شما نصیحت، هیچ وقت برای صرفه جویی و کمتر شدن هزینه خانواده اقدام به چنین کاری نکنید چون موادی که برای بازسازی تفلون استفاده می شود مورد تائید سازمان بهداشت نیست و برای سلامت همه افراد خانواده بسیار مضر است.

    همچنین فراموش نکنید که ظروف تفلون را نباید روی حرارت زیاد قرار دهید چون بخاری که از این گونه ظروف متصاعد می شود بسیار خطرناک است. علاوه بر این، سطح همه ظروف تفلون نیز پس از مدتی استفاده تغییر رنگ و شکل خواهد داد و در این صورت نباید از آنها استفاده کنید.



    مرضیه عالمی
    روزنامه جام جم
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت