جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 13 مجموع

موضوع: یخچال و فریزر

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض یخچال و فریزر

    15 راه فوري براي تميز کردن يخچال و فريزر

    ندا احمدلو

    تميز کردن يخچال و فريزر از آن کارهايي است که نمي‌شود راحت از زيرش در رفت؛ چون ادغام بوي مواد غذايي مختلف (و بعضا فاسدشده) با يکديگر، يخچال و فريزر را به محيطي نامطبوع و غيرقابل تحمل تبديل مي‌کند...

    براي آنکه بتوانيد هميشه از باز کردن در يخچال لذت ببريد، اين 15 توصيه يادتان نرود:

    اولين و مهم‌ترين کاري که بايد انجام دهيد اين است که يخچال و فريزرتان را قبل از تميز کردن از برق بکشيد.

    کليه مواد غذايي داخل يخچال را از درون آن خارج کنيد.

    يخ‌هاي درون فريزر را درون سينک ظرف‌شويي خالي کنيد و کليه مواد غذايي فريزر را روي يخ‌ها قرار دهيد.

    کليه مواد غذايي فاسد و تاريخ گذشته يخچال و فريزر را دور بريزيد.

    تمام قفسه‌ها و بخش‌هاي جداشدني يخچال و فريزر را بيرون بياوريد.

    اگر فريزرتان برفک دارد، برفک آن را به يکي از سه روش زير آب کنيد:

    • در آن را باز بگذاريد تا برفکش آب شود.

    • قابلمه‌اي پر از آب جوش را به مدت 10 تا 15 دقيقه درون فريزر قرار دهيد و در آن را ببنديد.

    • به وسيله سشوار، برفک‌ها را آب کنيد.

    يک دستمال نخي بزرگ درون‌ فريزر قرار دهيد تا آب برفک‌ها را به خود بگيرد و آشپزخانه‌تان را آب برندارد.بد نيست که يک دستمال نخي بزرگ هم دور تا دور فريزرتان قرار دهيد.

    يک ظرف پر از آب گرم و کمي ماده شوينده درست کنيد.

    قسمت‌هاي دروني و بيروني يخچال و فريزرتان را به وسيله يک دستمال نخي و ماده شوينده‌اي که در مرحله قبل تهيه کرديد، خوب تميز کنيد و بعد با دستمال نم‌دار ديگري کف‌ها را پاک کنيد و در آخر با يک دستمال خشک، کار تميز کردن را به اتمام برسانيد.

    قفسه‌ها و بخش‌هاي جدا شده از يخچال و فريزر را خوب بشوييد و خشک کنيد.

    قفسه‌ها را در جاي اصلي خودشان قرار دهيد.

    موادغذايي درون يخچال را منظم و از پايين به بالا بچينيد. بهتر است که شيشه‌هاي آب‌ليمو، آب‌غوره و مربا و شربت در قسمت‌هاي پايين‌تر باشند تا اگر افتادند، همه يخچال را کثيف نکنند.

    بعد از چيدن تمام مواد غذايي درون يخچال، در آن را ببنديد و پريز آن را به برق بزنيد.

    اگر يخچال و فريزرتان سر هم است که هيچ، اگر نه که در فريزر را ببنديد و پريز آن را هم به برق بزنيد.

    بعد از 10 تا 15 دقيقه که فريزر کار کرد، مواد غذايي درون آن را بچينيد.
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 11-Mar-2010 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض از یخچال منزل بهتر نگهداری کنیم

    برای داشتن یخچالی که وظیفه نگهداری از مواد غذایی را به بهترین شکل انجام دهد و از عمر مفید بیشتری برخوردار باشد، انجام نکات زیر میتواند بسیار مفید باشد.
    ۱) یخچال را از وسایل گرما زا و تابش نور خورشید دور نگاه دارید.
    ۲) در خانه های ییلاقی که مدتی مورد استفاده قرار نمیگیرد یا در زمانی که به سفر طولانی میروید، تمام مواد غذایی را از یخچال خارج کنید و از برق قطع کنید، آنرا به خوبی تمیز کرده، خشک کنید و درب آنرا باز بگذارید تا هوا در آن جریان یابد.
    ۳) در سفرهای کوتاه، یخچال را خاموش نکنید اما مواد غذایی فاسد شدنی را از آن خارج کرده و اگر یخچال دارای یخ ساز و سیستم آب سرد کن است، طبق دستور موجود در بروشور، سیستم را قطع کنید.
    ۴) مواد داخل یخچال را روی هم سوار نکنید و از پر کردن آن خودداری کنید زیرا در غیر این صورت هوای سرد در آن جریان نمیابد.
    ۵) تمام مواد را با درپوش یا با روکش محافظ بهداشتی در یخچال قرار دهید تا از انتشار بوی غذاها جلوگیری شده و در یخچالهی ضد برفک، از خشک شدن آنها جلوگیری کند.
    ۶) برای زدودن برفک در یخچالهایی که برفک تولید میکنند، از لوازم حرارت دهنده مانند سشوار استفاده نکنید زیرا به بدنه یخچال صدمه میزنند. در چنین مواقعی یخچال را خاموش کنید و بگذارید برفکها آب شده و به سادگی جدا شوند. برای جدا کردن آنها هم از ابزارهای تیز استفاده نکنید زیرا لوله های سرد کننده بسیار آسیب پذیرند و امکان سوراخ شدن آنها وجود دارد.
    ۷) حتا اگر یخچال به برفک زدایی نیاز ندارد، باز هم به طور مرتب آنرا تمیز کنید. آنرا خاموش کرده، از برق بکشید، مواد داخل آنرا بیرون آورده و تمام قطعات متحرک یخچال را خارج کنید.
    داخل یخچال را با محلولی از ۱ تا ۲ قاشق جوش شیرین در یک چهارم لیتر آب ولرم بشویید و خشک کنید. قطعات متحرک را با آب و محلول ضد عفونی بشویید و خشک کنید. هیچ یک از قطعات را با آب داغ تمیزز نکنید زیرا ترک خورده و یا مات میشوند.
    ۸) داخل فریزر را با توجه به دستورات موجود در بروشور تمیز کنید.
    ۹) بدنه خارجی یخچال را با محلول آب و مایع تمیز کننده تمیز و خشک نمایید. گاهی اوقات میتوانید از پولیش مخصوص بدنه استفاده کنید.
    ۱۰) برای جلوگیری از هر مشکل و ایجاد بوی ناگوار، هر لکه یا ذره غذای داخل یخچال را بلافاصله تمیز کنید.
    ۱۱) بعضی از قطعات پلاستیکی داخل یخچال به سادگی با مواد غذایی رنگی چون توت فرنگی، لک شده و به سادگی بوی مواد را به خود میگیرند. پس این مواد را به خوبی بسته بندی کنید و مواد رو به خراب شدن را هر چه زودتر بیرون بیاورید.
    ۱۲) گاهی قطعات مذکور در مقابل گرما هم ضعیف هستند و در اثر اختلاف دما ترک خورده یا نرم میشوند. پس هرگز ظروف داغ را در آن قرار ندهید.
    ۱۳) برای تمیز کردن قطعات پلاستیکی از تمیز کننده های قوی استفاده نکنید.
    ۱۴) هرگز از پودرهای ساینده برای تمیز کردن یخچال استفاده نکنید.
    ۱۵) هر از گاهی قسمت کندانسور یخچال را با جارو برقی تمیز کرده یا خاک آنرا بگیرید (برای این کار از اطلاعات موجود در بروشور استفاده کنید) و در این حین محفظه جمع آوری آب ناشی از برفک زدایی اتوماتیک را هم تمیز کنید.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    مراقبت فريزر خود باشيد!


    سلامتيران: به گفته پژوهشگران کانادايي، فريزر از هر نوعي که باشد بايد در محلي خشک و خنک و با تهويه مناسب نگهداري شود و خالي نگه داشته نشود. براساس تحقيقات اين پژوهشگران، فريزر را نبايد کنار اجاق گاز، آبگرمکن و يا زير تابش نور خورشيد قرار داد و يا به ديوار چسباند زيرا در حفظ دماي آن که حدود 18 درجه سانتي‌گراد زير صفر است، تاثير منفي مي‌گذارد. فريزرهايي که در آنها سيستم ذوب برفک وجود ندارد بايد حداقل يک بار در سال و يا زماني که قطر برفک به يک چهارم اينج رسيد و برفک، سطح وسيعي از فريزر را اشغال کرد، تميز شوند زيرا در غير اين صورت فضاي مفيد داخل يخچال کوچک مي‌شود و هزينه مصرف برق خانه بالا مي‌رود.
    فريزرهايي که بدون برفک هستند و نيازي به برفک‌زدايي ندارند را هم بايد سالي يک يا دو بار تميز کرد تا محلي براي تجمع باکتري‌ها نشوند. اين پژوهشگران توصيه مي‌کنند پيش از تميز کردن فريزر بايد آن را از برق کشيد و قفسه‌هاي آن را خالي کرد. محفظه داخلي و قفسه‌ها نيز بايد با آب گرم و جوش‌شيرين به همراه خوش‌بوکننده‌هاي مخصوص يخچال و فريزر شسته شوند و بعد از شستشو نيز نبايد خشک کردن فريزر را فراموش کرد. حتي تا دو ساعت بعد از خشک شدن فريزر، نبايد پريز آن را به برق زد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    همه چیز درمورد سردترین نقطه خانه

    در دنیای امروزی حتی فکر زندگی بدون وسایل الکتریکی انسان را آزار می دهد. «یخچال» یکی از این وسایلی است که هم زندگی بدون آن سخت می شود و هم بیماری های مختلفی بدون آن رواج پیدا می کنند، چون موادغذایی بدون یخچال زود خراب می شوند. در این حالت برای اینکه موادغذایی خراب نشوند بهتر است که روزانه و به اندازه نیاز، آنها را خریداری کرد، که این کار آسانی نیست، پس باید از کسی که این وسیله ارزشمند را برای جامعه بشری اختراع کرده سپاسگزار بود. در سال ۱۸۵۸ میلادی «فردیناند کار» در جستجوی راهی برای نگهداری موادغذایی به مدت طولانی تری، موفق به اختراع یخچال شد. وی توانست دنیای صنایع غذایی را با اختراع یخچال دچار تحول کند. سرد کردن و انجماد یکی از متداول ترین روش های نگهداری موادغذایی است که موجب طولانی شدن زمان ماندگاری آنها می شود. استفاده از یخچال برای نگهداری برخی موادغذایی فاسدشدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات، ضروری است. همچنین یخچال به تازه ماندن بعضی موادغذایی مانند سبزی و میوه خام و ایجاد طعم دلنشین و خنک در نوشیدنی ها کمک می کند. حداکثر زمان ماندگاری موادغذایی فاسدشدنی و نیز بسیاری از میوه ها و سبزی ها در صفر درجه سانتیگراد دو هفته، در۵ درجه سانتیگراد یک هفته و در درجه حرارت اتاق(۲۲ درجه سانتیگراد) چند ساعت است.
    ● غذای سرد سالم تر است
    با تغییر شیوه زندگی، نیاز ما به یخچال بیشتر شده است. به دفعات کمتری خرید می کنیم، ولی هربار میزان بیشتری موادغذایی می خریم. در نتیجه موادغذایی بیشتری را برای مدت طولانی تر در یخچال نگهداری می کنیم.
    ▪ دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا ۵ درجه سانتیگراد نگهدارید.
    ▪ پس از باز کردن در قوطی کنسرو، محتویات آن را در ظرفی خالی کنید و روی آن را بپوشانید. در غیر این صورت ممکن است قوطی، غذا را آلوده کند.
    ▪ غذایی را که تاریخ مصرف آن گذشته است، دور بریزید. برچسب موادغذایی را در ارتباط با درجه حرارت محل نگهداری و زمان ماندگاری کنترل کنید.
    ▪ یخچال را بیش از حد پر نکنید زیرا هوای خنک، که یخچال را سرد نگه می دارد، نمی تواند جریان پیدا کند.
    ▪ یخچال را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.
    ▪ فاسد شدنی ترین غذاها را در سردترین قسمت یخچال بگذارید.
    ● قسمت های مختلف یک یخچال و موادغذایی
    ▪ سردترین قسمت(۰ تا ۵ درجه سانتیگراد): در این قسمت غذاهایی را قرار دهید که باید سالم نگه داشته شوند. روی موادغذایی خام را بپوشانید یا آنها را بسته بندی کنید. موادغذایی که باید در این قسممت نگهداری شوند شامل: غذاهای پخته سرد مانند غذاهای آماده مصرف، انواع پیراشکی، مرغ آماده مصرف، شیر، ماست و پنیر تازه; انواع گوشت پخته، سوسیس و کالباس; سالادهای آماده مانند سالاد سیب زمینی و الویه; غذاهای خانگی مانند انواع خورش و آبگوشت و شیرینی خامه ای. گوشت، مرغ و ماهی تمیزشده را همیشه در سردترین قسمت یخچال و حتما در ظروف در بسته نگهدارید و آنها را هرچه سریع تر مصرف کنید و برای مدت طولانی تر در فریزر بگذارید.
    ▪ قسمت های خنک: در این قسمت موادغذایی را که بهتر است خنک نگه داشته شوند تا برای مدت بیشتری تازه بمانند، بگذارید، مانند: آب میوه و پنیر سفت مانند پنیر پیتزا; ظروف و شیشه های بازشده سس سالاد، سس گوجه فرنگی و مربا که برچسب «در یخچال نگهداری شود» داشته باشند; کره، مارگارین روغن های خوراکی و تخم مرغ. درصورت وجود قسمت های مجزای مخصوص(جای کره و تخم مرغ) می توان از آنها استفاده کرد. تخم مرغ پس از خرید باید در یخچال نگهداری شود. در صورتی که روی بسته توصیه هایی شده است، به آنها عمل کنید.
    ▪ جا میوه ای: این قسمت گرم ترین منطقه یخچال است. سبزی، میوه و مواد اولیه سالاد ماند کاهوی خرد نشده، گوجه فرنگی و تربچه را می توانید در این قسمت نگهداری کنید. بعضی از میوه ها و سبزی ها مانند موز، لیمو و گوجه فرنگی را بهتر است در دمای بالاتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهدارید تا کیفیت آن ها به خوبی حفظ شود.
    ● یخچال را بیش از حد پر نکنید
    ▪ برخلاف فریزر که در صورت پر بودن بهتر کار می کند، یخچال نباید بیش از حد پر شود. پر بودن بیش از حد یخچال، باعث توقف جریان هوای خنک(که غذا را سرد نگه می دارد) می شود.
    ▪ وقتی زیاد خرید می کنید، مجبور می شوید به زور آنها را در یخچال جا دهید. سعی کنید نوشیدنی هایی را که برای مصرف فوری احتیاج دارید، در یخچال بگذارید و پس از مصرف به تدریج جایگزین کنید که این نوشیدنی ها شامل: نوشابه های گازدار مثل کولا، آب میوه پاکتی، ما»الشعیر و آب معدنی است.
    ▪ بسیاری از ظروف و شیشه های مربا، سس و غیره را فقط پس از باز کردن در آن ها، باید در یخچال نگهداری کرد.
    ▪ لازم نیست برای سالم ماندن نوشابه آن را در یخچال نگهدارید. نوشابه سرد فقط طعم بهتری دارد.
    ▪ آیا سردترین قسمت یخچال به اندازه کافی سرد است؟ برای فهمیدن این موضوع به دماسنج یخچال نیاز دارید.
    ▪ دماسنج مناسب یخچال را انتخاب کنید.
    ▪ دماسنج یخچال را که قیمت چندانی ندارد، می توان از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای، فروشگاه های لوازم خانگی و برخی کارخانه های سازنده یخچال خریداری کرد. نوعی را انتخاب کنید که خواندن آن راحت باشد.
    ▪ از دماسنج جیوه ای استفاده نکنید که ممکن است بشکند و موادغذایی را آلوده کند.
    ▪ دمای سردترین قسمت یخچال را به صفر تا ۵ درجه سانتیگراد برسانید. برای این کار لازم نیست یخچال را خالی کنید. سپس کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
    ۱) دماسنج را در سردترین قست یخچال قرار دهید، جایی که به محض باز کردن در یخچال بتوانید آن را بخوانید.
    ۲) در یخچال را ببندید و چند ساعت(ترجیحا شب تا صبح) آن را باز نکنید تا دمای آن ثابت بماند.
    ۳) بدون برداشتن دماسنج دما را بخوانید. اگر بین صفر تا ۵ درجه سانتیگراد نبود درجه ترموستات یخچال را تنظیم کنید. سپس مرحله ۲ را تکرار کنید و دوباره دما را بخوانید.
    ۴) اگر دمای یخچال هنوز به میزان مطلوب نرسیده است، ترموستات یخچال را دوباره تنظیم کنید.
    ▪ نکته:
    فراموش نکنید که بین هر بار تنظیم ترموستات یخچال و خواندن دما باید چند ساعت فاصله باشد.

    روزنامه ابتکار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    یخ ترین نقطه ی خانه



    ● محل قرار گرفتن یخچال
    از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه‌های گرمازا مثل اجاق‌گاز، آب‌گرمکن، شوفاژ و نور مستقیم خورشید بپرهیزید.
    فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل بیست سانتی‌متر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح ‌تراز قرار گرفته و در آن به ‌طور کامل بسته می‌شود.
    ● انتخاب صحیح یخچال
    هنگام خرید یخچال مدل‌هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. هم‌چنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.
    ● جابه‌جایی یخچال
    در صورتی که ناچار به جابه‌جایی و یا حمل آن هستید، حداقل دو تا سه ساعت پس از جابه‌جایی، یخچال را به برق وصل کنید.
    ● تنظیم ترموستات یخچال
    دمای داخل فریزر معمولاً سه تا چهار درجه زیرصفر و دمای داخل محفظه ی یخچال سه تا چهار درجه بالای صفر باید باشد، تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر اینکه باعث فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی می‌شود، مصرف انرژی را نیز افزایش می‌‌دهد.
    ● قراردادن چیزهای گرم در یخچال
    قرار دادن چیزهای گرم در یخچال کار درستی نیست؛ زیرا هم با گرم کردن فضای داخل یخچال اثر سرما را کم می‌کنند و هم در اثر گرم شدن داخل یخچال، ذرات برفک و یخ آب شده و همراه با آلودگی‌های احتمالی به داخل غذاها می‌چکد و سبب آلودگی آنها می‌شود.
    ● هوای سرد و گرم در یخچال
    در یخچال‌هایی که در قسمت بالای آن یخدان قرار ندارد، طبقات پایین‌تر بیشتر با هوای سرد در تماس هستند تا طبقات بالا؛ چون همان‌طور که می‌دانید هوای سرد، سنگین‌تر از هوای گرم است. همچنین چیزهایی که در قسمت در یخچال گذاشته می‌شوند به علت آنکه هنگام باز و بسته شدن، این قسمت در مجاورت هوای بیرون قرار می‌گیرد، کمتر از سرمای ضروری بهره‌مند می‌شوند.
    ● باز و بسته کردن در یخچال
    در یخچال یا فریرز را هیچ‌گاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده ی آن به خصوص در تابستان خودداری کنید.
    ● حفظ سرمای یخچال
    اگر برق قطع شد یا به دلیلی به طور موقت از کار افتاد، از باز و بسته کردن در آن خودداری کنید و اگر می‌توانید روی یخچال را با لحاف یا پتو بپوشانید تا سرمای داخل یخچال تا حدّ امکان حفظ شود. در تابستان که با هر مرتبه باز و بسته شدن در یخچال، درجه ی حرارت داخل دستگاه به سرعت بالا می‌رود، باید درجه ی سرما را بیشتر کرد تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.
    ● انبار کردن مواد غذایی در یخچال
    مقدار زیادی مواد غذایی انباشته روی هم را در یخچال قرار ندهید، چون وقت زیادی لازم است که سرما به همه ی آنها نفوذ کند، بنابراین زودتر خراب می‌شوند. برای مثال، دیده می‌شود که مقدار زیادی سبزی را به صورت دسته در یخچال می‌گذارند و بعد از یکی دو روز وقتی بیرون می‌آورند وسط آن گندیده و در اثر تخمیر، داغ شده است. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالم‌تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
    برفک‌ها را به طور منظم آب کنید؛ زیرا به محض افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود. لوله‌های پشت یخچال یا فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری کنید.
    ● رفع بوی یخچال
    برای رفع بوی یخچال می‌توانید مقداری زغال را نیم کوب کنید، در کیسه پارچه‌ای نازکی بریزید و در یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هر چند وقت یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت بوگیری داشته باشد. جدار داخل یخچال را نیز هر چند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.
    ● نگه‌داری مواد غذایی در یخچال
    این موضوع به نوع ماده ی غذایی و مقدار آن، درجه ی آلودگی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، یک قطعه گوشت تازه را که از مغازه قصابی می‌خریم، صلاح نیست بیش از سه روز در یخچال نگه‌داری کنید. برای نگه‌‌داری انواع خورش نیز ابتدا در حالی که سرپوش ظرف خورش گذاشته شده، آن را حداقل پنج دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود. سپس داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید دو تا سه روز خورش را در یخچال نگه دارید. پنیر با نمک را مدت نسبتاً طولانی در یخچال می‌شود نگه داشت. مرغ معمولاً دو تا سه روز در یخچال قابل نگه‌داری است. سبزیجات را تا یک هفته و میوه‌جات را هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها شاید تا چند هفته به راحتی بتوان در یخچال نگه‌داری کرد.
    ● مناسب‌ترین درجه فریزر
    مناسب‌ترین درجه ی سرمای درون فریزر که هم مواد غذایی را سالم نگه می‌دارد و هم مانع از بین رفتن ویتامین‌ها و خواص خوراکی‌ها می‌شود، ۱۶- تا ۲۰- درجه سانتی‌گراد است.
    ● راهنمای چراغ‌های آگاهی‌دهنده ی یخچال
    چراغ‌های آگاهی‌دهنده ی فریزرها معمولاً سه چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان دهنده ی برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز نشان می‌دهد که به دلیلی، مانند خرابی ترموستات، عمل سرماسازی خوب انجام نمی‌شود. از این رو، این چراغ همیشه باید خاموش باشد تا مطمئن باشیم که فریزر به خوبی کار می‌کند. اما برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که معمولاً اتصالات را به صورت مستقیم در می‌آورد تا سرما به حدّ کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این موقع این کلید را به حالت خاموش درمی‌آوریم، چراغ زرد هم خاموش می‌شود.
    ● زیاد شدن برفک فریزر
    چنانچه لاستیک‌های دور در،خراب شود، برفک داخل فریزر زیاد می‌شود که برای رفع این مشکل باید لاستیک‌ها تعویض شوند.
    ● روشن شدن چراغ قرمز فریزر
    چنانچه برودت یخچال خوب باشد، ولی باز چراغ فریزر روشن شود، سیم‌های چراغ اتصال پیدا کرده‌اند.
    ● ریپ زدن فریزر
    اگر فریزر شما بعد از چند بار ریپ زدن روشن شود، ممکن است در اثر کار زیاد، پلاتین‌های رله کثیف شده باشند شما باید آنها را تمیز و یا رله را عوض کنید.
    ● سوت کشیدن فریزر
    اگر فریزر شما سوت می‌کشد و برودت کم است، با چکش لاستیکی نقاط مختلف لوله‌های رابط به خصوص ابتدای اوپراتیورها (لوله‌هایی از جنس آلومینیوم برای اینکه سرما را سریع و خوب منتقل کنید) و به فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر عیب رفع نشد، لوله‌ها باید شسته و فریزر تجدید شارژ شود.
    ● برودت بد فریزر
    اگر برودت در طبقه‌های بالا خوب اما در طبقه‌های پایین نامطلوب است، گاز فریزر تمام شده،علت تخلیه ی گاز را بررسی کنید.


    سایت سیمرغ
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض ۱۲ نکته برای استفاده بهینه از یخچال و فریزر

    «یخچالم مرتب برفک می‌زند، نمی‌دانم چرا؟ اینکه بهترین مدل و گران‌ترین نوع موجود در بازار است...» شما ممکن است مدرن‌ترین و مجهزترین آشپزخانه دنیا را داشته باشید و بهترین مدل‌های یخچال، فریزر، اجاق گاز و... را خریداری کرده باشید ولی روش استفاده درست از آنها را ندانید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند.
    ۱) بهترین محل قرارگیری یخچال و فریزر:
    دقت کنید یخچال یا فریزر در کنار اجاق‌گاز، آبگرمکن و شوفاژ و حتی پنجره‌ای که نور آفتاب مستقیم از آن به داخل می‌تابد، قرار نگرفته باشد، چون در این مکان‌ها مصرف انرژی این دستگاه‌ها افزایش می‌یابد. اگر مجبورید این دستگاه‌ها را در مجاورت وسایل گرمازا در آشپزخانه کوچک آپارتمانتان بچینید، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما محافظت کنید. پشت یخچال و فریزر، ۲۰ سانتیمتر فضا را برای گردش هوا تا دیوار فاصله بگذارید. کنترل کنید در یخچال به‌طور کامل بسته باشد. اگر یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز نباشد، گاهی در آنها باز می‌ماند. لوله‌های پشت یخچال را دست‌کم سالی دو بار گردگیری کنید.
    ۲) چراغ‌ها چشمک می‌زنند:
    فریزرها اغلب سه چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان می‌دهد که جریان برق به فریزر وارد می‌شود. وقتی چراغ قرمز روشن باشد، نشانه آن است که سرماسازی به‌خوبی انجام نمی‌شود، پس این چراغ باید در یک فریزر سالم خاموش باشد. برای چراغ زرد، کلیدی وجود دارد که اغلب اتصالات را به‌صورت مستقیم درمی‌آورد تا سرما به اندازه کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این هنگام این کلید را به حالت خاموش درمی‌آوریم، چراغ زرد هم خاموش می‌شود.
    ۳) جنگ با برفک‌ها:
    اگر لاستیک‌های دور در یخچال و فریزر خراب باشد، داخل فریزر مقدار زیادی برفک می‌زند. نوارهای لاستیکی در یخچال و فریزر به مرور زمان انعطاف خود را از دست داده و جدا می‌شوند و این سبب ایجاد برفک می‌شود. سالی، یک بار سالم‌بودن این نوارها را کنترل کنید تا در صورت کوچک‌ترین نشت هوا، آنها را تعویض کنید. برفک یخچال و فریزر را به‌صورت منظم آب کنید، چون با افزایش ضخامت برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود. شما می‌توانید یخچال‌های مجهز به سیستم برفک‌ آب‌کن اتوماتیک را انتخاب کنید تا مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
    ۴) تمیزکردن یخچال و فریزر:
    برای تمیزکردن دیواره داخلی یخچال و فریزر، باید مخلوطی از جوش‌شیرین و آب تهیه کنید. در ۴ لیوان آب ولرم، یک قاشق جوش‌شیرین بریزید و سپس با یک اسفنج نرم آن را روی دیواره‌ها بکشید. سپس آن را با پارچه‌ای نرم و تمیز خشک کنید. وقتی فریزر نویی می‌خرید، می‌توانید درون آن را با همین روش تمیز کنید. پس از هر بار شست‌وشو برای یکنواخت‌شدن سرمای داخل آن باید چند ساعت خالی باشد و با در بسته کار کند.
    ۵) خوشبو کردن یخچال (رفع بوی بد):
    برای اینکه یخچال‌تان بوی بد نگیرد، ظروف، اشیا و غذاهایی که درون یخچال می‌گذارید، باید تمیز و بدون بو باشد. برای از بین بردن بوی بد یخچال می‌توانید مقداری زغال را بکوبید و در کیسه‌های پارچه‌ای نازکی بریزید و در طبقه بالای یخچال بگذارید. هرچند هفته یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره بتوانید از آن به عنوان بوگیر استفاده کنید.
    ۶) استفاده بهینه از جامیوه‌ای:
    جامیوه‌ای در بخش پایینی یخچال قرار دارد. بنابراین از سایر بخش‌های یخچال گرم‌تر است. سبزی و میوه را در این بخش قرار دهید. بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند موز، لیمو و گوجه‌فرنگی را بهتر است در دمای بالای ۱۰ درجه بگذارید.
    ۷) جاسازی مواد غذایی:
    مقدار زیادی مواد غذایی را روی هم در یخچال انباشته نکنید چون هوای سرد، دیرتر میان آنها نفوذ می‌کند، بنابراین زودتر فاسد می‌شوند. نگهداری مواد غذایی به نوع ماده غذایی ومقدار آن و درجه آلودگی و شرایط محیط وابسته است. گوشت قطعه قطعه نشده را چند روز در یخچال نگه ندارید. سبزی‌ها و کاهوها را پاک کرده، درون یک دستمال نازک بپیچید و در یخچال بگذارید. برای نگهداری خورش در یخچال آن را ۵ دقیقه بجوشانید و بگذارید خنک شود. سپس می‌توانید آن را دو، سه روز در یخچال نگهداری کنید. می‌توان مرغ را دو، سه روز و سبزی‌ها را تا یک هفته و میوه‌ها را گاهی تا چند هفته درون یخچال نگهداری کرد. اگر روی هر کیسه ماده غذایی درون فریزر نامش را بنویسید، دستیابی به آن آسان‌تر است و با باز نگه‌داشتن در فریزر موجب اتلاف انرژی نمی‌شوند.
    ۸) پزشک یخچال‌تان باشید:
    ممکن است یخچال و فریزر منزل شما مشکلاتی داشته باشند که دلیلش را ندانید. اگر فریزرتان ریپ می‌زند و سپس روشن می‌شود، احتمالاً پلاتین رله‌ها کثیف شده و باید آنها را تمیز کنید. اگر فریزرتان سوت می‌کشد، باید لوله‌های یخچال شسته شوند و فریزرتان تجدید شارژ شود. اگر فریزرتان در طبقه‌های بالا خیلی سرد و در طبقه‌های پایین سرمای کافی تولید نمی‌کند، گاز فریزر تمام شده است.
    ۹ ) باز و بسته کردن در یخچال:
    از باز و بسته کردن بیهوده در یخچال و فریزر خودداری کنید. در یخچال و فریزر را به مدت طولانی باز نگذارید. اگر برق قطع شد یا به دلیلی یخچال از کار افتاد از باز و بسته کردن در آن جلوگیری کنید و اگر می‌توانید روی یخچال‌تان چند عدد پتو بیندازید.
    ۱۰ )به اندازه کافی سرد:
    درجه ترموستات فریزر را اغلب بین ۱۵ تا ۱۸ درجه زیر صفر و درجه ترموستات یخچال را از بین ۳ تا ۴ درجه بالای صفر تنظیم کنید. تنظیم درجه ترموستات برای کاهش مصرف انرژی لازم است و اگر درست تنظیم نشود موجب فاسد شدن یا یخ‌زدگی مواد غذایی و به تبع آن افزایش مصرف انرژی می‌شود.
    ۱۱) بطری نوشابه ممنوع:
    بطری‌های نوشابه گازدار را در قسمت جایخی یخچال یا در بخش فریزر یخچال-فریزر نگذارید. چون پس از انجماد کامل مایع درون بطری، در بطری باز می‌شود یا بر اثر فشار زیاد به بطری، بطری می‌شکند و مایع آن در داخل یخچال پراکنده می‌شود. در این صورت شما مجبورید دقایقی برای تمیز کردن ترکیدگی بطری، در یخچال را باز بگذارید که موجب اتلاف انرژی می‌شود. قوطی‌های کنسرو، رب گوجه‌فرنگی،‌گالن‌ها و بطری‌های حاوی شربت، ترشیجات و شیشه‌های مربا و عسل را در یخچال نگذارید. اینها فضای یخچال را اشغال کرده و موجب افزایش مصرف انرژی یخچال-فریزر می‌شوند.
    ۱۲ )خرید یخچال جدید:
    هنگام خرید یخچال مدل‌هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین برچسب انرژی یخچال را کنترل کنید. پس از جابه‌جایی یا حمل یخچال،‌حداقل ۲ تا ۳ ساعت پس از جابه‌جایی، یخچال را به برق وصل کنید








    روزنامه تهران امروز
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض فریز کردن وحفظ ارزش مواد غذایی

    با آغاز فصل پاییز بسیاری اقدام به فریزری کردن مواد غذایی و انواع میوه و سبزی می کنند تا در پاییز و زمستان آینده از این مواد استفاده کنند.
    این امر هر چند باعث سهولت تهیه غذا بویژه برای افراد کارمند شده و تنوع غذایی را نیز به همراه دارد، اما متخصصان تغذیه تأکید می کنند تا حد امکان مواد غذایی تازه جایگزین مواد غذایی فریزری شود؛ اما می توان با رعایت اصول صحیح فریز کردن موادغذایی، کیفیت مواد غذایی را حفظ کرد تا با آسودگی بیشتری ازاین مواد استفاده کرد.
    آنچه در پی می آید بررسی اصول صحیح فریز کردن مواد غذایی، میوه ها و سبزیها است تا با نیم نگاهی به این توصیه ها تغذیه بهتر داشته باشیم.
    بسته بندی و شرایط آن مواد غذایی پیش از فریز شدن نیاز به بسته بندی مناسب دارند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشکی محیط آن باعث خراب شدن مواد غذایی نشود. انتخاب نوع بسته بندی در گام نخست بستگی به نوع ماده غذایی و در مرحله بعد به سلیقه و میل شخصی بستگی دارد.
    از سوی دیگر لازم است تا پیش از بسته بندی میزان نیاز در هر بار مصرف مشخص شود؛چرا که بسته غذایی که از فریزر خارج می شود نباید مجدداً به فریزر بازگردد چون با هربار خارج شدن مواد غذایی از حالت یخ زدگی اندکی از ارزش تغذیه ای آن کاسته می شود.
    ● به طور کلی بسته بندی انتخابی باید شرایطی به این شرح داشته باشد:
    ▪ مقاوم به خروج رطوبت مواد غذایی (حفظ رطوبت طبیعی موادغذایی داخل بسته)
    ▪ با دوام و مقاوم به نشتی مواد از داخل بسته به بیرون
    ▪ مقاوم به ترک و شکستگی در مقابل دمای ۱۸- درجه سانتیگراد فریزر
    ▪ مقاوم به نفوذ چربی، روغن و مقاوم به نفوذ بو از محیط فریزر به داخل بسته
    ▪ حفظ بو و عطر و طعم موادغذایی و مقاوم به نفوذ بو از محیط فریزر به داخل بسته
    ▪ استاندارد بودن موادی که ظرف یا کیسه نایلون بسته بندی از آن تهیه شده است؛ به طوری که ترکیبات شیمیایی بسته بندی به داخل مواد غذایی نفوذ نکند.
    در منازل دونوع بسته بندی برای فریز کردن مواد غذایی استفاده می شود که شامل انواع ظروف در دار از جنس های مختلف چون پلاستیک و فلز (نوع شیشه ای کمتر متداول است) و بسته بندی با کیسه نایلون یا پلاستیک های زیپ دار ویژه بسته بندی.
    ● ظروف بسته بندی:
    ظروف بسته بندی معمولاً پلاستیکی، فلزی یا شیشه ای بوده و در اندازه های مختلف برای بسته بندی موادغذایی با درصد آب بالا یا مواد غذایی چون میوه و سبزی کاربرد دارند.
    سطح صاف کف و دیواره های ظروف، خارج کردن موادغذایی از ظرف و استفاده از موادغذایی را آسان می کند، به اضافه اینکه می توان بارها و بارها از این ظروف استفاده کرد.
    ظروف شیشه ای معمولی در دمای فریزر به سرعت می شکند، اما ظروف شیشه ای ویژه فریز کردن موادغذایی به دمای پایین مقاوم هستند.
    اغلب این ظروف دهان گشادند، اما انواع دیگر آن نیز متداول است. دهانه گشاد این ظروف برداشت موادغذایی از آنها را آسان می کند؛ آنچه درباره ظروف شیشه باید لحاظ شود، توجه به فضای خالی بالای ظرف یا، فاصله بین سطح ماده غذایی تا در ظرف است تا پس از انبساط مواد غذایی در اثر یخ زدن، ظرف نشکند، به ویژه درباره مایعات که انبساط آنها بیشتر بوده و امکان آسیب به ظروف بسته بندی بیشتر است.
    اما درباره ظروف پلاستیکی باید مقاومت ظرف به دمای پایین در نظر گرفته شود، چرا که بسیاری از ظروف پلاستیکی در اثر سرما ترک برداشته یا می شکنند.
    متخصصان تغذیه بهترین ظروف بسته بندی را ظروف شیشه ای می دانند، چرا که این ظروف ترکیبات شیمیایی ندارند که با مواد غذایی داخل ظرف واکنش نشان بدهند.
    کیسه های نایلونی و کیسه های پلاستیکی زیپ دار: بسته بندی موادغذایی با کیسه های نایلونی از متداول ترین شیوه های بسته بندی موادغذایی به ویژه در منازل است و پس از آن استفاده از کیسه های پلاستیکی زیپ دار رایج است.
    استفاده از کیسه نایلون به جهت قیمت پایین و عدم نیاز به شست و شوی مجدد چون ظروف شیشه ای یا پلاستیکی برای استفاده مجدد باید شسته شوند و امکان استفاده از فضای بیشتر به جهت امکان چیدن کیسه های روی هم بسیار رایج است.
    اما آنچه در این نوع بسته بندی بسیار مهم است توجه به مقاومت کیسه ها در مقابل نشتی، سرما، پاره شدن یا باز شدن درز کیسه ها در اثر سرمای فریزر و مقاومت به نفوذ یا خروج عطر و طعم، بو و رطوبت طبیعی مواد غذایی است که بی شک با انتخاب کیسه نایلون مناسب می توان به خوبی از ماده غذایی بسته بندی شده محافظت کرد.
    به تازگی در بعضی از کشورها از کاغذهای چند لایه برای بسته بندی استفاده می کنند. این کاغذها ازچند لایه شامل یک لایه کاغذ ، یک لایه فویل آلومینیومی، گلایسین، سلفون و یک لایه کاغذ استرچ _ قابل ارتجاع _ تشکیل شده اند که برای بسته بندی مواد غذایی چون انواع میوه، سبزی، گوشت استفاده می شوند. این نوع کاغذها می توانند به خوبی ماده غذایی را محافظت کنند.
    به تازگی در بعضی از کشورها از کاغذهای چند لایه برای بسته بندی استفاده می کنند. این کاغذها از چند لایه شامل یک لایه کاغذ، یک لایه فویل آلومینیومی، گلایسین، سلفون و یک لایه کاغذ استرچ _ قابل ارتجاع _ تشکیل شده اند که برای بسته بندی مواد غذایی چون انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و گوشت سفید استفاده می شوند. این نوع کاغذها می توانند به خوبی ماده غذایی را محافظت کنند.
    ▪ فضای آزاد برای فریز کردن مایعات؛ اگر برای فریزکردن مایعات از ظرف دهان گشاد استفاده می کنید به ازای هر نیم لیتر مایع (۵۰۰ سی سی)، یک دوم اینچ (۲‎/۱ سانتی متر ) و اگر از ظرف با دهانه باریک استفاده می کنید، سه چهارم اینچ (۹‎/۱ سانتی متر ) از فضای بالای ظرف را خالی بگذارید.
    ▪ فضای آزاد برای فریز کردن مواد غذایی جامد ؛ برای فریزکردن مواد غذایی جامد در ظروف دهان گشاد و ظروف با دهانه باریک باید به ازای هریک واحد ماده خشک ، نیم اینچ (۲‎/۱ سانتی متر ) از فضای بالای ظرف را خالی بگذارید.
    ▪ فضای آزاد برای فریزکردن انواع میوه؛ برای فریزکردن میوه ها در ظرف دهان گشاد به ازای هریک واحد ماده خشک، نیم اینچ (۲‎/۱ سانتی متر) و برای ظروف با دهانه باریک به ازای هر یک واحد ماده خشک یک و نیم اینچ (۸۱‎/۳ سانتی متر) فضا در نظر بگیرید.
    در صورتی که طبق الگو مواد غذایی را در ظروف به ویژه ظروف شیشه ای بسته بندی نکنید، پس از قراردادن شیشه های حاوی مواد غذایی در فریزر، شیشه ها شکسته یا ترک برمی دارند چرا که در اثر انبساط مواد غذایی ، حجم افزایش یافته و برای جبران کمبود فضا ظروف می شکنند.
    مدت ماندگاری مواد غذایی در فریزر هر چند فریزکردن اصولی مواد غذایی به ظاهر تأثیری بر عطر و طعم و بوی آنهاندارد اما بی شک بر ارزش غذایی آنها تأثیر می گذارند به ویژه اگر بسته بندی نامناسب بوده و یا مواد غذایی بیش از زمان استاندارد در فریزر نگهداری شوند.
    از این رو اگر مواد غذایی به درستی بسته بندی شده به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، مدت ماندگاری به این شرح خواهد داشت:
    ▪ میوه ها وسبزیها بین ۸ تا ۱۲ ماه.
    ▪ گوشت ماکیان (مرغ، بوقلمون و...) بین ۶ تا ۹ ماه، توجه کنید ماکیان باید پس از پاک کردن و شستن و قطعه قطعه شدن در فریزر قرار بگیرند.
    ▪ انواع ماهی به جز تن بین ۳ تا ۶ ماه.
    ▪ گوشت قرمز خرد شده یا چرخ کرده بین ۳ تا ۴ ماه.
    ▪ گوشت فراوری شده مانند انواع سوسیس و کالباس ، گوشت نمک سود و ... بین یک تا ۲ ماه.
    پس از گذشت زمان استاندارد ، اگرچه مواد غذایی به ظاهر سالم هستند اما هیچ گونه ارزش تغذیه ای نداشته و به تفاله تبدیل می شوند. بهترین زمان مصرف حداکثر ۳ ماه پس از فریزکردن برای موادغذایی با مدت ماندگاری بالا (مانند میوه ها و سبزیها) و برای موادغذایی با مدت ماندگاری پایین حداکثر یک ماه پس از فریزکردن است.
    ● عوامل تأثیرگذار بر حفظ کیفیت مواد غذایی یخ زده
    ▪ فرایند کردن مواد غذایی
    فرایند کردن به معنی ایجاد تغییراتی اندک در مواد غذایی خام به منظور حفظ کیفیت و ارزش تغذیه ای مواد غذایی بدون پختن کامل آنها است.
    ـ آنزیم بری یا فرایند کردن میوه ها و سبزیها پیش از فریزکردن تأثیر به سزایی در حفظ کیفیت آنها دارد. به این منظور کافی است پس از جوشاندن اندکی آب موادغذایی چون نخودفرنگی ، هویج ، لوبیا و ... را با اندکی نمک برای چند دقیقه جوشانده و پس از خارج کردن از آب و سرد کردن آن ، بسته بندی کرده و به سرعت داخل فریزر بگذارید. برای سبزیها حرارت دهی ملایم کافی است.
    ـ فرآیند کردن یا همان حرارت دهی ملایم به میوه ها نیز باعث ثابت شدن عطر و طعم، رنگ و ارزش تغذیه ای آنها می شود.
    ـ برای فرایند کردن به دقت عمل کنید و پیش از این که حرارت باعث پختن میوه ها و سبزی ها شود حرارت را متوقف کنید. در زمان فریزکردن باید موادغذایی نیم پز و رو به خامی باشند. حرارت دهی حداکثر باید ۵ دقیقه باشد.
    ▪ شرایط نگهداری بسته ها در فریزر
    ـ دمای فریزر باید همواره دمای مشخصی برابر با ۱۸- درجه سانتیگراد (صفر درجه فارنهایت) داشته باشد. هرگونه تغییر دما باعث خراب شدن موادغذایی داخل فریزر می شود.
    ـ پس از آماده کردن موادغذایی به سرعت آنها را در فریزر بگذارید.
    ـ سعی کنید بافاصله، بسته ها را در فریزر بگذارید. انباشتن فریزر با بسته های زیاد ازحد مانع از جابه جایی هوا میان بسته ها می شود.
    ـ از انباشتن فریزر با موادغذایی که همگی تازه بوده و نیاز به یخ زدن دارند بپرهیزید. این کار باعث افزایش ناگهانی دمای فریزر و کاهش کیفیت موادغذایی می شود. از این رو به تدریج موادغذایی تازه را در فریزر بگذارید.
    این نکته را فراموش نکنید که همواره «اولین بسته فریزشده، اولین بسته خارج شده» از فریزر برای مصرف است. با این روش همواره از موادغذایی تازه استفاده خواهیدکرد.
    ● نگهداری از فریزر
    مراقبت و نگه داری از فریزر نه تنها ازجهت اقتصادی مقرون به صرفه است بلکه باعث می شود تا فریزر دیرتر نیاز به تعمیر داشته و به نحواحسن از موادغذایی نگهداری کند. برای این منظور مکانی خشک، دور از آفتاب و گرد و غبار را انتخاب کرده و از جابه جا کردن فریزر پرهیز کنید.
    فریزر را کنار گاز به ویژه گاز فردار، مایکروویو و هروسیله گرمایی دیگری چون شوفاژ و... قرار ندهید. چون باعث اختلال دمایی فریزر و فرسودگی آن می شود.
    ازسوی دیگر با تغییر دمای داخل فریزر موادغذایی آسیب می بینند.
    فریزرهایی که از انواع بدون برفک (Frost- Free) هستند نیاز به برفک زدایی ندارند. اما نیاز به
    تمیزکردن حداقل دوبار در سال دارند چرا که کثیف شدن فریزر خود عاملی جهت اختلال در کار فریزر است.
    برای تمیزکردن فریزر ابتدا آن را خاموش کرده و پس ازانتقال موادغذایی داخل آن به جا یخی یا فریزری دیگر، فریزر را با دستمال آغشته به محلول جوش شیرین تمیزکرده و سپس با دستمال خیس اثر محلول را پاک کرده و با دستمال خشک، خشک کنید.
    درصورتی که احساس کردید فریزر بوی نامطبوعی دارد، از محلول جوش شیرین (یک قاشق غذاخوری جوش شیرین در یک چهارم لیتر آب) با محلول سرکه (یک فنجان سرکه در یک گالن آب) برای پاک کردن فریزر استفاده کنید. می توانید برای از بین رفتن کامل بوی فریزر پس از ۱۰ دقیقه محلول را از داخل فریزر پاک کنید.

    سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در یخچال را زود ببندید!


    ▪ محل قرار گرفتن یخچال:
    از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه های گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ و نورمستقیم خورشید بپرهیزید. فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل ۲۰سانتی متر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز قرار گرفته و در آن ب طور کامل بسته می شود.
    ▪ انتخاب صحیح یخچال:
    هنگام خرید یخچال مدل هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.
    ▪ جابجایی یخچال:
    درصورتی که ناچار به جابجایی و یا حمل یخچال و فریزر هستید، حداقل ۲تا۳ ساعت پس از جابجایی، یخچال را به برق وصل کنید.
    ▪ تنظیم ترموستات یخچال:
    دمای داخل فریزر معمولا ۳تا۴درجه زیرصفر و دمای داخل محفظه یخچال ۳تا۴درجه بالای صفر باید باشد. تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر اینکه باعث فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی می شود، مصرف انرژی را نیز افزایش می دهد.
    ▪ قراردادن چیزهای گرم در یخچال:
    قرار دادن چیزهای گرم در یخچال کار درستی نیست; زیرا هم با گرم کردن فضای داخل یخچال اثر سرما را کم می کنند و هم در اثر گرم شدن داخل یخچال، ذرات برفک و یخ آب شده و همراه با آلودگی های احتمالی به داخل غذاها می چکد و سبب آلودگی آنها می شود.
    ▪ هوای سرد و گرم در یخچال:
    در یخچال هایی که در قسمت بالای آن یخدان قرار ندارد، طبقات پایین تر بیشتر با هوای سرد در تماس هستند تا طبقات بالا; چون همان طور که می دانید هوای سرد، سنگین تر از هوای گرم است. همچنین چیزهایی که در قسمت در یخچال گذاشته می شوند به علت آنکه هنگام باز و بسته شدن، این قسمت در مجاورت هوای بیرون قرار می گیرد، کمتر از سرمای ضروری بهره مند می شوند.
    ▪ باز و بسته کردن در یخچال:
    در یخچال یا فریرز را هیچ گاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده آن بخصوص در تابستان خودداری کنید.
    ▪ حفظ سرمای یخچال:
    اگر برق قطع شد یا به دلیلی بطور موقت از کار افتاد، از باز و بسته کردن در آن خودداری کنید و اگر می توانید روی یخچال را با لحاف یا پتو بپوشانید تا سرمای داخل یخچال تا حد امکان حفظ شود. در تابستان که با هر مرتبه باز و بسته شدن در یخچال، درجه حرارت داخل دستگاه به سرعت بالا می رود، باید درجه سرما را بیشتر کرد تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.
    ▪ انبار کردن موادغذایی در یخچال:
    مقدار زیادی موادغذایی انباشته روی هم را در یخچال قرار ندهید، چون وقت زیادی لازم است که سرما به همه آنها نفوذ کند، بنابراین زودتر خراب می شوند. برای مثال، دیده می شود که مقدار زیادی سبزی را بصورت دسته در یخچال می گذارند و بعد از یکی دو روز وقتی بیرون می آورند وسط آن گندیده و در اثر تخمیر، داغ شده است. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. درصورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را بصورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
    ▪ برفک ها را بطور منظم آب کنید;
    زیرا به محض افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می رود. لوله های پشت یخچال یا فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری کنید.
    ▪ رفع بوی یخچال:
    برای رفع بوی یخچال می توانید مقداری ذغال را نیم کوب کنید، در کیسه پارچه ای نازکی بریزید و در یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هرچند وقت یک بار کیسه ذغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت بوگیری داشته باشد. جدار داخل یخچال را نیز هرچند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.
    ▪ نگهداری موادغذایی در یخچال:
    این موضوع به نوع ماده غذایی و مقدار آن، درجه آلودگی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، یک قطعه گوشت تازه را که از مغازه قصابی می خریم، صلاح نیست بیش از ۳روز در یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری انواع خورش نیز ابتدا در حالی که سرپوش ظرف خورش گذاشته شده، آن را حداقل ۵دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود. سپس داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب می توانید ۲تا۳روز خورش را در یخچال نگه دارید. پنیر با نمک را مدت نسبتا طولانی در یخچال می شود نگه داشت. مرغ معمولا ۲تا۳روز در یخچال قابل نگهداری است. سبزیجات را تا یک هفته و میوه جات را هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها شاید تا چند هفته براحتی بتوان در یخچال نگهداری کرد.
    ▪ مناسب ترین درجه فریزر:
    مناسب ترین درجه سرمای درون فریزر که هم موادغذایی را سالم نگه می دارد و هم مانع از بین رفتن ویتامین ها و خواص خوراکی ها می شود، ۱۶تا۲۰درجه سانتیگراد است.
    ▪ راهنمای چراغ های آگاهی دهنده یخچال:
    چراغ های آگاهی دهنده فریزرها معمولا ۳چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان دهنده برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز نشان می دهد که به دلیلی، مانند خرابی ترموستات، عمل سرماسازی خوب انجام نمی شود. از این رو، این چراغ همیشه باید خاموش باشد تا مطمئن باشیم که فریزر به خوبی کار می کند.
    اما برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که معمولا اتصالات را بصورت مستقیم درمی آورد تا سرما به حد کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این موقع این کلید را به حالت خاموش درمی آوریم، چراغ زرد هم خاموش می شود.
    ▪ زیاد شدن برفک فریزر:
    چنانچه لاستیک های دور در، خراب شود، برفک داخل فریزر زیاد می شود که برای رفع این مشکل باید لاستیک ها تعویض شوند.
    ▪ روشن شدن چراغ قرمز فریزر:
    چنانچه برودت یخچال خوب باشد، ولی باز چراغ فریزر روشن شود، سیم های چراغ اتصال پیدا کرده اند.
    ▪ ریپ زدن فریزر:
    اگر فریزر شما بعد از چند بار ریپ زدن روشن شود، ممکن است در اثر کار زیاد، پلاتین های رله کثیف شده باشند شما باید آنها را تمیز و یا رله را عوض کنید.
    ▪ سوت کشیدن فریزر:
    اگر فریزر شما سوت می کشد و برودت کم است، با چکش لاستیکی نقاط مختلف لوله های رابط بخصوص ابتدای اوپراتیورها(لوله هایی از جنس آلومینیوم برای اینکه سرما را سریع و خوب منتقل کنید) و به فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر عیب رفع نشد، لوله ها باید شسته و فریزر تجدید شارژ شود.
    ▪ برودت بد فریزر:
    اگر برودت در طبقه های بالا خوب اما در طبقه های پایین نامطلوب است، گاز فریزر تمام شده، علت تخلیه گاز را بررسی کنید.








    روزنامه ابتکار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    جدول نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر ( مرجع کامل اطلاعات )
    http://www.pezeshk.us/?p=8343
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    روش انجماد صحیح مواد غذایی برای نگهداری در فریزر
    امروزه نگهداری مواد غذایی در فریزر و مصرف آن در طول ماه های آینده به امری طبیعی در بین خانواده ها تبدیل گشته است . سایت پزشکان بدون مرز سعی دارد که طی مقالاتی روش های صحیح نگهداری این مواد در فریزر را به اطلاع شما بازدیدکنندگان برساند تا مواد غذایی شما در زمان مصرف بهترین کیفیت را داشته باشد .

    - انجماد، بهترين نحوه نگهداري موادغذايي بوده و موجب متوقف شدن فعاليت ميكرب ها مي شود.

    ۲- با استفاده از يخچال هاي خانگي مي توان موادغذايي منجمد را حداكثر تا سه ماه نگهداري كرد.

    ۳- بعضي از غذاهاي منجمد را مي توان به طور منجمد طبخ كرد. اين عمل موجب تسريع و صرفه جويي در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذايي مي شود.

    ۴- سبزي ها را قبل از انجماد، توسط بخار و يا با مقدار كمي آب بپزيد. سپس آن را سرد كرده، بسته بندي و منجمد كنيد. اين عمل فعاليت دياستازها را متوقف مي سازد.

    ۵- مواد پروتئيني، چربي ها، هيدارتهاي كربن، ويتامينهاي b وc موادغذايي را در ۱۸- درجه سانتيگراد مي توان حفظ كرد.

    ۶- درجه حرارت نگهداري مواد يخ زده نبايد كمتر از ۱۵- درجه سانتيگراد باشد.

    ۷- كيسه حاوي موادغذايي قبل از انجماد بايد خالي از هوا بوده و پاره نباشد.

    ۸- هنگام استفاده از محصول منجمد شده بايد آن را از فريزر به يخچال انتقال داد تا يخ آن باز شود. اين عمل موجب نگهداري رنگ، طعم و صرفه جويي در وقت است.

    ۹- خريد محصول منجمد بايد در مرحله آخر خريد انجام گيرد و به محض ورود به منزل در يخچال نگهداري شود.

    ۱۰- گوشتهاي منجمد را در يخچال و يا در درجه حرارت محيط زيست باز كنيد.

    ۱۱- طبخ سبزي هاي منجمد بايد در مدت زمان كوتاه تري انجام گيرد، زيرا قبل از انجماد سبزي ها طبخ شده اند.

    ۱۲- موادغذايي را در كيسه هاي نايلوني، ظروف پلاستيكي يا آلومينيومي سربسته فريز كنيد.

    ۱۳- هيچ گاه قطعات ماهي فريز شده را در آب باز نكنيد زيرا جذب آب موجب مي شود كه طعم آن تغيير كند. اما انجام اين كار در مورد ماهي درسته اشكالي ندارد.

    ۱۴- مدت زمان نگهداري موادغذايي گوشتي به صورت انجماد ۲ الي ۳ ماه، شيريني ها ، ميوه ها و اغلب سبزيها ۶ الي يك سال است.

    ۱۵- موادي كه هيچ گاه نبايد منجمد كرد عبارتند از: خامه، شير، ژله، سس مايونز، كاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبي و تخم مرغ سفت.

    ۱۶- بعضي از سبزي ها را كه به صورت خام مصرف مي شوند، نبايد منجمد كرد.

    ۱۷- سبزي ها را قبل از انجماد، تميز شسته، پاك كنيد. سپس با بخار پخته ، فريز كنيد.

    ۱۸- كندي در انجماد موجب فاسد شدن سبزي مي شود.

    ۱۹- گوشت پرندگان فريز شده را توسط آب جاري و يا با قراردادن در يخچال باز كنيد.

    ۲۰- مواد نشاسته اي حساسيت كمتري به سرعت انجماد دارند.

    ۲۱- گوشت سفيد مثل مرغ و ماهي در اثر انجماد نسبت به گوشت قرمز آسيب پذيرتر است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات در ایران سلامت