جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: توجه به نکات بهداشتی در ماه رمضان

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض توجه به نکات بهداشتی در ماه رمضان

    مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه می شود

    از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، كله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دوره گردان خودداري كنيد

    پنیر مورد استفاده باید از پنیر بهداشتی و مطابق با استاندارد‌های بهداشتی باشد. گرایش جامعه در حال حاضر به‌سوی صنعتی‌شدن باعث شده است مردم به محصولات محلی و سنتی با دید ویژه نگاه کرده و ارزش ویژه‌ای قائل شوند. اغلب ماست‌بندهای سطح شهر به‌صورت غیرمجاز اقدام به عرضه پنیر محلی تازه، سرشیر و... می‌کنند. توصیه می‌شود از پنیر محلی و خصوصا پنیر محلی تازه به هیچ‌عنوان استفاده نکنید. پنیرهای باز که معمولاً در بسته‌بندی‌های ۱۷ کیلویی و یا بیشتر هستند و اغلب در انبارهای نامناسب نگهداری می‌شوند، در سطح فروش نیز از وضعیت جالبی برخوردار نیست. تصور کنید یک خواروبارفروشی از این بسته ۱۷ کیلویی که باز شده به چه صورتی خرده‌فروشی کند که موازین بهداشتی را رعایت کرده باشد، پس با ذکر این نکات درمی‌یابیم که از پنیرهای بسته‌بندی تولید کارخانجات معتبر بهتر است استفاده کنید

    براي استفاده از مواد غذايي كه به صورت آماده در اختيار شما قرار مي‌گيرد مانند آش و حليم موارد بهداشتي را در نظر بگيريد. با توجه به پخت نامناسب زولبيا و باميه در صورتي كه قصد خريد و مصرف اين مواد را داريد يا خودتان آن را در خانه تهيه كنيد و يا آن را از محلي بخريد كه به رعايت نكات بهداشتي در آنجا اطمينان داريد. بهتر است مصرف اين ماده غذايي را به دليل مشكلات مربوط به روغني كه براي پخت استفاده مي‌شود و نيز شيرين بودن زياد آن و امكان استفاده از جوش شيرين كم كنيد. استفاده از غذاهاي سهل‌الهضم در افطار توصيه مي‌شود. در زير به تعدادي از غذاهاي سهل الهضم و كند هضم اشاره شده است.

    پیشگیری از مسمومیت غذایی

    غذای سحری را خوب است زودتر تهیه کنید و پس از کمی خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سحر آن را دوباره خوب گرم کنید.اگر بعد از افطار، سحری را تهیه کرده اید و نمی توانید آن را به سرعت خنک کرده و در یخچال قرار دهید، درپوش قابلمه ی غذا را در حالی که هنوز روی شعله اجاق گاز است بگذارید به نحوی که کاملا دهانه ظرف را بپوشاند، سپس بدون آن که درپوش قابلمه را بردارید بگذارید بماند تا هنگام سحر مجددا آن را داغ کنید.
    این روش فقط برای چند ساعت قابل استفاده است، وگرنه به طور معمول غذای آماده ی مصرف را یا باید به طور کامل سرد کرد، یعنی درون یخچال نگهداری کرد( دمای یخچال حدود 5-4 درجه سانتی گراد بالای صفر است)، و یا باید به صورت کاملا داغ یعنی شعله کنترل شده آتش(یعنی دمای بالای 80 درجه) نگه داشت.نگهداری غذا در شرایط نه سرد و نه داغ خطرآفرین است.

    ضدعفونی کردن سبزی

    برای این منظور ابتدا سبزی ها را خوب پاک کنید. سپس در تشتی بریزید و به آن آب اضافه کنید. آن گاه به اندازه یک قاشق مرباخوری مایع ظرف شویی به آن بیفزایید و زود با کمک دست، سبزی ها را در این آب بشویید(سبزی ها را در آب حاوی مایع ظرف شویی برای مدت طولانی نگه داری نکنید). حالا سبزی ها را چند بار با آب سالم بشویید. به این ترتیب تقریباً تمام تخم انگل ها و بیش از90 درصد آلودگی های میکروبی از سبزی زدوده می شود. اینک برای تکمیل کار ضدعفونی، سبزی های مذکور را که دیگر روی آن ها اثری از مایع ظرف شویی نیست در تشت آب بریزید و در برابر هر 10 لیتر آب یک قاشق چای خوری محلول پرکلرین به آن اضافه کنید. 10 دقیقه بعد سبزی ها را از آن خارج کنید و با آب سالم بشویید. این سبزی ضدعفونی شده را بیش از یکی دو روز نمی توانید در یخچال نگهداری کنید، زیرا زرد و خراب می شود.سبزیجاتی که به صورت پخته مصرف می شوند، نیازی به ضدعفونی کردن ندارند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در صورت استفاده از سبزی ها به صورت خام و میوه ، حتما مراحل سالم سازی شامل شستشوی اولیه ، انگل زدایی با مایع دستشویی یا ظرفشویی ، میکروب زدایی با مواد ضدعفونی کننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود. همچنین در تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل و یا مساجد ترجیحا هنگام سحر، تهیه و به صورت گرم مصرف شود ، در غیر این صورت مواد غذایی پخته شده در روی شمعک اجاق نگهداری تا حرارت آن حفظ شود و یا در دمای کمتر از ۴درجه سانتیگراد یعنی طبقه زیرین جایخی یخچال های معمولی نگهداری و قبل از مصرف کاملا داغ شود. در بخش دیگری از اطلاعیه وزارت بهداشت آمده است : هموطنان مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه ، حلیم ، نان و شیرینی سنتی ، کله و پاچه ، دل و جگر ، بستنی ، شربت آلبالو و زرشک را از دستفروشان و دوره گردها خریداری نکنند. همچنین هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده ، به مجوز وزارت بهداشت ، تاریخ تولید ، انقضاء ، نشانی دقیق کارخانه تولیدکننده و سالم بودن بسته توجه کنند.

    از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، كله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دوره‌گردان خودداري كنند و هنگام خريد مواد غذايي بسته‌بندي شده به مجوز وزارت بهداشت، تاريخ توليد، انقضاء و نشاني دقيق كارخانه توليدكننده و سالم بودن بسته توجه كنند.


    مواد غذايي ماه رمضان را از فروشگاههاي بهداشتي تهيه كنيد

    مواد غذايي مورد نياز خود را از فروشگاههايي كه اصول و موازين بهداشتي را رعايت مي‌كنند، تهيه نمايند. مواد غذايي نظير زولبيا و باميه، حليم بادمجان، آش ، خرما و رطب و ديگر موادغذايي پرمصرف كه توسط دستفروشان و دوره‌گردان تهيه و عرضه مي‌شود، غيربهداشتي و آلوده است. واحدهاي قنادي عرضه‌كننده زولبيا و باميه براي بسته بندي بايد از انبرك و يا دستكش يكبار مصرف استفاده كنند و جعبه‌هايي كه زولبيا و باميه و ديگر فرآورده‌هاي قنادي در آن عرضه مي‌شود بايد داراي پروانه‌ي بهداشتي از وزارت بهداشت باشد. واحدهاي طباخي نيز براي تزيين آش و حليم بادمجان با پياز داغ و دارچين بايستي از لوازم مناسب مانند قاشق و نمك پاش استفاده كنند. در خريد خرماو رطب از نظر ترشيدگي و نيز آلودگي به "لارو" حشرات دقت كنند و فقط خرما و رطب بسته‌بندي شده در ظروف بهداشتي را خريداري كنند.

    اين مركز بااشاره به اينكه ظروف يكبار مصرف موجود در بازار از جنس" پلي استايرن"است كه براي ريختن موادغذايي داغ و چرب مناسب نيست از مردم خواست براي خريد اينگونه مواد غذايي ظرف مناسب، همراه داشته باشند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    سبزی سفره
    کمتر سفره افطاری است که با پنیر و سبزی مزین نشده باشد. متخصصان علوم تغذیه، خوردن مواد غذایی پرفیبر نظیر سبزیجات در وعده افطار و همچنین برای جلوگیری از تشنگی در طول روز در وعده سحری را توصیه می‌کنند، حال با این همه ضرورت استفاده از سبزی در وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان اگر این ماده غذایی از مرکز مجاز خریداری نشود و به‌صورت صحیح شست‌وشو و گندزدایی نشود، باعث بروز بیماری‌های انگلی گوناگون در میان روزه‌داران می‌شود. لازم است در این ماه مبارک، سبزیجات را با دقت بیشتر و از مراکز مجاز سبزی‌فروشی تهیه کنیم. بعد از خرید هم تنها پاک‌کردن و شستن سبزی بدون مواد ضدعفونی‌کننده، آلودگی‌های آن را از بین نمی‌برد. تصور خیلی‌ها این است که با شستن سبزی با مایع ظرفشویی و نمک، از سبزی سالم بهره‌مند می‌شوند، در حالی که نمک تاثیری در ضدعفونی سبزیجات ندارد و مایع ظرفشویی صرفا در مرحله انگل‌زدایی کاربرد دارد، پس بنابراین فراموش نکنیم که سالم‌سازی سبزیجات طی ۳ مرحله صورت می‌گیرد:
    ۱) پاک‌کردن گل‌ولای:
    ابتدا شروع به پاک‌کردن سبزی و همچنین پاک‌کردن گل‌ولای از آن می‌پردازیم.
    ۲) انگل‌زدایی:
    انگل‌ها، یکسری اجسام خارجی در داخل سبزی هستند که باید جداسازی شوند. برای انگل‌زدایی سبزیجات از مایع ظرفشویی استفاده می‌شود و این امر تنها انگل‌های موجود در سبزی را از آن جدا می‌کند و بنابراین ضدعفونی بعد از انگل‌زدایی ضروری است. برای انگل‌زدایی به ازای ۵ لیتر آب، ۱۵ قطره مایع ظرفشویی در داخل ظرفی بریزید و سبزیجات را به‌مدت ۵ دقیقه در داخل آن قرار دهید، بعد از این مدت، سبزی را آبکشی کنید.
    ۳) ضدعفونی:
    برای ضدعفونی سبزیجات از ماده‌ای به نام پرکلرین استفاده کنید. نحوه ضدعفونی به این صورت است که به‌ازای ۵ لیتر آب، نصف قاشق چایخوری (۳ گرم) پرکلرین به آن اضافه کنید و برای مدت ۵ دقیقه سبزی را در داخل آن قرار دهید. بعد از ۵ دقیقه آن را آبکشی کنید.
    ▪ نکته:
    محلول‌های ضدعفونی‌کننده به‌صورت آماده در بیشتر داروخانه‌ها یافت می‌شود که طرز مصرف به‌صورت دقیق روی آن درج شده است که جهت سهولت در امر ضدعفونی می‌توان از آنها استفاده کرد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت