جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 7 از 7 مجموع

موضوع: تغذیه صحیح در افطار

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض تغذیه صحیح در افطار

    اغلب مشکلات گوارشي و اختلالات مربوط به دستگاه‌ گوارش به دليل رعايت نکردن رژيم غذايي سالم، پرخوري و افراط در بعضي گروه‌هاي غذايي و البته تحرک نداشتن است. يعني اسهال مزمن، يبوست مزمن و مشکلات سوءهاضمه بدون زخم يا مشکلات روده تحريک‌پذير که قسمتي از مشکلات قابل تقسيم‌بندي گوارشي است طي ماه مبارک رمضان تشديد مي‌شوند و علايم آنها بدتر خواهد شد. هيچ‌کدام ضرر عمده‌اي را متوجه فرد نمي‌کند و موجبات خون‌ريزي و غيره نمي‌شود که جزو موارد منع روزه‌داري قرار گيرد

    يك سوپ مناسب براي افطار يك پيش غذاي مناسبي است چون آب بدن را تامين مي‌كند و هضم خوبي دارد ولي آش رشته كه هم كشك دارد و هم سنگين و نفاخ است بايد مصرف نشود.

    غذاها خصوصا در موقع افطار بايد سبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند از آن جمله لبنيات، عسل، خرما، برخي از شيريني‌هاي ساده و مواد پروتئيني مثل گوشت و نيز پرهيز از غذاهاي پرحجم و نفاخ به دليل در استراحت بودن معده درشب و نيز پرهيز از غذاهاي پر روغن، سرخ كرده و چاشني‌ها.

    در هنگام افطار خرما و كشمش بخوريد زيرا 100 گرم خرما، حدود 724 كالري ايجاد مي‌كند كه براي بدن بسيار مفيدست.

    روزه داران بهتر است از خوردن غذاهای كم حجم و پر انرژی مانند بامیه و شیرینی جات اجتناب كنند.

    پس از ساعت ها خالی بودن معده نباید در هنگام افطار از غذاهای سنگین استفاده كرد و بهتر است از غذای ساده استفاده و از پر خوری اجتناب شود و تا می توان از میوه و سبزی استفاده كرد مخصوصا افراد دارای یبوست.

    مصرف مواد غذایی سرخ كرده، پر از ادویه، روغن و شكر بالا را کنار بگذارند. از آنجا كه در هنگام روزه‌داری، اسیدیته معده بالا می‌رود، مصرف این‌گونه مواد می‌تواند احساس سنگینی در معده، ترش كردن و دیگر مشكلات گوارشی را به همراه داشته باشد. در عوض مواد غذایی حاوی فیبر نظیر میوه ‌‌و ‌‌سبزیجات می‌توانند از تولید بیش از اندازه اسید در معده جلوگیری کنند.

    بسياري از افراد با داشتن کمي ناراحتي‌هاي گوارشي از روزه گرفتن اجتناب مي‌کنند در حالي که با رعايت چند نکته تغذيه‌اي مي‌توان از اين عوارض جلوگيري کرد. مصرف نکردن غذاهاي سرخ‌کرده، پرادويه و چرب و شيرين که موجب سوءهاضمه و سوزش معده مي‌شود به اين افراد توصيه مي‌شود. از آنجا که در مدت روزه‌داري اسيديته معده بالا مي‌رود مصرف اين مواد مي‌تواند سبب سنگيني در معده، ترش کردن و ساير مشکلات گوارشي شود. در عوض غذاهاي پرفيبر و ميوه و سبزي مي‌تواند از توليد بيش از حد اسيد در معده جلوگيري کند.

    هنگام سحر و افطار غذاهاي سبك خورده شود و شيريني جات و اغذيه پر چرب نيز توصيه نمي‌شود و اگر غذا به طور متعادل مصرف شود، ويتامين‌هاي مورد نياز بدن تامين مي‌شود

    خوردن آش رشته‌هاي غليظ با پياز و نعنا داغ در افطار سوء‌هاضمه ايجاد مي‌كند. بنابراين بهتر است از مصرف آن خودداري شود و در صورت مصرف از آش رشته‌هاي بسيار رقيق و بدون روغن در سفره‌هاي افطار استفاده شود.
    براي دريافت مايعات كافي و دوري از كم‌آبي توصيه مي‌شود؛ آب و مايعات، چاي كمرنگ، آبميوه‌هاي طبيعي رقيق و دم كرده‌هاي گياهي مثل چاي سبز و گل‌گاوزبان در فاصله بين افطار و خواب مصرف شود تا از اين طريق سموم بدن نيز دفع شود.

    مصرف یكباره و زیاد مواد قندی هنگام‌افطار به این علت كه بدن روزه دار در طول روز با كاهش انرژی روبرو بوده‌است باعث تغیرات ناگهانی قند خون می‌شود و این امر در گردش خون اختلا‌ل ایجاد می‌كند.روزه‌داران بهتر است با مایعات گرم افطار خود را اغاز كنندو پس ازان كم كم با صرف غذاهای كم حجم و در ادامه با صرف مقداربیشتری غذابه هضم آسانتر غذا كمك كنند. صرف غذاهای سرخ كردنی به ویژه پرچربی و پر پروتئین را در هنگام سحرمناسب نیست و بیماران قلبی معمولی به استثنای كسانی كه هنگام روزدارو مصرف می كنند و یا بیمارانی كه غلظت خون بالا و سابقه سكته قلبی یامغزی دارند می‌توانند بانظر پزشك روزه بگیرند .
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در وعده افطاری وشام :
    - شروع افطاری بایستی با چند عدد خرما همراه کمی آب ولرم یا شیر ولرم باشد
    - سعی شود بین افطاری و شام فاصله وجود داشته باشد.
    - شروع افطاری با نوشیدنی های خنک نباشد بلکه حتماً بایست ولرم یا سوپ باشد.
    - مصرف بیش از حد مواد غذایی پرچرب و شیرین در افطار سبب تشنگی شده و به دنبال آن آب زیادمصرف می شود و در نتیجه با کاهش غلظت اسید و آنزیمهای گوارشی موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود

    در هنگام خوردن افطاري بايد وقت كافي گذاشت و از عجله و پرخوري پرهيز كرد. بهتر است ابتدا با يك ماده غذايي كه انرژي را سريع به بدن مي رساند مانند خرما، عسل، مقدار كمي شيريني و يا مايعات گرم مانند چاي، فرني و يا سوپ افطار كرد تا نياز اوليه بدن تأمين شود. غذاي هنگام افطار نيز بايد داراي حجم متعادلي باشد تا فشار مضاعفي بر روي معده و ساير قسمتهاي دستگاه گوارش وارد نگردد. البته در آخر شب هم در صورت ميل فرد، خوردن يك شام سبك و يا ميوه جات منعي ندارد به شرط اين كه اين وعده غذايي انتهاي شب، به عنوان سحري روزه فردا محسوب نشود چون اين فاصله طولاني بين اين وعده غذا تا صرف افطار مشكلاتي را براي فرد ايجاد مي كند

    بهتر است در ساعات افطار از وعده هاي غذايي سبك و بيشتر مايعات استفاده كنيد. مايعات شيرين گزينه خوبي براي باز كردن روزه هستند. سپس با فاصله زماني مي توانيد از وعده غذايي شام استفاده كنيد

    به هنگام افطار، تغذیه با یك ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی، چای كم رنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود

    بهترست افطار با آب جوش، شير گرم، نان و پنير، گردو، تخم‌مرغ آب پز و به ويژه خرما كه كالري زيادي دارد باشد و از خوردن چند نوع غذاي مختلف در هنگام افطار خودداري شود، بيان كرد: ‌افرادي كه در ماه مبارك رمضان دچار نفخ شكم هستند بايد در هنگام افطار حتي‌الامكان از خوردن آش رشته و نوشيدن نوشابه به ويژه با ني خودداري كنند زيرا در غير اين صورت نفخ شكم آنان بيشتر مي‌شود.

    تفاوت بين وعده سحرى و افطارى
    - بدن ما در زمان افطار در حالت استراحت كامل است بنابراين هنگام افطار بايستى از موادغذايى استفاده شود كه به طور ناگهانى به دستگاه گوارش فشار وارد نشود بنابراين توصيه مى كنيم در زمان افطار روزه خود را با چند عدد خرما همراه با يك استكان چاى يا شير ولرم باز كنيد و بين افطارى و شام خود فاصله اى را در نظر بگيريد مثلاً در اين فاصله مى توانيد وضو گرفته و نمازتان را بخوانيد كه هم ثواب نماز اول وقت را برده و هم حركات نماز باعث شود بدنتان كمى از حالت استراحت درآيد. توصيه مى شود كه شام را با غذاهاى سبك، كم قند و فيبردار مثل سوپ و سبزيجات يا سالاد كه فشار چندانى به معده وارد نمى كنند شروع كرده و سپس به سراغ شام اصلى برويد. چرا كه مصرف بيش از حد موادغذايى شيرين و پرچرب هنگام افطار منجر به تشنگى مى شود و مصرف نوشيدنيهاى زياد بالاخص مايعات خنك با رقيق كردن اسيد و آنزيمهاى دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب موادغذايى مى گردد، اين مسأله پيامدهاى مهمى چون درد شكم و نفخ پيش مى آورد.

    چه غذاهايى براى سحرى و چه غذاهايى براى افطارى مناسب است و اساساً آيا بدن ميان اين دو وعده تفاوتى از لحاظ موادغذايى كه مورد استفاده قرار مى گيرد قائل شد يا خير؟
    - بسيارى از افراد معتقدند هنگام سحرى بايستى از موادغذايى كه انرژى بالايى دارند استفاده كنند تا در طول روز احساس گرسنگى نكنند به خاطر همين مسأله خوردن غذاهاى چرب را ترجيح مى دهند ولى بايستى توجه داشت كه به دنبال مصرف موادغذايى پرچرب، تشنگى شديدى عارض شده كه باعث ايجاد مشكلات عديده اى در اين افراد مى گردد. از طرف ديگر عده اى موادقندى را ترجيح مى دهند كه ذكر اين نكته ضرورى است كه مصرف مواد قندى و شيرينى به مقدار زياد و در يك وعده باعث افزايش ناگهانى هورمون انسولين در خون شده و با توجه به اينكه اين هورمون باعث كاهش قند خون مى گردد ممكن است عوارضى چون سرگيجه، بى حالى، پرخاشگرى، عصبانيت و ضعف ناگهانى به وجود آيد. پس بهتر است در وعده غذايى سحرى از موادغذايى استفاده شود كه بتواند هم انرژى روزانه را تأمين كند و هم از افت ناگهانى قند خون جلوگيرى كند و مهمتر از همه اينكه باعث ايجاد تشنگى شديد نشود.

    غذاي افطار تا حد امكان نبايد چرب باشد .علاوه بر پرهيز از مصرف زياد چربي، مصرف شيريني نيز در افطار بايد محدود و از مايعات فراوان، ميوه و آب ميوه بعد از افطار تا ساعات پاياني شب در جهت جبران كمبود آب از دست رفته استفاده شود.

    افراد بالغ بهتر است با نان، پنير و سبزي افطار كنند. در عين حال كه بهتر است بلافاصله شام نخورند چون ممكن است بر اثر ولع زياد پرخوري صورت گيرد لذا بهتر است 2 ساعت بعد از افطار شام صرف شود

    بدن فرد روزه‌دار كه در حدود 14 ساعت در هر روز بدون آب و غذا سپري مي‌كند با كمبودهايي مواجه مي‌شود كه مهمترين آن كمبود آب، نمك‌ها، انرژي و قند است. پس روزه‌دار بايد به گونه‌اي در افطار و سحر تغذيه كند تا بتواند اين كمبودها و ضعفي را كه در طول روز با آن مواجه شده در حداقل زمان جبران كند. پس بهترين اقدام در هنگام افطار نوشيدن مايعات گرم مثل چاي، شير، سوپ و آش است زيرا هم آب و هم نمك بدن را تامين مي‌كند. در عين حال بهترين شيريني براي افطار خرماست زيرا قند خرما ضرر قندهاي معمولي را ندارد در صورتي كه زولبيا و باميه به شدت براي بدن مضرست زيرا تنها از شكر و روغن تهيه مي‌شود.

    غذاي افطار آب پز، فرپز، بخار پز و كباب پز باشد

    افطار
    نیاز فوری بدن در هنگام افطار، بدست آوردن منبع انرژی آسان و قابل دسترس گلوکز برای هر سلول زنده بویژه مغز و سلول های عصبی می باشد. خرما و آب میوه منابع خوب قندی می باشند. مقدار خرما و آب میوه ارائه شده در بالا، برای رساندن سطح گلوکز خون از مقدار پایین به حد طبیعی کافی می باشد. سوپ و آب میوه به برقراری تعادل آب و مواد معدنی بدن کمک می کنند. رژیم غذایی نامتعادل و دریافت بیش از اندازه شربت ها و شیرینی ها به همراه شکر افزودنی برای سلامتی مضر شناخته شده اند
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    هنگام افطار، بهتر است روزه را با شیر یا آب ولرم، خرما و چای کمرنگ باز کرده و به تدریج از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی‌کنند، استفاده کنید.

    افطار :
    گوشت - مرغ - لوبیا - لوبیا سبز - نخود - گوشت و لوبیا ، پر از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین استنان : نان گندم - برنج پخته ؛ پر از کربوهیدرات است.
    ـ اجزا شیر : شیر - ماست - پنیر و ....
    ـ سبزیجات : سالاد - هویج - خیار و ...
    ـ چند قطره سرکه و روغن زیتون
    ـ میوه‌جات : میوه باید آخر غذا خورده شود یا بلافاصله پس از خوردن شام برای کم کردن ازمشکلات گوارشی میوه‌ها غنی از ویتامین c و فیبر می‌باشند.


    افطار:
    ▪ ۳عدد خرما
    ▪ یک دوم لیوان آب پرتقال
    ▪ ۱لیوان سوپ سبزیجات یا ۲عدد بیسکوئیت سبوس دار.

    همه افراد در ماه مبارك رمضان دو وعده مجزای سحری و افطار را مصرف كنند و درصورت امكان افطار و شام با هم باشد تا فرد هنگام سحری تمایل به مصرف غذا داشته باشد.

    روزه داران افطار خود را با یك ماده قندی كه به سرعت جذب می شود، مانند خرما شروع كنند كه باید با آب داغ یا چای مصرف شود و در كنار آن می توان از سوپ ، شیر یا آش رقیق هم استفاده كرد و اگر آش سنگین مانند آش رشته مصرف می شود باید آن را به عنوان غذا در نظر گرفت.

    در فاصله زمانی بین افطار تا سحر نیز باید آب کافی نوشید تا بدن با کمبود آب مواجه نشود. در سفره سحر نیز باید غذاهای مقوی و پرانرژی قرار بگیرد. در روزهای اول بهتر است از غذاهای سنگین که حاوی گوشت و لبنیات هستند کمتر استفاده شود و غلات و خشکبار جایگزین آنها شوند

    وعده افطار را باید با یک خوراکی شیرین مانند خرما، عسل و کشمش آغاز کرد زیرا به این ترتیب اشتها کنترل می‌شود. در عین حال، خوردن چای شیرین کم‌رنگ، شیرگرم، فرنی، حلیم کم‌روغن، نان و پنیر و سبزی و گردو و انواع سوپ‌های سبک بهترین گزینه برای افطار است اما از خوردن غذاهای سنگین مانند کله‌پاچه در این وعده باید پرهیز کرد.

    پیشنهادی برای افطار
    بهتر است پس از بازکردن روزه یک کاسه کوچک سوپ یا آش رقیق میل شود. نمونه‌ای از سوپ مورد نظر به این ترتیب تهیه می‌شود که ابتدا نصف لیوان بلغور جو و عدس را با یک سوم سینه مرغ، یک لیوان سیب‌زمینی و هویج خرد شده، نصف لیوان کدوی سبز رنده شده، چهار قاشق غذاخوری نخودفرنگی و سه قاشق غذاخوری جعفری تازه مخلوط کرده و به مدت یک ساعت حرارت دهید و سپس به آن انواع ادویه‌ها و از همه مهم‌تر آب‌لیموی تازه اضافه‌کنید. نکته مهم آن است که این سوپ باید رقیق باشد و به قول معروف آب زیادی داشته باشد. می‌توانید کاسه‌ای به اندازه یک لیوان و نیم از این سوپ را البته ولرم پیش از شام میل کنید.

    توصیه های افطار
    در هنگام افطار به دلیل فاصله زیادی که از خوردن غذا در وعده سحر گذشته، قند خون افت می‌کند و ولع افراد به دریافت مواد قندی بالا می‌رود. به این دلیل در ابتدا بهتر است از مواد غذایی قندی زود جذب استفاده شود. از این رو، خوردن شیر، خرما و یک قاشق غذاخوری عسل در کنار نان و پنیر و سبزی تازه (از سبزی خوردن گرفته تا برش‌های خیار و گوجه‌فرنگی) و یک کاسه کوچک آش و یا سوپ ساده که چربی کمی‌ دارد و از سبزی‌های سهل‌الهضم تشکیل شده است، به عنوان بهترین گزینه‌ها توصیه می‌شوند.
    سوپ بهتر است که از عدس، سیب زمینی، هویج، کرفس، بلغور جو و کمی‌آبلیموی تازه و گوشت سینه مرغ تشکیل شده باشد. نکته مهم دیگر آن است که در این وعده غذایی باید غذا در حجم کم و البته آرام جویده و میل شود، از تند خوردن در ساعات ابتدایی افطار باید خودداری کرد زیرا مشکلات گوارشی را به همراه آورد. در این وعده غذایی به هیچ عنوان نباید غذاهای چرب و نفاخ و سنگین و پرادویه را میل کرد. به عنوان مثال، آش رشته برای این وعده غذایی توصیه نمی‌شود در صورت تمایل به مصرف آش، بهتر است از آش ماست که از برنج و گوشت چرخ کرده و ماست تهیه می‌شود، استفاده کرد

    در زمان افطار، قند خون در کمترين حد خود قرار دارد، افزود: با خرما يا مواد قندي که از پخت آنها اطمينان داريم مي‌توانيم به بالا رفتن و متناسب شدن قندخون کمک کرده و حالت گرسنگي و ضعف زمان افطار را رفع کنيم.

    خوردن غذاي زياد در زمان افطار باعث جذب گردش خون به سمت دستگاه گوارش مي شود تا کارهاي مربوط به جذب و هضم غذا را انجام دهد و اين امر موجب افت گردش خون در ساير قسمت‌هاي بدن از جمله مغز مي‌شود که عامل اصلي کسالت و بي حالي بعد از افطار است
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #4
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    افطاری؛ سبک اما مغذی
    دکتر شیخ الاسلام یادآور می شود: آنچه روزه داران لازم است رعایت کنند این است که همچون ماه های دیگر از سه وعده غذایی اصلی استفاده کنند. بدین ترتیب که در زمان افطار غذای سبک، کم حجم و مغذی مصرف کنند و به جای مصرف زولبیا و بامیه از خرما به میزان محدود بهره ببرند. گرچه براساس سنت غذایی مرسوم خانواده های ایرانی در این وعده از سوپها و آشها استفاده می کنند که شیوه خوبی نیز هست، اما باید توجه داشته باشند که بدن چندین ساعت از خوردن امساک کرده، پس یکباره نمی تواند غذای سنگین و چرب را تحمل کند. بنابراین اگر سوپها و آشها رقیق تهیه شود و حتی آش رشته نیز بدون نعناع، داغ و پیازداغ باشد، مصرف آن باعث سوء هاضمه نمی شود.
    وی همچنین می افزاید: هنگام افطار از مصرف موادغذایی سرد همچون آب سرد باید پرهیز کرد، زیرا به معده فشار زیادی می آورد. در نتیجه روزه را با نوشیدنی گرم مانند چای کمرنگ افطار کنید. همچنین در وعده غذایی افطار از مواد فیبردار مانند میوه و سبزیجات نباید غفلت کرد. پس بهتر است در این وعده و سایر وعده های غذایی؛ از موادی مثل گوجه فرنگی، خیار، کاهو، هویج و... به صورت سالاد بهره برد. در فاصله زمانی افطار تا سحر نیز می توان این مواد غذایی را مصرف کرد تا بدن دچار کمبود مواد موردنیاز خود نشود.
    دکتر شیخ الاسلام در ادامه می گوید: حد فاصل میان افطار و سحری می توان یک وعده غذایی دیگر را به عنوان «شام» قرار داد که بهتر است در این وعده نیز غذاهای کم چرب مصرف شود، زیرا همان گونه که بیان شد ماه رمضان بهترین فرصت است تا در شیوه تغذیه ای خود تجدید نظر کنیم. به همین منظور می توان در وعده غذایی مزبور از غذاهایی که به شیوه آب پز، کبابی یا بخارپز تهیه شده استفاده کرد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #5
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    افطار
    افطار دومین وعده غذایی فرد روزه‌دار است. از آنجا که فرد پس از ساعت‌ها گرسنگی غذا صرف می‌کند بهتر است روزه را با شیر یا آب ولرم، خرما و چای کم رنگ باز کرده و به تدریج از مواد غذایی سبک مانند نان، پنیر، گردو و سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی‌کند استفاده کند.
    در ابتدا توجه کنید که باتوجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، در این ماه باید غذاهایی را مصرف کنیم که به‌کندی و دیرهضم می‌شوند، مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای حاوی فیبر عبارتند از غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس‌دار، غلات و حبوبات، انواع سبزی‌ها، میوه‌‌های با پوست و خشک شده.
    این نوع غذاها دیرهضم بوده و معمولا ۸ ساعت در دستگاه گوارش می‌مانند.
    این درحالی است که غذاهای زودهضم فقط ۳ تا ۴ ساعت در معده باقی می‌مانند و فرد با خوردن آنها خیلی زود احساس گرسنگی می‌کند. بنابراین بهتر است از غذاهای حاوی قند و آرد سفید که شامل غذاهای زودهضم هستند در این ماه تا حد امکان خودداری کنید.
    البته این نکته را به‌خاطر داشته باشید که غذاهای مصرفی در هر شرایطی باید در تعادل با هم مصرف شوند و از همه گروه‌های غذایی مثل میوه، سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی، نان، غلات و گروه شیر و لبنیات در برنامه‌ غذایی‌تان وجود داشته باشد.
    برای توضیح بیشتر لازم است بدانید یک فرد بزرگسال روزانه به ۶ تا ۱۱ واحد غلات، ۳ تا ۵ واحد سبزیجات، ۲ تا ۴ واحد انواع میوه، ۲ تا ۳ واحد گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، ۲ تا ۳ واحد شیر و لبنیات و مواد غذایی دیگر شامل شیرینی، تنقلات و نوشیدنی‌ها نیاز دارد.
    در هنگام روزه‌داری، در روزهای گرم و طولانی سال استفاده از دو وعده غذایی اصلی (افطار و سحری) و یک میان وعده تا زمان قبل از خواب و در روزهای سرد سال نیز که شب‌ها طولانی است، استفاده از سه وعده غذا و یک میان‌وعده توصیه می‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #6
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    در افطار از غذاهای حجیم استفاده نکنید، بلکه بدن خود را آرام آرام برای شام آماده کنید. در غیر این صورت شما دچار انواع بیماری های گوارشی از قبیل: سوزش معده ، نفخ و... می گردید.

    در وعده افطارى وشام :
    - شروع افطارى بايستى با چند عدد خرما همراه كمى آب ولرم يا شير ولرم باشد
    - سعى شود بين افطارى و شام فاصله وجود داشته باشد.
    - شروع افطارى با نوشيدنى هاى خنك نباشد بلكه حتماً بايست ولرم يا سوپ باشد.
    - مصرف بيش از حد مواد غذايى پرچرب و شيرين در افطار سبب تشنگى شده و به دنبال آن آب زيادمصرف مى شود و در نتيجه با كاهش غلظت اسيد و آنزيمهاى گوارشى موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذايى مى شود.

    بهتر است در ساعات افطار از وعده هاي غذايي سبك و بيشتر مايعات استفاده كنيد. مايعات شيرين گزينه خوبي براي باز كردن روزه هستند. سپس با فاصله زماني مي توانيد از وعده غذايي شام استفاده كنيد. مصرف ناگهاني غذاهاي چرب و سنگين به عنوان افطار مي تواند ضررهايي براي سلامت فرد روزه دار به همراه داشته باشد.

    مصرف شير گرم و فرني يا شيربرنج در هنگام افطار مناسب است همچنين استفاده از مواد غذايي آبكي، مثل سوپ، آش، حليم، بدون روغن و مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه‌دار مي‌شود.

    چه غذاهايي براي افطاري مناسب است؟

    به دليل آنكه معده چند ساعت خالي بوده بهتر است با مايعاتي كه تقريبا درجه حرارت بدن را دارند شروع كنيد. آب جوش يا چاي كم رنگ يا سوپ‌هايي كه زياد غليظ نباشند براي اين منظور مناسب‌اند. قند يا خرما كه سريع جذب مي‌شوند نيز بهتر است ابتدا با آب جوش يا چاي خورده شوند تا قند خون را كمي ‌افزايش دهند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #7
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    برخي از روزه داران از علايمي مانند طپش قلب، سرگيجه و احساس سرما بعد از صرف افطاري شاكي هستند، علت اين مسأله چيست؟
    عمده دليل اين مشكل به عدم آرامش كافي در هنگام صرف غذا و خوردن سريع آن بر مي گردد. چون معده فرد كه چندين ساعت خالي بوده در صورتي كه ناگهان پر شود، تحت فشار قرار مي گيرد. از طرف ديگر با آزادشدن هورمونهاي ويژه و نيز انحراف جريان خون به سمت دستگاه گوارش اين حالات تشديد مي شوند كه در صورت صرف صحيح غذا و جزيي بودن علايم، كمتر شده و مشكلي نيز براي روزه گرفتن ايجاد نمي كنند. اما اگر علايم در حد آزار دهنده اي باشند و يا فرد مشكل زمينه اي مانند ناراحتي قلبي، فشار خون و... داشته باشد، در آن صورت روزه گرفتن توصيه نمي شود.

    در ساعات پاياني روزه (نزديك به افطار) به دليل افت قند خون و كاهش توانائي هاي فكري و جسمي فرد بهتر است مؤسسات و ادارات با كاهش ساعات عصرگاهي امكان استراحت بيشتري را براي فرد روزه دار فراهم كنند.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت