سماق به دليل دارا بودن نوعي خاصيت منحصر به فرد،‌ براي بيماران ديابتي، بسيار ارزشمند است.

لادن گياهي كارشناس تغذيه درباره خواص ويژه سماق به خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا ـ واحد علوم پزشكي ايران ـ گفت: يكي از عواملي كه باعث بوجود آمدن عوارض و بيماريهاي مختلف در افراد ديابتي مي‌شود، تركيب شدن گلوكز با مولكولهاي پروتئين‌هاي حياتي بدن است كه به تغيير ساختار شيميايي و عملكرد اين پروتئينها منجر مي‌شود.

مطالعات انجام شده روي اين گياه نشان داده است كه سماق به مقدار قابل توجهي ( ‌٨/٨٠ درصد ) مانع از اين فرآيند مي‌شود. به اين دليل مصرف منظم سماق براي مبتلايان به ديابت سودمندست.

وي درباره ساير خواص سماق نيز بيان كرد: در برخي كشورها از سماق نوشيدني تهيه مي‌شود كه براي تسكين درد معده كاربرد دارد؛ همچنين پودر سماق در درمان اختلالات هضمي و مشكلات روده بزرگ، برطرف كردن حالت تهوع و بي‌اشتهايي نيز مؤثرست.

سماق خاصيت ادرارزايي دارد و ضد تب نيز هست. درمان رماتيسم، نقرس و خاصيت ضد ميكروبي اين گياه نيز به اثبات رسيده است.

گفتني است: سماق بايد دور از نور خورشيد و هوا قرار گيرد و مصرف بيش از اندازه آن نيز گاهي مسموميت‌زا است.