جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 6 از 6 مجموع

موضوع: در ماه رمضان چه غذاهائی مصرف کنیم

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض در ماه رمضان چه غذاهائی مصرف کنیم

    چه غذاهايي را مصرف کنيم ؟

    ۱ - مصرف کربوهيدراتهاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که شما کمتر گرسنه شويد .

    ۲- حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود .

    ۳ - خرما يک منبع عالي قند ،‌فيبر ، کربوهيدرات ، پتاسيم و منيزيوم مي باشد .

    ۴ - مغز بادارم غني از پروتئين و فيبر بوده و حداقل چربي را دارا مي باشد .

    ۵ - موز يک منبع خوب پتاسيم ، منيزيوم و کربو هيدرات مي باشد .

    مصرف زياد آب يا آب ميوه در صورت امکان در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود .
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    افرادي كه در طول روزه‌داري ضعف دارند به غذاي پروتئيني خود اضافه كنند

    همچنین غذاهایی را كه به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می كنند در این ایام مصرف نكنید

    از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارك رمضان خودداری شود؛

    بهتر است در وقت سحر از کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید، زیرا این گروه تا ۸ ساعت در بدن باقی می مانند. این در حالی است که کربوهیدرات های ساده(مانند: شکر) فقط ۳ تا ۴ ساعت در بدن می مانند. کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان، عدس، جو، غلات، برنج، سیب زمینی ، میوه، سبزیجات و حبوبات می باشند

    استفاده از مواد قندي ساده نظير قند و شکر، غذاهاي پرچرب، پرادويه، سوسيس و کالباس، غذاهاي نفاخ مانند انواع آش‌ها، زياده روي در مصرف حلوا، شله زرد، زولبيا و باميه از عادات نادرست غذايي است که بايد در ماه مبارک رمضان از آنها پرهيز و يا مصرف آنها را محدود کرد.


    نکات قابل توجه که در ماه رمضان می‌تواند مفید واقع شود :
    ۱) خوردن آب زیاد در فاصله بین افطار و خواب
    ۲) میوه‌جات و سبزیجات زیاد مصرف کنید.
    ۳) پرهیز از مصرف قند زیاد
    ۴) غذاهای ادویه‌دار مصرف نکنید.
    ۵) پرهیز از مصرف کافئین؛ چون کافئین دیورتیک(مُدر) است.
    حتی‌الامکان ۵ - ۴ روز قبل از رمضان از خوردن و نوشیدن مواد مذکور پرهیز کنید، ترک ناگهانی کافئین علائم سردرد، اختلال در خلق و حساسیت را ایجاد می‌نماید.
    ۶) سیگار کشیدن یک فاکتور خطر برای سلامتی است، اگر نمی‌توانید آنرا ترک کنید، تدریجاً ۲ هفته قبل از رمضان شروع به ترک نمائید. سیگار روی مصرف ویتامین‌ها،آنزیم‌ها و متابولیسم اثر دارد.
    ۷) مسواک زدن را فراموش نکنید. قبل از خواب، پس از سحری؛ ۳ -۲ بار تا جائی که می‌توانید.
    ۸) در ماه رمضان فرصت خوبی است که افراد چاق نسبت به کاهش وزن خود اقدام نمایند. ورزش در حد کشش و راه رفتن توصیه می‌شود.

    برای حفظ تعادل در وعده‌های غذایی:
    با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان یک وعده غذایی حذف می‌شود و همه افراد حداقل ۲۰ درصد کمتر از ماه عادی غذا می‌خورند بنابراین با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه مبارک رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافه را پیدا می‌کند. تمامی روزه‌داران بهتر است وعده سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت را به خطر می‌اندازد

    غذاهاي سهل الهضم براي افطار:
    ‪ -۱‬حليم بدون روغن
    ‪ -۲‬پوره سيب زميني
    ‪ -۳‬انواع خورش يا خوراك كم چرب مانند خوراك مرغ: مرغ به اضافه سبزي‌هاي آب پز مثل سيب زميني، هويج و قارچ
    ‪ -۴‬خوراك گوشت كم چربي
    ‪ -۵‬ماهي كه داخل فر به صورت كبابي تهيه شده باشد
    ‪ -۶‬انواع سوپ يا آش رقيق و كم چرب
    ‪ -۷‬تخم مرغ آب پز
    ‪ -۸‬فرني
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    بسیاری از افراد طی ماه رمضان به لحاظ تغدیه دچار بدخوری و یا پرخوری می‌شوند به طوری که طی این ماه به دلیل تغذیه نامناسب در وعده افطار و سحر، سلامت خود را به خطر می‌اندازند. نکته بسیار مهمی که روزه‌داران باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، این است که در وعده‌های غذایی باید از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ کرده به شدت خودداری کرد زیرا برخلاف آنچه که مردم فکر می‌کنند طی ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم می‌شود و همچنین افرادی که دچار چربی خون بالا هستند، چربی خون‌شان کاهش پیدا می‌کند، در بسیاری از مواقع پس از ماه رمضان نه تنها وزن افراد کم نمی‌شود بلکه موجب افزایش وزن و چربی آنها نیز می‌شود. در عین حال،‌ مصرف زیاد موادغذایی چرب هنگام افطار، بی‌اشتهایی در هنگام سحر را به دنبال دارد. زیرا هضم چربی‌ها در بدن نیاز به مدت زمانی نسبتا طولانی دارد اما اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود، ‌مشکلی برای وعده سحر به وجود نخواهد آمد. از طرف دیگر، افرادی که دچار رفلاکس معده هستند باید وعده افطار را سبک مصرف کنند. در این گروه، افطار و شام حتما باید در دو وعده مجزا مصرف شود و افراد ۲ تا ۳ ساعت پس از خوردن سحری بخوابند تا با مشکلی مواجه نشوند اما نکته مهم این است که افرادی که به هر دلیلی دچار مشکلات گوارشی هستند باید درباره وعده‌های غذایی در افطار و سحر با پزشک خود مشورت کنند. توصیه کلی ما برای افرادی که از شرایط سلامت مطلوبی برخوردارند این است که وعده افطار حتما با مصرف خرما یا یک قند طبیعی، آب‌میوه، یکی از انواع سوپ‌ها و اصولا غذاهای سبک آغاز شود و روزه‌داران بین وعده افطار و شام حتما یک فاصله زمانی ۲ تا ۳ ساعته را قرار دهند. از طرف دیگر وعده شام نیز باید سبک و پرانرژی باشد تا بدن با کمبود موادمغذی مواجه نشود
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغذیه در این ماه مانند همه روزهای سال باید مشتمل بر ۴ گروه اصلی غذایی یعنی گوشت، غلات و حبوبات، میوه‌ها و لبنیات باشد اما افرادی که تصور می‌کنند به هنگام سحر یا افطار باید بیشتر غذا بخورند، سخت در اشتباه هستند. چون با این کار نه تنها فلسفه روزه‌داری آنها نقض می‌شود بلکه بدن به دلیل دریافت یک‌باره حجم بالایی از غذاها با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. بنابراین در وهله اول باید بدانیم که در این ماه چه چیزی در چه محلی بخوریم. متاسفانه همه ساله می‌بینیم که افراد روزه‌دار از گروه لبنیات و میوه‌ها در رژیم غذایی خود بسیار کم استفاده می‌کنند و در روزهای آخر ماه مبارک، ضعف و فشارهای مضاعفی را تحمل می‌کنند. توصیه مهم اینکه بهتر است حجم غذایی را که می‌خوریم، کاهش دهیم و شام را با فاصله و جدا از افطار بخوریم و روزه را با یک مایع ولرم و گرم باز کنیم. در عین حال، خوردن میوه‌، نان سبوس‌دار و سبزی‌ها را در وعده سحری قرار دهیم و مصرف پلو، ماکارونی و مواد نشاسته‌ای را در این وعده به حداقل برسانیم تا علاوه بر روزه‌داری در پایان ماه رمضان از یک بدن سلامت، بهره‌مند شویم.

    اولین نکته اینکه حذف هیچ یک از وعده‌های غذایی در طول ماه مبارک رمضان جایز نیست و نمی‌توان با پرخوری در یک وعده غذایی به طور مثال در افطار، حذف وعده سحر را جبران کرد

    مصرف متعادل از تمامي گروه‌هاي غذايي مانند نان و غلات، گوشت و حبوبات، شير و لبنيات، ميوه و سبزيجات، مي‌تواند بعد از يك پرهيز طولاني مدت، تمامي نيازهاي بدن را تامين كند. مصرف برخي موادغذايي در ماه رمضان موجب اضافه وزن و تحريك دستگاه گوارش مي‌شود. غذاهاي چرب و شيرين مانند غذاهاي سرخ شده و حاوي قند فراوان، مصرف زياد مواد كافئين‌دار مانند چاي، قهوه، سيگار باعث دفع مايعات بدن و دفع املاحي مانند نمك مي‌شود.

    توصيه مي‌شود افراد روزه‌دار همانند زماني كه روزه نيستند سه وعده غذا بخورند كه شامل افطار، شام و سحر است اما در ماه مبارك رمضان مصرف غذا در دفعات كمتر براي مثال دو بار در روز نيز اشكال ندارد و به شرايط جسمي و توانايي فرد بستگي دارد. با توجه به اينكه ساعات گرسنگي و تشنگي طولاني است بايد در وعده‌هاي افطار و سحر از غذاهاي دير هضم استفاده شود زيرا مي‌تواند مدت طولاني در دستگاه گوارش باقي بمانند و برعكس مصرف غذاهاي زود هضم با سرعت بيشتري از معده خارج شده و احساس گرسنگي زودرس دست مي‌دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    تغییر و اصلاح عادات

    ماه مبارک رمضان الزاما با تغییر در بعضی عادات همراه است، مثلا کسانی که سیگار می کشند این فرصت را پیدا می کنند که به خاطر اطاعت از امر خدا، به شیطان نه بگویند و عادت ناشایست سیگار کشیدن را حداقل به طور موقت کنار بگذارند. بنابراین می توان با مدد جستن از فریضه پرثمر روزه به طرف ترک دائمی این اعتیاد زشت پیش رفت.

    خوردن بعضی غذاهای نامناسب و مشکل ساز در هنگام افطار که متاسفانه تا حدود زیادی متداول است، مثل خوردن آش رشته همراه با نعناع و پیاز داغ و روغن فراوان، و خوردن پشمک، زولبیا و بامیه به مقدار زیاد، باید اصلاح شوند، یعنی مثلا اگر خوردن آش را لازم می دانند به خوردن آش با مقدار کم، آن هم بدون روغن و خوردن پشمک، بامیه و زولبیا به مقدار خیلی کم اکتفا کنند. در ماه مبارک رمضان عادات خوبی مثل کمتر خوردن، در ساعت مشخص غذا خوردن، انفاق و با محبت غذا خوردن با دیگران نیز مورد توجه قرار می گیرد که انسان می تواند آن ها را در ایام دیگر سال نیز ادامه دهد.

    تِرید کردن نان در آب گوشت یا غذاهای دیگر نیز به طور معمول با اختلال هضم و نفخ همراه می شود، زیرا امکان نفوذ بزاق به نانی که در مایع دیگری مثلا آبِ گوشت خیسانده شده است(نان ترید شده)، بسیار کم می شود.

    در ماه مبارک رمضان عادات خوبی مثل کمتر خوردن، در ساعت مشخص غذا خوردن، انفاق و با محبت غذا خوردن با دیگران نیز مورد توجه قرار می گیرد که انسان می تواند آن ها را در ایام دیگر سال نیز ادامه دهد.
    نکاتی در مورد خواب و ساعات آن

    نیاز به خواب مثل نیاز به غذا ضروری است، لذا باید طوری در شبانه روز برنامه ریزی کرد که به اندازه ی کافی خوابید.

    هنگام ماه مبارک رمضان، اغلب به طور اجبار تغییراتی در خواب و بیداری افراد پیدا می شود، لذا توصیه می کنیم ساعات خواب را طوری تنظیم کنید که دچار کم خوابی آزار دهنده یا پُرخوابی زیان بخش نشوید. با تنظیم ساعات خواب و با مشخص بودن زمان غذا خوردن، ساعات مربوط به مطالعه را نیز می توان به نحو مناسب برنامه ریزی کرد.
    اطلاعات علمی روز با حدود 14 قرن فاصله، همان را می گوید که در منابع اسلامی به ما آموخته اند.

    تغییرات هورمونی در ساعات مختلف شبانه روز، اقتضا می کند انسان شب ها زودتر بخوابد و صبح ها زودتر برخیزد و در فاصله بین الطلوعین نخوابد. همچنین از نزدیک غروب آفتاب تا هنگام مغرب شرعی زمان مناسبی برای خواب نیست. اگر برای کسی مقدور باشد، خواب قیلوله( یعنی از حدود یک ساعت مانده به ظهر، به مدت نیم ساعت خوابیدن) اثر نشاط بخشی دارد. خواب با شکم پُر بلافاصله پس از صرف سحری غالبا منجر به پیدایش طعم نامطبوع در دهان و حالت کسالت و بی نشاطی می شود. البته خواب بلافاصله پس از صرف افطار را هم توصیه نمی کنیم، اما زود خوابیدن، یعنی خوابیدن در ساعات اولیه شب را سفارش می کنیم.

    اشخاصی هم که توفیق عبادت های شبانه را در این ماه دارند، لازم است حداقل 6 ساعت و نیم خواب آرام را برای خود پیش بینی کنند.

    ساعات مناسب درس خواندن، هنگام ساعات توصیه شده برای بیداری است، اما بلافاصله بعد از صرف غذا یا در لحظات پایان روز و شدت گرسنگی، زمان مناسبی نیست.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    کلسترول دریافتی را پایین تر از ۳۰۰ میلی گرم در روز نگاه دارید. کلسترول در غذاهای حیوانی مانند: گوشت قرمز، مرغ، لبنیات و زرده تخم مرغ یافت می شود.

    آجیل و ماهی زیاد مصرف کنید، زیرا دارای چربی غیراشباع(چربی خوب) می باشند.

    تنوع را در رژیم غذایی رعایت کنید. سعی نکنید احتیاجات غذایی خود را با خوردن یک نوع غذا تامین کنید، زیرا ممکن است شما به ماده مغذی ای احتیاج داشته باشید که در آن غذا موجود نباشد، بنابراین با مصرف انواع غذاها می توانید مطمئن باشید که تمام نیازهای تغذیه ای خود را تامین کرده اید.

    به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید. کلسیم برای استحکام استخوان ها و تقویت دندان ها بسیار مهم است. کلسیم را از منابع کم چرب نظیر: شیر کم چرب یا ماست کم چرب فراهم کنید. اگر شما به مقدار کافی کلسیم را از غذا دریافت نمی کنید، می توانید از مکمل کلسیم(با مشورت پزشک) استفاده کنید.


    تغذيه صحيح در ماه رمضان بسيار اهميت دارد و بايد مواد غذايي نظير گوشت، مرغ، ماهي، لبنيات و سبزي ها، قسمت اعظم رژيم غذايي شخص را در برگيرد.

    يكي از مهمترين اشتباهات در تغذيه زمان روزه‌داري حذف يك وعدة غذاست
    (اگر روزه بدون سحري انجام نشود) و اطمينان خاطر كاذبي كه فرد روزه‌دار در خوراك خود دارد و با توجه به اين كه اين محروميت غذائي او را بيمه مي‌كند، در موقع باز كردن روزه هيچ رعايتي صورت نمي‌گيرد. با حذف يك وعدة غذا متابوليسم بدن به صورت اتوماتيك براي حفظ ذخاير موجود كاهش مي‌يابد و بنابراين احتمال چاق شدن بالا مي‌رود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت