اگر بارداريد، با احتياط گلپر بخوريد!

جام نيوز: گلپر گياهي است معطر که مي‌‏توان از تمام بخش‏هاي آن در صنعت غذا و دارو استفاده کرد. اين گياه بومي ايران است و در نواحي نمناک کوهستاني ايران و حاشيه‏هاي آن مي‌رويد. همه گونه‏هاي اين گياه معطر هستند و برخي انواع آن در آشپزي ايراني به عنوان ادويه و برخي ديگر در صنعت داروسازي کاربرد دارند. پودر دانه‌‏هاي اين گياه بيشترين کاربرد را براي مواد غذايي دارد،‌ مثلا پودر گلپر را مي‌توان روي باقلاي پخته،‌ عدس و ديگر حبوبات، سيب‏‌زميني پخته و انواع سوپ‏ها و خورش‏ها و روي انار دانه شده پاشيد. گلپر مس دارد. در دانه‏هاي آن، اسانس روغني فراري وجود دارد که از گرد آن براي معطر كردن بعضي غذاها استفاده مي‌شود. اسانس گلپر به عنوان آنتي‌اکسيدان در کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ـ‌ عروقي و کاهش مقادير ليپوپروتئين‌هاي سرم نقش دارد. از خواص گلپر مي‌توان به اين موارد اشاره کرد: مقوي معده و ساير اندام‌هاي گوارش، ضدنفخ، افزايش‌دهنده ترشحات معده و دفع‌كننده سموم بدن، ضدعفوني‌‌کننده و ميکروب‏کش قوي، افزايش‌دهنده شير مادر. خوردن کم آن باعث شادي و نشاط مي‌شود، براي هضم غذا موثر است و... توجه داشته باشيد مصرف زياد گلپر باعث سقط جنين مي‌شود، از اين رو خانم‌هاي باردار مجاز به مصرف زياد آن نيستند. با وجود تمام خواص مثبت گلپر، نبايد از گرد گلپر به مقادير زياد استفاده کرد چون باعث تپش قلب مي‌شود. مقدار مجاز مصرف پودر دانه گلپر، 4گرم در روز است.