جستجو در سایت توسط گوگل

صفحه 2 از 2 ابتداابتدا 12
نمایش نتایج 11 تا 20 از 20 مجموع

موضوع: شیرینی و سلامتی ما( گزارشات و مقالات)

  1. #11
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    چگونه میل به خوردن شیرینی را کم کنیم؟

    هنگام هوس کردن خوراکی شیرین ممکن است یا گرسنه باشید یا سیر اگر برای مهار اشتهای خود به شیرینی،آمادگی نداشته باشید،چه کاری باید انجام داد؟

    شاید یک عادت باشد، نوع غذایی که به فرد آرامش می بخشد و یا پایان یک وعده غذا که باید حتما با مصرف دسر شیرین همراه باشد و میل ما به طعم شیرین به علت تاثیر آن بر مغز است.

    چرا شکر و یا قند مشکل ساز است؟
    شکر کالری بالایی دارد و فاقد ارزش غذایی است و مصرف آن،کالری را به سرعت بالا می برد.اغلب شکلات ها و شیرینی ها حاوی میزان بالایی چربی های ترانس و اشباع شده اند.

    * کالری اضافه یعنی وزن اضافه و چاقی مفرط.

    آیا مصرف مقدار کم شکر ایرادی ندارد؟
    ما می توانیم مقدار کمی را از آن مصرف کنیم.اما اگر از اضافه وزن و یا چاقی مفرط رنج می برید،شاید بهتر باشد مصرف کلی این ماده را کاهش دهید،اگر وزن متناسب دارید خوردن شیرینی جات به مقدار کم و گهگاه مانعی ندارد.

    * ورزش کنید.انجام هر نوع ورزش باعث ترشح هورمون های مغز می شود و روحیه فرد را بهبود می بخشد.

    * با کاهش کالری روزانه،می توان میل به شکر را کاهش داد.

    * شیرینی هایی با کالری بالا را در خانه نگه داری نکنید.

    * وعده های غذایی را حذف نکنید زیرا میل شما به شکر افزایش خواهد یافت.

    * وعده غذایی را رنگارنگ نکنید.هر چه تنوع غذایی و طعم بیشتر باشد،دیرتر سیر می شوید.

    * مواد غذایی شیرین سالم تر مانند میوه،را انتخاب کنید.

    منبع:khorasnnews.com
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  2. #12
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    نتايج يك پژوهش
    پسرها بيشتر از دختر‌ها شيريني مي‌خورند

    جام جم آنلاين: نتايج يك پژوهش جديد نشان داد، پسرها بيشتر از دخترها جذب خوردني‌ها و تنقلات شيرين مي‌شوند.
    به گزارش ايسنا، محققان دانشگاه كپنهاگ در دانمارك با انجام يك پژوهش جديد دريافته‌اند كه هرچند دخترها مزه را قوي‌تر از پسرها حس مي‌كنند، اما پسرها گرايش بيشتري به خوردن مزه شيرين دارند.

    به گفته اين محققان؛ به طور متوسط پسرها بايد مواد خوراكي را با 10 درصد ترشي بيشتر و 20 درصد شيريني بيشتر مصرف كنند تا بتوانند طعم ترش و شيرين آنها را به خوبي احساس كنند.

    براساس اين تحقيق، پسرها برخلاف دخترها مزه‌هاي تند و غليظ را دوست دارند در حالي كه دخترها اغلب طعم و مزه‌هاي ملايم را در مواد خوراكي ترجيح مي‌دهند.

    اين محققان درواقع يافته‌هاي خود براساس تجزيه و تحليل آزمايش توان چشايي در 9000 كودك دانش‌آموز را به دست آورده‌اند.آنها به اين محصلان كيت‌هاي تست مزه دادند و درباره‌ عادات غذايي‌شان سوالاتي از آنها پرسيدند.

    محققان با شگفتي دريافتند كه 30 درصد از شركت‌كنندگان ترجيح مي‌دادند نوشيدني‌هاي بدون الكل و بدون شيريني مصرف كنند.بعلاوه آنها دريافتند كه مهم‌ترين مرحله در تشخيص مزه بين سنين 13 تا 14 سالگي است. در اين سن كودكان نسبت به ترشي بسيار حساس مي‌شوند و علاقه شديد به شيريني نمايان مي‌شود.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  3. #13
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اعتياد از نوع شكري

    آيا شما به مصرف شكر اعتياد داريد؟ تازه‌ترين تحقيقات نشان مي‌دهد كه شكر مي‌تواند به اندازه نيكوتين موجود در سيگار براي افراد اعتياد‌آور باشد.
    به گفته محققان، شكر روي همان قسمت‌هايي از مغز اثر مي‌گذارد كه نيكوتين و دارو‌هاي ديگر، آن قسمت ها را تحريك مي‌كنند. به اين ترتيب همانگونه كه مصرف سيگار به اعتياد تبديل مي‌شود، افراد به مصرف شكر هم معتاد مي‌شوند.

    پزشكان توصيه مي‌كنند براي ترك اين عادت به مدت دست كم 3 هفته، مصرف شكر متوقف شود. در بسياري از موارد پس از اين مدت، تمايل زياد براي مصرف زياد شكر از بين مي‌رود و پس از آن مي‌توان به مقدار متناسبي شكر مصرف كرد؛

    البته توصيه متخصصان بر اين است كه حتي‌المقدور از مصرف شكر پرهيز شود؛ زيرا در بسياري از مواد غذايي كه در طول روز مصرف مي‌شود، مقاديري شكر وجود دارد. از سوي ديگر پزشكان تاكيد دارند كه شكر روي مغز تاثير گذاشته و بازدهي ذهن را كاهش مي‌دهد.
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  4. #14
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    دشمن شیرین


    برای حفظ تندرستی، بهتر باشد خوردن نوشابه، سودا، آبمیوه، شیرینی، كیك و كراكر را به حداقل رسانده و از قندهای طبیعی استفاده كنیم و به شیر كه حاوی قند لاكتوز بوده و نوشیدنش ۵ برابر كمتر از نوشابه شده است، بیشتر بها دهیم .




    هر كدام از ما سالیانه ۲۵ كیلوگرم شكر مصرف می كنیم.» این مقدمه مطلبی بود كه ... مجله ایتالیایی پانوراما به چاپ رسید و مورد توجه بسیاری از متخصصان و پزشكان و افراد عادی قرار گرفت. در این مقاله آمده است، همه ما برای تامین نیازهای غذایی، روزانه ۹۰ گرم شكر معادل ۱۸ حبه قند به صورت غیرمستقیم یعنی از طریق خوردن كلوچه، كیك و شیرینی، نوشابه های گازدار و تنقلات شیرین مصرف می كنیم.
    شما هم اگر تنها برای شیرین كردن قهوه یا چایتان از یك یا دو قاشق چای خوری شكر استفاده می كنید، می توانید از سلامتی تان مطمئن باشید و با خیال راحت به زندگی ادامه دهید. ولی اگر صبح ها عادت به خوردن شكلات صبحانه دارید، كلوچه و آبمیوه نیمروز را فراموش نمی كنید و غذا بدون نوشابه از گلویتان پایین نمی رود و روزها را بدون خوردن شكلات و كارامل به شب نمی رسانید، باید بیشتر از گذشته به وضعیت بدنی خود رسیدگی كنید و البته كمی هم نگران باشید زیرا با این مقدار شكری كه شما روزانه مصرف می كنید، هیچ نقطه سفیدی در سلامتی تان دیده نمی شود. البته این را هم بدانید كه تنها شما نیستید كه به این وضع دچارید، براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی كه چندی پیش در هفته نامه فرانسوی Lepoint به چاپ رسید، آمار مصرف شكر در كشورهای اروپایی بیش از همه در ایتالیا و فرانسه بالا است. به طوری كه ایتالیایی ها ۲۵ كیلوگرم و فرانسوی ها ۳۴ كیلوگرم شكر در سال مصرف می كنند، آن هم به صورت غیرمستقیم. زیرا براساس آمارها، بیشترین میزان شكر مصرفی (در حدود ۶۰ درصد) به خوردن غذاها و تنقلات و میوه جات شیرین مربوط می شود.
    از همه اینها كه بگذریم، خطراتی كه مصرف فراوان شكر به دنبال دارد، مهمتر است. اضافه وزن و چاقی كه خود بیماری های بسیاری نظیر دیابت، نارسایی های قلبی و تغییرات متابولیسمی را به همراه دارد، از مهمترین آسیب های ناشی از مصرف زیاد شكر است كه گرچه بر كسی پوشیده نیست ولی روز به روز تعداد مبتلایان به آن افزایش می یابد.
    در حال حاضر، مصرف نوشابه و آبمیوه كه حاوی بیشترین میزان شكر هستند، در اروپا و آمریكا به دو برابر بیشتر از سال های قبل رسیده است. هر ۳۳۰ میلی لیتر نوشابه حاوی ۳۳ گرم قند و ۱۳۲ كیلو كالری است. حال آنكه نیاز روزانه افراد به قند تنها ۱۰ درصد است و بایستی از طریق مصرف نان، برنج، ماكارونی و غلات تامین شود، نه نوشابه و سودا و آبمیوه.
    برای اینكه بدانیم قندها تا چه حد و چگونه تهدیدكننده سلامتی هستند، به معرفی انواع آن می پردازیم.
    قندها از روی تعداد واحدهای تشكیل دهنده به دو نوع ساده و پیچیده تقسیم می شوند.
    كربوهیدرات های ساده (قندها) كه شامل :
    تك قندی ها (گلوكز، فروكتوز، گالاكتوز) و دو قندی ها (ساكاروز، لاكتوز و مالتوز) است.
    كربوهیدرات های پیچیده یا چندقندی ها كه از نشاسته و فیبرهای غذایی (سلولز و پلتین) تشكیل شده اند.
    كربوهیدرات ها سوخت اصلی و مهمترین منبع تامین انرژی انسان ها و حیوانات هستند. تمام سلول های بدن از جمله سلول های عضلات سیستم عصبی مركزی و محیطی و گلبول های قرمز خون برای انجام وظایف خود به گلوكز كه سوخت اصلی آنها هست نیاز دارند.
    گلوكز (قند خون): ساده ترین نوع قند و واحد ساختمانی كربوهیدرات ها است. این قند منبع اصلی برای سلول های بدن به شمار می رود. گرچه غذاها حاوی اندكی از این نوع قند هستند اما اغلب گلوكز خون از نشاسته و ساكاروز (شكر) به دست می آید. شكر خود متشكل از دو قند گلوكز و فروكتوز است.
    فروكتوز: قند میوه است و مسئول شیرینی عسل است. شیرین ترین قندها است چرا كه قدرت شیرین كنندگی آن یك برابر و نیم بیشتر از ساكاروز (شكر) است. با توجه به این خاصیتی كه دارد سالم ترین قندها بوده و بهترین نوع قند در مبتلایان به دیابت است.
    اما اساساً تمامی كربوهیدرات ها زمانی كه وارد جریان خون می شوند به گلوكز تبدیل می شوند، اگر مقدار آنها كم باشد به عنوان انرژی توسط بدن استفاده می شوند، در غیر این صورت به صورت چربی در بدن ذخیره و در نهایت منجر به افزایش وزن می شوند.
    با توجه به موارد فوق به نظر می رسد برای حفظ تندرستی، بهتر باشد خوردن نوشابه، سودا، آبمیوه، شیرینی، كیك و كراكر را به حداقل رسانده و از قندهای طبیعی استفاده كنیم و به شیر كه حاوی قند لاكتوز بوده و نوشیدنش ۵ برابر كمتر از نوشابه شده است، بیشتر بها دهیم .








    مجله اینترنتی صبح بخیر ایران
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  5. #15
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    درباره شيريني و شکلات چه مي دانيم ؟



    انواع شکلات را بايد در مکانهاي خشک و خنک نگهداري کرد .

    در هنگام خريد آدامس و شکلات بدون شکر که حاوي شيرين کننده هاي مصنوعي مجاز مي باشند ، به دارا بودن پروانه ساخت مجوز ورود از وزارت بهداشت که بر روي برچسب محصول درج شده است دقت فرماييد .

    تغيير شکل و چسبندگي محصول تافي در اثر نگهداري نامناسب ( دما و رطوبت بالا ) مي باشد . پس اين محصول را در مکان خشک و خنک نگهداري کنيد .

    چسبندگي سطوح آب نبات به کاغذ بسته بندي نشان دهنده شرايط نامساعد نگهداري محصول و جذب رطوبت از محيط مي باشد .

    در هنگام خريد آب نبات هاي رنگي دقت کنيد که محصول داراي مجوز ورود يا پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد ، در اين صورت اطمينان حاصل مي کنيد که رنگ موجود از کنسانتره ميوه ها يا رنگهاي مجاز خوراکي تهيه شده است .

    از خريد شکلات ، آب نبات و تافي که به صورت فله و يا در بسته بندي هاي بدون مشخصات و مجوز هاي بهداشتي عرضه مي شوند خودداري کنيد .

    توصيه مي شود تافي را در بسته بندي هاي اصلي کارخانه که در اوزان مختلف در بازار موجود است خريداري کنيد و از خريد آن بصورت فله که در بعضي فروشگاهها و قنادي ها عرضه مي گردد خودداري کنيد .

    گلاب و عرقيات گياهي را به صورت بسته بندي تهيه نماييد و دقت کنيد محصول داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد .

    پاستيل ها يا ژله هاي فرمي به صورت بسته بندي شده وارداتي در بازار مشاهده مي شود ، به کودکان خود آموزش دهيد از خريد محصولات فله خودداري کرده ودر هنگام خريد محصول بسته بندي شده به شماره پروانه ساخت يا مجوز ورود از وزارت بهداشت که به فارسي بر روي برچسب محصول درج شده است و تاريخ توليد و انقضاء دقت نمايند .
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  6. #16
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    ارتباط شیرین مادر و كودك



    به طور معمول كوچكترها عاشق شیرینی و شكلات هستند و پدر و مادرها نیز برای شاد كردن فرزندان‌شان شیرینی‌های مختلف را برایشان فراهم می‌كنند. جالب‌تر اینكه اگر والدین هم دوستداران پر و پا قرص شیرینی‌ها باشند و شیرینی‌های قد و نیم قد، پایشان به خانه باز شود، كودكان نیز، بیشتر به این خوراكی‌های شیرین دسترسی دارند. شما فكر می‌كنید كه علا‌قه والدین به شیرینی در سلامت كودكان آنها تاثیری دارد؟
    به تازگی نتایج مطالعات محققان ایرانی نشان می‌دهد میزان علاقه به شیرینی بر میزان پوسیدگی دندان‌های مادر و كودكان بی‌تاثیر است. از سوی دیگر سن مادر و میزان تحصیلات او و همچنین اینكه فرزندش دختر یا پسر باشد بر میزان شباهت علاقه مادر و فرزند به شیرینی تاثیرگذار است.
    ● بفرمایید، چای شیرین
    در این مطالعه جالب كه در دانشكده دندانپزشكی دانشگاه آزاد تهران انجام شده است، محققان تلاش كردند كودكان پیش‌دبستانی و مادران‌شان را از نظر علاقه به شیرینی‌ها و میزان پوسیدگی دندان مورد بررسی قرار دهند. با این هدف، ۱۲۰ زوج كودك پیش‌دبستانی و مادران آنها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. این كودكان از مراكز دولتی و غیردولتی دخترانه و پسرانه انتخاب شده بودند. سپس محققان برای بررسی میزان پوسیدگی دندان‌ها در این مادران و كودكان تلاش كردند تعداد دندان‌های پوسیده، كشیده شده و پر شده (ترمیم شده) را در دهان هر یك از مادران و كودكان بشمارند. این شاخص در علم دندانپزشكی به اختصار dmft نامیده می‌شود. از سوی دیگر محققان با استفاده از روشی تلاش كردند میزان علاقه مادران و كودكان پیش دبستانی را به موادقندی بسنجد. برای این كار پنج فلاسك چای آماده شد كه چای درون آن با غلظت‌های گوناگون شیرین شده بود. سپس از مادران خواسته شد كه یك لیوان از هر یك از چای‌ها بنوشند و سپس نظرشان را اعلام كنند كه به كدام چای شیرین بیشتر علاقه داشته‌اند. سپس این مراحل برای كودكان نیز تكرار شد.
    نتایج این مطالعه نشان داد كه میزان علاقه مادر به شیرینی با میزان علاقه فرزندش به شیرینی شباهت ندارد. همچنین میزان علاقه مادر به شیرینی بر میزان سلامت دندان او بی‌تاثیر است و میزان علاقه كودك به شیرینی نیز بر میزان پوسیدگی دندان‌هایش تاثیری ندارد.
    ● برزیل شیرین می‌شود
    پیش از این نیز مطالعه‌ای مشابه این تحقیق در گوشه‌ای دیگر از دنیا انجام شده است. این تحقیق در سال ۱۹۸۸ در كشور برزیل انجام شده و در سال ۲۰۰۱ به چاپ رسیده است. در این مطالعه محققان برزیلی تلاش كردند ارتباط میان علاقه به شیرینی و پوسیدگی دندانی را در گروه‌های دونفره مادر و فرزند بسنجند. در این مطالعه ۲۹۸ جفت مادر و كودك برزیلی مورد بررسی قرار گرفتند كه كودكان ۴ تا ۵ ساله بوده و از مهدكودك‌های دولتی انتخاب شده بودند.
    در این مطالعه نیز از مادران و كودكان خواسته شد، چای شیرین با غلظت‌های شیرین كننده متفاوت را نوش جان كنند و خوشمزه‌ترین چای را انتخاب كنند. جالب اینجاست كه نتایج مطالعات محققان برزیلی برخلاف نتایج به دست آمده از سوی محققان ایرانی بود. نتایج محققان برزیلی نشان داد كه علاقه مادران به شیرینی با علاقه فرزندان‌شان به موادقندی در ارتباط است یعنی اگر مادری به شیرینی‌ها علاقه بیشتری نشان می‌داد، فرزندش نیز به همان نسبت بیشتر عاشق خوردن شیرینی بود. از سوی دیگر علاقه مادران و فرزندان برزیلی به شیرینی به طور مشخص با میزان پوسیدگی دندان در ارتباط نبود.
    ● محققان توضیح می‌دهند
    شما تصور می‌كنید چرا علاقه كودكان برزیلی به شیرینی مشابه‌ مادران‌شان است ولی این مطلب در مورد كودكان ایرانی این چنین نیست. محققان تلاش كرده‌اند علل این تفاوت را كشف كنند. یكی از علل تفاوت فرهنگی در الگوی غذایی مناطق مورد بررسی است. پژوهش محققان برزیلی در شهر مارینگای برزیل صورت گرفته است. شهری كه یكی از بزرگترین تولیدكنندگان شكر و نیشكر در جهان است. شكر در این شهر به میزان زیادی در دسترس است و مصرف بالایی نیز دارد. سرانه مصرف شكر در برزیل در سال حدود ۴۴ تا ۴۵ كیلوگرم است. اگر مادران در سال‌های اولیه زندگی به طور متناوب به فرزندان خود مواد و خوراكی‌های شیرین بدهند، كودك آنها به خوردن خوراكی‌های بسیار شیرین علاقه پیدا می‌كند.
    از سوی دیگر محققان اعتقاد دارند، علاقه به طعم شیرین، حسی تغییرپذیر است. این علاقه ممكن است روز به روز تغییر كند یا در زمان‌های گوناگون یك روز یا در مورد غذاهای متعدد و با وجود مشكلات و فشارهای اجتماعی خاص متفاوت باشد. علاقه به مصرف شیرینی ممكن است بر اثر عوامل ژنتیكی نیز تغییر كند.
    ● هوای شیرینی‌ها را داشته باشید
    شیرینی‌ها (تغذیه) در مثلث پوسیدگی دندان، یكی از اضلاع مثلث را تشكیل می‌دهند. پوسیدگی دندان را شاید بتوان شایع‌ترین بیماری مردم دنیا دانست كه به ویژه در سال‌های اخیر افزایش قابل‌توجهی داشته است. تغییر عادات غذایی مردم دنیا و افزایش مصرف موادقندی از دلایل اصلی افزایش میزان پوسیدگی در سراسر دنیاست. نباید فراموش كرد، مادران، قوی‌ترین عامل تعیین كننده الگوی مصرف موادقندی برای فرزندان‌شان هستند و اگر از ابتدا پایه‌های این دیوار كج نهاده شود، باید انتظار داشت تا ستارگان الگوی تغذیه كودك غلط ساخته شود. مهمترین روش‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های كودكان شامل تعیین عادات غذایی صحیح، رعایت بهداشت دهان و استفاده از مواد مسدود كننده شیارها و استفاده از فلوراید (ماده پیشگیری كننده از پوسیدگی) است.
    ● وظیفه سنگین رسانه‌ها
    به نظر می‌رسد برنامه‌ریزان حوزه سلامت در رسانه‌ها باید تلاش كنند تا برنامه‌هایی برای ارتقای سلامت بهداشت دهان و دندان و الگوی تغذیه برای مادران و كودكان تدارك ببینند. متخصصان تغذیه كودك تاكید می‌كنند كه كودكان باید در شش ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده كنند و پس از آن بدون هیچ ماده افزودنی و شیرین كننده از شیر یا سایر نوشیدنی‌ها استفاده كنند.



    روزنامه سلامت
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  7. #17
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    اعتیاد شیرین!

    آیا امكان دارد كسی به شیرینی معتاد شود؟ تا به حال پاسخی برای این پرسش داشته‌اید؟ بله ممكن است شما به مواد شیرین معتاد شده باشید؛ به مواد غذایی شیرین و به موادی كه با آرد سفید درست شده‌اند، زیرا بدن شما در مقابل آرد سفید هم مانند شیرینی عكس‌العمل نشان می‌دهد.







    امروزه روند پیشرفت‌های روزافزون تكنولوژی و صنعت در جوامع بشری باعث تغییراتی در زندگی طبیعی انسان‌ها شده است. باید گفت در كنار آسایش فراهم شده توسط این نوآوری‌ها، لطمه‌هایی بعضا شدید به دیگر ابعاد زندگی انسان‌ها وارد شده است. یكی از قابل توجه‌ترین این معضلات، تغییرات در نوع تغذیه مردم به خصوص شهرنشینان است كه عوارض خطرناكی چون افسردگی، چاقی، دیابت و... ناشی از آن هستند.

    دكتر (كاتلین دزمیسونس) رویكردی تازه را در مباحث مربوط به تغذیه ارائه نموده است. او به تاثیر برخی مواد غذایی خاص بر مغز انسان و به تبع آن به كل جسم او پرداخته و با شرح این تاثیرات و راه‌های كنترل آن باب جدیدی در مبحث ریسك سلامتی و تندرستی گشوده است.او كه متخصص ترك اعتیادهای تغذیه‌ای است نتایج تحقیقات خود در زمینه مصرف مواد قندی و تاثیر آن در رفتار اعتیاد مانند را در اختیار دیگران قرار داده است. او مصرف داروهای گوناگون را جهت كنترل عوارض ناشی از تغذیه ناصحیح به شدت رد می‌كند و از طریق ارائه راه‌حل‌های كاربردی و علمی، تغذیه مناسب را جایگزین این داروها معرفی كرده و رابطه بین نوع تغذیه و بیوشیمی بدن و تاثیر آن در اختلالات عاطفی، اخلاقی و رفتارهای عصبی را به زبانی ساده تشریح می‌نماید.

    او سعی داشته است با دلایل علمی معتبر انسان‌ها را به سمت زندگی طبیعی خود بازگرداند تا از طریق مصرف غذاهای مناسب از بروز خطر جلوگیری به عمل آید و شعار او این است كه: (نگذارید دارو غذایتان باشد، بگذارید غذا دارویتان باشد.)

    آیا امكان دارد كسی به شیرینی معتاد شود؟ تا به حال پاسخی برای این پرسش داشته‌اید؟ بله ممكن است شما به مواد شیرین معتاد شده باشید؛ به مواد غذایی شیرین و به موادی كه با آرد سفید درست شده‌اند، زیرا بدن شما در مقابل آرد سفید هم مانند شیرینی عكس‌العمل نشان می‌دهد. این اعتیاد، فیزیولوژیكی (جسمی) است و تاثیر آن روی سیستم بیوشیمی بدن شما كاملا مانند تاثیر موادمخدری مانند مورفین و هروئین است. در واقع امكان دارد شما با خوردن شیرینی خلق و خوی خوبی پیدا كنید. خوردن شیرینی ممكن است بلافاصله در شما احساس سرخوشی و شادی ایجاد كند و اگر مقدار معینی شیرینی را كه بدنتان به آن معتاد شده است، نخورید آثار خماری در شما پدید ‌آید. بله امكان دارد به طور فیزیولوژیكی وابسته به تاثیر شیرینی در جسمتان شده باشید.

    حساس بودن به مواد قندی نشان‌دهنده این است كه شما از بیوشیمی به خصوصی برخوردارید و وابستگی شما به شیرینی كاملا با افراد عادی متفاوت است. قلب شما با مشاهده یك جعبه شكلات شروع به خواندن سرود شادمانی می‌كند. ملكول‌های بدن شما با به دست گرفتن یك تكه شكلات خبردار می‌ایستند و این امر نشان‌دهنده شكمو بودن شما نیست. این حالات نشان‌دهنده عكس‌العمل طبیعی شخصی است كه دارای حساسیت قندی می‌باشد و مغز او نوعی مواد شیمیایی قوی به نام <بتااندورفین> را با استشمام بوهایی به خصوص آزاد می‌سازد.وقتی شما شكلات می‌خورید، آیا در وجودتان حس قدرشناسی از خودتان نمی‌جوشد؟ شاید این عقیده كه شكلات باعث میشود شما عزت نفس بیشتری داشته باشید، افراطی به نظر برسد، ولی شكلات باعث آزاد شدن بتااندروفین در شما می‌شود كه این خود باعث افزایش عزت نفس در شما میشود.

    وابستگی شما به چیزهای شیرین در سطح سلول‌های شما فعال می‌شود. این امر بسیار قوی‌تر از آن چیزی است كه شما تا به حال در وجودتان احساس كرده‌اید.در گذشته من هیچ‌گاه نمی‌فهمیدم چرا پس از خوردن چیزهای شیرین احساس خوبی به من دست می‌داد. من فهمیده بودم كه از نظر احساسی این امر برایم آرامش‌بخش است، ولی درك نمی‌كردم چطور امكان دارد با انجام دادن كاری به این بدی كه باعث چاق شدنم می‌شد، این قدر احساس خوبی دارم. بعضی اوقات پس از خوردن شیرینی به قدری احساس شادی و سرور به من دست می‌داد كه شروع به برنامه‌ریزی‌های مثبتی برای زندگی‌ام می‌كردم و احساس می‌كردم تمام جهان به نفع من كار می‌كند. ولی پس از چند ساعت به قدری حالم بد می‌شد كه احساس می‌كردم دیگر هیچ چیز خوبی در زندگی من رخ نخواهد داد و تغییری در زندگی‌ام به وجود نخواهد آمد و سرانجام به زنی مستمند و بدبخت تبدیل خواهم شد.


    دیوانه می‌شدم. چطور ممكن بود چنین احساسات متغیری در زندگی داشته باشم و هر دقیقه احساساتی متضاد را تجربه كنم؟ باز هم برای شما از این (اعتیاد شیرین) خواهم نوشت...
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  8. #18
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    خبرهای شیرین برای دوستداران شیرینی


    جام جم آنلاین: تحقیقات نشان داده اند احتمال لخته شدن خطر آفرین پلاکت های خون در علاقمندان شکلات کمتراست.
    به گزارش هلث دی ، محققان به علت اثر مفید شکلات بر قلب پی برده اند.
    شکلات تیره سرشار از فلاونوئید ، با کیفیت خوب و بدون همراهی دوستان مضرش یعنی قند و چربی در سلامت قلب تاثیر دارد.
    این مطالعه جالب توجه است اما مردم باید به کل رژِیم غذایی شان توجه کنند. مطالعات گذشته چنین اثری را در مورد مقادیر زیاد شکلات تیره که حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدانها به نام فلاونوئید هاست ، نشان داده اند.
    دراین تحقیق با انجام آزمایش ادرار از نظر محصولات جانبی فعالیت پلاکت مشخص شد کسانی که شکلات خورده بودند فعالیت پلاکت کمتری داشته و لذا تولید این محصولات جانبی در آنها کمتر بود به این معنی که پلاکت ها فعال نشده و لخته نمی شوند.
    هر آنچه در طول روز در مقادیر کم می خوریم بر عملکرد پلاکت ها تاثیر می گذارد که این روشی برای نشان دادن مدت زمانی است که طول می کشد خون لخته شود. این ازویژگی چسبندگی خون و درنتیجه لخته شدن آن می کاهد.
    نتیجه اینکه هراز چند گاهی خوردن کمی شکلات با کیفیت بالا کسی را نمی کشد اما توصیه متخصصان تغذیه را فراموش نکنید که در صورت همراه داشتن قند و چربی ممکن است چنین اثری داشته باشد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  9. #19
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    شيرينى ها را با دقت انتخاب كنيد



    همه ما دوست داريم وزن متعادلى داشته باشيم. افراد اغلب فراموش مى كنند كه نوشيدنى ها مى توانند نقش بسيار مهمى را در كنترل وزن بدن ايفا كنند. مصرف نوشيدنى هاى كم كالرى يا بدون كالرى روش خوبى براى كاستن كالرى دريافتى بدن بدون گرسنگى كشيدن است. يك رژيم متعادل، شامل مقادير غذايى كنترل شده، نوشيدنى هاى كم كالرى و ورزش است كه مى تواند بدن را سالم نگاه داشته و وزن آن را متناسب نگاه دارد.
    در سال ،۲۰۰۴ اتحاديه رژيم غذايى آمريكا به اين نتيجه رسيد كه جايگزين هاى غذايى با قند كم مى توانند با طعم دادن به غذاها و نوشيدنى هاى كم كالرى، رژيم سالمى را تشكيل دهند. آنها همچنين مى توانند طعم نوشابه ها و غذاهاى مغذى كه بايد كمتر مصرف شوند را بهتر كنند.
    اين اتحاديه علاوه بر اينكه نتيجه گرفت شيرين كننده هاى كم كالرى مى توانند به دريافت كالرى كمتر كمك كنند، گفت شيرين كننده هاى نامغذى مى توانند وزن افراد چاق را كم كنند. جايگزين كردن قند يا شيرين كننده نامغذى مى تواند در هر روز دريافت ۳۸۰ كالرى را كاسته و يا اگر در روز ۹۵ گرم مصرف شود در هر ۹ يا ۱۰ روز يك پوند (معادل ۴۵۴ گرم) از وزن فرد را بكاهد.
    ذخيره انرژى بايد براى اشخاصى كه مقدار زيادترى از انرژى عمومى خود را از قندهاى اضافه تأمين مى كنند، مهم باشد. كاهش كالرى ها تحت عنوان رژيم غذايى به علاوه ورزش مى تواند دليل مصرف غذاها و نوشيدنى هاى كم كالرى و يا بدون كالرى باشد. تمام غذاها و نوشيدنى هاى كم كالرى و بدون كالرى در آمريكا آزمايش شده و توسط سازمان غذا و دارو تأييد مى شوند و اين بدان معناست كه مصرف آنها براى بزرگسالان و كودكان بى خطر است. شيرين كننده هاى كم كالرى و بدون كالرى نه تنها براى كودكان خوب است، بلكه دكتر استيو آبرام، پروفسور طب كودكان مى گويد: «من به عنوان يك متخصص كودكان فكر مى كنم استفاده از شيرين كننده هاى نامغذى توسط كودكان موجب مى شود آنها دريافت كالرى خود را كنترل كرده و وزن سالمى داشته باشند.»
    آيا به خوراكى هاى شيرين علاقه داريد؟
    اگر شما به شيرينى جات علاقه داريد، طبيعى است. ما به طور بيولوژيكى طورى هستيم كه چنين غذاها و نوشيدنى هايى را ترجيح مى دهيم. نوزادان وقتى به دنيا مى آيند، طعم شير مادر را دوست دارند و همان طورى كه بزرگ مى شوند، جذب شيرينى هاى ديگر مى شوند و اين بد نيست. غذاها و نوشيدنى هايى كه طبيعتاً شيرين هستند، مانند ميوه ها يا آب ميوه ها، اغلب حاوى مواد مغذى مهمى شامل ويتامين ها و گلوكز مى باشند. سوخت هايى كه سلول هاى بدن ما را نيرومند كرده و به ما يك نيرو و انرژى سريع مى دهند.
    مشكل اين است كه بيشتر ما كالرى بسيار زيادى مصرف مى كنيم، اما راه حل درست چيست؟ نبايد شيرينى ها را به كلى از برنامه غذايى حذف كرد. متخصصان مى گويند اين راه حل خوبى نيست، زيرا خوراك خوشمزه يا شيرين اغواكننده بوده و شخص در مقابل آن مقاومت خود را از دست مى دهد. دكتر فوريت، متخصص چاقى مى گويد: «رژيم هاى زودگذرى كه برمبناى پرهيز از شيرينى جات هستند، محكوم به شكست مى باشند.» راهنماى جديد رژيم غذايى مى گويد كاهش اندكى در مصرف كالرى غذاها و نوشيدنى ها داشته و فعاليت فيزيكى خود را افزايش دهيد و از نوشيدنى ها و غذاهاى كم كالرى استفاده كنيد تا ميل خود را نسبت به انواع پركالرى يا شيرين كاهش دهيد
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

  10. #20
    دکتر نادر آفلاین است مدیر کل انجمن ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2004
    موقعیت
    آمریکا
    ارسالها
    38,906

    پیشفرض

    هوس شیرینی نکن!

    غالبا اکثر مردم به‌دنبال این هستند که چگونه از هوس خوردن شیرینی‌جات جلوگیری کنند اما تنها تعداد اندکی می‌توانند در این راه موفق شوند.

    اگر شما نیز جزو همان افرادی هستید که برای کاهش میلتان به شیرینی‌جات و مواد قندی تلاش کرده‌اید، حتما می‌دانید انجام این کار بسیار دشوار است.

    اعتیاد به شیرینی مثل اعتیاد به الکل یا نیکوتین است؛ بدن شما به شیرینی وابسته می‌شود و حتی وقتی که مقدار بسیار ناچیزی شیرینی از رژیم غذایی‌تان کاسته می‌شود انرژی‌تان را از دست می‌دهید و احساس ضعف می‌کنید.

    یکی دیگر از اثرات جانبی اعتیاد به شیرینی این است که آستانه تحمل شیرینی بدنتان بالاتر می‌رود، یعنی اینکه بدن شما می‌تواند در یک لحظه مقادیر زیادی قند داشته باشد. شما می‌توانید تنقلات شیرین میل کنید اما بهتر است برای حفظ سلامتی مصرف آنها را کنترل کنید. هوس شیرینی علائم زیادی دارد و گاهی اوقات مردم به هیچ وجه تشخیص نمی‌دهند که هوس خوردن شیرینی دارند. برای مثال وقتی که یک روز شیرینی میل نمی‌کنید کم‌تحرک و دچار کمبود انرژی می‌شوید. از جمله نشانه‌های دیگر هوس خوردن شیرینی‌جات، شامل: بیش فعال شدن پس از خوردن شیرینی و تنقلات شیرین و علائم دیابتی (تشنگی و میل به دفع ادرار دائمی، مستعد عفونت بودن و...) است. با این حال در این مرحله شما هنوز به بیماری دیابت مبتلا نشده‌اید. مواد قندی باعث می‌شود حتی در زمان سیری نیز احساس گرسنگی کنید.

    جلوگیری از هوس خوردن شیرینی‌جات کار بسیار دشواری است. برای شروع شما می‌توانید هرگونه تنقلات شیرین را از منزلتان خارج کنید. شیرینی‌جات نخرید و درصورت امکان از مراجعه به غرفه‌های فروش این نوع خوراکی‌ها خودداری کنید.

    در عوض می‌توانید به خوراکی‌های بدون قند روی بیاورید. این نوع غذاها در همه جا یافت می‌شوند؛ زیرا مصرف‌کنندگان بسیاری وجود دارند که مراقب سلامتی خود هستند. آنها معمولا تحت عنوان خوراکی‌های بدون شکر یا رژیمی عرضه می‌شوند. بنابراین پیدا کردن آنها کار چندان سختی نیست اما فراموش نکنید که اکثر آنها حاوی مقدار زیادی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند و ثابت شده است که این مواد برای سلامتی مضر است. استفاده از غلات کامل نیز روشی مؤثر برای جلوگیری از میل شدید به خوردن شیرینی‌جات است؛ زیرا غذاهای حاوی غلات کامل، سرشار از فیبر و مواد مغذی دیگر است.

    خوردن سبزیجات فیبردار نیز شیوه خوب دیگری است که می‌توانید امتحان کنید. با خوردن سبزیجات فیبردار می‌توانید از مقدار مواد قندی رژیم غذایی‌تان کم کنید؛ زیرا شما با خوردن آنها احساس سیری خواهید کرد و موفق به فرونشاندن هوس شیرینی خود خواهید شد. آن دسته افرادی که میل شدیدی به خوردن شیرینی‌جات دارند می‌توانند این کار را شروع کنند. با توجه به کمی چسبناک بودن محلول‌های قندی غلیظ و خون حاوی قند بالا، بهتر است که برای تنظیم شدن جریان خونتان آب بنوشید.

    ورزش نیز روش مناسبی برای تعدیل هوس شیرینی است. نکته مهم این است ورزش کردن نه تنها شما را سالم‌تر، بلکه از نظر ذهنی نیز قوی‌تر می‌کند. با جسمی تندرست و ذهنی قوی مبارزه با این هوس‌ها آسان‌تر خواهد شد. شما برای مهار هوس‌های شیرینی‌تان نیاز به استراحت نیز خواهید داشت. استراحت کافی به شما کمک می‌کند که جلوی هوس شیرینی‌تان را بگیرید؛ زیرا بی‌خوابی باعث می‌شود که بدن برای حفظ خود نیاز به قند بیشتری داشته باشد.

    همان‌گونه که قبلا ذکر شد، اگر یاد بگیرید که قندها را بشناسید و از خوردن آنها پرهیز کنید در مهار میل به خوردن شیرینی بسیار موفق خواهید شد. نخستین گام برای سرکوب هوس شیرینی، شناخت علائم اعتیاد به مواد قندی و محرک‌هایی است که شما را وادار به خوردن این مواد می‌کند. سپس، شناسایی آن ماده قندی و اجتناب از مصرف آن، داشتن ذهنی قوی و برنامه‌ای منظم بهترین راه برای سرکوب هوس‌های خوردن شیرینی‌جات است.

    با تلاش برای کسب عادت‌های سالم خوردن، پی‌خواهید برد که هر روز انرژی‌تان بیشتر خواهد شد و احساس بهتری خواهید یافت. اگر به‌دنبال موفقیت‌های طولانی مدت هستید بسیار حائز اهمیت است که عادت‌های درست را در خود ایجاد کنید.

    هلث نیوز

    همشهری
    عضو تحریریه علمی ایران سلامت

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی
گیفت کارت
تبلیغات در ایران سلامت