جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 3 از 3 مجموع

موضوع: تغذیه درست در ماه رمضان

  1. #1
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض تغذیه درست در ماه رمضان

    ماه رمضان، ماه نیایش با خداست. بهتر است با استفاده از اصول تغذیه ای زیر احساس ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم.
    عادت تغذیه ای درست آن نیست که خود را از غذا خوردن محروم کنیم و یا یک نوع غذای خاص را بخوریم و غذاهایی را که دوست نداریم، مصرف نکنیم.
    اولین و مهم ترین مورد در رژیم غذایی صحیح آن است که غذاهای متنوعی بخوریم. این امر بسیار مهم است، زیرا غذاهای گوناگون، دارای مواد مغذی مختلفی می باشند که هر کدام از آن ها برای سلامتی بدن لازم هستند.
    میوه ها، سبزیجات ، غلات و حبوبات همه این ها دارای کربوهیدرات پیچیده، فیبر، ویتامین، عناصر معدنی هستند و کم چرب و بدون کلسترول می باشند. گذشته از این، کالری زیادی را برای بدن فراهم می آورند. بقیه انرژی را باید از لبنیات کم چرب، گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی به دست آورید.
    شما باید بین کالری ورودی به بدن و کالری خروجی از بدن تعادل برقرار کنید، زیرا در غیر این صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.
    برای جلوگیری از اضافه وزن، باید ورزش کنید. در این صورت با وجودی که غذا می خورید، اما تعادل در بدنتان برقرارخواهد بود.
    بر طبق این نظریه، هر غذایی که به خوردن آن تمایل دارید را مصرف کنید. اگر رژیم غذایی شما متعادل و محتوی مواد مغذی و فیبر باشد، حتی مواد غذایی غیر مغذی را نیز می توانید بخورید فقط به اندازه ی کم و به ندرت تا موجب بروز مشکلاتی در سلامتی شما نگردد.
    راهنمای داده شده در زیر، سازنده رژیم غذایی می باشد.
    ۱) از غذاهای پُر فیبر، زیاد مصرف کنید. این غذاها شامل: میوه ها، سبزیجات، حبوبات و تمامی غلات می باشد. این ها جزو گروه کربوهیدرات های مفید می باشند. فواید آنها بسیار است، از جمله اینکه:
    مغذی می باشند، باعث احساس سیری می شوند، نسبتا کم کالری می باشند، ۳۰-۲۰ گرم فیبر مورد نیاز در روز را تامین می کنند، به آرامی هضم می شوند، بنابراین اثر کمتری روی انسولین و قند خون دارند. همچنین دارای ویتامین ها و عناصر معدنی مفید برای سلامتی بدن هستند، مانند: ویتامین c ، ویتامین های گروه b و آهن .
    ۲) در رژیم غذایی خود انواع سبزیجات و میوه های سبز، زرد و نارنجی را قرار دهید. مانند: کلم بروکلی ، هویج و لیمو. این گروه دارای آنتی اکسیدان می باشند که برای حفاظت از بدن در برابر سرطان و بیماری های دیگر بسیار مهم می باشند. بهتر است روزانه ۵-۴ عدد میوه و سبزی فراوانی مصرف کنید.
    ۳) خوردن شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده نظیر: نان سفید و همین طور میان وعده های شور و چرب و چاشنی های تند را در رژیم خود کاهش دهید. بسیاری از غذاهای شیرین، چربی زیادی هم دارند، بنابراین کالری زیادی به بدن فرد می رسانند و فرد میل کمتری به غذاهای مفید پیدا می کند.
    ۴) چربی های حیوانی را مصرف نکنید، زیرا دارای چربی اشباع می باشند که باعث افزایش مقدار کلسترول خون می گردند و مضرات فوق العاده زیادی برای سلامتی دارند. گوشت بدون چربی، مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب یا بدون چربی را مصرف کنید.
    ۵) از روغن های نباتی جامد (روغن های مایع گیاهی هیدروژنه شده) در پخت غذا استفاده نکنید، زیرا این ها تبدیل به چربی های نوع ترانس(چربی های اشباع شده) می گردند. این نوع چربی ها در غذاهای آماده بیرون(فست فودها) نیز یافت می شوند.
    ۶) آجیل و ماهی زیاد مصرف کنید، زیرا دارای چربی غیراشباع(چربی خوب) می باشند.
    ۷) بشقاب خود را پُر نکنید. نه آن قدر غذا زیاد بریزید که نتوانید بخورید و نه آن قدر کم، که گرسنه بمانید. این امر را خصوصا در مورد غذاهای پُر کالری رعایت کنید.
    ۸) کلسترول دریافتی را پایین تر از ۳۰۰ میلی گرم در روز نگاه دارید. کلسترول در غذاهای حیوانی مانند: گوشت قرمز، مرغ، لبنیات و زرده تخم مرغ یافت می شود.
    ۹) تنوع را در رژیم غذایی رعایت کنید. سعی نکنید احتیاجات غذایی خود را با خوردن یک نوع غذا تامین کنید، زیرا ممکن است شما به ماده مغذی ای احتیاج داشته باشید که در آن غذا موجود نباشد، بنابراین با مصرف انواع غذاها می توانید مطمئن باشید که تمام نیازهای تغذیه ای خود را تامین کرده اید.
    ۱۰) به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید. کلسیم برای استحکام استخوان ها و تقویت دندان ها بسیار مهم است. کلسیم را از منابع کم چرب نظیر: شیر کم چرب یا ماست کم چرب فراهم کنید. اگر شما به مقدار کافی کلسیم را از غذا دریافت نمی کنید، می توانید از مکمل کلسیم(با مشورت پزشک) استفاده کنید.
    ۱۱) سعی کنید احتیاجات ویتامینی و عناصر معدنی خود را از طریق غذاها برآورده کنید، نه از مکمل های دارویی، زیرا مکمل ها نمی توانند جای غذا را بگیرند.
    ۱۲) وزن خود را ثابت نگه دارید. ورزش کردن و اصولا فعال بودن را در زندگی روزمره خود فراموش نکنید. در ماه رمضان نیز ورزش کردن را فراموش نکنید. شما می توانید ورزش های کششی انجام دهید یا به پیاده روی بروید. رژیم غذایی+ ورزش= کنترل وزن و سلامتی.
    ۱۳) در ماه رمضان، مصرف چای و قهوه را محدود کنید، زیرا این مواد باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن می شوند.
    ۱۴) بهتر است مانند سایر اوقات، سه وعده غذایی داشته باشید: سحری، افطار و شام. همچنین بین افطار و شام باید فاصله باشد.
    ۱۵) برای رفع یبوست و بوی بد دهان ، بهتر است میوه و سبزی را در سه وعده غذایی خود منظور کنید. بهتر است بعد از خوردن سحری، ۲-۱ عدد میوه و مقداری سبزی مصرف کنید و بقیه میوه و سبزی را در زمان شام مصرف کنید.
    ۱۶) برای ثابت نگه داشتن قند خون، شیرینی و مواد غذایی ناسالم را استفاده نکنید، بلکه خرما بخورید.
    ۱۷) در افطار از غذاهای حجیم استفاده نکنید، بلکه بدن خود را آرام آرام برای شام آماده کنید. در غیر این صورت شما دچار انواع بیماری های گوارشی از قبیل: سوزش معده ، نفخ و... می گردید.
    ۱۸) آب را فراموش نکنید. آب در حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می دهد. آب باعث سرحالی و سرزندگی می شود و همچنین برای رساندن مواد غذایی به اندام های بدن لازم است. لذا توصیه می شود که بعد از افطار آب بنوشید.
    آب بهتر است ولرم باشد، تا مواد سمی را از راه ادرار و تنفس از بدن خارج کند و همچنین جلوی ورود باکتری های مضر به بدن را بگیرد.
    ۱۹) برای خوردن سحری وقت کافی قرار دهید و با آرامش و دور از استرس غذای خود را بخورید.
    ۲۰) بهتر است در وقت سحر از کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید، زیرا این گروه تا ۸ ساعت در بدن باقی می مانند. این در حالی است که کربوهیدرات های ساده(مانند: شکر) فقط ۳ تا ۴ ساعت در بدن می مانند. کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان، عدس، جو، غلات، برنج، سیب زمینی ، میوه، سبزیجات و حبوبات می باشند.
    ماهی پُربرکت همراه با سلامتی و تندرستی را برای شما آرزومندیم.


    مریم سجادپور - کارشناس تغذیه


    تبیان
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #2
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    توصيه هايي در مورد روزه داري و سلامت





    با شروع ماه مبارك رمضان و مطرح شدن نكات بهداشتي و نحوه صحيح تغذيه در اين ايام، يادآوري نكاتي براي استفاده بهتر از اين ماه بخصوص براي افرادي كه داراي برخي بيماري هاي جسمي هستند ضروري است.

    1- افراد سالمند و كساني كه داراي بيماري هاي سخت جسمي (مخصوصاً گوارشي) هستند حتماً قبل از روزه گرفتن با پزشك خود در مورد شرايط جسمي و روحي خود در ايام ماه رمضان مشورت كنند.

    2- مصرف برخي مواد غذايي كه در ماه رمضان باب شده است (نظير زولبيا و باميه) به سبب چربي و مضرات غذايي خاص آن ها و نيز مشكلات ناشي از ساعات طولاني خالي بودن دستگاه گوارش توصيه نمي شود.

    3- كساني كه داروهايي مصرف مي كنند كه نياز به رعايت فاصله زماني كوتاه تر از 12 ساعت دارد (كه اكثريت داروها نيز جزو اين دسته هستند) حتماً بايد براي روزه داري خود با پزشك مشورت كنند.

    4- بهتر است در ساعات افطار از وعده هاي غذايي سبك و بيشتر مايعات استفاده كنيد. مايعات شيرين گزينه خوبي براي باز كردن روزه هستند. سپس با فاصله زماني مي توانيد از وعده غذايي شام استفاده كنيد. مصرف ناگهاني غذاهاي چرب و سنگين به عنوان افطار مي تواند ضررهايي براي سلامت فرد روزه دار به همراه داشته باشد.

    5- وعده غذايي سحر بهتر است حاوي مواد غذايي سريع الهضم و خيلي شيرين نباشد. اصولاً اين وعده غذايي به علت اهميت بيشتري كه در نگه داشتن روزه دار در طول روز دارد بايد كالري و ماندگاري لازم براي طول روز را داشته باشد.

    6- فرد روزه دار نبايد بلافاصله پس از مصرف سحري دراز كشيده يا بخوابد. اين نكته در مورد تمام وعده هاي غذايي چه در ماه رمضان و غير آن نيز صحيح است. بلافاصله دراز كشيدن پس از مصرف غذاهاي سنگين مي تواند به عوارضي نظير Reflux گوارشي و امثال آن بيانجامد.

    7- بانوان بايد در مورد مصرف داروهاي تأخير اندازنده عادت ماهيانه (پريود) حتماً با پزشك متخصص زنان مشورت كنند. اين كار نياز به بررسي كامل توسط پزشك دارد.

    8- مصرف برخي داروها براي كاهش اشتها در ماه رمضان از نظر علمي صحيح نيست. اينكار اخيراً در برخي كشورهاي اسلامي رايج شده است.

    9- ماه رمضان فرصت خوبي براي ترك عادات غلط نظير سيگار است. افراد سيگاري مي توانند بخوبي از اين مدت زماني براي ترك دائم سيگار استفاده كنند.

    10- افراد ورزشكار بايد در اين مدت با رعايت زمان بندي خاص به حركات ورزشي بپردازند. بسياري از رشته هاي ورزشي بخصوص ورزشهاي سنگين حرفه اي در اين مدت بايد متوقف شوند.

    11- داروهاي تزريقي خاصي كه ضروري نيز هستند در صورتي كه جنبه تقويت كننده و مغذي نداشته باشند مي توانند مورد استفاده قرار بگيرند. بنابراين با مشورت با پزشكتان در اين مورد مي توانيد استفاده از آنها را در طول روزه ادامه بدهيد.

    12- اثرات روزه بر بهداشت روح و روان نيز قابل ملاحظه است. توصيه هاي فراواني بر روزه داري و بهداشت روان شده است. مسلماً پرهيز از خصائل اخلاقي منفي كه برخي از آنها مبطل روزه است (نظير دروغ گويي و ...) مي تواند فرد را به مدت حداقل يكماه به دوري از اين نمودهاي منفي روحي و رواني وادار سازد و سلامت روان بهتري را براي وي فراهم سازد.

    13- در ساعات پاياني روزه (نزديك به افطار) به دليل افت قند خون و كاهش توانائي هاي فكري و جسمي فرد بهتر است مؤسسات و ادارات با كاهش ساعات عصرگاهي امكان استراحت بيشتري را براي فرد روزه دار فراهم كنند.

    14- روزه داران از 3 وعده غذايي افطار، شام و سحري استفاده كنند و ابتدا با چاي، آب جوش، شير گرم، خرما يا كشمش روزه خود را باز كنند.

    15- وعده سحري بهتر است حاوي پروتئين مانند گوشت، مرغ، ماهي، شير و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربي باشد.

    16- سالمندان در صورتي كه روزه مي گيرند در 3 وعده سحري، افطار و شام از مايعات مختلف به ميزان حداقل 10 ليوان استفاده كنند، همچنين مصرف ميوه رنده شده، لبنيات مثل شير كم چرب، استفاده از سوپ و آش در افطار و سحر، نوشيدن چاي كم رنگ براي آن ها مفيد است.

    17- از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، كله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دوره گردان خودداري كنيد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #3
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض چند توصیه تغذیه ای برای بهتر سپری كردن ماه رمضان

    ۱ - صرف غذا در ۲ وعده افطاری و سحری صورت گیرد آنچه قرار است به عنوان افطاری و شام صرف شود همزمان البته با حجم كمتر صرف شود و در فاصله میان این وعده و غذای سحر، آب و آشامیدنی ها صرف شود. مصرف غذای سحر برای همه به ویژه نوجوانان توصیه می شود.
    ۲ - به هنگام افطار، تغذیه با یك ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی، چای كم رنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود.
    ۳ - غذای افطار و سحر نباید پر حجم باشد و حتی الامكان از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود .در وسط غذا آب زیاد نوشیده نشود زیرا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم می شود اما در فاصله یك ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحری، مقدار كافی آب نوشیده شود.
    ۴ - مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه می شود. توصیه می شود از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جداً خودداری شود.
    ۵ - نوجوانان حداقل یك لیوان شیر یا معادل آن ماست میل كرده و در ماه مبارك رمضان در غذای افطارشان از گوشت، پنیر و تخم مرغ استفاده كنند.
    ۶ - نوجوانان دست كم به ۷ ساعت خواب آرام احتیاج دارند بنابراین توصیه می شود شبها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخیزند و از بركات معنوی سحرهای ماه مبارك بهره مند شوند.
    ۷ - ساعات مطالعه و درس خواندن را طوری تنظیم كنید كه بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگی زیاد نكنید.
    ۸ - برای پیشگیری از یبوست مصرف سبزیجات به صورت پخته و خام، خودداری از مصرف چای پررنگ، استفاده از غذاهای ملین مثل خورشت آلو و كرفس و آشامیدن مقدار كافی آب البته نه همراه غذا بلكه در فاصله بعد از افطار سودمند است.
    ۹- در ماه مبارك رمضان به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه شود. ماه مبارك رمضان فرصت خوبی برای ترك استعمال دخانیات است.
    ۱۰ - از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارك رمضان خودداری شود؛ همچنین غذاهایی را كه به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می كنند در این ایام مصرف نكنید.
    رمضان فقط ماه ثواب و سلامت روح نیست. اگر برنامه ریزی درستی برای تغذیه داشته باشید، بار ۱۱ماه خوردن ها و نخوردن های نادرست از جسمتان رها خواهد شد.
    باور کنید و جدی بگیرید. می گویند پس از ماه رمضان ، لاغرها، لاغر و چاقها، چاق تر می شوند. این باور خیلی هم غلط نیست ، البته برای لاغرها و چاقهایی که فلسفه تغذیه این ماه را نمی دانند.
    علم پزشکی ثابت کرده است در ایام رمضان نه تنها قدرت مقاومت انسان در برابر بیماری ها کم نمی شود بلکه قدرت ایمنی بدن افزایش می یابد، البته به شرط این که روزه داران از بدخوری وپرخوری پرهیز کنند.
    روزه گرفتن در ماه رمضان صرفا ادای تکلیف نیست ، بلکه اثرات روحی ، روانی ، بهداشتی و جسمی فراوانی دارد که افراد از آن بهره مند می شوند.
    دکتر هادی رادمنش متخصص تغذیه ، رمضان را ماه خانه تکانی بدن می داند ومی گوید : روزه برای درمان چاقی که در حال حاضر مشکل بسیاری از افراد جامعه شده ، مفید است و افراد چاق می توانند از افزایش وزن جلوگیری کنند، چون بدن در این ماه فرصت می یابد ترکیبات جذب نشده را جذب کند.



    موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت