جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 5 از 5 مجموع

موضوع: تغذیه بیمار سرطانی(مقالات)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض تغذیه بیمار سرطانی(مقالات)

    حمايت تغذيه‌يي بيماران سرطاني در بهبود وضعيت آنها موثر است

    براساس يافته‌هاي يك پژوهش، با توجه به آنوركسي و لاغري مفرط در بيماران سرطاني، حمايت تغذيه‌يي در بهبود حال بيماران امري اجتناب ناپذير است. منيژه حكيمي، پژوهشگر و كارشناس مسئول تغذيه و رژيم‌هاي درماني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره يافته پژوهش خود پيرامون اثرات رژيم درماني بر بيماران سرطاني كه در سومين كنفرانس آسيايي اقيانوسيه‌يي پيشگيري از سرطان ارائه شد گفت: آنوركسي و لاغري مفرط دو شكل عمده بيماران سرطاني است. فاكتورهايي كه به اين سندرم تحليل برنده كمك مي‌كند شامل اثر تومور، اثر شيمي درماني،‌ متابوليسم غير طبيعي كربوهيدارت چربي، پروتئين و پاسخ‌هاي سيتوكنيها است و به همين دليل بيماران سرطاني داراي بيشترين استعداد ابتلاء به سوء تغذيه پروتئين كالري هستند كه ناشي از كاهش مواد مغذي، ‌افزايش دفع مواد مغذي و نيازهاي متابوليكي تومورهايي است كه باعث اختلال در متابوليسم ميزبان مي‌باشد. وي افزود: در غياب مواد اگزوژن كافي، بدن، تركيبات آندروژن را جهت تامين نيازهاي ميزبان و تومور از نظر پروتئين و انرژي مصرف مي‌كند و در نهايت PEM يك عامل مرگ و مير در بيماران سرطاني است لذا حمايت تغذيه‌يي در جهت بهبود حال بيماران به عنوان يك امر اجتناب ناپذير در مي‌آيد و همواره بايد به آن توجه كرد. وي در ادامه گفت: هدف از رژيم درماني در مبتلايان به سرطان معده، جلوگيري از كاهش وزن و سوء تغذيه، كنترل دريافت مايعات، كاهش عوارض جانبي ‌حاصل از شيمي درماني و تصحيح دفع پروتئين در انتروپاتي روده‌اي است كه در اين نوع بيماران مشاهده مي‌شود. حكيمي خاطرنشان كرد:‌ مشكلات تغذيه‌يي در مبتلايان به سرطان باعث آنوركسي، لاغري مفرط، متابوليسم غيرطبيعي كربوهيدرات، پروتيئن‌ها، پاسخ‌هاي سيتوكين‌ها ، سوء تغذيه و سندرم دامپينگ مي‌شود. از سوي ديگر شايع‌ترين علايم گوارشي در بيماران تحت شيمي درماني كه منجر به كاهش وزن مي‌شوند شامل سيري سريع، بي‌اشتهايي، تهوع و استفراغ مي باشد. وي با اشاره به هدف از حمايت تغذيه‌اي اين نوع بيماران گفت: ممانعت از ادامه يا معكوس كردن اثرات ناخواسته‌ بيماري، تعديل اثرات جانبي درمان، اصلاح نتايج درمان و بهبود كيفيت زندگي بيماران است. به گفته اين پژوهشگر تغذيه از ديدگاه بيمار و خانواده او مانند يك دارو لازم بوده و بايد اجتناب ناپذير باشد. حمايت تغذيه‌يي با ميزان نياز به مواد مغذي و عوامل رواني و اجتماعي خاص فرد سازگار شود از سوي ديگر تغذيه بايد بيشتر براساس نياز فيزيولوژيكي فرد باشد تا رفتار او . وي در ادامه با اشاره به اقداماتي كه رژيم شناسي جهت بهبود وضعيت تغذيه‌يي و تامين نيازهاي بيماران سرطاني در نظر بگيرد، بر جلوگيري از كاهش وزن با گنجاندن غذاهاي مقوي و سبك در رژيم غذايي بيمار، خنثي كردن اثر جانبي داروهاي شيمي درماني و راديوتراپي، تامين مواد مغذي مورد نياز در فرم قابل تحمل مانند تغذيه دهاني، وريدي يا لوله‌يي، پايش دريافت مايعات، ايجاد تنوع غذايي در رژيم بيمار و تغيير غذا به صورت قابل پذيرش بيمار و تصحيح انواع كمبودهاي تغذيه براي بيمار در طول درمان و پس از درمان جهت حفظ ميزان ويتامين‌ها و ميزان‌هاي لازم براي انجام عملكردهاي طبيعي بدن است، تاكيد كرد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    بیماران سرطانی باید برنامه غذایی داشته باشند


    اگر بیماران سرطانی از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت.

    فعالیت بدن و سوخت و ساز سلول به برنامه غذایی سالم نیاز دارد. این برنامه غذایی و تغذیه سالم برای بیماران سرطانی بسیار مهم و حیاتی است.
    اگر بیماران سرطانی از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت. غذای سالم‌ می‌تواند به بازسازی بافت‌های بدن یاری برساند و سیستم ایمنی را تقویت كند. بیمارانی كه تغذیه خوبی دارند به راحتی عوارض بیماری را تحمل می‌كنند. تامین كالری كافی و پروتئین لازم برای بدن، درمان بیماری را سرعت می‌بخشد. بیماران سرطانی نباید از خوردن غذاهای جدید بترسند.
    در بعضی موارد غذاهایی كه پیش از این به نظر خوشمزه نمی‌آمدند به هنگام درمان، مزه مطبوعی پیدا می‌كنند. به علا‌وه، بیماران سرطانی باید با كارشناس تغذیه خود مشورت كنند و از پیشنهادهای او برای تهیه برنامه غذایی خود كمك بگیرند. همچنین به هنگام سفر با خودشان غذاهای سرد داشته باشند تا نیازی به خوردن غذای رستوران نباشد و غذا را طوری تهیه كنند كه به راحتی قابل خوردن باشد.
    ممكن است حس بویایی یا چشایی بیماران سرطانی به هنگام بیماری یا درمان تغییر كند. به طور مثال، غذاهای پر پروتئین مثل گوشت ممكن است مزه‌ای تلخ پیدا كند اما بیماران باید بدانند كه تغییرات مزه و بوی غذا پس از پایان درمان برطرف خواهد شد. شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و مشكلات دندانی نیز به تغییراتی در حس بویایی و چشایی منجر می‌شوند.
    بیماران سرطانی باید دقت كنند اگر به زخم دهان، لثه و یا آسیب مخاط حلق دچار شدند با پزشك، پرستار و یا كارشناس تغذیه خود صحبت كنند تا راه‌های مناسبی برای كمك به آنان ارائه شود. روش خاصی برای جلوگیری از تغییرات بویایی یا چشایی وجود ندارد چون هر فردی، تاثیر متفاوتی از بیماری و درمان آن را می‌پذیرد.
    ● اما چند نكته است كه می‌تواند به حل این مشكلات كمك كند:
    ▪‌ غذاهایی انتخاب كنید كه دوستشان دارید و مخصوص ذائقه شماست.
    ▪ به جای گوشت قرمز مثل گوشت گاو كه بو و مزه زیادی دارد، از گوشت مرغ و ماهی یا بوقلمون، تخم مرغ و محصولات لبنی كم مزه استفاده كنید و برای بهتر شدن مزه گوشت، مرغ یا ماهی، آنها را در مخلوط ماست و آبلیمو و یا آب میوه یا رب ترش و شیرین قرار دهید.
    ▪ از مقادیر كم ادویه مثل ریحان، پونه كوهی یا رزماری در غذا استفاده كنید.
    ▪ از موادغذایی ترش مزه مثل پرتقال و لیموترش كه مزه بیشتری دارند استفاده كنید. البته اگر زخم دهان یا حلق دارید غذاهای ترش موجب درد و آزار شما خواهد شد.
    ▪ نهایتا در صورتی كه حس بویایی شما دچار مشكل شده است دستگاه تهویه آشپزخانه را روشن كنید تا بوی غذا در فضای خانه پخش نشود.‌




    دكتر مژگان سرافرازی


    روزنامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك متخصص:
    مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 كارايي شيمي‌درماني را افزايش مي‌دهد

    بيماران سرطاني مي‌توانند با گنجاندن مواد غذايي حاوي اسيد چرب امگا-3 در رژيم غذايي خود، تاثير شيمي درماني و يا اشعه درماني را به نحو مؤثري افزايش دهند.

    دكتر «جعفر بهزاد»، محقق و متخصص تغذيه با بيان اين مطلب به خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، گفت: بررسي‌هاي انجام شده روي خواص اسيد چرب خانواده امگا-3 نشان مي‌دهد اين مواد ديواره سلولهاي سرطاني را به شدت ناپايدار مي‌كند و آنها را در مقابل داروها و اشعه آسيب پذير مي‌كند.

    وي مصرف موادي همچون تخم مرغ و روغن ماهي را براي بيماران مبتلا به سرطان ضروري خواند و همچنين تاكيد كرد: ماده امگا-3 غير از افزايش تاثير درمان، از رشد و گسترش تومورها در بدن نيز جلوگيري مي‌كند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    النازسيفي - چگونه نيازهاي غذايي بيمار مبتلا به سرطان را تامين کنيم؟
    راهنماي تغذيه بيماران مبتلا به سرطان

    عصر حاضر دوره بروز بيماري‌هاي مزمن و زمينه‌اي‌ است. با کنترل بيماري‌هاي عفوني امروزه سيماي بيماري‌ها چهره عوض کرده است. شيوع بيماري‌هايي مانند ديابت، بيماري‌هاي قلبي عروقي، پرفشاري خون، سرطان‌ها و نشانگان متابوليک افزايش يافته که در ايجاد آنها عواملي مانند شيوه زندگي و الگوي غذايي ناسالم نقش دارد و موجب مي‌شود فرد با دارا بودن استعداد و زمينه ژنتيکي و ديگر عوامل محيطي بيشتر در معرض خطر قرار گيرد...





    نه تنها نوع تغذيه در ايجاد اين بيماري‌ها اهميت دارد بلکه تغذيه و رژيم درماني به عنوان گام درماني مهمي‌در کنار دارودرماني تحت نام تغذيه - پزشکي درماني (mnt) در کنترل اين بيماري‌ها مطرح است.


    در کشورهاي پيشرفته به محض شناسايي بيماري در کنار درمان‌هاي معمول که طبق نظر متخصص انکولوژي راديوتراپي صورت مي‌گيرد بيمار از کانال رژيم درماني نيز عبور مي‌کند تا حمايت‌هاي تغذيه‌اي‌ لازم صورت گيرد و تا جاي ممکن از بروز مشکلات بعدي پيشگيري شود.





    چرا تغذيه اين بيماران اهميت دارد؟


    زيرا در اين بيماري، توليد عوامل ضد توموري که به طور طبيعي به‌وسيله سلول‌هاي بدن براي مقابله ايجاد مي‌شود و همچنين راديوتراپي و شيمي‌درماني کم اشتهايي و مشکلات تغذيه‌اي‌ را به همراه مي‌آورد. يعني در عين اينکه بدن در شرايطي قرار گرفته که سلول‌ها نياز‌هاي غذايي خاص و افزايش يافته‌اي‌ دارند به علت کم اشتهايي و ديگر عوارضي که ذکر خواهد شد کمتر غذا دريافت مي‌کنند.


    • وضعيت غذايي بهبود يافته، آثار جانبي را کاهش داده به باز تواني بيمار کمک مي‌کند.


    • بيماراني که تغذيه مناسب در پيش مي‌گيرند بهتر درمان‌هاي معمول را تحمل مي‌کنند و شانس بيشتري در بازيابي سلامت خود دارند.


    • با رعايت تغذيه مناسب، سيستم ايمني ضعيف نشده و احتمال ايجاد عفونت‌هاي متعدد که در بيماران شايع است، کاهش مي‌بايد.


    • افرادي که تغذيه مناسب دارند کمتر دچار کاشکسي عضلاني (از دست رفتن توده عضلاني) مي‌شوند.


    • تغذيه متنوع و مکفي نياز به انرژي، پروتئين و ريز مغذي‌ها را تامين کرده، با دريافت مقادير کافي از انواع آنتي اکسيدان‌ها مانند کاروتنوئيد‌ها، ويتامين e، اسيدهاي فنوليک، آنتي‌اکسيدان قوي رسوراترول و... از طريق غذا، بدن بهتر با عوامل اکسيدان مبارزه مي‌کند. التهابات کاهش مي‌يابد و راديکال‌هاي آزاد که طي سوخت و ساز در بدن شکل مي‌گيرند و يا از محيط خارج بدن را تحت تاثير قرار مي‌دهند، خنثي مي‌شوند. هر نوع سرطان با توجه به محل ضايعه، عوارض خاص خود را دارد و رژيم درماني امري کاملا فردي است که با توجه به چگونگي سير بيماري، سوابق پزشکي فرد، آزمايش‌هاي وي، داروهاي مصرفي و. .. صورت مي‌گيرد. در اين مقاله سعي بر آن شده که اطلاعاتي عمومي ‌و کلي براي بهبود وضعيت غذايي به بيماران و خانواده آنها در خصوص شيوه تغذيه داده شود ولي ممکن است توصيه‌هاي داده شده به افراد گوناگون قدري متفاوت باشد.


    به‌طور کلي مصرف پروتئين در بيشتر بيماران ‌بايد افزايش يابد که از طريق مصرف گروه گوشت و جانشين‌ها مانند گوشت قرمز به ويژه گوشت مرغ و ماهي، تخم پرندگان، مغزدانه‌ها، حبوبات تامين مي‌شود. بيمار بايد از تمامي‌گروه‌هاي غذايي استفاده کند.به ويژه مصرف کافي از گروه ميوه و انواع سبزي‌ براي تامين مقادير کافي فيبر، ويتامين‌ها و فيتوکميکال‌ها ضروري است. بيماران سرطاني بايد از آب سالم به مقادير بالا طي دوره‌هاي راديوتراپي استفاده کنند. اگر بيمار از لحظه تشخيص تحت مراقبت‌هاي غذايي صورت گيرد بهتر تحت کنترل قرار مي‌گيرد و کاشکسي عضلاني (حالتي که در آن بيمار دچار افت شديد وزني و از دست رفتن توده عضلاني مي‌شود) کمتر اتفاق مي‌افتد.





    کم‌خوني


    حدود 40 تا 60 درصد بيماران مبتلا، کم خوني دارند. اين امر به دليل عوارض پرتودرماني است. در صورت لزوم پزشک آهن درماني يا تزريق خون را توصيه مي‌کند. بيماران بايد رژيم غذايي متعادل با مقادير مصرف کافي از گروه گوشت و پروتئين‌هاي با کيفيت بالا داشته باشند. به ويژه مصرف منابع آهن هم که در منابع حيواني وجود دارد و از سويي ديگر منبع خوب پروتئين است بايد افزايش يابد. ممانعت‌کننده‌هاي جذب آهن، مانند چاي بايد تا يک ساعت پيش و پس از غذا مصرف نشود.مصرف منابع ويتامين c مانند آب پرتقال، گوجه فرنگي و. ..همراه غذا جذب آهن را افزايش مي‌دهد. بيمار نبايد خودسرانه مکمل آهن مصرف کند.





    بي‌اشتهايي


    بي‌اشتهايي در بيماران شايع است در حالي که بيماران به مقادير کافي انرژي و پروتئين براي حفظ ذخاير بدني نياز دارند، اغلب به دليل داروهاي شيمي‌درماني، راديوتراپي، يبوست‌هاي طولاني، درد و فاکتورهاي ضدتوموري که بدن به صورت طبيعي براي مبارزه با سلول‌هاي سرطاني ايجاد مي‌کند، دچار بي‌اشتهايي مي‌شوند.


    اطرافيان بيمار بايد با صبر و حوصله سعي کنند به بيمار غذا بخورانند. به اين صورت که تعداد وعده‌هاي غذايي را از سه به شش وعده افرايش دهند و در عين حال حجم وعده غذايي کوچک باشد.


    مقداري آرد، پودر جوانه گندم، بلغور گندم به غذاهاي مايع مانند سوپ و آش اضافه کنند. اگرچه به هيچ عنوان توصيه به زياده روي در مصرف چربي‌ها نمي‌شود ولي در بيماران بي‌اشتها بايد سعي شود مصرف روغن‌هاي سالم (روغن‌هاي مايع) کمي ‌افزايش يابد تا انرژي غذا تا حد ممکن افزايش يابد. غذاهاي مورد پذيرش بيمار براي وي تهيه شود. از چاشني‌هاي گوناگون مانند ليمو و آب‌غوره براي تحريک اشتها و ترشح بزاق بيمار استفاده شود.


    اگر بيمار زود احساس سيري مي‌کند، سعي شود تا يک ساعت پيش از غذا و در بين غذا آب و مايعات مصرف نکند و مصرف انواع سبزي خام کنار غذا، به پس از صرف غذاي اصلي موکول شود همچنين غذاهاي سرخ شده کمتر مصرف شود.





    تغييرات حس چشايي


    در مواردي که بيماران تحت پرتودرماني سر و گردن قرار داشته باشند ممکن است از تغييرات حس چشايي شکايت کنند. براي مثال روي طعم گوشت حساس مي‌شوند و از طعم آن ناراضي‌اند.در چنين شرايطي از ديگر جانشين‌هاي گروه گوشت استفاده کنيد.


    بيشتر از گوشت ماکيان به ويژه ماهيان که منابع خوب امگا 3 هستند، تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه‌ها و کره پسته و کره بادام زميني استفاده کنيد. اگر حس چشايي بيمار ضعيف شده ، به ناچار مقادير بيشتري از طعم دهنده‌ها استفاده کنيد ولي در مصرف شکر و نمک زياده روي نشود.





    تمايل به مصرف غذاهاي سرد يا مايع


    برخي بيماران نسبت به غذاهاي گرم ابراز بي‌تمايلي مي‌کنند. براي اين افراد سعي کنيد بيشتر غذاها را به صورت سرد سرو کنيد. محل صرف غذا تهويه مناسب داشته باشد و بوي غذا در خانه نپيچد. غذاهاي سرد مانند الويه، کوکوها و... آب‌ميوه‌ها، بستني و ژله، مغزدانه‌ها مناسب‌اند.کساني که داراي ضايعه در ناحيه سر و گردن، دهان، حنجره، مري هستند اغلب بايد غذاهاي مايع يا با قوام نرم که نياز زيادي به جويدن ندارند، مصرف کنند. اين افراد نبايد از غذاهاي پر ادويه استفاده کنند و ممکن است آب ميوه‌هاي اسيدي آنها را اذيت کند که در نتيجه بايد از آب ميوه‌هايي که اسيديته کمتري دارد مانند آب هلو، آناناس و. .. استفاده کنند يا آب‌ميوه‌هاي اسيدي را رقيق کنند.





    يبوست


    بيماران مبتلا به يبوست بايد مصرف فيبر و مايعات را به روزي هشت ليوان افزايش دهند.در صورت لزوم، پزشک داروهاي مسهل را توصيه مي‌کند.


    مصرف مقادير کافي، يعني روزي حداقل پنج سروينگ از گروه ميوه و سبزي، فعاليت بدني متناسب با شرايط بيمار ضروري است ضمن اينکه فعاليت بدني به بهبود وضعيت روحي و احساس نداشتن وابستگي و استقلال فرد کمک مي‌کند.





    اسهال


    بسياري از بيماران از اسهال‌هاي طولاني شاکي هستند. اين اسهال‌ها ممکن است به دليل سوء جذب يا عارضه جانبي ايجاد شده باشد. براي مثال فردي که قبلا درمصرف شير مشکل نداشته به دليل کاهش توليد آنزيم هضم کننده قند شير(لاکتاز) طي دوره درمان دچار عدم تحمل شيرمي‌شود.در دوره‌هاي اسهال ضمن اطلاع به پزشک معالج بايد مصرف مايعات، چاي، انواع ميوه‌ها و آب‌ميوه‌ها و دفعات تغذيه را افزايش دادضمن اينکه به هيچ عنوان از نوشيدني‌هاي قندي غليظ مانند نوشابه استفاده نشود چراکه موجب بدتر شدن اسهال مي‌شود. بايد از مصرف آنچه که سبب نفخ در بيمار مي‌شود، خودداري شود.





    تهوع و استفراغ


    تهوع و استفراغ که پس از شيمي‌درماني بروز مي‌کند تا حد زيادي به کمک داروها قابل کنترل است.در مواقعي که فرد احساس تهوع دارد، نفس عميق کشيدن، قرار دادن تکه‌هاي يخ در دهان، صرف وعده‌هاي غذايي کوچک که بدون ادويه هستند و بو و طعم شديد ندارند و زود هضم هستند توصيه مي‌شود بنابراين در اين حالت بايد از غذاهاي پرچرب و سرخ شده پرهيز شود. ماست، مرغ آب‌پز و ميوه‌هاي کمپوت شده، نوشابه‌هاي کربناته مناسب‌اند.در بيماري که استفراغ مي‌کند تغذيه نبايد قطع شود. سر بايد بالا قرار گيرد. در دفعات زياد و حجم کوچک غذا مصرف شود.غذا نبايد داراي بو و مزه شديد باشد.





    خشکي دهان، بلع مشکل، زخم دهان


    بيماري که تحت راديوتراپي سر و گردن قرار دارد ممکن است دچار خشکي دهان شود که اين امر به افزايش پوسيدگي‌هاي دنداني و تمايل نداشتن به غذا خوردن مي‌انجامد.مکيدن به افزايش ترشح بزاق کمک مي‌کند. مکيدن آب نبات‌هاي ترش، ليمو، تکه‌هاي يخ، جويدن آدامس‌هاي بدون قند به افزايش بزاق مي‌انجامد.


    در مواردي که فرد دچار سخت بلعي است بايد بر حسب تحمل بيمار غذاهاي مايع ولي پر انرژي شده از طريق افزودن آرد، پودر شير خشک، روغن مايع يا کره و... يا با قوام نرم که از طريق ميکس کردن غذاها در مخلوط کن به دست مي‌آيد به وي داده شود.


    در صورت بروز زخم در دهان ضمن اطلاع به پزشک از غذاهاي با قوام نرم استفاده شود. مصرف غلات سبوس دار و ادويه جات تا زمان بهبودي منع مي‌شود.آب مرکبات و آب ميوه‌هاي اسيدي نيز نبايد مصرف شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    درمان سرطان با رژیم غذایی



    محققان به تازگی دریافته اند که سبزیجاتی مثل کلم، گل کلم، بروکلی، خردل سبز و شلغم دارای ترکیبات ضد سرطان هستند.
    ● اما چرا این سبزیجات برای سرطانی ها خوب هستند؟
    این سبزیجات دارای ماده ای به نام ایزوتیوسیانات (isothiocyanates) هستند که این ماده با سرطان می جنگد.
    اما این نظریه به این معنا نیست که افراد سیگاری می توانند با مصرف سبزیجات بالا در مقابل سرطان ریه محفوظ بمانند!
    اگر شما مصرف سبزیجات برگ سبز را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید، حدود ۷۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان را از خود دور کرده اید.
    ● علت وجود سرطان
    بدن ما برای انجام فعالیت های خود، احتیاج به مواد مغذی دارد. این مواد مغذی برای مقابله با سرطان، بیماری های قلبی ، فشار خون ، سکته ، دیابت و ضعف استخوان ها کارهای مفیدی را انجام می دهند.
    بیشتر از ۳۰ درصد سرطان ها به علت تغذیه نادرست به وجود می آیند.
    تحقیقات نشان داده اند رژیمی که شامل مقدار کافی میوه ها ، سبزیجات و غلات است، می تواند سرطان را نابود کند. به طور کلی ۳۵ نوع از ۱۰۰ نوع سرطان ها به وسیله تغذیه صحیح درمان می شوند.
    تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی انگلیس، نشان داده است که رژیم غذایی یکی از مهم ترین عوامل برای جلوگیری ۸۰ درصد از سرطان های روده، سینه و پروستات می باشد.
    مؤسسه غذا و تغذیه گفته است، مردم باید روزانه ۵ تا ۹ واحد سبزیجات مصرف کنند. هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خرد شده خام یا نصف لیوان سبزی پخته است.
    مؤسسه سرطان نیز گفته است که اگر میوه ها و سبزیجات را در سفره غذایی خود وارد کنید، از آنجایی که این غذاها دارای فیبر زیاد و چربی اشباع کم می باشند، سرطان و دیگر بیماری های مزمن و خطرناک را از بدن خود فراری داده اید.
    ● برای مقابله با سرطان چه باید کرد؟
    ۱) ورزش کنید.
    ۲) چربی غذایتان را کم کنید.
    ۳) میوه ها را در برنامه غذایی روزانه خود وارد کنید. مؤسسه سرطان گفته است که خوردن سیب تا ۵۰ درصد خطر سرطان ریه را کم می کند.
    ۴) غذاهایی که دارای لوتئین ( lutein ) می باشند، از قبیل بروکلی، اسفناج و آب پرتقال را مصرف کنید که موجب کاهش سرطان ریه می گردند.
    ۶) سیگاری هایی که چای سبز می نوشند، موجب کاهش تخریب DNA می شوند و به همین دلیل سرطان را از خود دور می کنند.
    ● عواملی که موجب به وجود آمدن سرطان می گردد
    - غذاهایی از قبیل، نان سفید، شکر، برنج سفید و دیگر تولیدات آنها، بیشتر عناصر تغذیه ای لازم برای جلوگیری از سرطان را از دست می دهند. یکی از مهم ترین این عناصر، عنصر کروم می باشد. امروزه مشخص شده است که این عنصر نقش ضد سرطانی دارد. کروم در مخمر آبجو، بروکلی، آب انگور ، برنج قهوه ای، پنیر، تمام غلات، جگر گاو، ذرت، لبنیات ، تخم مرغ ، سیب زمینی و قارچ یافت می شود.
    - علاوه بر آن، تمام غذاهای آماده شده ای که در آب پخته شده باشد و از آب آنها استفاده نشود، نیز بیشتر عناصر تغذیه ای لازم برای جلوگیری از سرطان را از دست می دهند. اما این قضیه فقط برای غذاهای آماده شده نیست، بلکه اگر هویج، سیب زمینی، بروکلی، اسفناج، لوبیا سبز و غیره را به این ترتیب بپزید، راه را برای ورود بیماری سرطان باز کرده اید.
    - غذاهایی را که دارای مواد رنگی و نگه دارنده هستند، کم مصرف کنید.
    - مصرف زیاد نمک باعث افزایش خطر سرطان معده می گردد.
    - مصرف زیاد کالری باعث افزایش انواع سرطان ها، به خصوص سرطان سینه می گردد.
    - دودی کردن و سوختن غذاها باعث به وجود آمدن انواع سرطان ها می شود.
    "همانطور که گفته شد، بیشتر سرطان ها ناشی از تغذیه نادرست می باشد. بیایید همه با هم در رژیم گرفتن درست و صحیح کوشش کنیم."


    نویسنده: مریم سجادپور- کارشناس تغذیه
    رضا ساعی شاهی
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت