جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 10 از 10 مجموع

موضوع: سرطانهای گوارشی (اخبار عمومی)

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض سرطانهای گوارشی (اخبار عمومی)

    رييس انجمن جراحان عمومي ايران:
    بيشترين جراحي‌ها مربوط به سرطان ها است

    جراحي‌هاي سرطان به ويژه جراحي‌هاي دستگاه گوارش داراي بيشترين فراواني ميان جراحي‌ها است.
    دکتر محمود شفاهي، رييس هيات مديره انجمن جراحان عمومي ايران با اعلام اين موضوع گفت: «آمار ابتلا به سرطان در کشور رو به گسترش است و بايد هر چه سريع‌تر براي کنترل اين بيماري سياست‌گذاري مناسب انديشيده شود.»وي با اشاره به اينکه مهم‌ترين راه پيشگيري از بروز سرطان‌ها تغيير سبک زندگي است، گفت: «ترک دخانيات، ورزش مداوم و تغذيه صحيح و درمان برخي از بيماري‌ها مي‌تواند در پيشگيري از بيماري سرطان موثر باشد.»دکتر شفاهي در ادامه تصريح کرد: «يکي از بيماري‌هايي که مي‌تواند موجب سرطان معده شود ابتلا به عفونت هليکوباکتري است.»وي در ادامه افزود: «با درمان کامل اين بيماري مي‌توان خطر ابتلا به سرطان معده‌ را که شايع‌ترين سرطان در کشور است، کاهش داد.»وي همچنين تصريح کرد: «مصرف سيگار و الکل نيز از عوامل موثر در سرطان‌هاي دستگاه گوارش است که بايد از مصرف آنها پرهيز کرد.»
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك متخصص گوارش و کبد:
    مصرف کم ميوه‌ها و سبزيجات عامل ايجاد سرطان‌هاي گوارشي است

    يك متخصص گوارش و کبد عنوان كرد: 19 درصد سرطان‌هاي دستگاه گوارش به دليل مصرف کم ميوه و سبزي‌ها ايجاد مي‌شود و برنامه دو وعده ميوه و پنج وعده سبزي در روز بهترين برنامه غذايي محسوب مي‌شود.

    دکتر عليرضا بدري در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، گفت: ميوه‌ها و سبزي‌ها در پيشگيري از بيماري‌هاي عمده نظير بيماري‌هاي قلبي عروقي و برخي سرطان‌ها به خصوص سرطان‌هاي دستگاه گوارش موثر هستند.

    وي افزود: 19 درصد سرطان‌هاي دستگاه گوارش، 13 درصد از بيماري‌هاي ايسکميک قلب و 11 درصد از سکته‌هاي مغزي در اثر مصرف کم ميوه‌ها و سبزي‌ها بروز پيدا مي‌کنند.

    وي تاکيد کرد: افزايش مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها منجر به کاهش خطرات بيماري‌هاي ايسکميک قلبي، سکته مغزي و سرطان‌هاي کولون، رکتوم، معده، ريه و مري مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سموم و كودهاي نيترات عامل شيوع سرطان‌هاي گوارش

    دبير پنجمين همايش سالانه انجمن سرطان ايران با هشدار نسبت به شيوع سرطان‌هاي دستگاه گوارش گفت:‌بقاياي سموم و كودهاي شيميايي در محصولات كشاورزي، سلامت ايرانيان را به خطر انداخته و ضروري است كه از به كارگيري كودهاي ازت ممانعت به عمل آيد.
    دكتر پيام آزاده كه به مناسبت برپايي پنجمين همايش سالانه انجمن سرطان ايران كه 28 تا 30 مهرماه در تهران برپا مي‌شود، سخن مي‌گفت با اعلام اين خبر افزود: پژوهش‌هاي مبتني بر شواهد،‌نشان داده كه «نيترات» باعث سرطان گوارش مي‌شود. وي با اشاره به اينكه استفاده از كودهاي اوره - فسفر سبب بزرگ و سنگين شدن سيب زميني‌ها مي‌شود، تصريح كرد: كود ازت به عنوان يك عامل سرطان‌زا شناخته شده و در حالي مردم را به خوردن سبزي و صيفي‌جات به منظور مقابله با سرطان ترغيب مي‌كنيم كه به دليل استفاده از كود ازت اين سبزيجات منشأ سرطان‌ها هستند.
    دكتر آزاده يادآور شد: گياهان غده‌اي مانند سيب‌زميني بيشتر كودهاي اوره - فسفر جذب مي‌كنند و دليل تيره و سياه شدن سيب‌زميني پس از برش خوردن و در معرض هوا قرار گرفتن وجود نيترات است كه همان گونه كه اشاره شد، ماده‌اي سرطان‌زاست. وي اظهار داشت: مصرف بيش از حد سموم دفع آفات در شمال كشور باعث افزايش روزافزون سرطان‌هاي دستگاه گوارش در اين مناطق شده است.
    دبير پنجمين كنگره انجمن سرطان ايران با تاكيد بر اين كه سالهاست كه كشورهاي توسعه يافته به ويژه آمريكا، ‌بهره گيري از كودهاي ازت را به دليل سرطان‌زا بودن آنها براي مردم ممنوع اعلام كرده‌اند، يادآور شد: اين در حالي‌ است كه در كشور ما براي واردات اين كودها يارانه پرداخت مي‌شود كه ضروري است مسوولان امر اين هشدار را جدي گرفته و در جهت كاهش آمار سرطان در كشور گام‌هاي اساسي بردارند.
    وي گفت: پنجمين همايش سالانه انجمن سرطان ايران كه طي روزهاي 28 تا 30 مهرماه در مركز همايش‌هاي رازي تهران برپا مي‌شود امسال محوريت خود را بر سرطان‌هاي دستگاه گوارش متمركز ساخته و قصد دارد موضوع فوق را به بحث و هم‌انديشي ميان متخصصان و مسوولان امور بهداشتي كشور گذارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سرطان‌هاي معده، مري و سينه در كشور بسيار شايع هستند

    سرطان‌هاي معده، مري، سينه، ريه و خون در كشور بسيار شايع هستند و آمار سرطان كولون و ركتوم هم در حال افزايش است.
    دكتر ابوالقاسم اباسهل رييس انستيتو سرطان در سي و دومين كنگره جامعه جراحان ايران با بيان اين مطلب گفت: متاسفانه آمار سرطان در تمام دنيا درحال افزايش است و بعد از تروما دومين عامل مرگ و مير محسوب مي‌شود.

    وي افزود: زندگي ماشيني، بي تحركي، تغذيه نادرست و استرس‌ها از عوامل ايجاد كننده سرطانها هستند.

    رييس انستيتو سرطان، بهترين راه پيشگيري از سرطان‌ها را رعايت دستورات بهداشتي و عدم مصرف دخانيات عنوان كرد و افزود: به عنوان مثال چندي است كه در كشورهاي پيشرفته مردم را از خوردن گوشت قرمز منع مي‌كنند و معتقدند كه بايد سبزيجات را جايگزين آن كنند و اين را به عنوان اقدامي جدي براي پيشگيري از سرطان مطرح مي‌كنند كه البته اثرات مثبت آن سالهاي بعد مشخص مي‌شود.

    دكتر اباسهل خاطرنشان كرد: بررسي‌هاي انجام شده در مورد استعمال دخانيات نشان مي‌دهد؛ كساني كه سيگار مي‌كشند يا در مجاورت دود آن هستند در معرض مستقيم انواع سرطانهاي ريه، دهان و سينه قرار دارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    شيوع سرطانهاي گوارشي در جامعه



    عادات نامناسب غذايي مردم به ويژه در دو دهه اخير باعث گسترش سرطانهاي گوارشي در جامعه شده است. متأسفانه ديگر توجه به مدل هاي غذايي سالم در سبد غذايي مردم جايگاهي ندارد. با سير چنين روندي ترس آن مي رود كه در آينده اي نزديك بيماري هاي ناشي از تغذيه نامناسب در كشور شيوع يابد و سرطانهاي دستگاه گوارش از مهمترين آنها مي باشد.

    بايد تحقيقات در جهت پيشگيري و درمان سرطانهاي دستگاههاي گوارشي گسترش يابد و راهكارهاي جديد و جهاني براي پيشگيري و درمان سرطانهاي دستگاه گوارش مطرح و اجرا شود.

    طبق بررسي ها ميكروب زخم معده و مستعد كننده سرطان معده "هليكوباكترپيلوري" در معده حدود 80 تا 90 درصد مردم ايران وجود دارد. اين ميكروب زمينه ابتلاء به سرطانهاي دستگاه گوارش را در بدن مهيا مي كند.

    مصرف غذاهاي حاضري، سرخ شده، كنسرو شده و داراي مواد نگه دارنده شيميايي مثل نيترات ها و نيتريت ها باعث افزايش احتمال ابتلاء به سرطان دستگاه گوارش مي شود.

    همچنين ميكروب هليكوباكترپيلوري به دليل عدم رعايت بهداشت و تغذيه نامناسب بوجود مي آيد و اين ميكروب در دستگاه گوارش كشـورهاي صنعتي و پيشـرفته حدود 30% است. الـبته از هـر 300 نفـري كه به اين ميكروب مبتلا هسـتند تنهـا يك نفر در معـرض تهديد سرطان هاي دستگاه گوارش قرار مي گيرد. اين بيماري در مناطق مختلف كشور شيوع مختلفي دارد و عوامل محيطي در آن تأثير دارد.

    با توجه به آداب غذايي هر منطقه از مردم ايران در قسمت شمال شرق كشور شيوع سرطان مري، در بخش شمال غربي سرطان معده و در جنوب كشور سرطان روده بزرگ رواج دارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دکتر ربابه شيخ‌الاسلام - متخصص بهداشت عمومي و اپيدميولوژي تغذيه
    چرا سرطان‌هاي گوارشي زياد شده است؟


    آيا غذايي که ما مي‌خوريم مي‌تواند احتمال ابتلا به بعضي از سرطان‌ها و به خصوص سرطان دستگاه گوارش را افزايش دهد...



    دانسته‌هاي جهاني يک‌سوم موارد ابتلا به سرطان را با تغذيه مرتبط مي‌داند. ارتباط سرطان‌هاي دستگاه گوارش با مصرف نامتعادل بعضي از غذا‌ها اثبات شده است. نمک زياد در بعضي غذاهاي سنتي و نمک‌سود، مواد چرب و سرخ کرده و غذاهايي که براي ماندگاري بيشتر دودي و شور شده‌اند، اگر جزو عادات غذايي باشند و مرتب مصرف شوند، از طريق تحريک معده و ايجاد ناراحتي‌هاي گوارشي مي‌توانند خطر ابتلا به ناراحتي‌هاي گوارشي، تحريک دستگاه گوارش و احتمال ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش را افزايش دهند. گاهي غذا‌ها به موادي آغشته مي‌شوند که به دليل آن مشکل‌زا مي‌شوند و نه به علت ماهيت خود. ارتباط مواد غذايي حاوي مواد شيميايي و باقي‌مانده سوخت‌هاي فسيلي هستند در اين زمينه بايد مورد توجه قرار گيرد، علاوه براين، ميزان مصرف و تکرار مصرف نقش مهمي در الگوي بيماري دارد. براي مثال اگر آلودگي در مواد غذايي باشد که مردم آن را همه روزه مصرف مي‌کنند خطر بيشتري آنها را تهديد مي‌کند و به همين دليل گاهي عادات غذايي مردم يک منطقه است که موجب شيوع بيماري خاص در آن منطقه مي‌شود. محققاني که در مناطق جغرافيايي خاص آمار ابتلا به نوعي از بيماري را بالا مي‌بينند بايد به نوع غذاي منطقه، کود و سموم مورد استفاده در کشاورزي و عادات غذايي مردم منطقه توجه کنند و آنها را مورد بررسي قرار دهند.


    در نگاهي کوتاه مي‌توان اين مواد را مورد توجه قرار داد:


    1) آغشته شدن مواد غذايي به قارچ‌ها: يكي از مهم‌ترين سموم قارچي آفلاتوكسين‌ها هستند. بر اساس تخمين فائو 25 درصد (يک‌چهارم) محصولات غذايي در جهان، به سموم قارچي آلوده است. تاكنون آفلاتوكسين‌ها را از مواد غذايي مختلف مانند شير، كشمش، بادام زميني، پسته، دانه‌هاي روغني، حبوبات، برخي ميوه‌هاي خشك شده، سوسيس، نان گندم معمولي و... جدا كرده‌اند.


    2) استفاده بي‌رويه از افزودني‌ها مانند مواد نگه‌دارنده و انواع رنگ‌ها و اسانس‌هاي مصنوعي در مواد غذايي. براي مثال، نيتريت و نيترات سديم با آمين‌هاي دوم و سوم تركيـب مي‌شوند و توليد نيتروز آمين و بنزوپيرن مي‌كنند كه سرطان‌زايي آن ثابت شده است.


    3) استفاده نادرست از سموم شيميايي و كودهاي ازته دركشاورزي.


    4) آغشته شدن مواد غذايي به فلزات سنگين (مانند جيوه، سرب، كادميوم، قلع) و دي‌اكسين‌ها از جمله پلي‌کلرنتييدبيفنل‌ها) كه به مقدار گسترده در طبيعت وجود دارند. كادميوم در متابوليسم فلزاتي مانند روي اختلال ايجاد مي‌كند.


    5) باقي‌مانده آفت‌كش‌ها كه مصارفي گسترده در كشاورزي دارند موجب آلوده شدن آب‌هاي جاري و مواد غذايي مي‌شود، وجود باقيمانده آفت‌كش‌ها به دليل ماندگاري بالا در اكثريت آنها، مسموميت‌هاي حاد و مزمن، بروز انواع ناهنجاري‌ها و سرطان‌ها را به دنبال دارد.


    متأسفانه بيشترين گروهي كه در معرض اين خطر قرار دارند كودكان هستند زيرا ميزان ورود سم به ازاي كيلوگرم وزن بدنشان بيشتر از بزرگسالان است و به علت رشد سريع بافت‌ها، مقادير بيشتري از سموم شيميايي در سيستم بدنشان جاي مي‌گيرد. بنا بر گزارش منتشره از سوي گروه كار محيط زيست در آمريكا، روزانه يك ميليون كودك آمريكايي زير پنج سال، ناخواسته مقاديري آفت‌كش همراه غذا مصرف مي‌كنند كه مي‌تواند به رشد مغزي و سيستم عصبي آنها آسيب برساند.


    6) مصرف بي‌رويه كودهاي شيميايي از جمله مصرف بيش از حد كودهاي ازته در كشاورزي به علت خاصيت تجمعي در بافت‌هاي گياهي و در نهايت در بدن انسان در دراز مدت پيامدهاي نامطلوبي بر سلامت افراد دارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك متخصص پاتولوژي:
    سرطان‌هاي دستگاه گوارش کشنده‌ترين و بدخيم‌ترين سرطان‌ها هستند



    سرطان‌هاي دستگاه گوارش از جمله سرطان‌هاي معده و روده بزرگ سومين سرطان شايع در کشور بوده که اين نوع سرطان‌ها در رديف بدخيم‌ترين انواع سرطان قرار دارند.

    دکتر «افشين مرادي» متخصص پاتولوژي و دبيرعلمي دومين کنگره سراسري سرطان‌هاي گوارشي (کولون) در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران با بيان مطلب فوق افزود: با توجه به شيوع سرطان‌هاي گوارشي در کشور و قابل تشخيص و پيشگيري بودن سرطان‌هاي روده بزرگ، متخصصان کشور بر آن شدند تا به منظور بيان تازه‌هاي روش‌هاي تشخيص، درمان و يافتن افراد در معرض خطر، 21 و 22 آذر ماه سال جاري در دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران دومين کنگره سراسري گوارش ( کولون و رکتوم ) را برگزار کنند.

    وي گفت: برخي سرطان‌هاي دستگاه گوارش داراي زمينه ارثي بوده، لذا يافتن افرادي از خانواده بيمار كه مستعد ابتلا به اين بيماري هستند با استفاده از آزمايشات قابل تشخيص است.

    گفتني است؛ اين همايش از سوي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با همکاري دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور و انجمن‌هاي علمي برگزار مي‌شود. مراکز تحقيقاتي سرطان و گوارش دانشگاه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، جامعه جراحان ايران، انجمن راديوتراپوتيک انکولوژي ايران، انجمن سرطان ايران، مرکز تحقيقات جراحي دانشگاه آزاد اسلامي علوم پزشکي تهران و دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور از برگزار کنندگان اين همايش هستند.

    همچنين، اپيدميولوژي، اتيولوژي، ريسک فاکتورها، پيشگيري و غربالگري، بيولوژي مولکولي و ژنتيک، تازه‌هاي تشخيص و مرحله‌بندي، تازه‌هاي درماني، توانبخشي و مسايل رواني و اقتصادي - اجتماعي از محورهاي مورد نظر اين کنگره است.

    لازم به ذکر است؛ گروه‌هاي جراحي، گوارش، راديوتراپي انکولوژي - پاتولوژي، راديولوژي، پزشکي هسته‌اي، هماتولوژي انکولوژي، طب فيزيکي و توانبخشي، ژنتيک، اپيدميولوژي - روانپزشکي، پزشکي اجتماعي و پزشکان عمومي از گروه‌هاي ميهمان با دريافت بازآموزي اين کنگره هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تشخيص زودهنگام مهمترين عامل افزايش طول عمر مبتلايان به سرطان گوارش است

    به گفته رئيس دومين كنگره سرطان‌هاي دستگاه گوارش، تشخيص به موقع و زودهنگام مهمترين عامل موثر در پيشگيري از پيشرفت سرطان در مبتلايان و افزايش طول عمر آنها به شمار مي‌رود.

    دكتر "محمدرضا زالي" در حاشيه برگزاري دومين كنگره سراسري سرطان‌هاي دستگاه گوارش گفت سرطان‌هاي دستگاه گوارش (كولون و ركتوم) بيش از نيمي از سرطان‌هاي بدن را تشكيل مي‌دهند و در شمار شايعترين سرطان‌ها در مردان هستند.

    وي افزود در زنان نيز سرطان‌هاي دستگاه گوارش بعد از سرطان سينه شايعترين نوع سرطان به شمار مي‌روند.

    رئيس مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود يكي از بهترين اقدامات در مورد سرطانها پيشگيري و تشخيص زودرس آنها است كه در كاهش مرگ و مير ناشي از آن و افزايش طول عمر بيماران بسيار موثر است.

    وي يكي از عوامل مهم در ايجاد كولون و ركتوم را سن افراد عنوان كرد و گفت بر اين اساس تمام كشورهاي صنعتي دنيا تصميم گرفتند كه افراد بالاي ‪ ۵۰‬سال را تحت برنامه‌هاي پيشگيري از جمله كولونوسكوپي قرار دهند تا اگر ضايعه‌اي مانند پوليپ كه منجر به بروز سرطان خواهد شد در آنها مشاهده شد با شناسايي و برداشتن آن بطور كامل از پيشرفت بيماري جلوگيري كنند.

    اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود با اين روش مي‌توان حتي ضايعاتي را كه هيچگونه علامتي ندارند را تشخيص داد و با برداشتن آنها تاثير بسزايي در نتايج درمان ارايه كرد.

    وي از عوامل ديگر ابتلا به سرطان را عامل ارثي و خانوادگي عنوان كرد و گفت كساني كه يكي از اعضاي خانواده آنها مبتلا است افراد در معرض خطر گفته مي‌شوند اين افراد بايد با مراجعه به يكي از مراكز فوق تخصصي گوارش و كبد تحت بررسي و غربالگري قرار گيرند.

    دكتر زالي از ديگر عوامل موثر در سرطان را ديابت، چاقي، بي‌تحركي، مصرف زياد گوشت قرمز و كاهش مصرف ميوه و سبزيجات ذكر كرد.

    رئيس مركز تحقيقات گوارش و كبد گفت در اين مركز تمام امكانات لازم براي مشاوره ژنتيك، تست‌هاي ژنتيك، بخش آندوسكوپي، انجام كولونوسكوپي، برداشتن پوليپ و آموزش‌هاي لازم در خصوص اين بيماري ارايه مي‌شود.

    دومين كنگره سراسري سرطان‌هاي گوارش (كولون و ركتوم) توسط مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي امروز (چهارشنبه) در دانشكده پزشكي اين دانشگاه گشايش يافت.

    دكتر "افشين مرادي" دبير اين كنگره هدف از برگزاري اين كنگره را تثبيت اطلاعات موجود در مركز تحقيقات گوارش و كبد عنوان كرد و گفت سرطان‌هاي دستگاه گوارش در مجموع كشنده‌ترين بدخيمي‌هاي انساني محسوب مي‌شوند.

    وي با اشاره به اينكه سرطان‌هاي كولون و ركتوم به عنوان محور اصلي دومين كنگره سراسري سرطان‌هاي گوارش انتخاب شده است گفت طبق بررسي‌هاي انجام شده طي سالهاي ‪ ۸۲‬و ‪ ۸۳‬اين نوع سرطانها از جمله بدخيمي‌هاي شايع در زنان و مردان به شمار مي‌رود.

    دكتر مرادي گفت سرطان‌هاي كولون و ركتوم ضمن اينكه در درجه بالايي از بدخيمي قرار دارند اما مي‌توان با تشخيص زودرس در مراحل اوليه امكان معالجه كامل آنها را فراهم نمود و از صرف هزينه‌هاي سنگين درماني و مرگ و مير تعداد زيادي از بيماران جلوگيري به عمل آورد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    فوق تخصص گوارش و كبد:
    سرطان دستگاه گوارش باعث نيمي از مرگ و ميرهاي بيماران سرطاني در ايران است

    نيمي از افرادي كه به علت سرطان در ايران فوت مي‌كنند را افراد درگير با سرطان دستگاه گوارش تشكيل

    مي‌دهند.

    دكتر شاهين مرآت فوق تخصص گوارش و كبد در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران در خصوص وضعيت سرطان كبد در ايران گفت: سرطان كبد ممكن است به دو صورت ايجاد شود. يك نوع سرطان اوليه كبد است كه در كبد بر پايه يك بيماري مانند هپاتيت b يا سيروز كبدي ايجاد مي‌شود و نوع ديگر كه بسيار شايعتر از سرطان اوليه است، متاستاز كبد است. بدين معنا كه سرطان در جاي ديگري از بدن مانند روده يا معده ايجاد شود و بعد آن را به كبد سرايت كند.

    وي افزود: علايم سرطان كبد بسته به اين كه سرطان اوليه باشد يا متاستاز متفاوت است. در افرادي كه متاستاز باشند و سرطان را از جاي ديگر مانند روده يا معده گرفته باشند ممكن است علائم ناراحتي‌هاي روده، معده يا لوزالمعده ظاهر شود. اما در سرطان اوليه كبد معمولاً علائمي از قبيل كاهش وزن، بي اشتهايي، تب، درد در ناحيه كبد و زردي بروز مي كند.

    عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در خصوص راههاي تشخيص اين بيماري گفت: معمولاً سرطانها علائمي ندارند و علائم آنها هنگامي بروز مي‌كند كه سرطان بسيار پيشرفت كرده است. اين سرطان را مي توان با سونوگرافي تشخيص داد و بعد از آن اگر وجود سرطان تأييد شود براي بررسي هاي بيشتر براي سي‌تي اسكن و نمونه برداري فرستاده مي‌شود.

    وي ادامه داد: اگر غده كوچك باشد مي‌توان آن را با جراحي بيرون آورد يا اين كه پيوند كبد كرد. اما اگر بزرگ و پيشرفته باشد معمولاً كار زيادي نمي‌توان براي بيمار انجام داد و تنها با روشهايي مانند شيمي درماني، سوزاندن با راديوفركانسي و يا آمبوليزيشن مي‌توان آن را كوچك كرد يا پيشرفت آن را به تعويق انداخت.

    دكتر مرآت خاطرنشان كرد: در هر سرطاني اگر به موقع براي درمان مراجعه شود مي توان آن را درمان كرد اما در اين سرطانها به دليل اين كه علائم دير بروز مي‌كنند و افراد زماني مراجعه مي كنند كه سرطان پيشرفت كرده است معمولاً كار زيادي نمي توان انجام داد.

    وي مصرف الكل را از جمله عوامل ايجاد سرطان كبد دانست و به ايسنا گفت: مصرف سيگار، مواد مخدر و مسائل ژنتيكي را مي توان از جمله ريسك فاكتورهاي ابتلا به سرطان كبد برشمرد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    افزايش آمار سرطان‌هاي گوارشي دركشور



    نوشيدن چاي داغ، خطر ابتلا به سرطان مري را 83 درصد افزايش مي‌دهد.
    سپيده سمائي
    هيچ ملتي به اندازه ما ايراني‌ها به شكم خود اهميت نمي‌دهد. اين ادعا‌يي است كه البته هيچ آمار و تحقيق ثبت‌شده‌اي آن را اثبات نمي‌كند. اما درست به همان اندازه كه ما به غذا خوردن مي‌انديشيم، به كيفيت غذايي كه مي‌خوريم و عادات غذايي نامناسبمان بي‌توجهيم.
    به اين آمار توجه كنيد: طبق آمار وزارت بهداشت ، در سال 80، روزانه يكصد نفر در كشور بر اثر بيماري سرطان فوت كرده‌اند؛ از هر 5 ايراني يك نفر به علت سرطان مي‌ميرد و همچنين ايران داراي بالاترين ميزان وقوع سرطان مري در جهان است.
    به گفته دكتر ملك‌زاده، رئيس مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم‌پزشكي تهران، از ميان يكصد نفري كه هر روز بر اثر سرطان در ايران فوت مي‌كنند، 22 نفر از سرطان معده، 13 نفر از سرطان ريه، 9 نفر در اثر سرطان مثانه، 8 نفر بر اثر سرطان كبد و مجاري صفراوي، 7 نفر بر اثر سرطان مغز، 6 نفر به علت سرطان مري، 5 نفر بر اثر سرطان روده بزرگ و 5 نفر به دليل سرطان پانكراس جان خود را از دست مي‌دهند. يعني علت مرگ نزديك به نيمي از اين افراد، ابتلا به يكي از سرطان‌هاي دستگاه گوارش است كه تغذيه ناسالم در بروز آنها نقش مستقيم دارد.

    سرطان معده، شايع‌ترين است
    به گفته دكتر كاظميان، عضو هيات علمي دانشگاه، سرطان معده شايع‌ترين سرطان در كشور ماست. دكتر خداداد متخصص بيماري‌هاي گوارشي هم معتقد است كه <عدم درمان زخم معده زمينه‌ساز سرطان معده خواهد بود.> وي مي‌افزايد:<زخم معده از بيماري‌هايي است كه در اثر افزايش ترشح اسيد به‌وجود مي‌آيد.گاهي اوقات هم ميكروب هليكوباكترپيلوري مي‌تواند منجر به زخم معده، مري و روده شود.> دكتر خداداد با تاكيد بر نقش تغذيه در ايجاد اين بيماري مي‌‌گويد: <مصرف نوشابه‌هاي گازدار، ترشي، فلفل، مواد كافئين‌دار، قهوه، كاكائو، چاي داغ و .... مي‌تواند منجر به بروز اين بيماري شود. همچنين مصرف بيش از حد آسپرين، بروفن و كورتن يا هر نوع قرصي كه به مخاط معده بچسبد منجر به زخم معده مي‌شود.> وي، مصرف دارو با نظر پزشك، نوشيدن آب كافي، پرهيز از مصرف غذاهاي تند و كافئين‌دار و غذاهاي كنسروي و پرهيز از كشيدن سيگار و دوري از استرس را براي جلوگيري از ابتلا به زخمن معده و نهايتا سرطان معده توصيه مي‌كند.

    افزايش سرطان روده بزرگ در كشور
    سرطان روده بزرگ در حال حاضر سومين سرطان شايع جهان است و هر ساله بيش از يك ميليون نفر در دنيا به اين بيماري مبتلا مي‌شوند. به گفته دكتر ملك‌زاده، شمار مبتلايان اين سرطان در كشور ما رو به افزايش است و به دليل جواني جمعيت كشور، 20 درصد اين افراد، زير 40 سال هستند در صورتي كه در كشورهاي غربي اين رقم تنها 5 درصد است. دكتر ملك‌زاده مي‌گويد:<سرطان كولوركتال به‌دليل آنكه كه از شروع تا رسيدن به مرحله پوليپ (ضايعه برجسته‌اي‌است كه قبل از سرطان به‌وجود مي‌آيد5 ) سال فاصله دارد با آزمايشات ساده قابل تشخيص و پيشگيري است. اما متاسفانه به دليل اطلاعات كم مردم و نيز نبود برنامه مدون پزشكي، بسياري از افراد در مرحله غيرقابل درمان به پزشك مراجعه مي‌كنند. افرادي كه در خانواده سابقه پوليپ روده بزرگ يا روده دارند بايد براي آزمايش به پزشك مراجعه كنند. همچنين افرادي كه در هنگام دفع مدفوع، خون مشاهده كنند حتما بايد از اين‌نظر آزمايش شوند.> اين متخصص به مردم توصيه مي‌كند براي پيشگيري از ابتلا به سرطان روده بزرگ از مصرف زياد چربي و گوشت قرمز پرهيز كرده و بيشتر سبزي و ميوه‌جات مصرف نمايند. همچنين روش زندگي خود را به سمت پرتحركي و زندگي در هواي سالم، ترك سيگار و دخانيات تغيير دهند.
    برپايه نتايج پژوهشي كه به تازگي توسط دانشجوي ايراني صورت گرفته، رژيم‌هاي غذايي سرشار از ميوه‌، سبزيجات، كلسيم و درصد پايين اسيدهاي چرب و گوشت،‌بهترين راه مقابله با سرطان‌ها و از جمله سرطان كولون (روده بزرگ) به‌شمار مي‌روند. ماريا هاشمي و پروين سجادي در اين پژوهش آورده‌اند:<غذاهاي حاوي آنتي‌اكسيدانت ازجمله ميوه‌و سبزي‌ها قادر به خنثي كردن راديكال‌هاي آزاد هستند در حالي كه غذاهاي حيواني به علت عدم وجود آنتي‌اكسيدان چنين نقشي را ايفا نمي‌كنند.> راديكال‌هاي آزاد مواد مضري هستند كه در طي فعل و انفعالات شيميايي بدن به‌وجود مي‌آيد و يك علل شناخته‌شده در ايجاد سرطان هستند.
    كلم بروكلي يكي از سبزيجاتي است كه در درمان سرطان روده مفيد است. به گفته پژوهشگران دانشگاه جانز هاپكينز آمريكا، نوعي ماده شيميايي موسوم به <گلوكورافانين> در اين كلم وجود دارد كه با تحريك آنزيم ويژه‌اي، سبب غيرفعال شدن مواد سرطان‌زا در بدن مي‌شود. همچنين به گفته محققان ميان مصرف كلسيم و كاهش خطر سرطان روده هم رابطه محكمي وجود دارد. مطالعات انجام شده بر روي حيوانات نشان مي‌دهد كه كلسيم مراحل اوليه گسترش تومور سرطاني را محدود مي‌كند و اين را ديگر همه مي‌دانند كه لبنيات از منابع سرشار كلسيم محسوب مي‌شوند.
    علاوه بر اين، نتايج پژوهش محققان دانشگاه هاروارد نشان مي‌دهد مصرف غذاهايي كه به سرعت باعث افزايش قند خون مي‌شوند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در زنان 3 برابر افزايش مي‌دهند. به گفته محققان موادي مانند ماكاروني، سيب‌زميني پخته و شيريني‌ها داراي شاخص گلاسيمي بالا هستند و مصرف اين مواد با افزايش خطر سرطان روده بزرگ همراه است. شاخص گلاسيمي در واقع نشان‌دهنده سرعت افزايش قند خون به‌دنبال مصرف يك ماده خاص است.

    در سرطان مري اول شديم
    سرطان مري ششمين سرطان منجر به مرگ در ميان مبتلايان به انواع سرطان‌ها در جهان و چهارمين سرطان در كشورهاي در حال توسعه است. اما متاسفانه در بين كشورهاي پرخطر ايران داراي بالاترين ميزان وقوع سرطان در جهان است و صد البته بخشي از اين افتخار را مديون عادات بدغذايي خود هستيم! دكتر قوام‌زاده متخصص تغذيه در اين زمينه مي‌گويد:<نوشيدن چاي داغ، خطر ابتلا به سرطان مري را 83 درصد افزايش مي‌دهد. نوشيدن چاي داغ مخاط گوارشي به‌ويژه مخاط مري را آماده پذيرش مواد سرطان‌‌زا مي‌كند و به همين علت در كشورهايي كه عادت به مصرف چاي داغ دارند، ميزان ابتلا به اين سرطان بيشتر است.> به گفته دكتر قوام‌زاده تحقيق بر روي هزار و 83 بيمار مبتلا به سرطان مري نشان داده است كه 83 درصد اين افراد عادت داشتند چاي را در دمايي بخورند كه بخار از آن بلند مي‌شده است.

    سرطان پايان زندگي نيست
    خيلي‌ها سرطان را واژه‌اي مترادف مرگ‌ مي‌دانندو همين كه مي‌شنوند كسي به اين بيماري مبتلا شده پيشاپيش برايش فاتحه مي‌فرستند. اما واقعيت اين است كه مرگ حتي يك بيمار سرطاني يك تصور قديمي است. دكتر كاظميان در اين زمينه مي‌گويد:<تلاش جهت ورود تكنيك‌هاي جديد درماني به كشور صورت مي‌گيرد، اما حتي با همين تكنيك‌هاي موجود هم 90 درصد درما‌ن‌ها جواب مي‌دهند. سرطان قابل درمان است اما بايد به آن اهميت داد. توجه به علائم مشكوك در بدن، مراجعه به موقع به پزشك و عدم ترس از سرطان بهترين توصيه براي مبارزه با اين بيماري است.> دكتر آموزگار هاشمي نيز در اين زمينه مي‌گويد:<بيش از نيمي از سرطان‌ها قابل درمان هستند و برخي از سرطان‌ها كه به‌طور كامل درمان نمي‌شوند تا حد زيادي قابل درمان هستند. تست‌هاي بيماريابي در تشخيص به موقع سرطان و درمان آن بسيار كمك‌كننده هستند اما متاسفانه اغلب سرطان‌ها علايم غيراختصاصي مانند بي‌اشتهايي، كاهش وزن، احساس سنگيني و توده‌‌هاي بدون درد در نقاط مختلف بدن دارند كه اغلب بيماران توجهي به آن نمي‌كنند و در مراحل پيشرفته به پزشك مراجعه مي‌كنند.>

    پيشگيري قبل از درمان
    با اين كه عواملي چون عوامل ژنتيكي در ايجاد سرطان نقش دارند اما متخصصان بر اين باورند كه بسياري از عوامل ايجادكننده اين بيماري، محيطي و قابل اجتناب هستند. پس براي پيشگيري از ابتلا به سرطان:
    سيگار نكشيد: سرطان ريه كه سرطان نسبتا شايعي است و درمان آن نيز مشكل است، رابطه بسيار نزديكي با مصرف دخانيات دارد. سيگار همچنين امكان ابتلا به سرطان مثانه را 4 تا 5 برابر افزايش مي‌دهد. علاوه بر اين، سيگار در ابتلا به سرطان‌هاي گلو، دهان، كليه، حلق و حنجره نقش دارد و عامل خطر براي ايجاد سرطان‌هاي لوزالمعده، معده و دهانه رحم است.
    از تماس زياد با نور خورشيد بپرهيزيد: تماس طولاني‌مدت و شديد با نور آفتاب به‌خصوص در افرادي كه پوست روشن داشته و به‌سرعت دچار آفتاب‌سوختگي مي‌شوند، مي‌تواند زمينه‌ساز ايجاد سرطان‌هاي مختلف پوستي شود.
    تغذيه مناسب داشته باشيد: غذاهاي پرچربي به‌خصوص غذاهاي حاوي چربي حيواني، غذاهاي سرخ شده يا كباب شده‌‌، غذاهاي نمك‌سود شده و نيز مواد غذايي كپك زده مي‌تواند در ايجاد سرطان نقش داشته باشد. مصرف ميوه و سبزيجات را در رژيم غذايي خود قرار دهيد و از مصرف زياد گوشت قرمز بپرهيزيد.
    به‌طور منظم ورزش كنيد: ورزش منظم و فعاليت‌هاي بدني از ايجاد بسياري از بيماري‌ها از جمله سرطان جلوگيري مي‌كند. ورزش همچنين موجب تنظيم وزن بدن مي‌شود و فراموش نكنيد كه افراد چاق بيش از ديگران در معرض ابتلا به سرطان هستند؛ همچنين برپايه نتايج تحقيقي كه در آمريكا صورت گرفته، چاقي احتمال مرگ ناشي از سرطان سينه را افزايش مي‌دهد.
    از مصرف الكل بپرهيزيد: مصرف الكل در ايجاد بسياري از سرطان‌ها از جمله دهان، گلو، حنجره، مري، كبد و لوزالمعده نقش دارد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت