جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 15 مجموع

موضوع: ظروف تفلون

  1. #1
    mahdi-k آفلاین است تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Sep 2005
    موقعیت
    مشهد
    ارسالها
    4

    پیشفرض ظروف تفلون

    تفلون؛ متهم دوست‌داشتني
    اگر تاريخ ظروف را مطالعه كنيد، متوجه مي‌شويد كه تا به حال پشت سر هيچ جنسي اين همه حرف و حديث و بدگويي نبوده است. ظروف تفلون از آلودگي محيط زيست گرفته تا سرطان‌زايي به هر چيزي متهم شده‌اند اما جالب اينجاست كه هنوز هم محبوب‌ترين ظروف آشپزخانه هستند و از پرفروش‌ترين ظروف پخت و پز به شمار ‌مي‌روند.
    تاريخچه پيدايش ظروف تفلون به سال 1938 باز مي‌گردد. در اين سال پلانك در شركت <دوپونت> آمريكا، ماده‌اي پليمري به نام پلي‌تترافلوئوراتيلن )ptfe( را كشف كرد و اين ماده را با نام تجاري تفلون به صنايع غذايي و پزشكي هديه كرد. اين ماده در واقع نوعي پوشش نچسب و عايق الكتريسيته است كه هم مقاومت حرارتي بالايي دارد و هم مقاومت شيميايي خوبي در مقابل اسيدها و بازها دارد. تفلون‌ها در ميان پوشش‌هاي نچسب ديگر از بالاترين ضريب نچسبي برخوردارند و اداره نظارت بر غذا و داروي آمريكا هم تفلون را به‌عنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تاييد قرار داده است. اما با اين وجود، گاهي برخي از كارشناسان نسبت به استفاده از اين ظروف هشدار مي‌دهند. دكتر كشاورز در اين زمينه مي‌گويد: <در تهيه ظروف تفلون از كادميم استفاده مي‌شود كه از فلزات سنگين است. اين ماده به مرور وارد غذا مي‌شود و باعث بروز سرطان، كوتاهي قد و ضايعات پوستي مي‌شود. علاوه بر اين، كادميم در سنتز هموگلوبين دخالت مي‌كند و منجر به كم‌خوني مي‌شود.> در مقابل اين نظر، مهندس رفيعي، كارشناس يك كارخانه توليد ظروف تفلون مي‌گويد: <كادميم قبلا براي توليد رنگ قرمز به كار مي‌رفت و اين رنگ در قسمت خارجي ظروف استفاده مي‌شد و كادميم نمي‌توانست وارد غذا شود اما به هر حال در توليد ظروف جديد استفاده از اين فلز ممنوع شده است و هيچ نگراني از اين جهت وجود ندارد.>
    چندي پيش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پايه نتايج يك تحقيق اعلام كردند كه تفلون در اثر حرارت تجزيه مي‌شود و گازي كه در اثر تجزيه از آن متصاعد مي‌شود براي محيط‌زيست زيان‌آور است. اين مسئله نگراني‌هاي جديدي در مورد ظروف تفلون به‌وجود آورد اما شركت <دوپونت> در يك اظهارنظر رسمي اعلام كرد پوشش‌هاي نچسب اين شركت، كيفيت خود را تا دماي 260 درجه سانتي‌گراد حفظ مي‌كنند و تجزيه پوشش فقط زماني اتفاق مي‌افتد كه درجه حرارت به‌طور مستمر از 340 درجه تجاوز كند. اين در حالي است كه در طبخ غذا هيچگاه دما از 250 درجه بالاتر نمي‌رود.
    در مورد ظروف تفلون توجه به اين نكته ضروري است كه تنها ظروفي كه در كارخانه‌هايي با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد مي‌شوند، استاندارد و بهداشتي هستند. مهندس رفيعي در اين زمينه حتي مي‌گويد: <طبق نظر كارشناسان، تفلون مرغوب حتي اگر بلعيده شود بدون هيچ اثر سوئي بر بدن، دفع مي‌شود.>
    به هر حال اين اظهار نظر درست باشد يا نه، از آنجائي كه اصولا در بلعيدن تفلون هيچ خاصيت و لذتي وجود ندارد بهتر است در استفاده از تفلون‌ها نكات ايمني را رعايت كنيد، مثلا براي شستشوي اين ظروف حتما از ابر استفاده كنيد و با سيم ظرف‌شويي به جان قابلمه‌هاي تفلوني خود نيفتيد. در ضمن بهتر است از پودرهاي شوينده استفاده نكنيد و به استفاده از مايع ظرف‌شويي بسنده كنيد. قاشق فلزي را هم به ته ظرف تفلوني نكشيد و براي اين كار از قاشق‌هاي تفلون يا چوبي استفاده كنيد. اين ‌طوري مي‌توانيد مطمئن باشيد كه در ميان لقمه‌هاي غذايتان تكه‌هاي تفلون وجود ندارد.‌
    نكته مهم در مورد ظروف تفلون اين است كه هرگز براي صرفه‌جويي و كمك به اقتصاد خانواده به بازسازي ظروف تفلون خود فكر نكنيد و به دنبال راه‌هاي ديگري باشيد. چون وزارت بهداشت با توجه به مورد تاييد نبودن واحدهاي بازسازي تفلون و نوع تفلون مصرفي، فعاليت اين‌گونه واحدها را غيرمجاز اعلام كرده است.
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 25-Sep-2009 انجام شده است

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    استفاده از ظروف تفلون صدمه‌ديده كه قسمتي از تفلون آن از بين رفته باشد را نیز نامناسب مي باشد که در اين مورد نيز مواد غذايي با قسمت فلزی ظرف تماس پيدا می‌کند و منجر به توليد مواد سمي مي‌شود.


    تفلون نچسب

    اگر چه پوشش اين ظروف با خراشيدن يا ساييدن كنده مي‌شود ولي سازمان غذا و دارو تاييد كرده كه اين ذرات بدون تغيير از بدن عبور مي‌كنند و دفع مي‌شوند و خطري براي سلامتي ندارند. ظروف نچسب تنها وقتي مضر مي‌شوند كه تا دماي بالاتر از 350 درجه سانتيگراد يا 650 درجه فارنهايت حرارت داده شوند. اين هنگامي رخ مي‌دهد كه يك ماهيتابه خالي روي شعله گذاشته شود. در اين حالت لايه نچسب، دودي آزاد مي كند كه سمي و آزاردهنده است البته سم آن از دودي كه روغن‌هاي معمولي روي حرارت ايجاد مي كنند، كمتر است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    از بازسازي ظروف تفلون خودداري كنيد

    ايسنا: کارشناس مواد غذايي و آشاميدني معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي يزد گفت: «از آنجا که نوع ماده مصرفي و شيوه کار واحدهاي بازسازي ظروف تفلون مورد تاييد وزارت بهداشت نيست، بنابراين توصيه مي‌شود از بازسازي اين ظروف جدا خودداري شود.»


    مهندس مهدي کفاش‌زاده اظهار داشت: «ظروف تلفون زماني براي سلامت مضر مي‌شوند که تا دماي بالاتر از 650 درجه فارنهايت حرارت داده شوند. اين حالت هنگامي رخ مي‌دهد که يك ماهي‌ تابه روي شعله آتش قرار داده شود. در اين حالت، لايه نچسب ظرف، گازي آزاد مي‌کند که سمي و آزاردهنده است.»


    وي افزود: «هنگام استفاده از ظروف تفلون بايد تهويه به خوبي برقرار شود كه اين كار را مي‌توان با فعال كردن هود و سيستم تهويه هوا انجام داد.»


    کفاش زاده تصريح كرد: «از بازسازي ظروف تفلون بايد به طور جدي اجتناب شود، چرا که نوع ماده مصرفي و شيوه کار واحدهاي بازسازي مورد تاييد وزارت بهداشت نيست.»


    اين کارشناس مواد غذايي و آشاميدني خاطر نشان کرد:« به هنگام شستشوي ظروف تفلون نبايد از اسکاچ استفاده شود، چرا که با اين عمل براده‌هاي حاصل از شستشوي اين ظروف براي سلامت مضر بوده كه در اين خصوص بررسي و تحقيقي ثابت نشده است اما توصيه مي‌شود از اين عمل خودداري شود.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يک تهديد تفلوني:
    تفلون هاي بازسازي شده سرطان‌زا هستند -

    با نزديک شدن به روزهاي آخر سال، خانم‌هاي خانه‌دار به فکر نونوار کردن اسباب و اثاث منزل مي‌افتند اما با وجود تمام هشدارهاي مسوولين وزارت بهداشت مبني بر بيماري‌زا بودن بازسازي ظروف تفلون، برخي از خانم‌هاي خانه‌دار به بهانه مقرون به صرفه‌بودن اين کار، ترجيح مي‌دهند به جاي خريد دوباره، آنها را بازسازي کنند. از اين رو به سراغ افراد سودجويي مي‌روند که با ادعاي داشتن مجوز از سوي وزارت بهداشت به بازسازي ظروف تلفون مشغول هستند. آيا واقعا مجوزي براي اين کار وجود دارد و نظارتي بر عملکرد کارکنان کارگاه‌هاي بازسازي ظروف انجام مي‌شود؟


    به بازار تجريش سر مي‌زنيم: جايي که چند دکان و فروشگاه به بازسازي تفلون مشغول هستند. اولين دکاني که به سراغش مي‌رويم، مغازه‌اي نسبتا بزرگ است که در کنار فروش ظروف تلفون، بازسازي اين ظروف را نيز انجام مي‌دهد. وقتي از نحوه کار آنها جويا شديم به جرات گفتند که به کار خود اطمينان داشته و 25 سالي است که در همين دکان به بازسازي اين ظروف مشغول هستند. در مورد بهداشتي بودن بازسازي ظروف تلفون نيز از مغازه‌دار سوال کرديم اما صاحب مغازه جواب‌هاي بي‌ربط داد و گفت: «ما خوب پول مي‌گيريم و خوب کار ارايه مي‌دهيم. از وزارت بهداشت هم مجوز داريم و اين مجوزها را براي مشاهده افراد روي ديوار نصب کرده‌ايم. ما از بقيه کساني که ظروف تفلون بازسازي مي‌کنند مستثنا هستيم و وجداني کار مي‌کنيم.»
    مجوزهاي بي‌مهر و امضا


    اولين برگه قاب شده روي ديوار، تاييديه‌اي از يک شرکت ايتاليايي براي استفاده از محصولي بود که هيچ ربطي به بازسازي ظروف نداشت. دومين برگه هم محصول تجاري ديگري را از ظروف تفلون تاييد مي‌کرد که نام و نشان مخصوصي داشت و به هيچ وجه با بازسازي ظروف نچسب مرتبط نبود. البته در بين مجوزهايي که همه کپي بودند، يک مجوز با سربرگ وزارت بهداشت نيز ديده مي‌شد. اين مجوز براي محصولي از ظروف تفلون توليدشده در شرکت «آتامال» صادر شده بود. تاريخ صدور اين مجوز نيز به خردادماه سال 84 باز مي‌گشت اما جالب است بدانيد که هيچ‌کدام نه مهر داشت و نه امضاي درست و حسابي اما خيلي‌ها با همين مجوزهاي کاملا غيررسمي به مغازه‌دار اطمينان کرده و ظروف خود را براي بازسازي به آنها سپرده بودند. تمام قفسه‌ها از ظروف نچسب تعميري پر بود و از قرار معلوم مغازه‌دار روزهاي پر کسب و کاري را پشت سر مي‌گذاشت.
    محل نامعلوم بازسازي


    مغازه‌دار در پاسخ به اين سوال که ظروف را کجا بازسازي مي‌کنيد گفت: «کارگاه‌ها و کارخانه‌هاي زيادي بازسازي ظروف تفلون را انجام مي‌دهند. ما با شرکت آتامال که در کيلومتر 10 جاده مشهد قرار دارد همکاري مي‌کنيم. هر چند وقت يکبار سفارش‌ها را جمع مي‌کنيم و براي تعمير مي‌فرستيم.» جالب است بدانيد که وقتي براي به دست آوردن نشاني يا تلفن شرکت آتامال با 118 تهران و مشهد تماس گرفتيم متوجه شديم هيچ شرکتي با اين نام به ثبت نرسيده است. جستجو در اينترنت هم فايده‌اي نداشت و چيزي نصيبمان نکرد.
    ارزان‌تر اما خطرناک‌تر


    قيمت بازسازي ظروف تفلون را جويا شديم. مغازه‌دار گفت: «بستگي به بزرگي و کوچکي ظروف دارد اما بازسازي يک سرويس کامل 45 هزارتومان هزينه خواهد داشت.»


    البته قيمت خريد يک سرويس جديد ظروف نچسب در همين مغازه حدود 2 تا 3 برابر قيمت بازسازي آنها بود. به‌راستي، وقتي مي‌توان با حدود دو برابر اين پول يک سرويس ظروف تفلون جديد خريد و از ظروف قديمي براي ديگر مصارف خانه استفاده کرد آيا واقعا ارزش دارد سلامتي خود و خانواده‌مان را به اين راحتي به خطر بيندازيم؟
    هم استاندارد، هم بهداشتي!


    سراغ مغازه بعدي که در همين بازارچه واقع شده مي‌رويم. آقاي ميانسال که صاحب مغازه است در جواب به اين سوال که آيا بازسازي ظروف تلفون بهداشتي است گفت: «کار ما هم بهداشتي است و هم استاندارد. مجوز هم داريم و هر کس بخواهد نشانش مي‌دهيم.»
    وقتي مجوزش را مي‌خواهيم روي ميز دخلش را کمي مرتب مي‌کند و زير شيشه‌اش را نشان مي‌دهد. مجوزي که مرد ميانسال از آن صحبت مي‌کرد در اصل کاغذي با سربرگ دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي است که هيچ مهر و امضايي ندارد. با خودکار آبي و به‌صورت دستي پر شده است و بيشتر گزينه‌ها و سوالاتش بدون جواب است. روي فرم نوشته «برگه نظارت بر کالا و محصول...» و باقي مطالب قيد شده در اين فرم آنقدر بدخط است که اصلا نمي‌توانيم آنها را بخوانيم. صدور اين فرم هم به گفته مغازه‌دار به سه چهار سال قبل بر مي‌گردد. صاحب مغازه در پاسخ به اين سوال که بازسازي ظروف را خودتان انجام مي‌دهيد يا خير، جواب منفي مي‌دهد و مي‌گويد: «ما اينجا امکانات بازسازي نداريم. اين کارها در کارخانه انجام مي‌شود. البته اين کارخانه‌ها ظروف تفلون نمي‌سازند و فقط آنها را بازسازي مي‌کنند.»

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تلاش براي يافتن جايگزين مناسب تفلون
    ▲انتخابي قديمي براي مشكلي جديد




    سلامت: از زماني كه تحقيقات مختلف دانشمندان به اين نتيجه رسيد كه ساخت و استفاده از ظروف نچسب كه به تفلون معروفند كاملا بي ضرر نيست، صنعتگران و پژوهشگران رشته هاي گوناگون سعي كرده اند جايگزين مناسبي براي آن پيدا كنند.
    مزاياي متعددي ظروف تفلون را به يكي از انواع پركاربرد ظروف مخصوص آشپزي بدل كرده است. اين مزايا تنها به راحتي و رفاه بيشتر محدود نمي‌شود. وقتي ظرفي راحت تر شسته شود، قاعدتا تميزتر هم خواهد شد. همچنين نچسبيدن مواد غذايي هنگام سرخ كردن به ته ظرف، باعث مي شود روغن كمتري براي طبخ به كار ببريم كه تا‡ثير مثبتي بر تغذيه و سلامت ما خواهد داشت. با اين حال مجموعه اي از آزمايش ها و تحقيقات احتمال بروز خطراتي را درباره اين نوع ظروف مطرح كرده وكاربرد بي‌رويه آنها را زير سوال برده است. از جمله آنكه در حرارت بيش از 600 درجه لايه نچسب ماده‌اي شيميايي به نام پروفلوئوروكتونيك يا pfoa آزاد مي‌كند كه مي‌تواند براي سلامت انسان خطراتي داشته باشد.
    بخار حاصل از داغ شدن اين لايه، براي پرندگان اهلي كشنده است. علاوه بر آن، مي تواند باعث بيماري موسوم به <تب بخار پليمر> در انسان شود كه حالتي شبيه سرماخوردگي ايجاد مي‌كند. البته اين بيماري در انسان برگشت‌پذير و قابل درمان است. Pfoa در‌حيوانات مي‌تواند باعث بروز سرطان، تخريب سيستم ايمني و مرگ شود. همه اين موارد و نيز مطالعات ديگر به هر حال دليلي بر آن نيست كه پخت غذا در ظروف تفلون مي تواند ضرري براي انسان ها داشته باشد و بنابراين مي توان از اين ظروف همچنان در آشپزي استفاده كرد. سايت خبري مجله تايم در گزارش اين ماه خود آورده است، دانشمندان سرگرم مطالعه درباره پوشش‌هاي ظروف آهني قديمي هستند تا از آن لايه نچسب ايمن تري تهيه كنند.در صورتي كه اين پوشش از آزمايش‌هاي مختلف سربلند بيرون آيد، به عنوان جايگزين مواد قبلي به كار خواهد رفت. پوشش جديد مزاياي متعددي نسبت به نچسب‌كننده‌هاي قبلي دارد، از جمله ظروفي كه با چنين پوششي تهيه شده‌اند، قيمت تمام شده كمتري خواهند داشت، ضمن آنكه به اندازه كافي خاصيت نچسب بودن دارند و مي توان مواد غذايي را با همان كيفيت و به صورت مطمئن تر در آنها سرخ كرد. تا آن زمان بهتر است از ظروف تفلون محتاطانه تر استفاده كنيد واين نكات را در نظرداشته باشيد:
    )1 از داغ كردن ظروف تفلون خالي روي اجاق گاز خودداري كنيد.
    )2 ظروف تفلون داغ را بلافاصله بعد از استفاده در آب سرد فرو نبريد. چرا كه باعث مي شود ماده پوشاننده سطح ظرف ناپايدار شده، موقع استفاده بعدي وارد مواد غذايي شود.
    )3 در صورتي كه از ظروف تفلون استفاده مي‌كنيد، مراقب باشيد دماي آنها خيلي بالا نرود.
    امروزه بيش از 60 درصد انواع ظروف آشپزخانه پوشش نچسب دارند كه از آنها براي تهيه و سرخ كردن غذاها و همچنين پخت كيك و شيريني استفاده مي‌شود.

    هفته نامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ظروف تفلون، ارمغان آسایش یا...؟

    اگر چه از این ظروف بیشتر برای سرخ كردن و یا طبخ برنج استفاده می‌شود، اما حتما گرم شدن شیر در انواعی از این ظروف را نیز دیده‌اید. اما بد نیست كه درباره این ظروف اطلاعات بیشتری داشته باشید تا بتوانید در خصوص میزان و چگونگی استفاده از آنها بهتر تصمیم بگیرید.
    اصولا تفلون نام نوع خاصی از ظروف نیست، بلكه نام یكی از با سابقه‌ترین محصولات شركت Du Pont، سازنده ظروف نچسب است كه از ۱۹۶۰ میلادی تولید می‌شود و مثل لباس‌های jean وlevis امروزه به همه ظروف نچسب اطلاق می‌شود.
    ● تفلون‌ها از چه موادی ساخته شده‌اند؟
    تولید كنندگان مختلف ممكن است در ساخت ظروف نچسب از مواد تشكیل‌دهنده متفاوتی استفاده كنند تا محصول منحصر بفردی تولید كنند، اما یك ماده اصلی كه قطعا در تولید تمامی ظروف با پوشش تفلون استفاده می‌شود، ماده پرفلورواكتانوئیك اسید (pFOA) است. تا به حال اگر چه درباره اثرات مستقیم این ماده روی انسان مطالعات زیادی انجام نشده، اما مطالعات و تجربیات زیادی در زمینه آسیب حیوانات و خصوصا پرندگان در اثر استنشاق بخارات حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد.
    تحقیقاتی كه توسط گروه كاری محیط‌زیست در آمریكا انجام شده، نشان داده‌اند كه وقتی دمای ظروف تفلون از حد معینی بالاتر رود، در اثر تجزیه لایه پوشاننده آن، حدود ۱۵ نوع ذره و بخار سمی آزاد می‌شود كه از این تعداد، ۲ ماده به نام‌های (TFEتترافلورواتین) و همان طور كه ذكر شد PFOA ، دارای اثرات شناخته شده سمی و گاها مرتبط با سرطان در حیوانات هستند.
    طبق گزارش‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست آمریكا، در خون ۹۲درصد آمریكائی‌ها غلظت‌هایی از PFOA وجود دارد. اینكه در دنیای صنعتی امروز منشا این ماده در خون افراد چیست و كجاست، موضوعی است كه نیاز به تحقیقات و اطلاعات بیشتری دارد.‌البته با وجود اینكه هنوز مطالعات دقیقی در مورد اثرات زیان بار این ماده روی انسان انجام نشده، جالب است كه میزان PFOA در خون این افراد مشابه میزانی است كه در موش باعث بروز اثرات سمی می‌شود. این ماده در موش تولید ۴ نوع سرطان می‌كند: سرطان كبد، پانكراس، سینه و بیضه.
    می‌توان احتمال داد كه استفاده دراز مدت از این ظروف و مواجهه زیاد با این ماده در انسان نیز چنین اثراتی داشته باشد ولی مطمئنا چنین نتیجه‌گیری‌ای نیاز به بررسی‌های علمی بیشتری دارد.
    موارد زیادی از مسمومیت در پرندگان با بخارات حاصل از گرم شدن تفلون نیز گزارش شده كه به صورت عدم تعادل، دشواری در تنفس، ضعف و تشنج خودشان را نشان می‌دهند، یا حتی گاهی باعث مرگ و میر حیوان به صورت آنی یا تاخیری شده است.
    ● انسان‌ها چگونه از تفلون‌ها آسیب می‌بینند؟
    فقط پرندگان آنفلوآنزا ندارند. در انسان هم حالتی به نام (Teflon fluسرماخوردگی تفلونی) دیده شده كه به صورت احساس تنگی‌نفس، خستگی، سردرد، سرفه، تب و لرز گلودرد تظاهر می‌‌كند و به راحتی با سرماخوردگی معمولی اشتباه گرفته می‌شود.
    برخی موارد در شدت بروز آسیب ناشی از این ظروف موثر به نظر می‌رسند، مثلا هر چه ظروف با پوشش تفلون تا دمای بالاتری گرم شوند، احتمال آزاد شدن بخارات سمی بیشتر است. پس شاید یكی از راه‌های كم كردن خطر استفاده از ظروف تفلون، بالا‌ بردن فوق‌العاده دما در آنهاست. مورد دیگری كه تحقیقات گوناگون به آن رسیده، آن است كه هر چه سن ظروف كمتر باشد، احتمال آسیب بالاتر است. علاوه بر اینها، وضعیت و جریان هوای محیط و سایز پرنده یا حیوان خانگی هم در شدت بروز اثرات نقش دارند.
    در اوائل سال ۲۰۰۶ به دنبال مطالعات تحقیقاتی كه در خصوص این ظروف انجام شد، گروهی از مشاوران علمی به سازمان حفاظت محیط زیست آمریكا پیشنهاد كردند كه ماده PFOA در ردیف مواد شبه سرطان‌زا در انسان طبقه‌بندی شود. بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست آمریكا از شركت‌های تولید‌كننده ظروف نچسب خواسته است كه استفاده از PFOA را در تولیداتشان كسر و در نهایت حذف كنند و سعی كنند ماده دیگری جایگزین آن كنند.
    طی یك اعتراض همگانی قریب به ۵۰ هزار تن ساكنان اطراف یك كارخانه ساخت تفلون در ویرجینیا، خواستار بررسی اثرات مخرب قرار‌ ‌گرفتن انسا‌ن‌ها در معرض تفلون توسط مراجع ذی صلاح شدند‌.
    ‌در این پرونده آمده است كه‌ ‌امتزاج آب قابل شرب با PFOAموجب بروزبیماریهای تهدیدكننده سلامت و بهداشت‌ ‌افراد و ناهنجاری‌های هنگام تولد در‌ ‌نوزادان شده است‌ .
    ‌در میان مردم معترض‌ ‌وشاكیان حقوقی این كارخانه ، شخصی بنام بوكی بیلی‌ ‌حضور داشت كه دارای‌ ‌ناهنجاریهای بدو تولد چون بهم ریختن تركیب صورت و یكی‌ ‌بودن سوراخ بینی بود‌.
    ‌مادر او به هنگام بارداری در كارخانه مذكور كه اولین كارخانه تولید‌ ‌كننده‌ ‌موادتفلون بود بكار مشغول بوده است‌ . ‌با اثبات اثرات مخرب‌ PFOAدر آب‌ ‌شرب،كارخانه دانپونت محكوم و مجبور‌ ‌به پرداخت غرامت شد‌.
    در دادخواست تهیه شده علیه شركت دوپونت علاوه بر میلیاردها دلار درخواست شده به خاطر صدمات وارد شده، نصب برچسب های اعلان هشدار و اختصاص بودجه ای برای پایش اثرات‌ ‌پزشكی مواد شیمیایی مرتبط نیز ذكر شده است‌.
    دكتر تیم كراپ سم شناس مشهور و عضو شورای بازرسی محیط زیست می گوید‌ : PFO< ماده ای است كه به مقدار زیادی در تفلون یافت می شود و موجب بروز‌ ‌بیماری‌های داخلی و گوارشی و نقص عضو جنین می شود و مقدار بالای آن كه‌ ‌می‌ ‌تواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود موجب ایجاد سرطان خواهد شد.> یك‌ ‌مركز بسیار‌ ‌مهم آزمایشگاهی‌ ‌در آمریكا با آزمایش بر روی‌ ‌ظروف تفلون ،می گوید مقدار كافی‌ ‌از آن‌ ‌می تواند وارد گردش خون انسان شده و تولید‌ ‌بیماری كند.
    مصرف ظروف تفلون‌ ‌موجب می شود كه ۵ درصد از یك میلیارد، PFOAوارد گردش خون شود.این مركز‌ ‌اضافه می كند : <البته كار در مراكز و كارخانجاتی كه افراد در آن بطور مستقیم در معرض‌ PFOA قرار می گیرند، خطرناك تر از مصرف ظروف تفلون است‌ . >
    ‌متخصصان مشغول تحقیق برای ساخت‌ ‌تركیبی جایگزین برای تفلون‌ ‌می گویند كه بیش از صد تركیب دیگر را می توان نام برد‌ ‌كه می توانند جایگزین‌ ‌تفلون شوند اما خاصیت نچسب بودن تفلون را ندارند‌. >
    نباید فراموش كرد كه تفلون نام تجاری محصول شركت دوپونت است و محصولات عرضه شده از سوی كمپانی های دیگر مشخصات و تركیبات خاص خود را دارند و در استفاده از محصولات همه شركت ها بایستی دقت به خرج داد. نكته مهم این است كه از بازسازی ظروف تفلون باید جداً اجتناب كرد چون نوع ماده مصرفی و نحوه كار واحدهای بازسازی مورد تائید وزارت بهداشت كشورمان نیز قرار ندارد.
    همچنان تحقیقات در این باره ادامه و ما حتما شما را در جریان نتایج آن‌ها قرار خواهید داد، اما تا روشن شدن كامل نتایج بهتر است، توصیه‌‌های زیر را در مورد استفاده از تفلون جدی بگیریم:
    ▪ تا حد امكان كمتر از این ظروف در تهیه غذا استفاده كنیم.
    ▪ موقع استفاده از این ظروف تهویه خوبی برقرار كنید، این هدف را می‌توان با روشن كردن هود از ابتدای آشپزی به خوبی برآورده ساخت. باز كردن پنجره‌ها نیز راه مناسبی است.
    ▪ حتی‌الامكان در زمان پخت و پز در ظروف تفلون و چند ساعت پس از آن، پرندگان خانگی را به محلی ببریم كه احتمال استنشاق بخارت آزاد شده از این ظروف كمتر باشد.



    روزنامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آیا ظروف تفلون برای جنین تراتوژن هستند؟؟!!!


    بیست و دومین سالگرد ازدواج والدین بوکی بیلی ، روزی است که برای آنها یادآور خاطره تلخ شروع زندگی پسر آنها یعنی بوکی است.بوکی ، ژانویه ۱۹۸۱ درست روزی متولد شد که سالگرد ازدواج پدر و مادرش بود.اما بوکی یک کودک عادی نبود. او تنها یک سوراخ بینی داشت و چشمهایش حالت غیرطبیعی و شکلی نابهنجار داشتند. مادر بوکی در حالی که روز تولد او را به خاطر می آورد، با اندوهی عمیق می گوید: پزشکان به ما گفتند اصلا به او دل نبندید، چرا که احتمالا تا شب دوام نخواهد آورد.آنها نمی دانستند چه بگویند.
    هرگز نوزادی شبیه او ندیده بودند. من آنقدر گریه کردم که دیگر توان گریستن نداشتم.می خواستم بنشینم و تا آخر عمر گریه کنم. اولین فرزندم پس از ۲۰ سال انتظار با چنین وضعی به دنیا آمده بود.اکنون بعد از ۲ دهه و پس از انجام بیش از ۳۰ عمل جراحی زنده است و می خواهد بداند چه کسی مسوول ایجاد چنین وضع وحشتناکی برای او بوده است.او می گوید: هیچ گاه در طول زندگی ام احساس طبیعی بودن و سالم زندگی کردن نداشته ام. چطور می توانستم احساس خوشایندی داشته باشم ، در حالی که با هر بار بیرون رفتن از خانه همه به چهره ناقص و عجیب من نگاه می کردند؟ نگاه آنها نگاه عجیبی بود. در چشمان مردم ، تعجب و حیرت موج می زد.
    من این وضعیت را در تمام طول زندگی ام حس کرده ام.مواد شیمیایی در خون شناسایی شدندخانواده بیلی حالا مقصر اصلی را کارخانه ای می دانند که مادر بیلی در زمان بارداری آنجا مشغول کار بوده است ؛ کارخانه معروفی که تولیدکننده محصولات تفلون بوده است.تفلون ماده ای است که در ظروف آشپزخانه از آن استفاده می شود و شهرت آن به دلیل خاصیت نچسبیدن مواد غذایی حین پخت به آن است.این ماده در زیراندازها و لباسها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. تفلون و مواد شیمیایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد، به صنعتی ۲ میلیارد دلاری تبدیل شده است.یکی از این مواد شیمیایی ، پرفلورو اوکتانوآت آمونیوم (c-۸)است که در آزمایشگاهی تحقیقاتی روی حیوانات ، موجب سرطان ، صدمه به اعضای بدن و سایر عوارض جسمی شده است.ماده شیمیایی مذکور (c-۸) در خون مادر بیلی زمان بارداری یافت شده بود، اما این ماده را نه تنها در خون او بلکه حقیقتا در خون هر انسان دیگری می توان کمابیش شناسایی کرد.
    بعضی محققان می گویند تولید این مواد شیمیایی ، یکی از بزرگترین اشتباهات صنعت شیمی بوده است.چگونه می توان انتظار داشت این مواد در خون ما وجود نداشته باشند، وقتی تفلون در سراسر دنیا مصارف زیادی دارد.اگر شما لباسی تهیه کنید که پوشش تفلون روی آن کشیده شده باشد (این لباسها در مصارف خاصی به کار می روند تا در برابر لکه و کثیفی محافظت به عمل آورند)، مواد شیمیایی درون آن مستقیما از طریق پوست جذب می شوند.بیشترین میزان c-۸ در کودکان یافت شده استطبق نظریات آژانس حفاظت از محیط زیست امریکا، بیشترین میزان c-۸ در خون بعضی کودکان دیده شده است.مسوولان این آژانس معتقدند حتی اگر شرکت های تفلون ادعا کنند این میزان جذب بسیار ناچیز است، اما مواد موجود در تفلون در زیراندازها و فرشها، وارد بدن کودکان می شوند و مشکل ایجاد می کنند.تولیدکنندگان تفلون ادعا می کنند مصرف این مواد کاملا بی خطر است. آنها معتقدند هیچ مشکلی وجود ندارد، در حالی که ماده کلیدی c-۸ در خون افراد دیده شده است.در مقابل ، تولیدکنندگان معتقدند تعداد زیادی مواد شیمیایی در خون همه ما وجود دارند که هیچ ربطی به تفلون ندارند.
    در حال حاضر، کشف دور از انتظار c-۸ و ترکیبات آن در خون افراد و نتایج ناگوار تحقیقات آزمایشگاهی ، تیمی را برای تحقیق بیشتر روانه آزمایشگاه ها و کارخانه ها ساخته است.هولیهان، رئیس این تیم تحقیق معتقد است این یک بررسی بالقوه و پویاست و مطالعات ما در این کار باید بسیار سریع نتیجه بدهد.میزان مواد شیمیایی مذکور در خون انسان به سطح خطرناکی که در خون حیوانات آزمایشگاهی مشخص شده ، بسیار نزدیک شده است.آنفلوآنزای تفلونیطبق نظریات گروه بهداشت محیط آژانس ، مشکل دیگری که تفلون برای سلامت افراد ایجاد می کند و بسیار خطرناک تر است ، پخت و پز با تفلون است.پخت و پز با تفلون می تواند فرد را بیمار کند، البته اگر ظروف تفلون بسیار زیاد و بیش از حد حرارت ببینند و داغ شوند.این بیماری حالاتی شبیه آنفلوآنزا دارد؛ سردرد، لرز، درد کمر و افزایش درجه حرارت بدن.متخصصان معتقدند اگر درجه حرارت مورد استفاده برای ظرف تفلون بسیار زیاد باشد، بخارهایی از آن متصاعد می شود که موجب بیماری می شود.البته در پخت و پز معمولی چنین اتفاقی نمی افتد. ظرف تفلون باید بسیار داغ شده و بیش از حد حرارت ببیند، تا این اتفاق رخ دهد. (مثل وقتی که غذا می سوزد) اگر حرارت خیلی زیاد باشد، ظرف چند دقیقه ، بخارهای سمی از ظرف متصاعد می شود.
    در درجه حرارت ۵۵۴ درجه فارنهایت ذرات بسیار ریز از ظرف تفلون پخش می شود که وارد ریه ها می شود. هرچه ظرف تفلون داغ تر شود، مواد شیمیایی آزاد شده از آن بیشتر می شود. در دمای بالاتر گازهای سمی نیز از تفلون متصاعد می شوند.
    این گازها و ذرات هستند که آنفلوآنزای تفلونی ایجاد می کنند. البته علایم این آنفلوآنزا قابل برگشت است و دایمی نیست و تنها چند روز طول می کشد.بد نیست بدانید اگر ظرف تفلون به درجه حرارت ۵۰۰ درجه فارنهایت برسد، در صورتی که یک تکه گوشت داخل آن گذاشته شود، بلافاصله و بدون معطلی برشته می شود.پرندگان هم در امان نیستندیکی از متخصصان درباره اثر بخارهای متصاعد شده از تفلون روی پرندگان هشدار داده است ، بخارهای ناشی از تفلون های بیش از حد داغ شده ، می تواند پرندگان را هم از بین ببرد.وقتی تمامی ظروف تفلون در آزمایشگاه باهم داغ شدند، تا آب موجود در آنها به جوش آید، پرندگان موجود در قفس از بین رفتند. متخصصان می گویند در این زمان بویی حس نمی شود و دود متصاعد شده قابل رویت نیست ، اما وقتی پرندگان بخارهای مذکور را تنفس می کنند، می میرند و هیچ کاری هم برای زنده نگهداشتن آنها نمی توان انجام داد.کسانی که پرنده نگه می دارند، ادعا می کنند تاکنون هزاران پرنده با بخارهای ظروف تفلون از بین رفته اند.
    شاید به این علت که آنها ریه هایی کوچک و حساس دارند.به همین دلیل است که توصیه می شود مردم در آشپزخانه هایی که تهویه مناسب ندارند از پرنده ها نگهداری نکنند.نگرانی درباره اثرات طولانی مدت استفاده از تفلونبیشترین نگرانی درباره c-۸ آن است که این ماده ممکن است آسیب طولانی مدت به نسلهای بعدی وارد کند.دانشمندان معتقدند اگر هرگونه اثرات طولانی مدتی وجود داشته باشد، اولین خطر متوجه افرادی است که بیشترین مواجهه را با این ماده شیمیایی داشته اند؛ یعنی کسانی که در این کارخانه ها کار می کنند، نزدیک این کارخانه ها زندگی می کنند و یا از آب نزدیک این واحدهای صنعتی استفاده می کنند.اگر همسایه شما چنین کارخانه هایی باشند، به دشمن نیازی ندارید. خانواده بیلی نیز از کارخانه تفلون سازی که مادر خانواده در آن مشغول به کار بوده است ، درخواست کرده اند که خطرات موجود در این کارخانه را مورد بررسی قرار دهد.آنها معتقدند این کارخانه ها مدتهای زیادی است که می دانند چه خطری ایجاد می کنند، اما اصلا به این مساله توجه نمی کنند.
    از میان ۸ زنی که در سال ۱۹۸۱ در این کارخانه مشغول به کار بوده اند، ۲ نفر از آنها کودک ناقص به دنیا آورده اند.خانم کارن رابینسون پسری به دنیا آورده است که در چشمهای او نقص مادرزادی وجود دارد. او معتقد است کارخانه مذکور باید نسبت به این واقعه ناگوار پاسخگو باشد.او تازه متوجه شده است که میزان c-۸ در خون او بسیار بالاست و نگران است که دومین فرزندش نیز مشکل پیدا کند. کارخانه موردنظر می گوید که اصلا مسوول نقایص موجود در فرزندان این دو زن نیست.
    زمانی که به مسوولان کارخانه این اتهام وارد می شود که چرا ۲۲ سال نقص مادرزادی این ۲ کودک به مقامات اعلام نشده است ، اذعان می کنند مدرکی دال بر ارتباط نقص این دو کودک با c-۸ وجود ندارد.آنها می گویند تفلون و فرآورده های آن برای کارکنان آنها هیچ خطری ندارد. نظر آنها این است که میزان بروز نقایص مادرزادی در جامعه چندان هم غیرشایع نیست و طبق نظر محققان ۲ مورد در میان موارد بسیار زیاد نقایص مادرزادی از نظر آماری معنی دار و مهم نیست.تمامی کودکان متولد شده از مادرانی که در این کارخانه کار می کردند (بجز این دو کودک ) در سلامت کامل به سر می برند. اما مسوولان معتقدند این کارخانه آزمایش های مستمری را در این باره انجام نداده است.در حال حاضر در دنیا مطالعات زیادی روی مواد شیمیایی تفلون در حال انجام است ، که باید سریع تر به نتیجه برسد.
    بوکی که دچار نقص مادرزادی است ، معتقد است: نمی دانم ، آیا می توانم باز هم فرزند داشته باشم یا خیر و بر سر فرزندانم چه خواهد آمد؟نظر متخصصان بر این است که آزمایش های تکمیلی دیگر برای بررسی دقیق مواد شیمیایی تفلون در حال انجام است و توصیه فعلی به مردم این است که از حرارت دادن بیش از حد ظروف تفلون خودداری کنند و نگذارند این ظروف بیش از حد داغ شود. در حال حاضر، انجام اقدامات احتیاطی برای کارکنان این گونه کارخانه ها در امریکا به بررسی بیشتر روی ماده c-۸ منوط شده است. گاهی هر آنچه که بشر برای آسان ترکردن زندگی خود می سازد، بلای جانش می شود. با همه این اوصاف این واقعیت را نمی شود نادیده گرفت.




    منبع:پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تفلون كلسترول خون را بالا مي‌برد




    آسوشيتدپرس: تفلون باعث افزايش نوعي ماده به نام c8 و نيز كلسترول خون مي‌شود.
    براساس‌نتايج‌تحقيقات‌ دانشمندان اوهايو ميزان كلسترول در خون كارگراني كه در مجاورت c8‌ قرار دارند بيش از ديگران است ولي اختلالي در سلامت عمومي آنها ديده نمي‌شود. دانشمندان دانشگاه پنسيلوانيانيز 380 نفر از كساني كه در مجاورت كارخانه توليد تفلون در اوهايو زندگي مي‌كردند را مورد مطالعه قرار دادند و دريافتند c8 در خون اين افراد 80 برابر بيش از ساير افراد جامعه است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نگاهى به خطرات تفلون و بحث هاى پيرامون آن

    پرونده سازى عليه ظروف تفلون

    ترجمه: عبدالله مصطفائى



    تفلون در اصل يك ماده پليمرى به نام پلى تترافلوئورواتيلن (ptfe) است كه در دهه ۱۹۳۰ در شركت دوپونت آمريكا كشف شد و با نام تجارى تفلون وارد بازار شد. اين ماده يك پوشش نچسب با مقاومت حرارتى بالا است و در زمره بهترين پوشش هاى نچسب به شمار مى رود كه با ورود به بازار، اميدهاى فراوانى را در اين عرصه ايجاد كرد ولى گويا با مطالبى كه در سال هاى اخير درباره آن گفته مى شود، بازار اين ماده حداقل در زمينه ظروف آشپزخانه با بحران مواجه شود. نبايد فراموش كرد كه تفلون نام تجارى محصول شركت دوپونت است و محصولات عرضه شده از سوى كمپانى هاى ديگر مشخصات و تركيبات خاص خود را دارند و در استفاده از محصولات همه شركت ها بايستى دقت به خرج داد. نكته مهم اين است كه از بازسازى ظروف تفلون بايد جداً اجتناب كرد چون نوع ماده مصرفى و نحوه كار واحدهاى بازسازى مورد تائيد وزارت بهداشت كشورمان نيز قرار ندارد. نكته آخر نيز آن است كه طبق تحقيقات انجام شده مشكل آفرينى لايه تفلون در ظروف غذا در دماهاى بالاتر از ۳۶۰ درجه سانتيگراد است ولى محققين معتقدند كه در هنگام پخت غذا، دما از ۲۵۰ درجه سانتيگراد فراتر نمى رود ولى با اين همه بايستى هنگام استفاده از اين ظروف توجه بيشترى مبذول داشت و حتى الامكان از آنها كمتر استفاده كرد چون ما امكان دسترسى به تركيبات تشكيل دهنده لايه هاى نچسب همه شركت هاى سازنده موجود در بازار را نداشته و قادر نيستيم تا همه آنها را مورد آزمايشات مختلف قرار دهيم.

    ترس در مورد مواد شيميايى خطرناك باعث شده است كه شركت بزرگ چندمليتى دوپونت در سكوى متهمين قرار گيرد. شركت معظم شيميايى دوپونت از سوى ۱۴ نفر به دادگاه فرا خوانده شده است چون اين افراد معتقدند كه اين شركت در مورد خطرات احتمالى مواد شيميايى مرتبط با تفلون اطلاع رسانى مناسبى نكرده است. تركيبى كه بيشترين توجه حاضرين را به خود اختصاص داده است پرفلوئورواكتانوئيك اسيد (pfoa) است كه در پوشش ماهى تابه ها و ديگر ظروف نچسب با مارك هاى مشهور مورد استفاده قرار مى گيرد و البته در محصولاتى از قبيل فرش و پارچه نيز كاربرد دارد. ساليان طولانى است كه دانشمندان نگران سمى بودن احتمالى اين تركيب هستند چون اين ماده از پتانسيل توليد سرطان برخوردار است. در تاريخ ۲۷ ماه ژوئن سال ۲۰۰۵ سازمان حفاظت محيط زيست آمريكا (epa) يك گزارش مقدماتى در مورد بررسى مشكلات بالقوه ناشى از pfoa منتشر كرد. در اين گزارش نتيجه گيرى شده است كه مطالعات انجام شده بر روى موش ها بيانگر آن است كه اين ماده شيميايى «احتمالاً» سرطان زا است و نگارندگان به سازمان پيشنهاد كرده اند كه آزمايشات بيشترى را در اين ارتباط انجام دهد. هر چند در حال حاضر نيز تركيب pfoa جزء تركيبات «سرطان زاى محتمل» است. مطالعات گوناگون انجام شده بيانگر وجود pfoa در خون انسان و حيوان هاى ساكن در نقاط مختلف جهان و حتى نقاط دوردست قطب شمال بوده است. با اين وجود در اين مطالعات مشخص شده است كه مقدار مورد نياز براى ايجاد سرطان در حيوانات بسيار بيشتر از مقدار موجود در خون انسان بوده است. البته در كار گرانى كه در معرض اين تركيب قرار دارند نيز ارتباط معنا دارى با سرطان پيدا نشده است. بر اين اساس شركت دوپونت در اظهار نامه خود در ششم جولاى ۲۰۰۵ گفته است كه «تا به امروز هيچ تاثيرى بر سلامتى كه ناشى از pfoa باشد حتى در كارگرانى كه بيشتر از عموم در معرض اين تركيب قرار دارند نيز گزارش نشده است». در اين ارتباط كليف وب سخنگوى شركت دوپونت نيز گفته است كه «مصرف كنندگان محصولات فروخته شده با نام تجارى تفلون در امان هستند چون ظروف ساخته شده با لايه هاى نچسب تفلون توليد شركت دوپونت حاوى pfoa نيستند.»
    • مطالب بيشتر
    بايد دانست كه هيچ كس در مورد نحوه انتشار pfoa مطمئن نيست و در مناطق برون شهرى محتمل ترين روش انتقال اتمسفرى است. در اين ارتباط تونى كراسنيك كه يك شيميست است و به سازمان حفاظت محيط زيست در تهيه گزارش مزبور كمك كرده، معتقد است كه «در اين وضعيت ما شواهدى نداريم كه pfoa موجود در خون انسان ها ناشى از محصولات تفلون است.» اسكات مابورى يك شيميست مسائل محيط زيست از دانشگاه تورنتو كانادا است. تحقيقات انجام شده توسط ايشان بيانگر آن است كه اگر محصولات تفلونى تا ۳۶۰ درجه سانتى گراد حرارت داده شوند، فقط مى توانند مقادير اندكى pfoa آزاد نمايند. البته تركيبات مرتبط مانند ترى فلوئورواستيك اسيد نيز آزاد مى شود. البته مابورى كشف كرده است كه يك راه غيرمستقيم براى توليد pfoa وجود دارد و در اين باره او معتقد است كه الكل ها پلى فلوئورينه مى توانند در محيط زيست به pfoa تبديل شوند. توليد اين الكل ها بسيار بيشتر از تركيب pfoa است و براى پوشش دهى الياف و كاغذ مورد استفاده قرار مى گيرند. در اين مورد مابورى گفته است كه چندين توليد كننده اصلى براى اين الكل ها وجود دارند كه شركت دوپونت نيز از آن جمله است. او اظهار داشته است كه ميزان بعضى از تركيبات پرفلوئورينه در محيط زيست حداقل ده برابر ميزان pfoa است و آنها مى توانند سمى باشند. البته اين مواد در گزارش تهيه شده براى سازمان حفاظت محيط زيست آمريكا نيز مورد قرار گرفته اند.
    چون خانواده تركيبات پرفلوئورينه از راه هاى متفاوتى به وجود مى آيند، مابورى تلاش دارد تا با استفاده از ساختمان مولكولى تركيبات موجود در خون انسان، سرمنشا ء آنها را تعيين نمايد. او اظهار مى دارد كه «اين موضوع زمينه اى است كه نيازمند مقدارى تحقيقات بيشتر است.»
    • برچسب هاى اعلان هشدار
    در دادخواست تهيه شده عليه شركت دوپونت علاوه بر ۵ ميليارد دلار درخواست شده به خاطر صدمات وارد شده، نصب برچسب هاى اعلان هشدار و اختصاص بودجه اى براى پايش اثرات پزشكى مواد شيميايى مرتبط نيز ذكر شده است. وكلاى اين پرونده مى گويند كه تصميم دارند بر سر اين موضوع بحث كنند كه شركت دوپونت ساليان سال است كه از ارتباط سرطان با مواد شيميايى مرتبط با توليد تفلون و نيز مواد شيميايى آزاد شده هنگام گرم شدن زياد ظروف تفلون از طريق آزمايشات انجام شده بر روى موش ها آگاه بوده است.
    نبايد فراموش كرد كه سال گذشته اين شركت نهايتاً توانست با ساكنين نزديك كارخانه در ويرجينياى غربى به يك توافق خارج از دادگاه دست يابد. اين ساكنين مدعى بودند كه اين شركت منابع آب محلى را به pfoa آلوده كرده است. هر چند شركت دوپونت نيز اين ادعا را قبول نداشت و مدعى است كه تركيب pfoa خطرى براى عامه جامعه ندارد. از اين رو بايد منتظر بقيه ماجرا بود چون در همين ماجرا نيز شركت دوپونت بيش از ۸۰ ميليون دلار به ساكنين پرداخت.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در سال 1938 پلانک در شرکت «دوپونت» آمريکا ماده‌اي پلي مري به نام پلي تترافلوئوراتيلن را کشف و با نام تجاري تفلون معرفي شد. نوعي پوشش نچسب که عايق الكتريسيته بود و هم مقاومت حرارتي بالا و هم مقاومت شيميايي خوبي در مقابل اسيدها و بازها داشت. از آنجا که در ميان تمامي پوشش‌هاي موجود، تفلون از بالاترين ضريب نچسبي برخورداربوده و هست از آن در توليد ظروف استفاده شد. هرچند که اين موضوع مهم است اما براي پخت و پز کافي نيست. از آن زمان تاکنون بحث‌هاي زيادي مطرح شد. آيا مواد تفلوني عوارضي براي بشر دارند؟ به‌علاوه، از موضوعات بحث بر انگيز وجود فلز کادميوم در ظروف تفلوني است. دکتر کشاورز در اين‌باره مي‌گويد: «معمولا در تهيه ظروف تفلون از كادميوم استفاده مي‌شود كه از فلزات سنگين است، به ويژه در ظروفي که استاندارد نباشند، ميزان اين فلز بيشتر است. اين ماده به مرور وارد غذا مي‌شود و احتمال سرطان، كوتاهي قد و ضايعات پوستي را افزايش مي‌دهد؛ همچنين در سنتز هموگلوبين دخالت مي‌كند و كم‌خوني را به همراه دارد.» علاوه بر موارد گفته شده، دکتر کشاورز در رابطه با استفاده مجدد از ظروف تفلوني که دچار آسيب شده‌اند و خراش‌هايي در ظرف در اثر شستشو يا کشيدن قاشق يا غيره ايجاد مي‌شود ابراز نگراني و تاکيد کرد: «از آنجا که احتمال ورود کادميوم به بدن از طريق ظروف تفلوني که هنگام پخت و پز آسيب ديده‌اند، بيشتر است بنابراين تاکيد مي‌شود از ظروفي که کاملا سالم هستند، استفاده شود.»

    دکتر کشاورز متخصص تغذیه
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت