محققان معتقدند؛ نوشيدن چاي و قهوه در جلوگيري از ابتلا به سرطان كليه بي‌تاثير نيست.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از خوزستان، نتايج بررسي تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام شده نشان مي‌دهد؛ در حالي كه چاي و قهوه ممكن است از ابتلاي كليه به سرطان پيشگيري كند،اما به نظر نمي‌رسد، شير، آب ميوه و ليموناد چنين خاصيتي داشته باشند.

بر پايه مطالعات انجام شده، نوشيدن روزي سه فنجان قهوه يا بيشتر در روز تا 16 درصد از بروز سرطان كليه جلوگيري مي‌كند. همچنين كساني كه روزي يك ليوان چاي مي‌نوشند در مقايسه با افرادي كه از مصرف اين ماده غذايي پرهيز مي‌كنند تا 15 درصد ابتلاي به سرطان كليه را كاهش مي‌دهد.

به گفته محققان، چاي و قهوه حساسيت بدن را نسبت به هومورن انسولين كه وظيفه كنترل قند خون را بر عهده دارد، بالا مي‌برد. اين در حالي است كه پژوهشگران يكي از عوامل ابتلاي به سرطان كليه را بالا رفتن ميزان انسولين مي‌دانند. همچنين چاي و قهوه داراي تركيب‌هاي آنتي اكسيدانت است كه از سلول‌هاي كليه در برابر آثار زيانبار سرطان محافظت مي‌كند.

نتايج اين بررسي در نشريه علمي كانسر به چاپ رسيده است.