جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 25 مجموع

موضوع: نوشیدنی ها

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض نوشیدنی ها

    بهترين نوشيدنى ها


    نویسنده : دكتر احمد درستى

    چاى كم رنگ، آب، دوغ خانگى و ليمونات خانگى بهترين نوشيدنى ها در فصل تابستان هستند.
    در فصل تابستان به نوشيدنى و خوردنى بايد توجه ويژه اى كرد و با توجه به اينكه در فصل تابستان احتمال فساد مواد غذايى افزايش مى يابد، بنابراين در صورت صرف غذا خارج از منزل، غذا را در محيطى خنك نگهدارى كنيد.





    از مصرف بستنى هاى دستى تا حد امكان خوددارى كنند چرا كه در اين بستنى از مقدار زيادى چربى به نام خامه و رنگ هاى مختلف شيميايى و شكر فراوان استفاده شده است.
    بستنى هاى يخى بى نام و نشان خطرناك تر هستند زيرا موادى كه براى خوش رنگ كردن اين بستنى ها استفاده مى شود شناخته شده نيستند.
    با توجه به اينكه در اين بستنى هاي كارخانه اي مقدار زيادى شكر و مواد رنگى مجاز وجود دارد شرط عقل حكم مى كند از وارد كردن مقدار زيادى مواد شيميايى به بدن خوددارى شود.

    با توجه به افزايش گرما بدن مقدار زيادى عرق مى كند كه اين تعريق به نفع بدن است و مقدار زيادى سموم با خودش دفع مى كند و مايعات را جايگزين اين سموم از دست رفته مى كند. حتى اگر احساس تشنگى نمى كنيد آب بنوشيد زيرا هيچ ضررى به بدن شما نمى رساند.


    آبمیوه (مقالات)
    آبمیوه (مقالات)
    آخرین ویرایش توسط دکتر نادر در تاریخ 30-Jun-2012 انجام شده است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    شربت آلبالو بهترين نوشيدني براي رفع عطش

    آلبالو مسكن تشنگي است و شربت آلبالو بهترين دارو براي افراديست كه عطش فراوان دارند.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه مرکزي - هسته آلبالو، ضد اسهال و قابض و ضد فشار خون است.

    آلبالو ضد مواد صفراوي، ضد حالت تهوع و ضد سنگ كليه و بسيار اشتهاآور است.

    مصرف آلبالو براي گرم مزاجان و مبتلايان به فشار خون و افرادي كه چربي زيادي در شكم دارند سودمند است.

    مصرف آلبالو براي افرادي كه خارش پوستي دارند مؤثر و مفيد است.

    آلبالو خواص گيلاس را دارد و مصرف آن، اعصاب را آرامش مي‌دهد، ولي در هر حال نبايد در مصرف آن زياده‌روي كرد.

    آلبالو براي سوء هاضمه بسيار مفيد و ميوه‌اي نرم كننده (ملين ) است.

    همچنين مصرف چند روز متوالي شربت يا مرباي آلبالو براي معالجه نارسايي هاي كبد مفيد و شربت يا مرباي آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده مؤثرست.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشيدني‌هاي كافئين‌دار هرگز آب مورد نياز بدن را تامين نمي‌كنند

    نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و چاي به دليل داشتن كافئين و تئوفيليني كه دارند، ادرارآور هستند و نه تنها آب زياد به بدن نمي‌رسانند بلكه سبب دفع آب مي‌شوند
    دكتر فروزان صالحي، كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: «نوشيدني‌هاي كافئين‌دار هرگز نمي‌توانند جايگزين آب مورد نياز بدن باشند.» دكتر صالحي با بيان اين مطلب توضيح داد: «نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و چاي به دليل داشتن كافئين و تئوفيليني كه دارند، ادرارآور هستند و نه تنها آب زياد به بدن نمي‌رسانند بلكه سبب دفع آب مي‌شوند.» وي با اشاره اينكه تحت شرايط خاصي نياز بدن به آب بيشتر مي‌شود، تاكيد كرد: «بدن انسان روزانه به 6 تا 8 ليوان آب نياز دارد اما در مواقعي مانند آب و هواي بسيار گرم و سرد، هنگام فعاليت‌هاي زياد به ويژه در هواي گرم و زير نور خورشيد، هنگام بارداري و شيردهي، هنگام ابتلا به تب، اسهال، استفراغ و خون‌ريزي، نياز بدن به آب بيشتر مي‌شود.» كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت ادامه مي‌دهد: «ورزشكاران، كودكان و سالمندان كه احساس تشنگي در آنها كاهش يافته است بايد به طور مرتب آب بنوشند.» دكتر صالحي زمان مناسب نوشيدن آب را قبل از احساس تشنگي ذكر مي‌كند و افزود: «هنگامي كه آب بدن شما كم مي‌شود، احساس تشنگي مي‌كنيد، مكانيسم تشنگي وقتي فعال مي‌شود كه وزن بدنتان كم شده باشد و اين زمان براي نوشيدن آب دير است.» وي با اشاره به عوارض مصرف كم‌آب، گفت: «هنگامي كه آب كمتر از مقدار موردنياز مصرف شود، مشكل‌هايي مانند درد و تخريب بافت‌ها ايجاد مي‌شود و بسياري از دردها و بيماري‌ها مانند آسم، حساسيت‌ها، فشارخون، سردرد، دردهاي روماتيسمي، دردهاي آنژيني قفسه‌سينه و يبوست با مصرف مناسب آب بهبود پيدا مي‌كند.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    آشنایی با نوشیدنی‌ داغ چای لیمو دارچین

    چای لیمو دارچین را برای روزهای سرد سال انتخاب کرده و از طعم معطر آن لذت ببرید.

    زمان تهیه و آماده سازی: ‌20 دقیقه

    مواد لازم برای 6 نفر:

    آب: 6 پیمانه

    شکر: 4 قاشق چای‌خوری

    چوب دارچین: به تعداد دلخواه

    پوست لیمو: 8 عدد، به شکل نواری برش خرده شود.

    چای سبز کیسه‌ای: 6 عدد

    برش‌های حلقه‌ای لیمو: 12 قطعه نازک

    طرز تهیه:

    • آب، شکر، نوارهای پوست لیمو و دارچین را درون قابلمه‌ای ریخته و آن‌ها را بجوشانید.

    • پس از از جوش آمدن مخلوط،‌ حرارت را کم کرده و درب قابلمه را برداشته و به مدت 10 دقیقه دیگر نیز مخلوط را بجوشانید.

    • نوارهای پوست لیمو و دارچین را از درون مخلوط بیرون آورید.

    • چای سبز کیسه‌ای را درون قوری مورد نظر بریزید و بلافاصله مخلوط تهیه شده را روی آن بریزید، درب قوری را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید.

    • چای کیسه‌ای را از درون قوری بیرون آورده و چای آماده را درون فنجان‌های مورد نظر بریزید.

    • برای تزیین می‌توانید روی آن‌ها را با برش‌های لیمو تزیین کنید.

    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    6 پيشنهاد داغ در سرآغاز فصل سرد
    نوشيدني‌هاي زمستاني

    http://salamatiran.com/NSite/FullSto...6%D9%8A&type=2
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشيدني تابستاني؛ مخلوط ميوه‌جات

    وقتي گرما، همه جا بيداد مي‌كند، هيچ چيز مثل يك آبميوه خنك رفع عطش نمي‌كند!!!

    مواد لازم:

    چاقوي تيز

    هندوانه: 8 پيمانه، هسته‌هاي آن جدا شود.

    موز: 3 عدد

    يك عدد همزن

    پارچ بزرگ: يك عدد

    آب آناناس بدون شيريني: يك پيمانه

    آب پرتقال بدون شيريني: يك پيمانه

    توت فرنگي بزرگ: 6 عدد

    قطعات كنسرو شده آناناس: يك عدد، متوسط

    قاشق دسته بلند

    طرز تهيه:

    • ابتدا هندوانه را به دو نيم تقسيم كرده سپس آن‌ها را به قطعات كوچك تقسيم كنيد.

    • 2 تا از موزها را پوست كنده و به قطعات ريز تقسيم كنيد.

    • قطعات موز و هندوانه را درون دستگاه هم‌زن ريخته و آن‌ها را به صورت پوره درآوريد و درون يك پارچ بزرگ بريزيد.

    • آب آناناس و آب پرتقال را به درون پارچ اضافه كنيد و هم بزنيد.



    • توت فرنگي‌ها را با آب سرد شسته و سر آن‌ها را جدا كنيد و به قطعات كوچك تقسيم كنيد.

    • آخرين موز را نيز پوست كنده و به تكه‌هاي كوچك تقسيم كنيد.

    • درب قوطي كنسرو آناناس را باز كرده و تكه‌هاي آناناس را از آب بيرون آوريد. در اين قسمت از كار مي‌توانيد از آناناس تازه نيز استفاده كنيد.

    • تكه‌هاي توت فرنگي و آناناس و موز را به مخلوط درون پارچ اضافه كنيد و درب پارچ را بگذاريد و حدود 2 ساعت آن را درون يخچال قرار دهيد با اين‌كار آبميوه خنك شده و تكه‌هاي ميوه درون آن نرم مي‌شوند.

    • آبميوه را درون ليوان‌هاي بلند بريزيد و با ني آن‌ها را بنوشيد. فراموش نكنيد براي خوردن تكه‌هاي ميوه درون آبميوه، درون هر ليوان يك قاشق شربت‌خوري قرار دهيد.

    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دكتر محمدحسين صالحي سورمقي مي‌گويد چاي و قهوه و برخي نوشيدني‌هاي ديگر مي‌توانند انرژي‌بخش باشند
    نوشيدني‌هاي نشاط‌‌آور

    در طول تاريخ همواره از گياهاني مانند گل‌گاوزبان، دارچين، زعفران، چاي سبز، اکليل کوهي، اسطوخدوس، گل‌ساعتي و سنبل‌الطيب به عنوان دارو‌هاي ضدافسردگي و نشاط‌آور ياد ‌شده و تا به امروز نيز مصرف آنها ادامه داشته است اما به تازگي دانشمندان 6 گياه آشنا را از نظر نشاط‌بخشي موثرتر از بقيه معرفي كرده‌اند: قهوه، چاي، کاکائو، کولا، ماته و گوارنا. مي‌دانيد چرا؟ مگر چه موادي در اين گياهان هست که در بقيه نيست؟ دکتر محمدحسين صالحي سورمقي، متخصص فارماكوگنوزي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران به اين پرسش‌ها پاسخ مي‌دهد....


    سلامت: آقاي دکتر! به چه گياهاني مي‌گويند گياهان نشاط‌‌آور؟

    گياهاني که داراي خواص مسکن، ضددرد يا خاصيت محرک و يا خواصي باشند که بتوانند انرژي از دست رفته‌ بدن را تامين کنند، مي‌توانند به طرق مستقيم يا غيرمستقيم حالت مفرح و شادي‌بخش را در فرد ايجاد کنند و فرد را از خستگي و کوفتگي درآورند. از مهم‌ترين گياهاني که در دسترس همگان قرار دارند و همه مي‌توانند از آن بهره ببرند و محدوديت و ممنوعيتي در مصرف آنها وجود ندارد، گياهاني هستند که داراي ترکيبات کافئين و مشتقات آن هستند و معروف‌ترين آنها چاي، قهوه، کاکائو و گياهي به نام کولا است که از عصاره آن در نوشابه‌هايي که نام کولا دارند، استفاده مي‌شود.

    سلامت: چه جالب! پس کافئين موجود در آنها باعث اين اثر نشاط‌آوري مي‌شود؟
    بله! کافئين ماده‌اي است که ويژگي‌هاي ممتازي دارد؛ به دليل اينکه جذب بسيار سريعي در بدن داشته و اثرش خيلي سريع احساس مي‌شود. به عنوان مثال، وقتي شما خسته‌ايد و چاي يا قهوه مي‌نوشيد، پس از مدت کوتاهي احساس بهتري خواهيد داشت. اين احساس بهتر، صرفا روحي و رواني نيست؛ بلکه کافئين به سرعت جذب شده و اثر کرده است. به همين دليل، موادي که حاوي کافئين هستند مورد استقبال قرار مي‌گيرند.سلامت: ميزان کافئين تا چه حد بايد باشد تا موثر واقع شود؟

    خب، البته اثردهي اين ماده بستگي به غلظت‌اش دارد. ممکن است با غلظت‌هاي کم هم بتواند آن کار را انجام دهد، ولي در هر حال در غلظت‌هاي بسيار زياد مضر است زيرا تحريک‌ بسيار زيادي ايجاد مي‌کند، ولي در حد متعادل و متوسط، هم مضر نيست و هم مي‌تواند کارايي‌اش را به خوبي انجام دهد. بنابراين تعداد فنجان چاي يا غلظت آن و يا ميزان مصرف کاکائو، قهوه، کولا و نوشابه‌هايي که حاوي عصاره کولاي طبيعي هستند و اينکه چه‌قدر در طول روز مصرف کنيم، مشخص مي‌کند که کمتر از حدي بوده که خستگي‌مان را برطرف کند و يا در حد تعادل و يا زياده از حد بوده است. اين ميزان مواد به طور نسبتا دقيقي اندازه‌گيري شده است و در مواردي که محدوديت و ممنوعيت‌هايي وجود دارد، اخطارهايي به افراد داده شده و مشخص شده است که بيماران تا چه حد بايد از اين مواد استفاده کنند.

    سلامت: اين محدوديت‌ها چيست و براي چه افرادي تجويز مي‌شود؟

    چند دسته از افراد بايد مراقب مصرف اين مواد باشند و حد تعادل را نگه دارند؛ نه آنکه اصلا مصرف نکنند:

    • ‌خانم‌هاي باردار: از آنجا که اين مواد محرک هستند ممکن است سبب کم‌خوابي يا بي‌خوابي آنها شوند؛ توصيه مي‌شود ميزان کافئيني که وارد بدن يک خانم باردار مي‌شود بيش از 300 ميلي‌گرم نباشد. اين 300 ميلي‌گرم برابر 3 تا 5 فنجان چاي است، يعني يک خانم باردار در طول 24 ساعت، مجاز است بين 3 تا 5 فنجان چاي بنوشد و از اين ميزان تجاوز نکند.

    • بيماران قلبي يا کساني که جراحي قلب انجام داده‌اند. اين افراد نبايد استرس زيادي داشته باشند پس نمي‌توانند مانند يک فرد عادي که مي‌تواند حداقل 10 فنجان چاي در طول روز بنوشد، چاي مصرف کنند. در مورد قهوه هم همين‌طور است. ما با 2 گرم چاي خشک 5 فنجان چاي درست مي‌کنيم ولي با 2 گرم قهوه تقريبا يک فنجان قهوه تهيه مي‌کنيم. به همين دليل ميزان کافئين در قهوه‌اي که درست مي‌کنيم بيشتر مي‌شود. پس تعداد فنجان قهوه‌اي که مي‌توانيم در روز بخوريم بايد حداقل نصف فنجان‌هاي چاي باشد. مثلا 10 فنجان چاي برابر با 3 تا 5 فنجان قهوه است.

    سلامت: نوع چاي چه‌طور؟ مثلا چاي سبز همان اثري را دارد که بقيه چاي‌ها دارند؟
    نه! اتفاقا ميزان کافئين چاي سبز نسبت به چاي سياه بسيار کمتر است. بنابراين اگر کسي براي رفع خستگي مي‌خواهد چاي بنوشد بهتر است از چاي سياه استفاده کند؛ اما به طور کلي چاي سبز در دو سه مورد بر چاي سبز ارجحيت دارد. يکي از نظر خاصيت ضدسرطاني، خاصيت کاهش کلسترول و چربي و فشارخون و ديگري تاثير بر بعضي از ميکروب‌ها به‌خصوص در ناحيه دهان و دندان.سلامت: به نظر مي‌آيد که چاي از بقيه در دسترس‌تر است. خب، حالا بايد چه کار کنيم تا از همين چاي بيشترين کافئين را دريافت کنيم؟

    سوال خوبي پرسيديد. ارزش چاي به ميزان کافئين موجود در آن است که در بدن موجب رفع خستگي مي‌شود. البته چاي خواص ديگري هم دارد. جالب است بدانيد تا امروز 51 اثر فيزيولوژيک وفارماکولوژيک از چاي به کرات در مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي تاييد شده است؛ مثل اثرات ضدآلزايمر، ضدميکروب، ضدويروس، ضداسهال و... که مهم‌ترين آنها اثر کافئين بر بدن و اثر آرام‌بخشي چاي است. بنابراين اگر کاري کنيم که کافئين از بين برود، ديگر اين نوشيدني ارزشي نخواهد داشت. پس بهتر است چاي را در 15 دقيقه اول پس از دم کشيدن مصرف کنيد. در اين صورت، بيشترين ميزان کافئين را از آن دريافت خواهيد کرد؛ زيرا به محض اينکه آب جوش روي چاي ريخته مي‌شود، کافئين آن شروع به حل شدن مي‌کند. اين امر هيچ ارتباطي به رنگ چاي ندارد. ضمن اينکه بيشتر چاي‌هاي خارجي رنگ‌هاي مصنوعي دارند ولي ممکن است يک چاي ايراني کم‌رنگ، ميزان کافئين زيادي داشته باشد. بعد از 15 دقيقه، مواد تلخ چاي به نام تانن وارد آب جوش مي‌شوند. به همين دليل وقتي چاي مي‌جوشد يا مي‌ماند، ميزان تلخي آن بيشتر است. تانن‌ها پس از آزاد شدن از برگ‌ها شروع به پيوند با کافئين مي‌کنند. از اين پس کافئين موجود در چاي قابل جذب در بدن نيست و فايده‌اي هم ندارد. بنابراين بهترين چاي براي رفع خستگي يک چاي تازه‌دم است؛ در حالي كه چاي کهنه اين خاصيت را نداشته و حتي ممکن است ضرر هم داشته باشد و مثلا يبوست‌آور باشد.

    سلامت: با توجه به آنچه گفتيد، قاعدتا بايد يک گياه داراي کافئين باشد تا نشاط‌آور باشد؛ درست است؟

    نه، اينطور نيست! گياهان ديگري هم هستند که مي‌توانند انرژي‌بخش و نشاط‌آور باشند. يک گروه از اين گياهان داراي قندهايي هستند که مي‌توانند به سرعت در بدن بسوزند و خوراک بسيار خوبي براي مغز ما باشند؛ مانند خرما. گروه ديگري هم هستند که از قديم به عنوان ضداضطراب، ضدترس و دلهره يا به عنوان آرام‌بخش يا ضدافسردگي مصرف مي‌شده‌اند. يکي از بهترين و قوي‌ترين گياهاني که در تحقيقات چندساله به خاصيت آرام بخشي و ضدافسردگي آن پي برده شده، گياهي است به نام علف چاي که تقريبا 2100 سال پيش براي افراد ماليخوليايي و افسرده و... استفاده مي‌شد اما تحقيقات سال‌هاي اخير، مطالب ديگري هم به آن اضافه کرده؛ به عنوان مثال، اين گياه مي‌تواند اکسيژن سطح مولکول را بالا ببرد، خواب را تنظيم ‌کند و با چند مکانيسم، هم به عنوان آرام‌بخش، ضددرد و مسکن مورد استفاده قرار گيرد و هم اينکه با مکانيزم‌هايي نظم خاص و تحرکي را در بدن ايجاد کند که در نهايت به نشاط و بشاش بودن منجر مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    با کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین به دو لیوان در روز می توان مانع از افزایش فشارخون و بیماریهای ناشی از آن شد



    “لیوی چن” استاد دانشکده سلامت عمومی دانشگاه لوییزیانا و سرپرست گروهی که این مطالعه را به انجام رسانده است از دانشگاه “لویسیانا”، گفت: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین شده و مصرف قند، یک راهکار مهم غذایی برای کم کردن فشار خون و کاهش سایر بیماری های مرتبط با فشار خون است .

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ، دکتر “لیوی چن” گفت : مصرف نوشیدنی های شیرین و قند عاملی مهم در استراتژی غذایی برای کاهش فشار خون و کاهش بیشتر بیماری های ناشی از افزایش فشار خون است.

    وی افزود در این مطالعه به این نتیجه رسیدیم کاهش سه میلیمتری جیوه فشار خون اولیه، میزان مرگ و میر ناشی از حمله مغزی و بیماری های عروق کرونر را به ترتیب هشت و پنج درصد کاهش می دهد.
    طبق ارزیابی های انجام شده ، کاهش فشار سیستولیک خون به اندازه سه میلی لیتر جیوه ، مرگ و میر ناشی از سکته مغزی را تا ۸ درصد و تلفات ناشی از بیماری های قلبی عروقی را تا پنج درصد کاهش می دهد.
    وی افزود: با کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین شده به اندازه متوسط دو وعده در روز می توان فشار سیستولیک خون را کاهش داد.
    مطالعاتی که پیش از این انجام شده بودند، نشان داده اند که مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده خطر ابتلا به چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع دو را افزایش می دهد اما تاثیر نوشیدنی های شیرین شده بر فشار خون بررسی نشده بود.
    محققان نوشتند: این مطالعه نشان داد که مصرف کمتر نوشیدنی های شیرین شده کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک را به دنبال دارد.
    در این مطالعه نوشیدنی های شیرین شده به نوشیدنی هایی گفته می شوند که با شکر یا شربت ذرت غنی از فروکتوز شیرین شده اند مانند نوشیدنی های غیر الکلی، آب میوه ها، لیموناد. این مطالعه نوشیدنی های رژیمی را در برنمی گرفت.

    در این تحقیق آمده است با کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین به دو لیوان در روز می توان به چنین نتیجه ای دست یافت.
    این مطالعه در مجله انجمن قلب آمریکا به نام Circulation ( سیرکولیشن ) منتشر شده است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشیدن و نو شدن
    گفتگو با دکتر مسعود کیمیاگر درباره نوشیدنی‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی


    بعضی‌ها فصل سرما را با چندین و چند سرما خوردگی و آنفلوآنزا پشت سر می‌گذارند و بعضی‌ها اصلا در این دوران مریض نمی‌شوند. می‌دانید تفاوت در کجاست؟ در سیستم ایمنی بدن‌شان! متخصصان تغذیه می‌گویند اگرچه عوامل ژنتیکی در مقاومت سیستم ایمنی نقش بزرگی ایفا می‌کند اما تغذیه نیز مهم است. این مساله به ویژه برای کودکان، زنان باردار و سالمندان حایز اهمیت بیشتری است. با انتخاب عادات غذایی صحیح و وارد کردن برخی موادغذایی تقویت‌کننده سیستم ایمنی به ویژه در فصل سرد سال می‌توان خیلی بهتر با عوامل بیماری‌زا مقابله کرد. به همین بهانه از دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی خواسته‌ایم ضمن بررسی نوشیدنی‌های متداول خودمان به ما بگویند که کدام‌یک از اینها تقویت‌کننده سیستم‌ایمنی هستند و کدام‌یک به غلط عنوان مقاوم‌کننده گرفته‌اند.

    ▪ آقای دکتر! بهترین نوشیدنی‌هایی که شما در فصل زمستان برای تقویت سیستم ایمنی پیشنهاد می‌کنید، کدام‌اند؟

    ـ من شیر و آب‌‌میوه‌ها را توصیه می‌کنم. شیر و دوغ و مخصوصا دوغ‌های پروبیوتیکی (نظیر دوغ کفیر) به دلیل باکتری‌های مفید که درون‌شان رشد می‌کند و دارا بودن پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن و آب‌میوه‌ها به دلیل داشتن ویتامین به ویژه ویتامین a از بهترین انتخاب‌هایی هستند که می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند. جالب است بدانید، تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده‌ که رابطه مستقیمی بین ویتامین a موجود در بدن افراد و ابتلای آنها به عفونت‌ها وجود دارد. حداقل کاری که ویتامین a می‌تواند در بدن بکند، کاهش عوارض بیماری‌های عفونی است. افرادی که به‌اندازه کافی ویتامین a دریافت می‌کنند هم کمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند و هم اگر مبتلا شدند، عوارض عفونت و سیکل و دوره نقاهت شان کوتاه‌تر خواهد بود.

    ▪ از میان آب‌میوه‌ها، کدام‌یک را پیشنهاد می‌کنید؟

    ـ تمامی آب‌میوه‌هایی که بتوانند ویتامین a یا پیش‌ساز آن یعنی بتاکاروتن بیشتری را تامین‌ کنند که بهترین‌شان آب مرکبات و آب هویج است. آب مرکبات در جایگاه اول فهرست نوشیدنی‌های تقویت‌کننده قرار می‌گیرد اما آب‌میوه و سبزیجات دیگر مثلا آب گوجه‌فرنگی هم کم اهمیت نیستند. اگر فردی می‌خواهد تغذیه مناسبی برای پیشگیری از عفونت‌ها داشته باشد باید روی لبنیات و میوه‌ها کار کند که اگر نوشیدنی‌ را در این گروه در نظر بگیریم، شیر و آب‌میوه جزو بهترین‌ها حساب می‌شوند.

    ▪ مصرف آب‌میوه‌های آماده‌ای که روی آنها قید شده: «بدون شکر، افزودنی و نگه‌دارنده» هم مفید است؟

    ـ آن دسته از آب‌میوه‌های آماده‌ای که روی آن نوشته نکتار یا طبیعی، قابل قبول هستند. تقریبا این آب‌‌میوه‌ها نزدیک به نوع طبیعی شان بوده و می‌توانند جایگزین مناسبی باشند؛ مثلاً به عنوان یک همراه غذا در وعده اصلی.

    ▪ آب‌میوه‌های غنی شده چه‌طور؟همه اینها می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. از این رو به افراد توصیه می‌کنیم. اگر آب‌میوه‌هایی که پیشتر از آنها یاد کردیم، غنی شده نیز باشند، بهتر خواهد بود.

    ▪ آیا مخلوط کردن آب‌میوه‌ها سبب ایجاد ارزش افزوده‌ای می‌شود یا نه؟

    ـ خب، این کار ضرری ندارد و در ضمن تنوع را نیز بیشتر می‌کند. وقتی ما آب‌میوه‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم میوه‌ها اثری روی هم نمی‌گذارند که ارزش غذایی شان را کم کند اما چون تنوع بیشتر می‌شود و چند نوع میوه را هم‌زمان دریافت می‌کنیم، به نفع مصرف‌کننده خواهد بود. در ضمن، ممکن است از نظر ذایقه به نظر برخی افراد مخصوصا گروهی که از یک میوه خوش‌شان نمی‌آید، بهتر باشد. البته نباید فراموش کرد که در درجه اول توصیه می‌شود میوه‌ها را مصرف کنید، مگر آنکه ضرورتی وجود داشته باشد. برای افرادی که مشکل بلع یا جویدن دارند، فرصت کافی برای میوه خوردن ندارند و یا معده‌شان با خوردن میوه تحریک می‌شود، مخلوط کردن یا گرفتن آب‌میوه خوب است اما به طور معمول ما ترجیح می‌دهیم مردم عادت کنند که میوه را کامل بخورند.

    ▪ چای سبز چه‌طور؟ تقویت‌کننده سیستم‌ایمنی نیست؟

    ـ در مورد چای سبز و تاثیر آن بر پیشگیری یا درمان بیماری‌های عفونی من چیزی نشنیده‌ام در حالی که این روزها تب خوردن این چای بالا گرفته. چای سبز در کاهش کلسترول بد خون و پیشگیری از سرطان‌ها به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها موثر است اما در مورد پیشگیری از عفونت‌ها من مطلبی ندیده‌ام. جالب است بدانید متخصصان فارماکوگنوزی نیز وجود برخی ترکیبات تحریک‌کننده سیستم ایمنی را در این نوع چای اعلام می‌کنند اما آن‌قدر تأثیر چشم‌گیری بر قوای این دستگاه ندارند. به این دلیل عادت به خوردن این نوشیدنی با این هدف توصیه نمی‌شود.

    ▪ در مورد نوشیدنی‌ آلوئه‌ورا که این روزها زیاد شده و تبلیغات گسترده‌ای دارد، چه‌ می‌گویید؟

    ـ آلوئه‌ورا گیاهی است که این‌روزها مورد توجه قرار گرفته و خواص زیادی را به آن نسبت می‌دهند و در منابع گوناگون می‌بینیم که به خصوص گفته می‌شود تقویت کننده سیستم ایمنی، پوست، دستگاه گوارش و تنها منبع گیاهی ویتامین b۱۲ است. به هر صورت می‌توان از کمپوت این گیاه نیز به عنوان راهی برای ایجاد تنوع در جهت تقویت سیستم‌ایمنی از طریق خوراکی بهره برد اما نباید انتظار زیادی داشت در حالی که راه‌های مؤثرتر و کم‌هزینه‌تری وجود دارند.

    ▪ از این نوشیدنی‌هایی که گفتید، توصیه می‌کنید در روز چه مقدار مصرف کنیم؟

    ـ معادل دو لیوان شیر را برای همه (۲ تا ۳ لیوان دوغ پروبیوتیکی) و ۴ تا ۵ عدد میوه که اگر به صورت آب‌میوه بخواهیم مصرف کنیم، هر لیوان آب‌میوه تقریبا ۵/۲ میوه محسوب می‌شود و تقریبا ۲ لیوان آب‌میوه باید نوشید. باز هم تاکید می‌کنم که بهتر است به جای آب میوه، خود میوه را مصرف کنیم.



    روزنامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نوشيدني مخصوص زمستان

    اين نوشيدني، خوشمزه، خوشرنگ و سرشار از ويتامين را در مدت كوتاهي تهيه و ميل كنيد.

    زمان تهيه: 10 دقيقه

    مواد لازم براي يك نفر

    لبوي خام: 4 عدد، پوست كنده

    سيب: 4 عدد

    زنجبيل تازه: 2 سانتي‌متر

    انار:‌ يك عدد،‌ فقط دانه‌هاي آن

    ليمو ترش:‌ بدون پوست، نصفي

    موز پوست كنده، يك عدد

    عسل: 2 قاشق چاي‌خوري

    طرز تهيه:

    1- انار، سيب، لبو، ليمو و زنجبيل را باهم درون دستگاه آبميوه‌ گيري بريزيد و آب آن‌ها را بگيريد.

    2- آب حاصله را درون يك دستگاه همزن بريزيد و موز و عسل را به آن اضافه كرده، با هم مخلوط كنيد.

    3- مخلوط فوق را بچشيد، اگر دوست داشتيد كمي شيرين‌تر شود مقدار بيشتري عسل به آن اضافه كنيد.

    4- مخلوط را درون يك ليوان بريزيد و در صورت تمايل روي آن را با دانه‌هاي انار تزيين كنيد.

    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت