جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 17 مجموع

موضوع: آشنایی با خواص تغذیه ای و درمانی گیاه اسفناج ( Spinach )

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض آشنایی با خواص تغذیه ای و درمانی گیاه اسفناج ( Spinach )

    اسفناج
    * نام علمي : Spinacia oleracea L

    * نام انگليسي : Spinach

    * خانواده غاز پايان : Chenopdiaceae

    نام هاي رايج : اسفاناج , اسپاناخ , اسپناج


    گياهي از سر دسته تيره اسفناجيان, جزو دو لپه اي هاي بي برگ . داراي ساقه راست و شيار دار, با برگ هاي پهن و مثلثي شكل ,گل هاي آن خوشه اي, سبز رنگ و كوچك, داراي ۵ پرچم و ۵ كاسبرگ به هم چسبيده است.


    اسفناج تازه حاوي مواد آلبومينوئيدي ، مواد چرب، مواد قندي ، لسيتين ، سكرتين، استات دوپتاس, كلروفيل , كاروتن , ساپونين , خصوصاً اكسالت ها مي باشد. در تخم جوانه زده اسفناج و در جوانه هاي آن مقداري آنزيم هاي جنتيوبياز , و سلوبياز و ليكناز يافت مي شود و ماده اي به نام اسپيناسين كه ترشحات مربوط به هاضمه را تحريك مي كند.
    اسفناج همچنين داراي ويتامين هاي ( آ, ب, ث, د, كا )نياسين ( ويتامين پ پ) و مواد معدني و املاح مانند آهن، فسفات ، فسفر، ارسنيك، پتاسيم و كلسيم , مس, مواد ازته, كلرور سديم, سلولز, يد، هيدروكربنه فوليك اسيد , اسيد فسفوريك , اكساليك اسيد مي باشد. خواص و اثرات دارويي: طبع اسفناج بر اساس نظر حكماي طب سنتي كمي سرد و تر و تا حدي مي توان گفت كه نه گرم است و نه سرد، بلكه معتدل است.
    اسفناج داراي خواص خون افزا, ملين طبع, سريع الهضم و برگرداننده ماده مرض, آنتي پلاگروز , جلا دهنده, مدر, تقويت كننده ترشحات معده و روده و لوزالمعده ( به دليل داشتن سكرتين ) ، افزايش دهنده ترشحات صفرا ، تقويت كننده حركات دودي شكل معده ، تقويت كننده اعصاب، و اسفناج پخته براي رفع سرفه هاي خشك، آسم ،گرفتگي صدا، يبوست، قولنج هاي كبدي، رماتيسم، نقرس و كمي ترشحات شير معمول است. تخم آن جهت درد كبد، درد دل و درد سر نافع است.
    برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است . تخم آن ملين، خنك كننده و براي ورم كبد و يرقان مفيد است . اسفناج در موارد رفع سرفه هاي خشك ( اسفناج پخته ) ، آسم، رفع سردرد, دل درد, كمر درد, تب هاي حاد, التهاب و گواتر, رفع تشنگي, تقويت اعصاب ، گرفتگي صدا ، كم خوني دختران جوان، بيماري هاي حاد، بيماري هاي مقاوم پوست، اسكوربوت، يبوست، کمي ترشحات شير ، قولنج هاي كبدي ، نقرس ، رماتيسم ، رفع لاغري ( ۲ تا ۵ گرم عصاره برگ تازه ) به كار مي رود.
    در موارد كم خوني و كمبود ويتامين ث (اسكوربوت) و بيماري هاي مقاوم پوست استفاده مي گردد .
    اسفناج رفع تشنگي مي نمايد و سريع الهضم تر از ساير سبزي هاست و براي درد گلو و ورم ملاز يا ورم لهات ( گوشت پاره اي كه از وسط انتهاي كام آويخته است و آن را اوولا نامند ) نافع است و آب تخم آن براي درد ناحيه قلب و درد احشا ( اعضاي داخل شكم ) مفيد است.
    دارويي قديمي براي سوءهاضمه است. شيره تازه آن براي جبران كمبود ويتامين ها استفاده مي شود. نسخه: ۲ تا ۵ گرم از عصاره برگ تازه اسفناج را به عنوان داروي مناسب براي رفع كم خوني مورد استفاده قرار مي دهند.
    اسفناج يكي از سبزيجات بسيار مفيد براي مبارزه با سرطان است . اين سبزي خطر احتمال ابتلا به سرطان را پايين مي آورد و در پيشگيري از آن مفيد است.
    به علت داشتن منيزيم تا حدودي جلوي پيشرفت سرطان را مي گيرد، محرك كليه ها بوده و كار و فعاليت آن ها را زياد مي كند. و به علت داشتن سكرتين اثر نيرو دهنده بر روي ترشحات معده، روده، لوزالمعده دارد. ترشحات صفرا را افزايش مي دهد. و حركات دودي شكل روده را تقويت مي مي كند.
    يكي ديگر از خواص درماني اسفناج در مورد بيماري قند است . افرادي كه بيماري قند دارند ، بايستي در روز دو الي سه مرتبه اسفناج ميل كنند. و يا مقداري اسفناج به صورت چاي ، دم كرده، سپس كمي ليمو ترش به آن اضافه كنند و نيم ساعت قبل از غذا ميل كنند.
    در موارد كمبود ويتامين هاي آ ب ث د مصرف مي شود. و به عنوان داروي اعصاب براي كساني كه كارهاي فكري دارند توصيه مي شود.
    به علت پورين موجود در اسفناج ، افراد مبتلا به بيماري نقرس بايد از خوردن آن پرهيز كنند. اسفناج به علت آهن و املاح معدني موجود و مقدار بسيار ويتامين (ب ) ، به رشد موها و افرادي كه كم خون هستند و بهترين غذا براي زنان باردار و كساني كه خون زيادي از آن ها دفع گرديده فوق العاده مفيد است . و حتي يكي از سبزيجاتي است كه تقويت كننده و براي كودكان مناسب است .اگر در خانواده افراد سالمند زندگي مي كنند بايستي اسفناج را در غذاي روزانه آن ها جاي دهيد. البته سعي كنيد از اسفناج خام استفاده كنيد (مانند كاهو در سالاد بريزيد) زيرا اين سبزي به قدري لطيف است كه با جوشاندن يا پخت ، خواص آن از بين مي رود. اگر رژيم غذايي داريد مبادا از خوردن اسفناج و تره غافل شويد .

    خوب است به اسفناج و تره كمي ليمو ترش تازه بزنيد و با ديگر سبزيجات سالادي مناسب ميل فرماييد. مصرف اسفناج در تغذيه كودكان به عنوان غذاي كامل دوره نقاهت ، رفع كم خوني و كم خوني دختران جوان ، بيماري هاي حاد، بيماري هاي مقاوم پوست، اسكوربوت توصيه شده است. اگر اسفناج را با جوانه ها مخلوط كنيد از آن خواص بسيار خوبي بهره مند مي شويد و مي توانيد آن را در دوران نقاهت بيمار استفاده كنيد .
    اسفناج كه از سبزي هاي داراي رنگ سبز تيره , است, همراه با هويج در صدر ليست خوراكي هاي ضد سرطان جاي دارد و طبق تحقيقات دانشمندان در كاهش نرخ ابتلاي به سرطان موثر است, به خصوص در پيش گيري از سرطان كولون, سرطان ركتوم, سرطان معده, سرطان پروستات, و سرطان حنجره و حلق و سرطان مخاط رحم و سرطان گردن و مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد. اسفناج را نبايد براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ هاي صفراوي تجويز كرد، زيرا اكسالات آن كسالت بيماران را تشديد مي كند.



    براي رفع بند آمدن ادرار هنگامي كه درد شروع مي شود بايد نيم فنجان اسفناج را به همان اندازه مخلوط با روغن بادام شيرين و يا روغن زيتون شده باشد مصرف گرد. آب اسفناج به علت دارا بودن املاح معدني فراوان ، كلروفيل و آهن در تأمين عناصر معدني و ضروري بدن، همچنين سازندگي خون، كمك مؤثر مي نمايد و از آن در رفع كم خوني ها مي توان نتايج درماني گرفت.

    در تقويت بيماران در دوره نقاهت و در رفع خستگي هاي جسماني و روحي اشخاص مسن و اطفال ، اثرات مفيد ظاهر مي كند. به علت وجود اكسالات ها و فسفات ها, براي بيماران نقرسي و رماتيسمي و ورم روده و معده و سنگ هاي صفراوي ضرر دارد و اسيد اوريك و اوره و ميزان فشار خون را افزايش مي دهد, بنابر اين اسفناج را بايد با دارچين و روغن بادام بپزند و ميل نمايند.

    اسفناج يا اسپيناج گياه بومي ايران است و از اوايل قرن اول ميلادي کم کم به نقاط ديگر دنيا راه يافت. طوري که در تاريخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چين و در قرن دوازدهم در اسپانيا کشت مي شده است.

    اسفناج، گياهي است يک ساله، داراي ساقه اي راست، به ارتفاع نيم متر که برگ هاي آن پهن و نرم مثلثي شکل به رنگ سبز مي باشد. اسفناج نسبت به سرماي زمستان مقاوم است.

    دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاييزه و بهاره ناميده مي شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته مي شود و به اسفناج انگليسي معروف است. نوع پاييزه آن که به خاک بسيار غني احتياج دارد، در پائيز کاشته مي شود. گل هاي اسفناج به رنگ سبز کمرنگ مي باشد.

    اسفناج چون داراي مواد غذايي فراواني است کشت آن امروز در تمام نقاط دنيا معمول است.


    * تركيبات شيميايي :
    اسفناج از نظر داشتن ويتامين B۳ بسيار غني است، بنابراين داروي مهمي براي برطرف كردن بيماري پلاگر است. پلاگر يک نوع بيماري است که به علت کمبود ويتامين B۳ در بدن به وجود مي آيد و نشانه هاي آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه هاي قرمز روي بدن است.

    اسفناج مقدار زيادي آهن، کلسيم، سديم، پتاسيم، يد، مس، منيزيم ، لسيتين ، کلروفيل ، کاروتن ، اسيد اگزاليک و اسيد ارسنيک دارد و به علت داشتن منيزيم، جلوي پيشرفت سرطان را مي گيرد.
    اسفناج از نظر داشتن ويتامين B۳ بسيار غني است، بنابراين داروي مهمي براي برطرف كردن بيماري پلاگر است.

    * خواص غذايي و سلامتي :
    برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد است و برخي عقيده دارند كه متعادل است، يعني نه سرد است و نه گرم.

    ۱) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B۳ ، C و آهن و پتاسيم مي باشد.

    ۲) بدن را قليايي مي كند.

    ۳) خنك كننده است و براي پايين آوردن تب مفيد است.

    ۴) ورم روده كوچك را رفع مي كند.

    ۵) براي ورم ريه مفيد است.

    ۶) ملين است و يبوست را برطرف مي كند.

    ۷) براي لاغر شدن و كم كردن وزن مفيد است.

    ۸ ) اسفناج به دليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين، هضم غذا را تسريع مي كند. اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود.

    ۹) خوردن اسفناج پخته يا بوراني در رفع تشنگي موثر است.

    ۱۰) غرغره آب خام يا پخته ي اسفناج، براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است.

    ۱۱) براي رفع سرفه هاي خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد.

    ۱۲) آش اسفناج با گشنيز ، براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفيد مي باشد.

    ۱۳) اگر آش اسفناج را با آب ليمو و سماق يا آب غوره بخوريد، سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند.

    ۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگيري مي كند، مخصوصا در افرادي كه به مصرف الكل و سيگار عادت دارند.

    ۱۵) تحقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.



    ۱۶) اسفناج، كلسترول خون را پايين مي آورد.

    ۱۷) بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند.

    ۱۸) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تميز مي كند.

    ۱۹) ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد.

    ۲۰) اسفناج، سبزي مفيدي براي تقويت اعصاب است. اسفناج، تعداد گلبول هاي قرمز خون را افزايش مي دهد، بنابراين بهترين دارو براي افراد مبتلا به كم خوني است.

    ۲۱) اسفناج پخته، براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است.

    ۲۲) رماتيسم و نقرس را درمان مي كند.

    ۲۳) براي زياد كردن شير در مادران شيرده موثر است.

    ۲۴) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه مي شد كه در معالجه خونريزي ها و كم خوني از آن استفاده مي كردند.

    ۲۵) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است.

    ۲۶) تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است.

    ۲۷) اسفناج، تعداد گلبول هاي قرمز خون را افزايش مي دهد.

    ۲۸) اسفناج ،چون داراي كلروفيل است، عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند.

    ۲۹) اسفناج اسيديته ي خون را کم مي کند و عضلات و استخوان ها را تقويت مي نمايد.

    ۳۰) رعشه و بوي بد دهان را از بين مي برد.

    ۳۱) قوت غذايي اسفناج از ساير سبزي ها بيشتر است، مشروط بر اينکه آب آن را دور نريزيد و از ساقه هاي نازک و نورسته ي آن در سالاد استفاده کنيد.

    ۳۲) باعث افزايش اشتها به خصوص در کودکان مي شود.

    ۳۳) براي معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زيتون قرار دهيد و بعد روي صورت بگذاريد.
    * مضرات :
    اسفناج بعلت داشتن اگزالات، براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ هاي كليه و مثانه مناسب نيست. ضمنا افرادي كه سرد مزاج هستند، بايد اسفناج را با ادويه هاي گرم نظير فلفل، دارچين، زنجبيل و هل ميل نمايند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اسفناج


    اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است . کشت اسفناج در سال ۱۸۰۶ در آمریکا شروع شد .
    اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پهن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .
    دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد . اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .
    ● ترکیبات شیمیایی:
    اسفناج از نظر داشتن ویتامینb۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین b۳ در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)
    ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید آرسنیک وجود دارد.
    ● خواص داروئی:
    برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
    ۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین a ، b۳، c و آهن و پتاسیم می باشد .
    ۲) بدن را قلیایی می کند .
    ۳) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .
    ۴) ورم روده کوچک را رفع می کند .
    ۵)برای ورم ریه مفید است .
    ۶)ملین است و یبوست را برطرف می کند .
    ۷)برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .
    ۸) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .
    ۹) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
    ۱۰)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .
    ۱۱) برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .
    ۱۲)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .
    ۱۳)اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .
    ۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که الکل و سیگار مصرف می کنند .
    ۱۵)تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .
    ۱۶)اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .
    ۱۷)بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .
    ۱۸) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .
    ۱۹)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .
    ۲۰)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .
    ۲۱)رماتیسم و نقرس را درمان می کند .
    ۲۲)برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
    ۲۳) سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند .
    ۲۴) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .
    ۲۵)تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .
    ۲۶)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .
    ۲۷) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .
    ۲۸) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . به همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و باو بدهید .
    ۲۹)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .
    ● مضرات :
    اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .








    سایت سیمرغ
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    فواید غذایی و داروئی اسفناج


    ماده سبز رنگ اسفناج کمبود املاح معدنی بدن ما را جبران می کند بنابراین اسفناج سبزی گرانبهایی است که طبیعت در دسترس ما گذاشته است تا به کمک آن انرژی عضلات قلب و کمبود مواد خون و تقویت غذایی خود را تأمین کنیم.



    برگهای لطیف اسفناج را همانطور که خام است با روغن زیتون و کمی سرکه و نمک به صورت سالاد میل کنید و به طعم آن عادت کنید و بدانید که سالاد مطبوع و خوشمزه ای که یافته اید.
    اسفناج از سبزیهایی است که از نظر داشتن آهن و یک ماده مخمر که برای هضم آن لازم است غنی است. باید به اسفناج اعتماد کامل داشته باشیم زیرا مصرف این سبزی در غذا آهن می آورد که به نام «فریتین» معروف است. چیزهای دیگری که اسفناج دارد عبارت است از : گوگرد که خون را قلیایی می کند، آهک که برای استحکام استخوان و عضلات بدن ما لازم است. آرسنیک که تقویت کننده است. مواد لعابی که برای مخاط و مفاصل بدن لازم است. مواد نشاسته ای که تولید حرارت بدن می کند و ید که با آهن به خوبی جذب بدن شده و با کمک مواد صابونی که اسفناج دارد ترشح آنزیم های دستگاه هاضمه را آسان کرده و جذب املاح آهکی را در روده ها آسان می سازد.
    ماده سبز رنگ اسفناج کمبود املاح معدنی بدن ما را جبران می کند بنابراین اسفناج سبزی گرانبهایی است که طبیعت در دسترس ما گذاشته است تا به کمک آن انرژی عضلات قلب و کمبود مواد خون و تقویت غذایی خود را تأمین کنیم.
    مسلم است که اگر بخواهیم از تمام مزایای اسفناج استفاده کنیم باید برگهای لطیف و سبز و تازه اسفناج را به همان صورت اصلی یعنی نپخته به شکل سالاد مصرف نماییم.
    وقتی ما یک مشت اسفناج را در یک دیگ آب می جوشانیم و بعد آب آن را دور می ریزیم و به آن هم اکتفا نکرده و بقیه آب موجود اسفناج را هم با فشار خارج می کنیم چیزی به نام تفاله اسفناج در دست ما می ماند که آن را مصرف می کنیم.
    پس باید حتی الامکان اسفناج را تازه و به شکل سالاد خام مصرف کنیم زیرا با پختن آن مقدار زیادی از عناصر حیاتی آن از دست می رود.
    شاید وقتی ما در اینجا می گوییم اسفناج تازه را به صورت سالاد مصرف کنید طعم آن را در ابتدا به ذائقه شما غریب یا ناگوار باشد ولی وقتی به خواص غذایی آن اعتقاد داشتید رفته رفته ذائقه شما به آن عادت خواهد کرد و از مصرف غذایی سالاد خام اسفناج لذت خواهید برد.
    برای سالاد اسفناج باید از کمی روغن زیتون و سرکه و نمک دریایی استفاده کنید و یا از سوسهایی که دوست دارید تهیه کنید و با آن مصرف نمایید.
    ● آخرین مطالعات علمی درباره اسفناج
    در آخرین مطالعات علمی که درباره اسفناج به عمل آمده است معلوم شده است که اسفناج دارای مقدار زیادی املاح معدنی است. در تجزیه علمی از صد گرم اسفناج نیز دریافته اند که این گیاه مفید ۵۱۰ میلی گرم سدیم، ۳۷۵ میلی گرم پتاسیم، ۴۶ میلی گرم کلسیم، ۴۰ تا ۵۰ میلی گرم آهن، ۳۷ میلی گرم فوسفور، ۳۷ میلی گرم منیزیم، ۲۹ میلی گرم گوگرد، ۶/۰ میلی گرم منگنز، ۴۵/۰ میلی گرم روی، ۰/۱۳ میلی گرم مس، ید و آرسنیک دارد. همچنین ویتامین های (ب) و (ث) و کاروتن و ویتامین (ب ۹) که به نام اسیدفولیک خوانده می شود و ویتامین (ب ۱۲) کلروروفیل، اسپی تاسین مرکب از ماده (آلرژی نین ولیزین) موسیلاژ (مواد لعابی)، گلوسید ۷ گرم، پروتیدها ۲ گرم و لیپیدها کمتر از ۵/۰ گرم در اسفناج وجود دارد.
    بطور خلاصه این سبزی کمبود املاح معدنی بدن را جبران می کند، ضد کم خونی است و قلب را تقویت می کند و جاروی مجاری دستگاه هاضمه است.
    خانم دونپورت که صد و یازده سال عمر کرد عمر طولانی خود را در اثر سه عامل :
    ۱) خوشحالی.
    ۲) تنفس عمیق.
    ۳) مصرف اسفناج، می دانست.
    اسفناج را در موارد زیر مصرف کنید:
    ۱) به صورت خام به شکل سالاد که در ابتدا شرح آن را دادیم.
    ۲) اگر مبتلا به ضعف بدن و یا اعصاب هستید چند روز صبح یک لیوان آب اسفناج و آب شاهی را مخلوط کرده و بنوشید.
    ۳) تخم اسفناج را اگر به مقدار پنج تا ده گرم در یک فنجان آب جوش دم کنید و بنوشید چنانچه مبتلا به یبوست باشید آن را درمان خواهد کرد.
    ۴) برگهای اسفناج را اگر در روغن زیتون بپزید و آن را به صورت پماد روی زخمهای سوختگی، جرب و زخمهای جلدی بگذارید خیلی زود التیام خواهد یافت.
    ۵) آب اسفناج پخته را به جای چوب پاناما برای شستشوی لباسهای پشمی سیاه به کار می برند که هم آن را بطور کامل پاک می کند و هم برق و جلای خاصی به آن می دهد.
    ● چه کسانی نباید اسفناج بخورند؟
    ۱) کسانی که بیماری کبدی دارند.
    ۲) کسانی که رماتیسم دارند.
    ۳) کسانی که درد مفاصل دارند.
    ۴) کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند.
    ۵) کسانی که ورم روده و یا معده دارند.
    چون اسفناج به علت داشتن اوکسالات دوپتاس و آهک برای این اشخاص مضر است.








    واحد مرکزی خبر
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خواص دارویی اسفناج
    در صدر خوراكي هاي ضد سرطان ،طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
    برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.


    تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.
    اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج …
    در صدر خوراكي هاي ضد سرطان
    طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
    برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.

    تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.
    اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج و ادويه نظير زنجبيل و هل ودارچين خورده شود.
    اسفناج رفع تشنگي مي كند و سريع الهضم تر از ساير سبزي ها است و براي درد گلو نافع است. و ضماد آن براي ورم هاي حاصل از گزش زنبور و سرباز كردن دمل مفيد است.
    مقدار مصرف عصاره اسفناج ۱۰ گرم است. اسفناج چون داراي اكسلات است براي بيماري مبتلا به ورم مفاصل و سنگ هاي صفراوي مناسب نيست.
    در چين و مناطق دور از اسفناج به عنوان باد شكن (روا) و ملين ( ايچي مورا) استفاده مي شود و ماده اسپيناسين ترشحات مربوط به هاضمه را تحريك مي كند. (كارين و كيمورا)
    غذا هاي اسفناج به عنوان دارو :
    آش اسفناج كه در آن گيشنيز ريخته شده باشد، براي سر دردهايي كه حادث از اختلال گوارشي و سوء مزاج باشد مفيد است و اگر با آب ليمو يا آب سماق يا آب غوره ترش شود، براي سردردهاي ناشي از اختلالات صفراوي خوب است.
    اسفناج پخته كه در كره گاو يا روغن بادام سرخ شده باشد نيز براي سردردهاي حاصله از اختلالالت صفراوي خوب است، براي افراد مبتلا به سرسام صفراوي، اسفناج پخته با كمي شكر و سركه و يا آبليمو يا تمر هندي كه ترش شود، بسيار مفيد است.
    اگر آش اسفناج با ماش پوست گرفته و جو پوست گرفته و روغن بادام شيرين و شيره تخم خشخاش پخته شود، براي سرسام هاي سوداوي بسيار مفيد است.
    در مورد اشخاصي كه از بي خوابي رنج مي برند، اسفناج را با كدو وبرگ كاهو و يكي دو برگ خشخاش با گوشت مرغ چاق يا گوشت بزغاله پخته و كمي شيره تخم خشخاش و شيره بادام شيرين يا كره مخلوط كرده ميل كند، براي بي خوابي حاصل از خشكي دماغ مفيد است.
    اگر اسفناج را در آب پخته يا روغن بادام شيرين يا كره گاو و گوشت بره پخته بخورند، براب ماليخوليا مفيد است. اگر ماليخوليا ناشي از گرفتگي هاي كبد باشد اسفناج را به تنهايي و يا با كرفس پخته بخورندو يا آب كرفس را گرفته و بياشامند خيلي مفيد است.
    اگر اسفناج را با جو سفيد و ماش بي پوست پخته بخورند براي اولين ابتلاي به ذات الجنب و بيماي هاي سينه و ريه و سرفه نافع است.
    اگر اسفناج را با پخته با كره گاو يا روغن بادام شيرين سرخ شوند و ميل كننده، غذاي بسيار مناسبي براي اشخاص مبتلا به جنون و قطرب( نوعي ماليخوليا كه مبتلايان به آن از مردم گريزانندو در گوشه اي منزوي مي نشينند.)
    اسفناج پخته ساده را اگر با روغن بادام شيرين آغشته و ميل كنند، براي تشنج هاي ناشي از يبوست مفيد است.
    نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني اسفناج :
    اسفناج طبق نظر اغلب دانشمندان يكي از گياهاني است كه ظرفيت ضد سرطاني آن خيلي بالا و براي پيشگيري ابتلاعيه به سرطان به سلطان گياهان معروف است. بنابراين اشخاصي كه سالها اعتياد به سيگار و دخانيات داشته اند، از نظر اين خاصيت بايد به خوردن اسفناج كه توجه خاص مبذول دارند.
    اسفناج كه از سبزي هاي داراي رنگ سبز تيره است، همراه با هويج در صدر ليست خوراكي هاي ضد سرطان جاي دارد و طبق تحقيقات دانشمندان كه در كاهش سرطان كولون، سرطان ركتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد.
    مطالعات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در حد بسيار كم و به ندرت از سبزيجات به رنگ سبزتيره كه داراي مقدار زيادي ماده معروف كاروتنونيد هستند و در اين گروه اسفناج در صدر آنها قراردارد، مي خورد؛ دوباره بيشتر از سايرين د رمعرض خطر ابتلا به سرطان هستند. و در عين حال تحقيقات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در هر روز يك خوراك اسفناجي مي خورند حتي معتادان به دخانيات خيلي كمتر از ديگران در معرض اين خطر قرار دارند.
    در هر ده مورد از يازده تحقيق علمي كه در مورد سرطان ريه به عمل امده است، حقايق فوق تأييد شده است. از جمله تحقيقاتي كه توسط دكتر ريشارد شكل كه از نسج شناشان دانشگاه تگزاس است، به عمل آمده نشان مي دهد كه خوراكي هاي داراي كاروتن به طور مؤثري در نجات معتادان به دخانيات از سرطان دخيل است.

    دانشمند ديگري از محققان داشگاه جان هاپكينز در تحقيقات خود نشان مي دهد، اشخاصي كه مقدار بتاكاروتن خون آنها زياد است درمقابل ابتلاي به سرطان بسيار مقاومتر از سايرين هستند. در آزمايش ديگري كه به تازگي مهققان در آمريكا انجام داده اند ، اسفناج را از نظر مواد شيميايي موجود در آن تجزيه كرده اند، مقدار كارتنوئيد در اسفناج خام ۳۶ ميلي گرم در هر ۱۰۰ ميلي گرم است در حالي كه در هويج خام در هر ۱۰۰ ميلي گرم داراي ۱۴ميلي گرم مواد كارتنو ئيد با آين تفاوت كه در هر هويج قسمت عمده بتاكاروتن است.
    با اينكه ماده قطعي مؤثر ضد سرطان است ولي با اين حال مواد كارتنو ئيد موجود در اسفناج، عملاً نقش بسيار مؤثري در اين ماجرا دارند. به علاوه اسفناج داراي مقدار زيادي كلرو فيل است كه آن هم مواد داراي ظرفيت بالاي ضد سرطان است. عده اي از دانشمندان دليل ضد سرطان بودن كلرو فيل را به سسب خاصيت آن در متوقف كردن يا به هر حال كند كردن متاسيون هاي سلولي ميدانند كه از اين طريق از شروع سرطاني شدن سلول ها جلوگيري مي شود.
    در يك مطالعه علمي كه دانشمندان در ايتاليا به عمل آورده اند، مشاهده شده است كه اسفناج قدرت چشمگيري در سد كردن و متوقف كردن پيشروي يكي از مقتدرترين عوامل سرطان زا به نام نيتروزامين دارد و بين چند خوراك نظير هويج، گل كلم،كاهو، تمشك،عصاره اسفناج خام از همه در امر مقابله با نيتروزامين قدرت بيشتري نشان داده است. دانشمندان ژاپني در سال ۱۹۶۹ نتيجه تحقيقاتي را نشان دادند كه در آن آمده است اسفناج در كاهش كلسترول خون در جانوران اثر زيادي نشان داده و در مطالعات ديگر متعاقب آن دريافتند كه برگ اسفناج موجب تسريع تبديل كلسترول به كوپروستانول در بدن مي شود مصرف اسفناج در رژيم غذايي براي بهره گيري از خواص فوق و ساير خواص آن براي هر شخص مستلزم مشاوره پزشك و كارشناس گياه درماني است. زيرا ممكن است براي عده اي خوردن اسفناج به علل خاص فيزيولوژيكي، معارض با برخي اختلا لات جسمي آنها باشد.
    استفاده بيشتر از آهن و آنتي اكسيدان اسفناج:
    اسفناج در زمستان زياد يافت مي شود و يكي از سبزيهاي سرشار از آهن است. اما آهن آن به سختي جذب بدن مي شود. اگر بلافاصله بعد از پختن اسفناج به آن كمي ليمو ترش يا اسيدسيتريك اضافه كنيم، احتمال استفاده از آهن و آنتي اكسيدان آن افزايش مي يابد.
    اسفناج سرشار از الياف است و براي بيماران قلبي و قندي بسيار مفيد است و از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگيري مي كند و آدمي را جوان نگه مي دارد.
    اسفناج از آلودگي هوا جلوگيري مي كند:
    بر اساس نتايج پژوهش جديد، اسفناج ميزان سرب موجود در هوا را كاهش مي دهد. در نتايج ابتدايي اين پژوهش آمده است كه با كاشت اسفناج ميزان آلودگي باغ به نصف رسيد. اين اولين پژوهش است كه در آن نقش گياهان در كاهش سرب اطراف خانه ها و مناطق مسكوني بررسي شده است.
    پژوهشگران مي گويندكه قدرت اسفناج در پاك كردن خاك و هوا شگفت انگيز است.
    (سرب يكي از مسموم كننده هاي بسيار خطرناك دستگاه عصبي است كه سبب بروز مشكلاتي در يادگيري مي شود و روند رشد را كند مي كند.)
    ـ اسفناج گياه بومي ايران است، اين گياه يكساله بوده و داراي ساقه اي دراز به ارتفاع نيم متر و برگهاي پهن و نرم و مثلثي شكل به رنگ سبز مي باشد. دو نوع اسفناج بهاره و پاييزه وجود دارد كه اسفناج بهاره در فصل بهار و اسفناج پاييزه در فصل پاييز كاشته مي شود. اسفناج از نظر داشتن ويتامين۳b بسيارغني است وداروي بسيار خوبي براي درمان بيماري پلاگر است .
    (بيماري است كه به علت كمبود و ويتامين ۳b در بدن توليد مي شود و از نشانه هاي آن ضعف بدن، تشنج، اختلاف در دستگاه هاضمه و ايجاد لكه هاي قرمز روي بدن است.)
    اسفناج داراي مقادير زيادي آهن، يد، كاروتن،كلسيم، پتاسيم، ويتامين هاي ويتامين است.
    اسفناج براي بدن فوايد بسيار دارد:
    تب را پايين مي آورد، ورم روده كوچك را برطرف مي كند، براي كاهش وزن، رفع يبوست، هضم غذا، گلو درد، رفع تشنگي و سرفه هاي خشك، سرطان، كاهش كلسترول، كم خوني،رماتيسم و نقرس مفيد است.
    اين سبزي، عصاب را تقويت كرده، شير مادران شيرده را زياد مي كند و گلبول هاي قرمز خمن را افزايش مي دهد.
    البته بهتر است كساني كه مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مي باشند اسفناج نخورند و افراد سرد مزاج نيز آن را با زنجبيل و هل ميل نمايند.
    اسيد فلوريك
    ـ اسيد فوليك مورد نياز خود را با كلم و اسفناج تأمين كنيد.
    مصرف اسيد فوليك در طول دوران بارداري خطر ايجاد شكاف كام و لب را در نوزاد كاهش مي دهد. محققان به تازگي نشان داده اند كه مصرف قرص هاي اسيد فوليك به خصوص د ركساني كه سابقه خانوادگي اين اختلالات را دارند احتمال توليد يك نوزادي با اين نقايص را كاهش مي دهد.
    سال هاست كه تأثير اسيد فوليك در پيشگيري از نقايص عصبي و آسيب هاي مخضي جنين شناخته شده است. اخيراً اين مسأله كه اسيد فوليك از ايجاد سندرم دوان(مونگوليسم) و لو كمي پيشگيري مي كند مطرح شده، اما مطالعه اخير از يكي ديگر خواص اسيد فوليك هم پرده برداشته است. سايت (تبيان) در ادامه ياد آور شده است:
    پزشكان براي همه خانم هايي كه قصد باردارشدن دارند و همين طور براي خانم هاي باردار در سه ماه اول بارداري، روزي يك قرص لسيد فوليك تجويز مي كنند.
    شكاف كام: يك اختلال شايع
    شكاف كام و لب، يكي از نقايص جنيني بسيار شايع است. گفته مي شود از هر ۱۰۰۰ نوزاد، يكي با اين اختلال به دنيا مي آيد.
    اين اختلال در هفته هاي اول جنيني شكل مي گيرد و زماني كه استخوانهاي صورت و سقف دهان در حال شكل گرفتن هستندو اگر اين استخوانها به درستي در كنار هم جوش نخورند، شكاف كام و لب پديد مي آيد.
    كودكاني كه شكاف كام دارند، بايد تحت عمل جراحي قرار بگيرند و حتي پس از آن هم گاهي نياز به گفتار درماني و اقدامات ديگر براي اصلاح تكلم و ……… پيدا مي كنند.
    نوزادي كه خواهر يا برادرش به شكاف كام مبتلا باشد ۳۰ تا ۴۰ برابر پيش از كودكان ديگر در معرض خطر ابتلا به اين اختلال قرار مي گيرند.
    ـ اسيد فوليك ازسندرمداون پيشگيري مي كند.
    تحقيقات نشان داده است كه كودكاني كه در خانواده هايي با سابقه سندرم داون متولد مي شوند، پيش از ديگران در معرض خطر ابتلا به نقايص لوله عصبي قرار دارند. در واقع به نظر مي رسد كه ارتباطي ميان مكانيسم ايجاد كننده اين دو اختلال وجود دارد. لوله عصبي قسمتي از جنين در مراحل اوليه است كه مغز و نخاع را شكل مي دهد و نقص در تشكيل آن باعث اختالاتي نظير آننسفاني(عدم تشكيل مغز) و اسپينابيفيدا(بيرون زدگي قسمت از نخاع از ستون مهره ها ) مي شود. اين اختلالات اگر به مرگ جنين منجر نشوند ناتواني هاي جسمي ايجاد مي كنند كه مي توان به يك كابوس براي كودك و خانواده اش تبديل شود.
    تحقيقات نشان داده است اختلالاتي در متابوليسم اسيد فوليك در مادراني كه كودكان مبتلا به نقايص لوله عصبي به دنيا مي آورندو جود دارد و مصرف اسيد فوليك پيش از بارداري و در دو، سه ماهه اول آن مي تواند خطر ايجاد اين نقايص و نيز خطر ايجاد سندرم دوان را كاهش دهد.
    ـ اسيد فوليك براي سالمندان هم مفيد است.
    غير از فوايد كه اسيد فوليك براي نوزاداني كه مي خواهند تازه به دنيا بيايند دارد، برا ي سالمندان نيز خواص فوق العاده اي دارد كه مي تواند طول عمر آنها را افزايش دهد.
    مطالعات محققان نشان داده است مصرف اسيد فوليك در سالمندان خطر ايجاد حمله قلبي و سكته مغزي را كاهش مي دهد.
    در واقع اسيد فوليك سطح اسيد آمينه اي موسوم به هوموسيستئينرا در بدن كاهش مي دهد كه اين ماده هم نقش مهمي در ايجاد بيماري هاي قلبي و عروقي دارد.
    مطالعات نشان داده است مصرف اسيد فوليك خطر بيماي هاي قلبي را ۱۶ درصد، خطر سكته مغزي را ۲۴ درصد و خطر ترومبوز وريدهاي عمقي (dvt ) را ۲۵درصد كاهش مي دهد.
    ـ غذا هايي كه حاوي مقادير زيادي اسيد فوليك هستند عبارتند از:
    اسفناج، كلم و ساير سبزيهاي داراي برگ هاي سبز و فراورده هاي تخمير شده اي مثل نان هاي سبوس دار. به طور كلي انواع ميوه ها، سبزي ها، گوشت و فراورده هاي لبني اسيد فوليك دارند.
    به طور كلي به خانم هايي كه قصد باردار شدن دارند توصيه مي شود روزانه حداقل ۴۰۰ ميكرو گرم اسيد فوليك مصرف كنند.رژيم غذايي معمول روزانه تقريباً نصف اين مقدار حاوي اسيد فوليك است و به همن علت بهتر است اين ماده يك روز درمان به صورت قرص به آنها تجويز شود. ( قرص هاي اسيد فوليك حاوي يك ميلي گرم اسيد فوليك هستند كه ۵/۲ برابر ميزان توصيه شده است).
    البته با رژيم غذايي هم مي توان اسيد فوليك دريافتي روزانه را تأمين كرد.
    ا
    اگر با دارو ميانه خوبي نداريد، پس بايد به تغذيه خود اهميت بيشتري بدهيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اسفناج ، پزشک زمستان


    سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج با بافت نرم، ترد و رنگ سبز پررنگی که دارد نسبت به دیگر سبزی ها، حاوی مواد مغذی بیشتری است.
    اگرچه اسفناج در تمام طول سال در دسترس است، اما اسفناج تازه را می توان از اوایل فصل پائیز تا اواخر زمستان تهیه کرد.
    این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین هایی از قبیل آ، ث، ای، کا، ب و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.
    نکته قابل توجه این است که برای استفاده از فولات و دیگر ویتامین های موجود در اسفناج بهتر است آن را بخارپز کنید. زیرا جوشاندن اسفناج حتی برای چهار دقیقه، می تواند مقدار فولات آن را تا نصف کاهش دهد.
    ● ید
    دکتر محمدرضا کشاورز، متخصص تغذیه درخصوص مزیت مصرف این سبزی در دوران بارداری می گوید: اسفناج منبع خوب ید برای مادر باردار است زیرا زنان در این دوران نیاز بیشتری به ید دارند.
    ید ماده مغذی ای است که باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بخصوص اوایل دوران کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی بیشتر مورد نیاز است و مصرف مقدار کافی از آن اهمیت حیاتی دارد.
    جنین در حال رشد نیز برای تکامل مغز و سیستم عصبی خود به مصرف مداوم ید نیاز دارد و مادر تنها منبعی است که ید مورد نیاز او را مثل املاح دیگر، تأمین می کند.
    وی در ادامه می گوید: از آنجا که کمبود ید در مادر باعث نقایصی از قبیل عقب ماندگی رشد مغزی و جسمی جنین، اختلال در راه رفتن، فکر کردن و کاهش توانایی یادگیری کودک می شود و عوارضی مانند نازایی و سقط را در زنان افزایش می دهد بنابراین زن باردار باید با منابع غذایی ای که در اختیار دارد، ید مورد نیاز بدن خود را نیز تأمین کند.
    دکتر کشاورز با اشاره به فیبر زیاد اسفناج، آن را برای زنان باردار مفید می داند و می گوید: با توجه به این که یبوست در بارداری شایع است مصرف مقدار کافی از سبزیجات بخصوص اسفناج و کاهو از بروز آن جلوگیری می کند.
    ● فولیک اسید
    فولات و فولیک اسید زیاد این گیاه برگ پهن از املاحی است که زن باردار به آن احتیاج دارد. زیرا تکامل طبیعی مغز و نخاع جنین خصوصاً در دو هفته اول بارداری نیازمند اسید فولیک است و کمبود آن باعث نقایص لوله عصبی مانند اسپاینابیفیدا و مننگوسل می شود.
    بنابراین لازم است زنان باردار علاوه بر مصرف مکمل اسید فولیک چند ماه قبل از بارداری و طی آن، از منابع طبیعی مانند میوه و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم و کلم بروکلی استفاده کنند.
    از طرفی فولات موجود در سبزیجات برگ پهن امکان باردار شدن را افزایش داده و به پیشگیری از جهش های غیرطبیعی و صدمه به ماده ژنتیکی (dna) سلول ها کمک می کند.
    ● ویتامین (آ)
    این ویتامین برای رشد جنین در زمان بارداری و همچنین در دوران شیردهی برای مادر، اهمیت دارد.
    اسفناج یکی از منابع طبیعی بتاکاروتن است که پیش ساز ویتامین(آ) است و در بدن انسان به ویتامین (آ) تبدیل می شود و نقش مهمی در سلامت و رشد جنین دارد.
    دکتر کشاورز، اسفناج را به عنوان منبع ویتامین (آ)، بهتر از دیگر سبزیجات معرفی می کند زیرا ضریب تبدیل پیش ساز آن به ویتامین (آ) سه برابر بیشتر است و در بدن ویتامین (آ) بیشتری تولید می کند.
    بسیاری از مردم از مزایای هویج جهت سلامتی چشم اطلاع دارند در حالی که اسفناج نیز به دلیل آن که ویتامین (آ) زیادی دارد از بیماری هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری کرده و به شکل گیری استخوان و رشد آن کمک می کند.
    همچنین سلامت مو، پوست و محافظت از آنها در برابر اشعه آفتاب را به عهده دارد.
    مصرف این گیاه ترد و شکننده در کودکان نیز مفید است زیرا حاوی املاح، چربی های ضروری و ویتامین است. اسیدهای چرب اسفناج خصوصاً امگا ۳ برای حفظ سلامت سلول ها و تأمین انرژی عضله قلب خصوصاً در بزرگسالان لازم است.
    ● آهن
    اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است بطوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، ۶‎/۴۳ میلی گرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.
    دکتر اسماعیلی، متخصص اطفال با تأکید بر لزوم استفاده از مکمل آهن در بارداری، مصرف منابع طبیعی آن را برای زنان باردار و رشد جنین لازم می داند و می گوید: نیاز زنان به آهن در دوران بارداری افزایش می یابد زیرا برای جلوگیری از کم خونی در بارداری و رشد سلول های خونی جنین لازم است.
    وی با توجه به این که میوه و سبزیجات غنی از آهن و کلسیم است مصرف آن را به زنان باردار توصیه و عنوان می کند: از آنجا که جذب آهن اسفناج کمتر است، بهتر است زنان از همه نوع میوه و سبزی از قبیل گوجه فرنگی به خاطر آهن بالایی که دارد و هویج به دلیل ویتامین (آ) و غیره استفاده کنند.
    دکتر اسماعیلی موادغذایی ای مانند عسل، توت فرنگی، اسفناج و خربزه را برای کودکان زیر یک سال خطرناک می داند زیرا این دسته از مواد غذایی حاوی مواد حساسیت زا هستند که ممکن است برای کودک ضرر داشته باشد.
    بنابراین مصرف آن را قبل از یک سالگی توصیه نمی کنند.
    ● کلسیم
    اسفناج شامل مقدار زیادی کلسیم است که برای رشد وسلامت استخوان ها لازم است و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می کند.
    دکتر مشفقی، متخصص زنان و زایمان در این باره می گوید: اسفناج و دیگر سبزیجات برگ پهن مانند کلم بروکلی و کاهو به دلیل کلسیم بالایی که دارند در دوران بارداری، شیردهی و خصوصاً در خانم های یائسه مفید است.
    ● املاح و ویتامین ها
    ویتامین های موجود در میوه و سبزیجات سبز مانند اسفناج از قبیل ویتامین (کا) در انعقاد خون نقش مهمی دارد و به سلامت استخوان کمک می کند.
    ویتامین (ای) موجود در اسفناج نیز خاصیت آنتی اکسیدان دارد که باعث پاسخ ایمنی بدن خواهد شد و ضدسرطان است.
    از طرفی فولات و ویتامین (ب ۱۲) آن از آلزایمر پیشگیری کرده و ویتامین (ث )از تأثیر رادیکال های آزاد بر بدن جلوگیری می کند.
    دکتر کشاورز از خانواده ویتامین (ب)خصوصاً (ب ۱) در اسفناج خبر می دهد که برای زنان باردار اهمیت دارد.
    وی همچنین توصیه می کند این گیاه برگ پهن را ترجیحاً بخارپز کنند تا ویتامین (ث) آن از بین نرود.
    تحقیقات نشان داده است، اسفناج غنی از املاحی مانند پتاسیم و سدیم است که پتاسیم اثر مثبتی بر فشارخون دارد.
    همچنین فولات و اسید فولیک زیاد اسفناج در کاهش فشارخون بالا کمک کننده است و احتمال آسیب به عروق خونی را کاهش می دهد و مانع از گرفتگی عروق قلب می شود. از طرفی آنزیمی که در اسفناج و کلم بروکلی وجود دارد، نقش مهمی در سلامت قلب و عروق ایفا می کند.
    بنابراین با مصرف اسفناج از بیماری هایی از قبیل پوکی استخوان، بیماری های قلبی، سرطان روده و بیماری های مفصلی می توان پیشگیری کرد.
    محققان ۱۳ ترکیب را در اسفناج کشف کرده اند که به عنوان آنتی اکسیدان و ضد سرطان عمل می کند و باعث کند شدن رشد سلول های سرطانی می شود.
    همچنین این ماده مغذی، از مغز در برابر آسیب دیدگی پس از بروز سکته مغزی محافظت می کند.









    جوانه خانی


    روزنامه ایران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    یک برگ و هزار خاصیت


    اسفناج یکی از بهترین سبزیجات است که بیشتر خانم های خانه دار با آن آشنایی کامل دارند و در غذاهای خود مثل خورشت اسفناج، بورانی یا کوکوی اسفناج از آن استفاده می کنند. این ماده غذایی جدا از طعم خوب از خواص زیادی برخوردار است. این گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت و در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت شد.
    اسفناج یا اسپیناج گیاهی است یک ساله دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز و گل های آن به رنگ سبز کم رنگ و نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود.
    اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود و چون دارای مواد غذایی فراوانی است امروزه در تمام نقاط دنیا کشت آن معمول است. اسفناج از نظر داشتن ویتامین b۳ بسیار غنی است. بنابراین، داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین b۳ در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل؛ ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.
    همچنین مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد. برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و منبع غنی ویتامین c، b۳، a و آهن و پتاسیم است. اسفناج در بیماری هایی مثل ورم روده کوچک و ریه، خنک کردن و پایین آوردن تب، رفع تشنگی، همچنین پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره، رحم و پایین آورنده کلسترول خون موثر است و بهترین دارو برای کسانی که مبتلا به کم خونی هستند، مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند، ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
    رماتیسم و نقرس را درمان می کند، بدن را قلیایی و یبوست را برطرف می کند. همچنین به دلیل داشتن ماده ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود. برای از بین بردن ورم و درد گلو، قرقره آب خام یا پخته اسفناج بسیار مفید است. همچنین برای رفع سرفه های خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
    آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی که ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارش است بسیار مفید است و اگر این آش را با آب لیمو و سماق یا آبغوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند. خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل یا سیگار عادت دارند. تخم اسفناج ملین و خنک کننده و برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان موثر است.
    اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند. این گیاه برای تقویت اعصاب و زیاد شدن شیر مادران بسیار مفید است و رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد. سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند. قوت اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزند و از ساقه های نازک و نورسته آن در سالاد استفاده کنید و برای معالجه کک و مک باید آن را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید و این گیاه برای افزایش اشتها به خصوص در کودکان موثر است.
    نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که اسفناج به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل کنند.



    روزنامه کارگزاران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    يك متخصص تغذيه:
    اسفناج در رفع تشنگي مؤثر است
    جام جم آنلاين: مرتضي صفوي متخصص تغذيه گفت: برگ اسفناج خنك كننده و براي پايين آوردن تب مفيد است و مصرف آن در رفع تشنگي مؤثر است.

    اين متخصص تغذيه در گفتگو با فارس افزود: برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد است و منبع غني از ويتامين a ، b3 ، c ، آهن و پتاسيم است. مصرف برگ اسفناج بدن را قليايي مي‌كند و اسيديته خون را كاهش مي‌دهد. خنك كننده و براي پايين آوردن تب مفيد است.

    اين متخصص تغذيه اضافه كرد: اسفناج از نظر داشتن ويتامين b3 بسيار غني است و از بروز بيماري پلاگر پيشگيري مي‌كند (پلاگر يك نوع بيماري است كه به علت كمبود ويتامين b3 در بدن توليد مي‌شود و نشانه‌هاي آن: ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لكه‌هاي قرمز روي بدن است.)

    صفوي گفت: اسفناج به دليل داشتن ماده‌اي به نام اسپيناسين كه هضم غذا را تسريع مي‌كند. اين ماده موجب تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي‌شود. مصرف اسفناج در رفع تشنگي مؤثر است.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #8
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اسفناج
    مهدی کاظم زاده [ کارشناس تغذیه ]


    1) اسفناج دارای ویتامین های آ و ب یک و دو و ویتامین ث،دو پ پ و کلسیم و فسفر و پروتئین و چربی و قند و آهن و ید و بسیاری از املاح دیگر است.

    2) اسفناج دارای طبیعت سرد و ضد یبوست و برای بیماری گواتر مفید است.

    3) اسفناج پخته، سرفه های خشک و گرفتگی صدا را درمان میکند و برای آسم مفید است.

    4) آب اسفناج را اگر روی پوست بمالند خارش را از بین می برد.

    5) اسفناج مفید و سریع الهضم و برای جمیع امراض سینه و تب های سنگین مفید است.

    6) التهاب و تشنگی را فرو می نشاند و انرژی بدن را زیاد می کند و بعلاوه ضد سرطان است و گلبولهای قرمز خون را زیاد میکند.

    7)به علت داشتن مواد مخصوص، اسفناج مسهل ملایمی است

    8)خوردن عصاره اسفناج خام نه تنها معده و روده را پاک و ضد عفونی می کند بلکه بدترین نوع سوء هاضمه را نیز در عرض چند روز به طور کلی برطرف می سازد.

    9)ضماد خام اسفناج برای سرباز کردن دمل و درمان محل نیش زدگی زنبور مفید است.

    10)اسفناج هورمونی به نام سکرتین دارد که باعث تراوش آنزیم های مفید از لوزالمعده می گردد و سبب هضم و جذب سریع مواد غذایی می شود.ولی به علت داشتن اکسالات اسفناج برای مبتلایان به بیماری سنگ کیسه صفرا و ورم وفاصل ضرر دارد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #9
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    متخصص تغذيه اعلام كرد:
    اسفناج ؛ پايين آورنده تب
    جام جم آنلاين: اسفناج داراي خواص ويتاميني فراوان و منابع پروتئيني a ،b 3 ،c ، آهن و پتاسيم است كه در درمان بيماري‌ها موثر بوده و پايين آورنده تب است.

    دكتر غلامرضا اشهدي متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا افزود: اسفناج سبزي مفيدي براي تقويت اعصاب است و همچنين براي رفع بيماري‌هاي آسم و گرفتگي صدا بسيار مفيد است.

    وي گفت: اسفناج به دليل داشتن ماده‌اي به نام اسپيناسين، هضم غذا را تسريع مي‌كند. اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي‌شود. اسفناج سبزي خنك‌كننده بوده و براي پايين آوردن تب مفيد است. همچنين اين ماده غذايي داراي خاصيت مليني و برطرف كننده يبوست است.

    دكتر اشهدي افزود: تحقيقات نشان مي‌دهد؛ اسفناج در پيشگيري از سرطان روده بزرگ ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است. همچنين اسفناج ، كلسترول خون را پايين مي‌آورد و بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم‌خوني هستند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #10
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ناگفته های جدیدی از اسفناج

    اسفناج دارای فواید بیشماری است، که بسیاری از این فواید ناگفته مانده است و ما فقط اسفناج را به عنوان درمان کم خونی می دانیم .


    اسفناج دارای خواص ویتامینی فراوان و منابع پروتئینی A ، B3 ، C ، آهن و پتاسیم است که در درمان بیماری‌ها موثر بوده و پایین آورنده تب است.
    دکتر غلامرضا اشهدی متخصص تغذیه افزود: اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است و همچنین برای رفع بیماری‌های آسم و گرفتگی صدا بسیار مفید است.
    وی گفت: اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می‌کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. اسفناج سبزی خنک کننده بوده و برای پایین آوردن تب مفید است. همچنین این ماده غذایی دارای خاصیت ملینی و برطرف کننده یبوست است.
    دكتر اشهدی در ادامه افزود: تحقیقات نشان می‌دهد؛ اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است. همچنین اسفناج، کلسترول خون را پایین می آورد و بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.

    منبع:isna.ir
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت