به اعتقاد يك متخصص اطفال و عضو هيات علمي دانشگاه، آنچه كه بيش از فقر مالي در سوء تغذيه كودكان نقش دارد، فقر دانش و عدم آگاهي مادران در استفاده مطلوب از مواد غذايي است.



دكتر نادر پاشاپور در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه مادران واقعا نمي‌دانند چه موادي به كودكانشان بدهند، اغلب سوء تغذيه‌ها را در بين فرزندان ذكور خانواده‌ها اعلام كرده و فقر دانشي را در اين راستا بسيار موثر خواند و اظهارداشت: اكثر خانواده‌ها از نظر مالي آنچنان در مضيقه نيستند كه نتوانند حتي يك تخم مرغ در هفته‌ براي كودكانشان تهيه كنند.



وي تصريح كرد: مادران از قراردادن برخي مواد نظير ماست و تخم‌مرغ به دليل بعضي عقايد اشتباه خوددداري مي‌كنند، در حالي كه هيچ يك جنبه علمي ندارد.



دكتر پاشاپور تمامي اين مسائل را ناشي از نبود آگاهي مادران و خانواده‌ها دانست كه بايد چنين مسايلي را به خانواده‌ها آموزش داد و از بروز سوء تغذيه كودكان جلوگيري كرد.



وي همچنين تبليغ برخي محصولات نظير پفك را نيز موثر بر عدم بهبود رژيم غذايي كودكان اعلام و



خاطرنشان كرد: تبليغ اينگونه محصولات در رسانه‌هاي تاثيرگذار نظير تلويزيون باعث گرايش كودكان و خانواده‌ها به مصرف آن مي‌شود كه نهايتا با اصرار كودك اين محصول در چرخه غذايي كودك قرار مي‌گيرد.



وي افزود: ورود اينگونه محصولات در چرخه غذايي كودك تنها سوء تغذيه او را به دنبال دارد و بايد به جاي تبليغ اينگونه محصولات، مواد مغذي و مفيد تبليغ شوند.



اين متخصص كودكان مصرف تنقلاتي نظير بيسكويت را نيز مفيد بر روند تغذيه كودك برشمرد و گفت: مصرف تنقلاتي نظير بيسكويت يك غذاي كامل است و مصرف آن مفيدست اما مادران نبايد اجازه دهند اين تنقلات در بين غذاها مصرف شوند.



وي ادامه داد: به دليل علاقه وافر كودكان به تنقلات بايد اينگونه مواد غذايي بعد از غذا در اختيار كودك قرار گيرد.



دكتر پاشاپور در خاتمه از مادران خواست تا نسبت به تغذيه كودكان خود پس از تولد بسيار دقت نمايند و شير خود را تا پايان دو سالگي در اختيار كودك قرار دهند.