يك متخصص تغذيه گفت: دانش‌آموزان دختر نيازمند تغذيه اساسي‌تري هستند تا بتوانند زمينه مساعدي را براي پرورش نسل‌هاي بعد فراهم كنند.

دكتر ضياءالدين مظهري در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهارداشت: به دليل اين كه دختران در اين سنين وارد دوران بلوغ مي‌شوند بايد تغذيه سالمي داشته باشند تا بدنشان خوب رشد كرده و دچار كم خوني نشوند.

وي ادامه داد: با توجه به اين كه دانش‌آموزان دوره‌هاي مهمي از قبيل دوران جنيني، شيرخوارگي و كودكي را پشت سر گذاشته و رفته رفته وارد سنين بلوغ مي‌شوند اين آخرين فرصت براي مسؤولان آموزش و پرورش است تا سوء تغذيه قبلي آنها را جبران كنند.

به گفته وي، مساله تغذيه يكي از اساسي‌ترين اركان ساخت توان جسمي و گسترش انديشه افراد جامعه است.

دكتر مظهري نقش مسؤولان ذيربط و خانواده‌ها را در مقابل نسل آينده مهم برشمرد و گفت: مساله تغذيه عامل حفاظتي و گسترش انديشه تلقي مي‌شود و صرفا رفع گرسنگي نيست.

وي تصريح كرد: وزارت بهداشت در جهت جلوگيري از بيماريهاي عفوني دانش‌آموزان و گسترش مواد غذايي سالم و آگاهي دادن به خانواده‌ها مسؤول است.

اين متخصص تغذيه همچنين درمورد مسؤوليت خانواده‌ها نسبت به فرزندانشان نيز گفت: اغلب خانواده‌ها فرزندانشان را بدون اين كه صبحانه صرف كنند به مدرسه مي‌فرستند اين در حاليست كه صرف صبحانه بر يادگيري و سلامت دانش‌آموزان نقش بسزايي دارد.

دكتر مظهري برخي از مواد غذايي كه در بوفه‌هاي مدارس فروخته مي‌شود را مضر دانست و گفت: در بوفه‌هاي مدارس بايد چيپس، پفك و خوراكي‌هايي كه هيچ فايده غذايي براي رشد دانش‌آموزان ندارد توزيع نشده و بجاي آن مواد خوراكي همچون عدسي، سيب‌زميني، تخم‌مرغ، ماست و يا ساندويچ‌هاي نان و پنير فروخته شود.

اين متخصص به خانواده‌ها توصيه كرد: خوراكي‌هايي چون نان و پنير، كتلت، گوشت كوبيده و موادي كه براي رشد دانش‌آموزان مفيد است، جزء تغذيه‌هاي روزانه فرزندانشان استفاده كنند.

وي توصيه كرد: دانش‌آموزان شير، دوغ و يا حتي آب معمولي را جايگزين نوشابه كنند؛ همچنين خوردن سيب، هويج، پرتقال و ميوه‌هاي فصلي در ساعات تفريح، به يادگيري دانش‌آموزان كمك مي‌كند.