فلفل، سرطان را مي سوزاند



‌ آذين محبي‌نژاد
اگر تا به حال فكر مي كرديد كه فلفل جز طعم دادن به غذاها به خصوص پيتزاهاي پپروني تند به دردي نمي‌خورد، بايد بگوييم كه فلفل نبين چه ريزه! همين گياه ريزه ميزه خاصيتي دارد كه شايد بتواند جان آدم‌هاي زيادي را نجات بدهد.بله!خوردن فلفل تند فقط دهان را نمي سوزاند، بلكه سلول هاي سرطاني را هم وادار به خودكشي مي‌كند.
بر اساس يك پژوهش آمريكايي فلفل مي‌تواند سلول‌هاي سرطاني پروستات را به دام انداخته و آنها را به مسيري هدايت كند كه در نهايت منجر به مرگ برنامه‌ريزي شده اين سلول‌ها مي شود.
اكثر سلول‌هاي بدن در نهايت روزي مي‌ميرند و جاي خود را به سلول‌هاي جوان‌تر مي‌دهند، اما وقتي سرطان به بافتي وارد شد، سلول‌هاي اين بافت به جاي مردن فقط تكثير مي‌شوند و روز به روز رشد بيشتري مي كنند. اماكپسايسين يعني همان ماده‌اي كه سبب طعم تند فلفل مي‌شود، مي‌تواند آنها را به حالت اوليه برگرداند.
دانشمندان در اين پژوهش با تحقيق بر روي موش‌ها دريافتند 80 درصد سلول‌هاي سرطاني در موش‌هايي كه با كپسايسين مداوا مي شوند، از بين مي‌روند و توده سرطاني در آنها در مقايسه با گروه ديگر موش‌ها به يك پنجم اندازه مي‌رسد.
يك پژوهشگر درباره اثر اين ماده بر روي سلول‌هاي انساني مي‌گويد: <كپسايسين مي‌تواند در برابر سلول‌هاي سرطاني انسان كه در محيط آزمايشگاهي رشد داده مي‌شوند و همچنين سلول‌هاي سرطاني انسان كه براي آزمايش وارد بدن موش شده‌اند، مقاومت كند.>
اين امر اميدواري زيادي براي درمان سرطان پروستات كه يكي از شايع‌ترين سرطان‌ها در آقايان بالاي 50 سال است ايجاد مي‌كند. سلول‌هاي سرطاني پروستات ماده‌اي را در خون آزاد مي‌كنند كه <پي‌اس‌آ> نام داشته و با رديابي و اندازه‌گيري آن در خون مي‌توان بروز سرطان در پروستات را تشخيص داد.
كپسايسين مي‌تواند ميزان توليد اين ماده و آ زاد شدن آن به خون از سوي سلول هاي سرطاني را نيز كاهش دهد.
دانشمندان انگليسي معتقدند كپسايسين مي‌تواند در آينده در توليد داروهاي ضد سرطان پروستات به كار رود اما در كنار آن هشدار مي‌دهند كه مصرف بيش از حد فلفل مي‌تواند موجب ابتلا به سرطان معده شود. دكتر سورن لمان سرپرست اين پژوهش به مردان مبتلا به سرطان پروستات توصيه مي‌كند فعلا مصرف فلفل خود را ابدا بالا نبرند بلكه اگر مي‌خواهند رژيم درستي داشته باشند، از مصرف گوشت قرمز و گوشت‌هاي فرآوري شده و غذاهاي چرب بپرهيزند و ميزان مصرف ماهي خود را بيشتر كنند و در كنار همه اينها، روزانه مقدار زياد و متنوعي سبزيجات و ميوه مصرف كنند.
سالانه حدود 680 هزار نفر در سراسر جهان به سرطان پروستات مبتلا مي‌شوند كه از اين تعداد 221‌هزار نفر آنها يعني چيزي حدود 31 درصد در اثر اين بيماري جان خود را از دست مي‌دهند.