جستجو در سایت توسط گوگل

نمایش نتایج 1 تا 2 از 2 مجموع

موضوع: چه تفاوتي بين قند و نبات وجود دارد؟

  1. #1
    bayat.h آفلاین است عضو دائمی
    تاریخ عضویت
    Jun 2009
    ارسالها
    34

    پیشفرض چه تفاوتي بين قند و نبات وجود دارد؟

    سياري از بيماري‌ها مثل سردرد، افت فشار و نفخ با چاي‌نبات مداوا پيدا مي‌کند. چه تفاوتي بين قند و نبات وجود دارد؟

  2. #2
    دکتر سید حمید سجاد آفلاین است مدیر کل سایت
    تاریخ عضویت
    May 2004
    موقعیت
    تهران
    ارسالها
    11,981
    Blog Entries
    3

    پیشفرض

    ماده اوليه در شکر، قند و نبات يکسان است ولي کريستال‌هايي که در نبات ايجاد مي‌شود از نظر وضعيت فيزيکي و نوع کريستال‌هايشان با قند و شکر متفاوت است. به همين دليل خاصيت قند و شکر با خاصيت نبات متفاوت است و نبات طبيعت گرم‌تري نسبت به قند و شکر دارد. از اين رو نبات در مشکل‌هايي مانند دل‌درد، نفخ و... استفاده مي‌شود. از نظر تجربي هم ثابت شده که مصرف نبات در بهبود اين علايم واقعا موثر است و حالت تلقيني ندارد اما متاسفانه از نظر علمي کاري روي آن انجام نشده است و اقدامي در مورد اينکه نبات را کريستالوگرافي کرده و روي آن کارهاي کلينيکي انجام دهند و سپس به هم ارتباط دهند، صورت نگرفته تا معلوم شود کريستال‌ها از نظر فارماکولوژيکي چه تاثيري بر بدن دارند. واقعيت امر اين است که گاهي جنس، فرمول بسته يا باز شيميايي مواد يکسان است اما شکل فيزيکي آنها متفاوت است. مثلا قند به هر شکلي که در بيايد قند است مگر اينکه بسوزد و خاصيتش عوض شود. نمونه ديگر يخ و آب است. هر دوي اينها از نظر جنس يکسان هستند اما يخ خاصيت ضدالتهابي دارد و مي‌توانيم آن را روي سوختگي، جراحي و التهاب بگذاريم اما در مورد آب چنين خاصيتي مطرح نيست. در مورد بخار آب و آب هم همين‌طور است. خواص بخار آب با آب يا يخ متفاوت است در حالي که هر سه از يک جنس هستند.

    گاهي اوقات قند يا نبات را حرارت داده و آن را به اصطلاح مي‌سوزانند. در اين صورت خاصيت قند و نبات تغيير مي‌کند. قند يک ماده هيدروکربن است و ترکيبي است از هيدروژن، کربن و اکسيژن. وقتي قند مي‌سوزد کارامليزه مي‌شود و جالب است بدانيد که بسياري از رنگ‌هاي قهوه‌اي از جمله موادي که در نوشابه‌ها به کار مي‌برند از حرارت دادن شکر و قند به دست آمده است. به اين ماده قهوه‌اي حاصل از حرارت دادن، کارامل گفته مي‌شود که از نظر شيميايي، ظاهر فيزيکي و حتي مزه با قند و شکر متفاوت است.

    نبات سوخته هم دقيقا همين‌طور است. کريستال‌هاي نبات مي‌سوزند و يک جسم قهوه‌اي مايل به سياه و با مزه‌اي بين تلخ و شيريني توليد مي‌شود که خاصيت قابض داشته و يکي از مهم‌ترين استفاده‌هاي آن در طب سنتي براي خوراندن به کودکان مبتلا به اسهال است.

    با اين وجود افراد نبايد بيش از مقدار معمول از نبات استفاده کنند زيرا مصرف بيش از حد هر ماده‌اي براي بدن زيان‌آور است. حتي اگر آن ماده ويتامين باشد. پس مصرف قند و شکر و نبات هم به ميزان زياد مضر است و تفاوتي بين آنها وجود ندارد به خصوص در کساني که مشکل افزايش قندخون دارند.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت